Jump to content

johnny

Mέλη
  • Posts

    4,500
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by johnny

  1. Εγώ αφήνω προσεκτικά αυτό εδώ... https://thepressproject.gr/synomosiologi-enantion-tou-metopou-logikis/
  2. Μα ναι! Πλέον είναι τόσο συνηθισμένο που μπορεί σχεδόν ο καθένας να μιμηθεί τους τρόπους που χρησιμοποιείται, τρέφοντας σε ασυνείδητο επίπεδο "το τέρας"... Κι αυτό πραγματικά δεν είναι και ό,τι καλύτερο να περνά έτσι, ασυνείδητα.
  3. Ωραία προσέγγιση, outis! Θεωρώ βέβαια ότι αυτό που "φαίνεται" πιο πολύ να ξεφούσκωσε τα τελευταία χρόνια ήταν το ίδιο επίπλαστο new age στοιχείο που "φάνηκε" να φουσκώνει από τα τέλη της δεκαετίας του '90, ως κάτι "νέο" για τα ελληνικά δεδομένα που μέχρι πρόσφατα είχε μεγάλη πέραση ως lifestyle αλλά αποδυναμώθηκε κυρίως γιατί ο κόσμος κατάλαβε ότι δεν λειτουργεί - τουλάχιστον με τον τρόπο που το είχε εκλάβει. Ουσιαστικά θέμα εντροπίας είναι, αλλά σίγουρα δεν ευνοούν και οι εποχές που ζούμε... Αυτό που επίσης παρατηρώ στο διαδίκτυο είναι μια γενικότερη πτώση σε οτιδήποτε γραπτό. Αυτό ισχύει για κάθε θεματολογία, πόσο μάλλον για το occult πεδίο που δεν είναι και ιδιαίτερα "εύπεπτο" αναγνωστικά, ούτε μπορεί να δοθεί για λόγους συντομίας με εικόνες, που εκ των πραγμάτων έχουν μεγαλύτερη πέραση πλέον, ιδιαίτερα στα social media. Πιθανότατα αυτή η τάση αποτελεί προϊόν έλλειψης χρόνου ή/και έλλειψης ενδιαφέροντος. Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον τα άρθρα που φαίνεται να τραβάνε το ενδιαφέρον του κόσμου είναι αυτά που έχουν πομπώδεις τίτλους τύπου "Σοκ στο Πανελλήνιο:...", "Συγκλονισμένη όλη η κοινωνία με...", "Δείτε συγκλονιστικό ντοκουμέντο...", κλπ. Συνεπώς, κοινωνιολογικά και μόνο, μπορεί να εξηγηθεί με σχετική ασφάλεια. Φυσικά, όσοι ασχολούνταν σοβαρά μ' αυτόν τον τομέα, όπως και με κάθε τομέα, συνεχίζουν να ασχολούνται... απλά ο αριθμός τους είναι αρκετά πιο μικρός για να παρατηρηθεί εύκολα σε σχέση με αυτόν που "φαίνεται" (βλ. την προαναφερόμενη φούσκα).
  4. Εντάξει, οι στατιστικές μελέτες μπορεί να αποδεικνύουν την ύπαρξη μεταφυσικών φαινομένων αλλά δεν εξηγούν επ' ουδενί το μηχανισμό λειτουργίας τους, κάτι που αφήνει μπόλικο χώρο για ερμηνείες αμφίβολης εγκυρότητας. Και στην τελική δεν είναι τόσο εύκολο να προσδιορίσεις τους μηχανισμούς αλληλεπίδρασης και άσκησης επιρροής του νου στο χώρο και στο χρόνο όταν καλά-καλά δεν έχεις προσδιορίσει τους μηχανισμούς λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος. Από 'κει και πέρα υπάρχουν φαινόμενα και φαινόμενα. Για παράδειγμα, δε νομίζω ότι έχει την ίδια σκοπιμότητα το να ερμηνεύσεις με φυσικούς όρους το ρίξιμο ταρώ και την κίνηση ενός αντικειμένου με το μυαλό. Ωστόσο, επειδή ο κοινός παρονομαστής σε όλα είναι ο νους και η αλληλεπίδρασή του με το περιβάλλον, αν μπορέσει να μελετηθεί αυτό τότε θα εξηγηθούν πολλά πράγματα. Δεν ξέρω αν φταίει η ανθρωπότητα που δεν είναι έτοιμη, οι επιστήμονες που είναι κομπλεξικοί ή το δόγμα των θετικών επιστημών και των ανάλογων εργαλείων τους...
