Jump to content

λυκάων

Νέα Μέλη
  • Posts

    132
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by λυκάων

  1. Συγχώρα με Οutis αλλά δεν καταλαβαίνω... Κώδικας επικοινωνίας αλλά όχι για επικοινωνία...Τότε για τι;Γνωρίζεις το νόημα όλων αυτών των συσσωρευμένων τελειών ειδικά στην περιοχή της Αγ.Φωτεινής και τι νόημα έχει; Αν ναι φώτισέ με.
  2. Απευθύνω με τη σειρά μου τη δική μου απορία που με βασανίζει καιρό. Στο κέντρο της Αθήνας σε πολλά σημεία και ιδιαίτερα στην τοποθεσία της Αγίας Φωτεινής και κατ επέκταση μέχρι και Ομόνοια αλλά και κατά μήκος της Βουλιαγμένης μέχρι ένα σημείο, υπάρχουν σε διάφορα σημεία πολλές πολλές τελείες που σχηματίζουν συνήθως συμπαγή γεωμετρικά σχήματα με γωνίες, κυρίως ορθογώνια νομίζω. Ειδικά πάνω από την παλιά γέφυρα του Ιλισσού που από κάτω ανοίγονται περίφημες στοές που πολλά έχουν ακουστεί για αυτές (πραγματικά δεν πρέπει να ναι κάτι πολύ περισσότερο από την παλιά κοίτη του Ιλισσού όμως) είναι γεμάτος ο τόπος τέτοιες τελείες και σε πολλά άλλα σημεία που είπα. Ακόμα και στη νησίδα που περνάει το τραμ αν θυμάμαι. Γνωρίζετε κάτι; Σπάω το κεφάλι μου χωρίς να χω γνώση όμως, μήπως βρω κανένα πιθανό νόημά τους... Τι μπορεί να σημαίνουν; Τι να συμβολίζουν;
  3. Είναι αλήθεια ότι χρηματοδοτείται από την εκκλησία; Κάτι τέτοιο άκουσα.
  4. Σίγουρα... Μα νομίζω πως είναι σαν μυθιστόρημα το βιβλίο αυτό. Δεν το έχω διαβάσει αυτούσιο, το ξέρω από βιβλιογραφική αναφορά κ σχόλια γύρω από αυτό που διάβασα σε άλλο βιβλίο.
  5. Πολύ σωστά, ήθελα να το προτείνω το βιβλίο αυτό, αλλά δεν ξέρω γιατί δεν το έκανα. Λύττον, Η φυλή που θα μας διαδεχτεί. Σωστά. Συγκεκριμένα, η δύναμη της φυλής που θα μας διαδεχτεί.
  6. Όλα όσα είπατε και γράψατε παραπάνω με αντιπροσωπεύουν απόλυτα, συμφωνώ και επαυξάνω σε ΟΛΑ!
  7. Kι εγώ σαν δύναμη ΒΡΥΛ ή ΒΡΙΛ την ξέρω. Σχετίζεται άμεσα με την Κοίλη Γη και λέγεται ότι είναι μια υπερφυσική για εμάς δύναμη που έχουν άνθρωποι που ζουν ή έζησαν στο εσωτερικό της γης. Π.χ. κάποιος που θα άντεχε γυμνός σε πάρα πολύ χαμηλή θερμοκρασία και θα μπορούσε να περπατάει με υπερβολικά γρήγορη ταχύτητα θα μπορούσε να κατέχει αυτή τη δύναμη ΒΡΙΛ.
  8. ...Αλλά δυστυχώς όχι γραμμένο από Έλληνα. Ευχαριστώ πολύ, κάποια στιγμή που θα με βρει η επιθυμία για τη μελέτη τους θα το προμηθευτώ.
