Jump to content

caesardim

Νέα Μέλη
  • Posts

    65
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by caesardim

  1. Μια απορία που έχω.Μπορεί και ανόητη αλλά χρόνια τώρα δεν έτυχε να ρωτήσω κάποιον. Η γη δεν είναι αυτή που σκιάζει την σελήνη; Αν είναι έτσι πως στα σχήματα 4 & 6 δημιουργεί σχήμα φωτός το σφαιρικό σχήμα της γης;
  2. Καλά μιλάμε από χιούμορ δεν πιάνεται κανείς.Άκου θα ζήταγα τους αριθμούς του λόττο. Δεν το είδαμε και πολύ φιλοσοφικά όμως.Καθόλου θα έλεγα.Διάβασα πως υπάρχει επικοινωνία οπότε δεν χρειάζεται.Υπάρχει όμως διαφορά στο επικοινωνώ με κάποιον - κάτι, και στο αισθάνομαι κάτι από την πλευρά μου. Οπότε φίλε Daemons δεν μιλάμε για την αίσθηση της παρουσίας αλλά για την πλήρη επικοινωνία, κάτι που δεν υφίστατε υποθέτω.Τώρα στην ερώτηση γιατί δεν πήρες τα λεφτά να βοηθήσεις τον κόσμο, θα μπορούσες απλά να του ζητήσεις την γνώση και την σοφία αυτής ώστε να την προσφέρεις.Εκτός αν αγοράζεται η γνώση ή είναι τα χρήματα χρησιμότερα. Φυσικά το θέμα είναι καθαρά υποθετικό και δεν ρωτάει βάσει της πίστης στην πραγματικότητα, αλλά ζητάει φιλοσσοφική προσέγγιση με θεωρητικά δεδομένα και έτσι θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί. Θα διάλεγα λοιπόν την επαφή και σαν χάρη θα του ζήταγα την σοφία της γνώσης που θα αποκτούσα.Κατόπιν, με την σοφία οδηγό, θα ξεκίναγα το νέο ταξίδι με προορισμό την εφαρμογή της γνώσης και την διάδοσή της. ΥΓ και τότε θα σας ήταν άχρηστα όλα τα εκ. του κόσμου φραγκοφονιάδες :lol:
  3. Ingmar είναι απλώς διαφορετικό.Στην Αθήνα όντως έτσι μπορεί να είναι γιατί αυτοί είναι οι ρυθμοί, οι κανόνες.Στην επαρχία μην περιμένεις ταμπέλα ούτε καλωσόρισμα σε διάφορες επισκέψεις που θα κάνεις.Αυτό που χρειάζεται είναι να γίνεις μέλος της κοινωνίας να μπεις στο ρυθμό της να κάνεις τις επαφές με τους ανθρώπους και τότε θα βρεις τα πάντα.Και τότε ίσως δεις διαφορά στην αξιοπιστία, μιας και εκεί δεν είναι κάτι που ανοίγει εδώ και εκεί, αλλά έχει ακολουθία και τα λεγόμενα μετράνε και σε ακολουθούν, οπότε αερολογίες λίγο δύσκολο να ακούσεις. Από κει και πέρα το διαδύκτιο είναι κοινό εργαλείο.Αυτό που δεν είναι κοινό και είναι υπέρ της επαρχίας είναι η κακοτοπιά ο τόπος - η φύση - και ο απεριόριστος χρόνος που πάντα υπάρχει έτοιμος να ξοδευτεί χωρίς περιορισμό. Όπως βλέπεις απλώς οι κανόνες επαφής αλλάζουν. Να τονίσω πως δεν ασχολούμε με την τέχνη, η γνώση με ενδιαφέρει, αλλά γνωρίζω πολλούς που το κάνουν.Επίσης το ίδιο συμβαίνει σε ότι έχει σχέση με θεωρία, εκτός φυσικού και υλικού, Ελλάδα και πολιτισμούς κτλ.
