Jump to content

dimulator

Αποκλεισμένοι
  • Posts

    3,861
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    5

Everything posted by dimulator

  1. Δεν ξερω για εξωγηινους αλλα στα υψομετρα αυτα συν τις φυσικες αρχαιες καταστροφες που εχουν υποστει πολλα μερη της γης νομιζω οτι το ανθρωπινο σωμα δεχεται αλλαγες και παραμορφωνεται. Αυτη η εξηγηση μου παει πιο πολυ στην δικη μου σκεψη. Εγω προσωπικα δεν εχω δει βιολογικα αλλο ον ανωτερο στο ενβιο βασιλειο περα απο τον ανθρωπο. Αν κανεις εχει δει κατι θα με ενδιεφερε. Εχω δει πολλα ενεργειακα σωματα με το 3ο ματι οπως φωτεινα οντα ψυχες κτλ αλλα ολα ηταν απο ανθρωπους ζωα φυτα και υλη πχ πετρα. Εξωγηινο ομως τσουκου.
  2. για να φτάσεις ομως στο σημείο να βιώσεις η γιαγιά έπερνε τον μικρό εγγονό και του έλεγε μυθολογία, αργότερα ο Πυθαγόρας έβγαλε το ΥΓΙΕΙΑ που αποκωδικοποιείται ως (Υ)δωρ, (Γ)αια, (Ι) δέα κτλ.... και εισίγαγε την ένοια της ιδέας ως στοιχείο διότι όπως είπα σε άλλο ποστ ο Αιθέρας ή Ινδικά Πράνα μπορεί να μπει εντός του σώματος και η ποιότητα του Τσι της βιολογικής πνευματικής ενέργειας καθορίζεται από την σκέψη. Δλδ το τι ιδέα ή σκέψη ποιο απλά θα έχεις φορτίζει τον εαυτό σου... Οπότε έτσι αναπτύχθηκε ο Πλατωνικός Ιδεαλισμός με μεταφυσική έμφαση στις Ιδέες. Οπότε ναι το βίωνε ο αρχαίος Έλληνας αλλά αν επικαλούνταν την Θεά Αφροδίτη αλλά αντί για Θεά μπορούσε να επικαλεστεί Δαίμονες-Ιδέες πχ την Αρά, την Έριδα κτλ που είναι personifications όπως λέγονται δλδ εξιδανικεύσης των ιδεών και της συμπεριφοράς. Έτσι κάποιος αρχαίος βίωνε την ενθέωση του με κάποιο Δαίμονα - Ιδέα.... το πιο χτυπητό παράδειγμα είναι η έμπνευση που προκαλούν οι Μούσες. Σε αυτήν την περίπτωση η ιδέα ή Δαίμονας Έμπνευση είναι πράξη Θεενών. Και ναι εδώ δεν υπάρχει ιδεαλισμός.... Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε.
  3. Αυτό που λες Βηλφεγώρ λέγεται ιδεαλισμός... δλδ ιδέα Ύπνος το αντιστοιχούμε στην οντότητα Ύπνος ή Σοφία την αντιστοιχούμε στην οντότητα Σοφίας... Στην αρχαία θεολογία υπάρχουν Δαίμονες που λαμβάνουν υπόσταση κάτω από τον ιδεαλισμό πχ ο Δαίμονας των διαμαχιών Έρις.... αλλά και Θεοί με ιδιότητες από ιδέες πχ Θεά Αθηνά θεά της στρατηγικής και της σοφίας... Οπότε μια ανθρώπινη πνευματική πράξη σε ποιο "βασίλειο" θεολογικά βρίσκεται δεν είναι δύσκολο αν ξέρεις τις λεγόμενες Θείες Σειρές. Δλδ κάθε Δαίμονας εντάσσεται σε μια σειρά με ηγέτη έναν Θεό πχ ο Ύπνος σε ποια σειρά εντάσεται ως Δαίμονας αν το δούμε αρχαιοελληνικά; Στην σειρά του Άδου ίσως ή του Ερμού που του κάναν αφιερώματα τα πόδια των κρεβατιών.... Αυτό είναι θέμα θεολογικής συζήτησης... υπάρχει περίπτωση δε ο Ερμής να είναι και αυτός στην σειρά του Άδου ως ψυχοπομπός... Βασικά αν το δεις αρχαιοελληνικά καταλήγεις σε 3 σειρές του Δία. Άδου και Ποσειδώνα..... Και μετά και οι 3 αυτοί σε μια Ενάδα... αλλά αυτά είναι λίγο άγνωστα από ένα σημείο και ύστερα... Αλλά αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι έτσι βρίσκεις τα πεδία δράσης ή βασίλεια των Θεών.
  4. Ποιοι είναι εχθροί οι Φοίνικες δλδ οι Παλαιστίνιοι σημερινοί ήταν εχθροί στην αρχαία Ελλάδα.... για πες διότι εγώ το αντίθετο ξέρω!
  5. Δεν είναι ... απλά οι αρχαίοι το Θεός το είχαν μέχρι τον Πλάτωνα την ύψιστη βαθμίδα και η ετυμολογία ήταν από το θέω τρέχω τάχιστα στον ουρανό... Μετέπειτα από τους Πλατωνικούς και μετά που φέραν στο φως τα Ορφικά και Πυθαγόρεια στοιχεία βγήκαν και άλλες βαθμίδες πάνω από τους Θεούς που είναι οι Ενάδες και Τριάδες και το Εν.... αλλά αυτά δεν τα μαθαίνουμε στα σχολεία ότι υπάρχουν και είναι από το 470 πΧ μέχρι την Ελληνιστική εποχή... δλδ ο αρχαίος που λες τα είχε σαλάτα από τότε είχε Εν και Ενάδες πιο πάνω από την λέξη Θεό. Αλλά η λέξη Θεός την χρησιμοποιούσαν γενικά για όλα τα αθάνατα όντα όπως και σήμερα έτσι και οι Ενάδες ήταν Θεοί... Μπερδεύτηκες νομίζω όχι καταλαβαίνεις πολύ καλά την γενικότητα ... απλά δεν ξέρεις όπως και όλοι οι νεοέλληνες φιλοσοφία του 400 πΧ και μετά έχετε μείνει στην μυθολογία για αυτό σας φαίνετε δύσκολο να πάρετε στοιχεία από Ινδία πχ που είναι μια καθαρά Ορφικού τύου παγανισμός που επιζεί!!! Αυτά και περί δυσκολιών... αν το συνεχίσεις πάντως θα σου αρέσει δεν είναι μπέρδεμα όπως νομίζεις.... ίσα ίσα ξεμπέρδεμα είναι αν βρεις τα σωστά πχ σωστή μυθολογία, σωστούς ορισμούς από το TLG και όχι ότι να ναι... το Θεός ως ουρανοδρόμο από κει το χω δει σε αρχαίο λεξικό, άρα το ξέραν εμείς δεν το ξέρουμε.
