Jump to content

Dream_er

Mέλη
  • Posts

    173
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Dream_er

  1. α) Την ενέργεια στην δίνουν τα συναισθήματα που πηγάζουν από την πράξη και όχι η πράξη σαν πράξη. Δεν είναι σωματική η ικανοποίηση αλλά ψυχική. Πιστεύω πως οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν σεξ μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουν τις σωματικές τους ανάγκες ή να προσθέσουν μια ?εμπειρία? ακόμα στο ενεργητικό τους, οπότε ακόμα και η ενέργεια που χρειάζεται να έχεις κατά την διάρκεια της ερωτικής επαφής χάνετε και στο τέλος το μόνο που υπάρχει είναι το κενό.

     

    β) φυσικά και μπορώ να πω πως ο κόσμος το κάνει χωρίς έντονα συναισθήματα για να μην πω ότι πολλές φορές δεν υπάρχει καν συναίσθημα μόνο επιθυμία. Και έχουμε πολλά παραδείγματα πάνω σε αυτό. Να σου δώσω μερικά. Τι θα μπορούσε να νοιώθει ένας άντρας και μια γυναίκα που γνωρίστηκαν μέσα σε ένα bar και σε μίση ώρα βρίσκονται να κάνουν σεξ και το μόνο που ξέρει ο ένας για τον άλλον είναι μόνο το όνομα του? τι θα μπορούσε να νιώσει κάποιος όταν πληρώνει για να το έχει?

     

    γ) αν και θεωρώ πως είναι αδύνατον να εκφράσω μέσα σε μερικές γραμμές το πώς εννοώ τον έρωτα θα αναφερθώ πολύ γενικά. Ο έρωτας είναι αυτό που σε κάνει να πετάς σε μια άλλη διάσταση, αυτό που κινά λεμε ¨ζω σε δικό μου κόσμο και δεν δέχομαι επισκέψεις¨ αυτό που σε κάνει να δημιουργείς που σου δίνει ενέργεια να αντιμετωπίσεις ότι θα βρεθεί μπροστά σου. Αυτό που σε κάνει να θες να μοιραστείς με το σύντροφο σου τις αναζητήσεις σου τις εμπειρίες σου και να περάσεις μαζί του από ¨άλλα¨ μονοπάτια. Η ολοκλήρωση του είναι το σεξ γιατί είναι η αποκορύφωση όλων των συναισθημάτων που έχεις και είναι ένας τρόπος να τα εξωτερικεύσεις, καθώς και η επιθυμία να γίνεις ένα με αυτόν /η που σε κάνει να νιώθεις έτσι.

    Ομολογώ πως με δυσκόλεψε πολύ να γράψω τις σκέψεις μου σε αυτά που με ρωτάς προσπάθησα όμως να σου αναφέρω ένα κομμάτι τους.

    Θα ήθελα να διαβάσω και την δική σου άποψη πάνω σε αυτά που με ρώτησες.

     

    :)

     

    Ορίστε η άποψη μου :)

     

    α) Συμφωνώ απόλυτα! Τότε όμως, τι λένε οι έρευνες? :)

     

    β) Συμφωνώ...Άρα λοιπόν σημασία έχει η ποιότητα των συναισθημάτων μας... Αυτά πρέπει να προσέξουμε..

     

    γ) Χμμμμ, για μένα ο έρωτας είναι κάτι πιο γενικό.. Δεν μπορώ να είμαι ερωτευμένος με και τη Φύση? Και με τα σύννεφα? Με τη Ζωή? Με τον έρωτα?(οπως έλεγε και ο Μαρκές) Με τον Θεο?

    Εχεις δικαιο...Η ολοκλήρωση ενος έρωτα είναι η ένωση, από την οποία ένωση προέρχεται η δημιουργία. Τα παιδιά δηλαδή στο φυσικό επιπεδο.

    Ομως παιδιά μας μπορεί να είναι και οι πράξεις μας ή οι σκέψεις μας επίσης...

    Anyways,

    Το σεξ είναι μια πράξη ιερή και αξίζει περισσότερου σεβασμού από εμάς....

     

    Πρεπει να φύγω :)

    :))))

  2. Υπέροχο και απόλυτα σωστό. δεν έχω λόγια με άγγιξε πάρα πολύ. μακάρι να μπορούσαμε να σκεφτούμαι και να ζήσουμε έτσι όπως γράφει το γράμμα. θα ήμασταν απόλυτα ευτυχείς. θα ζούσαμε στο παράδεισο.

