Jump to content

caesardim

Νέα Μέλη
 • Posts

  65
 • Joined

 • Last visited

About caesardim

 • Birthday 01/12/1975

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male

caesardim's Achievements

Μύστης

Μύστης (2/7)

0

Reputation

 1. Μια απορία που έχω.Μπορεί και ανόητη αλλά χρόνια τώρα δεν έτυχε να ρωτήσω κάποιον. Η γη δεν είναι αυτή που σκιάζει την σελήνη; Αν είναι έτσι πως στα σχήματα 4 & 6 δημιουργεί σχήμα φωτός το σφαιρικό σχήμα της γης;
 2. Καλά μιλάμε από χιούμορ δεν πιάνεται κανείς.Άκου θα ζήταγα τους αριθμούς του λόττο. Δεν το είδαμε και πολύ φιλοσοφικά όμως.Καθόλου θα έλεγα.Διάβασα πως υπάρχει επικοινωνία οπότε δεν χρειάζεται.Υπάρχει όμως διαφορά στο επικοινωνώ με κάποιον - κάτι, και στο αισθάνομαι κάτι από την πλευρά μου. Οπότε φίλε Daemons δεν μιλάμε για την αίσθηση της παρουσίας αλλά για την πλήρη επικοινωνία, κάτι που δεν υφίστατε υποθέτω.Τώρα στην ερώτηση γιατί δεν πήρες τα λεφτά να βοηθήσεις τον κόσμο, θα μπορούσες απλά να του ζητήσεις την γνώση και την σοφία αυτής ώστε να την προσφέρεις.Εκτός αν αγοράζεται η γνώση ή είναι τα χρήματα χρησιμότερα. Φυσικά το θέμα είναι καθαρά υποθετικό και δεν ρωτάει βάσει της πίστης στην πραγματικότητα, αλλά ζητάει φιλοσσοφική προσέγγιση με θεωρητικά δεδομένα και έτσι θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί. Θα διάλεγα λοιπόν την επαφή και σαν χάρη θα του ζήταγα την σοφία της γνώσης που θα αποκτούσα.Κατόπιν, με την σοφία οδηγό, θα ξεκίναγα το νέο ταξίδι με προορισμό την εφαρμογή της γνώσης και την διάδοσή της. ΥΓ και τότε θα σας ήταν άχρηστα όλα τα εκ. του κόσμου φραγκοφονιάδες :lol:
 3. Ingmar είναι απλώς διαφορετικό.Στην Αθήνα όντως έτσι μπορεί να είναι γιατί αυτοί είναι οι ρυθμοί, οι κανόνες.Στην επαρχία μην περιμένεις ταμπέλα ούτε καλωσόρισμα σε διάφορες επισκέψεις που θα κάνεις.Αυτό που χρειάζεται είναι να γίνεις μέλος της κοινωνίας να μπεις στο ρυθμό της να κάνεις τις επαφές με τους ανθρώπους και τότε θα βρεις τα πάντα.Και τότε ίσως δεις διαφορά στην αξιοπιστία, μιας και εκεί δεν είναι κάτι που ανοίγει εδώ και εκεί, αλλά έχει ακολουθία και τα λεγόμενα μετράνε και σε ακολουθούν, οπότε αερολογίες λίγο δύσκολο να ακούσεις. Από κει και πέρα το διαδύκτιο είναι κοινό εργαλείο.Αυτό που δεν είναι κοινό και είναι υπέρ της επαρχίας είναι η κακοτοπιά ο τόπος - η φύση - και ο απεριόριστος χρόνος που πάντα υπάρχει έτοιμος να ξοδευτεί χωρίς περιορισμό. Όπως βλέπεις απλώς οι κανόνες επαφής αλλάζουν. Να τονίσω πως δεν ασχολούμε με την τέχνη, η γνώση με ενδιαφέρει, αλλά γνωρίζω πολλούς που το κάνουν.Επίσης το ίδιο συμβαίνει σε ότι έχει σχέση με θεωρία, εκτός φυσικού και υλικού, Ελλάδα και πολιτισμούς κτλ.
