Jump to content

Νηπενθη

Νέα Μέλη
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Νηπενθη

  1. Θα μοιραστώ κάτι που διάβασα πρόσφατα και με έκανε να χαμογελάσω αληθινά. Δε θα σταθώ στο τί είναι μαγεία ως πράξη αλλά σε αυτό το πότε που ρωτάς.... "Να ζητάτε από το Θεό, αφού εσείς έχετε εξαντλήσει το ανθρωπίνως δυνατό για την υπόθεση σας. Με λεβεντιά να πηγαίνετε στον Θεό, όχι σαν κλαψιάρηδες ζήτουλες. " Γέροντας Παίσιος.
  2. Χωρίς να διαφωνώ ακριβώς, θέλω να ρωτίσω: Όταν ένας άνθρωπος θέλει να περάσει κάποιο μήνυμα - ειδικά ένας καλλιτέχνης, που για μένα η τέχνη της τέχνης είναι στην ουσία να περνά μηνύματα (σε διάφορα επίπεδα) - θεωρείται οτι είναι "λάθος" να το κάνει με κάποιον τρόπο "ακραίο" εαν πιστεύει ότι έτσι θα είναι ποιό άμεσο? Πχ όταν ο John Lennon και η Yoko Ono πόζαραν γυμνοί θέλοντας να περάσουν ένα αντιπολεμικό μήνυμα - η πράξη τους ήταν σαφώς προκλητική. (αλλά....) Όσο για τον Manson - μάλλον στην περίπτωση του ισχύει αυτό που λες εσύ Νεφέλη - ( ίσως και όχι) Πάντος προσωπικά δεν κολλάω στην "βαρβαρότητα" της πράξης του. Υπερασπίζομαι όμως το δικαίωμα έκφρασης του ανθρώπου. Δυστυχώς ή ευτυχώς η κοινωνία-μάζα έχει συχνά ανάγκη από ακρότητες για να προβληματιστεί και να αφυπνιστεί.
  3. Memento Mori (= Θυμήσου το Θάνατο) και Carpe Diem. ( = Άδραξε τη μέρα) Αυτές οι δυο φράσεις μαζί είναι μια φιλοσοφία ζωής που προσπαθώ κάθε μέρα να κάνω πράξη. Δεν είναι κάτι καινούργιο και πρωτότυπο αλλά είναι πιστεύω κάτι πολύ ουσιαστικό. Να θυμάσαι το θάνατο, το "τέλος" γενικά έτσι ώστε να ζείς ποιοτικά την κάθε στιγμή σαν να ναι η τελευταία.
  4. Γεια σας και πάλι ευχαριστώ για τις συμβουλές σας, να 'σται καλα
  5. Γειά σας! Ανακάλυψα τη σελίδα πριν λίγες μέρες και τη βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα. Θα ήθελα σας παρακαλώ τη βοήθεια σας για κάποιο θέμα. Αντιμετωπίζω εδώ και καιρό κάποια "προβλήματα" κατά τη διάρκεια του ύπνου μου και ψάχνω απαντήσεις. Σχετικά συχνά, πιάνω τον εαυτό μου να είναι παγιδευμένος σε μια κατάσταση μεταξύ ύπνου και ξύπνιου. Έτσι μπορώ να περιγράψω αυτό που μου συμβαίνει. Το σώμα μου είναι παραλυμένο, και αδυνατώ να κάνω οτιδήποτε. Κάποιες φορές έχω μάλιστα ταχυπαλμία. Τελικά τα καταφέρω σιγά σιγά να αποκτήσω τον έλεγχο και να ξυπνήσω. Πριν μια βδομάδα περίπου μου συνέβηκε όμως κάτι αληθινά παράξενο. - για μένα τουλάχιστον - Αρχικά βρέθηκα πάλι σε αυτή τη φάση ύπνου - ξύπνιου. Από την ώρα που κατάφερα να ξυπνήσω εντελώς ένιωθα μια απίστευτη χαλάρωση . Σχεδόν δεν ένιωθα το σώμα μου. Κατάφερα να δω την ώρα. Ήταν 1.40. Μετά δεν ξέρω ακριβώς πότε και φυσικά πώς έγινε, ένιωσα ότι ανέβαινα προς τα πάνω ενώ το σώμα μου βυθιζόταν. Εκείνη την ώρα άκουγα κάτι σαν βουητό. Δεν μπορούσα να το ελέγξω. Τρομοκρατήθηκα αλλά αμέσως ένιωσα μια γαλήνη ηδονική, μαγευτική. Ένιωσα να ανέβαινω περισσότερο και ξαφνικά, ενώ έβλεπα το δωμάτιο μου " σχηματίστηκε" μπροστά μου κάτι σαν ολόλευκος φωτεινός δρόμος που ανέβαινε προς τα πάνω. Πανικοβλήθηκα και με όλες μου τις δυνάμεις προσπάθησα να το σταματήσω. Προσευχήθηκα. Ο δρόμος χάθηκε και σιγά σιγά ένιωσα ξανά το σώμα μου και κατάφερα να σηκωθώ. Η ώρα ήταν 2.20. Ήταν κάτι πάρα πολύ έντονο για να πιστέψω οτι ήταν απλά ένα όνειρο ή μια παραίσθηση. Παρόλα αυτά δεν είμαι απόλυτη και δέχομαι όλες τις πιθανές εκδοχές. Έχω διαβάσει για την αστρική προβολή και για εξωσωματικές εμπειρίες και διερωτάμε αν αυτό που έζησα είχε κάποια σχέση, καθώς και αν " κινδυνεύω " με οποιοδήποτε τρόπο. Αν μπορείτε να με βοήθησετε σας παρακαλώ πολύ στείλτε μου email στο nepenthe7@hotmail.com . Σας ευχαριστώ.
×
×
  • Create New...