Jump to content

agelina

Νέα Μέλη
  • Posts

    87
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by agelina

  1. Μα αν κάνω ''κάτι'' ίσως τελικά να ''σωθώ'' εγώ.!!

    Αναφέρομαι σε πνευματικό επίπεδο. Αν ξεκινήσω έστω και το παραμικρό για το γενικό καλό έχω κάνει ήδη ένα τεράστιο βήμα στον εσωτερικό - πνευματικό μου κόσμο. Δεν με βλέπω ούτε ξεκομένο από το σύνολο αλλά ούτε και το σύνολο όλο.

    Είμαι εγώ και κάνω αυτό που κάνω γιατί πρώτα από όλα το πιστεύω εγώ, γιατί πρώτα από όλα αυτό θα με κάνει ΕΜΕΝΑ να νιώσω όμορφα. Και αυτό το συναίσθημα είναι από μόνο του ανεκτίμητο.

     

     

     

     

    Υ.Γ.Δεν κάνουμε ποτέ κάτι που δε θέλουμε να μας κάνουν!! Γενικό, αόριστο και τόσο συγκεκριμένο για κάποιον που ξέρει.

  2. Πρώτον από τις φωτό που λες και μόνο ότι σου αρέσουν εμένα με προδιαθέτεις να σκεφτώ ότι και εσύ βάζεις το χεράκι σου για να βγάλεις το ματάκι σου που λέει και ο απλός λαός.

     

    Εγώ θα σε συμβούλευα να έβαζες την εικόνα της Παναγίας κάτω από το μαξιλάρι σου. Και πριν κοιμηθείς μίλησε της. Εννοώ με προσευχή.

     

    Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα?

    Η αδελφή σου τι σχέση έχει με τον συγκεκριμένο φίλο σου?

    Αυτό που έχεις υπόψιν σου δηλαδή.

  3. Aγαπητέ caesardim έχεις απόλυτα δίκιο να σκέφτεσαι το οτιδήποτε και να προσπαθείς με κάθε τρόπο να το ξεπεράσεις. Είναι σημάδι πολύ θετικό για μένα γιατί δηλώνει κάποιο ''ζωντανό'' και εννοώ στην ψυχή άνθρωπο που δεν το βάζει κάτω.

    Οτι και αν είναι αυτό που το δημιούργησε αυτό, είτε από άλλον, είτε από υπερκόπωση όπως σωστά αναφέρανε οι φίλοι μας εδώ εγώ θα σου έλεγα να κάνεις κάτι πολύ απλό.

    Αφού δεν έχεις χρήματα αυτό το διάστημα για να κάνεις ένα μικρό ταξίδι αναψυχής , κάποιες μικρές διακοπές, θα σου έλεγα αν έχεις αυτοκίνητο και αρκετό χρόνο, που σύμφωνα με τα γραφόμενα σου τώρα έχεις, πάρτο και πήγαινε σε ένα βουνό προσβάσιμο και κοντά σου. Ανέβα εκε, περπάτησε λιγάκι μέσα στη φύση, άσε σε παρακαλώ να λειτουργήσουν οι αισθήσεις σου και εννοώ να μυρίσεις , να δεις το περιβάλλον και να αφουγκραστείς. Κάντο έτσι απλά και θα με θυμιθείς.

     

    Θα σου πρότεινα Πάρνηθα αν είσαι κοντά στην Αθήνα, έχει μία υπέροχη περιοχή κοντά σε ένα εκκλησάκι μετά το καζίνο, με μια πηγή και μία έκταση που την διαμορφώσανε σε πάρκο για εκδρομές. Πήγαινε αν μπορείς και άναψε και ένα κεράκι αν θέλεις.

    Κάντο και σύντομα. Πήγαινε άκου, δες, μύρισε και ''αφουγκράσου''.

    Ασε το ''πνεύμα'' σου να δει και θα σου μιλήσει για το τι πρέπει να κάνεις.

  4. Καταρχάς ζητώ συγνώμη για τον τρόπο που θα εκφραστώ ΣτάρΜέιν

     

    Και εγώ αναρωτιέμαι,

    Ποιος είσαι εσύ που έτσι απλά ζητάς να σε ακολουθήσουμε?

