Jump to content

Ingmar

Mέλη
  • Posts

    1,794
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Posts posted by Ingmar

  1. τελικά, το εγχείρημα της πρωτοβουλίας πολιτών είχε -καταρχήν- σημαντική επιτυχία!

    Μαζεύτηκε πολύς κόσμος (μερικοί λένε για...3.000 πολίτες, άλλοι περί τους 1.500 -δεν κολλάω όμως εκεί)και αυτό δημιουργεί έναν εύλογο ενθουσιασμό για τη συνέχεια (?).

    Τα Μ.Μ.Ε. "σιώπησαν", διόλου περίεργο- γνωστή η τακτική και το "ήθος" τους...

    Ευτυχώς, υπάρχουν άνθρωποι με θετικά αντανακλαστικά (ειδικά όταν μείναμε έκπληκτοι με το πόσες υπογραφές μάζεψε το κοινό ψήφισμα).

  2. Να σου πω την αλήθεια dimulator, πριν κανά δίμηνο που βρέθηκα στο public, είχα ξεφυλλίσει να δω τρόπο γραφής σχεδόν όλα τα μετφρασμένα που είναι στη λίστα.

    Για τη σειρά "Vampire Academy" είπα τη γνώμη μου..

     

    Και εγώ έκανα το "λάθος" να πάρω το 1ο της σειράς "Vampire Academy" , λίγο πριν τα μισά του βιβλίου, ΝΥΥΥΥΥΣΤΑΖΑΑΑΑΑΑΑ!!!Το παράτησα αμέσως. Το...ξεφορτώθηκα στην αδελφούλα μου!

    Ήδη το μετάνιωσα...

     

     

    Τώρα η σειρά, πχ Cast, P.C. που το πρώτο βιβλίο είναι "Σημαδεμένη" μου φάνηκε παιδικό... Άσε που είναι στην κατηγορία Εφηβική Λογοτεχνία. Τόινγκ τόινγκ τόινγκ!!!

     

     

    Ναι, σίγουρα. Αλλά τουλάχιστον είναι πιο καλογραμμένο και άνετο στην αφήγηση. Και πιο καλή ψυχολόγηση χαρακτήρων.

    Πάλι καλά...

     

     

    Το ίδιο και η σειρά της Noel Alyson, πάλι κατατάσσεται στην Μεταφρασμένη Παιδική-Εφηβική Λογοτεχνία. Ξανά "Τόινγκ τόινγκ τόινγκ!!!"

     

    :-)

     

     

    Κοινώς έχουν δει ότι πουλάει τόοοσο πολύ η θεματολογία, που βγάζουν σειρές βαμπίρ τύπου "Οι 3 Ντεντέκτιβ" που διαβάζαμε στο δημοτικό...

     

    :clapping: χαχαχαχαχαχ...

     

     

    Πάντως παρόλο που έχω δει τη σειρά το true blood, θέλω να το πάρω και σε βιβλία γιατί είδα ότι είναι ενδιαφέροντα και στην ανάγνωση.

     

    ΚΑΙ ΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΗ ΠΑΡΩ! Κάθε που περνάω από "πάμπλικ" τα βλέπω, αλλά κωλώνω να τ' αγοράσω...άντε μου πια!!!

     

    Σαμπρίνα! Υπάρχουν και τα καλά...εγχώρια!

    Πάρε το εκπληκτικό "ΟΥΡΟΒΟΡΟΣ ΚΡΙΝΟΣ Ι & ΙΙ/ Αμάρανθος-ο Θρύλος των Βρυκολάκων". Εμένα -ίσως χωρίς να'ναι αριστουργήματα βέβαια -μου άρεσαν πολύ!!!

     

    b163626.jpg

     

    http://bestseller.gr/main.php?id=51&book_id=7494

  3. Και δεν καταλαβαίνω.Δεν καταλαβαίνω στην τελική γιατί δεν λέτε "ναι κύριοι είμαστε δωδεκαθειστές και ενδιαφερόμαστε για τον βωμό των θεών γιατί είναι ιερό κομμάτι για την θρησκεία που πιστέυουμε".Κανείς δεν θα έχει να σας πει τίποτα γιατί είναι σεβαστό.Τουλάχιστον κανείς σοβαρός άνθρωπος.Δεν καταλαβαίνω που είναι η ντροπή και γιατί να πηγαίνει ένα θέμα μέσω πλαγίων οδών.

