Jump to content

piar

Νέα Μέλη
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by piar

  1. Με όλο το σεβασμό αλλά υπάρχουν πολλά είδη ρατσισμού (φυλετικός, κοινωνικός, θρησκευτικός κ.α.). Εδώ έχουμε να κάνουμε με θρησκευτικό ρατσισμό. Οι ρατσιστικές ιδέες επεκτείνονται αδιακρίτως και ο όρος ρατσισμός δεν συνδέεται αναγκαστικά με τους ανθρωπολογικούς ορισμούς μια φυλής. Εκτός και αν αναφερόμαστε στον φυλετισμό(παλαιότερος όρος). Η προκατάληψη θεωρείται μια από τις βασικότερες αιτίες για την ανάπτυξη του ρατσισμού. Υ.Γ. Είμαστε εδώ για να μάθουμε πράγματα. Όχι να ξεχάσουμε και τα βασικά. Ας κάνουμε όλοι μια προσπάθεια. Καλη σας νύχτα.
  2. Αγαπάμε Μαρίνα Καλογήρου. Όντως και στη δική μου συνείδηση έχει περάσει ως Μάγισσα και όχι τόσο ως βασίλισσα των Ξωτικών.
  3. Η Anjelica Huston στο The Mists of Avalon. Cate Blanchett ως Calandriel. Και φυσικά Helena Bonham Carter γιατί όποιο ρόλο και να παίξει, μου θυμίζει μάγισσα.
  4. Ευχαριστώ για την "έκθεση ιδεών του λυκείου". Αλλά να μας το λέει κάποιος που σε προηγούμενο μήνυμα του, στο ίδιο topic (βλέπε quote), δεν ήξερε ούτε που πέφτει η τελεία, το κόμμα, τα κεφαλαία ή κάνει ορθογραφικά λάθη; Καλημέρα σας.
  5. Είχα περάσει πριν δύο χρόνια περίπου, από το μαγαζί στη Στουρνάρη και θυμάμαι ότι έμοιαζε εγκαταλειλημένο. Ήθελα περισσότερο το επτάκτινο elvenstar. Στο google που δοκίμασα έγραψα "Μενταγιόν Elvenstar" ή σκέτο "Elvenstar" σε ελληνικές σελίδες και μου βγάζει τι συμβολίζει κλπ, αλλά δεν μου βγάζει καταστήματα.
  6. Νομίζω ότι τα «7 αμαρτήματα», είναι απλά η επέκταση του «ΕΓΩ». Δηλαδή, το «ΕΓΩ» είναι το χώμα πάνω στο οποίο φυτρώνουν τα δέντρα («7 αμαρτήματα»). Και τα εφτά αμαρτήματα περιέχουν το στοιχείο της υπερβολής και του «ΕΓΩ». Η υπερβολή θεωρούνταν βλασφημία, πολύ πριν τον χριστιανισμό. Γι? αυτό και το γνωστό «παν μέτρον άριστον». Μόνο με την ολοκληρωτική εξάλειψη τους, θα επιτύχουμε την πνευματική μας εξέλιξη και ευτυχία. Πρέπει πρώτα να πεθαίνει κάτι μέσα μας και μετά να γεννηθεί κάτι άλλο.
  7. Ευχαριστώ πολύ Ingmar! Ναι, ασημένιο το ήθελα. Νομίζω κατάλαβα που περίπου πρέπει να είναι. Μόλις βρω λίγο χρόνο θα το επισκεφτώ.
  8. Επειδή είμαι κανούριος στην Αθήνα. Μήπως γνωρίζετε αν υπάρχει κάποιο κατάστημα στην Αθήνα που να έχει μενταγιόν και άλλα τέτοια αντικείμενα; Εγώ για παράδειγμα ήθελα να βρω το elvenstar, σε μενταγιόν. Ευχαριστώ πολύ
  9. Ο Περιστερόπουλος στο τελευταίο επεισόδιο, μπήκε σε ένα κάμπριο με 4 κοπέλες και έπαψε να είναι S1ngle. :cheerful:
  10. Καλύτερες μαξιλαροθήκες από αυτές που ήδη χρησιμοποιούμε... την ώρα που γράφουμε μηνύματα εδώ μέσα; Δε θα βρούμε..
