Jump to content

jimjim

Νέα Μέλη
  • Posts

    127
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by jimjim

  1. Ξεσφράγησαν πρόσφατα το ιδιαίτερο δωμάτιο του πρώην αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Παρόντες, για του λόγου το αληθές, ήταν ο διευθυντής της αστυνομίας, ένας εκπρόσωπος της εφορίας, συμβολαιογράφος, ο αρχιερατικός επίτροπος

    Θωμάς Χρυσικός, ο πρώην αρχιερατικός επίτροπος Θωμάς Συνοδινός, ο γνωστός Βρεσθένης Θεόκλητος Κουμαριανός, και.....

    δύο διάκονοι του Χριστόδουλου.

    Είναι απίστευτο, τί βρέθηκε εκεί μέσα....

     

    -600 ζεύγη χρυσά ή αργυρά μανικετόκουμπα.

    -Απ' αυτά τα 140 ζευγάρια έχουν διαμάντια και μερικά έχουν ζαφείρια.

    -Πάνω από 100 πολύτιμα χρυσά και αργυρά στυλό και πέννες ανεκτίμητης αξίας.

    -Πάρα πολλοί χρυσοί και αργυροί σταυροί ευλογίας με πολύτιμα πετράδια.Πολλές αρχαίες εικόνες.

    -30.000 ευρώ και 9 χρυσές λίρες σε φάκελο για τον π. Θωμά Συνοδινό.

    -Ένας μεγάλος πολυτιμότατος πολυέλαιος Baccarat αξίας 50.000.ευρώ η ανώτερη φίρμα στον κόσμο.

    -Καναπέδες και πολυθρόνες του σαλονιού, των γραφείων και των δωματίων από τις δυό ακριβότερες φίρμες του κόσμου Versace και Armani.

    -Μεταξωτές κουρτίνες πολυτιμότατες από τις καλλίτερες φίρμες στον κόσμο σε όλο το ανάκτορο.

    -Εκατοντάδες λευκά πουκάμισα, τα περισσότερα μεταξωτά.

    -Εκατοντάδες μαύρα παντελόνια πανάκριβα.

    -Εκατοντάδες ζεύγη παπουτσιών όλα από τις δυο ακριβότερες φίρμες του κόσμου Sebago και Church' s, απ' αυτά που φορούν μόνο οι Άγγλοι πρίγκιπες, λόρδοι και άλλοι αριστοκράτες. Ο Χριστόδουλος φορούσε μόνο τέτοια παπούτσια, που το κάθε ζεύγος τιμάται πάνω από 1.000 χίλια ευρώ (Όταν ανατράπηκε ο δικτάτωρ των Φιλιππίνων Μάρκος, βρέθηκε ότι η γυναίκα του είχε 80 ζεύγη παπουτσιών, ακριβά βέβαια αλλά συνηθισμένα).

    -Τρεις δεκάδες σετ με καθημερινά δεσποτικά άμφια.

    -50 επίσημες και μεγαλοπρεπείς αρχιερατικές στολές αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ η κάθε μία.

    -12 στέμματα ( μίτρες ) από χρυσό και πολύτιμους λίθους αξίας κατά μέσον όρο 300.000 ευρώ το καθένα.Κυρίως έχουν διαμάντια.

    -100 εγκόλπια χρυσά και γεμάτα πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ζαφείρια, αξίας 100.000 ευρώ το καθένα.

    -200 εγκόλπιοι σταυροί ίσης αξίας και παρόμοιας διακοσμήσεως ο καθένας.

    -25 ποιμαντορικές ράβδοι (πατερίτσες) χρυσές και αργυρές και ελεφάντινες (φιλντισένιες) γεμάτες πολύτιμους λίθους, κυρίως διαμάντια και ρουμπίνια, αξίας κατά μέσον όρο 100.000 ευρώ η κάθε μία.

    -40 απλές αργυρές ράβδοι (βακτηρίες, μπαστούνια) με ημιπολύτιμους λίθους, αξίας 20.000 ευρώ η κάθε μία.

    -Δύο υπερπολύτιμα δισκοπότηρα χρυσά, σκαλιστά έργα τέχνης, με πολύτιμους λίθους, δώρα το ένα του Βαρθολομαίου και το άλλο του πάπα Ρώμης Βενεδίκτου.