     

    Διότι πολύ απλά, ενώ Εθνικοί/Δωδεκαθεϊστές ξεκίνησαν τη πρωτοβουλία,αποφασίστηκε (και ορθώς!) να μην λάβει..."θρησκευτικές" διαστάσεις αλλά πολιτισμικές/ιστορικές (ή όπως αλλιώς πείτε το) προκειμένου να αγκαλιαστεί από όσο δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η σχετική σελίδα του facebook <<KΙΝΗΣΗ...>> μάζεψε κόσμο (3.500 περίπου)που περιλαμβάνει και ΜΗ Εθνικούς/Δωδεκαθεϊστές! Όσοι λοιπόν έρθουν αύριο, δεν δεσμεύονται από την οπτική της "κίνησης" -μόνο από την καρδιά τους και τήν πεποίθηση πως ΑΞΙΖΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ αυτός.

     

    Με την ευκαιρία, όσοι τελικά έρθουν, ας τηρήσουν τους κάτωθι όρους (που κατ' εμέ, είναι εύλογοι):

    1.ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ,ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

    2.ΟΧΙ ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ Η ΔΥΝΑΤΟΝ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΛΟΓΩ ΧΩΡΟΥ.

    3.ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΦΥΛΑΚΕΣ.

    4.ΟΧΙ ΤΣΙΓΑΡΑ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΑ ΕΝΤΟΣ(της Αρχ. Αγοράς).

    5.ΚΑΜΜΙΑ ΤΑΥΤΙΣΗ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ (οποιαδήποτε "απόχρωσης").

    6.ΕΝΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΡΑΓΕΣ (προαιρετικό οκ).

    7.ΤΑ ΠΑΝΩ ΝΑ ΠΛΑΙΣΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ.

  4. παντως, εγώ ΔΕΝ θα πάω ως...εθνικός/παγανιστής ή κάτι συναφές αλλά ως ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΗΣ. Περίεργο;

     

    Διότι βέβαια, δεν αφορά μόνο πολυθεϊστες το θέμα, αλλά ΟΛΟΥΣ. Άσε το facebook όπου είναι "μπάτε σκύλοι αλέστε" και λέει ο καθείς το μακρύ και το κοντό του! Με ενδιαφέρει η ουσία του ζητήματος: να θαφτεί ο βωμός,ναι ή ου;

  5. Οι Άγγλοι είναι πιο ανοιχτόμυαλοι απ' τους έλληνες. Λογικό να αποδέχονται πιο εύκολα το διαφορετικό.

     

    Το γεγονός λοιπόν, δεν με παραξενεύει. Λογικοί οι προβληματισμοί σου Dartsan

    , αλλά που ξέρεις: μπορεί να εκπλήξουν ευχάριστα...μακροπρόθεσμα!!!

  6. Μην ανησυχείς καθόλου Δανάη μου, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να έρθουν εξωγήινοι στη γη, γιατί τους είμαστε παντελώς αδιάφοροι καθότι μπροστά σε αυτούς εμείς φαντάζουμε άνθρωποι των σπηλαίων. Αν πιστέψουμε κάποιες μυθολογίες, έχουν έρθει ήδη, μας έχουν μελετήσει και έχουν φύγει (μάλλον απογοητευμένοι... λολ).

     

    ΠΙΣΤΕΥΩ πως υπάρχουν εξωγηινοι. Αλλά προσυπογράφω το ρέπλυ του ΓΚΡΕΥ. Αν αποκαλύψουν ποτέ τη παρουσία τους, θα υπάρχει ΣΟΒΑΡΟΣ λόγος...

  7. Νομίζω πως θα ήταν καλό και ποιο αποτελεσματικό να ζητηθεί να ενωθούν οι Έλληνες για τη σωτηρία μιας κοινής εθνικής κληρονομιάς παρά αυτή η υστερία που το μόνο που κάνει είναι να ανάγει το θέμα σε μισαλλόδοξο παραλογισμό όπου απλά η μισαλλοδοξία αλλάζει ρούχα και προσωπείο και που χωρίζει τους Έλληνες.

     

    Λυπάμαι που το βλέπεις έτσι, Ουτις. Εντελώς λάθος, η οπτική σου -κατ' εμέ!- και μακάρι να το αντιληφθείς εγκαίρως αυτό.

     

    Αυτός ο βωμός, δεν είναι ο οποιοδήποτε "βωμός" που υπάρχει (κατεστραμένοι, ημι-κατεστραμένοι)σε κάθε γωνιά της χώρας αυτής, αλλά ΚΑΤΙ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ:

     

    1> Υπήρξε το ΠΡΩΤΟ ΑΣΥΛΟ (πολιτικό/κοινωνικό) στην Ιστορία της Ανθρωπότητας.

     

    2> Αποτέλεσε το κεντρικότερο σημείο της Αρχαίας Αθήνας (περίπου όπως η Πλατεία Συντάγματος σήμερα).

     

    3> Το σημείο "ΜΗΔΕΝ"- Απ΄όπου μετρούσαν όλες τις αποστάσεις σε Αθήνα και πλέον (στοιχείο σημαντικότατο στην λεγόμενη ΙΕΡΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ.