  5. Εντάξει τώρα, η κοινωνικο-οικονομική ανισότητα που υπάρχει δεν αναιρεί τη σκοπιμότητα προόδου των επιστημών. Είμαι σίγουρος πως όσοι πεινάνε θα μπορούσαν να χορτάσουν και χωρίς να κοπούν τα κονδύλια του CERN. Εκτός αυτού, δε μας χάλασαν ιδιαίτερα οι πρακτικές εφαρμογές των ερευνών του CERN και του κάθε CERN (βλ. internet).
  6. Αυτό παραπέμπει σε ελιτισμό (με δόσεις αλαζονείας κλπ κλπ). Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσε ο ελιτισμός να συγχέεται με το ρατσισμό, ή αν ελλείψει πλούσιου λέξιλογίου τείνουμε να τα ονομάζουμε όλα "ρατσισμό"... (δεν αστιεύομαι, προχτές βρέθηκα σε μια παρέα ποικίλλων ηλικιών και κανείς δεν ήξερε τί σήμαινε η λέξη "ελιτισμός" )
  7. Ενδιαφέρον - πλην ακριβό - εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με θέμα "Η μυστική παράδοση της αρχαίας Αιγύπτου: μαγεία, θεουργία, Ερμητισμός". http://e-epimorfosi.aegean.gr/e-viewpr?prpd_id=45235&menu=general Είναι μαθήματα εξ' αποστάσεως, ωστόσο παρέχεται πιστοποιητικό στο τέλος. Όπως και να 'χει, δεν είναι πολύ ενδιαφέρον ότι ένα πανεπιστήμιο οργανώνει τέτοια μαθήματα, όποια κι αν είναι η προσέγγισή του?!
  8. Τα όπλα όχι μόνο θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση του πληθυσμού, αλλά θα κινούσαν ξανά και τη φρικτή οικονομία στην οποία έχουμε περιέλθει γενικώς σαν κόσμος. Ένας πόλεμος είναι κάτι το αρκετά επίκαιρο, μιας και πάντα ιστορικά χρησιμοποιούταν για τη "διόρθωση" καταστάσεων σαν αυτή που βρισκόμαστε, ιδιαίτερα οι μεσογειακές χώρες (ανεργία + "υπερπληθυσμός" + άσχημη οικονομία + πετρέλαιο/φυσικό αέριο + φόβος + πολιτική αστάθεια + + +... ). Ε, μετά τον πόλεμο, οι χώρες που πουλούσαν όπλα ή οι χώρες που έμειναν ουδέτερες για να φυλάνε τα λεφτά των υπολοίπων μπορούν να ασχοληθούν και με την έρευνα... Μ' ένα σμπάρο, 3 τριγώνια λέμε!