  9. Έχω συναντήσει κατά καιρούς μερικά βιβλία γύρω από το θέμα. Ξέρει κανέις να μας πληροφορήσει κάποιο βιβλίο που θα μπορούσε να θεωρηθεί έγκυρο γύρω από το θέμα των Ελευσίνιων Μυστηρίων;
  10. Θα το δεχτώ αφού το δω. Πιθανόν να έχεις και δίκιο. Γράψε μου σε π.μ. τίτλο βιβλίου του και σελίδα και από ποια πηγή έγινε το κοπι πέιστ. Πάντως ακόμη και αυτό να έχει συμβεί, δεν αναιρούνται τα υπόλοιπα που ανέφερα. Απλά θα είναι ένα μείον... Περιμένω ανυπόμονα. Λες όμως ΚΑΙ εμπειρία άλλου ανθρώπου. Δεν αποκλείεται να είναι και δική του απλά να προτίμησε να την περιγράψει με τα λόγια του άλλου για διάφορους λόγους. Κι εγώ έχω βρει τέτοια κομμάτια των οποίων όμως η πηγή αναφέρεται. Βέβαια το να μην αναφερθεί η πηγή δεν ήταν σωστό. Περιμένω. Δυστυχώς κανείς απ ότι φαίνεται δεν είναι τέλειος...
  11. E είπαμε! Θείος Σκρουτζ και τυχερή δεκάρα!!!!
  12. Διαφωνώ παντελώς γιάννη, έτσι απλά! Ισως κάποια λάθη να έχει κάνει, έχω εντοπίσει κι εγώ και το παραδέχεται και ο ίδιος, όλοι εξάλλου κάνουν λάθη, όσο για αντιγραφέας, όλοι χρησιμοποιούμε πηγές βιβλιογραφίας στις εργασίες μας. Αυτός τουλάχιστον δεν παίρνει στεγνά να αντιγράψει από βιβλίο σε βιβλίο όπως πχ κάνουν πάρα πολλοί άλλοι να μην κατονομάζουμε τώρα και παρεξηγούμαστε, ίσα ίσα που τα περισσότερα αν όχι όλα που γράφει είναι βιώματα κι έρευνες ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ. Η διαπίστωση αυτή προέρχεται από βαθιά μελέτη των βιβλίων του που έχω κάνει και από προσωπικές συζητήσεις με τον ίδιο, καθώς κ από συμμετοχή σε δύο εκδρομές που έκανε πριν δύο χρόνια. Έχω επιχειρήματα για να απορρίψω την άποψη αυτή που δε γίνεται όμως να καταγραφούν όλα εδώ! Εξάλλου ποιον να αντιγράψει μωρέ γιάννη;Τον Μπαλάνο εννοείς μήπως; Ίσα ίσα έχουμε ξαναπεί και παλιότερα ότι άλλοι αντέγραφαν τις ιδέες του για τίτλους βιβλίων κλπ. Τέλος πάντων, παρ ότι έχω αυτή την άποψη δεν είμαι καθόλου κάθετος. Αν κάνω λάθος να αλλάξω ευχαρίστως άποψη, αλλά έχεις εσύ κάποιες αποδείξεις για την αναφορά σου; Διαπίστωσες προσωπικά αντιγραφή; Ευπρόσδεκτες θα είναι. Εδώ δεν είμαστε οπαδοί, αναζητάμε το καλύτερο και το αληθινό. Πάντως μια προσωπική μελέτη αν δεν την έχεις ήδη κάνει, έστω και κοίταγμα σε κάποιο βιβλίο του θα σου διαμόρφωνε πιο άμεση άποψη πιστεύω. Εχεις δει την ΚΟΙΛΗ ΓΗ; Τι να αντιγράψει εκεί; Το μόνο που αντιγράφει είναι τα προσωπικά του ημερολόγια με τις καταγραφές των επισκέψεων κι ερευνών του. Ο άνθρωπος αυτός είναι της επιτόπιας έρευνας, όχι της καρέκλας.