     

    ...και λίγα γράφω. Αρμοδιότεροι επ' αυτού οι ιστορικοί/αρχαιολόγοι. Οι αδαείς/ άσχετοι, κατανοητόν, δε θα πάρουν χαμπάρι.

     

    Και πρόκειται βέβαια, για αυτό ακριβώς που έγραψες: "...μιας κοινής εθνικής κληρονομιάς". ΑΚΡΙΒΩΣ! Τούτος ο βωμός είναι η ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ. Αν αφήσουμε τους φραγκοφονιάδες εργολάβους να τον θάψουν, τότε από κει και πέρα -για οτιδήποτε διαμαρτυρηθούμε πάνω σε κάτι ιστορικής σημασίας- θα΄ναι σκέτη υποκρισία. Και βεβαιώς, θα'ναι σαν να τους λέμε: "σκασίλα μου τι θα αφήσουμε για τις επόμενες γενιές! Δε πα να θάψετε ή γκρεμίσετε τον Παρθενώνα!! Τα λεφτουδάκια μου, να'ναι γεμάτο πάντα το ψυγείο μου και κάντε σεις οτι γουστάρετε...". Έχουν που έχουν @!#$%^&* τον τόπο (οικονομία, πολιτική, κοινωνία,κ.τ.λ.) , ε δεν πάει άλλο- για ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ! Ο βωμός τούτος, ας αποτελέσει, τουλάχιστον, την ΑΡΧΗ... :015annoyed:

  8. Καλησπέρα σας!!!

     

    (Πιστεύω πως ήδη οι περισσότεροι από εσάς, έχετε ήδη ακούσει ή διαβάσει για το συγκεκριμένο θέμα, που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων για την αναλγησία κράτους και άλλων επίσημων φορεων. Παρακάτω παραθέτω μια -κατατοπιστική επί του όλου ζητήματος- επιστολή, που πρέπει να ενδιαφέρει όλους μας...)

    -------------------------------------------------

    ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΒΩΜΟΥ ΤΩΝ 12 ΘΕΩΝ

     

     

    Υπέρ βωμών και εστιών, έλεγαν οι πρόγονοι μας. Και όμως στις αρχές του 21ου αιώνος όπως φαίνεται, καλούμαστε για άλλη μια φορά να αποδείξουμε το αν είμαστε άξιοι απόγονοι αυτών των ενδόξων προγόνων. Σε μία πατρίδα που τα πάντα όπως φαίνεται από τα γεγονότα, θυσιάζονται στον δικό τους “βωμό” του κέρδους και της μίζας, έρχεται μια ακόμα πρόκληση για όλους εμάς που πιστεύουμε ότι άλλοι είναι οι βωμοί μας και τα ιερά μας. Άλλες είναι οι αξίες και τα ιδανικά των Ελλήνων και Ελληνίδων. Μια πρόκληση λοιπόν για όλους εμάς που δεν πιστεύουμε στους βωμούς των πολυεθνικών, του ξεπουλήματος της πατρίδας μας και στον καθημερινό εξευτελισμό του Έλληνα πολίτη. Σε μία Αθήνα που κάποτε αποτελούσε το πνευματικό κέντρο και όχι μόνο, του πολιτισμένου κόσμου, που ενέπνευσε στην ανθρωπότητα τις θεμελιώδεις αξίας της συμμετοχής στα κοινά, των δημοκρατικών ιδεωδών, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, σε αυτήν την Αθήνα που μέχρι σήμερα αποτελεί τον πνευματικό και πολιτικό φάρο σύμπασας της οικουμένης, κάποιοι όχι μόνο απαξιούν την σημασία της, τα μνημεία της και την ιερότητα τους, αλλά και αποδεικνύονται, μέσα από τα έργα τους, ανάξιοι διαχειριστές αυτής της κληρονομιάς.

     