  9. Η μετάφραση της επισκεψιμότητας σε συμμετοχή καθώς και η δημοσίευση νέων άρθρων δεν είναι κάτι που μπορεί να εκβιαστεί. Και ακόμα κι αν εκβιαστεί, το αποτέλεσμα δεν θα είναι ιδιαίτερα ποιοτικό... οπότε το "όσα θέλετε" είναι λίγο αστείο. Από 'κεί και πέρα τα στατιστικά επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα (και στο φόρουμ, φυσικά) δε συμφωνούν καθόλου με την άποψη που έχετε περί απομόνωσης. Κάθε μήνα έχουμε μέσο όρο πάνω από 30.000 επισκέπτες (και μέσο όρο επισκέψεων πάνω από 40.000) και πάνω από 600.000 hits. Εννοείται ότι ένα κομμάτι αυτού του όγκου πάει στο φόρουμ, αλλά συνειδητοποιείτε πόσο μεγάλα είναι αυτά τα νούμερα για μια σελίδα που έχει να ανανεωθεί εδώ και 2 χρόνια?!... Δε χρειαζόμαστε κανένα μύστερυ ( ), καμία διαφήμιση και κανένα κράχτη. Όπως είπε και η Δανάη, θέλουμε νέα άρθρα, νέα μέλη και περισσότερη διάθεση, στοιχεία που ωστόσο δε μπορούμε να εκβιάσουμε.
  10. Βηλφεγώρ, αυτά τα πράγματα είναι επικίνδυνα, να προσέχεις... Ναι, εντάξει, με την έννοια ότι έχουν συζητηθεί τόσο μα τόσο πολύ που πλέον έχουν καταντήσει αηδία... οι εξωγήινοι, οι ψυχικές δυνάμεις, τα poltergeists κλπ είναι σίγουρα πολύ πιο pop απ' ό,τι τα ενωχιανά κλειδιά, η ερμητική καμπάλα κλπ.
  11. Γιατί πρέπει σώνει και καλά να διαδοθεί? Μήπως είμαστε κάποια εμπορική επιχείριση και θέλουμε να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα και κατ' επέκταση τα κέρδη μας, ή μήπως υπάρχει κάποιο είδος συναγωνισμού με άλλες ιστοσελίδες και fora του ελληνικού διαδικτύου για το ποιός την έχει μεγαλύτερη (την επισκεψιμότητα)? Εδώ τόσα χρόνια δεν έχει μπει ούτε μια διαφήμιση, ώστε να καλύπτονται τα έξοδα συντήρησης που μέχρι σήμερα βαρύνουν τους συντονιστές. Εκτός αυτού, νομίζω πως μια χαρά μας βρίσκει όποιος θέλει - δεν είναι κάποια "χτεσινή" ιστοσελίδα το art of wise. Από 'κει και πέρα το να μη μας βρίσκει κανείς στην πρώτη σελίδα του google με λέξεις-κλειδιά όπως "μαγεία,ξόρκια,επίκληση,ψυχικές δυνάμεις,ταρώ,εναλλακτική αναζήτηση,φόρουμ μαγείας,κοινότητα μαγείας και τηλεκίνηση" δε νομίζω να είναι και τόσο μεγάλη χασούρα για μας. Στην τελική, αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με ψυχικές δυνάμεις, τηλεκίνηση ή όποιο άλλο pop θέμα τον ενδιαφέρει, θα βρει πρώτα και τους "pop προορισμούς" για να τα συζητήσει. Αν το ενδιαφέρον του δεν εξαντληθεί εκεί, μια χαρά θα βρει και το αβάπτιστο. Και πάνω σ' αυτό, παίζει να χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κάθε esoterica που εκτονώνει ένα μεγάλο μέρος της δήθεν αναζήτησης και του δήθεν απόκρυφου, έτσι ώστε όσοι επισκέπτες καταλήγουν εδώ είναι λίγο πιο "υποψιασμένοι", ή τουλάχιστον έχουν δει τα χειρότερα αλλού και ψάχνουν κάποιο σοβαρό φόρουμ να συζητήσουν σαν άνθρωποι. Δεν είμαι κατά της επισκεψιμότητας, αλλά με το παραπάνω κριτήριο θεωρώ ότι είναι καλό που το φόρουμ δεν είναι στις πρώτες 2-3 σελίδες του google. Η ιστοσελίδα του art of wise, από την άλλη, θα έπρεπε να είναι. Και από τεχνικής άποψης έχει γίνει δουλειά ώστε να είναι, αλλά δε φτάνει αυτό. Όταν δεν έχει ανανεωθεί το περιεχόμενό της τα τελευταία 2 χρόνια (και φταίω κι εγώ γι' αυτό, δε βγάζω τον εαυτό μου απ' έξω), δε μπορούμε να περιμένουμε να είμαστε και στο ζενίθ της επισκεψιμότητας... ΥΓ: Μα αλήθεια τώρα, κάθε φορά που ανοίγει ένα τόπικ περί ψυχικών δυνάμεων, πεθαίνει ένα αξιολάτρευτο γατάκι... :kitty: ΥΓ1,5: ...κι ο Artzuna γίνεται λίγο περισσότερο χριστιανός. Επιτέλους, πρέπει να σταματήσει τούτο το κακό.
