Jump to content

Anduriel

Νέα Μέλη
  • Posts

    47
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Anduriel

  1. καλημέρα. Πρέπει πρώτα να σκεφτείς τα λογικά αίτια πριν το αποδώσεις σε κάποιες δυνάμεις που ενεργούν εκτός των καθημερινών μας ορίων. Αυτό σου συνέβει ή συμβαίνει σε κάποια συγκεκριμένα φώτα, πχ, ίδιος δρόμος; μπορείς να το κάνεις κατά βούληση, όπως λέει και η Magick, είσαι σε κάποιο συγκεκριμένη συναιστθηματική κατάσταση όταν συμβαίνει αυτό; Ακόμη και το να μπορεί να επηρρεαστεί μια λάμπα σε αυτήν την απόσταση απο εμάς απο το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο μας μου φαίνεται λίγο δύσκολο δεδομένου της εκθετικής μείωσης της ισχύς του με την απόσταση. Κάποιος που θα μπορεί να επηρρεάσει μια λάμπα δρόμου με τη μόνωση που έχουν τα υλικά της θα είχε καθημερινά συμβάντα με τις ηλεκτρικές συσκευές που συναντάμε σε ενα σπίτι. Αν παρατηρήσετε στα παραθέματα απο το βιβλίο που χρησιμοποιεί στο wiki αρθρο, αναφέρει "SLI is an apparent phenomenon, based on claims by many people...." οπότε το πρώτο θα μεταφραστεί ως "ένα εμφανές φαινόμενο" ή ένα "κατασκευασμένο" "ψεύτικο"; το apparent έχει και τις 3 αυτές σημασίες. Και με προβληματίζει το επόμενο, πως βασίζεται σε ισχυρισμούς απο πολλούς ανθρώπους. Είναι λίγο δύσκολο να έχουμε ενα πραγματικό φαινόμενο βασισμένο μόνο σε ισχυρισμούς.
  2. Καλημέρα. Δεν έχω διαβάσει την Σολομωνική φίλε Wizard123, αλλά στην παλαιά διαθήκη (καθώς και σε κάποια σημεία στη καινή), ο θεός αναφέρεται με διάφορα ονόματα, πχ, ελοχιμ, γιαχβε, γεσουα κλπ. Αν θα μπορούσες να αναφέρεις κάποια απο τα ονόματα με τα οποία αναφέρεται, θα ήταν ενα καλό βοήθημα ώστε να το αναλύσουμε περαιτέρω. Τώρα για το εαν το εν λόγω σύγραμμα είναι μεγάλη παγίδα ή και βλάσφημο είναι κάτι το προσωπικό, και δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη ή να το χαρακτηρίσω έτσι, γιατί δεν το έχω διαβάσει και εν συνεχεία επειδή η λέξη βλάσφημο μου φέρνει εικόνες δογματικών τις οποίες θα ήθελα να αποφύγω. Αν μπορέσεις να αναφέρεις κάποια απο τα ονόματα θα ήταν όπως προείπα ενα καλό βοήθημα να αναπτυχθεί το θέμα. Φιλικά,
  3. Καλησπέρα, στα φωτογραφεία στην Πατησίων κοίταξες; έχει και ένα φωτογραφείο στην εμ. μπενάκη με Πανεπιστήμιου αλλά θα το κοιτάξω και θα σου πω σίγουρα. Μπορείς να βάλεις IR φιλμ σε κανονική μηχανή. Φαντάζομαι οτι εννοείς των 35mm.
  4. καλησπέρα, πολύ σωστή η medussa, η φιλανθρωπία είναι κάτι το προσωπικό. Ας μην ξεχνάμε οτι οι αρχαίοι Έλληνες είχαν θεσπίσει τα δείπνα της Εκάτης, τα οποία άφηναν στους δρόμους με την δύση του ηλίου ώστε να τραφούν οι νεκροί, αλλά στην πραγματικότητα ήταν φαγητό προς τους απόρους, οι οποίοι υπήρχαν και έρχονταν ως ιδέα σε αντίθεση με το πνεύμα της αθηναικής δημοκρατίας κατα την οποία δεν θα υπάρχουν φτωχοί. Ας μην ξεχνάμε και την Αιδώ των αρχαίων που τους ωθούσε να μην δέχονται ελεημοσύνη, και η επετεία θεωρούταν κακό. Αυτά για το ιστορικό κομμάτι του ποστ.