 4. Απάντησα σε εντελώς φιλοσοφικό ερώτημα και απλώς έθεσα φιλοσοφικό ερώτημα.Φυσικά και δεν πρέπει να συμφωνούμε.Οι απόψεις είναι όπως πάντα υποκειμενικές και απολύτως σεβαστές. Φιλοσοφικά πάντα, επανέρχομαι και σημειώνω πως όποιος είχε την τιμή να μπορέσει να αποκτήσει τη Γνώση: πιστεύει πως έφτασε στην κορυφή; θα ήταν τυχερός ή άτυχος; μπορεί να αιτιολογηθεί; και η χάρη που θα ζητούσε θα είχε: απήχηση στο σύνολο ή σε στενότερο κύκλο; ιδιοτελείς ή ανιδιοτελείς σκοπούς; ποιοι θα ήταν αυτοί;
 5. sabrina στην απάντησή σου βρήκα εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις: και: Αντί να αυτοκτονήσουμε, να ετοιμάσουμε τα κτήματα.
 6. Στο φιλοσοφικό ερώτημα "τα λεφτά ή την επικοινωνία με το Θεό" θεωρούμε δεδομένο την ύπαρξη και των δύο, στο υποθετικό ερώτημα. Φίλε johnny συμφωνώ με την διαδρομή και όχι τον προορισμό.Ποιος είναι ο προορισμός όμως είναι πιστεύω του καθενός. Απλώς μου κάνει εντύπωση που αντί για το υπέρτατο αγαθό, γνώση, επελέχθει το ποσό.(χαριτολογώντας βέβαια για όσους απλώς αστειεύτηκαν) Να βάλω και ένα παρόμοιο ερώτημα; (δεν περιμένω.Θα το κάνω) Αν η επιλογή σας είναι ο Θεός, εκτός από τις απορίες που θα θέλατε να σας λύσει τί άλλο θα ζητούσατε.Μόνο 1 χάρη έχεται δικαίωμα.
 7. Είμαι 35 περίπου.Και να βρισκότανε στο δρόμο δεν θα το έπινα.Και αν ήτανε στο χέρι μου να το εξαφανίσω θα το έκανα.Υπάρχει όμως,όπως πάντα, και ένα αλλά.Υποθετικά, εάν μου το πρόσφερε ''κάποιος'' και έπρεπε να το κάνω, για κάποιο λόγο σημαντικό, τότε και μόνο τότε θα το έκανα. Κατά τα άλλα ''θἐλω να ζήσω να ανάψω και να σβήσω''. Για το θέμα περί αθάνατης ψυχής, η πιο ρεαλιστική τοποθέτηση μου είναι, πως ο εγωισμός του ανθρώπου και η αλαζονία του που νομίζει πως αυτός και μόνον αυτός μπορεί να υπάρχει σαν ενέργεια, σε παράλληλα σύμπαντα, Ιλύσια Πεδία ή Τάρταρα κτλ.Μπορεί και να συμβαίνει, δεν γνωρίζω.Μου κάνει ''κάπως'' όμως γιατί ο άνθρωπος και όχι ὀλα τα έμψυχα. Μπορεί και να είναι έτσι όμως και η Αρχή, να υπάρχει αυτή η διαδικασία.
 8. outis μου άρεσε πολύ η απάντησή σου. Νομίζω ήθελες να γράψεις νόμιμο.Στην πραγματικότητα το νόμιμο θα ήταν πιο φτηνό από το παράνομο.Από την άλλη εάν υπήρχε νόμιμα, ο λόγος της παράνομης κυκλοφορίας του θα είχε να κάνει με την δυνατότητα χρήσης.Οπότε θα υπήρχαν οι ομάδες και οι υποομάδες.Συνεχίζοντας, δεν θα μπορούσε να είναι καθόλου φτηνό μιας και ο πρώτος στόχος είναι η αποκλειστικότητα της χρήσης.Αν πάλι η παρασκευή του ήταν φτηνή και ταυτόχρονο η συνταγή είχε διαρεύσει, θα υπήρχε μεγάλη διαμάχη με τρομερές συνέπειες. Καταλήγοντας στο υποθετικό ερώτημα πιστεύω πως θα ήταν παράνομο.