    -Δεκάδες χρυσά και αργυρά κηροπήγια (δικηροτρίκηρα).

    -Δεκάδες χρυσά και αργυρά επιτραπέζια κηροπήγια με πολύτιμους λίθους.

    -Πολλές δεκάδες αργυροί δίσκοι σερβιρίσματος και κεράσματος.

    -Δεκάδες αργυρές φρουτιέρες.

    -Εκατοντάδες δωδεκάδων ποτήρια αργυρά και κρυστάλλινα υψηλής αξίας.

    -Εκατοντάδες πανάκριβα αργυρά κρυστάλλινα και πορσελάνινα σερβίτσια ανυπολόγιστης αξίας.

    -Εκατοντάδες δωδεκάδες πανάκριβα χρυσά και αργυρά κουταλομαχαιροπήρουνα φίρμας Christofie, που είναι η ακριβότερη στον κόσμο.

    -Εκατοντάδες πορσελάνινες δωδεκάδες πιάτων.

    -Εκατοντάδες πορσελάνινες και αργυρές πιατέλες.Βαρύτιμες μεταξωτές κουρτίνες σε όλο το ανάκτορο.

    -Εκατοντάδες ζεύγη μεταξωτές πιτζάμες.

    -Δεκάδες μεταξωτές κλινοστρωμνές και μαξιλάρια.

    -Τέσσερις ζωγραφικοί πίνακες αμύθητης αξίας που ανήκουν στο Μουσείο Μπενάκη και τους νοίκιαζε με μηνιαίο μίσθωμα που του καθενός η αξία είναι όσο τα μηνιαία μισθώματα τριών μεγάλων και πολυτελών ρετιρέ.

    -Έξι γκραβούρες με πανάκριβο μηνιαίο μίσθωμα από το ίδιο Μουσείο.

    -Πάρα πολλά και πανάκριβα έπιπλα από πολύτιμα ξύλα υφάσματα μέταλλα και γυαλιά, φτιαγμένα από τις 4 μεγαλύτερες και ακριβότερες φίρμες στον κόσμο.

    -Τα αρχιτεκτονικά σχέδια για δύο βίλες-ανάκτορα του Χριστοδούλου, για να ξεκουράζεται, που θα κτίζονταν σε τεράστια οικόπεδά του πανύψηλης αξίας, ένα στην Ερμιονίδα και ένα στον Άγιο Ιωάννη Θεολόγο σε πανέμορφες τοποθεσίες.

    -Ένα τεράστιο ποσό (πολλά εκατομμύρια ευρώ), για να κτιστεί ειδικό μουσείο με την επωνυμία «Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος», για να φυλάγονται και να εκτίθενται εκεί σε κοινή θέα οι στολές, οι μίτρες, οι πατερίτσες, και όλα τα λειτουργικά και μη λειτουργικά κοσμήματα και σκεύη του Χριστόδουλου στους αιώνες των αιώνων, μαζί και με τα έξοδα συντηρήσεως τόσο του μουσείου όσο και των εκθεμάτων, και με τους μισθούς των υπαλλήλων του μουσείου ...

     

    Θεέ μου σχώρα με!!!

     

     

    Πηγή: www.on-news.gr

    η πηγη για τα παραπάνω πια ειναι? ειναι εγκυρη? παντος επειδη το εψαξα λιγακι.. αρχικη εγκυρη πηγη δεν βρηκα .. το ενα μλογ με παει στο αλλο