  6. αυτό είναι και στις Ορφικές πινακίδες... Όμηρος - Ορφικοί οπότε τυατίζονται
  7. Βασικά συζητάμε αν ο Ύπνος είναι ανώτερος ως Θεός του Δία. Ο Βηλφεγώρ λέει είναι διότι είναι στις πιο πίσω γενιές μαζί με τον Ουρανό Και εγώ λέω ότι αυτό δεν έχει σχέση διότι οι αρχαίοι κατάτασαν τον Ύπνο όπως και τον Έρωτα που είναι στην πρώτη γενιά στους Δαίμονες. Και ... ασχέτως μυθολογίας ή θεολογίας εγώ συνεχίζω και λέω ότι όλοι αυτοί που είναι στις μυθολογίες είναι άνθρωποι και το αποδεικνύω με ιστορικό κείμενο του Ειρηναίου του Βύβλιου που έγραψε την Φοινικική ιστορία και αναφέρει Ουρανό, Κρόνο, Ιευώ ως βασιλιάδες που κάναν πόλεμο με άλλους βασιλιάδες της περιοχής που ήταν συγγενείς και έτσι ήταν σαν να αλληλοτρώγονται εξού και ο Κρόνος τρώει τα παιδιά του. Και έρχομαι και λέω ο Ύπνος είτε με τις γενιές μυθολογικά είτε με την ιστορία δεν αναφέρεται σαν ηγέτης Θεός όπως ο Δίας και οι άλλοι (Ουρανός κτλ) οπότε στην ιεραρχία είναι πιο κάτω σαν Δαίμονας. Αυτή ήταν η άποψη των αρχαίων. Τώρα εγώ δεν έχω καμία αντίρηση να πιστεύει κάποιος που θέλει να κάνει πχ κάτι τελετουργικό ότι ο Ύπνος είναι ανώτερος ... και αυτό γίνεται... πως; Διότι κάθε ύπαρξη έχει μέσα στην αθάνατη ψυχή της όλα τα στοιχεία αθανασίας. Με άλλα λόγια ο άνθρωπος Ύπνος έχει εντός του και τον Δία Θεό ή ο Δαίμονας Ύπνος έχει εντός του και τον Θεό Δία. Αυτό είναι μια φιλοσοφική διαπίστωση και θεολογική όπου εμφανίζονται ελλάσσονες Θεοί ως μείζονες σποραδικά και εξηγείται έτσι στην θεολογία ότι ένα ον έχει μέσα του ήδη την αθανασία και η αθανασία του δίνει τα χαρακτηριστικά από κάθε Θεό γνωστό ή άγνωστο για εμάς. Έτσι κάλλιστα ο Ύπνος στον Όμηρο μπορεί στιγμιαία να υπερτερήσει του Δία ως ισότιμος.
  8. Ωραία θέλεις γραπτά..... δες λοιπόν Ιστορία και όχι μυθολογία... στον σύνδεσμο είναι η Φοινικική Ιστορία (όχι μυθολογία) που λέει Ότι Ουρανός, Κρόνος, Τάαυτος δλδ Ερμής κτλ ήταν ιστορικά πρόσωπα στην Φοινίκη και κάναν πόλεμο...
  9. Δεν είναι σύγχρονοι αποσυμβολισμοί απλά στον νεοέλληνα έχει περάσει η ερμηνεία των φυσικών φαινομένων της μυθολογίας. Όμως δεν γίνεται να μείνεις μόνο στα γραπτά κείμενα εξετάζεις το θέμα από πολλές πτυχές πχ και από αγάλματα. Και εκεί βλέπεις στοιχεία που δεν είναι γραμμένα. πχ βλέπεις ότι υπαρκτός βασιλιάς κρατά φίδια ή ιέρεια κρατά φίδια ή ιέρεια κρατά σκήπτρο από νύχια όχι όνυχα... νύχια γαμψά μάλιστα... και έτσι καταλαβαίνεις ότι αυτά τα πρόσωπα όσο συμβολική και να είναι η μυθολογία πχ ο Κρόνος τρώει τα παιδιά του ... είναι υπαρκτά πρόσωπα ... άνθρωποι που στην μυθολογία έχουν τον τίτλο ΘΕΟΣ δλδ τι σημαίνει ΘΕΟΣ από το θέω.. τρέχω γρήγορα στον ουρανό δλδ ουρανοδρόμος.... το οποίο είναι ένας τίτλος για όσους κάνουν αστρικές προβολές.. Και μετά ΔΕΝ μένεις στα αγάλματα και στα κείμενα εξετάζεις ΖΩΝΤΑΝΗ παράδοση που έχει τον τίτλο Ουρανοδρόμο που είναι η Τάντρα και το Καμα Σούτρα αυτήν την στιγμή στην Ινδία και έρχεσαι και λες... ααα σήμερα και στα αρχαία χρόνια τους Daka και Dakini τους λέγαν Ουρανοδρόμους στα Ελληνικά Θεοί... και έχουν όλα τα σύμβολα των αρχαίων αγαλμάτων... τυλίγονται με φίδια, κρατάν φίδια έχουν vajres κτλ Και έτσι λες ότι η μυθολογία είναι ναι μεν ένα πολύ αλληγορικό κείμενο αλλά Ουρανός, Δίας και Κρόνος ήταν αρχαίοι Βασιλιάδες οι οποίοι ήταν και αρχηγοί στην θρησκεία του λαού τους ως αρχιιερείς και μετά όταν πέθαναν τους είπαν Θεούς όπως λέμε Dakini Daka... ακόμη σήμερα σε άλλες χώρες. Αν μείνεις μόνο στην μυθολογία και δεν γνωρίζεις και άλλα πράγματα κάνεις αυτό που κάνουν όλοι οι Νεοέλληνες λες μια φανταστική αλληγορική ιστορία με στοιχεία της φύσης. Πράγμα που για μένα είναι πέρα για πέρα λάθος. Το έτρωγε τα παιδιά του πχ ερμηνεύεται για ανθρώπους και όχι για φυσικά φαινόμενα ότι είχε παντρέψει τις κόρες του με γειτονικούς βασιλιάδες και όταν ο Κρόνος αποφάσησε να κάνει επεκτατικό πόλεμο "έτρωγε" τους γαμπρούς του από τις παντρεμένες κόρες του, αδέλφια κτλ.... Δλδ το έτρωγε είναι ότι τους κατάστρεφε τους ίδιους τους συγγενείς του. Το ζευγάρωμα απλά είναι για το Κηρυκειο... δεν είναι αυτό ο κεραυνός είναι στην ουσία η βιολογική ενέργεια που παράγεται από το σεξ είναι το δυνατό qi με άλλα λόγια. Αλλά για να πετάξεις qi από τα χέρια πρέπει να κάνεις κάτι με το σεξ πρώτα... Για αυτό συμβόλισαν τον έρωτα των φιδιών διότι ο έρωτας παράγει το qi - κεραυνό. μην κολάς μόνο σε ότι είναι γραμμένο.... πχ και Ορφικοί ύμνοι υπάρχουν και δεν λεν τίποτα για φίδια αλλά δεν είναι γραμμένος πουθενά ο Φάνης από την πλάκα που είναι σκαλισμένος Αυτό είναι το ζήτημα ότι υπάρχουν αρχαιολογικές πληροφορίες που δεν είναι σε κείμενα! Και απο εκεί βγάζεις τελείως άλλο νόημα και τελείως άλλο νόημα αν μείνεις μόνο στα κείμενα.. Απλά σε μας το πιο εύκολο είναι να βρεις κείμενο και το πιο δύσκολο να δεις έκθεμα σε μουσείο... αλλά μας σώζει το internet. Και ποιος είπε ότι ο Δίας έχει σκήπτρο; Σύμπλεγμα από νύχια έχει... είδες εσύ κανα κοντάρι; ο Ερμής ναι έχει κοντάρι σκήπτρο αλλά δεν είναι βασιλιάς είναι αρχιερέας με μπαστούνι για αυτό...
