Jump to content

Niphredil

Νέα Μέλη
  • Posts

    96
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by Niphredil

  1. Σωστό σε βρίσκω.... Μόνο με τη μαγεία λες να τα καταφέρνουμε αυτά;
  2. Πολύ μου αρέσει το user name σου....καλώς σε βρίσκω!!!
  3. Με μεγάλη χαρά σας ξαναβρίσκω... μετά από ένα και πλέον έτος όπου έλειπα εις την αλλοδαπήν...και που λόγω οικογενειακών μπλεξιμάτων δεν είχα κανένα μυαλό για διαδυκτιακές κοινωνικότητες! Χαίρομαι πολύ που ξαναμπήκα στο φόρουμ, αγάπη και ευχές σε όλους παιδιά!
  4. Και υποτίθεται πως 72 ραββίνοι μετέφρασαν την Παλαιά Διαθήκη, μην κοιτάτε που για στρογγυλοποίηση λέμε η μετάφραση των εβδομήκοντα
  5. Ακριβώς αυτό αλλά από την ανάποδη: -Είμαι μάγισσα, παιδιά... -Τί πράγμα;!!!!!!! :4_2_200v[1]: και, εν συνεχεία: :23_28_114[1]: οπότε εγώ: :icon_mi_11: :icon_mi_11: :icon_mi_11: :icon_mi_11: :icon_mi_11:
  6. Ναι, γι' αυτό εδώ στην Ελλάδα αν φωνάξεις μέσα στο δρόμο: Κύριε πρόεδρε! θα γυρίσουν όλοι το κεφάλι. Επίσης: Από μπρος σας ξεμακραίνει κάθε δύναμη εχθρική αλλά ανίκητη μία μένει που τες δάφνες σας μαδεί. Η διχόνοια, όπου βαστάει ένα σκήπτρο η δολερή, καθενός χαμογελάει, πάρ'το, λέγοντας, και συ. όπως έγραφε και ο εθνικός μας ποιητής.Εννοώ, απέχουμε τόσο πολύ από το τέλειο άτομο. Και σαν ανθρώπινες οντότητες και, αλίμονο, σαν Έλληνες. Σ' αυτό το σημείο τουλάχιστον.
  7. τι είναι αυτό, σαν να λέμε, φύλακας άγγελος, προσωπικός φύλακας, θεός καθοδηγητής; έχεις κάποια διεύθυνση στο διαδύκτιο να ενημερωθώ λίγο καλύτερα;
  8. Μέσα σε όλα αυτά πιστεύω πως παίζει ρόλο και η καταπίεση που αισθάνεται ο άνθρωπος στις σύγχρονες κοινωνίες. Οι ασταμάτητοι ρυθμοί της "πολιτισμένης" Δύσης τον κάνουν να ασφυκτιά, η ψυχή του ζητά μία ανάπαυλα, εξ΄ού και η αναβίωση των παλιών θρησκειών στις κοινωνίες της Δύσης. Και η οικολογική καταστροφή σίγουρα έχει παίξει το ρόλο της, μαζί με την ανάγκη να τα "ξαναβρούμε" με τη μανούλα Γη...
  9. Σημάδι των καιρών δεν είναι και η έξαρση της εμπορευματοποίησης του πράγματος; Τα μαγαζάκια που ξεφυτρώνουν στο διαδύκτιο και παντού με τσιμπημένες τιμές ή οι δήθεν πεπειραμένες μάγισσες -υπήρχαν πάντα, αλλά τώρα είναι πολύ περισσότερες- που μέσω πιστωτικής κάρτας σου λύνουν όλα σου τα προβλήματα; Πιστεύω πως σήμερα πολλές παλιές θρησκείες ξεμύτισαν, είτε με την έννοια της αναβίωσής τους, είτε με την έννοια ότι ο κόσμος χαλαρώνει κάπως σε θέματα ανεξιθρησκίας και τώρα βγαίνουν πράγματα που προϋπήρχαν αλλά ήταν κρυμμένα. Γι' αυτό τώρα το κλίμα σηκώνει να υπάρχουν τόσες σειρές στην τηλεόραση και τόσα βιβλια με θέμα το υπερφυσικό. Παλιότερα δεν ήξερε καν τί ήταν αυτά τα πράγματα ο κόσμος. Είναι σαν να έχουν πέσει κάποια σύνορα. Σε όλους τους τομείς. Το νερό του ποταμού ανακατώνεται και φέρνει στην επιφανεια ό,τι κρύβει ο βυθός: από χαμένους θησαυρούς μέχρι σκουπίδια και λάσπες...
  10. Διαβάστε την τριλογία του Αρθούρου, του Μπέρναρντ Κόρνγουελ. Είναι πάαααρα πολύ καλό...
