Jump to content

Anon

Νέα Μέλη
  • Posts

    10
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Anon

  1. Αγαπητή Avis, θα σε προέτρεπα να κινείσαι πέραν από ταμπέλες και τίτλους... Οι ταμπέλες σε τέτοια ζητήματα είναι ναρκοπέδιο. Πρέπει να ξέρεις πολύ καλά που (και έως που) θα κινηθείς μέσα στις θρησκείες για να αξιώνεις την πλήρη ασφάλεια και ορθότητα των επιλογών σου μέσα από αυτές.

     

    Ούτε κι εγώ θα έλεγα πως κάποιος τίτλος θρησκείας ή κοσμοθέασης με καλύπτει απόλυτα. Αλλά σε καμμία περίπτωση δεν έχω το άγχος να "βαφτίσω" την κοσμοθέασή μου. Κυρίως οι τίτλοι χρειάζονται για να μπορέσουμε με μία λέξη να δώσουμε στον συνομιλητή μας να καταλάβει το που περίπου κινούμαστε. Σε κάθε περίπτωση, όλη αυτή η λίστα με ορολογίες περί θρησκείας, μπορούν μόνον να αποτελούν τμήματα αυτού που θέλουμε να ακολουθήσουμε.

     

    Αν πάντως χρειάζεσαι έναν γενικότερο τίτλο για την κοσμοθέασή σου, θα σε προέτρεπα να βρεις τη θέση σου ανάμεσα στις τρεις πιο γενικές κοσμοθεάσεις:

     

    1. Θεϊστής

    2. Αγνωστικιστής

    3. Άθεος

     

    Το 1 με το 3 τίθενται αντιδιαμετρικά μεταξύ τους, ενώ το 2 βρίσκεται κάπου στη μέση των γενικότερων κοσμοθεάσεων. Πάντως, όσο ξοδεύεις χρόνο στην αναζήτηση τίτλων και ονομάτων, τόσο χάνεις χρόνο από το να βρίσκεις στοιχεία που ολοκληρώνουν την κοσμοθέασή σου...

  2. Από τη στιγμή που ψυχοσωματικά, σε φυσικό/υλικό και πνευματικό επίπεδο, πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει ακριβές αντίγραφό μας (ούτε πρόκειται να υπάρξει), είναι φυσικό κι επόμενο η κάθε εκδήλωση και το κάθε τι που σχετίζεται σημαντικά ή ελάχιστα με εμάς να το ερμηνεύουμε διαφορετικά από τους υπολοίπους. Είτε σε σημεντικό, είτε σε αμελητέο βαθμό, η παραλλακτικότητα υφίσταται και ως εκ τούτου, a priori ορίζουμε πως κάθε ανθρώπινη κοσμοθέαση αποτελεί μοναδική κι ανεπανάληπτη ερμηνεία του Όλου...

     

    Αυτή η άποψη δεν εμπεριέχει κάποια περίεργη ή αναπόδεικτη παραδοχή, ούτε αποτελεί δογματική δοξασία. Αποτελεί βασικό κανόνα της φύσης και ως εκ τούτου, είναι βαθύτατα αληθής. Σκεφτείτε μόνον πόσο αλλάζουν τα δεδομένα της ζωής αν μεταφέρουμε αυτή τη θέση σε κοινωνικό αλλά και μεταφυσικό επίπεδο.

     

    Πουθενά χώρος για θρησκείες...

  3. Ξέρεις κάτι φίλη Avis;

     

    Αν το καλοψάξεις, τελικά ο αριθμός των πιθανών κοσμοθεωριών ταυτίζεται με τον αριθμό των ανθρώπων επί της Γης. Καμμία κοσμοθεωρία δεν μπορεί να έχει 100% εφαρμογή και αποδοχή έστω και σε δύο διαφορετικά άτομα (σκεπτόμενα άτομα...)