  10. Δεν γίνεται διότι η παραγόμενη μυθολογία αναφέρεται σε ανθρώπινα πρόσωπα βασιλιάδες οι οποίοι όσοι κρατάν το σκήπτρο είτε στην έκδοση του νυχιού είτε ως φίδι είναι ο ταντρικός Έρωτας... που είναι η δύναμη της αναγέννησης... Οπότε Ουρανός, Κρόνος, Δίας κρατάν τον Έρωτα ως φίδι περιτυλιγμένο στο σώμα είτε ως σκήπτρο. Ο Μιθραίκός Χρόνος έχει την vajra στο στήθος αν είδες... Ο δε Ύπνος δεν έχει κανα σκήπτρο...
  11. Πολύ ωραίο Βηλφεγώρ!!! Είσαι ωραίος συνομιλητής και με ωραία ανάλυση... Δες τώρα τι γίνεται από οσα έχω δει προσωπικά στην μυιολογία.... Προ Δία υπάρχουν διάφοροι Θεοί όπως πολύ σωστά λες... Και αναφέρονται ως τα αίτια για την επαγωγική λαϊκή σκέψη που δεν μπορούσε να φιλοσοφήσει αλλά να μυθολογήσει και να πει μια ιστορία... Αν σταματήσουμε πχ στον Κρόνο!!! Θα δεις ότι ο Κρόνος εκτός από την μυθολογία έχει απεικονίσεις με φίδια που σε πάω ότι χειρίζεται το κεραυνό ως μορφή φιδιού τότε.... θα δεις που πάει.... Αν πάμε στους Ορφικούς Θεούς πχ Φάνη με φίδι περιτηλιγμένο μέσα στο Κοσμικό αυγό έχουμε Θεό με φίδι έτσι... Αντίστιχα σαν τον Φάνη έχουμε τον Μιθραϊκό Χρόνο!!! Με φίδια... Σύγκρινε να καταλάβεις... Τι θέλω να πω;;; Ότι πριν Δία όλοι χειρίζονται το ΦΙΔΙ..... που το έχουν γύρω τους ή το κρατάν!!!! Τι είναι το Φίδι τώρα; Είναι ο κεραυνός του Δία που μετά το άλλαξαν και έγινε vajra κεραυνός και αντικείμενο μυστικό με σύμπλεγμα από νύχια.... Διότι μετέφεραν την ιδιότητα αναγένησης του φιδιού δλδ την αιώνια ΖΩΗ στο νύχι που αναπλάθεται από την κερατίνη... και κατάργησαν το ΦΙΔΙ σαν σύμβολο... επειδή είχαν πλακωθεί στους ενεργειακούς πολέμους με την ΤΑΝΤΡΑ !!! Τι σημαίνουν όλα αυτά....!!!! Ότι ΚΑΙ ο ΟΥΡΑΝΟΣ που είναι γενιά μαζί με τον ΥΠΝΟ είναι βασιλιάς που τιμήθηκε σαν ΘΕΟΣ ή ΘΕΟΣ αν θέλεις που κρατούσε στην ουσία ΚΕΡΑΥΝΟ Και ο ΚΡΟΝΟΣ μετά θα τον δεις με φίδια και.... ο ΔΙΑΣ!!! Ο Υπνος λοιπόν αν και παιδί της γεννιάς ΟΥΡΑΝΟΥ που (ξέρει Τάντρα και) κρατά Κεραυνό (δλδ τον ΈΡΩΤΑ αυτό είναι ο Κεραυνός μια τεχνική της Τάντρα σαν την πραναγιάμα του Σιβα που πετά την ενέργεια από το κεφάλι....) ο ίδιος ο Υπνος δεν είναι μεγάλος βασιλιάς να κρατά Κεραυνό και να ξεκινά διαδικασίες ζωής και θανάτου.... Ενώ ο Ουρανός ναι βασιλιάς ζωής και θανάτου, ο Κρόνος ναι το ίδιο... ο Υπνος;;; ΟΧΙ! Απλά γεννήθηκε την εποχή μαζί με τον Ουρανό.... δεν πάει δλδ όσο πιο πίσω τόσο πιο ισχυρός Θεός αλλά αυτό κρίνεται από τον ρόλο στο σύμπαν.... Τώρα πρακτικά τι ήταν.... ένας άνθρωπος ήταν με το όνομα Ύπνος όπως στα χωριά λέμε η Λεμονιά κόρη του μπακάλη.... Απλά ο Ουρανός, ο Κρόνος και ο Δίας ήταν βασιλιάδες και είχαν λόγο ζωής και θανάτου και μεταφυσικά ξέραν Τάντρα ενώ ο Ύπνος μπορεί και αυτός να ήξερε Τάντρα σαν βασιλοπαίδι δλδ πρακτικά σαν άνθρωπος μπορεί να κρατούσε κεραυνό από πραναγιάμα... αλλά δεν έχει ρόλο βασιλιά... ΤΕΛΙΚΑ... σούμα.... Όλα αυτά πέρασαν στην μυθολογία ότι ο Δίας κρατά τους κεραυνούς και ακόμη και το πρώτο αίτιο πχ ο ίδιος ο ΈΡΩΤΑΣ είναι Δαίμονας ενώ ο Δίας ΘΕΟΣ Ολύμπιος. Το ίδιο ο Ύπνος σαν προσωποποίηση είναι Δαίμονας και όχι Ολύμπιος!!! Δλδ λεμε ο Δίας κρατά κεραυνό-έρωτα αλλά ο ΈΡΩΤΑΣ είναι Δαίμονας σαν οντότητα και σαν αντικείμενο κεραυνός!!! Αλλά δεν λέμε ο ΈΡΩΤΑΣ είναι το πρώτο Αιτιο και ο αρχιθεός πχ.... το ποιασες....;;;; Διότι ομοίως με τον συλογισμό αυτόν όπως ο Ύπνος είναι πιο πριν σαν τον Ουρανό ο Έρωτας που είναι στην πρώτη Τριάδα να δεις τι κάνει.... Αλλά δεν πάει έτσι... για τα μάτια των αρχαίων δλδ διότι για σένα μια χαρά.... Και γω για μένα τον Έρωτα τον έχω για super Θεό αφού είναι η δύναμη όλων των Θεών αν δεις!!!! Για αυτό είπα ο Ύπνος είναι Δαίμονας όπως και ο Έρωτας είναι Δαίμονας για τους αρχαίους!!! Αλλά κάθε οπτική εμένα μου αρέσει ασχέτως τι ακολουθώ!!! Να σαι καλά Βήλφι για την ωραία κουβέντα!
