Jump to content

outis

Mέλη
 • Posts

  5,227
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Everything posted by outis

 1. Αυτό είναι το κλασικό - η πηγή της ιστορίας https://en.wikipedia.org/wiki/Bare-faced_Messiah (το έχω διαβάσει, πολύ ενδιαφέρον) Κι αυτό κάτι πιο πρόσφατο - δεν το έχω διαβάσει https://www.amazon.co.uk/Sex-Rockets-Occult-World-Parsons/dp/0922915970
 2. Τι θέλει να πει; Ή τι λεει; Ή τι λεει τελικά χωρίς να το λεει; Ο Λόγος (και οι λόγοι) είναι κεντρικό κοσμολογικό σημείο. Με μεγάλη σημασία για τη μαγεία επισης (αν το δούμε πίσω από όρους) Ενδιαφέρον είναι ότι έγινε κεντρικό κοσμολογικό σημείο από τους Χριστιανούς. Αν και παλαιότερο, ανάμεσα στους φιλοσόφους των Ελλήνων ήταν *ένα* ανάμεσα στα πολλά σημεία. Κι όχι κυριαρχικό. Από τη στιγμή που γράφτηκε το "Εν αρχή ην ο Λόγος" απογειώθηκε. Μια μαλλον 'ξεχασμένη' ανάμεσα στους Έλληνες αρχέγονη "Γνώση..."
 3. Ο βασικός λόγος που το αριστερό χέρι θεωρούνταν ακάθαρτο, όχι από το μεσαίωνα αλλά από τα προϊστορικά χρόνια μέχρι τον 20ο αιώνα είναι ότι οι άνθρωποι μέχρι πριν 100 χρόνια δεν είχαν ούτε χαρτί υγείας ούτε σαπούνι διαθέσιμο κάθε στιγμη. το αριστερό χέρι έκανε τις βρομοδουλειές και ήταν κυριολεκτικά ακάθαρτο ενώ το δεξί προσπαθούσαν να το κρατάνε καθαρό.
 4. Βασικα καλα το είπε. Το μαγείρεμα ειναι λες τυχαίο που μαγεία και μαγεί-ρέμα συγγενεύουν; Στην πράξη ήταν το μαγείρεμα που έδωσε πρόσβαση σε πρωτείνες που δεν ήταν προσβασιμεσ ωμές αυτες με τη σειρά τους αύξησαν τον εγκέφαλο.
 5. Ένα πράγμα θα πω: πήγαινε την ιδεα στους Γιαπωνέζους. Οι Έλληνες δεν έχουν δυνατότητες σοβαρών πειραμάτων και δοκιμών.
 6. Βρες έναν συμπαθούντα μηχανικό. Αν δεν σε ακούει κανείς είναι ισχυρή ένδειξη ότι κάπου κάνεις λάθος. Αν μηχανικός δεν μπορεί να σου δείξει το λάθος.... 1. Κατοχύρωσε την ιδεα σου. 2. Βάλε την στα αγγλικά. 3. Παρουσιασε την σε Γιαπωνέζους. Δες τι θα πούνε.