  12. Δηλαδή όποιος έχει αρκετές γνώσεις και διδάσκει είναι μάγος? Αυτή η επεξήγηση, ως στόχος, παραπέμπει περισσότερο σε δάσκαλο ή καθηγητή παρά σε "μάγο". Όπως και να 'χει, στη φάση που είσαι ο καλύτερος "μέντορας" που θα μπορούσες να αξιοποιήσεις είναι μια βιβλιοθήκη. Κι αν θέλεις καθοδήγηση στο τί θα διαβάσεις, υπάρχουν μπόλικα θέματα σ' αυτό το φόρουμ (και στην ιστοσελίδα) να σε κατευθύνουν. :wink:
  13. Ο Σαμανισμός, σαν ποιότητα, έχει περισσότερο καθαρτικό και θεραπευτικό χαρακτήρα παρά "μαχητικό", ή τουλάχιστον αυτή είναι η επικρατέστερη κλίση του. Αν θέλεις "μάχες", ασχολήσου καλύτερα με κάποιο ρεύμα τελετουργικής μαγείας, γιατί αν προσεγγίσεις με αυτό το σκεπτικό τον σαμανισμό δε νομίζω να πας μακριά...
  14. Πράγματι, αυτή η περίπτωση είναι ακόμα πιο διαδεδομένη πλέον, και ακόμα πιο τραγική. Μου θυμίζεις μια πρόσφατη συζήτηση με κάποιους ανθρώπους που ξυπνούν και κοιμούνται με την αίσθηση ότι ζουν για να τους βασανίζει ένα αόρατο χέρι με χαράτσια, υποχρεώσεις, προβλήματα κλπ, κι ότι τίποτα δεν είναι στο χέρι τους (μοιρολατρεία στο έπακρο). Το ανατριχιαστικό είναι πως όταν διερωτήθηκα γιατί αυτό το αόρατο χέρι τους αφήνει να ζουν και δεν τους σκοτώνει απλώς (μιας και κάτι τέτοιο θα ήταν πιο άμεσο και πιο "οικονομικό" από το να τους βασανίζει) και τους ρώτησα μήπως υπάρχει κάποιος λόγος που συνεχίζουν να ζουν... δεν ήξεραν τί να μου απαντήσουν. Πραγματικά είναι τραγικό να σε ρωτάει ένας άνθρωπος 50+ χρονών με γνήσια απορία "γιατί?" ζει... Τουλάχιστον εύχομαι να μην καταντήσουν έτσι και οι νεότερες γενιές, που ήδη εμβαπτίζονται σε αυτή τη νοοτροπία. ΥΓ: Dimulator, κάτι μου λέει ότι δεν έχεις την παραμικρή ιδέα για τί πράγμα μιλάς (πόσο μάλλον τι είναι το Tai Chi και το Chi Kong)... Σοβαρά όμως! Συγγνώμη που στο λέω έτσι χύμα, κι ελπίζω να μη με παρεξηγήσεις, αλλά μου φαίνεται ότι πρέπει να διαβάσεις λίγα (έως μπόλικα) πράγματα παραπάνω για τα θέματα που πραγματεύεσαι, μπας και τα ξεμπερδέψεις λίγο στο κεφάλι σου.
