Jump to content

arwen77

Νέα Μέλη
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by arwen77

  1. Κάηκε η ψυχή μας εδώ στην Κύπρο.. Χάσαμε τόσα δάση.. Χιλιάδες δέντρα.. Πολλά τετραγωνικά χιλιόμετρα ζωής.. Χτες ήταν ανεξέλεγκτη η κατάσταση.. Μαύρισε η καρδιά μου.. Το Τρόοδος έγινε ένα θλιμμένο, βουβό τοπίο..
  2. Αγαπητέ Sucore, συμφωνώ με αυτό που είπες ότι είναι καθαρά φταίξιμο των γονιών. Γι αυτό και ανέφερα το περιστατικό με τους γονείς! Και ναι, αν δεν ήταν αυτή η εκπομπή, θα ήταν κάτι άλλο. Όμως, αν δω εγώ για παράδειγμα αυτή την εκπομπή, δεν πρόκειται να μου αλλάξει το χαρακτήρα μου. Αν την δει ένα παιδάκι 5-6 χρονών, τότε μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα, διότι βρίσκεται στην πιο ευαίσθητη ηλικία του, εκείνα τα χρόνια είναι που διαμορφώνεται ο χαρακτήρας του.. Αν δεν ήμουν σίγουρη γι αυτό που έλεγα, δεν θα το έλεγα. Διότι το βιώνω καθημερινά και σιγά σιγά το βλέπω να χειροτερεύει. Όταν μιλώ για ρατσισμό το εννοώ στην γενικότερή του μορφή. Μπορεί να είναι ρατσισμός απέναντι στα παχουλά παιδιά. Σίγουρα αυτό πάντα υπήρχε, να κοροιδεύουν παχουλά παιδιά οι συμμαθητές τους, αλλά μπορεί να επιδεινωθεί το πρόβλημα λόγω διαφόρων εκπομπών σαν αυτή και γενικά λόγω της τηλεόρασης, που όσο πάει γίνεται πιο trash! Ο λόγος που ανέφερα συγκεκριμένα το πρόβλημα με τα παιδιά, είναι για να δώσω το μήνυμα να προστατεύσετε τα παιδιά σας, όσοι έχετε, γιατί είναι κρίμα. Γενικά μακριά από την τηλεόραση. Καλύτερα να βλέπουν παιδικές ταινίες, cartoons κτλ. Αυτά που λέω, όλοι τα γνωρίζουμε, αλλά πόσοι τα εφαρμόζουν? Αν κάποιος προσπαθεί να μάθει στο παιδί του να τρώει υγιεινά, αλλά ο ίδιος τρώει junk food, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να δεκτεί το μωρό να τρώει σαλάτες κτλ. Πρέπει ο γονιός να δίνει το καλό παράδειγμα. Και ο δάσκαλος φυσικά.
  3. Ναι πραγματικά χάλια κατάσταση. Τα παιδιά μας θα γίνουν οι μεγαλυτεροι "ρατσιστές" όλων των εποχών. Να είστε σίγουροι γι αυτό.
  4. Προσωπικά, αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι τα μηνύματα που περνά αυτή η εκπομπή στα παιδιά. Προωθούμε τον ρατσισμό απέναντι σε ανθρώπους που έχουν πρόβλημα στην ομιλία και γενικά στο διαφορετικό. Κάποιοι μαθητές μου στο σχολείο τραγουδούν αυτά τα τραγούδια και πρόσεξα ότι έγινε πιο άσχημη η στάση τους απέναντι στα παιδιά που δυσκολεύονται να διαβάσουν σωστά, να μιλήσουν σωστά, κ.α. Πριν ήταν πιο ευαίσθητοι στα θέματα αυτά, τώρα μου φαίνεται ότι έγιναν πιο "αναίσθητοι". Ρώτησα ένα μαθητή Β' τάξης γιατί κοροιδεύει μια συμμαθήτριά του και μου είπε ότι οι γονείς του βλέπουν την εκπομπή αυτή και κοροιδεύουν τους ανθρώπους που "τραγουδούν" γιατί είναι ηλίθιοι (οι "τραγουδιστές") σαν την συμμαθήτριά του. Δεν ξέρω αν πράγματι οι γονείς του κοροίδευαν, ή διασκέδαζαν, αλλά αυτό το μήνυμα πέρασαν στο παιδί τους. Το άλλο που παρατήρησα και με στεναχώρησε είναι ότι άρχισαν να κοροιδεύουν και τα παιδιά με ειδικές ικανότητες του σχολείου μας. Ενώ παλιά τους συμπεριφέρονταν μια χαρά, χωρίς να κάνουν διακρίσεις, τώρα τους λένε διάφορα πχ. "Εσύ πρέπει να πάεις να τραγουδήσεις και να χορέψεις στην Πάνια". Θα μου πείτε δεν είναι σωστό να ρίξουμε την ευθύνη πάνω σε μια εκπομπή μοναχα. Πώς μπορώ όμως εγώ να δείξω το καλό παράδειγμα στα παιδιά, τη στιγμή που οι ίδιοι οι γονείς τους (που είναι τα πρώτα πρότυπα) επικροτούν αυτή τη συμπεριφορά?
  5. Συμφωνώ και γω απόλυτα με τον Λυκάων και τον Κουράνη. Παιδιά το χρήμα είναι η κινητήριος δύναμη. Πιστεύω πως η φράση "το χρήμα πολλοι εμίσησαν, τη δόξα ουδείς" δεν ισχύει για την εποχή μας. Τώρα είναι πιο σωστό να λέμε "τη δόξα πολλοι εμίσησαν, το χρήμα ουδείς". Καταντήσαμε αηδία. Είναι τραγικό.