  12. οκ δεν το συνεχίζω... ας οι admin το παν αλλού να μιλάμε και για συμπεριφορές... ή πάμε σε πμ αν θέλεις από σένα εξαρτάται αν θα είναι δημόσιο ή πμ... εγώ προτείνω πμ... αν σταματήσεις τους χαρακτηρισμούς αλλιώς θα είναι δημόσιο και ας πάει αλλού δεν ξέρω που, δεν είναι δικιά μου δουλειά αυτό...
  13. καλά κάνεις και τα λες όλα αυτά αλλά η αντίληψη σου αν τα λέω σοβαρά απλά ή με ύφος καρδινάλιου είναι πέρα για πέρα λάθος... απλά όταν περιγράφω κάτι το περιεχόμενο είναι θέμα σοβαρό πχ πράνα, ενέργεια, ψυχολογία, Ορφική, Τάντρα σεξ κτλ και επειδή έχω πιο βαθιά γνώση του αντικειμένου από τον μέσο χρήστη εδώ μέσα εσύ τώρα το αντιλαμβάνεσαι ναι μεν σαν κάτι σοβαρό πχ με λες αυθεντία αλλά από την άλλη αυτήν την σοβαρότητα δεν την αποδέχεσαι και για να την απορρίψεις προσπαθείς να με μειώσεις... ο δε τρόπος που το επιχειρείς είναι και καλά κριτική αλλά σου είπα η κριτκή σου αυτή είναι εριστική και όχι απλά διαμαρτυρίας διότι δεν λες απλά... "φίλε δεν το αποδεικνύεις και δεν το αποδέχομαι" ΛΕΣ χαρακτηρισμούς που αποδίδουν μείωση χαρακτήρα και προσωπικότητας δλδ είσαι εμπαθής... και αυτό έγινε από τότε που σου είπα στην ψυχανάλυση και ψυχολογία σκίζω ..... από κει άναψαν τα αίματα... Όπως βλέπεις είμαι άριστος συνομιλιτής αν θέλω να σοβαρέψω και σε ψυχολογικό επιπεδο προς τα εσένα από την στιγμή που ξεπερνάς τα όρια και με θίγεις προσωπικά με χαρακτηρισμους.... Λοιπόν για να σου ξεδιαλύνω τις αμφιβολίες σου... δεν είναι αυθεντια και δεν υποστηρίζω ότι οι θέσεις μου είναι ακλόνιτες... ίσα ίσα με πολύ χαρούμενη διάθεση έχρομαι εδώ μέσα περιγράφω σοβαρά ένα θέμα μεν το ίδιο θέμα έχει μια βαρύτητα δε και όλο αυτό μου αποδίδει μια σοβαρότητα και αίγλη και ΚΑΛΑ κάνει αφού τα περιγράφω έτσι στην τελική, δεν πιστεύω να ζηλεύει κανείς... Όπως και να έχει είτε είναι σοβαρά είτε τα χαρακτηρισεις σοβαροφανή είται μπούρδες δεν με νοιάζει.... εγώ τα λέω και αποριψε τα στο ξανα πα.... δεν απολαμβάνω δόξα με λίγα λόγια και αναγνώριση από αυτά τα κείμενα την πληροφορία μόνο επιδιώκω να περάσω ΓΙΑ όποιον νιώθει από ένστικτο ή ξέρει απο Γνώση αν είναι όλα αυτά σωστά... Οπότε δεν σου κάνουν; Είναι μπούρδες; Δεν είναι τεκμηριωμένα; ΑΠΟΡΙΨΕ ΤΑ και δεν με νοιάζει... μόνο σταμάτα να με θίγεις σε προσωπικό επίπεδο. Πες απλά "δεν τα τεκμηριώνεις διαφωνώ" και τέλος. Αυτή είναι σωστή συμπεριφορά όχι να βγάζεις όλη αυτήν την αντίδραση... οκ? Οπότε έχεις δικαίωμα να λες δεν συμφωνώ ΑΝ όμως δώσεις προεκτάσεις και το δείξεις και με συναίσθημα και χαρακτιρισμούς μην περιμένεις να σε πάρο με το καλό.... θα φας κλωτσιά που θα πάει σύνεφο... βέβαια θα σου δώσω μερικές ευκαιρίες και προειδοποιήσεις αλλά δεν θα ανεχτώ ύπουλες συμπεριφορές διέγερσης flame wars μέσω αφηψηλού και δήθεν ήπιας κριτικής ενώ από μέσα σου βράζεις διότι θυμήσου ότι σε ποιάνω και τηλεπαθητικά... και ξέρω πολύ καλά τι λέω... να ξέρεις διαβάζω και πίσω από τα πόστς....αν θέλω... όταν με αφοά κάτι! Οπότε έχεις και δικαίωμα να ξεσπάς αλλά με τις ανάλογες επιπτώσεις.. να ξέρεις....
