Jump to content

Niliolans

Νέα Μέλη
  • Posts

    105
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Niliolans

  1. Εγώ παίζω world of warcraft και είμαι ένας γενναίος ιππότης του ασημένιου χεριού, κοινώς paladin. Μάλιστα περιμένω 1 ώρα να μου φορτώσει το νέο patch...
  2. Αν το αντιστρέψεις γίνεται "Η γνώση είναι ο ναός του σεβασμού". Αυτό μ΄ αρέσει πιο πολύ.
  3. Προς το παρόν είμαστε δέσμιοι της ύλης. Μέχρι κάποιος να αποδεσμευτεί, λογικό είναι να αναζητά κάτι που δεν "βλέπει". (Αποδέσμευση δε θεωρώ τον θάνατο). Συμφωνώ πως στο συγκεκριμένο θέμα δε χρειάζεται "αναζήτηση" αλλά διεύρυνση των οριζόντων.
  4. Νομίζω πως η νέα Σελήνη και η γέμιση, είναι το ίδιο.
  5. Να ρωτήσω κάτι, η Σελήνη από τρεις φάσεις δε διακρίνεται; Γέμιση (παρθένα), Πανσέληνος (μητέρα), Χάση (μέγαιρα). Γιατί πιο πάνω αναφέρθηκαν δύο φάσεις, που δεν ήξερα.
  6. Η Loreena απίστευτη ήταν! Το ωδείο ήταν γεμάτο (παραδόξως) και όλοι έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις. Στη σκηνή γύρισε 2 φορές, μετά το τέλος. Προσωπικά ήταν η καλύτερη συναυλία που έχω δει.
  7. 27 στο Αρχαίο Ωδείο θα είμαι εκεί. Θα σας πω εντυπώσεις :cheerful:
  8. Η αξία της ζωής είναι αξεπέραστη, όπως κι αν εξελιχθεί αυτή. Το ανήθικο είναι να νομίζουμε πως είμαστε τόσο νοήμονες και παντογνώστες, ώστε να μπορούμε να προβλέψουμε την εξέλιξη αυτή και ανάλογα, να αποφασίσουμε αν θα της επιτρέψουμε να υπάρχει ή όχι. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ηθικό από το να χαρίζουμε ζωή (και όχι να επιβάλουμε...). Είμαστε και τα μόνα όντα με πλήρη συνείδηση του εαυτού τους και των πράξεών τους. Το "είμαστε" πού ακριβώς αναφέρεται;;; Γιατί όσον αφορά τους ανθρώπους είμαστε τα λιγότερο ευσυνείδητα όντα. Αν νομίζουμε ότι με τη δημιουργία του προφυλακτικού και την ελευθερία της επιλογής που αυτό παρέχει γίναμε ευσυνείδητοι, συγνώμη αλλά έχουμε πρόβλημα. Εγώ θα αντιστρέψω το ερώτημα. "Έχουμε το δικαίωμα να αποφασίζουμε για το εάν θα φέρουμε ή όχι κάποιον στη ζωή;"
  9. Εγώ δεν το ξέρω! Aυτό είναι και το δικό μου wallpaper το έβαλα γιατί ο υπολογιστής λέγεται Poseidon. :cheerful:
  10. Kοίτα εγώ το 9ο έχω διαβάσει το carnivorous carnival ( γι αυτό μπορεί να μη λέει το ίδιο). Μου φαίνεται λίγο περίεργο να δίνει τις ιστορίες στον εκδότη στα κρυφά! Επίσης στο βιβλίο γράφει για έναν Brett Helquist... ...He studied hard to become an illustrator, but can't help wondering, if he might have chosen to become something safer, like a pirate... Χαχα, δεν ξέρω, ίσως να είναι ένα κόλπο διήγησης όπως λες αλλά και πάλι είναι περίεργο κόλπο... Σημείωση: Η ταινία είναι καταπληκτική όσοι δεν την έχετε δει και σας αρέσουν τέτοιου είδους ταινίες (αν και δε νομίζω ότι ανήκει σε κάποιο είδος) να την δείτε. Καλύπτει τα 3 πρώτα βιβλία.