  2. Σκεφτόμουν τελευταία, για διαφορους ανθρώπους που συχνά αναφέρουν ότι βλέπουν , ακούν φωνές, και πολλά ακόμα, που ο κοινός νους ορισμένες φορες δεν τα κατανοεί και τους κατατάσσει στη σφαίρα τον σοβαρών ψυχώσεων, ίσως να είναι και έτσι, αλλα όμως .. πιθανόν κάποιοι που είδη είναι εγκλειστοι λόγω αυτής της συμπεριφοράς, ισως όλα αυτά τα φαινόμενα τους να είναι κάτι παραπάνω και όχι και τόσο ενδογενές, δυστυχώς όμως η επιστήμη μας βάζει παρωπίδες, και έτσι δεν μπορούμε να δούμε την διαφορετικότητα κάποιων ατόμων , με αποτέλεσμα να τα κατατάξουμε γρήγορα και επιπόλαια σε ψυχοπαθείς, πλέον προσωπικά, προτιμώ να ακούω τον κάθε ένα, χωρίς να προσπαθώ να του επιβάλω την δικη μου πραγματικότητα λέγοντας του ότι έχει πρόβλημα, διότι πολλές φορες ίσως και να μην είναι και έτσι, ίσως άτομα με κάποιο χάρισμα να είναι καταδικασμένα να ανήκουν στον χορο των ψυχικά διαταραγμένων, ίσως και αυτό να είναι και η μαγεία της ζωής η υπαρξη αυτων των ατόμων, ο moreno είχε πει κάποτε.........τοτε θα κοιταξω εσενα με τα δικα μου ματια.......και θα με κοιτάξεις με τα δικα μου ματια...

     

    Με εκτίμηση

     

    Jim Jim

  3. Τελικά τίποτα δεν χάνετε, όλο το παρελθόν ταξιδεύει παράλληλα με το παρόν, μόνο που κόπιες φορές δεν μπορούμε η δεν ξέρουμε πώς να το δούμε?

    Η σελίδα υπέροχη με αρκετή εργασία και γνώση, μπράβο Νεφέλη

  4. Δυστυχώς θα υπάρξουν αρκετές αμαλιες ακόμα? είναι τραγικό, θα πρέπει να τους πάρουν τα πτυχία. Κρίμα, ντροπή τους, και ντροπή μας που τους ανεχόμαστε!

     

    Θα ήθελα να της αφιερώσω το παρακάτω από τον χαλιλ γκιμπραμ

    Ω, Καταχνιά, αδελφή μου, αδελφή μου Ομίχλη,

    Είμαι ένα τώρα μαζί σου.

    Δεν είμαι πια ο εαυτός μου.

    Οι τοίχοι έπεσαν.

    Κι οι αλυσίδες έσπασαν.

    Υψώνομαι με σένα σαν ομίχλη,

    Και μαζί θα ταξιδεύουμε πάνω στη θάλασσα, μέχρι

    τη δεύτερη μέρα της ζωής. Όταν η αυγή θα σε ξαναρίξει σαν δροσιά μέσα σ'

    έναν κήπο, Κι ένα βρέφος εγώ στον κόρφο μιας γυναίκας».

     

    καλή επιστροφή

     

    Δημήτρης

  5. Παρόλο που γενικά συμπαθώ και σέβομαι πολύ τον Κοέλο, με την συγκεκριμένη του άποψη θα διαφωνήσω.

    Μη προσπαθείς να διαγράψεις το παρελθόν σου, διότι κάποια στιγμή θα επιστέψει και θα σε δαγκώσει στον κ*** (το ξέρω, το έχω πάθει :headb: ). Μη φαντάζεσαι άλλες ιστορίες, διότι εκείνες ίσως να έχουν περισσότερα προβλήματα απ? όσα εσύ αντιμετώπισες πραγματικά... ή πολύ λιγότερα κι επομένως δεν έχουν να σε διδάξουν τίποτα.

    Μάθε από το παρελθόν σου για να προχωρήσεις με πιο σταθερά βήματα προς το μέλλον σου. Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία και όλα έχουν τον σκοπό τους που συμβαίνουν. Μην τα διαγράφεις.

     

    Αυτά είχα να πω προς τον κατά τ' άλλα άκρως αξιόλογο κύριο Κοέλο. :)

     

    Προς τον φίλο μου jimjim... Καλώς μας ξανάρθες :cheerful:

     

    Σιγά να μην συμφωνούσες μαζί μου :isaygrrr: :isaygrrr: ?. Πνεύμα αντίδρασης :insane::insane: ? άντε και καλώς σας βρήκα :partytime:

  6. Οι δικτάτορες και οι τύραννοι, οι κατεργάρηδες και οι φαρμακόγλωσσες, τα σκουλήκια και οι λύκοι θα πάθουν ό,τι προέβλεψε κάποτε ένας σοφός:

     

    Σπόρο αγίων λόγων φύτεψα

    σ?ετούτο δω τον κόσμο.