  11. Χαίρομαι που τουλάχιστον δεν έχεις δυο μέτρα και δύο σταθμά για να κρίνεις τα πράγματα, όπως δυστυχώς έχουν πολλοί που έχω κουβεντιάσει. Αλλά πρέπει νομίζω να λάβουμε υπόψη ότι αν δεν ήταν και κάτι Κολοκοτρώνηδες, να χύσουν αίμα, θα υπήρχε σήμερα Ελλάδα; Ίσως οφείλουμε να εξετάζουμε τα κίνητρα λίγο περισσότερο. Εννοώ, όταν κάποιος μας επιτίθεται δεν πρέπει να αντισταθούμε γιατί ενδεχομένως θα χύσουμε το αίμα του; Και δεν μιλάω μονάχα για τον Κολοκοτρώνη τώρα. Μη γίνουμε και "σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω...." :angel: :angel: :angel: :angel: :angel: :cheerful:
  12. Το σχετικό βιντεάκι για το Νίκο Δήμου βρίσκεται ΕΔΩ και τιτλοφορείται: Nicos Dimou on Greek nationalism - 1994
  13. Δεν ξέρω πόσο "συνωμοσιολογικό" μπορεί να ακούγεται, αλλά από τη στιγμή που άνθρωποι σαν τον Νίκο Δήμου (κι όποιος θέλει ας διαβάσει το έργο του Η δυστυχία του να είσαι έλληνας και η απολογία ενός ανθέλληνα) θεωρούνται εκ των λαμπροτέρων πνευματικών τέκνων του τόπου (ο άνθρωπος βγήκε σε ξένη εκπομπή και είπε ότι οι Έλληνες είναι όλοι τρελοί και χρειάζονται ομαδική ψυχοθεραπεία), τότε, ναι, εδώ, σ' αυτήν την χώρα, τον Κολοκοτρώνη θα τον ξαναβάζαμε φυλακή. Α, και επειδή θίχτηκε και το θέμα ότι ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Κολοκοτρώνης σφάξανε, άρα τι δουλειά έχουν στις τρεις πρώτες θέσεις, τότε (κατ' αναλογία) να ρίξουμε το ανάθεμα στους έλληνες πολιτικούς (Καραμανλής και Παπανδρέου) που κάθε τρεις και λίγο πάνε και καταθέτουν στέφανα στο μνημείο του Κεμάλ, γιατί μην μου πει κανείς ότι αυτός δεν έσφαξε. Και μην μου πείτε πως έσφαξε τους ιμπεριαλιστές Έλληνες, γιατί και ο Τούρκος κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας δυνάστης ήταν. Ή τι να πούμε για τον Γιάννη Μπουτάρη, που πρότεινε κεντρική λεωφόρος της Θεσσαλονίκης να μετονομαστεί σε λεωφόρος Κεμάλ Αττατούρκ. Πείτε μου κάποιος αν και οι απέναντι θα έκαναν για μας κάτι αντίστοιχο. Πλατεία της Άγκυρας να μετονομαστεί σε πλατεία Κολοκοτρώνη. Αν θα τολμούσε κάποιο επιφανές πρόσωπο, και υποψήφιος νομάρχης, όπως ήταν τότε ο Μπουτάρης, να το προτείνει. Θα τον πετροβολούσαν μέχρι και τα σαλιγκάρια. Οπότε, το συμπέρασμα είναι όντως ντροπή μας.
  14. Εγώ πάλι, κι ας τσαντιστούν ενδεχομένως κάποιοι, το βρήκα υπερβολικό να μπαίνουν στην δεκάδα πολιτικοί σαν τον Καραμανλή και μαλιστα σε κατάταξη υψηλότερη από αυτή του Περικλή, του Πλάτωνα και του Σωκράτη και να συγκρίνονται με μορφές όπως ο Καποδίστριας. Άσε που πιστεύω πως κάποιες από τις παρουσιάσεις ήταν σκόπιμα αβαντοδαρισμένες, προκειμένου να προβληθούν στον ανιστόρητο συγκεκριμένα πρόσωπα...και θεωρώ ότι κάποιες άλλες παρουσιάσεις τις "φουντάρησαν" σκοπίμως.
  15. Το The Secret αυτό δεν λέει; ότι η σκέψη μας προσελκύει ανάλογες καταστάσεις, γεγονότα, πρόσωπα... ακόμη και σε καθημερινό επίπεδο. Και συμφωνώ πως αυτή είναι η βασική αρχή της μαγείας.
  16. Ο φθόνος είναι το κουράγιο των δειλών.