    Ποιος σε όρισε εσένα οδηγό στην δική μας ζωή?

    Ποιος σε όρισε σωτήρα για εμάς?

     

    Μήπως μέσα στην δική σου αναζήτηση έχεις μπερδέψει τα μονοπάτια των δικών σου ανησυχιών ?

    Αγαπητέ μου αυτό που έχεις να κάνεις στην δική μας σημερινή εποχή είναι να ακολουθείς εσύ και μόνο εσύ αυτό το μονοπάτι του φωτός και τότε μόνο μέσα από το παράδειγμα σου και μόνο εκείνοι που θα δουν και θα καταλάβουν θα μπορέσουν να σε ακολουθήσουν. Αλλά ακόμα και αυτό εγκυμονεί κινδύνους.

    Πόσοι σωτήρες δεν εμφανίστηκαν, εμφανίζονται και θα συνεχίσουν να εμφανίζονται στην πορεία του χρόνου?

    Τι είναι αυτό που εσύ νομίζεις σε κάνει ξεχωριστό από όλους εμάς εδώ μέσα αλλά και έξω από αυτό το χώρο?

     

    Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ΟΔΗΓΟΣ δεν έχει, ούτε χρειάζεται ''πολύχρωμα'' λόγια για να προσεγγίσει και να αγγίξει την ψυχή μας.

    Η ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΟΠΟΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ είναι η διαφορά του αληθινά επιλεγμένου ανθρώπου που θα μπορέσει να συνεισφέρει και αυτός για την δική μας σωτηρία.

     

    Αν χαμηλώσουμε το ''κεφάλι'' ο καθένας ξεχωριστά και ψάχνοντας συνεχώς μέσα από την ΑΓΑΠΗ θα δούμε ότι πιθανόν μας έχει ''οριστεί'' σαν πεπρωμένο.

  5. Και όμως και εγώ θα συμφωνήσω με την Ελλη. Ας κοιτάξουμε εμείς να κάνουμε κάτι για τους εαυτούς μας. Η αλλαγή δεν γίνεται αυτόματα στον πλανήτη , αρκεί να ξεκινήσουμε να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι.

     

    Εννοώ να βλέπουμε θετικά. Και σε τελική ανάλυση ας μας τα πάρουνε όλα, για όλα, και αυτό δεν είμαι σίγουρη αν μπορούν να το κάνουν. Αυτό όμως που δεν μπορούν να μας πάρουν είναι την ψυχή μας, αυτό που μας κάνει διαφορετικούς από όλους τους άλλους, αυτό που άλλοι ονομάζουν ''καρδιά''.

    Δεν μπορούν να πάρουν κάτι που δεν το βλέπουν, κάτι που δεν κατέχουν και δεν το γνωρίζουν. Γιατί η ''καρδιά'' είναι αυτή που μας βγάζει από τον πάτο, αυτή που μας πάει ψηλά, αυτή που μας κάνει να χαμογελάμε ακόμα και στα δύσκολα, αυτή που γνωρίζει τι θα πει ζωή. Γιατί ακόμα και μια ζωή μέσα στην φτώχεια είναι ζωή πραγματική αν υπάρχει ΑΓΑΠΗ μέσα της.

    Πολλοί φτάσανε στον πάτο αλλά δεν σηκωθήκανε όλοι. Αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε.

     

    Οσα πλούτη και αν έχουν, όση δόξα και αν κερδίσουν, όση καταξίωση και αν καταφέρουν όλοι αυτοί ένα είναι σίγουρο ότι πολύ μα πάρα πολύ λίγοι είναι πραγματικά ''ζωντανοί'' και ευτυχισμένοι.

     

    Κάποτε η μητέρα μου, μου είπε, Οσα και αν έχει ο άνθρωπος θα ζητάει ακόμα περισσότερα, αυτό που θα τον κάνει ευτυχισμένο είναι να μπορεί να ζει με όσα εκείνο το διάστημα έχει -βγάζει.

     

    Η πλεονεξία δεν ωφελεί, και όπως λέει και ένα ρητό ''Τα αγαθά κόπoις κτώνται''. Αρκεί όμως να ξέρουμε τι ζητάμε και πότε θα πρέπει να σταματήσουμε.