    Απο καιρό όταν θάχουνε οι φοινικές πεθάνει

    κι οι πέτρες εξαφανιστεί,

    απο καιρό όταν θάχουνε οι τρίσλαμπροι μονάρχες

    σαν ξερά φύλλα σαρωθεί μπρός στην ορμή τ?ανέμου,

    μέσα σε χίλιες κιβωτούς ο λόγος μου θα πλέει

    πάνω απ?τους κατακλυσμούς.

    Στο τέλος θα νικήσει!

     

    ***

     

    ?If you cannot understand this primal script of magic-swallow the whole damn book: then you will obtain astonishing results.?

    A.O.S

     

    Ίσως κάποτε αυτά τα λόγια γίνουν πραγματικότητα.. ήμαστε όμως αρκετά μακριά ακόμα από αυτή την ημέρα

  7. Καλημέρα.

    Συμφωνώ με όλα όσα λες αλλά έχω ένα ερώτημα? η Ανίτα τους γελοιοποιεί? εσύ π.χ θα πήγαινες ποτέ στην εκπομπή της? Νομίζω αγαπητέ μου ο καθένας έχει αυτό που του αξίζει :insane: , αν δεν ήταν η εκπομπή της όλοι αυτοί θα ήταν σοβαροί και ευυπόληπτοι πολίτες ??? Το ίδιο και χειρότερα θα ήταν απλά θα ήταν ανώνυμοι και όχι σούργελα σε όλη την Ελλάδα αλλά και εκτός :001almostcry: , θα προτιμούσα να τα βάλουμε με το κράτος που δεν έχει παιδία παρά με την Ανίτα .

    Καλές οι ευαισθησίες αλλά υπάρχουν αρκετά χειρότερα όπως η παραπληροφόρηση των ειδήσεων, τα σίριαλ που διδάσκουν το έγκλημα και την ανωμαλία κ.α, σωστά όσα λες αλλά η Ανίτα μπροστά στα άλλα είναι πταίσμα. :angel:

  8. Αν αίσθανεσαι, ότι έχεις αλλάξει τότε δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον να πείσεις και τους υπόλοιπους. Σου φτάνει που το πιστεύεις και το ζεις Εσύ.

     

    Δεν άλλαξα σε τίποτα, μιλάω μόνο για κάποιες συγκεκριμένες απόλυτες απόψεις μου,

    Και δεν με απασχολεί να το μάθουν άλλοι , απλά μου άρεσε το σημείο αυτό από το πέμπτο βουνό είναι αρκετά διδακτικό για όλους μας

  9. Νομίζω το παρακάτω ταιριάζει στην επιστροφή μου στο forum :cheerful:

    Αν έχεις ένα παρελθόν που δεν σε ικανοποιεί, ξέχασε το τώρα. Φαντάσου μια νέα ιστορία της ζωής σου και πίστεψε την. Συγκεντρώσου μόνο σε εκείνες τις στιγμές όπου πέτυχες αυτό που επιθυμούσες, και αυτή η δύναμη θα σε βοηθήσει να πετύχεις αυτό που θέλεις. ΤΟ πέμπτο βουνό Πάουλο Κοέλο

    jimjim :):):):)

  10. Αγαπητή Νεφέλη μου συμφωνώ! Δεν θέλει νεύρα και άγχος? αν αγχωνόμαστε με αυτά τότε τότε τι θα κάνουμε αν μας συμβεί και τίποτα από τα παρακάτω :blblbl: :blblbl: :):)

     

    -Το καινούργιο χαρτί υγείας να κολλάει και να μη ξετυλίγεται.

    -Το ασανσέρ να βρίσκεται στο ρετιρέ, ενώ εσύ είσαι στο ισόγειο και κατουριέσαι.

    -Να τελειώνει απρόοπτα το ζεστό νερό στο ντους.

    -Να είσαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι και να πρέπει να σηκωθείς για να :

    πιάσεις το τηλεκοντρόλ

    πάρεις το τηλέφωνο

    κατουρήσεις

    ανοίξεις την εξώπορτα

    -Να αναποδογυρίζεται η αλειμμένη με βούτυρο και μέλι, ή μαρμελάδα, ή μερέντα, φέτα με ψωμί στο πιάτο.