 7. Πολύ πρόσφατα ήμουν με κάποιον που έχει ζήσει στην Ινδία και το Νεπάλ (ουσιαστικά Θιβετ εκτός Κίνας) Μου είπε ότι μόνο οι Ινδουιστες στην Ινδία είναι χορτοφάγοι (κι αυτοί σε «πάρε μικρό καλάθι» στυλ). Οι Βουδιστές τρώνε κανονικά κρέας (βασικά χοιρινο) και μου έλεγε ποσό παράξενο βρίσκει που βλέπει στη Δύση του «βουδιστές» να είναι χορτοφάγοι ενώ στην Ασία δεν είναι. Εδω που τα λέμε τι χόρτα να έχει το Θιβέτ στα υψόμετρα αυτά για να θρέψει πληθυσμό; Ασκητές και μοναχοί ίσως είναι άλλη υπόθεση (θα τον ρωτήσω όταν επιστρέψει είναι στη νότια Ινδία αυτές τις μέρες)
 8. Κοιτά. Η ερώτησή σου είναι στο επίπεδο του «αν η γη είναι όντως επίπεδη». Κρίμα να δωσουμε αξία σε κάτι τέτοιο με το να το κουβεντιάσουμε. Αλλα επειδή μας διαβάζουν και παιδιά.... να παρακάτω ολίγα: Α τα δεδομένα 1. Η τροφη παίζει ρόλο στην ενεργειακη μας κατάσταση 2. Η «μαγεία» παίζει με την ενεργειακη κατάσταση. Β. Συμπέρασμα: 1. Διατροφή και πρακτική μας συμφέρει να συμβαδίζουν και να είναι αποδεδιγμένα συμβατά. 2. Αυτό πάει να πει ότι αν ακολουθούμε κάποια παράδοση είναι καλή ιδεα να μην κάνουμε διατροφή ξένη προς αυτή (κι όχι μόνο διατροφή αλλά και τροπο ζωής. Έτσι χοντρικά: Κάνεις γιόγκα; Απέφευγε το κρέας ασχολεισαι με σαμανιστικα; Μην είσαι χορτοφάγος
 9. Ενδιαφέροντα αυτά. Το θέμα του επαναπροσδιορισμού έχει κάποια κενά. Να «συντονίζομαι με τη φύση μου;» Ναι αλλά ποια είναι αυτή; Ο συντονισμός σου με τη φύση σου έχει πολλούς πρωταγωνιστές Α) είσαι εσυ που θέλεις να συντονιστεις. Β) η φύση σου. Άρα διακρίνεις τον εαυτό σου από τη φύση σου. Και διαπιστώνεις απόκλιση. Λόγω της «περασμένης» σε σένα ηθικής; Ας πούμε. Αλλα τότε ποια είναι η φύση σου; Πως την ξέρεις ώστε να συντονιστεις; Προϋποθέτεις ότι έχεις ακριβή γνώση της φύση σου; Αν εγώ είμαι η κιθάρα και η φύση μου είναι οι χορδές συντονισμένες όπως «πρέπει» (ούπς να που σκοντάφτουμε στη ηθική πάλι) που είναι ο «κανόνας» (το διαπασών, άλλη ηθική πάλι) που βοηθά στον συντονισμό; Έπειτα αυτό το άλλο «να προσφέρω» στον εαυτό «το καλύτερο που μπορώ» δείχνει το ηθικό ζήτημα της ηθικής. 🤪 Γιατί από τη μια το «που μπορώ» δείχνει αυτοπεριορισμό (ηθική δηλαδή) κι από την άλλη το «καλύτερο» μπορεί να τσουγκρίζει με τα καλύτερα των γύρω σου. Κάτι που πάλι έχει ηθικές επιπλοκές. Και μέσα σε όλα αυτά έχεις και τους διαφημιστές να σε βομβαρδίζουν: «να είσαι ο εαυτός σου (αγόρασε το προϊόν μας)» πράγμα που δείχνει ότι η αγορά έχει αντιληφθεί καλά ότι τη δύναμη της πειθούς που έχει η φράση αλλά και τη αδυναμία του κοινού να ξεχωρίσει πότε είναι ο εαυτός και πως, και ποτέ τρώει σανό.
 10. Εξερεύνησε τη λέξη «βούληση» και θα έχεις πάνω από τη μισή απάντηση.
 11. Ok. Βότανα είναι συγκεκριμένο. Άρχισε να μαζεύεις απλά βότανα για τσαγακια. Δοκίμαζε τα και μάθε ιδιότητες χρήσεις και προετοιμασία. Βρες και διάβασε αυτό. https://metabook.gr/books/o-praktikos-giatros-kai-ta-botana-ygeia-asoeneies-oerapeia-omorfia-boyla-oanasoylia-15948
 12. Τι πρακτική σ ενδιαφέρει. Λογικά ο επιτυχημένος διαλογισμός σου ανοίγει δρόμους που φανερώνουν την αρμόζουσα πρακτική.
 13. Εδώ είμαι ακόμα. Κάτι θα βρήκα.
 14. Α, μην είσαι τόσο μετριόφρων. Ήσουν και χρήσιμος.
 15. Ειδικά αν έβαλες και μαύρη ζάχαρη με τσιγαρισμένο αλάτι Ιμαλαΐων θα έγινε μούρλια.