  17. Κοίτα: ΠΑΝΤΑ κάποιος/οια θα θέλει να εξυπηρετεί ίδιον όφελος. Δεν είναι κακό αυτό (πάντα). Απλά, το ερώτημα προκύπτει το εάν το όφελος καθαυτό είναι σε βάρος....άλλου/λων! Όμως γι αυτό, δεν πρέπει να κατηγορηθεί η ίδια η Μαγεία, έτσι??? Αξίωμα: Οι μάγοι/μάγισσες μπορούν να σ' απογοητεύουν -η ίδια η Μαγεία καθαυτή ΠΟΤΕ!!! -------------------- Ναι. Αφού το ίδιο θεωρώ πως παίζει για το Χριστιανισμό. Δεν νομίζω, για παράδειγμα, να συμβούλεψε ο Χριστούλης τον Εφραίμ περί Βιστωνίδας. Αλλά τι νομίζω πως συμβαίνει: από έναν ιερέα, και μάλιστα μίας τέτοιας ανιδιοτελούς θρησκείας, περιμένεις/ απαιτείς τα καλύτερα. Οπότε χτυπάει τρεις φορές άσχημα ό,τι κι αν κάνει. Φίλος δικός μου που έζησε δύο χρόνια στον Άθω μου λέει πως αν γινόταν να πάω και να γνωρίσω τα πράγματα εκ των έσω, θα έμενα έκθαμβη από την σαπίλα και την αγιότητα. Ο μπαξές έχει απ' όλα. Όμως η μαγεία είναι, αν θέλεις, πιο μυστηριώδης. Άγνωστος τόπος για τους περισσότερους. Γι' αυτό και της φορτώνουν ό,τι φανταστούν πως έχει κάποια σχέση με μαγεία. "Τι είσαι; Σατανιστής; Δηλαδή, μάγος. Βουδδιστής; Δηλαδή, μάγος. Ό,τι παλαβό δόγμα μπορείς να φανταστείς; Μάγος και πάλι." Όλα τα στραβά κουλούρια της στραβής πινακωτής. Επειδή ο κόσμος δεν ξέρει. Και επειδή και όσοι ξέρουν είναι αμφίβολο αν επιθυμούν να αφήσουν τον κάθε άσχετο να μάθει. Έτσι κρατιέται το θέμα σε κάποιο επίπεδο. Από μία άποψη, ο καλύτερος μανδύας προφύλαξης για το Μάγο είναι η ίδια του η "ρετσινιά"... Όσο για τον αν είμαι τουρίστρια στο χώρο, δεν ξέρω. Το βέβαιο είναι πως θα το έψαχνα πολύ πριν "αγοράσω" ένα σπίτι. Γιατί το πιθανότερο είναι να περάσω πολλά πολλά χρόνια της ζωής μου μέσα σ' αυτό. Έπειτα λένε, όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, ο δάσκαλος βρίσκεται.
  18. Εμένα κάτι τύποι της αριστερής ατραπού που είχα κουβεντιάσει με μπάρδεψαν. Από τη μία έλεγαν πως το τάγμα τους (του Κόκκινου Δράκου) έχει ανιδιοτελή κίνητρα και προάγει την αλληλεγγύη μεταξύ των μελών, από την άλλη έπρεπε να πληρώνουν και συνδρομές και το κυριότερο, έλεγανπως ενώ η δεξιά ατραπός στο ανώτερό της στάδιο οδηγεί στην ένωση με το Θείο, η αριστερή στην ουσία κάνει τον ίδιο τον άνθρωπο θεό. Και τους ρωτάω, καλά ρε παιδιά, και αν κάποια στιγμή ένα άλλο άτομο, αδελφός, της κάστας σας, σας εμποδίζει με κάποιο τρόπο να "θεωθείτε", τότε τί κάνετε; Πού πάει η αλληλεγγύη σας; Όσο απάντησαν σε σας, απάντησαν και σε μένα.
  19. Διότι αισθάνομαι ότι μου ταιριάζει. Ασχολούμαι ελάχιστα, ένα δύο μήνες, αφού διάβασα μπόλικα σχετικά πραγματάκια, και πάντα είμαι έτοιμη να αποχωρήσω διακριτικά εαν εντέλει δεν μου ταιριάζει όσο αισθάνομαι αυτή τη στιγμή, που μπορεί να είναι απλώς και μόνο ένας ενθουσιασμός (καινούριο κοσκινάκι μου...) Όσο για το τι φταίει, θα έλεγα, εκτός από τη θρησκεία, και πάρα πολλοί αποκρυφιστές έχουν ευθύνη, που χρησιμοποίησαν αυτές τις ενέργειες για προσωπικό όφελος ή για καταστροφή. Καπνός χωρίς φωτιά δεν υπάρχει παιδιά....ας μην γελιόμαστε. Έχουμε και εμείς τη σκαρταδούρα μας, όπως βέβαια κάθε κάστα, κάθε θρησκεία, κάθε επάγγελμα. Απλώς η μαγεία είναι από τη φύση της ακατανόητη -ή δυσνόητη, για όποιον δεν έχει εντρυφήσει- έτσι το πέπλο του μυστηρίου που την περιβάλλει γίνεται ακόμη πιο ύποπτο και ομιχλώδες, αν η χρήση της είναι ωφελιμιστική.
  20. Νίφρεντιλ ήταν ένα λουλούδι στον Αρχοντα των Δαχτυλιδιών... Σοφό βιβλίο!
  21. Στο Λονδίνο, στο Πικαντίλυ, υπάρχει sex shop με το όνομα Lovecraft.... Δεν κάνω πλάκα!!!
  22. http://www.youtube.com/watch?v=4HRZ8vG3m78 Σ' αυτή τη διεύθυνση θα βρείτε ένα τραγούδι που νομίζω θα αρέσει σε όλους.... Best Wishes!!! There is a war going on between the sun and the moon before they come to terms, we'll be consumed...
×
×
  • Create New...