  14. ας συνεχίσουμε... σύμφωνα λοιπόν με το blog έχουμε 2 κομπολογάδες.... αυτούς που βαστάν κομπολόγια και είναι οι μάγκες και σου λένε.... Αμεεεεεεέ! Και τους Αγιορίτες που βαστάν κομποσκίνια και σου λένε "Αμήηηηηηηηηην" !!! Αλήθεια έχετε παρατηρήσει την σχέση κομπολογιού και κομποσχινιού και τις αντίθετες συμπεριφορές των μεν και των δε ανθρώπων;
  15. @outi και για κάθε ενδιαφερόμενο.... παλιότερα Ούτι έκανα το ίδιο με σένα... έπαιρνα μετρητοίς τα λόγια του άλλου και έβαζα τον εαυτό μου σε μια διαδικασία ανεύρεσης της αλήθειας και της σωστής πληροφορίας. Πολλές φορές ήταν τέτοιο το πάθος μου που όταν για παράδειγμα ο άλλος μου έλεγε την πληροφορία για την "ορφική πινακίδα και το αμήν" εγώ δεν μπορούσα να ησυχάσω μια βδομάδα ή ένα μήνα και έσκαγα αν δεν έβρισκα την σωστή πληροφορία. Λοιπόν αυτό θέλω να σου εξηγήσω φίλε Ούτι, οι πληροφορίες που δίνω είναι από όσα ξέρω που σημαίνει ότι η πηγή τους δεν είναι πάντα τεκμηριωμένη επιστημονικά με συγράματα και βούλες πανεπιστημιακές! Μπορεί να είναι κάτι που είδα σε ένα περιοδικό, που είδα φευγαλέα στην τηλεόραση, σε ένα email, Ή που διάβασα σε ένα βιβλίο... Αυτήν λοιπόν την πληροφορία εντελώς ανθρώπινα στα πλαίσια μιας συζήτησης έρχομαι εδώ στο φόρουμ που θεωρώ "ότι ΄πινουμε έναν χαλαρό καφέ από την ρουτίνα της ημέρας" και την λέω στα φιλαράκια μου για να χαλαρώσω και να πω κάτι άνετο και να νιώσω όμορφα. Δεν την λέω με σκοπό να αναστατωθούμε και να αρχίζουμε σαν "άλογα" να τρέχουμε πίσω από την πληροφορία και μάλιστα να νευριάζουμε ή να χαρακτηρίζουμε ο ένας τον άλλον "είσαι ημιμαθής", "δεν τα λες σωστά", και να εκδηλώνουμε ένα σωρό εγωιστική συμπεριφορά και το μόνο που μας νοιάζει να είναι να ικανοποιήσουμε το πάθος μας για την ορθότητα της πληροφορίας.... Γιατί φίλε Ούτι στο λέω ξεκάθαρα έχεις ένα πάθος με τις πληροφορίες που σε κάνει μη φιλικό προς τους άλλους και μάλιστα χαλάς την όμορφη και χαλαρή ατμόσφαιρα μιας συζήτησης που ο άλλος δεν ήρθε εδώ για να κάνει διάλεξη σε πανεπιστήμιο με τα κοιτάπια του και τις περγαμηνές του.... Αυτό είναι που και στους κρυστάλλους και σε ότι συγκρουστήκαμε είχες απαίτηση .... ήταν καθαρά το πάθος της πληροφορίας να βρεις την αλήθεια που αν δεν το ικανοποιούσες δεν ησύχαζες.... και φτάσαμε σε σημεία να αρπαχτούμε διότι εγώ έμπαινα χαλαρά και με διάθεση τσατ στο φόρουμ και συ με αντιμετώπιζες και ήθελες να με βάζεις να ανοίγω τα αρχαία χειρόγραφα για να σου αποδυκνείω την επιστημονική αλήθεια... κοινώς ήθελες να με κάνεις "αλογο" και να τρέχω πίσω από την πληροφορία διότι εσύ προσωπικά είχες αναστατωθεί και καιγώσουν και ήσουν ανυπόμονος αν δεν έβρησκες την αλήθεια... Αυτού του είδους η συμπεριφορά να ξέρεις αν σε πάρουν χαμπάρι άλλοι και όχι εγώ για παράδειγμα μπορούν να σου πετάν μισόλογα και πληροφορίες και να σε κάνουν να τρέχεις και να αφινιάζεις και να είναι χαιρέκακοι και να το διασκεδάζουν, πράγμα που να ξέρεις εγώ δεν το έκανα και η αποδειξη ότι σε σέβομαι είναι ότι επέλεξα να συγκρουστώ μαζί σου λέγοντας σου ότι δεν είμαι αναγκασμένος να στο παίζω δάσκαλος ούτε εγώ σε σένα ούτε εσύ σε μένα. Αυτά λοιπόν και να ξέρεις ότι είμαστε σε ένα φόρουμ και πάρτο πιο χαλαρά και μην αναστατώνεσαι προσωπικά με ότι γράφει κάποιος δλδ μην τα λαμβάνεις τοις μετρητοίς και μετράς τις λέξεις, τα νοήματα και μπαίνεις στην κατάσταση να σχολιάζεις με quotes φράση φράση σε έναν μαχητικό ανούσιο διάλογο. Αυτός ο διάλογος ήταν που ήθελα να αποφύγουμε όταν με προκαλούσες. Αυτοί οι διάλογοι βασίζονται σε αυτήν την εγωιστική και παιδαριώδη συμπεριφορά που σου περιγράφω και την κάνουν οι πρωτάρηδες χρήστες των φόρουμ και σε καμία περίπτωση δεν σε θεωρώ τόσα χρόνια που σε ξέρω από εδώ τέτοιο χρήστη. Αυτά είχα να σου πω δημόσια 1) για να λήξει η μεταξύ μας κόντρα και 2) να αποκατασταθεί η όποια αρνητική εικόνα έχει σχηματιστεί σε οποιονδήποτε εξαιτίας του ότι αρπαχτήκαμε. Να ξέρεις σε σέβομαι σαν φίλο και συνομιλητή αλλά δεν μπαίνω σε συμπεριφορές "άλογο της πληροφορίας" και "φορουμο-δικηγόρο της κάθε μου έκφρασης". Οπότε μην έχεις πολλές απαιτήσεις. Οι αποδείξεις και τεκμηριώσεις που θέλεις αν υπάρχουν και ΔΕΝ βαριέμαι να την παραθέσω θα στην γράψω ειδάλως έχουμε και ζωή και δουλειές να κάνουμε και δεν μπορώ να πάρω εργλαβία το να αποδυκνείω σε στυλ μελέτης την όποια γνώση έχω αποθηκεύσει και απομνημονεύσει.... απλά να ξέρεις θα λέω "θυμάμαι κάπου είδα ότι σε ορφική πινακίδα υπάρχει το η μην και είναι το μετεγενέστερο αμήν" και τέλος! Θέλεις να την αξιοποιήσεις σαν πληροφορία διότι σου κάνει κλικ, έχει καλώς, την θεωρείς μπούρδα... πάλι έχει καλώς... Κοινώς δεν κόπτωμαι πλέον να το παίζω πανεπιστημιακός λέκτορας... ξέρω κάτι το μοιράζομαι και αν σας κάνει χαρά μου που σας βοήθησα, αν δεν σας κάνει προχωράμε με ένα απλό "μπα εγώ αυτό δεν το πιστεύω/αποδέχομαι". Εγώ να ξέρεις ποτέ δεν θα καθήσω να έχω απαίτηση να αποδεχτείς κάτι.... είναι καθαρά δικό σου θέμα τι πληροφορία θα αποδεχτείς και θα συγκρατήσεις σαν ύπαρξη. Αυτά από μένα. , και :021byeHappy:
  16. για ποιον γίνεται χειρότερα Α) Χριστιανοί, Β) Εβραίοι Γ) Κουρτίνα 3 (έχω απλά ευχάριστη διάθεση μην παρεξηγηθεί έτσι!) πέραν της πλάκας δεν νομίζω να γίνεται χειρότερα διευκρινήσεις θέλεις και διαλογο τον έχεις... τυχαία σελίδα της πλάκας.... αλλά υπάρχει και η παροιμία από μικρό και από άσχετο μαθαίνεις την αλήθεια δλδ και από σελίδες της πλάκας...