     

    Μπορούμε....

  3. Κατ? αρχήν δεν διαχωρίζω τις λέξεις σεξ και έρωτας, για μένα έχουν την ίδια έννοια.

    Δεν θεωρώ πως το σεξ είναι σπατάλη ενέργειας αντιθέτως είναι πηγή ενέργειας με την προϋπόθεση πως γίνετε κάτω από έντονα συναισθήματα. Μόνο τότε μπορεί να γίνει πηγή ενέργειας, μια ενέργεια που μπορεί να σε κάνει να ανακαλύψεις "άλλα" επίπεδα..

    Μην ξεχνάμε πως για να γίνουμε δημιουργικοί χρειαζόμαστε την ενέργεια και αυτό που μπορεί να μας την προσφέρει είναι ο έρωτας και κατά συνέπεια η ολοκλήρωση του που είναι το σεξ.

    Στην πραγματικότητα οι απόψεις μας δεν διαφέρουν απλά τις διατυπώνουμε με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο

     

    Κατ'αρχας να σε καλωσορίσω στο φόρουμ! :) :welcome:

     

    Έχεις δίκαιο..Σε γενικές γραμμές οι απόψεις μας δεν διαφέρουν - οχι ότι αν διέφεραν θα ήταν κακό :)

     

    Επειδή έχω όρεξη για συζήτηση και με σκοπό την αναζήτηση της αλήθειας, θέλω να μου απαντήσεις στα εξής:

    α)Αφού το σεξ είναι πηγή ενέργειας, πώς εξηγείται η όλη έλλειψη ενέργειας που υπάρχει στους ανθρώπους? Είναι δεδομένο ότι ζούμε σε μια σεξιστική κοινωνία. Ας μην γελιόμαστε, όλοι κάνουν σεξ, όλοι το σκέφτονται...Γιατί πάνω απ'ολα είναι ένα από τα βασικά ένστικτα που μας έδωσε η φύση. Ακόμα και οι 70ρηδες το σκέφτονται..

     

    β) Μπορείς να πεις ότι ο κόσμος δεν το κάνει με έντονα συναισθήματα?

     

    γ) Πώς εννοείς τον έρωτα? Γιατί η ολοκλήρωσή του είναι το σεξ?

     

    :)

  4. Το είχα διαβάσει πριν από 3-4 χρόνια(αν δε κάνω λάθος), σε κάποιο άρθρο εφημερίδας...Ήταν μια ανταπόκριση από τη Μαδρίτη..

    Με άγγιξε τόσο πολύ που την κράτησα εκείνη τη σελίδα...

     

    Για την ιστορία, το πρόσωπο αυτό ήταν ο κολομβιανός συγγραφέας Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές και το όλο κείμενο είναι η αποχαιρετιστήρια επιστολή που έγραψε προς τους φίλους του.

    Ο τίτλος ήταν : "Φίλοι μου, σας αποχαιρετώ"...

     

    Το είχε γράψει όταν αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή λόγω καρκίνου στους λεμφαδένες...

     

    Να ζούμε την κάθε στιγμή με πληρότητα, σαν να είναι η τελευταία.....

  5. Σεξ ή μακροζωία;

     

    Εγώ πιστεύω πως αν δεν υπάρχει σεξ δεν υπάρχει και μακροζωία.

     

    Η αποχή από την ερωτική πράξη εκτός από τα ψυχολογικά προβλήματα που δημιουργεί και πολλές φορές φτάνει τον άνθρωπο και σε ακραίες συμπεριφορές, έχει και συνέπειες στην υγεία.

    Έρευνες από ψυχιάτρους και ψυχαναλυτές έχουν δήξει πως η έλλειψη του σεξ δημιουργεί ψυχικό και νευρικό κλονισμό στον άνθρωπο με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακραίες συμπεριφορές, αλλά και στην ιατρική έχει αναφερθεί πως πολλά προβλήματα υγείας οφείλονται στην έλλειψη ερωτικής ζωής και αυτά μπορεί να είναι από απλούς πονοκεφάλους μέχρι και σοβαρές ανίατες ασθένειες σε οργανικά σημεία του σώματος.

     

    Με βάση αυτά που προανέφερα θα συμφωνήσω με τον Stradivarius και θα πω και εγώ

    Σεξ και τα μυαλά στα κάγκελα!!!!!