  5. Καλημέρα, Ένας δάσκαλος θεολογίας που είχα πριν χρόνια, συνήθιζε να λέει οτι οταν κάνουμε κάποια φιλανθρωπία δεν θα πρέπει το ένα μας χέρι να ξέρει τι κάνει το άλλο, εννοώντας οτι οι κάθε τέτοια πράξη δεν πρέπει να διατυμπανίζεται αλλά να την κάνουμε για εμάς. Η φιλανθρωπία δεν πρέπει να ορίζεται μόνο μέσω της προσφοράς χρημάτων. Φιλανθρωπία είναι μια ευρεία έννοια πράξεων προς τους άλλους συνήθως χωρίς να περιμένουμε κάποια απολαβή, (ίσως καμια φορά ούτε και ηθική). Όπως πολύ σωστά λές ingmar, είναι να προσφέρουμε έργο καλοσύνης (όπως αυτό ορίζεται για τον κάθε ένα απο εμάς)πιότερο απο έτοιμα αγαθά, χωρίς βεβαίως να αναιρούμε την αξία τους. όσο για την χρησιμότητα μιας τέτοιας πράξης στη σημερινή εποχή, αυτό είναι κάτι που ο καθένας το αντιλαμβάνεται διαφορετικά, και αναλόγως των λόγων που τον ωθούν σε μια τέτοια πράξη εκδήλωσης.
  6. Καλησπέρα. ο φίλος Avaris έγραψε "Για να βγεί άλλωστε ένα νέο φάρμακο απαιτούνται δις επι δις. Λογικό είναι να κάνει κουμάντο αυτός που "πληρώνει".", δεν νομίζω πάντως αυτό να ισχύει σε επίπεδο έρευνας. Μην ξεχνάτε οτι μόνο γύρω στο 2% των εν δυνάμει φαρμάκων φτάνουν στην αγορά( και έχω προσωπική εμπειρία λόγω εργασίας για πολλές έρευνες που απορρίπτονται είτε στην Ελλάδα, είτε απο την ΕΕ), και πολλές έρευνες σταματούν είτε γιατί δεν θεωρούνται ηθικές, είτε γιατί τα οφέλη δεν αντισταθμίζουν τους κινδύνους και τις Σοβαρές Ανεπιθύμιτες Ενέργειες (ή παρενέργειες όπως συνηθίζουμε να τις αποκαλούμε και να αναφέρονται στα package inserts των εκάστοτε συσκευασιών). Εν συνεχεία, για να κυκλοφορήσει ένα σκεύασμα ή ακόμη και να επιτραπεί η διεξαγωγή της έρευνας, και ας λάβουμε υπόψη μας μόνο τους κανονισμούς που ισψύουν στη χώρα μας, χρειάζεται έγκριση απο 3 επιτροπές, το επιστημονικό συμβούλιο του εκάστοτε νοσοκομείου, του ΕΟΦ και της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίας. Ας αναλογιστούμε οτι οι βιοηθική ξεκίνησε περίπου 60 χρόνια πριν κατά τη δίκη της Νυρεμβέργης, όπου και θεσπίστηκαν και οι βασικές εντολές, οι οποίες αναθεωρήθηκαν στην συνθήκη του Ελσίνκι(δείτε Declaration of Helsinki και International Consortium of Harmonisation of Good Clinical Practice, εν συντομία ICH GCP), και την οποία υπέγραψαν οι ΗΠΑ, η ΕΕ, και η Ιαπωνία. Βέβαια, η βιοηθική είχε ξεκινήσει περίπου 40 χρόνια πριν απο τη δίκη αυτή. Όσο για την βιοηθική στην Ελλάδα, η επιτροπή Βιοηθικής, αν μπορούμε να το πούμε, κυβερνάται απο την εκκλησία, μιας και αρκετά απο τα μέλη της είναι άτομα του ιερατείου, με ότι αυτό συνεπάγεται.
  7. Καλημέρα σε όλους. Δεν νομίζω οτι η πίστη των πραγματικά πιστών θα κλονιστεί απο μια τέτοια ανακάλυψη. Έτσι και αλλιώς αυτές οι πολυπλυθησμικές θρησκείες είναι δογματικές. Ένας αφορισμός και αυτό ήταν. Συμφωνώ με την Νεφέλη οτι αυτή η θρησκεία έχει στηρίξει πάρα πολύ την δομή της σε ιστορικά γεγονότα κατά βάση ελλειπή. Όπως λέει και η Νυκτώ, αυτό ίσως είναι ένα ψέμα και ένα καλό σενάριο για ταινία. Αξίζει να το παρακολουθήσουμε, όσο για το μέλλον οψόμεθα εις Φιλίππους. Αυτά. Καλημέρα.
  8. Ενδιαφέρον σαν θέμα, θα πρέπει να το παρακολουθήσουμε λίγο ακόμη. αλλά φίλε giwrgos, εδώ έχουμε μια πίστη που αντέχει 2000 χρόνια (τουλάχιστον στην ορθόδοξη μορφή της). το θέμα είναι λεπτό και δεν ξέρω αν μπορούμε να εκφέρουμε προσωπική άποψη επί του θέματος, ας μας πουν οι admin, μέχρι ποιό σημείο μπορούμε να εκφραστούμε επί του θέματος, και θα πρέπει να το δούμε καθαρά απο ιστορική και αρχαιολογική οπτική. Νεφέλη και Αυγερινέ, μπορούμε να εκφέρουμε προσωπική γνώμη; Αυτό που εμείς θεωρούμε αθώο ως άποψη μπορεί να θίξει κάποιους άλλους φίλους του φόρουμ. Δώστε μας μια γραμμή ώστε να εκφέρουμε γνώμες και κριτική. Ευχαριστώ.
