Jump to content

Sabrina

Αθάνατοι
  • Posts

    3,129
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Sabrina

  1. Οχι "δεν φιλοσοφεί καλύτερα" , αλλά δεν υπάρχει γενικά διάθεση για φιλοσοφία όταν εχουμε πιο σημαντικά πράγματα να αντιμετωπίσουμε καθημερινά.
  2. Αχ παιδιά δεν ξέρω πως έγινε αυτό, κοιτούσα το θέμα από το κινητό και απαντήθηκε . Σβήστε και τις δύο απαντήσεις μου αν είναι
  3. Εδώ οι ξένοι παραδέχονται ότι τα παρα πολλά πράγματα σε ιατρική φυσική κλπ γεννήθηκαν στην αρχαία Ελλάδα.. Τι να σου πω, είναι επηρεασμένοι από τα πολιτικά που συμβαίνουν αυτην την περίοδο και με το παραμικρό "τσινανε";
  4. Συμφωνώ ότι είναι μηδενική γιατί είναι απλα θέμα Φυσικής.
  5. Διαφωνώ. Οτιδήποτε είναι πραγματικό αν έχουμε την εμπειρία του. Αν δεν δω αυτό το ροζ μαμούνι τότε δεν υπάρχει. Εκτός αν το έχει δει κάποιος και προσπαθήσει να με πείσει ότι υπάρχει (όπου και πάλι δεν θα τον πιστέψω αν δεν μου το δείξει)
  6. Όσο σφαιρική και να είναι η γνώση δεν γίνεται να μην υπάρξουν προτιμήσεις σε κάποια κατεύθυνση, εφόσον μεγαλώνουν σε ένα σπίτι όπου υπάρχει ένα πιστεύω ή και δύο (αν οι γονείς έχουν διαφορετικά) Ότι γνώση και να λάβουν όμως -σφαιρική ή μη- όταν φτάσουν σε μια ηλικία αν θέλουν να ψαχτούν θα ψαχτούν από μόνα τους.
  7. Εγώ αυτή την προσέγγιση την λαμβανω ως "να εξηγηθούν τα ανεξήγητα". Η επιστήμη προσεγγίζει τη μαγεία για να την καταρρίψει. Συμφωνώ απόλυτα με τα λόγια του Τριβιζά που παρέθεσε ο rasputin.
  8. Συνήθως αυτό συμβαίνει. Όταν είσαι στο χορό μπαίνει αυτό το συναίσθημα που δεν σε αφήνει να αλλάξεις εύκολα κι ας το βλέπεις. Βέβαια αυτό είναι περισσότερο θέμα των γυναικών που από τη φύση μας δεν λειτουργούμε με τη λογική αλλά με το συναίσθημα.
  9. Επομενως ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε! (Παπανδρέου) Για τους χριστιανούς δεν επιμένετε ότι ΔΕΝ υπάρχουν χριστιανοί. Για τους βουδιστές δεν επιμένετε ότι ΔΕΝ υπάρχουν βουδιστές. Τελοσπάντων, βλέπω διαφορετικά κάποια πράγματα.
  10. Εντάξει... Ο 21ος αιώνας έχει μόλις 17 έτη στην πλάτη του..
  11. Τι εννοείς; Αναιρέθηκαν; Ιστορικά λαμβάνονταν σοβαρά και λαμβάνονται ακόμη. Ψιλοσυγχρονες μελέτες και αξιόπιστοι ιστορικοί αυτό αναφέρουν (ακόμη κι η Grand Larousse αυτό αναφέρει).
  12. Να γίνεται συζήτηση δε λεω. Τόσα χρόνια ανήκω στο φόρουμ και αυτό κάνω, οπότε μάλλον το εχω πάρει χαμπάρι. Αλλά αμφισβητείται ένα ολόκληρο ρεύμα το οποίο έβγαλε την Ευρώπη από το σκοταδισμό. Γιατι οι κυριότεροι διαφωτιστές ήταν είτε Άθεοι είτε Ντεϊστές. Οι απορίες εκφράζονται αλλά όχι με τρόπο που μειώνεις τον άλλον αμφισβητώντας τον. Για ποιο λόγο να μπει σε διαδικασία κουβέντας όταν εξαρχής δεν τον δεχόμαστε; Φόρουμ συζητήσεων είμαστε, όχι σχολείο ούτε ιερά εξέταση. (Να με συγχωρείτε, αλλά αν ήμουν αθεϊστρια δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να συζητήσω της απόψεις μου όταν υπάρχει τέτοια αμφισβήτηση στα μη πιστεύω μου. Έτσι το βλέπω ως τρίτη.)
  13. Α όχι! Ο Ολυμπιακός ειναι θρησκεία για τους Γαύρους! Δε νομίζω ένας Βαζελος να πιστεύει στο Θεό τους ..! Και εντάξει, λέμε ότι είναι καλοδεχούμενοι, αλλά τον τελευταίο μήνα αμφισβητείται το δικαίωμα τους να αυτοπροσδιορίζονται ως άθεοι.
  14. Απαντάω γενικά βρε κι όχι προσωπικά. Και σε συνδυασμό και με το άλλο θέμα περί αθεϊσμού και με την απάντηση παραπάνω της Νεφέλης.. (...αυτό εγώ το λαμβάνω ως "Επισκέπτεται κάποιος το Αβάπτιστο ως "άθεος", αλλά εφόσον τo επισκέπτεται δεν είναι πραγματικά άθεος. Άρα οι άθεοι δεν έχουν λόγο να τo επισκέπτονται.) γι'αυτό απάντησα ότι απάντησα πριν. Από την πλευρά μου γιατί να μην επισκέπτονται την σελίδα και το φόρουμ; Όπως παίρνουν τηλέφωνο οι Βάζελοι τον Τσουκαλά, έτσι και οι Άθεοι μπορούν να επισκεπτούν το Αβάπτιστο. (αλλά και η.. κατασκοπική πλευρά δεν είναι κακή )