  4. Η ουσία του "ημισφαιρικού συγχρονισμού" δεν έχει να κάνει με το τι μπορεί να ακούσει το αυτί αλλά με το τι είδους συχνότητες "δρουν" μέσα στον εγκέφαλο... Δηλαδή, το αν στο αυτί τροφοδοτούμε ήχους που δεν μπορούμε να ακούσουμε, αυτό δεν σημαίνει πως αυτοί οι ήχοι δεν υπάρχουν. Απλώς για να μην κάθεται κάποιος να ακούει μία μουσική χωρίς αντιληπτό ήχο, οι ήχοι κάτω των 20HZ που μας ενδιαφέρουν, ενδύονται μία κανονική χαλαρωτική μουσική που εμπεριέχει αυτούς τους ήχους. Το όλο ζήτημα δεν είναι να ακούσουμε κάτι αλλά να "εξαναγκάσουμε" τον εγκέφαλό μας να παλλεί σε χαμηλές συχνότητες με αποτελέσματα ανάλογα των συχνοτήτων που δέχεται. Άλλο λοιπόν το τι (και αν) ακούμε και άλλο το τι συμβαίνει μέσα στον εγκέφαλό μας. Με απλά λόγια, ο ημισφαιρικός συγχρονισμός έχει αποτελέσματα ακόμα και σε ανθρώπους που δεν μπορούν να ακούσουν τίποτα...

     

    Σε γενικές γραμμές, η τεχνική του Hemi-Sync λειτουργεί ως εξής:

     

    α) Είναι απαραίτητη η χρήση ακουστικών γιατί κύματα διαφορετικών συχνοτήτων εισέρχονται στο κάθε ημισφαίριο του εγκεφάλου, οπότε αν χρησιμοποιηθούν ηχεία, είναι βέβαιο πως οι δύο "ήχοι" που μας ενδιαφέρουν θα σταλούν και στα δύο αυτιά.

     

    β) Η μουσική/ήχοι που χρησιμοποιούνται είναι σε στερεοφωνική μορφή και οι ήχοι που αναλαμβάνουν την επίτευξη του ημισφαιρικού συγχρονισμού μπορούν εύκολα να παραχθούν με κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου.

     

    γ) Κάθε ημισφαίριο τροφοδοτείται με έναν μονοφωνικό ήχο συγκεκριμένης συχνότητας αλλά διαφορετικής σε κάθε ημισφαίριο, έτσι ώστε η διαφορά των συχνοτήτων να εμπίπτει σε κάποια συγκεκριμένη περιοχή εφκεφαλικών κυμάτων.

     

    Για παράδειγμα: Τροφοδοτούμε το αριστερό ημισφαίριο με έναν μονοφωνικό ήχο (100% left) των 80Ηz και το δεξί ημισφαίριο με μονοφωνικό ήχο (100% right) των 83Hz. Η διαφορά που προκύπτει (3Hz) εμπίπτει στην περιοχή των κυμάτων "Δέλτα" που ορίζεται ως περιοχή βαθιάς ύπνωσης αλλά και απαντάται σε καταστάσεις ΟΒΕ (Out of Body Experiences). Το κλειδί στην υπόθεση είναι οι "παλμοί". Για την ακρίβεια, το αριστερό μέρος του εγκεφάλου πάλλεται πχ. στη συχνότητα των 80Hz, ενώ το δεξί ημισφαίριο πάλλεται στη συχνότητα των 83Hz. Σαν τελικό αποτέλεσμα, θα έχουμε έναν "νέο" παλμό των 3Hz που δεν υπήρχε πριν και τελικά όλος ο εγκέφαλος (και τα 2 ημισφαίρια) θα πάλλεται στα 3Hz, "ρίχνοντας" το συνειδησιακό επίπεδο σε κατάσταση βαθιάς ύπνωσης.

     

    Πιο πριν αναφέρθηκε πως το να μεταβάλλουμε απότομα τη συχνότητα λειτουργίας του εγκεφάλου μέσω τέτοιων κυμάτων είναι αρκετά επικίνδυνο και σαφώς κάθε μεταβολή πρέπει να γίνεται σταδιακά από τη μία περιοχή εγκεφαλικών κυμάτων στην άλλη. Έτσι, η ακρόαση μουσικής τροποποιημένης στην περιοχή εγκεφαλικών κυμάτων κάτω από αυτά της εγρήγορσης (Βήτα) μπορεί να επιφέρει δυσμενείς επιπτώσεις κυρίως για την αίσθηση της συγκέντρωσης και κατανόησης του χώρου γύρω μας.

