Jump to content

The Knights Who Say Ni

Νέα Μέλη
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by The Knights Who Say Ni

  1. To "μετρον αριστον" αποδιδεται στον Σολωνα, ενω η πινακιδα υπαρχει στο μουσειο των Δελφων. Δεν ειναι σπασμενη και δεν εχει αλλο κειμενο, μονο μετρον αριστον.
  2. Οποιος ενδιαφερεται να το ψαξει παραπανω κι εχει καλη γνωση φυσικης και αγγλικων, μπορει να γκουγκλισει για superluminocity, superluminal propagation κλπ. Για να επιστρεψουμε στο θεμα "χρονος". Μεχρι να γραψω αυτο το κειμενο περασαν περιπου 45-50 ". Πιστευει κανεις οτι καθε απειροελαχιστο κλασμα απο αυτα τα δευτερολεπτα υπαρχει ως ανεξαρτητη οντοτητα? Να το πω διαφορετικα? Το Συμπαν (σε αυτη τη "φαση" του) υπολογιζεται οτι ειναι 16-17 δισεκατομυρριων χρονων. Πιστευετε οτι καθε απειροελαχιστο κλασμα αυτης της περιοδου ειναι αυθυπαρκτο και αρα μπορουμε να αλληλεπιδρασουμε ξεχωριστα με αυτο? Αυτο θα σημαινε οτι και το μελλον ειναι εξισου αυθυπαρκτο και αρα προδιαγεγραμμενο τελειως, διαφορετικα προκυπτει το ερωτημα απο που προερχεται το Συμπαν που δημιουργειται καθε κλασμα του δευτερολεπτου που περναει για να αντικαταστησει το υπαρχον. Μπερδεμα?
  3. Αν καταλαβα καλα, λες οτι μπορει τα παραλληλα Συμπαντα να υπαρχουν στο σημειο που καταρρεουν οι νομοι της φυσικης? Το λογικο ειναι οτι αν η φυση επιτρεπει να υπαρχουν σημεια που κατερρεουν ολοι οι γνωστοι φυσικοι νομοι, να εχουν δικους τους, αγνωστους. Κατα μια εννοια λοιπον, εχουμε δυο ξεχωριστα συνολα, με ξεχωριστους νομους και καμια ανταλλαγη πληροφοριας, δυο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ συνολα επομενως. Αρα, καθαρα φιλοσοφικα, επεσες διανα, μια τετοια περιοχη καταρρευσης ειναι ακριβως ο πιο πιθανος υποψηφιος για παραλληλο Συμπαν, αν υπαρχει.
  4. Εγω εχω μια βασικη απορεια. Αν η μαγεια κληρονομειται μονο με το αιμα, ο πρωτος μαγος απο που το κληρονομησε?
  5. Εγω θα προτεινα να μην επεκτεινουμε παραπανω το θεμα για τις συγκρισεις/συγκρουσεις αναμεσα στη θρησκεια. Ο ενας λογος ειναι οτι υπαρχουν στο φορουμ και χριστιανοι και πολυθειστες και πανθειστες και αγνωστικιστες κλπ, ο δευτερος οτι δεν βγαζουν πουθενα εκτος απο καυγαδες και ο τριτος ειναι οτι μεχρι στιγμης ειναι ισως το μονο φορουμ καθαρο απο απολογητες, ας μεινει ετσι...