    :clapping:

     

     

    Μην το γενικεύεις....

  6. Για τους Ινδιάνους που αναφέρθησαν , γνωρίζουμε όλοι την κατάληξη τους σήμερα. Συγνώμη λοιπόν , αλλά προτιμώ να επιβιώσω , και να διατηρήσω το δικαίωμα , να ερευνώ τον εαυτό μου , αλλά χωρίς να φανώ αδύναμος.

     

     

    Σημείωση: Αυτή τη φιλοσοφία του Πολεμιστή την εφάρμοζαν μόνο οι σάμανοι του Μεξικού...Λίγα άτομα δηλαδη. Και όχι μόνο επιβίωσαν αλλά κατόρθωσαν και πράγματα που εμείς δεν μπορούμε να φανταστούμε....

     

    Anyways

     

    Δεν υπάρχει λόγος να πιέζουμε τους εαυτούς μας... Όλοι είμαστε διαφορετικοί. Δεν υπάρχει καλός και κακός τρόπος αντίδρασης. Ο καθένας ας προτιμήσει τον τρόπο που του ταιρίαζει. Που ταιριάζει στον τρόπο σκέψης του και στην ενέργεια του.. :)

  7. Dream_er:

     

    Σε αυτό είμαι σύμφωνος 110% ...αλλά το θέμα είναι οτι δεν μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον να προχωρήσει στην δική του εξέλιξη. Αν λάβεις τώρα υπόψη , ειδικά στην Ελλάδα, τον ωχαδερφισμό που επικρατεί , νομίζω οτι ο χαρακτηρισμός "καμμένα χαρτιά" είναι αρκετά ακριβής για το σύνολο.

     

    Ο χαρακτηρισμός αυτός είναι πολύ βαρύς... Αν και με αυτά που βλέπουμε ίσως έχεις δίκαιο τελικά... :(

     

    ΛΑΘΟΣ!...απο την στιγμή που γεννιέται κάποιος , έρχεται με μηδενική γνώση και εμπειρία. Τα πρώτα του βιώματα και "παιδεία" έρχεται απο τους γονείς. Αυτά αποτελούν και τα θεμέλια του, που κατά 90% θα ακολουθήσει στα επόμενα χρόνια της ζωής του. Άρα κατά μια έννοια , ακόμα και πνευματικά "κάτω απο την μηλιά πέφτεις". Στην πορεία αν είσαι τυχερός , μπορεί και να "κυλήσεις" μακριά. Αλλά αυτό θα είναι η εξαίρεση και οχι ο κανόνας.

     

    Εγώ διαφωνώ ότι η ψυχή είναι άγραφο χαρτί... Ένταξει, ίσως είναι επειδή πιστεύω και στη μετανσάρκωση(φυσικά πάντα από ανθρωπο σε άνθρωπο)...

    Έτσι , η ψυχή κουβαλάει μέσα της εμπειρίες και από τις προηγούμενες ενσαρκώσεις της... Αρα το παιδί μπορεί να ακολουθήσει διαφορετικό μονοπάτι από αυτο των γονέων του...

  8. Εδώ ερχόμαστε στην παρερμηνευμένη έννοια του διαλογισμού, γιατί διαλογισμός δεν είναι τα δέκα λεπτά που θα καθίσει κάποιος σε μία γωνία και ύστερα θα συνεχίσει τη ζωή του όπως ακριβώς και πρίν, μέσα στη σύγχιση και στην ένταση. Αν ο διαλογισμός (αυτό που πραγματικά είναι) δεν εκτείνεται σε όλο το εύρος της ζωής μας (και δεν μιλάμε για κάποια κατάσταση νιρβάνας και απάθειας), τα δέκα-δεκαπέντε λεπτά δεν έχουν καμιά απολύτως αξία.

     

     

     

    Εδώ evi, σου βγάζω το καπέλο... :)

     

    Μπράβο...

  9. Πώς είσαι τόσο σίγουρος ότι δεν το έχουμε αντιμετωπίσει στην πραγματικότητα...

    Στον κόσμο που ζούμε δυστυχώς οι πιθανότητες είναι ελάχιστες να μην συναντήσεις τέτοια άτομα...

     

    Οποιος υποστηρίζει τέτοια πράγματα δεν σημαίνει ότι είναι "έξω από τον χορό"...