     

    Για παράδειγμα, το να πέσουμε απότομα από τα κύματα εγρήγορσης (Βήτα, 23Hz-30Hz) στα κύματα βαθύ διαλογισμού ή καταστάσεων ΟΒΕ (Δέλτα, 0.50Hz-3Hz) δεν είναι καθόλου έξυπνη ιδέα. Απαιτείται σταδιακή "κάθοδος" από τα κύματα Βήτα -> Άλφα -> Θήτα -> Δέλτα αλλά επίσης και σταδιακή "άνοδος"/επιστροφή από τα Δέλτα στα Βήτα με την ανάστροφη πορεία.

     

    Για θεραπευτικούς κ.α. λόγους, αυτοί οι 2 μονότονοι ήχοι μπορούν να εμπλουτιστούν με κανονική χαλαρωτική μουσική, μέσα στην οποία εμπεριέχονται και αυτοί οι 2 συγκεκριμένοι ήχοι/παλμοί. Η χρήση των ακουστικών βοηθά στο να κατευθυνθούν οι 2 απαραίτητοι ήχοι στα αντίστοιχα αυτιά του ατόμου, έτσι ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα.

     

    Αναφέρω συνοπτικά τις περιοχές των εγκεφαλικών κυμάτων και τις συνειδησιακές καταστάσεις με τις οποίες σχετίζονται:

     

    Εγκ. Κύματα Περιοχή συχνοτήτων Χρήση / Αποτέλεσμα

    Υψηλά Βήτα 23.00Hz - 30.00Hz Διάβασμα

    Μεσαία Βήτα 16.00Hz - 22.99Hz Στοχασμός

    Χαμηλά Βήτα 14.40Hz - 15.99Hz Ήπιες οπτικές παρουσιάσεις

     

    Βήτα / Άλφα 13.50Hz - 14.39Hz Ενδιάμεσο στάδιο

    Υψηλά Άλφα 12.40Hz - 13.49Hz Θεραπευτική (δημιουργικότητα)

    Μεσαία Άλφα 9.90Hz - 12.39Hz Χαλάρωση

    Χαμηλά Άλφα 8.20Hz - 9.89Hz Έναρξη διαλογισμού

     

    Άλφα / Θήτα 7.70Hz - 8.19Hz Ενδιάμεσο στάδιο

    Υψηλά Θήτα 7.10Hz - 7.69Hz Διαλογισμός

    Μεσαία Θήτα 4.90Hz - 7.09Hz Διαλογισμός / Σκεπτομορφές

    Χαμηλά Θήτα 4.30Hz - 4.89Hz Θεραπευτική (μνήμη, εκμάθηση κλπ.)

     

    Θήτα / Δέλτα 3.90Hz - 4.29Hz Ενδιάμεσο στάδιο

    Υψηλά Δέλτα 3.00Hz - 3.89Hz Βαθύς διαλογισμός

    Μεσαία Δέλτα 1.50Hz - 2.99Hz Βαθιά ύπνωση, διαίσθηση

    Χαμηλά Δέλτα 0.50Hz - 1.49Hz Καταστάσεις ΟΒΕ

     

    *να σημειωθεί πως τα 2 απαραίτητα κύματα/παλμοί που χρησιμοποιούνται, συνήθως έχουν ημιτονοειδή μορφή (~)

  5. Για όσους γνωρίζουν αγγλικά, συμπληρώστε το τεστ της ιστοσελίδας και μάθετε σε ποιο προφίλ κοσμοθέασης ανήκετε. Φυσικά αν θέλετε τη γνώμη μου, αυτά τα ερωτηματολόγια δεν επαρκούν για να ορίσουμε το μεταφυσικό μας προφίλ. Είναι πάντως ένας καλός οδηγός.

     

    Belief-O-Matic

×
×
  • Create New...