  17. η ευχητική χρήση είναι νεότερη και αλλαγή της χρήσης του αμήν στα νεότερα χρόνια και στον χριστιανισμό εγώ αληθώς το ξέρω. για την ορφική πινακίδα που ζητάς πάει καιρός που το διάβασα και δεν μπορώ να σου απαντήσω.... όταν θα ξαναπέσει το βιβλίο στα χέρια μου και το δω θα το ποστάρω... πάντως οι αρχαίοι έλληνες στους όρκους βεβαιώναν με το η μην, οι ορφικοί λέγαν όρκους οπότε δεν θέλει και πολύ τικ τικ που λέει και η διαφήμιση... αλλά τέλος πάντων ... δεν βγαίνει έτσι το συμπέρασμα.... σου είπα για την ιστορία των λέξεων ψάξε στο tlg σίγουρα θα το βρεις σε κείμενο ορφικής περιόδου....
  18. Σε σχόλιο του λεξικου ματζέντα ηλεκτρονική αρχαια-νέα αναφέρει ότι είναι βεβαιοτικό επι όρκου ως επίρρημα κάτι τέτοιο... αν το έχεις δες το. Επίσης το αναφέρει σε λέξη αληθ- κτλ έτσι βλέπεις ότι το η μην σχετίζεται με το αληθώς στην ουσία. Και τέλος αν δεις την Μεσο Ανατολική πορεία του Αμήν και το πότε χρησιμοποιείται από τους Ιουδαίους θα δεις ότι είναι δάνειο από Έλληνες με προέλευση Ορφική διότι αφού καταγραφεται σε Ορφικές πινακίδες είναι πιο πίσω από την Ομηρική εποχή, Τελικώς για να διορθώσω το η μην είναι από Ορφική εποχή όχι Ομηρική... συγνώμη το Ομηρική εποχή το θυμόμουν από ένα email που μου ήρθε και το ανέφερε αλλά τελικά πάει πιο πίσω η ιστορικότητα του η μην!
  19. έχεις λύση να το βρεις... ανοίγεις σε pdf την Ιλιάδα και την Οδύσεια και κάνεις search... ή γράφεσαι στο TLG και κάνεις search πάντως αν δεν το βρεις σε ομηρικά κείμενα να ξέρεις υπάρχει και η περίπτωση που λέξεις από διαφορετικές διαδικασίες χρονολόγησης πχ αν το εύρημα είναι της εποχής του Ομήρου παρόλο που δεν είναι γραφόμενο του Ομήρου το εντάσουν στην λεγόμενη Ομηρική εποχή. Δλδ το η μην ή θα το βρεις στα γραπτά του Ομήρου ή κάπου που εντάσεται σε αυτήν την περιόδο... (Για αυτό σου ξαναλέω ότι βιάζεσαι να αντιδράς όταν κάποιος λέει κάτι! Πρόσεξε το λίγο να περιμένεις να ολοκληρώνονται οι συζητήσεις και στο τέλος να κάνει την κριτική σου διότι βγαίνει εκτεθιμένος. Κλίνει η προσωπική παρένθεση!) Οι ορφικές πινακίδες αναφέρονται σε διάφορα βιβλία, περιοδικά αρχαιολογίας κτλ που σαν κοινό μπορείς να τα βρεις αν δεν είσαι σε κύκλους αρχαιοελληνικούς ή αρχαιολογίας. Βάλε στο Google ή ψάξε όπου ξέρεις για "Ορφικές πινακίδες" κάτι θα βρεις... Ήταν πέτρινες πινακίδες που είχαν αποσπάσματα Ορφικής παράδοσης όχι των κειμένων πχ Ύμνων αλλά διδασκαλίας που δεν συγκαταλέγονται στα γνωστά Ορφικά κείμενα που ήδη ξέρεις πχ Ύμνους από τα βιβλία που κυκλοφορούν. Στην αρχαιολογία όμως τα κείμενα αυτά εμφανίζουν ενδιαφέρον διότι είναι των Ορφικών μυστών σε τάφους και παίρνουμε πληροφορίες αυτούσιες από τάφους μυστών. Εκεί αναφέρονται μυστικές προτροπές και διδασκαλίες που ανέφερα που σχετίζονται με τον Άδη τον Ύπνο και την Λήθη.