     

    Ειδικά στον στρατό είχα συναντήσει πολλά τέτοια άτομα...Δεν είναι ανάγκη να είσαι 5ετής... :)

     

    Φίλε μου, μην αποκλείεις ότι υπάρχει και διαφορετικός τρόπος αντιμετώπισης. Διαφορετική φιλοσοφία.

     

    Μάλιστα στη διαδικασία που αναφέρω, ο προσωπικός σου τύραννος στο τέλος τιμωρείται πολύ πιο σκληρά από μία "κλωτσιά".. Ταπεινώνεται...

    Καταρρέει όλος του ο κόσμος... Ισως προκύψει και κλωτσιά, εν ώρα αμύνης πάντα...Ποτέ δεν ξέρεις....

     

    Αλλά! ο Πολεμιστής χρησιμοποιεί την όλη διαδικασία προς όφελος του. Αντιστρέφει τα πάντα. Εκμεταλεύεται την κάθε κατάσταση. Γι'αυτόν τίποτα δεν είναι ευλογία ή κατάρα. Παρα μόνον μια πρόκληση, μία ευκαιρία για να εξελιχθεί. Λειτουργώντας με άψογο τρόπο....

     

    Και όλη αυτή η φιλοσοφία αναπτυχθηκε όταν οι Ινδιάνοι είχαν αληθινούς τυράννους! Όταν ήταν υπό την κατοχή των Ισπανών, που τους έσφαζαν με το παραμικρό...

     

    Αντε πες το σε αυτούς ότι δεν το εχουν αντιμετωπίσει στην πραγματικότητα....

     

    Και μπερδέυεις ένα σημείο... Δεν το κάνουν από ευγένεια...

  10. Να ξαναγυρίσουμε λίγο στο θέμα μας?? :blink:

     

    Είναι δεδομένο ότι ζούμε σε έναν κόσμο πόλωσης...

     

    Αποκλείεται να συναντάμε αυτή την πόλωση στον Χριστιανισμό όπως αναφέρθηκε, αλλά και σε κάθε θρησκεία?

     

    Επίσης για την Αποκάλυψη, αποκλείεται να αναφέρεται στις εσωτερικές διαδικασίες του ανθρώπου που οδεύει προς τη λύτρωση?

    Γιατί πρέπει οπωσδήποτε όλα αυτά να συμβαίνουν στο φυσικό επίπεδο? Αν και επαναλαμβάνω κάποιοι εξουσιαστές εργάζονται ώστε να τα δημιουργήσουν και στο φυσικό επίπεδο....

     

    Ε αν δεν αποκλείονται όλα αυτά, ας τα εξετάσουμε! Ποιά είναι η γνώμη σας? :)

  11. Μπράβο Ingy! :clapping:

     

    Πολύ καλή η σκέψη σου να παραθέσεις κάτι από Γκουρτζίεφ...

     

    Υπάρχει απίστευτη σοφία στα έργα του...

     

    Από τον μαθητή του τον Ουσπένσκυ έχω διαβάσει τον "Τέταρτο Δρόμο" και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

    Εξήγει με τρόπο σχεδόν επιστημονικό, μεταφυσικές καταστάσεις.....

     

    Σχετικά με το απόσπασμά σου, συμφωνώ απόλυτα...

     

    Και μάλιστα το εντυπωσιακό είναι ότι και πολλοί άλλοι μεγάλοι Δάσκαλοι(από διάφορα δόγματα και θρησκείες) πέραν του Γκουρτζίεφ(ή Γεωργιάδη..Είχε Ελληνική καταγωγή)υποστηρίζουν ακριβώς το ίδιο!

     

    Διότι η Αλήθεια είναι μία...

  12. Να στο θέσω και πιο απλά;... πιο λαϊκά όπως λέμε;...

     

    Είσαι στην δουλειά και έχεις ενα συνεργάτη που ενώ είσαστε στο ίδιο τμήμα, πράττει και συμπεριφέρεται ώς ανώτερος , υποβαθμίζοντας εσένα , ώς άτομο και συνεργάτη, προς προσωπική του προβολή. Το κάνει μάλιστα θίγοντας δικές σου αξίες και χαρακτηριστικά , θεωρώντας τα , κατώτερα και μη άξια καν να φέρουν αντίλογο. Πόσο λοιπόν θα μπορούσες να αντέξεις στο ίδιο περιβάλλον με αυτόν; Θα του έριχνες στο τέλος μια "κλωτσιά" να πάει απο εκέι που ήρθε ή οχι;

     

    Αν θέλεις κάτι παραπάνω από τη ζωή σου, τότε όχι.