  13. Τα μάτια στην 1η φωτο μοιάζουν λίγο ψεύτικα, κι όμως το πλάσμα στη φωτό μοιάζει αρκετά με αυτό που ανέφερα στο ποστ #7 αυτού του τόπικ, τη "γοργόνα" της Ταιλάνδης, που όμως δεν έχω τα μέσα τώρα να ανεβάσω αυτή τη φωτό που λέω. Ισως βέβαια να είναι και όλο το πλάσμα ψεύτικο τώρα που τις ξαναβλέπω... Μοιάζει λίγο... πλαστικό...
  14. Eπανέρχομαι μετά από μερικές ημέρες απουσίας λόγω φόρτου εργασίας. Κατ αρχήν ευχαριστώ για τις απόψεις σας (τις οποίες αναζήτησα ανοίγοντας το τόπικ). Για τον Καλογεράκη, παρότι δεν έχω διαβάσει αλλά έχω δει ''έργα'' του μάλλον έχω κι εγώ την ίδια με σας άποψη. Επίσης θα πω ένα όνομα πολύ γνωστό σε όλους μας που δεν ξέρω τελικά αν κάτι προσφέρει ή αν απλά κάνει διαφημιστική προπαγάνδα για να βγάλει χρήματα, τον έχουμε πολυσυζητήσει, είναι ο Δημοσθένης Λιακόπουλος και με έχει βοηθήσει ΟΧΙ ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ αλλά με μερικές εκδόσεις άλλων συγγραφέων ή κάποιες επανεκτυπώσεις παλαιότερων έργων που έχει αναλάβει η επιχείρησή του, όπως π.χ. η σειρά ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ, που τα έχω βρει ενδιαφέρονται και αρκετές φορές χρήσιμα. Τέλος κλείνω το θέμα (εκτός αν φυσικά κάποιος έχει να προσθέσει κάτι άλλο) με την προσωπική μου άποψη για τον Έλληνα ερευνητή που με αντιπροσωπεύει κι έχω ξανααναφερθεί σε αυτόν. Είναι ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ που έιχα την τιμή να τον γνωρίσω και προσωπικά δεχόμενος και την ευγενική φιλοξενία του μερικές φορές. Έδωσε τέσσερα πολύ σημαντικά κατ εμέ βιβλία στο αναγνωστικό κοινό με ευρεία ανταπόκριση του αναγνωστικού κοινού, καταθέτοντας βιώματα και εμπειρίες μιας ζωής, κομμάτια πραγματικής έρευνας που διεξήγαγε κατά καιρούς μέσα στα χρόνια γύρω από θέματα παράξενων τόπων, ξεχασμένων αρχαιολογικών μνημείων, μερικών παραφυσικών φαινομένων, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ σε σπήλαια και υπόγειες στοές της Ελλάδος και πολλά πολλά άλλα ενδιαφέροντα ζητήματα, αναπτύσσοντας βέβαια και το σημαντικότατο πρόβλημα της ΚΟΙΛΗΣ ΓΗΣ σε ξεχωριστό βιβλίο και με πολύ ιδιαίτερα μάλιστα αυθεντικά στοιχεία. Η συγγραφική του δράση σταματάει το 2003 με το βιβλίο "Μυστικά και Ξεχασμένα". Το ξέρω όμως ότι θα επανέλθει. Θα επανέλθει - ελπίζω - λίαν συντόμως με νέες καταθέσεις προς εκείνους που ξέρουν να δέχονται τα μηνύματά του και να τα αποκωδικοποιούν, και αυτοί είναι όλοι οι Έλληνες που αγαπούν την πατρίδα τους, δηλαδή εμείς! Οι ενδιαφερόμενοι αναμένουν.
  15. Εκτός για τη γνώμη σας για τον κ Φουράκη που είπε ο Orion θα ήθελα να γράψει κάποιος και μια άποψη για τον Γεράσιμο Καλογεράκη...