  9. βρε, λέτε όντως να είμαι προβληματικός με αυτό το συνδυασμό; :getreal: τώρα ανησυχώ. πωπωπω
  10. καλησπέρα, ξένια πιστεύω οτι έχω ίσωσ το 98% των στοιχείων ενός καρκίνου και δεν ξέρω κατά πο΄σο είναι καλό αυτό ειδικά για το ευαίσθητος όλα είναι σχετικά.
  11. καλημερα, εγω είμαι καρκίνος με ωροσκοπο καρκίνο.... τωρα καλό είναι αυτό; πείτε μου να ξέρω γιατί σαν συνδυασμός λίγο κούκου μου κάνει.
  12. Καλημέρα. Σε σχέση με τα καπάκια που αναφέρετε,΄υπάρχει ενα καπάκι στη γειτονιά μου, οχι μεγαλυτερο απο 30χ20cm το οποίο έχει μια πεντάλφα επάνω, της οποίας καμία απο τις κορυφές δεν είναι κάθετη ως προς τις πλευρές του καπακιού. Μήπως αυτά είναι απλά σχέδια του εργοστασίου; θα προσπαθήσω να βρω μια ψηφιακή και να ανεβάσω φωτό στο thread. δεν νομίζω πάντως να παίζει και ρόλο η τωρινή της τοποθέτηση, μιας και αν κάποιος το έχει βγάλει μια φορά για να έχει πρόσβαση απο κάτω είναι πολύ πιθανόν να μην την έβαλε με τον ιδιο προσανατολισμό έπειτα. Γνώμες;
  13. Απλά καλώς σας βρήκα και μια θερμή καλησπέρα και απο εμένα.
  14. Καλημέρα. Ή εξουσία διαφθείρει τον άνθρωπο, πόσο μάλλον όταν η εξουσία αυτή πηγάζει απο έννοιες στις οποίες έχουμε εμείς προσδώσει μια δύναμη επικράτησης και καθοδήγησής μας, πράγμα το οποίο μας κάνει να εθελοτυφλούμε απεναντί τους, και εν συνεχεία αυτοί οι οποίοι λαμβάνουν το χρήσμα είναι άνθρωποι και διακρινόμαστε απο τα πάθη μας(και οριζόμαστε ως άνθρωποι δια μέσω αυτών). Δεν θυμάμαι λεπτομέρειες, αλλά αν θέλει κάποιος φίλος να το ψάξω, είχε γίνει ένα πείραμα μεταξύ φοιτητών, στο οποίο κάποιοι εξ αυτών είχαν το ρόλο του δεσμοφύλακα και κάποιοι το ρόλο του κρατούμενου.Διάβασα ότι αναγκάστηκαν να διακόψουν το πείραμα γιατί οι δεσμοφύλακες άρχισαν να συμπεριφέρονται αυταρχικά και βάναυσα προς τους υποτιθέμενα κρατούμενους. Αν λοιπόν, το να προσδίδεις δύναμη εξουσίας σε κάποιον στα πλαίσια ενος πειράματος συμπεριφοράς, προκαλεί μια τέτοια αλλαγή, τι να υποθέσουμε (που δεν χρειάζεται να το κάνουμε) για αυτούς που έχουν εξουσία "δικαιωματικά" επάνω μας και ειδικότερα σε μια ομάδα παιδιών χωρίς ανεπτυγμένη κρίση και ψυχικό σθένος. Απλά να ευχόμαστε για το καλύτερο και να σκεφτόμαστε παραπάνω τις πράξεις μας.
  15. Εγώ πάντως είπα "σφυρι...μπλε..μου αρέσει το χρώμα..." καμμένος εγκέφαλος..
  16. Καλησπέρα σε όλους, Γράφω σε αυτή την κατηγορία γιατί δεν θέλω να βγω εκτός θέματος σε κάποια άλλη κατηγορία. Κατ' αρχάς, καλώς σας βρήκα.Χαίρομαι πάρα πολύ που υπάρχει ένα φόρουμ για τα θέματα της Τέχνης κλπ.Έχω βιώσει αρκετές εμπειρίες που δεν θα μπορούσαν να εξηγηθούν ή να κατηγοριοποιηθούν με αυτά που γνωρίζουμε μέσα απο την καθημερινοτητά μας όπως αυτή μας δίδεται. Πολλά απο αυτά μπορούν απλά να αποδωθούν ως αποτέλεσμα αντίληψης των γεγονότων γύρω μου παρά σε κάτι άλλο. Αλλά αυτή είναι η μια πλευρά των πραγμάτων. θα χρειαστώ και τη βοήθεια σας (την εμπειρία σας δλδ) σε αρκετά απο αυτά και αλλά ελπίζω να τα καλύψω μέσα απο την προσωπική μου αναζήτηση. Αυτά για αρχή. Ελπίζω να μην σας κούρασα. Σας ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...