     

     

    Υ.Γ. Αν έχω κάνει λάθη ορθογραφικά ζητώ συγνώμη.

  6. Κάπου διάβασα ότι οι κάτοικοι ευρωπαικών χωρών βάσει νομοθεσίας δεν έχουν καμία επίπτωση αν δεν πληρώσουν τα συγκεκριμάνα διόδια.

    Οι δρόμοι που επιτρέπονται τα διόδια κατά την ευρωπαική νομοθεσία πάντα είναι εκείνοι που έχουν στην μέση διάζωμα, έχουν τουλάχιστον δύο λωρίδες και σημεία για στάθμευση - στάση στο ενδιάμεσο τους.

     

    Αραγε εμείς δεν αποτελούμε πολίτες της ΕΥΡΩΑΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ; Τι στο καλό φαγωθήκαμε τελικά να μπούμε σε αυτή για να έχουν άλλοι τα προνόμια?!!!! :015annoyed:

  7. Και δεν το θεωρείς αυτό σπάνιο Minerva?

     

    Εχεις αναρωτηθεί πόσα άτομα γνωρίζεις, γνώρισες και θα γνωρίσεις στο μέλλον?

    Και ο αριθμός 1-2 δεν δηλώνει κάτι?

    Για μένα πολλά.

  8. Εμένα προσωπικά μου άρεσε .

     

    Οσο για το οφείλεις νομίζω ότι γράφτηκε εντελώς μεταφορικά.

    Αν κοιτάξουμε λιγάκι γύρω μας θα δούμε ότι αυτό το συναίσθημα άρχισε να σπανίζει, οπότε για μένα δηλώνει ότι το συναίσθημα της ΑΓΑΠΗΣ είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να ''υποκλινόμαστε'' και μόνο στην παρουσία του.

  9. Η ηρεμία είναι καλό σημάδι, αλλά το βαρύ κεφάλι και το βουιτό σε αυτό το θεώρησες καλό σημάδι;

     

    Θα ήταν λογικό πιστεύω να νιώσεις αυτή την ηρεμία αλλά αυτό που με προβληματίζει εμένα είναι τα άλλα συμπτώματα που νιώθεις καθώς και το ότι νιώθεις τα χέρια του στην πλάτη σου. Αυτό σαν ''τηλεπαθητική '' αγκαλιά μάλλον δεν δικαιολογείται.

     

    Εύχομαι όλα να πάνε καλά. Απλώς να προσέχεις λίγο. Καθαρά για την δική σου ασφάλεια. Κάνε μία έρευνα για το άτομο του μέσω ερωτήσεων στον ίδιο. Και βλέπεις.

  10. Λοιπόν καλά έκανες και μας ενημέρωσες καλή μας aquarius αλλά το θέμα αυτό, και όχι μόνο , του δίνουν διαστάσεις και μας παραπληροφορούν όλοι αυτοί που ''αποσκοπούν'' σε κάτι.

     

    Σκέψου απλά σαν πολίτης, αν εμείς οι απλοί καταθέτες δεν πανικοβαλόμασταν και λειτουργούσαμε με λογική χωρίς σπασμωδικές κινήσεις ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα;

     

    Απλώς σκέψου.

     

    Αυτό θέλουν να κάνουν με όλα αυτά να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο.

    Ο πανικός ποτέ και πουθενά δεν βοήθησε. Απεναντίας οι σωστές και λογικές κινήσεις ακόμα και καλοστημένα σχέδια ανατρέπουν.

  11. Θα εκφέρω και πάλι άλλη άποψη για το θέμα. Καλώς ή κακώς οι τράπεζες παίρνουν προμήθειες , θα συμφωνήσω ότι σε πολλά είναι αδικαιολόγητες αλλά καταλαβαίνω ότι και αυτές είναι επιχειρήσεις που ο σκοπός τους είναι το κέρδος.

     

    Είναι επιχειρήσεις όπως όλες οι άλλες που εμπορεύονται το οτιδήποτε , μόνο που αυτές πουλάνε χρήματα.