  4. Απάντησα σε εντελώς φιλοσοφικό ερώτημα και απλώς έθεσα φιλοσοφικό ερώτημα.Φυσικά και δεν πρέπει να συμφωνούμε.Οι απόψεις είναι όπως πάντα υποκειμενικές και απολύτως σεβαστές. Φιλοσοφικά πάντα, επανέρχομαι και σημειώνω πως όποιος είχε την τιμή να μπορέσει να αποκτήσει τη Γνώση: πιστεύει πως έφτασε στην κορυφή; θα ήταν τυχερός ή άτυχος; μπορεί να αιτιολογηθεί; και η χάρη που θα ζητούσε θα είχε: απήχηση στο σύνολο ή σε στενότερο κύκλο; ιδιοτελείς ή ανιδιοτελείς σκοπούς; ποιοι θα ήταν αυτοί;
  5. sabrina στην απάντησή σου βρήκα εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις: και: Αντί να αυτοκτονήσουμε, να ετοιμάσουμε τα κτήματα.
  6. Στο φιλοσοφικό ερώτημα "τα λεφτά ή την επικοινωνία με το Θεό" θεωρούμε δεδομένο την ύπαρξη και των δύο, στο υποθετικό ερώτημα. Φίλε johnny συμφωνώ με την διαδρομή και όχι τον προορισμό.Ποιος είναι ο προορισμός όμως είναι πιστεύω του καθενός. Απλώς μου κάνει εντύπωση που αντί για το υπέρτατο αγαθό, γνώση, επελέχθει το ποσό.(χαριτολογώντας βέβαια για όσους απλώς αστειεύτηκαν) Να βάλω και ένα παρόμοιο ερώτημα; (δεν περιμένω.Θα το κάνω) Αν η επιλογή σας είναι ο Θεός, εκτός από τις απορίες που θα θέλατε να σας λύσει τί άλλο θα ζητούσατε.Μόνο 1 χάρη έχεται δικαίωμα.
  7. Είμαι 35 περίπου.Και να βρισκότανε στο δρόμο δεν θα το έπινα.Και αν ήτανε στο χέρι μου να το εξαφανίσω θα το έκανα.Υπάρχει όμως,όπως πάντα, και ένα αλλά.Υποθετικά, εάν μου το πρόσφερε ''κάποιος'' και έπρεπε να το κάνω, για κάποιο λόγο σημαντικό, τότε και μόνο τότε θα το έκανα. Κατά τα άλλα ''θἐλω να ζήσω να ανάψω και να σβήσω''. Για το θέμα περί αθάνατης ψυχής, η πιο ρεαλιστική τοποθέτηση μου είναι, πως ο εγωισμός του ανθρώπου και η αλαζονία του που νομίζει πως αυτός και μόνον αυτός μπορεί να υπάρχει σαν ενέργεια, σε παράλληλα σύμπαντα, Ιλύσια Πεδία ή Τάρταρα κτλ.Μπορεί και να συμβαίνει, δεν γνωρίζω.Μου κάνει ''κάπως'' όμως γιατί ο άνθρωπος και όχι ὀλα τα έμψυχα. Μπορεί και να είναι έτσι όμως και η Αρχή, να υπάρχει αυτή η διαδικασία.
  8. outis μου άρεσε πολύ η απάντησή σου. Νομίζω ήθελες να γράψεις νόμιμο.Στην πραγματικότητα το νόμιμο θα ήταν πιο φτηνό από το παράνομο.Από την άλλη εάν υπήρχε νόμιμα, ο λόγος της παράνομης κυκλοφορίας του θα είχε να κάνει με την δυνατότητα χρήσης.Οπότε θα υπήρχαν οι ομάδες και οι υποομάδες.Συνεχίζοντας, δεν θα μπορούσε να είναι καθόλου φτηνό μιας και ο πρώτος στόχος είναι η αποκλειστικότητα της χρήσης.Αν πάλι η παρασκευή του ήταν φτηνή και ταυτόχρονο η συνταγή είχε διαρεύσει, θα υπήρχε μεγάλη διαμάχη με τρομερές συνέπειες. Καταλήγοντας στο υποθετικό ερώτημα πιστεύω πως θα ήταν παράνομο.