    Έτσι με θλίψη και απέραντη οργή για την προσβολή που μεθοδεύεται από κάποιους κύκλους, λες και η πολιτισμική μας ιερή κληρονομιά είναι χωράφι και φέουδο τους, πληροφορηθήκαμε την απόφαση των ΗΣΑΠ να προβεί στην εσπευσμένη κατάχωση του ιερότερου βωμού της Αρχαίας Αθήνας, του ιερότερου βωμού της Δημοκρατίας, του βωμού των 12 θεών, ενός από τα αρχαιότερα μνημεία της πόλης που αποτελούσε ορόσημο και εθεωρείτο ουσιαστικά το κέντρο της πόλης, εφόσον χρησιμοποιείτο ως αφετηρία για τη μέτρηση όλων των αποστάσεων στην Αττική. Ήταν η «Πλατεία Συντάγματος» της αρχαίας Αθήνας, όπως λένε χαρακτηριστικά οι αρχαιολόγοι. Σήμερα καλύπτεται κατά τα 9/10 του, από τα έργα του σιδηροδρόμου ενώ μόνο ένα μικρό τμήμα του, η νοτιοδυτική γωνία είναι ορατή. Είναι αυτός ο βωμός που κατά τον Θουκυδίδη (Ιστοριών VI, 54, 6-7) ιδρύθηκε το 522 από τον Ιππία. Όπως μας πληροφορεί η αρχαιολόγος Σοφία Αλιφέρη, «ο Πίνδαρος, προφανώς αναφερόμενος στον Βωμό, στον διθύραμβό του για τους Αθηναίους, καλεί τους Ολύμπιους Θεούς σε χορό κοντά στον ευώδη, πολυσύχναστο ομφαλό της πόλεως στην ιερή Αθήνα, στην ξακουστή, περίτεχνα διακοσμημένη αγορά». Αλλά έρχεται και ο Παυσανίας να μας δώσει μια ακόμα σημαντική πληροφορία αναφέροντας τον και ως «Βωμό του Ελέους», που χρησίμευε ως απαραβίαστο άσυλο των ικετών.

     

    Ό ομφαλός της Αθήνας λοιπόν σήμερα, το κέντρο της Δημοκρατίας, ο βωμός των ικετών του κάθε ανήμπορου και αδικημένου, ο βωμός των προγόνων μας και θεών, ένα σύμβολο όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την ανθρωπότητα απειλείται με ολοσχερή καταστροφή. Η λύση της κατάχωσης και οι λοιπές φιλολογίες λέγονται βέβαια χάριν αστεϊσμού, αφού για τους γνωρίζοντες αποτελεί μια προσφιλή τακτική του νεοελληνικού κράτους, για να κλείνει στόματα και να διευκολύνει μεγαλοεργολάβους και λοιπά συμφέροντα. Ας μας πει λοιπόν το ΥΠ.ΠΟ από όλα αυτά τα ευρήματα που με την μοναδική και απαράδεκτη εκείνη νοοτροπία καταστροφής επί δεκαετίες εφαρμόζει στην Ελληνική επικράτεια, πόσα μνημεία αφού τα κατέχωσε, μετά τα ανέδειξε. Άρα αν επιβάλουν για άλλη μια φορά πιεζόμενοι την δική τους άποψη περί «πολιτισμού», ξεχάστε οριστικά την σωτηρία του σημαντικότατου για όλη την υφήλιο αυτού μνημείου. Η πρόσφατη δε ανασκαφή αποδεικνύει την περιορισμένη καταστροφή των μνημείων στο σημείο αυτό από την εσκεμμένη τοποθέτηση των ραγών του τρένου σε υψηλότερο επίπεδο. Τα στοιχεία που παραθέτουν οι αρμόδιοι είναι διαφωτιστικά: Η διάνοιξη χανδάκων για τη θεμελίωση των τοίχων του σιδηροδρόμου το 1891 κατέστρεψε μερικώς τον περίβολο του βωμού και έφερε στο φως μικρά τμήματά του. Η συνέχειά του αποκαλύφθηκε κατά τις ανασκαφές της Αγοράς το 1934. Άρα τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία για να βγει στο φώς ολόκληρος ο βωμός των 12 θεών, ολόκληρος ο ομφαλός της Αθήνας, ολόκληρο το σύμβολο του λίκνου της Δημοκρατίας. Για τους αρχαιολόγους, η προοπτική κατάχωσης αυτού του εξαιρετικού ευρήματος προκαλεί απογοητευτικές σκέψεις για τις βασικές επιλογές μας ως κοινωνίας. Καλούμαστε να διαχειριστούμε ένα παρελθόν, λένε, του οποίου αποδεικνυόμαστε κατώτεροι, ακόμη και σε επίπεδο αδυναμίας κατανόησής του. «Είναι υποχρέωσή μας προς τον εαυτό μας, προς τα παιδιά μας και προς τον υπόλοιπο κόσμο και μάλιστα του δυτικού πολιτισμού του οποίου οι ρίζες καυχιόμαστε ότι βρίσκονται εδώ», λέει η αρχαιολόγος Ανδρονίκη Μακρή. Αν γίνει κατάχωση, τότε «ως κοινωνία θα έχουμε παραδεχθεί ότι δεν μπορέσαμε, ότι άλλοι υπαγορεύουν τους κανόνες, όσοι καταλήστευσαν τον τόπο και, το κυριότερο, όσοι εκμαύλισαν τους ανθρώπους, όσοι συνέβαλαν να χάσουν οι Έλληνες την αξιοπρέπεια της φτώχειας και της ολιγάρκειάς τους, όσοι ξεπούλησαν τη συνείδηση του εμείς αντί του εφήμερου εγώ, όσοι συστηματικά διέσυραν, ευτέλισαν και κατέστησαν το παρελθόν ανυπόληπτο αντί του δανείου ευμαρούς παρόντος», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Άγγελος Π. Ματθαίου. Οι αρχαιολόγοι προτείνουν υπερύψωση της γραμμής ή μεταφορά του βωμού.