     

    Οι Γιακί Σάμανοι του Μεξικού όπως ο Δον Χουάν, ονόμαζαν τέτοια άτομα "μικρούς τυράννους". Ένας μικρός τύραννος είναι πολύτιμος βοηθός σε κάποιον που θέλει να εξελιχθεί... Ο Δον Χουάν υποστηριζε ότι όσο πιο δύσκολος είναι ένας τυρανος τόσο πιο τυχερός είσαι...

    Οι Πολεμιστές τους χρησιμοποιούν για να εξαφανίσουν τον εγωισμό τους και να διδαχθούν την τελειότητα....

     

    Υπάρχουν 2 βασικές κατηγορίες "τυράννων"

    α)Τύραννοι - αυτοί που έχουν εξουσία ζωής και θανάτου πάνω στα θύματα τους(τους συναντάμε κυρίως σε παλαιότερες εποχές)

    β)Μικροί τύραννοι - είναι ενοχλητικοί και εκνευριστικοί πέρα από κάθε όριο.

     

    Οι μικροί τύραννοι(οι σύγχρονοι) μπορουν επίσης να διαιρεθούν σε 4 κατηγορίες...

    1)Αυτούς που βασανίζουν με την κτηνωδία και τη βία.

    2)Αυτούς που προκαλούν αφόρητη αναστάτωση.

    3)Αυτούς που καταπιέζουν με τη μελαγχολία και τη στεναχώρια.

    4)Αυτούς που βασανίζουν εξοργίζοντας τους ανθρώπους.

     

    Η Στρατηγική του Πολεμιστή και τα 5 όπλα του είναι:

     

    1)Έλεγχος - να συντονίζεις το πνεύμα όταν ο τύραννος σε ποδοπατάει.

    2)Πειθαρχεία - να συγκεντρώνεις πληροφορίες για τον τύρανο ενώ εκείνος σε ξυλοκοπάει.

    3)Υπομονή - να περιμένεις υπομονετικά χωρίς άγχος ή βιασύνη. Μια απλή και χαρούμενη αναμονή καθώς συγκρατείς τη δίκαιη ανταπόδοση.

    4)Χρονισμός - να μπει σε ενέργεια την κατάλληλη στιγμή ό,τι προετοιμαστηκε με τα προηγούμενα

    5)Θέληση - το πιο σημαντικό στοιχειο, το οποίο ανήκει στο βασίλειο του αγνώστου.

     

    Στα δύσκολα είναι που αναπτύσσεται κανείς...

  13. θεωρώ όμως οτι κάνουμε μεγάλους στοχασμούς, ενώ η λύση είναι μπροστά μας.

    Δηλαδή ποιά είναι η λύση?

     

    Εμείς είμαστε (μας αρέσει ή οχι) "καμμένα χαρτιά" σαν γενικό σύνολο. Μπορεί να υπάρξουν εξαιρέσεις, αλλά στο σύνολο αυτό είμαστε.

     

    Διαφωνώ κάθετα με αυτό τον μοιρολατρισμό...Ίσως έτσι ακριβώς θέλουν κάποιοι να σκεφτόμαστε....Ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Ότι είμαστε "καμμένα χαρτιά"...

    Φυσικά και μπορούμε να αλλάξουμε..Να αφυπνιστούμε...Αρκεί να το θελήσουμε..Διαβάστε αυτό το καταπληκτικό απόσπασμα από τη σοφία του Γκουρτζίεφ που μας μεταφέρει ο φίλος Ingy... http://www.artofwise.gr/forum/index.php?showtopic=2550

    και συνδυάστε το με αυτό που γράφει η φίλη evi : "Η διαμόρφωση της συλλογικής συνείδησης ξεκινά από την διαμόρφωση της δικής μας συνείδησης."

     

    Ο κόσμος και η κοινωνία δεν αλλάζουν εντός μια ηλικιακής γεννιάς. Αλλάζει σε βάθος χρόνου. Οπότε ποιό είναι το θεμέλιο για αυτό το βάθος χρόνου;

    Τα παιδιά μας.

     

    Όταν λοιπόν θες να αλλάξεις κάτι, δημιουργείς πρότυπα και συνθήκες για την γεννιά που θα ακολουθήσει , έτσι ώστε να αποτινάξει τους "ζυγούς" και τις "παρωπίδες" που έχουμε εμείς και μεγαλώσαμε με αυτές.