     

    Οσο για τα επιτόκια που αναφέρεις στις αγορές έχω να πω ποιος θα σου δανείσει χρήματα άτοκα; Ακόμα και οι ίδιοι οι συγγενείς σου σε τέτοια περίπτωση το πιο πιθανό είναι να το κάνουν και αυτοί . Είναι δυνατόν να αγοράζεις κάτι, και συνήθως αγοράζουμε χωρίς να έχουμε τα χρήματα, την ώρα και την στιγμή που το θέλουμε και μετά να μη πληρώνουμε τίμημα. Οποιο και αν είναι αυτό εγώ πιστεύω ότι ο καθένας το κάνει εν γνώση του.

    Κάποτε οι άνθρωποι δεν διανοούνταν να αγοράσουν κάτι χωρίς μετρητά. Τώρα πλέον χωρίς να έχουμε χρήματα θέλουμε να τα έχουμε όλα αυτά που επιθυμούμε και φυσικά χωρίς να πληρώσουμε τίποτα παραπάνω.

    Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω με τίποτα.

     

    Ελλεος δηλαδή. Αν δεν έχουμε δεν αγοράζουμε, ή αν το κάνουμε θα πρέπει να ξέρουμε ότι θα μπορούμε να ανταπεξέλθουμε.

  12. Για να σου λύσω την απορία aquarius για το θέμα των επιτοκίων είναι ότι πέφτουν και θα έχουμε και άλλη πτώση.

     

    Δεν θέλησα να το αναφέρω αλλά τελικά οδηγούμε, δεν το λέω γιατί έτσι μου κατέβει , τυχγάνει να είμαι τραπεζικός υπάλληλος.

     

    Και η καλύτερη απάντηση σε όλα αυτά ήταν της comali.

     

    Ευτυχώς ή δυστυχώς ο απλός λαός δεν έχει χρήματα για μεγάλες καταθέσεις, μερικοί ούτε καν για καταθέσεις.

    Οπότε η όποια ανησυχία είναι σε αυτούς που το κατέχουν. Εσύ γιατί ανησυχείς τελικά;

     

    Οσο για τα άλλα να είσαι σίγουρη ότι δεν είναι όλοι ανενημέρωτοι και τρώνε ότι τους λένε οι άλλοι. Σωστά ανέφερες ότι η ενημέρωση είναι απαραίτητη και είμαι σίγουρη ότι δειλά- δειλά , με όλα αυτά που γίνονται , έχουν αρχίσει οι συμπατριώτες μας να ψάχνουν .

     

    Οσο χρεωμένοι και αν είναι πιστεύω ότι τα πραγματικά κίνητρα και η αλήθεια θα αποκαλυφθεί. Το θέμα είναι ποιος θα ασχοληθεί μαζί της. Και τη θα μπορέσει να κάνει.

     

    Αν και όλα ρευστά είναι. Ακόμα και η δική σου ή δική μου άποψη. Γιατί όλα υπόκεινται σε αλλαγές. Ολα και όλοι.

  13. Καλή μας φίλη Aquarius πρέπει να δεις τα πράγματα με περισσότερη ψυχραιμία. Στο κάτω κάτω δεν ξέρεις καν με τη δουλειά ασχολείται ο συνομιλητής σου και αν γνωρίζει κάποια πράγματα περισσότερα από εσένα.

     

    Οι διάφορες τράπεζες κλείνανε και θα συνεχίσουν να κλείνουν για διάφορους λόγους. Αλλωτε γιατί θα πουληθούν , άλλωτε γιατί οι ίδιες επέλεξαν διαφορετικά μέρη εγκατάστασης νέων καταστημάτων και άλλωτε γιατί υπάρχει πρόβλημα με τους ιδιοκτήτες των ακινήτων αλλά και για διάφορους άλλους λόγους.

    Οτι και αν είναι ένα είναι σίγουρο ότι δεν πρέπει να πανικοβαλόμαστε.

     

    Με τον τρόπο που αντιδράς μου δείχνεις ότι εσύ η ίδια είσαι πολύ χρεωμένη σε κάποια τράπεζα και έχεις πανικοβληθεί με τα επιτόκια.

    Διάβασες όμως ότι τα επιτόκια ήδη κατεβήκανε και αναμένεται και άλλη πτώση τους;

     

    Εύχομαι να κάνω λάθος και η αντίδραση σου να είναι μόνο από γενική ανησυχία προς όλους.