  15. Γιατί να δεχτούμε ότι ισχύει το ΑΝ του; Μια προσωπική υπόθεση είναι. Να ρωτήσω εγώ κάτι άλλο; Γιατί εφόσον λέτε ότι δεν υπάρχει λόγος να επισκέπτεται το Αβάπτιστο κάποιος αθεϊστής -την ύπαρξη των οποίων αρνειστε- , γιατί υπάρχει άρθρο στη σελίδα για τον αθεϊσμό, και ο τίτλος του συγκεκριμένου άρθρου δεν είναι πχ "ουμανισμός";
  16. Ναι δε διαφωνώ! Απλά μίλησες για προέλευση της θρησκείας. Οι πρώτοι "Θεοί" ήταν τα πνεύματα αυτών που θαύμαζαν και πέθαιναν. (προγονολατρεια) Αργοτερα θεοποιήθηκαν αντικείμενα και ζώα. Πχ η Γάτα Μπαστετ έγινε θέα επειδή οι γατούλες κυνηγούσαν τα ποντίκια. (Τοτεμισμός) Αργότερα για να μην είναι οι θεοί κοντά στους ανθρώπους και για να μην είναι ίσοι, τους έστειλαν στα βουνά (πχ Όλυμπος) Και αργότερα ακόμη πιο μακριά για να φύγουν εντελώς από κοντά μας και να νιώθουμε ένα "δέος" για αυτούς. Και αυτη η απομάκρυνση τους έγινε γιατί οι κοινωνίες άρχισαν να γίνονται πιο άνισες και πιο άνισες...
  17. Συμφωνώ. Στη Μήλο που ήμουν κάποια χρόνια κάθε τέλος Αυγούστου αποχαιρετούσαν το καλοκαίρι πηδώντας τις φωτιές. Πήγαιναν όλοι αλλά ήταν εντελώς κλίμα πανηγυριού. Πάω να ακούσω τα βιολιά μου, να πηδήξω τη φωτιά για να το παίξω μάγκας όμως και να λέω ότι το έκανα. Αναβίωση τέτοιων εθίμων στην εποχή μας δεν γίνεται. Ως Ελληνίδα; Της πατρίδας η σημαία έχει χρώμα γαλανό και στη μέση χαραγμένο έναν κάτασπρο σταυρό!
  18. Όλοι μπορούμε να κάνουμε υποθετικές ερωτήσεις και να δώσουμε υποθετικές απαντήσεις, αλλά δεν οδηγεί πουθενά αυτό..! Ας ρωτήσουμε τους Γάλλους που έχουν διαχωρησει χρόνια την εκκλησία από το κράτος.
  19. Αυτό ηθικολογία, όχι θεολογία. Το υπουργείο προτείνει (δεν είναι υποχρεωτικό) να γίνει μια γιορτή στο τέλος από την καλή θέληση των δασκάλων (άλλο που ορισμένοι διευθυντές υποχρεώνουν τους εκπαιδευτικούς να κάνουν τη συγκεκριμένη γιορτή. Το υπουργείο δεν υποχρεώνει. Η θεματολογία είναι στην κρίση του εκπαιδευτικού και μόνο. Άρα λέμε το ίδιο. Δεν έχει να κάνει το κράτος εδώ αλλά η θέληση του εκπαιδευτικού. Γιατί το βιβλίο (κράτος) δεν κάνει καμία αναφορά σε άλλες θρησκείες, παρά μόνο ένα πέρασμα στην έκτη δημοτικού. Και στην τάξη θα γίνουν τέτοιες κουβέντες εφόσον το θέλει ο εκπαιδευτικός, εφόσον έχει γνώσεις ο εκπαιδευτικός και εφόσον οι γονείς δεν είναι ξενοφοβικοί - φασίστες.
  20. Πώς ακριβώς γίνεται και πού;
  21. Kι εγώ από αυτή την πλευρά είμαι γιατί, καλώς ή κακώς, κάποιες συνήθειες κρατούν και την οικογένεια ενωμένη. Πράγμα που δεν υπάρχει. Γιατί αν δείτε τα Θρησκευτικά από την Γ' Δημοτικού μέχρι την ΣΤ', αυτό που γράφουν είναι ότι ο Χριστός είναι αγάπη, ο Χριστός είναι αγάπη, ο Χριστός είναι αγάπη...μας τα πρήξανε! Από την άλλη, μέσω της μυθολογίας στην Ιστορία, γίνεται γνωριμία στην αρχαία θρησκεία ΑΛΛΑ είναι ειδωλολατρεία. Επειδή πλέον υπάρχουν και πολλά "μη Χριστιανάκια" στα σχολεία, εγώ θα ήθελα να γίνεται και μια σοβαρή γνωριμία και με άλλες θρησκείες, από σεβασμό στα πιστεύω και αυτών των ανθρώπων (πόσο μάλλον τώρα που έχουμε και τα προσφυγόπουλα) για να μην υπάρχει και ο ρατσισμός "αα.. δεν είσαι Χριστιανός εσύ, ξουξου!" ~~~~~~ Βέβαια.. τώρα που το ξανασκέφτομαι (και κάνω edit στο post μου) Τι εννοείς να μην χάσουμε την ελληνική μας ταυτότητα; Γιατί ίσως να μην συμφωνώ.. Έλληνες ήμασταν και πριν τον Χριστιανισμό. Τον καιρό του Βυζαντίου που άνθιζε ο Χριστιανισμός, με τον όρο Έλληνας εννοούσαν τον ειδωλολάτρη.
×
×
  • Create New...