  9. Θα προτιμούσα την επαφή με το Θεό.Οι λόγοι είναι πάρα πολλοί. Τα χρήματα είναι αναλώσιμα. Θα έλυνα όλες μου τις απορίες. Θα έφτανα στο υψηλότερο στάδιο γνώσης και θα αποκτούσα, πιστεύω, και την σοφία της γνώσης της. Θα μπορούσα να λύσω πολλά από τα προβλήματα του υλικού κόσμου. Θα αποκτούσε καινούρια πορεία και λόγο η ύπαρξή μου στον πλανήτη. Και άλλα τόσα που δεν αναφέρω για να μην κουράσω.
  10. Ingmar για τις επιλογές θα συμφωνήσω.Ως προς την ποσότητα κυρίως και για την ποιότητα μετέπειτα.Όλα βέβαια καλύπτονται μιας και οι αποστάσεις δεν είναι τραγικά μεγάλες. Για το θέμα του ψαξίματος όμως θα διαφωνήσω.Ο λόγος είναι,στην επαρχία η επωνυμία και πως ο κάθε λόγος ή πράξη σε ακολουθούν.Κάτω από αυτές τις συνθήκες πίστεψέ με τα συμπεράσματα είναι ασφαλέστερα και λείπουν οι πολλές ''αερολογίες''. Και τα λάιβ δεν μας λείπουν καθόλου.Ενίοτε έχουν και μεγαλύτερη αξία όταν συνδυάζονται με βολτίτσα στην πρωτεύουσα. Το να ζεις όμως πιο κοντά στη φύση, τους ανθρώπους, να εκμεταλεύεσαι όλο το χρόνο σου και να σου περισεύει κιόλας δεν το ζεις στην Αθήνα.Το τελευταίο κράτα το.Είναι μεγάλη υπόθεση ο χρόνος να μην τρέχει.Και σου τα λέω αυτά ενώ είχα την επιλογή να είμαι Αθήνα και να περνάω και πολύ καλά.Το να πάρω το καλάμι και να πάω για πέστροφα, ή τα σκυλάκια και να είμαι σε 2000 μέτρα μέσα στο δάσος σε τρία τέταρτα δεν το αλάζω.Και δεν νομίζω πως το κάνει κάποιος.Ούτε και την ποιότητα ζωής αλάζω. Καλή τύχη φίλε firemaster.Και να περνάς καλά.Ελπίζω οι χρήστες του Αβάπτιστου να σε κάνουν να νοιώσεις όμορφα (αυτό είναι σίγουρο)
  11. Φίλε Filosofos3 μετά από ψάξιμο στην σελίδα που πρότεινε ο dimulator βρήκα πως μάλλον είναι "θείο". http://www.geo.auth.gr/106/1_elements/sulfur.htm και http://www.geo.auth.gr/106/1_elements/sulfur_03.jpg
  12. Χαίρομαι πολύ και να'σαι καλά. Επί της ευκαιρίας και δύο φωτογραφίες.
  13. Στο google έψαξα, και μάλλον θα το βρεις μόνο σε βουνό. "Την Παιώνια την Ελληνική ( υποείδος hellenica), με άνθη λευκά ή σπανίως ροδόλευκα. Ανθίζει τους μήνες Απρίλιο ? Μάιο και έχει εξάπλωση στον Ταΰγετο, την Πάρνηθα, την Άνδρο και, κυρίως, την Εύβοια." "Την Παιώνια του Παρνασσού (Paeonia panassica). Έχει μελανοπόρφυρα άνθη, και ανθίζει τον Μάιο. " Τα παραπάνω είναι κοντά στην Αττική αλλά υπάρχει σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Επίσης σε σελίδες για την πανίδα της Αράχοβας βρήκα πολλές αναφορές.Δεν ξέρω αν βοήθησα.