  15. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δε μου φαίνεται τόσο δύσκολο, γιατί είναι θέμα προοπτικής. Γίνεσαι καλύτερος όταν τα μέσα δε γίνονται αυτοσκοπός, όταν δηλαδή διατηρείς σωστή οπτική του στόχου σου σε σχέση με τα μέσα που χρησιμοποιείς για να τον πετύχεις. Η ενέργεια που θα χρησιμοποιούσες π.χ. για να βγάλεις έναν αντίπαλο από το κέντρο του χρησιμοποιώντας τεχνικές tai chi / chi kong (μιας και χρησιμοποιήθηκε ως παράδειγμα στο τόπικ) θα μπορούσες να την κατευθύνεις στο να αποκτήσεις καλύτερη αντίληψη για το σώμα σου και τη λειτουργία του, τις ανάγκες του, την ικανότητά του να συντηρείται και να αυτοθεραπεύεται κλπ, που αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξής του άλλωστε. Εκτός αυτού, οι διάφορες παθογένειες του χώρου (μιας και μιλάμε και για σχιζοφρένεια) φαίνεται συχνά να προκύπτουν όταν κάποιος αρχίζει να χάνει το στόχο του και καταλήγει να ασχολείται με τα μέσα (και την καλή ή κακή χρήση τους), τα οποία σταδιακά του απομυζούν την ενέργεια και τελικά τον παρεκτρέπουν.
  16. Η τροπή της συζήτησης με τα βιντεάκια, το τσι και τις πολεμικές τέχνες μου θυμίζει διάφορες συζητήσεις που έχουν γίνει εδώ στο παρελθόν σχετικά με τη χρήση της ενέργειας ώστε να προκληθούν φυσικές αλλαγές, κάτι το οποίο είναι μεν ενδιαφέρον αλλά όχι και τόσο ουσιώδες αν το καλοσκεφτεί κανείς... Δηλαδή, μπορείς να ξοδέψεις άπειρες ώρες και ενέργεια στο πώς να ανάψεις/σβήσεις ένα κερί με τη δύναμη του μυαλού, ή απλά μπορείς να χρησιμοποιήσεις αναπτήρα (γιατί αυτή είναι η δουλειά του) και να αφιερώσεις αυτό το χρόνο και την ενέργεια στο πως να γίνεις καλύτερος άνθρωπος (γιατί αυτή είναι η δουλειά σου). Από 'κει και πέρα, η σχιζοφρένεια ή άλλες ψυχικές παθήσεις της εποχής μας (μανιοκατάθλιψη, κυκλοθυμικότητα κ.α.) ίσως να μην είναι κάτι που να μπορεί να αντιληφθεί άμεσα ο πάσχων, σίγουρα όμως ένα περιβάλλον σχετικά "αφυπνισμένο" μπορεί να διακρίνει πιο εύκολα και να αξιολογήσει πιο ψύχραιμα μια τέτοια κατάσταση. Κι αυτό είναι και ένα από τα πιο βασικά λειτουργήματα αυτού του φόρουμ, κατά τη γνώμη μου. Προσφέρει σε έναν μαθητή (αλλά και σε έναν δάσκαλο) ένα κοινωνικό περιβάλλον που μπορεί να αξιολογεί την εξέλιξή του με διαφορετικά κριτήρια σε σχέση με την υπόλοιπη κοινωνία, και να του επικοινωνεί οποιαδήποτε απόκλιση μπορεί να διακρίνει.