  6. Δεν ειμαστε σιγουροι αν ειναι τρυπα, καταρχην. Μπορει απλα το σεντονι να καμπυλωσει πολυ, αλλα να μη σχιστει. Μετα, δεν ξερουμε αν υπαρχει κατι "πισω", "κατω", "μετα" τελος παντων απο την τρυπα. Και τελος, αν υπαρχει τρυπα και αν οδηγει καπου, δεν ξερουμε αν μπορει να περασει κατι και με ποια μορφη (βαρυτητα? φως? υλη? κατι αλλο?). Τελος, για να δεσει το γλυκο, απο ενα σημειο και μετα στην καμπυλοτητα (απο εκει που ουτε το φως μπορει να φυγει και μετα-τον οριζοντα της τρυπας) δεν ισχυουν οι γνωστοι νομοι του Συμπαντος, καθως καταρρεει και η κβαντομηχανικη και η σχετικοτητα. Δεν ξερουμε αν εκει "μεσα" ισχυουν αλλοι νομοι, αν δεν ισχυουν νομοι η αν υπαρχει κατι αγνωστο που εμποδιζει την καταρρευση των νομων. Το τελευταιο εκανε τους επιστημονες μεχρι πριν 30 χρονια να αμφισβητουν εντονοτατα αν ειναι εφικτη στη φυση η δημιουργια μιας μαυρης τρυπας. Πιθανοτατα διαψευστηκαν.
  7. Ε, εδω μπαινουν οι υποθεσεις. Εκτος και αν σε βολευει η απαντηση "καπου αλλου" Σκεψου οτι οπως την οριζουμε εμεις, μπορει να ειμαστε σε κατασταση μη υπαρξης. Βεβαια, τι ειναι υπαρξη και τι μη υπαρξη? Και αν ειναι μη ον, πως δημιουργει το ον (μηδεν εκ του μηδενος γινεται, μηδεν εις μηδεν φθειρεται) ? Μπερδεμα ! Για αυτο, στην ερωτηση "που ειμαστε πριν και μετα ερθουμε στη Γη?" προτιμω την απαντηση "καπου αλλου!"
  8. Αυτο το χωνι που βλεπεις ειναι το χωροχρονικο συνεχες, δηλαδη the fabric of space. Φαντασου το σαν σεντονι. Αν το κρατας τεντωμενο και ριξεις μια κοτρωνα στο κεντρο θα βουλιαξει. Αυτο το βουλιαγμα επιρεαζει την κινηση οσων περασουν απο κοντα του (ριξε μια μπαλα κοντα στην κοτρωνα, θα δεις οτι αλλαζει πορεια και πεφτει μεσα). Το υποθετικο ερωτημα προκυπτει απο αυτη την αναλογια. Μπορει η κοτρωνα να σχισει το σεντονι-Συμπαν αν ειναι αρκετα βαρια? Αν το σκισει τι γινεται? Και που πηγαινει πλεον, αφου εφυγε απο αυτο το Συμπαν? Αυτο το υποθετικο συστημα λοιπον δινει τις σκεψεις για παραλληλα Συμπαντα.
  9. Εγω, λοιπον, δεχομαι οτι μαλλον υπαρχει μετεμψυχωση (οχι μετενσαρκωση) καποιας μορφης. Το "καυσιμο" για τη διαιωνιση του κυκλου δεν ειναι καποια αφηρημενη εννοια ανταποδοσης, οπου οι καλοι εχουν καλυτερες μετεμψυχωσεις και οι κακοι χειροτερες. Δεν ειναι ουτε καποιος ανωτερος σκοπος, να εξελιχθει η ψυχη ωστε να μοιασει στους Θεους η να γινει η ιδια Θεος. Απλα, η συλλογη εμπειριων. Δηλαδη, μια ψυχη διαλλεγει το σωμα στο οποιο θα ενσαρκωθει, επιθυμωντας να βιωσει τις καταστασεις του. Αυτο αν το προεκτεινουμε μπορουμε να βγαλουμε περιεργα συμπερασματα για τη φυση της υπαρξης και την εννοια της εμπειριας. Οσο για το βασικο ερωτημα, γιατι να τις μαζεψει τις εμπειριες, η απαντηση ειναι απλη. Εσεις γιατι θελετε να πατε εκδρομη στο Παρισι η τη Βιεννη?
