Η Τέχνη των Σοφών
John Dee PDF Εκτύπωση E-mail
Η Τέχνη των Σοφών - Αναδρομές
Συντάχθηκε απο τον/την Azif   

John DeeΟ δρ. John Dee ήταν αδιαμφισβήτητα ένας πολυδιάστατος άνθρωπος που αξίζει να μελετήσουμε την ζωή και το έργο του. Πως ένας άνθρωπος κατάφερε να γίνει το δεξί χέρι της ίδιας της βασίλισσας της Αγγλίας και πως μετά από καιρό τα έχασε όλα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Γεννήθηκε στο Tower Ward του Λονδίνου στις 13 Ιουλίου το 1527. Η οικογένεια του ήταν Ουαλικής καταγωγής. Το επώνυμο μάλιστα "Dee" προέρχεται από το ουαλικό "Du" που σημαίνει "μαύρος". Ήταν μοναχοπαίδι. Ο πατέρας του ήταν ο Roland Dee, ένας έμπορος υφασμάτων, μάλιστα ήταν και ράπτης ανδρικού ρουχισμού στην αυλή του Ερρίκου Ή και η μητέρα του ήταν η Jane Wild. Η οικογένειά του μετοίκησε στην Αγγλία τον καιρό της στέψης του Ερρίκου ΄Ζ.

 
Δυτική αστρολογία PDF Εκτύπωση E-mail
Η Τέχνη των Σοφών - Μαντεία
Συντάχθηκε απο τον/την Mithrandir   

«Κάποτε πίστευαν πως αν θέλεις να ταξιδέψεις πέρα από τα όρια του ορατού και να λάβεις μυστική γνώση θα πρέπει να βρεις τους δώδεκα φύλακες που προστατεύουν τις πύλες του ουρανού. Αυτοί θα σου βάλουν δοκιμασίες για να δουν αν είσαι άξιος να λάβεις την γνώση τους. Ο πρώτος θα δοκιμάσει την θέληση σου, ο δεύτερος την υπομονή σου, ο τρίτος την ευφυΐα σου, ο τέταρτος την στοργή σου, ο πέμπτος την αυτοεκτίμηση σου, ο έκτος την μεθοδικότητα σου, ο έβδομος το ήθος σου, ο όγδοος την επιμονή σου, ο ένατος την σοφία σου, ο δέκατος την πειθαρχία σου, ο ενδέκατος την αλληλεγγύη σου και ο δωδέκατος την φαντασία σου. Αν σε βρουν άξιο θα σου χαρίσουν τα μυστικά τους.»

Σύντομη ιστορία της αστρολογίας…

Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους και τους μελετητές του θέματος, τα πρώτα ευρήματα για την παρατήρηση των άστρων και την χρήση της αστρολογίας ανάγονται περίπου το 700-650 π.Χ. στην περιοχή και στον πολιτισμό που σήμερα αποκαλούμε Βαβυλώνα. Ο πολιτισμός αυτός «έπλασε» τους πρώτους αστερισμούς και απέδωσε ονόματα και χαρακτηριστικά στους γνωστούς τότε πλανήτες σύμφωνα με την θρησκεία του. Εξέχουσα θέση κρατούσε και τότε ο Ήλιος και η Σελήνη.

 
Familiars PDF Εκτύπωση E-mail
Η Τέχνη των Σοφών - Εσωτερισμός
Συντάχθηκε απο τον/την Βηλφεγώρ   

altΗ ιδέα των φαμίλιαρς, στον κόσμο του μυστικισμού και της μαγείας, πρόκειται για έννοια θεμελιώδη και πολύπλευρη. Τα "familiarspirits" ή, σε ελληνική απόδοση, οι "οικείες μαγικές οντότητες", αναφέρονται, χοντρικά, σε υπερφυσικές οντότητες οι οποίες οικειοθελώς συνεργάζονται με τους μάγους και τις μάγισσες της επιλογής τους.

Σύμφωνα με την παράδοση, στην αρχική σημασία τους, τα "familiars" αποτελούσαν δαιμονικές οντότητες, σταλμένες από τον Διάβολο, με αποστολή να βοηθήσουν, να προστατεύσουν και να ενδυναμώσουν τους μάγους και τις μάγισσες που είχαν συμμαχήσει μαζί Του. Παρά το "βεβαρυμένο" ιστορικό τους ωστόσο, τα familiars φαίνεται να δένονταν με τους μάγους τους, κυρίως στις περιπτώσεις που υπήρχε αμοιβαία εκτίμηση, σε σημείο οι υπηρεσίες τους να ξεπερνούν τα όρια του καθήκοντος και να παραμένουν με τους, τυπικά, αφέντες τους, ως το τέλος της θνητής ζωής τους.