  17. Όταν προσεγγίζεις την οξύτητα του σώματος συστηματικά δε μπορείς να αφήνεις τίποτα απ' έξω, γιατί η οξύτητα καθορίζεται από τη συντονισμένη δράση όλων των ιστών/οργάνων - συμπεριλαμβανομένου του στομάχου. Το λεμόνι π.χ. που αναφέρεις έχει βιταμίνη C η οποία ρίχνει την οξύτητα του στομάχου προκειμένου ο τρισθενής σίδηρος που λαμβάνουμε από τις τροφές να μετατραπεί σε δισθενή (Fe++) ώστε να απορροφηθεί από τον οργανισμό. Από 'κει και πέρα ναι μεν τα προϊόντα της πέψης αλκαλοποιούνται για να απορροφηθούν και να διανεμηθούν στον οργανισμό, αλλά ακόμα κι έτσι δεν αποκλείεται η ύπαρξη ισχυρών οξέων και βάσεων μέσα στον οργανισμό, ως μέρος των κυτταρικών μεταβολικών αντιδράσεων. Για παράδειγμα, οπουδήποτε γίνεται καύση πρωτεϊνών στον οργανισμό, παράγεται αμμωνία, μια πολύ ισχυρή βάση η οποία είναι τοξική για τον οργανισμό. Αυτή μετατρέπεται στο συκώτι προς ουρικό οξύ, το οποίο εξακολουθεί να είναι τοξικό (αν και όχι τόσο τοξικό όσο η αμμωνία), οπότε στη συνέχεια αποβάλλεται. Έτσι λοιπόν αυξομειώνοντας το ποσοστό των προσλαμβανόμενων πρωτεϊνών μπορείς να μεταβάλλεις και το pH όχι μόνο του στομάχου αλλά κατ' επέκταση και του αίματος και των υπόλοιπων ιστών - αν και οι μεταβολές αυτές είναι περιορισμένου εύρους λόγω των ομοιοστατικών μηχανισμών του σώματος. Μεγάλες μεταβολές για μεγάλο χρονικό διάστημα οδηγούν σε παθολογικές καταστάσεις. κι μια άλλη ενδιαφέρουσα τοποθέτηση πάνω σ' αυτό: http://paleohacks.com/questions/82210/acid-alkaline-theory-does-bodys-ph-trigger-gout-attacks#axzz2WMzaRRWN
  18. Έχει ενδιαφέρον η συμπληρωματική λήψη βιταμινών στα πλαίσια αυτής της "αγωγής", είχα διαβάσει πριν χρόνια κάποιες περιπτώσεις όπου μερικά είδη καρκίνων έδειχναν να αντιμετωπίζονται με υπερβιταμίνωση. Ωστόσο, αν δεν κάνω λάθος, οι βιταμίνες ρίχνουν το pH, δεν το ανεβάζουν. Εκτός αυτού, το pH του οργανισμού πέφτει συχνά προκειμένου να επιτευχθούν κάποιες μεταβολικές αντιδράσεις, π.χ. η οξύτητα του στομάχου πέφτει σε κάθε γεύμα προκειμένου να διευκολυνθεί η απορρόφηση των τροφών στο γαστρεντερικό σωλήνα. Αν αλλοιώσεις αυτή τη διεργασία (εκτός από περιπτώσεις που ενδείκνυται, π.χ. έλκη), τότε πιθανόν να έχεις δυσπεπτικά ενοχλήματα.
  19. Πάνω που έλεγα να γράψω και άρθρο γι' αυτό το θέμα... Και πρακτικά μπορείς να κατευθύνεις ακούσιες λειτουργίες, όπως πρακτικά έχεις και πρόσβαση και σε πιο βαθιές περιοχές του εγκεφάλου. Στο επιτρέπουν οι παράγοντες "σκέψη", "συναίσθημα", "περιβάλλον", "διατροφή" κλπ. Δεν είναι κάτι το μαγικό, αν και θέλει προσπάθεια κατ' αρχήν να το συνειδητοποιήσεις και κατά δεύτερον να το εφαρμόζεις σε καθημερινό επίπεδο. Και μόνο το γεγονός ότι ξυπνάμε κάθε πρωί, πέρα από το ότι παραμένουμε σε γενικές γραμμές υγιείς, είναι αποτέλεσμα μιας σειράς πολύπλοκων ομοιοστατικών και άλλων μηχανισμών που εξασφαλίζουν στον οργανισμό τη δυνατότητα να αυτοθεραπεύεται συνεχώς. Η υγεία ενός οργανισμού, ανά πάσα στιγμή, δεν είναι σε καμία περίπτωση δεδομένη, ούτε "ξυπνά" ο οργανισμός ξαφνικά όταν απειλείται, π.χ. σε περίπτωση ίωσης. Στην πραγματικότητα δεν κοιμάται ποτέ. Οπότε ο οργανισμός δουλεύει έτσι κι αλλιώς συνεχώς προς την κατεύθυνση της υγείας. Αν τον βοηθήσεις κι εσύ με τους παραπάνω παράγοντες, τότε φυσικά αυξάνονται και οι δυνατότητες αυτοθεραπείας, οι οποίες φαίνεται να είναι σχεδόν απεριόριστες τολμώ να πω.