  10. Νεφελη, το προβλημα ειναι οτι δεν ξερουμε σε αυτο το θεμα. Μπορει να μαντευουμε και να υποθετουμε, αλλα δεν εχουμε γνωση.
  11. Εχω ενα γνωστο μου που κανει μοριακη βιολογια. Θα του προτεινα να κυνηγησει το μαγογονιδιο. Και πρεστιζ και φραγκα εγκυημενα!
  12. O Αινσταιν εδειξε οτι ΑΝ υπαρχει παρελθον, δεν απαγορευει καποιος νομος την αλληλεπιδραση με αυτο. Αλλα ΚΑΝΕΙΣ δεν εχει μεχρι τωρα αποδειξει οτι το παρελθον υπαρχει. Για σκεφτειτε το αυτο....
  13. Μπορεί το ποσοστό να σου φαίνεται μικρό (και είναι άλλωστε), αλλά στην ουσία σημαίνει ότι υπάρχουν άλλοι περίπου 5.000.000 άνθρωποι στον κόσμο που σου μοιάζουν!! Βρε Νεφελη, τα μαθηματικα σου! :hithead: Απο την εκτιμηση που υποθετω οτι κανεις, για πλυθησμο 5 δισεκατομυρρια (που δεν στεκει, ο πληθυσμος ειναι στα 6.35 συμφωνα με τον ΟΗΕ), το 1 % βγαινει 50 εκατομυρρια... Ακομα λιγοτερη μοναδικοτητα δηλαδη. Και απο τα 6.35 βγαινει 63.5 εκατομυρρια... (Ναι, ειμαι math-geek και θελω σωστα τα νουμερα :headb: )
  14. Το ειχα κατεβασει το καλοκαιρι (ναι, κυκλοφορησε...). Δεν λεει και τιποτε το αξιολογο. Οσο για την καθετη μπαρα, με λιγο ψαξιμο μπορειτε να το κανετε και στα ΧΠ (προφερεται οπως η ροχαλα). Αλλα απο νεα λειτουργικοτητα, πολυ λιγα πραματα.
  15. Το μυαλο λειτουργει σε επιπεδα, το ασυνειδητο, το υποσυνειδητο, το συνειδητο και το υπερσυνειδητο, καθως και τις δομες που οριζουν τα ορια τους (να που ηρθαμε στα 7 σωματα μεσω Γιουγκ ;) ) Το συνειδητο κομματι ειναι αυτο που κυριαρχει και μπορει να μπλοκαρει τα υπολοιπα. Αλλα το οτι μπλοκαριστηκαν (= δεν επεξεργαστηκε η πληροφορια τους) δεν σημαινει οτι επαψαν να υπαρχουν. Ο υπνωτισμος και η υποβολη κανουν ακριβως αυτο, ελαστικοποιουν τα ορια αναμεσα στις περιοχες αυτες ωστε να υπαρχει ροη πληροφοριας. Σε απλα ελληνικα αυτο σημαινει οτι για να σε κανει καποιος να κανεις κατι πρεπει να το θελεις κι εσυ, ακομα κι αν δεν ηξερες ποτε οτι το ηθελες. Κλασσικο παραδειγμα τα προγραμματα MK Ultra και MJ 12 του αμερικανικου στρατου για νοητικο ελεγχο τα προηγουμενα 40 χρονια.
  16. Για το μετρο στον Ερωτα, ας μην ξεχναμε και τον ωραιο μυθο που μας δινει την κουβεντα αναμεσα στην Αρτεμη και τον Απολλωνα, οταν αυτη τον πειραζει οτι κυρηττει μετρο σε ολα, αλλα ο ιδιος ερωτευεται παραφορα, παθιαζεται εντονα κλπ. Ο Απολλωνας χαμογελασε και ειπε απλα οτι θελει και στο μετρο λιγο μετρο...