     

    Κατόπιν όλων αυτών και με βαθειά συναίσθηση του καθήκοντος μας ως απόγονοι ενδόξων και πολεμιστών προγόνων, αυτών που σταμάτησαν την Δεσποτική Ανατολή στον Μαραθώνα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την Ευρώπη, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Αρχαίες πηγές, υποστηρίζοντας τα δίκαια των Ελλήνων και ξένων αρχαιολόγων που δεν υποκύπτουν σε πιέσεις μεγαλοσυμφερόντων και έχουν ως γνώμονα μόνο την σωτηρία και ανάδειξη της τεράστιας Ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς σε οικουμενική και πανανθρώπινη βάση, καλούμε τώρα και άμεσα τον ΗΣΑΠ πρωτίστως αλλά και όλους όσους υποστηρίζουν την άποψη περί καταχώσεως η μεταφοράς του βωμού, πρό των ευθυνών τους. Καμία μεταφορά του βωμού δεν θα γίνει, αφού αλλάζει όλη η σημασία υπάρξεως του βωμού και η ιερότης του, και καμία κατάχωση. Στην αντίθετη περίπτωση να γνωρίζετε καλά κύριοι του ΗΣΑΠ, ότι θα έχετε ανοίξει τον ασκό του Αιόλου, και η ευθύνη πια θα είναι δική σας για όσα επακολουθήσουν. Χωρίς απειλές, χωρίς μεγαλοστομίες αλλά με μόνο αίσθημα εκείνο της υπεράσπισης όλων αυτών που εσείς καθημερινά θυσιάζετε στους δικούς σας βωμούς του ψέματος, της αναξιοπιστίας του ευτελισμού ανθρώπινων συνειδήσεων ιερών και οσίων, μόνο και μόνο με στόχο την εξουσία και το χρήμα, η απάντηση μας θα είναι μία. ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ.

     

    Αναζητείστε λύσεις και προοπτικές σύντομα λοιπόν και εγκαταλείψτε άμεσα κάθε σκέψη για κατάχωση η μεταφορά, επειδή απλώς δεν θα αφήσουμε να συμβεί ΠΟΤΕ. Οι υπομονές και αντοχές μας εξαντλήθηκαν. Αυτός ο λαός θέλει τα σύμβολα και την ιστορία του, και όχι εσάς που αποδεικνύεστε εκ των πραγμάτων παντελώς άχρηστοι στην διαχρονική πορεία του πολιτισμού μας, αλλά και επικίνδυνοι όπως φαίνεται.

     

    Η εποχή των Θεοδοσίων, των Ιουστινιανών, των Αλαρίχων, των μελανοχιτώνων και του κάθε σκοταδιστή μισαλλόδοξου εχθρού του κάλλους και του φωτός, πέρασε ανεπιστρεπτί.

     

    Τα ιερά και όσια του Ελληνικού έθνους δεν είναι παιχνιδάκια σας για να ορίζετε εσείς τις τύχες τους.

     

    Καλούμε σε συστράτευση λοιπόν κάθε αδογμάτιστο άνθρωπο της οικουμένης, κάθε υποστηρικτή του δικαίου και του πολιτισμού, κάθε λάτρη του Ελληνικού ιερού κάλλους, κάθε απροσκύνητο Έλληνα και Ελληνίδα. Στις 13 Μαρτίου του 2011 μέσα στην αρχαία αγορά των Αθηνών, εκεί όπου και ο βωμός των πατρώων θεών μας, σας καλούμε σε μια μοναδική συγκέντρωση που η Ελλάδα μας περίμενε αιώνες. Απ' όλο τον κόσμο, άντρες γυναίκες παιδιά, ελάτε όλοι να αντιπαραταχθούμε στους αρνητές της ταυτότητας και του πολιτισμού μας. Και η φωνή μας να είστε όλοι σίγουροι ότι θα γυρίσει και θα ακουστεί σε όλη την υφήλιο. 13 Μαρτίου 2011 και ώρα 11 το πρωί. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΧΩΣΟΥΝ. ΥΠΕΡ ΒΩΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΩΝ. ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΟΙ ΑΙΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΠΕΙΛΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΓΚΑΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ… 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΩΡΑ 11.00 ΑΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ. ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΤΑΧΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΨΕΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ. ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΔΙΚΙΑ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ …ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ!!

