Jump to content

earendil

Mέλη
  • Posts

    191
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

earendil's Achievements

Πιο Μέγας Μύστης

Πιο Μέγας Μύστης (4/7)

0

Reputation

  1. Επίσης και εγώ να αναφέρω οτι υπάρχει ένα πολύ ωραίο βιβλίο εκλαικευμένης επστήμης, που λέγεται "η αυτοβιογραφία του φωτός" του Γραμματικάκη.Μεταξύ άλλων(κυρίως το φως)αναφέρεται και στην αντιύλη με πολύ κατανοητό τρόπο.Χωρίς πάντα να ξεπέφτει , ή να χάνει την ουσία της επιστήμης.Το συνιστώ ανεπιφύλακτα.(μη με βρίσετε, δε με πληρώνουν οι εκδοτικοί οίκοι )
  2. Πάντως αν το σκεφτείτε τα περισσότερα εργαλεία είναι κόκκινα.Τα δικά μου τουλάχιστον....
  3. Εγώ σκέφτηκα κόκκινο κάβουρα.Oh, τώρα συνειδητοποιώ οτι οι κάβουρες είναι όντως κόκκινοι!Πάντως τέτοια τεστάκια κυκλοφορούν πολύ.Και παίζει πολύ και το κοκκινο στα περισσότερα από αυτά.
  4. Εγώ γιατί νόμιζα οτι αυτό ήταν η "τέχνη" ;
  5. (όχι δε το έχω διαβάσει) Πάντως εμένα το σενάριο αθανασίας με "φρικάρει" εν ολίγοις.Πολύ διεστραμμένο.Και όσο για τους σοφούς που θα κυβερνούσαν ,βρίσκω την ιδέα όχι και τόσο καλή.Με 10-20 μπάρπμες πάνω από το κεφάλι μας , μάλλον σα χούντα μου ακούγεται.Έστω και αν ήταν όντως σοφοί και δε σφάζονταν μεταξύ τους.Και ποιός θα τους επέλεγε άλλωστε;Και μήπως δε θα πηγαίναμε ποτέ μπροστά αλλά θα παραμέναμε στατικοί;Και θα θέλαν οι ίδιοι οι σοφοί να το κάνουν αυτό; Λοιπόν, γενικά η αθανασία μου φαίνεται κατάρα.Για τον οποιονδήποτε.Κάπου είχα διαβάσει οτι ο jesus είχε πεί σε ένα στρατιώτη που ενώ ανέβαινε το γολγοθά του είπε να βιαστεί και τον χτύπησε το εξής"εγώ θα βιαστώ αλλά εσύ θα περιμένεις εδώ μέχρι να επιστρέψω" or sth.Πραγματικά ασήκωτο.
  6. Α όλα και λόλα Johnny!Είπα πρέπει να τεθεί, όχι να το θέσω εγώ Εννοώ οτι αν κάποια πράγματα είναι σίγουρα, δε μπορούμε εμείς(αν θέλουμε να είμαστε σε λογικά πλαίσια) να τα παίρνουμε όλα από τη βάση και να φτιάχνουμε θεωρίες γιατί θα μας πούνε γραφικούς.Αν η επιστήμη έχει καλύψει κάποιο δρόμο, πρέπει νομίζω να αρχίσουμε από το τέλος αυτού του δρόμου τις εικασίες μας.Έστω και αν αυτές μας πηγαίνουν πίσω.
  7. Δε νομίζω πως υφίσταται στην πραγματικότητα διαχωρισμός μεταξύ των συνειδητών και ασυνειδήτων πράξεών μας, γιατί είναι οι πρώτες είναι απόρροια των δεύτερων και αντίστροφα.