  17. Oυτε το πρωτο ισχυει, ουτε το δευτερο, ουτε το τριτο. Το πειραμα εχει γινει και ειναι αρχειοθετημενο με το ονομα που ειπε η Νεφελη. Η πλειοψηφια των εγγραφων εκεινης της περιοδου εχει αποχαρακτηρισθει. Επισης, ο Αινσταιν το αναφερει πλαγια σε μια συζητηση του με τον Οπενχαιμερ (ηταν ακομα ακρως απορρητο, δεν μπορουσε να αναφερθει αμεσα). Τελος, η φρεγατα Λεων ειναι στο ναυσταθμο της Σαλαμινας και οποιον ρωτησεις απο τους φυλακες της ξερει την ιστορια της. Επισης, ο Παπαχελας το 98 ειχε κανει ενα εξαιρετικο αφιερωμα στην εκπομπη "Φακελοι".
  18. Οχι να μη μου βαλεις!!! :hithead: Για καμια δεκαρια μερες θα ειμαι εκτος, μολις γυρισω το συζηταμε (αν δεν το ξεχασεις ).
  19. Νομιζω στο φορουμ υπαρχει μια ψυχολογος, αν και δεν την ειδα στη νεα μας γειτονια. Αυτη λογικα θα εχει καποιες απαντησεις για το πως λειτουργει η υπνωση.
  20. Καταρχην, καλως ηρθες. Στην αρχαια Ελλαδα δεν υπηρχε ενα κρατος, ετσι δεν υπηρχε ενα ημερολογιο. Η πιο συνηθισμενη αντιστοιχιση των μηνων ειναι με τους αντιστοιχους του αττικου μηνολογιου, επειδη για αυτο εχουμε τα πιο πολλα σωχωμενα κειμενα. Αλλα πρεπει να θυμομαστε οτι στο μεγαλυτερο μερος της ελληνικης αρχαιοτητας οι αττικοι μηνες ισχυαν στα ορια της Αττικης μονο. Γαμηλιών (σελήνη Ιανουαρίου) Αμάλιος (Δελφοί), Γιγάντιος (Άμφισσα), Ληνιών (Δήλος), Ποσίδαιος (Επίδαυρος), Θευδαίσιος (Ρόδος), Δύστρος (Μακεδονία), Ευθυαίος (Αιτωλία), Ερμαίος (Βοιωτία), Διόσθυος (Ηλιδα), Απολλώνιος (Θεσσαλία), Ληναιών (Εύβοια, Σαμος, Μίλητος, Τήνος, Μαγνησία Μαιάνδρου), Θριξάλλιος (Λαμία), Διόσκουρος (Κρήτη), Δίος (Βιθυνία) Ανθεστηριών (σελήνη Φεβρουαρίου) Βύσιος (Δελφοί), Ιερός (Δήλος), Αρταμίτιος (Επίδαυρος), Πεδαγείτνιος (Ρόδος), Ξανθικός (Μακεδονία), Ομολώϊος (Αιτωλία), Προστατήριος (Βοιωτία), Λεσχανόριος (Θεσσαλία), Ανθεστηριών (Εύβοια, Μίλητος, Σάμος, Τήνος, Αμοργός, Πάρος και Μαγνησία Μαιάνδρου), Γεύστος (Λαμία), Θεοδαίσιος (Κρήτη), Βενδίδειος (Βιθυνία), Διονύσιος (Βυζάντιο, Αλως και Σελεύκεια) Ελαφηβολιών (σελήνη Μαρτίου) Θεοξένιος (Δελφοί), Γαλαξιών (Δήλος), Αριάνιος (Επίδαυρος), Βαδρόμιος (Ρόδος), Αρτεμίσιος (Σπάρτη, Μακεδονία), Ερμαίος (Αιτωλία), Αγριώνιος (Βοιωτία), Ελάφιος (Ηλιδα), Αφριος (Θεσσαλία), Αρτεμισιών (Μίλητος, Σάμος, Τήνος, Αμοργός, Μαγνησία Μαιάνδρου), Γενέτιος (Αλως), Ανθεστήριος (Σελεύκεια), Λύκεος (Λαμία), Ποίτιος (Κρήτη), Στρατήγιος (Βιθυνία) Μουνιχιών (σελήνη Απριλίου) Ενδυσποιτρόπιος (Δελφοί), Αρτεμισιών (Δήλος), Πάναμος (Επίδαυρος), Γεράστιος (Σπάρτη), Αρταμίτιος (Ρόδος), Αρτεμίσιος (Σελεύκεια), Δαίσιος (Μακεδονία), Διονύσιος (Αιτωλία), Θιούϊος (Βοιωτία), Θυίος (Θεσσαλία), Αρειος (Εύβοια), Ταυρεών (Μίλητος, Σάμος, Τήνος, Αμοργός), Εύκλειος (Βυζάντιο), Κουρεών (Μαγνησία Μαιάνδρου), Πλυντηριών (Πάρος), Θύος (Λαμία), Μεγαλάρτιος (Αλως), Περιέπιος (Βιθυνία) Θαργηλιών (σελήνη Μαϊου) Ηράκλειος (Δελφοί), Θαργηλιών (Δήλος, Μίλητος, Αμοργός, Πάρος), Κύκλιος (Επίδαυρος), Αγριάνιος (Ρόδος, Κώς, Κάλυμνος), Φλιάσιος (Σπάρτη), Πάνημος (Μακεδονία, Σάμος), Αγύειος (Αιτωλία), Ομολώϊος (Βοιωτία, Θεσσαλία), Ταργηλιών (Εύβοια, Τήνος), Αρεος (Λαμία, Βιθυνία), Θεμίστιος (Αλως), Υπερβέρετος (Κρήτη) Σκιροφοριών (σελήνη Ιουνίου) Ιλαίος (Δελφοί), Πάνημος (Δήλος, Αμοργός), Απελλαίος (Επίδαυρος), Αγριάνιος (Σπάρτη, Μεσσήνη), Υακίνθιος (Ρόδος), Λώος (Μακεδονία), Ιπποδρόμιος (Αιτωλία, Θεσσαλία), Θειλούθιος (Βοιωτία), Καλαμαιών (Εύβοια, Μίλητος), Κρονιών (Σάμος), Ελευθυαιών (Τήνος), Χρυτταίος (Λαμία), Λευκαθιών (Μαγνησία Μαινάνδρου), Δάματρος (Αλως), Λύκειος (Βυζάντιο), Νεκύσιος (Κρήτη), Αφροδίσιος (Βιθυνία) Εκατομβαιών (σελήνη Ιουλίου) πρώτος μήνας του αθηναϊκού ενιαυτού Απελλαίος (Δελφοί), Υακίνθιος (Σπάρτη), Αζόσιος (Επίδαυρος), Εκατομβαιών (Δήλος), Πάναμος (Ρόδος), Γορπιαίος (Μακεδονία), Θυίος (Αιτωλία), Ιπποδρόμιος (Λαμία και λοιπή Βοιωτία), Φυλλικός (Θεσσαλία), Πάνημος (Μίλητος), Πελυσιών (Σάμος), Απελλαιών (Τήνος), Μιλτοφοριών (Αμοργός), Βασίλιος (Κρήτη). Μεταγειτνιών (σελήνη Αυγούστου) Βουκάτιος (Δελφοί), Μεταγειτνιών (Δήλος, Σάμος, Αμοργός (?) και Μίλητος), Καρνείος (Σπάρτη και Επίδαυρος), Κάρνειος (Ρόδος), Υπερβερεταίος (Μακεδονία), Ηραίος (Βιθυνία), Ομολώϊος (Αλως), Υακίνθιος (Βυζάντιον), Πάναμος (Αιτωλία, Λαμία και Βοιωτία), Απολλώνιος (Ηλιδα), Ιτώνιος (Θεσσαλία), Κυκλειών (Εύβοια), Ηραιών (Τήνος και Μαγνησία Μαιάνδρου), Θεσμοφοριών (Κρήτη). Βοηδρομιών (σελήνη Σεπτεμβρίου) Βοαθόος (Δελφοί), Πάναμος (Σπάρτη (?), Βουφονιών (Δήλος και Τήνος), Προράτιος (Επίδαυρος), Δάλιος (Ρόδος), Δίος (Μακεδονία), Προκύκλιος (Αιτωλία), Παμβοιώτιος (Βοιωτία), Παρθένιος (Ηλιδα), Πάνημος (Θεσσαλία), Βοηδρομιών (Εύβοια, Πάρος, Αμοργός, Σάμος (και Μίλητος ?), Θυίος (Αλως), Αγριάνιος (Βυζάντιο), Ιτώνιος (Λαμία), Ερμαίος (Κρήτη και Βιθυνία), Γορπιαίος (Σελεύκεια), Κρονιών (Μαγνησία) Πυανεψιών (σελήνη Οκτωβρίου) Ηραίος (Δελφοί), Απατουριών (Δήλος), Ερμαίος (Επίδαυρος), Θεσμοφόριος (Ρόδος), Απελλαίος (Σπάρτη, Μακεδονία και Λαμία), Αθαναίος (Αιτωλία), Δαμάτριος (Βοιωτία), Αλφιοίος (Ηλιδα), Μαλοφόριος (Βυζάντιο), Θεμίστιος (Θεσσαλία), Κυανοψιών (Εύβοια, Τήνος και Σάμος (?), Πυανοψιών (Μίλητος), Κρονιών (Αμοργός), Ιμάλιος (Κρήτη), Μητρώος (Βιθυνία), Πάνεμος (Σελεύκεια), Αγναιών (Μαγνησία) Μαιμακτηριών (σελήνη Νοεμβρίου) Δαδαφόριος (Δελφοί), Αρησιών (Δήλος), Γάμιος (Επίδαυρος), Ηράσιος (Σπάρτη), Σμίνθιος (Ρόδος), Αυδυναίος (Μακεδονία), Ευώνιος (Αλως), Βουκάτιος (Αιτωλία), Αλαλκομένιος (Βοιωτία), Αθαναίος (Ηλιδα), Αγαγύλιος (Θεσσαλία), Απατουριών (Μίλητος , Τήνος, Εύβοια (?) και Σάμος), Απατοριών (Αμοργός), Θεμίστιος (Λαμία), Μετάρχιος (Κρήτη), Διονύσιος (Βιθυνία), Ξανθικός (Σελεύκεια) Ποσειδεών (σελήνη Δεκεμβρίου) Ποιτρόπιος (Δελφοί), Ποσειδεών (Δήλος, Εύβοια, Μίλητος, Σάμος, Τήνος, Πάρος, Μαγνησία Μαιάνδρου), Τέλεος (Επίδαυρος), Πυθαίος (Αλως), Διόσθυος (Ρόδος), Περίτιος (Μακεδονία), Λαφριαίος (Αιτωλία), Βουκάτιος (Βοιωτία), Θυίος (Ηλιδα), Ερμαίος (Θεσσαλία), Ειραφιών (Αμοργός), Βώμιος (Λαμία), Αγύιος (Κρήτη), Μαχανεύς (Βυζάντιο), Αυδυναίος (Σελεύκεια), Ηράκλειος (Βιθυνία) Αν δεν σε καλυπτω γεωγραφικα, σορρυ, εκανα οτι μπορουσα!
  21. Οπως ξαναειπα: We are The Knights Who Say Ni! Ni! Ni!! Niii!!! The Knights Who Say Ni demand a sacrifice. We want a shrewbury. We shall say Ni to you again if you do not appease us!
×
×
  • Create New...