     

    Πώς θα αλλάξει συνολικά η επόμενη γενιά, αν δεν αλλάξει πρώτα και η προηγούμενη ώστε να την εκπαιδεύσει κατάλληλα? Και πώς θα αντιληφθεί η παρούσα γενιά, ενώ είναι "καμμένο χαρτί", ποιά ουσιώδη πράγματα πρέπει να αλλάξει(ενώ βρίσκεται η ίδια στο σκοτάδι) ώστε να έχει η επόμενη καλύτερες συνθήκες ανάπτυξης?

     

    Τώρα είναι που πρέπει να εργαστούμε. Το παρόν είναι η δύναμη μας... Δεν πρέπει να χάνουμε στιγμή.

    Πρέπει ο καθένας να εργαστεί πάνω στον εαυτό του...Εδώ και τώρα...

     

    Δεν χρειάζονται βαθυστόχαστοι σοφισμοί και σκέψεις.

     

    Ο λαός μας έχει μια πολύ σοφή παροιμία που πιάνει και εδώ. Το μήλο θα πέσει κάτω απο την μηλιά. Όταν λοιπόν σαν γονιός γίνεσαι υποχείριο αυτών που περιγράφουμε εδώ, τότε τι νομίζεις οτι θα κάνει το "μηλαράκι";

     

    Μέγα λάθος... Το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει, αλλά ως μόνο προς το φυσικό σώμα...Ως προς το Πνεύμα, τη Ψυχή, είμαστε τελείως ανεξάρτητοι από τους φυσικούς γονείς μας... Εκεί η "μηλιά" είναι ο Δημιουργός...Που μας έπλασε κατ'εικόνα και καθ'ομοίωσην....

  14. Εξάλλου ας μην ξεχνάμε οτι η βία πουλάει και πουλάει πολύ.Είναι συνυφασμένη με κάθε πτυχή της ζωής μας.

    (βλέπε ταινίες,ειδήσεις,βιντεο παιχνίδια.....μέχρι και παιδικά προγράμματα περιέχουν βία.)

    Οι σκηνές λοιπόν αυτές είναι συμφητες με τον άνθρωπο το θέμα είναι να κρατάμε το αρχαίο ρητό ''μέτρον άριστον''.

     

    Γι'αυτό όπως είπε και ο Dream_er είναι στην προσωπική αισθητική του καθενός το κατα πόσο θα βλέπουν σκηνές βίας ή οχι!

     

    Χμμμμ, αξίζει να εστιάσουμε πάνω στη λέξη "βία". Τι σημαίνει βία? Υπάρχουν διάφορα είδη βίας. Υπάρχει καλή βία και κακή βία.

    Για παραδειγμα ο ήλιος είναι μία από τις πιο βίαιες οντότητες. Μας στέλνει το φως του κάθε μέρα, σε όλους ανεξαιρέτως, καλούς και κακούς, χωρίς να μας ρωτάει αν το θέλουμε ή όχι. Εϊναι και αυτό μιας μορφής βία. Όμως ο ήλιος με αυτό τον τρόπο μας δίνει Ζωή. Ενέργεια. Φως. Και πολλά άλλα καλά...

     

    Συμφωνοι, οι σκηνες είναι σύμφητες με τον άνθρωπο. Αλλά με ποιά πλεύρα του ανθρώπου? Την ανώτερη? Σιγουρα όχι.

    Συνδέονται με την κατώτερη πλευρά του. Με τη ζωώδη. Η βία που μας προβάλλουν έιναι του χειρότερου είδους.

    Και τρέφει τη ζωώδη, τη "βαρβαρη" πλευρά μας.

     

    Οι εικόνες αυτές έχουν καταστροφική επίδραση μέσα μας.

     

    Για να γίνει μια πράξη, πρέπει πρώτα να σχηματιστεί ως ιδέα ή ως εικόνα σε αιθέρια επίπεδα πριν υλοποιηθεί στο φυσικό επίπεδο.

    Και αυτοί, αυτό ακριβώς κάνουν. Γεμίζουν τον εγκέφαλο μας με τις εικόνες και άρα με τις ιδέες που θέλουνε. Μπορει να τις "ξεχναμε" αλλα αυτες πάντα θα υπάρχουν μεσα μας. Και σε καποια δύσκολη στιγμή μετά ίσως και από πολύ καιρό, ίσως "εν βρασμώ ψυχής" μπορούν εύκολα να υλοποιηθούν...