  14. Ευχαριστώ πολύ outis. Η απορία γεννάται μέσα από την αναφορά του Phevos στα παρακάτω σημεία: και Κατόπιν αυτής της ανάγνωσης δημιουργήθηκε το ερώτημα για το εάν γνώριζαν κάτι και το γένος του καθενός και το προσδιόρισαν. Επίσης εάν έχει σχέση το ότι κάποιοι λαοί, Ισπανοί νομίζω, προσδιορισμός είναι τα επτά προηγούμενα επίθετα. Είπαμε.Απορίες κουτές μπορεί να είναι.Είναι όμως απορίες.Και το κεφάλι μου αγύριστο.
  15. Θέλω να πω κάτι που, ή κουτό θα είναι ή ερώτημα σοβαρό. Αφού η δομή του DNA διαπιστώθηκε την τελευταία εικοσαετία περίπου, και μας λέει πως πως η γραμμή καταγωγής μας μεταφέρεται από το γυναικείο φύλλο, πώς γνώριζαν ή τί γνώριζαν οι παλαιότεροι και στις ταυτοποιήσεις αναγράφεται ως γένος η πλευρά της μητέρας γιαγιάς κτλ. Έ;
  16. Από τότε είχα βιντεάκι που έλεγε για το στήσιμο της επίθεσης κατά του πενταγώνου.Ήταν σε σελίδα που μετά από λίγο καιρό χάθηκε.Το ίδιο βιντεάκι το είδα πρόσφατα στο history - προπαγάνδα - ως ντοκιμαντέρ για την επίθεση που ΕΓΙΝΕ. ''Είναι αστείοι αυτοί οι ρωμαίοι'' που θα έλεγε και ο αξιαγάπητος Αστερίξ.Ή μήπως ο Οβελίξ. συγνώμη για την εκτός θέματος παρέμβαση.
  17. Δίνοντας μια άλλη οπτική γωνία θα πώ τούτο αγαπητέ Anor.Είτε μιλάμε για πολίτευμα διακυβέρνησης ενός λαού είτε για συμπεριφορά που πηγάζει απο τον τρόπο σκέψης, είναι απαραίτητη η ισότητα και όλα τα ''ίσα-''.Αναφέρομαι βέβαια στην ανθρώπινη ύπαρξη του καθενός και όχι στις ικανότητές του ατομικά.Αυτές, συνολικά, με σωστή καθοδήγηση τοποθετούν τον καθένα στον τομέα που μπορεί να προσφέρει το μέγιστο.Και με τη σειρά του ο κάθε τομέας πάλι ανήκει με όλα τα ''ίσα-'' όσων αφορά την προσφορά του στο σύνολο. Εν κατακλείδι σε παράταξη κύκλου όλοι ισαπέχουν από το κέντρο του.
  18. φίλε Sucore αφού πρώτα σε ευχαριστήσω για το θέμα που άνοιξες, σίγουρα χρειάζεται συζήτηση, θα ξεκινήσω λέγοντας πως η Δημοκρατία είναι κάτι που δεν έχουμε βιώσει με την πραγματική απόδοση του όρου.Θα προσεγγίσω όμως το θέμα με το δημοκρατικό πολίτευμα όπως το ζούμε σε αντιστοίχηση με την σωστή ερμηνεία. Με το σκεπτικό πως δεν υπάρχει πολύ και λίγη, θα έλεγα κάνει κακό η κατά το δοκούν εφαρμογή της. Στην Δημοκρατία τα ὀρια του καθενός φτάνουν στο σημείο που δεν ενοχλούν και δεν προσβάλουν, ηθικά πνευματικά υλικά, τα όρια των υπολοίπων.Ταυτόχρονα οι αποφάσεις λαμβάνονται αφού συλογιστούν κατα συνείδηση και όχι κατ' εξυπηρέτηση. Στο δημοκρατικό πολίτευμα χρειάζονται όρια.Πολύ σκληρά.Πρέπει να πάψει η ανοχή, τα προνόμια, η κατάχρηση εξουσίας και όρων, η ανισότητα, η στρατολόγηση σε θέσεις εξουσίας, η εξαγορα συνείδησης, και οι κυβερνήσεις μειοψηφείας. Ωστόσο βάση όλων είναι να αποκτήσουμε οι ίδιοι Δημοκρατικές αξίες για να τις δούνε οι επόμενοι σε εφαρμογή.Αυτο είναι το μοναδικό γερό θεμέλιο. Για ισότητα.Σίγουρα προς τα πάνω, εννοείται ίσες ευκαιρίες και εκπαίδευση, κρατώντας την λεπτή ισσορόπια στις κοινωνικές ομάδες μέσω της ίσης μεταχείρησης, της σωστής κατεύθηνσης και του σεβασμού στο έργο που παράγουν.Ο πήχης πρέπει να τοποθετηθεί σε ρεαλιστικά επίπεδα, είναι σκόπιμα πολύ χαμηλά. Προσπάθησα να τα μαζέψω όσο το δυνατόν περισσότερο για να μην γίνω κουραστικός.