  11. Η γη όπως και ο άνθρωπος είναι μια τεράστια «ενεργειακή λίμνη», που μπορεί να μεταφέρει κυματικά τις διαταραχές των ηλεκτρικών πεδίων σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της. Αλλά ο άνθρωπος σπαταλά την πολύτιμη ενεργειακή του λίμνη.... Ο Νίκολα Τέσλα κατά την διάρκεια των πειραμάτων του, στο Κολοράντο Σπρινγκς, άναψε 200 λάμπες ακουμπώντας τες απλά στο έδαφος και θέτοντας εκτός λειτουργίας μηχανές σε απόσταση αρκετών χιλιομέτρων. Στη ταινία «Prestige», που κυκλοφόρησε πρόσφατα σε DVD, δείχνει αυτό το πείραμα του Τέσλα.
  12. Διεστραμμένοι εγκέφαλοι «κατοικούν» και στα δύο φύλα. Αν για παράδειγμα, η κοπέλα ρίξει το «α-κατάλληλο» σκεύασμα στο ποτό του άλλου, είναι πολύ εύκολο ακόμα και να τον βιάσει.
  13. Ο Χριστιανισμός έχει δανειστεί στοιχεία από όλες τις θρησκείες του κόσμου και τα έχει ενσωματώσει στη διδασκαλία του. Βλέπε Δωδεκάθεο, Μιθριδατισμό, Ζωροαστρισμό κτλ. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε το copyright.
  14. Με το να γελάς με κάποιον, δε σημαίνει ότι τον ξεφτιλίζεις και μάλιστα είναι πολύ μεγάλο προσόν να κάνεις τον άλλον, να γελάει στις μέρες μας... Όλοι μας έχουμε κάνει κάποιον να γελάσει με εμάς, είτε επίτηδες, είτε από δική μας απροσεξία. Όλοι κρύβουμε έναν Mr. Bean μέσα μας. Απλά, άλλοι τον εξωτερικεύουν μέσα στο σπίτι τους και άλλοι δημόσια. Όλοι κάποια στιγμή όταν είμαστε στο σπίτι ή στο δωμάτιο μας, κάνουμε χαζομάρες, λες και είμαστε μικρά παιδιά. Έγω βλέπω, ανθρώπους που ενδεχομένως είναι πιο αγαθοί, πιο αληθινοί και πιο παιδιά από εμάς, να τραγουδάνε και να διασκεδάζουν, απαλλαγμένοι από το φόβο του εγώ και της δημόσιας εικόνα τους. Απλά αντί να τραγουδάνε στο μπάνιο τους, πάνε σε κάποιο πλατό. Δικαίωμα τους. Έχω δει την εκπομπή και έχω γελάσει με τους στίχους των τραγουδιών. Ποτέ με τους ανθρώπους. Αυτοί που λένε ότι «γελοιοποιούνται οι άνθρωποι που πάνε εκεί», είναι αυτοί που γελάνε με τους ανθρώπους και όχι με τα τραγούδια και μάλλον αισθάνονται ενοχές? Πολλοί ίσως νομίζουν, ότι τα άτομα που πηγαίνουν στην εκπομπή της, δεν είναι ψυχικά υγιείς. Γιατί υπάρχει και κάποιος, που ζει στην Αθήνα και είναι ψυχικά υγιείς... (ώστε να λέει για τους άλλους);;;
  15. Αν αίσθανεσαι, ότι έχεις αλλάξει τότε δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον να πείσεις και τους υπόλοιπους. Σου φτάνει που το πιστεύεις και το ζεις Εσύ.
  16. Καλησπέρα!! Στη Βεργίνα που επισκέφτηκα πρόσφατα, έκαιγαν το νεκρό, στη συνέχεια μάζευαν τα οστά του νεκρού, τα έπλεναν με ανέρωτο κρασί, τα σκέπαζαν με πορφυρό πέπλο και τα απόθεταν μέσα στη λάρνακα, την οποία κατόπιν τοποθετούσαν ευλαβικά στον τάφο. Μετά την τελετή ταφής, το κτίσμα σπεπαζόταν με σωρό χώματος, τον τύμβο. Δηλαδή τι έχουμε εδώ;;; Δύο σε Ένα. Δηλαδή είχαμε και τη τελετή της καύσης και την τελετή της ταφής. Είδατε οι Μακεδόνες;;;
×
×
  • Create New...