  20. Παρουσιάζεται στον Όμηρο λόγω ποιητικής αδείας που λένε. Στην πραγματικότητα ως οντότητα είναι Δαίμονας και είναι στην ενδιάμεση κατάσταση Θεού-Ανθρώπου σύμφωνα με την φύση των Δαιμόνων κατά Σωκράτη από το Συμπόσιο. Η ενδιάμεση φύση του Δαίμονα είναι να είναι μεταξύ Θεού και Ανθρώπου αλλά να μην είναι Θεάνθρωπος ή Ημίθεος. Οι Θεάνθρωποι και Ημίθεοι είναι περισσότερο άνθρωποι με πεδίο αντίληψης ανθρώπινο, Δλδ μπορούν και αντιλαμβάνονται ότι πέφτει εντός του πεδίου παρακολούθησης τους. Οι Δαίμονες από την άλλη όπως ο Υπνος είναι περισσότερο συλλογικά όντα. Με άλλα λόγια αναλογήσου την ίδια χρονική στιγμή πόσοι πάνω στον Πλανήτη Γη χασμουριούνται σε πόσες χώρες και εισέρχονται στην διαδικασία του ύπνου. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι κοινά και συλλογικά δεν θα μπορούσαν να επιρρεάζονται από έναν θεάνθρωπο που δρα μόνο στην γειτονιά του πχ..... αλλά κάλλιστα πέφτουν σε κατάσταση ύπνου άλλος βραδινού άλλος μεσημεριανού (χώρες με διαφορετική ωρα) διότι η οντότητα Δαίμονας Ύπνος δρα! Η δε λειτουργία του δεν είναι δυνατότερη από τον Δία, διότι ο Δία ή Ζευς ως οντότητα κρατά τον κεραυνό-έρωτα και ερωτοκεραυνοβολεί ότι χρειάζεται ζωή δημιουργώντας το φαινόμενο της ζωής σε πλήθος όντων διαφορετικών μεταξύ τους.... πχ σε ένα λουλούδι η διαδικασία είναι να φυσήξει και να πάει γύρη ή μια μέλλισα να την μεταφέρει. Αυτό είναι εντός του φαινομένου του Έρωτα-Κεραυνού από τον Δία και συμμετέχουν όντα υλαία του πλανήτη και πλήθος μικρότερων Θεών και Δαιμόνων. Σε έναν άνθρωπο θα ήταν να παρθεί μια καθαρή ψυχή από τον Άδη να ερωτευτεί ένα ζευγάρι, να ερωτοτροπήσει και στην διάρκεια του έρωτα να ενσωματωθεί η ψυχή στο ωάριο κτλ... Δλδ ο δε Δίας κινεί με έναν κεραυνό πλήθος όντων Θεϊκών και υλαίων για το φαινόμενο της ζωής ενώ ο Ύπνος δρα σε μια συγκεκριμένη δραστηριότητα. Οπότε βλέπεις ότι ο Όμηρος τα "παραείπε" λίγο σαν ποιητής για λόγους έμφασης! Για την αρχαιοελληνική οπτική δες και εδώ http://www.theoi.com/Daimon/Hypnos.html Είπα την άποψη μου πιο πάνω για την ισχύ του. Ναι είναι Δαίμονας και ο ρόλος του είναι συλλογικός να δρα πάνω σε πλήθος όντων ανθρώπους ζώα κτλ σε όλο τον πλανήτη και σε όλο τον χρόνο δλδ σε χρόνο μεγαλύτερο από την ζωή ενός ανθρωπου πχ. Για αυτό ως ον οι αρχαίοι των εντάσσαν στους Δαίμονες και όχι σε κάτι θεοποιημένο από άνθρωπο! Ποια η σχέση του με τον Άδη; Είναι ο δίδυμος αδερφός του Θανάτου όχι του Άδη! Διότι μυστικιστικά ο Ύπνος αναζωογονεί εν ζωή το σώμα με ξεκούραση ενός η αγαθότητα του Θανάτου είναι όταν διακόπτεται ο δεσμός ψυχής-σώματος να απομονώνει την ψυχή και να φέρνει την λήθη σε αυτή, δλδ την λησμονιά των άσχημων εντυπώσεων που τείνει να συγκρατεί ώστε να διαχειριστεί σαν εκρεμότητες η ίδια..... Το ίδιο γεγονός της λήθης συναντάμε στην ψυχολογία όπου κακοποιημένες γυναίκες για να ξεχάσουν την μνήμη της κακοποίησης ο εγκέφαλος τους εκρίνει ουσίες που επιφέρουν τεχνητή αμνησία ώστε η ανάμνηση να μην διεγείρει ψυχικό πόνο! Το ίδιο ακριβώς κάνει και ο Δαίμονας Ύπνος στην ψυχή μετά την έξοδο της από το Γίγνεσθαι διότι παρόλο που δεν έχει δεσμό με υλικό σώμα η ψυχή τείνει να συγκρατεί αναμνήσεις που καλείται να διαχειριστεί. Όμως στην φάση του θανάτου και η ψυχή όντας στο πρώτο πεδίο έξοθεν του Γίγνεσαι στον Άδη δλδ δεν απαιτείται να διαχειριστεί τις μνήμες της. Και από την άλλη οι Νερτέριοι Θεοί δλδ του Άδου αρχίζουν να την καθαρίζουν και να την εξαγνίζου (Αυτοί είναι και οι Αγαθή λειτουργία των Θεών του Άδου η κάθαρση ψυχών). Ένα στάδιο καθάρσεως είναι η δράση του Ύπνου που φέρει την λήθη έτσι ώστε η ψυχή να αρχίζει να ξεχνά τις μνήμες της. Μάλιστα στα Ορφικά μυστήρια στις λεγόμενες Ορφικές πινακίδες (μάρμαρα μικρά σε μέγεθος βιβλίου που βάζαν στους νεκρούς με επιγραφές Ορφικών διδασκαλιών) αναγράφεται ότι η ψυχή προσεγγίζει 2 Κυπαρίσια σύμβολα του Διονύσου, που ανάμεσα τους υπάρχει η πηγή με το νερό του Ύπνου. Και η ψυχή από την έντονη προσπάθεια της να χειριστεί τις μνήμες της καίει πυρωμένη και από την πυρά της ψυχής διψά σαν την ξερή γη. Έτσι αναγκαστικά προσεγγίζει την πηγή με το νερό και πίνει για να καταπραύνει την δίψα της. Και έτσι ξεχνά τις οδυνηρές μνήμες και τα βάσανα της ζωής που έζησε. Στα μυστήρια δε υπάρχει η προτροπή.... ΠΡΟΣΟΧΗ μην πιεις παραπάνω νερό από αρέσκεια στην ΛΗΘΗ διότι αυτή σου η υπερβολή θα κάνει να λησμονύσεις τις διδασκαλίες τις Ορφικές με αποτέλεσμα να μετενσαρκωθείς με ΆΓΝΟΙΑ και να πρέπει να ξαναμάθεις από την αρχή τις διδασκαλίες. Αυτό θα σήμαινε έναν νέο κύκλο οδύνης για τον ενσαρκωμένο άνθρωπο και μια νέα κάθαρση μετα θάνατον. Επίσης θεουργοί που εκτελούν Αναγωγές προς το Εν συναντούν τα φαινόμενα αυτά με παραλαγές.. πχ να νιώθουν ευδαιμονία και λήθη από ένα ωραίο άκουσμα ή μια μελωδία πχ του Μορφέα κτλ Στους μύστες πάντως γενικά συνιστάται η εγρήγορση ώστε να μην λησμονήσουν την διδασκαλία. Για αυτό οι μύστες αναφωνούσαν στα μυστήρια την λέξη ΑΛΗΘΩΣ σαν ένδειξη του ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΩ ΠΟΤΕ. Και τατατάαααααααα ποια η ΟΜΗΡΙΚΗ έκφραση του ΑΛΗΘΩΣ; Την ξέρετε; Η μην Όπου το μην είναι επίρρημα βεβαιωτικό και έκφραση επί όρκου και σημαίνει βεβαιότητα προς κάτι. Με την έκφραση η μην οι αρχαίοι Ορφικοί δηλώναν με βεβαιότητα ότι θα προσέχουν όταν εξέλθουν ως ψυχές να μην λησμονήσουν ότι έμαθαν εν ζωή και το παρακάνουν στην πόση του νερού του Ύπνου και της λήθης! Και το κερασάκι στην τουρτίτσα που σας δίνω..... από την έκφραση η μην προέρχεται η λέξη Αμήν που είναι η παραφθορά της έκφρασης η μην στους Ελληνιστικούς κύκλους των Εβραίων της Μέσης Ανατολής. Με άλλα λόγια και το Αμήν σημαίνει ΑΛΗΘΩΣ και είναι ΟΡΦΙΚΟ δάνειο του Εβραϊσμού από την αρχαία Ελλάδα. Καλή σας μέρα!