     

    Εμένα το πρώτο πράγμα που με έκανε να σκεφτώ η όλη διαδικασία είναι ότι ο κόσμος έπρεπε να αντιδράσει και να δείξει ότι δεν γίνεται να αυξάνονται τα επιτόκια και μαζί ότι επακολουθεί από αυτά.

     

    Τα χρηματιστήρια κάθε μέρα πέφτουν . Ποιοι ασχολούνται με αυτά; Και πόσο είναι το ποσοστό των μεγαλοκαρχαριών;

    Ας κάνουμε μία ποιο αναλυτική αναζητήση των λόγων. Ας σκεφτούμε όλους τους παραμέτρους.

     

    Εχεις σκεφτεί όμως και το ενδεχόμενο να είναι η αλλαγή των ''σκύπτρων'' από μια χώρα στην άλλη;

     

    Μέχρι πρότινος μία χώρα κατείχε -κατέχει την δύναμη, αυτό συνέβενε και πριν κάποια χρόνια για μια άλλη χώρα, μήπως ήρθε η ώρα της ''αλλαγής'';

     

    Και σίγουρα δεν αποφασίζεις ούτε εσύ, ούτε εγώ για αυτή την αλλαγή.

     

    Ολα είναι πιθανά.

  14. Λοιπόν επειδή δεν μου αρέσει γενικά να λέμε μεγάλα λόγια και να τρομοκρατούμε τον κόσμο γενικά, εδώ θα είμαστε και θα τα δούμε. Θα δούμε αν είναι τόσο απλό να κλείσουν οι τράπεζες όπως λένε. Είτε αυτή λέγεται Γενική, Εμπορική , Αlpha και οποιαδήποτε άλλη.

     

    Ας ενεργήσει ο καθένας με γνώμονα το δικό του καλό και όσο γίνεται πιο ψύχραιμα και λογικά.

     

    Και αν θεωρεί κάποιος ότι θα διαφυλάξει τα χρήματα του ακόμα και κάτω από το κρεβάτι του ας το κάνει.

  15. Ωραία λοιπόν ερχόμαστε λοιπόν φίλη aquarius στο πρώτο που μας πρότεινες να πάμε τις καταθέσεις μας στης τρεις τράπεζες που ανέφερες.

     

    Και ρωτώ εγώ σε περίπτωση πολέμου ο πρώτος που θα ''βάλει χέρι'' στα χρήματα των πολιτών είναι το ελληνικό δημόσιο , έτσι δεν είναι; Οπότε επιλέγοντας αυτές και μόνο τους διευκολύνουμε απόλυτα στην άμεση και γρήγορη ενέργεια τους .

     

    Απ' ότι ξέρω σε περίπτωση πολέμου οι καταθέσεις , τουλάχιστον στους προηγούμενους πολέμους, των πολιτών αυτόματα πήγαιναν στο δημόσια ταμεία για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στην αντιμετώπιση του εξωτερικού κινδύνου. Και αυτό θεωρείται φυσιολογικό πιστεύω από όλους μας, γιατί αν υπάρχει εξωτερικός κίνδυνος για την ζωή σου δεν θα σε ενδιαφέρει και πολύ τι θα κάνεις με τις καταθέσεις σου όταν δεν ξέρεις τι θα γίνει με την ζωή σου, το σπίτι σου και με τους δικούς σου.

     

    Οπότε ότι και αν κάνουμε τελικά είμαστε καταδικασμένοι σύμφωνα με το πιθανό σενάριο πολέμου, όσο και αν κρατήσει αυτό.

     

    Και μη νομίζεις ότι ο πόλεμος θα είναι μόνο μέσω υπολογιστών. Τα μέσα υπάρχουν και είναι άμεσα για την εξόντωση αυτών που πρέπει κατα αυτούς να ''αποδημήσουν εις Κύριον''.

     

    Αλλά όπως προείπα δεν είναι τίποτα σίγουρο να γίνει. Τα σχέδια υπάρχουν σίγουρα αλλά δεν ξέρουν ποιες και από που θα υπάρξουν αντιδράσεις. Γιατί σίγουρα θα υπάρξουν. Και δεν είναι όλοι ανίσχυροι όπως θέλουν ''αυτοί '' να πιστεύουν.

×
×
  • Create New...