    -Να είναι κλειδωμένη η πόρτα της πολυκατοικίας και συ να πρέπει να κατέβεις να την ξεκλειδώσεις, για να φύγουν οι καλεσμένοι σου.

    -Να χτυπάς τον αγκώνα σου ή το πίσω μέρος του χεριού σου στις πετούγιες, ή το μικρό δαχτυλάκι του του γυμνού ποδιού σου στην πόρτα!

    -Να χτυπάς το κεφάλι σου στις πιο απίθανες γωνίες!

    -Να μη μπαίνει σωστά ο φακός επαφής, ή, το χειρότερο, να έχει πέσει κάτω και συ να τον ψάχνεις!

    -Να ψάχνεις τα κλειδιά στη τσάντα.

    -Να ψάχνεις εναγωνίως ελεύθερο καρτοτηλέφωνο στον δρόμο κι όταν επιτέλους το βρεις, να ανακαλύπτεις ότι είναι χαλασμένο!

    -Να σε αφήνει η μπαταρία του κινητού σου κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας.

    -Να περιμένεις να τηγανιστούν οι πατάτες, ενώ εσύ πεινάς σαν λύκος.

    -Να κοιμάσαι και κάποιος συναγερμός αυτοκινήτου να ουρλιάζει επί δύο τουλάχιστον ώρες.

    -Να σε πηγαίνει κάποιος καρότσα στον δρόμο και λίγο πριν το φανάρι να γκαζώνει, να περνάει με βαθύ πορτοκαλί και συ να σταματάς στο κόκκινο.

    -Να μπαίνει ο άλλος (στο τάβλι) μόνο με άσο και να φέρνει 6-1, ώστε να σου δώσει και πούλι στο χέρι.

    -Να μένεις από βενζίνη.

    -Να περιμένεις να φας το μεσημέρι κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες και ξαφνικά να μαθαίνεις ότι θα φας μπριάμ!

    -Να ψάχνεις απεγνωσμένα για πάρκιν, ενώ ο σφιγκτήρας σου πνέει τα λοίσθια!

    -Την κορυφαία στιγμή του έργου, όπου περιμένεις ν?ακούσεις τη μεγάλη ατάκα, να περνάει απ?έξω ένα κινητό ΒΑΡΕΛΑΔΙΚΟ (αυτοκίνητο με τη Γιαγκούση στη διαπασών)

     

    και κλείνω ως jimjim το θέμα με ένα ανεκδοτακι

     

    Καθόταν μια φορά ένας σε ένα πάρκο κάτω από ένα δέντρο. Ξαφνικά πέφτει πάνω του ένα χεσμένο πουλάκι! Οικολόγος αυτός, το σκουπίζει και το αφήνει ελεύθερο. Μετά από λίγο ξαναπέφτει πάνω του ένα χεσμένο πουλάκι. Το σκουπίζει και αυτό και το αφήνει. Μετά από λίγη ώρα πέφτει και άλλο ένα χεσμένο πουλάκι. Τι να κάνει, το σκουπίζει και αυτό και το αφήνει. Συνεχίστηκε αυτό κάμποσες φορές ακόμα ώσπου ακούει από το δέντρο μια φωνή:

    Ρε φίλε μήπως έχεις καθόλου χαρτί γιατί μου τέλειωσαν τα πουλάκια; :):)

  11. ((Σας αποκάλεσα δημόσια τσαρλατάνο και περιμένω να μου αποδείξετε το αντίθετο, δίνοντάς μου λίγη από την γνώση που δεν αμφισβητώ ότι έχετε. Το ότι δεν ξέρετε να την χρησιμοποιείτε είναι άλλο ζήτημα.))

     

     

    Είμαι τσαρλατάνος.. γιατί εδώ σοβαρεύει φιλε!! Άσε τις απαντήσεις που περιμένεις? είμαι τσαρλατάνος??