  16. Χαίρομαι γιατί διάβασα ονόματα που δεν τα ήξερα όταν άνοιξα το τόπικ. Παραξενεύομαι που κανείς δεν ανέφερε το Γιαννουλάκη. Παρότι εγώ προσωπικά δε θα τον ανέφερα, η αλήθεια είναι ότι περίμενα να δω το όνομά του. Νόμιζα ότι αρκετοί θα τον κατέτασσαν σ'αυτή την κατηγορία.
  17. Ονόματα από τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και πιο 'φρέσκά' που ο καθένας πρόσφερε ή προσφέρει και κάτι δικό του στην έρευνα γύρω από το παράξενο ή το οτιδήποτε μεταφυσικό. Τελευταία βέβαια υπάρχει από αρκετούς μια τάση 'εμποροποίησης' τέτοιου είδους αυτοαποκαλούμενων ερευνών με στόχο το κέρδος, πουλώντας ήδη στο κοινό γνωστές πληροφορίες που παρουσιάζονται μέσα σε καινούρια πακέτα, ή αντιγράφοντας από παλαιότερα ή και νεότερα βιβλία κ έντυπα. Ποια ονόματα εσείς θεωρείτε ''κορυφές'' στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ έρευνα αυτού του είδους και τι πιστεύετε ότι έχει προσφέρει σε εμάς ο καθένας από αυτούς;
  18. Eγώ θα έλεγα ότι το είδος της μουσικής που ακούει κάποιος αποτελεί κ τη σφραγίδα του χαρακτήρα του. Αυτό βρίσκει αντίκρισμα και σε αυτούς που ακούνε τα πάντα.
  19. Η απάντησή μου είναι αρνητική και στα τρία, παρ όλα αυτά θα ενδιαφερόμουν να βρεθώ (χωρίς φυσικά να φαίνομαι) στην ...κηδεία μου (τι λέω βραδιάτικα). Δεν ξέρω γιατί, τι με κάνει να θέλω να το δω αυτό, αλλά θέλω. Δεν ικανοποιούμαι με τη θλίψη, δε θα θελα να δω τη θλίψη, θα θελα να νιώσω το συναίσθημα που θα ένιωθε όποιος το ένιωθε. Βέβαια μερικά πολύ αγαπητά μου πρόσωπα θα ήθελα να εξαιρεθούν από αυτή τη διαδικασία.
  20. Απαντώ στο αρχικό ερώτημα: Δε φοβάμαι. Δε θέλω να συμβεί όμως. Νιώθω ότι η ζωή είναι μικρή και δε θα προλάβω να κάνω όλα όσα θα ήθελα. Επίσης θα ήθελα πολύ να ξέρω τι θα συμβαίνει με εμένα μετά και αν θα καταλάβαίνω και θα υπάρχω νοητικά όπως και τώρα. Επίσης κάποιες φορές σκέφτομαι κάτι περίεργο: Θα ήθελα όταν πεθάνω να δω την αντίδραση των γνωστών μου προσώπων. Θα ήθελα να το έκανα στα ψέματα για να το δω αυτό!!! Θα είχε ενδιαφέρον!
  21. επιλέγω Η. Δικαιολόγηση: Φεύγω το βράδυ για τη μυστηριακή πόλη του Ναυπλίου... Η πανσέληνος θα κάνει την ατμόσφαιρα ακόμα πιο ''μαγευτική''. Όσοι δεν έχετε πάει, να πάτε, είναι μοναδικά...
  22. Είναι ωφελεί, όχι οφελεί! Διορθώστε το θα μας περάσουν για ανορθόγραφους!
  23. Είναι όντως φυσικός, αλλά χρησιμοποιεί πια τον τίτλο του για να δώσει περισσότερη εγκυρότητα σε ότι λέει και γράφει. Χρησιμοποιεί συχνα τη φράση "εμείς οι φυσικοί". Άλλη αξία - σου λέει - έχει κάτι όταν ο κόσμος το ακούει από έναν 'επιστήμονα'.
×
×
  • Create New...