     

     

    30167866.jpg

     

    http://www.bomos.gr/

     

    http://www.facebook.com/home.php?sk=group_201467599864244&ref=notif&notif_t=group_activity

  9. ε, μα αφού ΟΝΤΩΣ το 80% του "χριστιανικού" πληθυσμού ΔΕΝ γνωρίζει τη πραγματική ιστορία της 25ης Δεκεμβρίου, γιατί να σοκάρει το βιντεάκι; Τα αυτονόητα λέει. Όσιρις, Απόλλων, Ήλιος, Μίθρας,κοκ...όλοι εορταζαν 25 του μηνός... :yeahright:

     

    Βρε, εδώ ο χαζοκοσμάκης εις στις αγγλοσαξονικές χώρες ΔΕΝ ΓΝΩΡΊΖΕΙ (σ.σ.αλήθεια-εσείς το γνωρίζατε;;;?) Π.Χ. πως κάθε φορά που λεν "MONDAY, TUESDAY, THURSDAY, SYNDAY, SATURDAY, FRIDAY " ουσιαστικά κάνουν...θρησκευτική προσευχή/επίκληση στους Σκανδιναβικούς Θεούς/Θεές!!! Μαααααλιστα! Ακριβώς! Λές THURSDAY και ουσιαστικά είναι σαν να λες (αθελά σου) "Δόξα σε σένα Θωρ και στο Ονομά σου!!". Δηλαδή η THURSDAY)είναι η "Μέρα του θεού ΘΩΡ" (Από το:THUR που προέρχεται από το THOR).Το ίδιο και η ημέρα Παρασκευή, που αν τη πεις αγγλιστι, είναι σαν να λες "Δόξα στον φαλλοφόρο Φρέυ και στο Ονομά του!"(από το FRI -> FREY). Ομοίως:Η Κορυφαία μέρα της εβδομάδας, το Σάββατο, είναι αφιερωμένη στον Οντιν(το γερμανικό/δανικό-SATUR με το νορβηγικό-> SATER -> ως άλλη ονομασία/συνώνυμη με τη γνωστή "VOTAN" άλλως -> ODIN ). Έτσι και η TUESDAY είναι η μέρα του θεού του πολέμου Τυρ (εξ ου το TUE® -> TU® ->TYR ). Η συνδ.λέξη DAY -> D-A-A-(y) κατά πολλές εκδοχές σημαίνει "λατρεύω/ δοξάζω" ή και "τιμώ τη μέρα". Είχα ρωτήσει 3-4 γνωστούς μου Άγγλους αν το ήξεραν. Ένιωσαν έκπληξη, έως και δυσαρέσκεια "σοβαρά;Κανείς δεν μας το είπε." απαντούσαν ειλικρινά. Παράδειγμα ανάφερα βέβαια-άσχετο με το παρόν θρεντ- αλλά για να σας δώσω να καταλάβετε την παντελή άγνοια και το "Χ1" υπέρ της Εκκλησίας... :angel_not:

     

    ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΑΓΝΟΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ...ΤΑ "ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ" η κορυφή του παγόβουνου... :whistling:

  10. Υπάρχει όντως βιβλίο που λέγεται "ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΟΛΟΓΙΑ" και ήδη μεταφράστηκε στα ελληνικά (σόρρυ- ξέχασα τον εκδ.οικο). Εγώ έχω το καλύτερο βιβλίο περί της Συμβολολογίας/ κρυπτογραφίας/κωδικών (με παμπολλες σελίδες πινάκων γεμάτες κατηγορίες συμβόλων, γραμμάτων, άγνωστων αλφαβήτων και..."αλφαβητων",κοκ.) το "THE MAGICAN'S COMPANION".

    Κοπέλα που κάνει ταττού τέτοια σύμβολα, δεν μπορεί να'ναι -πως το λες- ενεργειακό βαμπίρ... :rolleyes:

  11. Λοιπόν σεβαστοί και σεμνοί μου συμφορουμίτες,σας ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩ ΑΠΟ ΤΩΡΑ πως το...κάτωθι ανέκδοτο είναι 100% pure προστυχο (ή τουλάχιστον ανήκει σε κάποιο βαθμό στη κατηγορία των [καρα-]πρόστυχων ανεκδοτων)και συνεπώς, μην ακούσω για ban και τα σχετικά...διότι δεν θα σας ξαναπώ ανεκδοτάκια (όπως λέει η γριά παραμυθάκια στην εγγονή)!!!

     

    Ο.Κ.?

    Αρχίζουμε...

     

    1...

     

    2...

     

    3...