  12. Βρε καλός την oniromantis δεν σου βγαίνει ο πληθυντικός εεε???/ :crying::crying:

    Σώπα σοβαρά? γιατί βρε παιδί μου θα πέσω σε βαριά κατάθλιψη, :crying::crying::crying:

    Και κάτι άλλο που μπορεί να παρεξηγήθηκα, δεν λέω ότι όλη η νεολαία είναι έτσι? αλίμονο!! θα ήμουν ανόητος αν υποστήριζα κάτι τέτοιο, λέω ότι ένα μέρος είναι έτσι και δυστυχώς είναι μεγάλο!!

     

     

    Όσο για τα ορθογραφικά, γράφω γρήγορα και είναι λογικό να υπάρχουν, δεν είμαι και ο γκουρού του πληκτρολόγιου, αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι αγράμματος,

    ι ωρθρωγραγηα μου ινε ιπεροχι :whistling::whistling::whistling:

  13. Πω πω!!! τελικά πρέπει να προτείνω και εσένα αγαπητέ mandrake για κάποια έδρα πανεπιστήμιου, είσαι φωτεινός παντογνώστης!!! :clapping::clapping: Καλά βρε παιδί μου που ήσουν τόσα χρόνια, πριν από το φοβερό κείμενο σου ζούσα στο σκοτάδι, και τότε τσακ!! Ένα φως στο βάθος? το κείμενο του mandrake. :yuk::yuk:

    Άσου να δεις και 4.000.000 απαντήσεις εναντίον μου να έχω ? δεν μασάω? :5_1_119v[1]: και δεν χαϊδεύω κανεναν, αν πιστεύεις ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της νεολαίας δεν είναι έτσι όπως τους ονομάζω, τότε σημαίνει ότι ζεις αλλού ίσως στον πλανήτη κρυπτον μαζί με τον σούπερμαν. :7_5_134[1]:

    Αλλά επειδή ο σούπερμαν δεν υπάρχει κοιτά να δεις την πραγματικότητα.

    Με αυτή την ανόητη λογική που έχετε ότι όλα πάνε καλά, και με αγάπη και προδερμ να φερόμαστε στα καημένα τα παιδιά? μου θυμίζετε τους κνιτες :yuk::yuk::yuk::yuk::yuk: που είναι μες την φιλοσοφία και από πράξη?? :moonsleep: να μην εκφραστώ γιατί θα είναι αρκετά βαρύ και σέβομαι το φόρουμ.

  14. (((Ίσως η εξομολόγηση να είχε κάποιο αποτέλεσμα αν βοηθούσε το άτομο που εξομολογείτε, να συνειδητοποιήσει τις πράξεις του και όχι μοναδικός σκοπός της να ήταν μία ανούσια συγχώρεση.)))

     

    Σωστά!! αυτό είναι το νόημα της εξομολογήσεως και όχι οι ανόητες τυπικότητες από λάθος παπάδες!!

  15. Φίλε μου Ιχωρ, και στο PM που σου έστειλα κάποτε θα επαναλάβω και τώρα, ότι θαυμάζω πραγματικά την νοημοσύνη σου και τον τρόπο τον οποίο γράφεις, δείχνει άτομο που διαφέρει από την νεολαία που ανάφερα, και διαφέρει ουσιαστικά!

    Όσο για την απάντηση, ναι! θα το συζητούσα με κάποιον ιερέα της επιλογής μου.

  16. Μου έγραψες marilena

    Και επειδή οι σχέσεις εδώ είναι απρόσωπες, απαντάνε σε κάποιον με κύριο κριτήριο το τρόπο γραφής (σύνταξη, λεξιλόγιο, ορθογραφία).

     

    Μπράβο!!! Και εγώ στο δημοτικό τα ίδια κριτήρια είχα... αλλά μετά μεγάλωσα λίγο, και έβλεπα πιο βαθιά ? με απογοήτευσες, ωραία κριτήρια έχετε, από εδώ και πέρα θα βάζω τον ανιψιό μου να απαντάει, στη γραμματική και ανάγνωση έχει Α :whistling::whistling::whistling:

  17. Κοίτα, ο ερωτάς είναι ένα κομμάτι που είμαι και εγώ αντίθετος με την θέση των ιερέων, αλλά γιατί πιάνουμε αυτό και όχι τα τόσο θετικά μηνύματα που περνάει? επαναλαμβάνω όμως όταν εφαρμόζετε υπό την μορφή συζητήσεως από έναν σωστό ιερέα, και ακόμα καλύτερα από κάποιον ασκητή η μοναχό.