  19. Ένα από τα παρατσούκλια που είχα μικρός.Κόλησα και το dim,Δημήτρης,και το χρησημοποιώ σαν nick παντού στο διαδίκτυο.Καμία ιδιαίτερη σημασία.
  20. outis Ενδιαφερων.Θα επανελθω μολις διαβασω,αφου μεταφρασω,το κειμενο απο τον συνδεσμο. χρυσηίδα Υπαρχουν οι παρακατω λεπτομερειες. Δεν μου εδωσε κερια.Ζητησε σκονη,και απο χωρο που εχει δουλεια και απο το δικο μου,που μαζεψα και ,αφου την εφτιαξε,μου ειπε να την φυλαω σε μερος κρυφο μεσα στο χωρο.Ρωτησα γιατι στο χωρο αφου σε μενα το εκαναν,και μου ειπε πως ξερει τι κανει.Τα υγρα δεν ειχαν καποιο ιδιαιτερο αρωμα.Οταν πηγα πρωτη φορα ητανε στο κρεβατι λογω ενος ατυχηματος.Ειπε πως στην αρχη θα το σταματησει και μολις μπορεσει και σηκωθει θα το αλλαξει.Επισης τα μπουκαλακια επρεπε το βραδυ να τα βαζω σε λουλουδια και να ραντιζω πριν βγει ο ηλιος ή πριν το μεσημερι δεν ειμαι σιγουρος.Μου ξεκαθαρισε πως δεν προκειται να μου πει απο ποιον ειναι.Δεν ενοιωσα κατι ασχημο τις πρωτες 40 μερες,δεν ειδα κατι ουτε στους τρεις ουτε στους εξι μηνες.Παντα ελεγε πως ειμαστε σε καλο δρομο.Περιπου στον πρωτο χρονο δεν ξαναπηγα. Αναφερω και παλι πως οι δουλεια ηταν το αποτελεσμα του μπλοκαρισματος του μυαλου της σκεψης και γενικα του εσω μου.Τονιζω πως πηγα πιστευοντας 5% πως κατι τετοιο εχει βαση.Η απαντησεις δεν εχουν να κανουν με μενα,αμεσα,αλλα με τις συμβουλη και τη βοηθεια που θα δωσω σε καποιον που του συμβαινει κατι αναλογο.Απο τα γραφομενα σου καταλαβαινω πως μπορει,αν θελει,να το προκαλεσει καποιος.Σωστα;
  21. Θα ελεγα πως τα παραπανω παρεχουν καποιες ανεσεις και θα αποκλειστουν στον ιδιο δρομο που χαραζουν.Ειναι απλως σοκολατακια και οχι μυστικο της αθανασιας,εαν υπαρχει,του σωματος.Επισης καποιοι απο τους προλαλησαντες αναφεραν,για τα ορια ηλικιας,πως δεν εχουν αλλαξει συμφωνω μαζι τους. Εως οτου η ιδια η αθανατη φυση το σταματησει.Και θα το κανει,οποτε δεν πιστευω πως θα φτασει πολυ μακρια. To DNA αποκωδικοποιησαν οχι την πηγη της ζωης οποτε δεν υπαρχει λογος για αθανασια. Δεν μου ακουγεται φρονιμο.Εκτος απο τα φυσιολογικα βιβλια,υπαρχει και το βιβλιο της ζωης.Θελω λοιπον,να ζησω οσο θα ειμαι ζωντανος,ενεργος,και να εχω και λιγο χρονο για τον επιλογο.Και μετα να μπω στο ραφι.
