Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation on 11/14/2017 in all areas

  1. Είναι όντως αλήθεια ότι οι άθεοι υπερασχολούνται; (τσουπ, πετάχτηκα κι εγώ μετά από 8 σελίδες..) Ή θεωρούμε ότι υπερασχολούνται γιατί στο παρελθόν δεν τολμούσαν να ασχοληθούν, ενώ τώρα υπάρχει μια σχετική ελευθερία. Επίσης, κάτι που με προβληματίζει κάθε φορά. Αν ψάξουμε να βρούμε ορισμό για το καθετί που υπάρχει, τότε θα αντιληφθούμε ότι είναι αδύνατο.΄Οταν συμφωνούμε σε έναν ορισμό, πάντοτε υπάρχουν εξαιρέσεις και πάντοτε γίνεται ως μια υποχώρηση από τις διάφορες πλευρές για να υπάρξει μια βάση ώστε να γίνει μια συζήτηση. Εγώ θα αποδεχτώ το γεγονός ότι αν πάρω τον κάθε άνθρωπο και ρωτήσω τι είναι θεός, τότε παίζει και να πάρω ισάριθμες απαντήσεις. Αλλά καθότι η πλειοψηφία ανήκει σε κάποια από τις μεγάλες θρησκείες, εγώ (και νομίζω και πολλοί άλλοι) εκεί θα πατήσω και θα πω ότι δεν πιστεύω σε θεό. Τώρα αν αρχίσω να μελετάω τον κάθε ορισμό που δίνει ο κάθε άνθρωπος, τότε με την ίδια λογική πολύς κόσμος θα πρέπει να μου "αποδείξει" ή να με πείσει ότι ο ορισμός του όντως περιγράφει τον θεό.
    3 points
  2. Πάραυτα υπάρχουν ακόμα δάση. Με την ίδια λογική, για να γεννηθεί ένας άνθρωπος χρειάζονται 9 μήνες και κλάσματα δευτερολέπτου για να πεθάνει. Άρα ο υπερπληθυσμός είναι ανέφικτος. Το αποτέλεσμα είναι ότι υπάρχει ισορροπία, διότι έτσι ορίζει η Φύση.
    2 points
  3. Η μητέρα ενός πολύ καλού μου φίλου σταμάτησε με τα παιδιά της σε ένα εστιατόριο δίπλα στην εθνική. Κοίταξε το μενού και παρήγγειλε. Μετά από λίγο τους φέρνουν ένα πιάτο με κάτι μη αναγνωρίσιμο. Ρωτάει λοιπόν τι τους έφεραν και τους λένε ότι είναι το εξοχικό. Δεν έμοιαζε καθόλου με εξοχικό επομένως αντέδρασε. Η απάντηση που πήρε ήταν "Εμείς εδώ, αυτό λέμε εξοχικό". Στην πορεία έρχεται το επόμενο πιάτο που πάλι ήταν κάτι διαφορετικό από την παραγγελία. Η απάντηση ήταν πάλι η ίδια. "Εμείς εδώ, αυτό λέμε γεμιστά". Στο τρίτο πιάτο, μια από τα ίδια. "Εμείς εδώ, αυτό λέμε μουσακά". Τελειώνουν το φαγητό τους και ζητάνε τον λογαριασμό. Ο λογαριασμός ήταν 50€. Βγάζει η γυναίκα ένα 10ευρω και το δίνει στον εστιάτορα. Ξαφνιάζεται αυτός και η γυναίκα του απαντάει με τον ίδιο τρόπο: "Εμείς εδώ, αυτό λέμε 50ευρω" και σηκώθηκε και έφυγε.
    1 point
  4. Δε θυμάμαι, ξεκαθαρίσαμε πως θα πρέπει κάποια στιγμή να ξεχωρίσουμε ανάμεσα σε άθεους και New Atheists; Οι τελευταίοι έχουν όοοοολα τα γνωρίσματα τα οποία μισούμε στους άθεους: υφάκι "τόχω 50 πόντους μεγαλύτερο το IQ από σένα", αγαπημένη ενασχόληση να διορθώνουν τους υπόλοιπους, κοπιάρισμα της χριστιανικής θρησκείας κ.ο.κ. Αφού μέχρι και "4 καβαλάρηδες" έχουν. Fun fact: κάποτε είχα δει ένα όνειρο που έμοιαζε με ταινία. Ήταν λέει μια παρέα σύγχρονων άθεων οι οποίοι έκαναν ταξίδι στην Ιουδαία του 1ου αιώνα για να αποδείξουν πως τα γεγονότα των Ευαγγελίων δε συνέβησαν ποτέ και πάνω στο φανατισμό τους, τα προκαλούν. Ήταν στ' αλήθεια μια πολύ αστεία ιστορία αλλά με το που ξύπνησα ξέχασα τα πάντα εκτός από την κεντρική ιδέα
    1 point
  5. Απάντησα ήδη σε αυτό. Οι πληθυσμοί αυτοί είναι λιγότερο ενεργοβόροι. Ο μέσος Ευρωπαίος χρειάζεται 50 δολάρια τη μέρα για να ζήσει και ο μέσος Ινδός 1 δολάριο. Έστω λοιπόν ότι η Ευρώπη παράγει 100 δολάρια τη μέρα και η Ινδία 20. Τότε ο ένας πληθυσμός έχει διπλάσια αποθέματα του αριθμού του και ο άλλος εικοσαπλάσια. Ποιος λοιπόν θα πολλαπλασιάζεται ταχύτερα; Ανεβάζοντας το βιοτικό επίπεδο, όπως προτείνατε, θα αυξηθούν και οι ενεργειακές ανάγκες του πληθυσμού. Είναι σίγουρο ότι θα αυξηθεί αντίστοιχα και η παραγωγή του; Ένα από τα παγκόσμια διατροφικά προβλήματα είναι οι Κινέζοι. Αυξήθηκε το βιοτικό τους επίπεδο και πλέον θέλουν να τρώνε κρέας. Η παραγωγή δεν τους αρκεί και έτσι λειτουργούν ληστρικά απέναντι στους πόρους τους. Πλέον αντιλαμβάνονται τις επιπτώσεις και ζητούν τεχνογνωσία από την δύση. Το αποτέλεσμα είναι ότι η κατανάλωση ενέργειας αυξήθηκε, άρα το πρόβλημα επιδεινώθηκε. Είναι απαραίτητο κάποιος να γνωρίζει σφαιρικά τη φύση ενός προβλήματος για να δώσει λύση.
    1 point
  6. 16 χρόνια ε; Απίστευτο... Αν σκεφτώ ότι τα 8 λείπω από την Ελλάδα... Πρώτα από όλα σε πολλα θέματα αυτές οι συζητήσεις με βοήθησαν να ωριμάσω, να διαβάσω και να ακούσω άλλες απόψεις, να μπω στη διαδικασία να διαβάσω βιβλία που μπορεί να μη διάβαζα ποτέ. Με έκανα να αναρωτηθώ για τις πεποιθήσεις μου και για το πόσα πράγματα αφομοίωνα χωρίς κριτική σκέψη. Επίσης να πω ότι είμαι πολύ καλύτερη πλέον στο να βρίσκω πηγές και να υποστηρίζω τα επιχειρήματά μου. Είναι αλήθεια βεβαίως ότι μπορώ να βελτιωθώ κι άλλο, μιας και έχω σκουριάσει τα τελευταία χρόνια (και ίσως το επίπεδο της γλώσσας μου δεν είναι αυτό που ήταν).
    1 point
×
×
  • Create New...