 16. Θα πρέπει να είναι μάλλον πλατύ το εύρος της έρευνας αυτής για να βγάζει τέτοιο ποσοστό. Πλατύ στο τι είναι «παραφυσικό». Προσωπικά οι ανασταλτικοί παράγοντες σε πλήρως εκκοσμικευμένη κοινωνία (όπως η Φινλανδική) συνδέονται με την εκκοσμίκευση. Κι όχι με την επίσημη αλλά την προσωπική. Δηλαδή λείπει το πλαίσιο που θα μπορούσε να δώσει «κύρος» στις αφηγήσεις. Λείπει η αμφίδρομη αν θέλετε κοινωνικοποίηση του φαινομένου. Τι εννοώ; Η ελληνις «θείτσα» πχ που θα δει «κάτι» σε ύπνο ή ξύπνο, λειτουργεί μέρα σε δοκιμασμένο από το χρόνο παραδοσιακό πλαίσιο. Που από τη μια «ερμηνεύει» την εμπειρία της από τη μια και ανατροφοδοτεί το πλαίσιο από την άλλη (προφανώς και ήταν η Παναγία; ο Αη Δημήτρης, η Αγία Παρακευή! η της «άνοιξε» το «τρίτο μάτι» κτλ) και φυσικά νιώθοντας άνετα θα το κουβεντιάσει με φιλες ενθαρρύνοντας έτσι κι εκεινες να θυμηθούν περιστατικα. Ο Φινλανδός και η Φινλανδή από την άλλη θα δουν «κάτι» απόκοσμο αλλά πως θα το πρσδιορίσουν; Και χωρίς πλαίσιο πως να το περιορίσουν στα μέτρα μιας «εκλογίκευσης»; Και πως να το μοίραστουν; Σε αναλογία (ως ένα σημείο) μπορεί να συγκριθεί με τις ΗΠΑ παρόμοια ποσοστά άθεων/άθρησκων και κει. Αλλά πολύ ισχυρά πλαίσια ερμηνείας επίσης (θρησκευτικά ως ΟΥΦΟ).
 17. Η μαγεία αρχίζει τη στιγμή που καταλαβαίνεις την προσωπική ευθύνη και την αναλαμβανεις. Το «εγώ φταίω» άνοιγει δρόμο για να βρει κανείς τι μπορεί να κάνει για να υπερβεί τις καταστάσεις
 18. Η ανακάλυψη του Θεού είναι μονόδρομος από τη στιγμή που ο ανθρώπινος νους έχει τη δυνατότητα «πνευματικών/θρησκευτικών» εμπειριών (μέσω μη συμβατικών καταστάσεων συνειδητότητας). Οι ερμηνείες φόβων/άμυνας είναι περισσότερο σα να βρίσκεις αιτίες σε αποτέλεσματα. Γι αυτό δεν είναι παραγωγικές (ούτε θεμελιώνονται)
 19. Ναι λόγω της δεδομένης «καλωδίωσης» του εγκεφάλου που είναι κοινή σε όλους.
 20. Ε βέβαια. Πιο εύκολο είναι να έχεις στα χέρια σου μια χειροβομβίδα (ή ένα τιμόνι) από το να ξερεις πως να τα μεταχειριστείς.
 21. Γενικά έχω βρει ότι διδάσκοντας μαθαίνεις. Θέλει βέβαια κάποια βάση. Δηλ. διδάσκοντας κάτι που κατέχεις καπως σε προχωράει παραπέρα. Αν θελεις να μάθεις για κάτι, ρωτάς, διαβάζεις, ερευνάς. Αν θέλεις όμως να μάθεις καλα κάτι εφαρμόζεις οσα έμαθες από την αναζήτησή πιο πάνω. Αλλα αν θέλεις να κατέχεις κάτι συνεχίζεις με το να διδάξεις όσα έμαθες και εφάρμοσες.
 22. Ε, θα τα βγάλουν πέρα για λίγες μέρες μέχρι να ξανανακαλυψει κάποιος μια θρησκεία.
 23. Αν είναι νους δεν γίνεται να μην είναι εχέφρων. Αλλιως δε είναι νους.
 24. Τι είσαι; Ζητά επίθετο: Παρατηρητής. Μια χαρά κολλάει. Τι κανείς; Ζητά ρήμα: Παρατηρώ.
×
×
 • Create New...