Jump to content

RAFAHL

Νέα Μέλη
  • Posts

    13
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by RAFAHL

  1. Eίναι μια αρκετά λογική υπόθεση... αν Θεός βρίσκεται σε όλα, εμπεριέχει όλα γιατί αλλιώς δεν είναι αιώνιος αλλά πεπερασμένος και δεν είναι κάτι ξέχωρο απο την Δημιουργία σε σύνολο της, τότε και εμείς αποτελούμε κομμάτια του... νομίζω αυτη είναι η λογική διαδικασία που παραθέτει αυτός που έγραψε το παραπάνω αν σε βοηθάει αυτο. Θεός ειναι το σύνολο, Εαυτός ή Εγώ το κομμάτι του συνόλου. Ο βαθύτερος εαυτός μας αν είναι το "ανώτερο" "εξευγενισμένο" "αγνό" κομμάτι μας, τότε είναι το κοντινότερο ( σαν αντανάκλαση ) της Πηγής...άρα κάνω την υπόθεση οτι ο γραφων το παραπάνω δίνει μια πολύ όμορφη κατ'εμε άποψη οτι όλοι είμαστε εν δυνάμει Θεοί καθότι περιέχουμε ένα καθαρό κομμάτι του όλου "μέσα μας "... Προσωπικά το κρατάω σαν σκέψη και σας το παραθέτω απλά σαν μια άποψη...
  2. " Όταν λέμε ότι ο Θεός είναι μέσα μας, εννοούμε ότι είναι ο βαθύτερος εαυτός μας..." Την θεματική ενότητα αυτήν την άνοιξα με βάση το παραπάνω που διάβασα κάπου στο διαδύκτιο... Άρα τώρα που άνοιξε το θέμα και παράθεσαν αρκετοί τις απόψεις τους ίσως να κάνουμε ξανά την ερώτηση ."..που ακριβώς είναι ο βαθύτερος μας εαυτός ? " και νομίζω οτι θα το προσεγγίσουμε ακόμη καλύτερα καθότι ήδη έχουν γραφεί σε αυτό το φόρουμ απόψεις περι βαθύτερου εαυτού, ανώτερου εγώ ή φύλακα άγγελου που κατ'εμε είναι το ίδιο και το αυτό... Οδηγεί μήπως το θέμα αυτό σε μια ισοστοιχία ανθρώπου και Θεού? Σε μια μεταμόρφωση? Η απλά σε άλλη μια ατέρμονη φιλοσοφική συζήτηση θεωρητικού περιεχομένου?
  3. Δηλαδή το μέσα μας είναι υποθετικό ή υποκειμενικό, δηλαδή υπάρχουν πολλά μέσα στον κάθε ένα ξεχωριστά?
  4. Οπότε είναι πραγματικά μέσα μας τελικά?? Η το "μέσα μας" αντικατοπτρίζει κάτι άλλο...?
  5. Ακούμε και διαβάζουμε πολλές φορές οτι "ο Θεός βρίσκεται μέσα μας" , " πνεύμα του Θεού ΚΑΤΟΙΚΕΙ μέσα μας " ... θα ήθελα τις απόψεις των μελών αυτού του Φόρουμ, που πιστεύουν είναι αυτό το μέσα μας? Προφανως δεν πιστεύω να εννοούν ως "μέσα" τα όργανά μας, το συκώτι ή τα κόκκαλά και της αρτηρίες μας αλλά κάτι θέλουν να πουν με το "μέσα μας..." Μήπως το "μέσα μας" που εννοούν είναι στην πραγματικότητα έξω? Μήπως όχι? Διαφωτίστε με...
  6. Για να αντιληφθούμε ένα αντικείμενο (π.χ. μπουκάλι ) το χωρίζουμε-ταξινομούμε αυτομάτως νοητικά σε: 1. στο μπουκάλι ( αντικείμενο ) 2. στο τραπέζι που εβρίσκεται επάνω του το μπουκάλι μας ( περιέχων) 3. στην σχέση μεταξύ τους ( τραπέζι-μπουκάλι όπου το μπουκάλι εφάπτεται επάνω στο τραπέζι ) - ( χώρος-σχέση ) Για να αντιληφθούμε λοιπόν κάτι ενιαίο το χωρίζουμε σε μια τριάδα... Αντίστροφα σκεπτόμενος για να εκδηλωθεί κάτι το ενιαίο και να γίνει κατανοητό απο αυτήν την νοητική μας λειτουργία θα εκδηλωθεί σαν τριάδα :smilewink: 1. μου ήρθε τώρα οτι σαν άγιο πνεύμα αναφέρονται όλοι οι παλαιοι χριστιανοί μελετητές και οι γνωστικοί και οι κατόπιν μυστικές χριστιανικές διδασκαλίες στον χώρο πνεύμα (χώρος-σχέση).
  7. "...Ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΡΑΦΑΗΛ (Ο ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ) ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ..." Με εκφράζει... :cheerful:
  8. IGNE NATURA RENOVATUR INTEGRA Δια του Πυρός η Φύσις ανακαινίζεται ακέραια
  9. Συν Αθηνά και χείρα κίνει σαν να λέμε... Περι προσευχής μια παρένθεση να κάνω, οτι στα παλαιοχριστιανικά κείμενα αναφέρεται σαν προσπάθεια (έκκληση) ένωσης του ατόμου με τον πυρρήνα του Θείου, όπου σαν θυσία (του εγώ μας) προσφέρουμε τον εαυτό μας στην Θεία Βούληση μέσω υπέρβασης. Ένας δίαυλος με το Όλον. Και ένα μέτρο τελείωσης όπου η ατομικότητα υπερβαίνοντας τα προσωπικά θέλω και την αυταπάτη της ύλης παραδίδεται στην Θεία Βούληση, στην πραγματική ύπαρξη δηλαδή. Αν αποσκοπεί σε ιδιοτελή οφέλη, τότε εξ'ορισμού δεν είναι προσευχή αλλά έκκληση βοηθείας ( έκκληση στον νόμο της Θείας Πρόνοιας το ονομάζουν ) όπου αναλόγως δρα η μενει αδρανής. Εκεί "κολλάει " μάλλον η πρόληψη απο την πλευρά μας, προλαμβάνουμε μέχρι εκεί που δυνάμεθα και κατόπιν επικαλούμαστε την βοήθεια του υπερβατικού. Συμπληρωματικά 1. FONS VIVUS IGNIS CARITA = Πηγή ζώσα Πυρ αγάπη ( σε λατινικά κείμενα περι προσευχής ) Το πυρ αγάπης συνιστά τον δίαυλο με την ζώσα πηγή 2. "... εάν ζητούν προσωπικά αγαθά ας μην εκπλήσσονται αν δεν λαμβάνουν τίποτε. Η βασιλεία του Χριστού δεν είναι του κόσμου τούτου..." ( περι προσευχής )
  10. Πότε θα τιμήσεις λοιπόν εναν αιρετικό με την παρουσία σου?

  11. Πάντα ο Speedy βάζει το χεράκι του ως γνωστό... χεχεχε...

  12. Δεν σου ξεφεύγει τίποτε τελικά βλέπω... Καλώς σε βρήκα :)

  13. Καλώς σας βρήκα. Για την ώρα απολαμβάνω τις πολύ όμορφες συζητήσεις σας σε αυτον τον ιστοτόπο. Χαίρομαι να γνωρίζω "ανήσυχα" πνεύματα. :)

×
×
  • Create New...