  22. Εκεινα τα χρονια,'80-'85 δεν θυμαμαι ακριβως,με την τοτε ''ενημερωση''υπηρξε μια φημη για επικειμενη συγκρουση της γης με πλανητη.Μετα απο τοσα χρονια επιτελους εχω μία υποψια για το τι περιπου ειχε συμβει.Αυτο που αμυδρα θυμαμαι ειναι τον κοσμο,της επαρχιας που ζω,να λεει διαφορα.Ευχαριστω Fever. Καπου πριν το homo sapiens υπηρχε ο κρικος του κρο μανιον ο οποιος χαθηκε ξαφνικα,χωρις να υπαρχει κανενα στοιχειο εξελιξης του.Λεγονται δε,διαφορα για τις ικανοτητες τους.
  23. Anor ειναι πολυ σωστες οι επισημανσεις σου και σε απολυτα πραγματικη διασταση.Τις ιδιες συμβουλες εδινα και εγω σε ολους και τα ιδια εκανα και κανω κι εγω.Πρωσοπικα,για αυτο και τοτε δεν βασιστηκα στη γιαγια αλλα σε μενα και δεν συνεχισα μαζι της,δεν εδωσα ιδιεταιρη σημασια και χρονο παρα μονο αυτη που ενισχυσε την αποψη μου πως δεν ειναι δυνατοτερο τιποτε αλλο απο την βουληση του ανθρωπου,κατι που στην παρουσα φαση ενισχυθηκε απο την συνομιλια με τον Αρχάγγελο.Βλεποντας ομως και παλι τα γεγονοτα,με ρεαλιστικη ματια,το μικρο διαστημα και τις απιστευτες συμπτωσεις δημιουργηθηκε το ερωτημα ''λες να;"Αυτος ειναι και ο λογος που εγραψα.Για την μια,ισως,πιθανοτητα να συμβαινει και να ηταν λαθος μου που δεν εδωσα σημασια.Θελω να γνωριζω.Δεν εχει σημασια για μενα,οτι θεωρησα σωστο να κανω το εκανα και συνεχιζω,αλλα για καποιον που θα βρεθει στη θεση αυτη και πια να ειναι η δικη μου συμβουλη αντικειμενικα και οχι υποκειμενικα.Τελικα μπορει καποιος απο ζηλεια,παθος,ερωτα,αδυναμια,κακια και οτι αλλο,να χρησιμοποιησει κατι εξωανθρωπινο για την εξοντωση καποιου;Εαν ναι μπορει να υπαρχει προληψη; Σημειωνω πως δεν πιστευω στο χριστιανισμο η οτι αλλο,παρα μονο στην μοναδικοτητα του ατομου.Επισης αγαπητε Seirios το πρωτο που θα κανω ειναι να διαβασω το βιβλιο που μου προτεινες.Εως τωρα,εδω και 12 χρονια 2 βιβλια μου εχουν μεινει στο μυαλο.Το ''Ο κοσμος της Σοφιας'' και το ''Ουρανια προφητεια'' που ερμηνευει οτι συμβαινει γυρω μας.Ελπιζω ''Ο Αλχημιστης'' να γινει το τριτο. Δεν θελω να γινω κουραστικος και να μην παρερμηνευθει το ''υφος'' της γραφης μου.Διαβαζω,και γραφω,τα παντα απο ολους σας καλοπροαιρετα.Και ψαχνω,οπως και τωρα,τα παντα χωρις δογματισμο που ειναι η φυλακη της γνωσης,αλλα με γεννηση ερωτησεων και αποριων που οι τεκμηριωμενες απαντησεις ειναι η ενισχυση των οποιων συμπερασματων. ευχαριστω πολυ.
×
×
  • Create New...