  8. Δε νομίζω πως έχει νόημα να μιλάμε για απόδραση από το θάνατο με αυτό τον τρόπο.Ίσως η ενδοκοσμική αθανασία να είναι εν τέλει το ζητούμενο.Και ίσως επίσης ο Λιαντίνης δεν προσπαθούσε να ξεφύγει από το θάνατο με τον τρόπο που τον εννοούμε εμείς. Τώρα για το θάνατο.Υπάρχει γνώση θανάτου γιατί είναι το τίμημα για την αυτογνωσία που έχουμε εμείς οι άνθρωποι.ΌΛΟΙ έχουμε σε ένα βαθμό φόβο θανάτου (δε θα υπήρχε και ζωή αλλιώς)αλλά προς το παρόν πιστεύω οτι πρέπει απλά να μάθουμε να ζούμε με αυτό και να κρατάμε λογική και αξιοπρεπή στάση. Και κάτι άλλο. Εμπεδοκλής,Λιαντίνης,Νίτσε,Δάντης όλοι πέθαναν στα 56 τους.Σύμπτωση θα 'ναι αλλά δε μπορούσα να μη το αναφέρω!Αν βρείτε και άλλους αποθανόντες στα 56 τους,στείλτε ενα pm.
  9. Αυτό όμως είναι μια επιστημονική παραδοχή για όλους;Γιατί αν είναι έτσι πρέπει να τεθεί το ζήτημα σε άλλη βάση.
  10. Πολύ καλό.Θα μου πείς ποιός είμαι εγώ να κρίνω, αλλά αν και γενικότερα οι ιστορίες τέτοιου τύπου έχουν γίνει κλισέ, εσύ δε χτυπάς μόνο στο συναίσθημα αλλά δίνεις και βαθύτερο νόημα ,αρκετά αποκρυσταλλωμένο μπορώ να πω και αυτό είναι θετικότατο!
  11. Καλά όλα αυτά ,αλλά εγώ κάπου είχα διαβάσει/ακόυσει οτι η βαρύτητα οφείλεται σε καμπύλωση του χωροχρόνου.Κανείς φυσικός/μαθηματικός ή γνώστης γενικότερα για να με διαφωτήσει; Μιχαήλ ,είπες οτι κανείς δεν είναι μόνος του.Τι εννοείς με αυτό;Ανάλυσε το αν θες
  12. Το υποσυνείδητο πιστεύω πως είναι ένας "χώρος" όπου αποθηκεύεται οτιδήποτε ακούμε, βλέπουμε και νοιώθουμε γενικά ,για να το χρησιμοποιήσουμε αργότερα.Η πιό κοντινή παρομοίωση που μου έρχεται στο μυαλό ,είναι ο κάδος ανακύκλωσης των windows.Ό,τι θεωρούμε άχρηστο συνειδητά, πετιέται εκει, και όταν το ανοίγεις, ανακαλύπτεις πράγματα εκεί που δεν ήξερες καν οτι είχες συναντήσει στον υπολογιστή σου.Ακόμα αποδίδω τη διαίσθηση στο υποσυνείδητο. Ακούω γνώμες, είμαι έτοιμος προς διαμόρφωση
  13. Πραγματικά οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα είναι σα παραφουσκωμένα μπαλόνια έτοιμα να σκάσουν.Μόλις τους μιλήσεις αρχίζουν και αναλύουν τον εαυτό τους, τα προβλήματα που νομίζουν οτι έχουν και φροντίζουν πάντα η συζήτηση να γυρίζει στους ίδιους.Και αυτός πιστεύω είναι και εν μέρει ο λόγος που οι περισσότερες κουβέντες γυρίζουν σε κάποια στιγμή σε μια κατάσταση οπου ο καθένας λέει κυριολεκτικά τα δικά του.Πόσες φορές την ημέρα λέμε "εγώ";
  14. Tι λέτε ρε παιδιά, εγώ πρώτη φορά ακούω το βιβλίο.Το θέμα έχει;
  15. Και όντως μου φαίνεται πως ο Παϊσιος είχε δίκιο. Δε πιστεύω πως ορίζεται η αμαρτία.Υπάρχει η αμαρτία του διπλανού σου, η αμαρτία η δικιά μου, η αμαρτία της Νεφέλης κ.λπ.(τα αεροπλάνα) Αν τώρα εσύ επηρεάζεσαι από αυτά(έχεις δηλαδή αεροδρόμια) τότε κακό του κεφαλιού σου. (Πείτε μου αν έχω παρερμηνεύσει τον Παίσιο,please)
×
×
  • Create New...