     

    -----------------------------------------------------------------------------

    * Ένας Βορειοευρωπαίος αποφάσισε να ταξιδέψει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και ειδικά στα Δωδεκάνησα. Όταν φτάνει εκεί, εντυπωσιάζεται. Τις πρώτες μέρες απολάμβανε τον Ήλιο, τη καταγάλανη θάλασσα, τις ψαροταβέρνες, τα καλούδια των καφέ και τις ανέμελες βόλτες στις παραλίες και στα ...λιμανάκια...

     

    Οι μέρες περνούσαν. Βαριόταν κάποια στιγμή και είπε να...δοκιμάσει λίγη "περιπέτεια" εξερευνώντας τα ενδότερα ενός νησιού. Εκεί που σταματάει σε μια φτωχική καφετέρια κατάμεστη από θαμώνες,για να ξαποστάσει, πάει και κάθεται στο μοναδικό ελεύθερο τραπέζι.

     

    Πάνω στο τραπέζι όμως, βλέπει κάτι παράξενες μικρές χαρακιές, σε οριζόντια διάταξη, μόνο ...6-7 εκατοστά απ΄τη κοντινότερη πλευρά του επίπλου...

     

    -"Τι ειν' αυτές οι χαρακιές; Από μαχαίρι είναι;"

     

    τον πλησιάζει ο ιδιοκτήτης, που του φέρνει μια μπύρα:

     

    -"Αυτά, ξένε, είναι από το διαγωνισμό μακρύτερου πούτσου! Όποιος την έχει μεγαλύτερη, το μαγαζί τον κερνάει για 1 ολόκληρη βδομάδα. Όποιος την έχει μικρότερη, κάθεται να τον πηδήξουν οι άρρενες θαμώνες..."

     

    -"Αλήθεια; Μα εδώ βλέπω μόνο 7 εκατοστά!!! Αχαχαχα μικροτσούτσουνοι είσαστε βρε παιδιά; Να σας δείξω το δικό μου παλαμάρι..."

     

    Και βγάζει το ματζαφλάρι του και το αποθέτει με...κρότο πάνω στο τραπέζι!

     

    -"Χαχαχα" κάνει ο τουρίστας "σωστά δε το κάνω; Να! την έχω γύρω 25 εκατοστά! Κερδίζω κέρασμα;"

     

    Όλοι οι θαμώνες γυρνούν και τον κοιτάζουν με απορία και έκπληξη. Αλλά μετά καταλαβαίνουν και με θλίψη τα μάτια όσοι άντρες, αρχίζουν να κατεβάζουν τα φερμουάρ τους και να μουρμουρίζουν.

     

    -" Μα τι κοιτάνε έτσι; Σωστά δεν το έκανα;"

     

    -"Σωστά το'κανες, ξένε" τον ενημερώνει ο ιδιοκτήτης "μόνο που βρίσκεσαι στη λάθος μεριά του τραπεζιού!!!"

     

     

    (που τα βρίσκω ο πρόστυχος;;; ε καλοκαίριασε πια και την πολυ-αράζω σε beach bars με ντεσιμπελάτα acid house/trance ακούσματα...Αστε...) :whistling::lol:^_^

  12. Αυτό το "ΕΛΛΑΣ-ΕΛΛΗΝΩΝ-ΗΛΙΘΙΩΝ" δυστυχώς, Νεφέλη μου, αληθεύει...

    Μου λένε 4 γνωστοί μου:<<Το 80% του τωρινού ελληνικού πληθυσμού είναι ανεγκέφαλο, ηλίθιο, ταλιμπανίστικο και αχάριστο!>> χωρίς πλάκα - όπως ακριβώς σας το γράφω...

    Άδικη (αυτο)κριτική;

    Ίσως. Εγώ πάντως ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΩ.

    Όταν άλλοι λαοί γελάν με τα χάλια μας...πάει να πει κάτι τρέχει με μας- σαν λαός...

    Είμαστε ικανοί για το καλύτερο. Αλλά ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ είμαστε ικανοί για το χειρότερο!!!

    Τα θέλουμε και τα παθαίνουμε.

    Αν βάζουμε μυαλό; Με τίποτα...

    Αν υπάρχει "θεραπεία"; Από δύσκολο εως αδύνατον...

    Θέλω να πιστεύω το πρώτο ισχύει, διότι σημαίνει πως είναι εφικτό. Αν ισχύσει το δεύτερο....

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    ...ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΟΥΜΕΕΕΕΕ!!!!! :wacko:

  13. Πολύς σάλος με τις βαμπιροσειρές τελευταία, ωστόσο δεν μου προξενεί εντύπωση.