  11. Το μια σειρά από ατυχή γεγόνότα το διαβάζω κι εγώ, έχω διαβάσει μόνο ένα βιβλίο βέβαια αλλά μου αρέσει πολύ. Έχω μια απορία όμως! Κατ΄ αρχάς ο τρόπος που γράφει ο συγγραφέας είναι πολύ περίεργος (και πολύ πρωτότυπος) και δεν έχω καταλάβει αν εξυπηρετεί κάποιον σκοπό... Εξυπηρετεί κάποιο σκοπό;... Επίσης, ο συγγραφέας βαράει κάποιον ρόλο;... Γιατί στο βιβλίο μου (το έχω στα Αγγλικά) στο πίσω μέρος λεει: ...he is now an escapee of several indistinguishable prisons. Early on his life, Mr Snicket learned to reupholster furniture, a skill that turned out to be far more important than anyone imagined. Τι εννοεί;;; Και δεν εννοώ τι εννοεί στα Αγγλικά!
  12. Η γρατζουνιά από γάτα είναι γρουσουζιά. Σήμερα είδα μια γάτα στο δρόμο η οποία, μα το Θεο, φαινόταν ότι κοιμόταν και πήγα δίπλα της και της έκανα "ψιτ ψιτ" και μετά κατάλαβα ότι ήταν νεκρή! Κι επέμενα κι όλας και οι περαστικοί με κοιτούσαν. Τέλος πάντων, πολύ στεναχωρήθηκα.
  13. Για να την θρέφει δεν τον έχει τυφλώσει ήδη;... Μου άρεσε πολύ η απάντησή σου. Τελικά όμως η αυταπάτη είναι καλό ή κακό φαινόμενο; (μην ξεχνάμε ότι και η αυθυποβολή ένα είδος αυταπάτης είναι) Είναι τόσο καλό ώστε να δικαιολογεί πολέμους; (Προφανώς το θέμα είναι απαισιόδοξο από μόνο του οπότε μη φοβάσαι να το πλημμυρίσεις )
  14. Ευτυχώς που είδα το post... επειδή ήθελα να το αγοράσω... να ΄στε καλά μου γλυτώσατε λεφτά Το WEB-SMS λειτουργεί τελικά;
  15. Το ίδιο λέμε. Απλά προσπάθησε να το εξηγήσεις σ΄ αυτούς που τα κάνουν και νομίζουν ότι δημιουργούν. H θετική ενέργεια δημιουργείται με διαφορετικό τρόπο στον καθένα μας. Προσωπικά έχω ζωγραφίσει και ankh, αλλά δε νομίζω να το καταλαβαίνουν όσοι περνάνε από δίπλα. Το πολύ πολύ να λένε "Α κοίτα ένα περίεργο σχήμα!!". Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ένα τάλισμαν θετικής ενέργειας δεν μπορεί να προσφέρει θετική ενέργεια παρά μόνο σε όσους το πιστεύουν. Είτε τοιχογραφημένο είτε όχι.
  16. Η σύλληψη έγινε επί Obama ή Bush;... Αν έγινε επί Bush το καταλαβαίνω... Αν ο δρόμος μπορεί να θρέψει συλλογικότητες αλλά και να υπηρετήσει την ατομική τρέλα, και αν η δυνατότητα κάποιος να γράφει και να σχολιάζει οτιδήποτε θελήσει σε οποιοδήποτε τμήμα του δημόσιου χώρου μοιάζει η επιτομή μιας απόλυτης δημοκρατίας (όπως τονίζουν αντίστοιχα οι Μάνος Στεφανίδης και Θανάσης Μουτσόπουλος που υπογράφουν, μαζί με τον Κυριάκο Ιωσηφίδη, τα περιεκτικά κείμενα εδώ), τότε οι ζωγράφοι του δρόμου/ δημιουργοί γκράφιτι / καλλιτέχνες της μετα-πόλης / art terrorists ή όπως αλλιώς τους λένε καταφέρνουν κάτι παραπάνω από το να κάνουν τους τοίχους να χαμογελούν." Δε νομίζω πως η δυνατότητα να σχολιάζει και να γράφει ο οποιοσδήποτε για οτιδήποτε και οπουδήποτε εκφράζει απόλυτη δημοκρατία. Δε νομίζω ότι είναι καν στα πλαίσια της δημοκρατίας. Συγνώμη που θα το πω αλλά... ΈΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΕΣΩ GRAFFITI. Οι δήθεν σωτήριες ορανώσεις, ή δεν ξέρω κι εγώ τι, που τα διακινούν, ας κοιτάξουν να χτίσουν κανέναν τοίχο πρώτα και μετά τον ζωγραφίζουνε... Επίσης να πω ότι πολλές φορές οι τοίχοι δε χαμογελούν αλλά κλαίνε, και δε μιλάω μόνο για το αισθητικό μέρος... Αν και θα έπρεπε να μιλήσω και γι΄ αυτό, όταν βλέπω καθημερινά πανέμορφα νεοκλασσικά να κατακρεουργούνται απο κάτι γραμματάρες ΝΑ που γράφουν ΘΥΡΑ 13 ΟΛΕ ΟΛΕ. Δεν είμαι κατά των graffiti αλλά υπέρ της τέχνης, και δυστυχώς το graffiti έχει μια ευελιξία στο να βαπτίζεται όπως θέλει ο δημιουργός του, στα πλαίσια μιας ευέλικτης από φύσης τέχνης, αυτής του graffiti. H μαγευτική τέχνη είναι μαγική από μόνη της, δε χρειάζεται να αναπαριστά talisman ούτε να βρέχεται από το φως του φεγγαριού.