  21. εγώ είμαι η γραφική διαμαρτυρία.... c est moi! :KaoAni033:
  22. Κάνετε αιωνίως το ίδιο και το ίδιο λάθος.... περιστρέφεται την συζήτηση μιας ιδεολογίας και ενός πνευματικού συστήματος πχ του Σίντο που είναι ο θεμέλιος λίθος της Πνευματικής ισότητας μεταξύ των όντων ΜΕ ιστορικά και πολιτικά στοιχεία κάποιων που ήταν ακόλουθοι του συστήματος αυτού και ενεπλάκησαν σε πολέμους και καταστροφές.... Το τι κάναν κάποιοι στο όνομα μιας θρησκείας ειδικά του Σίντο είναι τελείως άσχετο με τις βασικές θέσεις του Σίντο. Ακριβώς το ίδιο έγινε και με τον Χριστιανισμό που ξεκίνησε τα πρώτα χρόνια σαν κάτι ριζοσπαστικό αλλά σύντομα έγινε θεοκρατία με το Βυζάντιο. Γενικά η μοίρα μιας ιδεολογίας είναι να φθαρθεί από μια άλλη ιδεολογία πρακτική πχ ο απόλυτος σεβασμός στα όντα από την απόλυτη ασέβεια του ανθρώπου και την εκμετάλευση του.... Καλό λοιπόν είναι να ξεχωρίζουμε τους ηθίνοντες ως κάτι ξένο από την πενυματική ιδεολογία και ότι κάναν πολιτική ή πόλεμο και όχι πενυματική διδασκαλία. Αυτό το λέω διότι το επόμενο βήμα αν δεν προσέχουμε είναι να βγάλουμε το Σίντο ίσο με την Χούντα πχ και τον Χίτλερ, Λίγο προσοχή να μην τα ισοπεδώνουμε όλα! Τα ίδια γίνονται και από τους παγανιστές για ότι υποστηρίζει το όνομα του Ιησού... έννοια σας και οι παγανιστές δεν είναι πεντακάθαροι τα ίδια κάνουν όταν λασπολογούν. Άλλο λοιπόν μια ιδεολογία-θρεσκεία και οι θέσεις και άλλο η εφαρμογή της από τον εκάστοτε άνθρωπο οπαδό ή ηγέτη.
  23. Στις αυτοκρατορίες και τις κάστες υπάρχει η διάκριση ενός υλαίου όντος ως σύνδεσμος, απόγονος κτλ ενός σπουδαίου όντος πχ Θεού/Θεάς. Και εκεί δημιουργούνται τα προβλήματα όπως να κινδινεύει να αμαυρωθεί η θεολογία ή η ιδεολογία του Σίντο. Στην πραγματικότητα όμως αν κανείς δει το Σίντο θα καταλάβει ότι πρόκειται για το σύστημα πνευματικής ισότητας αφού κάθε ον έχει την ΙΔΙΑ ισότιμη πνευματική διάσταση στο ανώτερο και πρώτο επίπεδο όντων. Με άλλα λόγια ένα δένδρο, ένα ζώο και ένας άνθρωπος σαν υλαία όντα έχουν διαφορές ΌΜΩΣ σαν πενυματικά όντα είναι ισότιμα. Αυτή η πρωτοφανής ιδέα της ισότητας των όντων είναι που δημιουργεί την ευλάβεια στους ανθρώπους προς τα όντα που έχουν δεινά στην Γη διότι αυτός που βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση οικονομική, επιβίωσης κτλ βλέπει ότι ένα άλλο ον πνευματικό που είναι ΚΑΙ αυτό ΘΕΟΣ πονά και υποφέρει λόγω της άγνοιας. Έτσι ο βαθιά θρησκευόμενος Σιντοιστής θα μεριμνήσει να αφυπνήσει το ον που υποφέρει και να αποκαταστήσει την οντική ισότητα στην συνείδηση του ώστε και το άλλο ον να αναγνωρίσει μέσα του την Θεία φύση και το ΤΙ ΕΙΝΑΙ ! Αυτή η συμπόνια προς την αναγνώριση του ευατού και των αλλήλων ως Θεοί είναι η πραγματική διδασκαλία της πνευματικής ισόττητας και του Σίντο! Στην πραγματικοτητα το Σίντο μας λέει ότι στο ανώτερο επίπεδο υπάρχει ο κύκλος ισότητας των όντων. Όλα τα όντα απέχουν ισότιμα από το κέντρο του κύκλου και δεν υπάρχουν επίπεδα πχ ύπαρξης ανώτερα και κατώτερα όπως στα συστήματα Πυραμίδας. Στο σύστημα του Σίντο εντάσεται και η Στρογγυλή Τράπεζα του Αρθούρου που στην ουσία ήταν η ισότητα των μελών της ομάδας παρόλο που ο Αρθούρος δεν ήταν Σιντοιστής λόγω παγανιστικών καταβολών είχε κάποια σχέση με την ιδεολογία του Σίντο μέσω των υπερβόρειων παγανιστών λατρευτών της φύσης.
×
×
  • Create New...