    Και τότε λέμε: "αχ, δεν ξέρω πως το έκανα.."

     

    Και αυτό είναι μόνο μία πλευρά των επιπτώσεων.... Υπάρχουν και άλλες....

  15. Μην κάνετε ένα νέο μέλος να αισθάνεται άσχημα... :002stopthewar:

     

    Αλλά και να είναι ο nefos το ίδιο πρόσωπο με τον 123 ή με τον Χρήστο δεν είναι κακό..

     

    Το ουσιώδες είναι οι διάφορες συζητήσεις μας στα θέματα που μας απασχολούν.

  16. Καλημέρα evi... :)

     

    Η επίδραση που ασκούν οι εικόνες πάνω μας είναι τεράστια.

     

    Και αυτό διότι οτιδήποτε βλέπουμε το βάζουμε μέσα μας. Εισέρχεται στον εγκέφαλο μας δια μέσου της οράσεως.

     

    Δεν είναι τυχαίος όλος αυτός ο κατακλυσμός των βίαιων και αηδιαστικών εικόνων σήμερα. Κάποιοι έχουν έναν σκοπό.

     

    Το θέμα όμως είναι εμείς τι κάνουμε. Αν θέλουμε, τις βλέπουμε αυτές τις εικόνες και αν δεν θέλουμε, δεν τις βλέπουμε.

     

    Στην ουσία δεν μας υποχρεώνει κανείς. Ας μην αποζητούμε τις ευθύνες στους άλλους, αλλα μόνο στον εαυτό μας.

     

    Αν μην βλέπουμε το καθετί ως ευλογία ή κατάρα, αλλά ως πρόκληση την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο....

  17. Ακομα ποιο ασχημο ειναι πως ενω ξερει οτι ο 123 δεν μπορει να μπει στο φορουμ τον προσκαλη σε συναντηση.......

     

     

    Ναι και εγώ είχα αυτή την απορία... Πες ότι κάποιοι αποφασίζουν να συναντηθούν με τον 123, ο 123 πώς θα προσκληθεί??? :blink:

  18. [Dream_er,

     

    Πως ακριβώς έχεις πειστεί για μια αλήθεια που όπως λες όμως δεν κατανοείς? :unsure: Αν έλεγες «αντιλαμβάνομαι τη δική μου αλήθεια» θα ήταν πιο κατανοητό, διαφωνείς?

     

    Δεν είναι ανάγκη να κατανοήσεις κάτι πλήρως για να πιστέψεις ότι είναι αλήθεια. Προσωπικά από όσο έχω ασχολήθει με αυτό το θέμα, "νιώθω" ότι όλα αυτά έίναι αλήθεια. Ή αν προτιμάς αντιλαμβάνομαι με αυτο τον τρόπο την αλήθεια.. :)

  19. καλός ο τύπος! μου θύμισε λίγο Κρισναμούρτι οπόταν πρέπει να παίζει λίγος Ινδουϊσμός!

    Δεν μεταφέρει κατ' ανάγκην την γνώση που έχει στο χαρτί! Από το παρουσιαστικό του δείχνει να είναι ''μύστης'' τουλάχιστον στην εμφάνιση, αλλά δεν γνωρίζω όντως αν είναι εκ των πραγμάτων μύστης!

    Μου έκανε εντύπωση κάτι δικό του (δεν θυμάμαι σε πιο απ' τα βιβλία του) που διάβαζα για τις μυρουδιές και την αύρα.

    Είναι λιγάκι θεωριτικολόγος. Ο λόγος για τον οποίο υποστηρίζω αυτή την άποψη, είναι γιατί μιλά για ψυχική θεραπία, αύρα, προηγούμενες ζωές, εσωτερισμό, προθέσεις, μαγεία, προστασία, αγγέλους, χωρίς να βάζει σε πρακτική εφαρμογή αυτά που λέει!