  18. Marilena όσες φορές και να κάνει κάποιος τον σταυρό του και να πει το πάτερ ημών είναι άχρηστο, όλες οι θρησκείες που πρεσβεύουν το καλό είναι πολύτιμες, η πίστη είναι αυτό που βοηθάει.

    Έτσι άχρηστη που έχει καταντήσει η νεολαία φυσικά και δεν βοηθάει επί του παρόντος η εξομολόγηση, είναι σαν να μιλάς αφρικάνικα σε ένα Ελβετό!! Το ότι την λέω άχρηστη όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να αλλάξουν, εδώ στο φόρουμ ειδικά εκτιμάω σε μεγάλο βαθμό αρκετά άτομα για το επίπεδο τους, αλλά καλό είναι να σκέφτονται που και πως μιλάνε

  19. Marilena συμφωνώ σε αυτό που λες, αλλά νομίζω δεν καταλαβαίνετε τι λέω, μιλάω για μια ουσιαστική εξομολόγηση σε έναν πραγματικό ιερέα και όχι συγχωροχάρτια, όπως προείπα εγώ είμαι ο πρώτος που δεν έχω σε υπόληψη τους παπάδες και την σημερινή εκκλησία έτσι που την έχουν καταντήσει?..

  20. Βλέπω ότι παρόλο την καλή μου πρόθεση συνεχίζετε η επίθεση?. Άκου να δεις φίλε? αν εσείς δεν έχετε γνώσεις και μου πετάτε συνέχεια ότι επικαλούμαι την επιστημονική μου ιδιότητα δεν φταίω εγώ για το κόμπλεξ σας, αν είχατε πραγματικά γνώσεις θα απαντούσατε με επιχειρήματα και όχι με ανοησίες του τύπου να με κρίνετε και να αποφεύγετε το θέμα.

    Την επιστημονική μου ιδιότητα δουλεψα να την αποκτήσω και δεν ασχολούμαι με την αμπελοψυχολογία που διάβασα σε όλες τις απαντήσεις σας , αυτά σε Κανά παιδάκι, Κανά φοιτητή, η Κανά άσχετο εδώ δεν σας παίρνει.

    Και οποίος θέλει, να μου φέρει επιχειρήματα με ερευνά και αποδείξεις, γιατί είναι κακό η εξομολόγηση???, και όχι τις παραπάνω ανοησίες σας.

    Πέντε βιβλιαράκια παραψυχολογίας και Κανά μπακαλοψυχανάλυσης φίλε δεν σε κάνουν επιστήμονα, Σπούδασε! Αποφοίτησε! Δούλεψε! Πέτυχε! και μετά έλα να τα πούμε σε άλλο επίπεδο!!

  21. Το ποιος ξεκίνησε την επίθεση μπορείτε να το δείτε στην αρχή Αυτής της μονολογίας από τον καθένα? και η κοινή λογική λέει ότι προσβλήθηκα και γ αυτό αντιδράω έτσι?

    Για να επανέλθω στο θέμα και να το ξεκαθαρίσω? νομίζω και εγώ όπως και εσείς ότι η εκκλησία και οι παπάδες δεν πρεσβεύουν αυτό που επικαλούνται? αυτό που με ενοχλεί είναι ότι ένα ένα τα κομμάτια του παζλ του χριστιανισμού εξαφανίζονται? εσείς μπορείτε να πιστεύετε όπου θέλετε? και εγώ κάπου αλλού, αλλά εκεί που πιστεύω εγώ θα το διαφυλάξω με κάθε δυνατό τρόπο, αυτό ονομάζετε πίστη για εμένα.

    Φυσικά και δεν διαφωνώ ότι κάποιες φορές η εξομολόγηση μπορεί να δημιουργήσει τύψεις στον μαθητή, αλλά συμβαίνουν και πολλή χειρότερα αυτό πείραξε??.

    Αγαπητοί μου συνομιλητές προσβλήθηκα στην αρχή της συζήτησης και αντέδρασα.

    Καλή σας Ημέρα :):):)

     

    jimjim

×
×
  • Create New...