  17. Αν θες για gaming ξέχνα το το laptop. Βασικά, αν έχεις γνώσεις από υπολογιστές, θα ήταν καλύτερο να τον φτιάξεις μόνος σου, όχι σαν εμένα που τον άφησα να μου τον φτιάξουν οι "ειδικοί" και πλήρωσα τρελλά λεφτά και στην τελική δε δουλεύει τίποτα... Ό,τι κι αν κάνεις πάντως μην αγοράσεις απ΄ το Πλάίσιο. (Φτου φτου μακριά από μας)
  18. :welcome: Αέρας στα μυαλά να μας λείπει, πολύ έχουν πάρει!
  19. Οι φανατικοί γεννιούνται απ΄το φυτόχωμα της δυστυχίας. Πάρε τους φτωχούς στις υποβαθμισμένες συνοικίες, σ΄ όποιο μέρος του κόσμου θες, στη Βομβάη, στο Κάιρο, για παράδειγμα. Έρχονται απ΄ τα χωριά τους στη Μέκκα επειδή δεν έχουν τίποτε πια. Η τελευταία ξηρασία έκανε όλα τα ζωντανά τους να ψοφήσουν και τα χωράφια τους δεν έδωσαν σοδειά. Χωρίς δουλειά, χωρίς τροφή, εγκατέλειψαν την ύπαιθρο για να βρουν δουλειά... Αυταπάτη. Να τους τώρα παγιδευμένους, έχουν χάσει τα πάντα, το χωριό τους, τα κοπάδια τους, τα δέντρα και τα χωράφια τους, όλα εκτός απ΄ τη θρησκεία τους. Με αφορμή το απόσπασμα από το βιβλίο της Κατρίν Κλεμάν, αλλά και γεγονότα που μαστίζουν την κοινωνία μας καθημερινά, γεγονότα που δείχνουν την τερατώδη μορφή που μπορεί να πάρει ο φανατισμός , όπως οι προσκηνυτές του Γάγγη στην Ινδία που πεθαίνουν κατά χιλιάδες κάθε χρόνο, προβληματίζομαι γύρω από τις διαστάσεις που μπορεί να πάρει η αγάπη μας για κάτι. Ποια είναι τα όρια και πως μπορούμε να τα συνειδητοποιήσουμε, ώστε να μην τα υπερβούμε; Πόση δύναμη μπορεί να αποκτήσει μια αυταπάτη και πώς μπορεί να την αποκτήσει; Δε θέλω να το ανάγω μόνο στη θρησκεία. (πάρτε παράδειγμα τον Τριστάνο και την Ιζόλδη αν θέλετε...) Από τη στιγμή που γίνεται πόλεμος στο όνομα της αγάπης η αγάπη δεν καταργείται;
  20. Εμένα που με βλέπουν οι γάτες και φεύγουν είναι φυσιολογικό;...
  21. Προσωπικά δε μου φάνηκε πολύ έξυπνο το χιούμορ Αλλά η ταινία είναι όντως γελοία! Εμένα μ΄ άρεσε. Πληροφοριακά, στην Αμερική πήρε πολύ άσχημες κριτικές.
  22. Aααα οι σατανιστές της Παλλήνης αυτοί είναι; Οk
  23. Σατανιστές της Παλλήνης;
×
×
  • Create New...