  20. Εδώ, όταν είχαν πρωτοξεκινήσει τα επεισόδια, στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" το Husby αναφερόταν ως "υποβαθμισμένη γειτονιά της Στοκχόλμης"! Είναι τουλάχιστον αστείο όταν ο καθένας ερμηνεύει ένα γεγονός σύμφωνα με μια συγκεκριμένη πολιτική γραμμή, ενώ η προσέγγισή του δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δε σου φαίνεται περίεργο ότι τα διεθνή ΜΜΕ (συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών) υιοθέτησαν κατ' ευθείαν τη θρησκευτική προσέγγιση περί "μουσουλμανικής μειονότητας", όπως αυτή προωθήθηκε από τη σουηδική ακροδεξιά, σε αντίθεση με την πιο μετριοπαθή άποψη πιο αμερόληπτων μέσων ότι ήταν μερικοί νέοι άνθρωποι που θέλησαν να εκφράσουν την έλλειψη επιλογών και προοπτικών σε μια σύγχρονη δυτική κοινωνία? Το να κάνεις θρησκευτικού τύπου διακρίσεις σε μια χώρα όπως είναι η Ελλάδα, με έντονη μεταναστευτική δραστηριότητα εξ' ανατολής αλλά και έντονο θρησκευτικό συναίσθημα, είναι σίγουρα μια λογική κατεύθυνση για την ακροδεξιά. Το να κάνεις όμως το ίδιο σε μια χώρα όπως η Σουηδία με μετανάστες απ' όλο τον κόσμο και με το "έντονο θρησκευτικό συναίσθημα" να αντιπροσωπεύει το πολύ ένα 20% του σουηδικού πληθυσμού (με το υπόλοιπο 80% να μη δίνει δεκάρα για καμία θρησκεία), είναι απλά αστείο.
  21. Η αγωγιμότητα του δέρματος είναι, αφού στο σχετικό βίντεο μετράνε την αντίσταση του δέρματός του στο ηλεκτρικό ρεύμα και είναι πολλαπλάσια σε σχέση με ενός μέσου ανθρώπου. Αυτό όμως λογικά θα επηρεάζει ολόκληρη την ομοιόσταση του οργανισμού καθώς και τις ηλεκτρικές διεργασίες του (από τον εγκέφαλο μέχρι την καρδιά). Πόσα περισσότερα θα μαθαίναμε αν τον επισκεπτόταν ένας γιατρός αντί για κάποιος γραφικός τύπος του HC σε αναζήτηση υπερηρώων...?!
  22. ...Και φυσικά ο πρώτος δυτικός που τον επισκέφτηκε με μια κάμερα ανά χείρας ήταν ένας τύπος που αναζητούσε υπερ-ήρωες, όχι κάποιος βιολόγος ή κάποιος άλλος επιστήμονας για να καταλάβουμε τί διάολο συμβαίνει με τον κύριο Raj Mohan Nair.
  23. Μήπως να τους περάσεις και με λίγη βενζίνη ή χλωρίνη? Να σιγουρευτείς ότι έχουν αποστειρωθεί βρε παιδί μου, όχι απλά καθαριστεί...
×
×
  • Create New...