    Μιλά και παραμόνο μιλά. (διορθώστε με αν είμαι λάθος). Είπα στην αρχή Κρισναμούρτι, αλλά πάει τελικά να γείνει Λόμπσαν Ράμπα, που δεν είμαι καθόλου σίγουρος κατά πόσο η διδασκαλία του εξακριβώθηκε.. Θα μου πείτε κρίμα δεν είναι να μην φτάνουμε τ' άστρα, κρίμα είναι να μην έχουμε άστρα να φτάσουμε. Καταλαμβαίνω. Αλλά... Κάποιο άτομο που ασχολείται για 'δεκαετίες' θέλει να βάλει στην πράξη αυτά που έμαθε. Δεν σπουδάζεις λόγου χάρη Ιατρική, έτσι απλά για χόμπυ. :)

     

    Είναι σίγουρα Μύστης...Εκ των πραγμάτων! :)

     

    Κάνεις λάθος ότι δεν βάζει σε πρακτική εφαρμογή αυτά που λέει. Το αντίθετο μαλιστα. Μιλαει με απλό και κατανοητό τρόπο. Με παραδείγματα. Και επιπλέον δίνει και πολλές ασκήσεις. Μάλιστα ένα από τα παλιά βιβλία του(Από τα άσπρα, τα μεγάλα) η "Νεα Γη" είναι γεμάτο από ασκήσεις(και με σκίτσα).

     

    Ακριβώς αυτό που λες στο τέλος! Η δυναμη του λόγου του εγκειται στο γεγονός ότι ο ίδιος τα ζούσε αυτά που έλεγε και ότι ο ίδιος ήταν η ζωντανή απόδειξη..

  20. α μάλιστα... θα γίνω αρκετά εριστικός τώρα και θα σου απαντήσω στο ίδιο μήκος κύμματος που απαντάς μόνος σου.

     

    Εκκλησία του Ιωάννη;.. καινούριο "φρούτο" είναι αυτό;... ή υπάρχει πουθενά , επίσημη ανάλογη διακύρηξη;

     

    Βαλχάλα , καμπάλα και αλχημείες για να κατανοήσεις την Αποκάλυψη;.... μήπως τα έχεις μπλέξει λίγο και αναφέρεσαι στον Νοστράδαμο και οχι στον Ιωάννη;

     

    Εν ολίγοις το μόνο που μπορώ να σου πω, είναι οτι η ματαιοδοξία είναι πολύ μεγάλο μειονέκτημα για κάποιον ... το οτι δεν μιλάνε κάποιοι, ή δεν ασχολούνται σε ενα δημόσιο forum με κάποια πράγματα , δεν σημαίνει οτι δεν κατανοούν ή δεν είναι σε σωστό δρόμο, αντίθετα με ότι μπορεί να πιστεύει κάποιος.

     

    Η Αποκάλυψη είναι ενα έργο που συγγράφηκε , βάση κάποιων οραμάτων που είδε ο Ιωάννης... η εξήγηση τους , έχει παιδέψει πολύ ανώτερα μυαλά απο τα δικά μας και κανείς ώς τώρα δεν έχει βαθμό απόλυτο στην εξήγηση του. Πάντα βάζουν "νερό στο κρασί" τους , όσον αφορά το τι σημαίνει το κάθε πράγμα σε αυτό το έργο. Ακόμα και λόγιοι της θρησκείας που είναι πιο εξικοιωμένοι απο τους μέσους άνθρωπους σαν και εμάς, έχουν δυσκολίες στην εξήγηση... μήπως λοιπόν και εσύ βιάζεσαι να προστρέξεις σε συμπεράσματα;

     

     

    Προσβλήθηκες? Μα γιατί?

     

    Ναι, εκκλησία του Ιωάννη. Δεν είναι εκκλησία όπως ίσως παρουσιάζεται στη σκέψη σου. Ούτε καμία αίρεση.

     

    Καινούργιο "φρούτο"? Οχι. Εγω θα έλεγα πανάρχαιο. Ισως καινούργιο για σένα. Αν περιμένεις πάντως επίσημες διακυρήξεις από θρησκευτικούς ηγέτες κ.τ.λ. , θα περιμένεις πολύ ακόμα.

     

    Δεν προτρέχω σε συμπεράσματα. Εγώ απλά παρουσίασα την άποψή μου. Όπως και εσύ παρουσιάζεις τη δική σου. Τέλος αυτό με τα δύο "ρεύματα" του Χριστιανισμού εμένα μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Γι'αυτό και το ανέφερα.

     

    Σχετικά με τις γνώσεις που λέω ότι χρειάζεται να έχει κάποιος για να κατανοήσει την Αποκάλυψη, δεν σημαίνει ότι τις έχω και εγώ. Εχω πεισθεί όμως ότι είναι αλήθεια.

     

    Γίνε όσο εριστικός θέλεις...

×
×
  • Create New...