 9. Θα προτιμούσα την επαφή με το Θεό.Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί. Τα χρήματα είναι αναλώσιμα. Θα έλυνα όλες μου τις απορίες. Θα έφτανα στο υψηλότερο στάδιο γνώσης και θα αποκτούσα, πιστεύω, και την σοφία της γνώσης της. Θα μπορούσα να λύσω πολλά από τα προβλήματα του υλικού κόσμου. Θα αποκτούσε καινούρια πορεία και λόγο η ύπαρξή μου στον πλανήτη. Και άλλα τόσα που δεν αναφέρω για να μην κουράσω.
 10. Ingmar για τις επιλογές θα συμφωνήσω.Ως προς την ποσότητα κυρίως και για την ποιότητα μετέπειτα.Όλα βέβαια καλύπτονται μιας και οι αποστάσεις δεν είναι τραγικά μεγάλες. Για το θέμα του ψαξίματος όμως θα διαφωνήσω.Ο λόγος είναι,στην επαρχία η επωνυμία και πως ο κάθε λόγος ή πράξη σε ακολουθούν.Κάτω από αυτές τις συνθήκες πίστεψέ με τα συμπεράσματα είναι ασφαλέστερα και λείπουν οι πολλές ''αερολογίες''. Και τα λάιβ δεν μας λείπουν καθόλου.Ενίοτε έχουν και μεγαλύτερη αξία όταν συνδυάζονται με βολτίτσα στην πρωτεύουσα. Το να ζεις όμως πιο κοντά στη φύση, τους ανθρώπους, να εκμεταλεύεσαι όλο το χρόνο σου και να σου περισεύει κιόλας δεν το ζεις στην Αθήνα.Το τελευταίο κράτα το.Είναι μεγάλη υπόθεση ο χρόνος να μην τρέχει.Και σου τα λέω αυτά ενώ είχα την επιλογή να είμαι Αθήνα και να περνάω και πολύ καλά.Το να πάρω το καλάμι και να πάω για πέστροφα, ή τα σκυλάκια και να είμαι σε 2000 μέτρα μέσα στο δάσος σε τρία τέταρτα δεν το αλάζω.Και δεν νομίζω πως το κάνει κάποιος.Ούτε και την ποιότητα ζωής αλάζω. Καλή τύχη φίλε firemaster.Και να περνάς καλά.Ελπίζω οι χρήστες του Αβάπτιστου να σε κάνουν να νοιώσεις όμορφα (αυτό είναι σίγουρο)
 11. Φίλε Filosofos3 μετά από ψάξιμο στην σελίδα που πρότεινε ο dimulator βρήκα πως μάλλον είναι "θείο". http://www.geo.auth.gr/106/1_elements/sulfur.htm και http://www.geo.auth.gr/106/1_elements/sulfur_03.jpg
 12. Χαίρομαι πολύ και να'σαι καλά. Επί της ευκαιρίας και δύο φωτογραφίες.
 13. Στο google έψαξα, και μάλλον θα το βρεις μόνο σε βουνό. "Την Παιώνια την Ελληνική ( υποείδος hellenica), με άνθη λευκά ή σπανίως ροδόλευκα. Ανθίζει τους μήνες Απρίλιο ? Μάιο και έχει εξάπλωση στον Ταΰγετο, την Πάρνηθα, την Άνδρο και, κυρίως, την Εύβοια." "Την Παιώνια του Παρνασσού (Paeonia panassica). Έχει μελανοπόρφυρα άνθη, και ανθίζει τον Μάιο. " Τα παραπάνω είναι κοντά στην Αττική αλλά υπάρχει σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Επίσης σε σελίδες για την πανίδα της Αράχοβας βρήκα πολλές αναφορές.Δεν ξέρω αν βοήθησα.
 14. Ευχαριστώ πολύ outis. Η απορία γεννάται μέσα από την αναφορά του Phevos στα παρακάτω σημεία: και Κατόπιν αυτής της ανάγνωσης δημιουργήθηκε το ερώτημα για το εάν γνώριζαν κάτι και το γένος του καθενός και το προσδιόρισαν. Επίσης εάν έχει σχέση το ότι κάποιοι λαοί, Ισπανοί νομίζω, προσδιορισμός είναι τα επτά προηγούμενα επίθετα. Είπαμε.Απορίες κουτές μπορεί να είναι.Είναι όμως απορίες.Και το κεφάλι μου αγύριστο.
×
×
 • Create New...