  6. Να προσθέσω κι εγώ κάποια πράγματα σε όλα αυτά που αναφέρατε. Στο Live Aid που έγινε, διάβασα πως στα παρασκήνιά του στην Αγγλία, οι διάφοροι διάσημοι έτρωγαν χαβιάρι κι έπιναν σαμπάνια και κάποιοι απαίτησαν να έχουν στη διάθεσή τους ένα σωρό καμαρίνια για να δεκτούν να εμφανιστούν! Η υποκρισία στο αποκορύφωμά της δηλαδή! Με το να βγουν να πουν ένα τραγούδι το μόνο που κάνουν είναι να διαφημίσουν τον εαυτό τους. Ας έβγαζαν και κανένα εκατομμύριο από την τσέπη τους, αφού έχουν τόσα πολλά που τους αρκούν να ζήσουν πλουσιοπάροχα για πάντα αυτοί και τα εγγόνια τους και τότε θα δεκτώ ότι προσφέρουν φιλανθρωπία. Το θέμα της υιοθεσίας παιδιών από madonna, angelina κ.α., είναι και πάλι τρόπος για να διατηρήσουν την "καλή" τους φήμη. Λένε ότι η angelina προσφέρει το 1/3 του μισθού της από κάθε ταινία, για φιλανθρωπίες. Μακάρι να είναι αλήθεια. Σε αυτή την περίπτωση, έστω και αν το κάνει για επίδειξη, δεν πειράζει, φτάνει που δίνει (αν πράγματι δίνει). Πάντως εδώ στην Κύπρο μας τρέχουν στους δρόμους, χτυπούν τις πόρτες μας να δώσουμε λεφτά για φιλανθρωπικούς σκοπούς (ραδιομαραθώνιος κτλ), ενώ αυτοί που πραγματικά έχουν την ευχέρεια να δώσουν, δεν δίνουν φυσικά (μιλω γενικά τώρα). Και θα μου πείτε τι πειράζει να δώσεις μια λίρα για καλό σκοπό? Δεν θα την στερηθώ την λίρα φυσικά, αλλά έλα που μαζεύονται εκατομμύρια και τα τσεπώνουν άλλοι? Πολύ λίγα χρήματα καταλήγουν σ΄αυτούς που τα χρειάζονται. Γι αυτό προτιμώ να δίνω βοήθεια αυτοπροσώπως σε άτομα που την χρειάζονται. Τρόφιμα, ρούχα, λίγη αγάπη σε ανθρώπους που την στερούνται. Όσο μπορεί ο καθένας φυσικά. Μια περίπτωση που μου συνέβηκε είναι η εξής: Σε ένα καφέ που σύχναζα, ερχόταν κάθε φορά μια γυναίκα γύρω στα 55-60 και ζητούσε ελεημοσύνη. Έλεγε ότι δεν μπορούσε να δουλέψει. Της δώσαμε μια φορά. Της δώσαμε και την επόμενη φορά και μας έδωσε τις ευχές της. Την τρίτη φορά αρνηθήκαμε. Της είπαμε ότι αφού μπορεί και περπατά, σημαίνει ότι όλο και κάποια δουλειά μπορεί να κάνει, πχ. να πουλά λαχεία! Μας καταράστηκε και έφυγε. Μετά από λίγο καιρό την είδαμε να γυρίζει και να πουλά λαχεία!
  7. Αχ κουνελάκι κουνελάκι ξύλο που θα το φας! Μέσα σε ξένο περιβολάκι τρύπες γιατί τρυπάς? Μην μου σουφρώνεις τη μυτίτσα μη μου κουνάς τ΄αυτιά! Μην μου το κλείνεις το ματάκι, είσαι μια ζωγραφιά!! :angel:
  8. Σκέφτηκα ένα ροζ σκαλιστήρι! Αν είναι δυνατόν! Όσο για την αγελάδα, ναι σκέφτηκα ότι πίνει γάλα, επειδή αυτό μου ήρθε στο μυαλό.. Αλλά αν το σκεφτούμε λίγο καλύτερα.. πίνει γάλα!! όταν είναι μικρούλα!
  9. HALLOWED BE THY NAME I'm waithing in my cold cell When the bell begins to chime Reflecting on my past life and it doesn't have much time Cos at 5 o'clock they take me to the Gallows Pole The sands of time for me are running low... When the priest comes to read me the last rites I take a look through the bars at the last sights of a world that has gone very wrong for me.. Can it be there's been some sort of error hard to stop the surmounting terror is it really the end not some crazy dream.. Somebody please tell that im dreaming its not so easy to stop from screaming but words escape me when i try to speak Tears are flowing but why am i crying after all am I not afraid of dying Dont I believe that there never is an End? As the guards march me out to the courtyard someone calls from a cell "God be with you" If there's a God then why has he let me die? As I walk all my life drifts before me and though the end is near Im not sorry Catch my soul cos its willing to fly away.. Mark my words please believe my soul lives on Please dont worry now that I have gone I've gone beyond to see the truth.. When you know that your time is close at hand maybe then you'll begin to understand Life down there is just a strange illusion............
×
×
  • Create New...