    εντύπωση;;;

    Γιατί να σου κάνει δηλ. εντύπωση;

    Δεν έχουμε ΣΔΟΕ εδώ;

    Δεν έχουμε εφορίες και τραπεζίτες;

    Δεν έχουμε ρεμάλια τοκογλύφους;

    Δεν έχουμε το Δ.Ν.Τ.;

     

    Πήξαμε στα βαμπίρια στον ταλαίπωρο τόπο αυτόν...δια τούτο προτιμώ αφάνταστα τη παρέα της Σούκι, του Μπίλυ, του Ερικ, του Γκόρντικ, της Τζέσικα και άλλων αρκούντως προβληματικών (στη ψυχή και στο μυαλό)βαμπιρο-μαγνήτων!!!! :ermm:

  14. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΝ!!! :verymad: :verymad: :verymad:

    Θα κάνω έγγραφη διαμαρτυρία στη Διευθύντρια του "ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ" για...εκτροφή και ανάπτυξη ζιζάνιων

    επιρρεπών στην ακατάσχετη γραφή greeklish και trolling του Σεπτού αυτού Φόρουμ!!!

    Τα κατσαριδοκτόνα ακρίβηναν...Ευτυχώς το ban-ακι είναι πολύ της εποχής αυτής... :wacko:

  15. εννοείς το λεγόμενο Ουράνιο τόξο τους Σκοπιανούς; Δλδ το Τρολ ήταν από τα Σκόπια; Ρε συ λαγωνικό Ίνγκυ πώς το πήρες χαμπάρι;

     

    Καρα-άσχετον!!!!

     

    "ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ" σημαίνει...ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ!

     

    Και ο Σπήντυ μας είναι κυνηγός. Κυνηγάει τους δραπετο-ζιζάνιους του "Ουράνιου Τόξου" για να

    τους ξαποστείλει -βάσει των πάγιων κανονισμών του Φόρουμ- από κει που ήρθαν!

    Και να μείνουν εκεί, κάνοντας υπομονή μέχρι να φτάσουν στο αποδεκτό έτος ηλικίας για εγγραφή μέλους...

  16.  

    Τώρα λοιπόν που κινδυνεύουμε οικονομικά δεν έχει απαιτώ και δεν πληρώνω, τώρα θα πληρώσουμε τα σπασμένα που σημαίνει πληρώνω και δεν λαμβάνω γιατί πληρώνω ζημιές!

     

     

    Διαφωνώ κάθετα: εγώ δηλ. που πλήρωνα -και πληρώνω- ΚΑΝΟΝΙΚΑ φόρους (κι άρα...μπαίνω στην άτυπη "λίστα των κοροϊδων" που λένε οι "μάγκες" φοροφυγάδες) ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΙ να τα πληρώνω τα σπασμένα των...άλλων;

     

    Δεν είναι η Ελλάδα που χρεωκόπησε ακριβώς -το ελληνικό Κράτος είναι που χρεωκόπησε.

    Οι έλληνες χρηματιστές, οι μεγαλέμποροι, οι κερδοσκόποι και λογής-λογής "οικονομικά λαμόγια" δεν κινδυνεύουν από τη Κρίση.

    Αφήστε που -παρά τις υποσχέσεις των...κρατούντων- ΟΥΔΕΙΣ από τους 2 προηγούμενους πρωθυπουργούς ή υπουργούς των τελευταίων κυβερνήσεων ΔΕΝ πήγε βιαίως σε εξεταστική επιτροπή ΟΥΤΕ προφυλακίστηκε λόγω εθνοπροδοτικής συμπαιγνίας (που'φερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού!). Αντιθέτως...

     

    Βεβαίως και ΕΧΩ την απαίτηση κάποτε να...σταματήσω να πληρώνω ΣΥΝΤΟΜΑ για αυτά που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ κάνουν ή θέλουν -μελλοντικά- να πράξουν για "το καλό της χώρας". Νισάφι!!!Δεν είναι απλά θέμα "φιλοσοφίας", αλλά στοιχειώδης λογικής.

     

    Εξακολουθούμε να "πληρώνουμε σπασμένα άλλων" ΔΙΟΤΙ (ως κοροϊδα που'μαστε άπαντες) ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ να εξεγερθούμε, να αντιδράσουμε σωστά και μαζικά -όπως π.χ. στην ΟΥΓΓΑΡΙΑ (αν θυμάμαι καλά) πρόσφατα, που τα εκεί Δικαστήρια τους καταδίκασαν τα οικονομικά μέτρα της εκεί Κυβέρνησης υπό τη "σκεπή του Δ.Ν.Τ." ως ΠΑΡΑΝΟΜΑ, ΑΙΧΡΑ(!) ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ και...απαιτούν να επιστραφούν αναδρομικά τα περικομμένα επιδόματα και τους λοιπούς (κομμένους) μισθούς.

     

    .'.

×
×
  • Create New...