Jump to content

erilar

Νέα Μέλη
  • Posts

    80
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  • Location
    Utrecht, Nederland

erilar's Achievements

Μέγας Μύστης

Μέγας Μύστης (3/7)

0

Reputation

  1. αντε να ξαναμπει σε λειτουργια επιτελους !!!!
  2. ..διακρίνεται στις μέρες μας, όταν οι λόγιοι και οι φιλόσοφοι έχουν εκλείψει, ενώ αντίθετα η μίμηση και τα fashion victims πληθαίνουν με γεωμετρική πρόοδο.Δυστυχώς η Γνώση κ η Φιλοσοφία έχουν δύσκολο αντίπαλο.Την ίδια μας τη Ζωή όπως την εξελίξαμε μέσα στις κοινωνίες μας.

  3. ..πολύ πιο κερδοφόρο για τη γνώση και τη Ζωή του καθενός να εξελίσσει έστω και μ...

  4. Δεν διαφωνώ καθόλου μαζί σου...Η Ζωή είναι μόνο εικόνες και αισθήματα και αυτά είναι η προίκα μας για το Μεγάλο Ταξίδι.Με μια διαφορά.Αυτά που φιλοσόφησαν κάποιοι να γίνονται κτήμα μας για να πηγαίνουμε πιο μακριά.Αυτό το σκοπό εξυπηρετεί η γνώση.Τα κεκτημένα από κάποιους ανθρώπους που τα μοιράζονται μαζί μας.Σκοπός μας είναι η εξέλιξή τους και όχι κατα ανάγκη η απλή ανάγνωσή τους.Επομένως είναι..

  5. βεβαια στα 40 μου μπορει να εχω αλλα μυαλα. Απο καστανεντα εχω διαβασει το Η δυναμη της σιωπης, μαρεσει αρκετα.

  6. απλα ειμαι της αποψης οτι στη ζωη μας ειναι πολυ πιο οφελειμο και χρησιμο να ξερεις κυνηγι παρα να ξερεις οτι εχει λεχθει απο φιλοφοσους και τα σχετικα. Σιγουρα η γνωση ειναι κατι το υψηστο, αλλα καλυτερα τις στιγμες που πεθαινεις να λες οτι εζησα τα παντα στη ζωη παρα να σκεφτεσαι οτι υπαρχουν πραγματα που τελικα δεν καταφερες να τα μαθεις.

  7. η γνωση θα πρεπει να ειναι ικανη να μας κανει να ζησουμε καλυτερα. Ξερετε πολλες φορες δεν εχει νοημα να ξερεις πραγματα οταν δεν εχεις που να τα χρησιμοποιησεις. Οσο για τον θανατο, δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει να μας απασχολει. Ο θανατος για τους νεκρους και η ζωη για τους ζωντανους.
  8. Είναι μια ανάλυση του Castaneda για το βιβλίο του "Ταξίδι στο Ιξτλάν". Αν έχεις πνευματικές ανησυχίες ή αποζητάς νέα ερωτήματα σου προτείνω ανεπιφύλακτα να το διαβάσεις.

    Θα αλλάξει την νοητική σου σκοπιά θέτοντας συνεχώς νέες αναζητήσεις.

    Και μια που διάβασα και λίγο τα τελευταία σου ποστ..Μια μικρή συμβουλή.Προσπάθησε να "βλέπεις" λίγο πιο βαθειά.Δημιούργησε buffer zo...

  9. Αποτελουμε μερος μιας αλυσιδας στην οποια τιποτα δεν ζει , τιποτα δεν υπαρχει για παντα. Γιατι ο ανθρωπος θα πρεπει να εξερεθει ? Πιο θα ηταν το νοημα της ζωης αν θα ηταν παντοτινη ? Ευτυχως που υπαρχει ο θανατος και μας θυμιζει οτι θα πρεπει να ζησουμε μιας και δεν θα υπαρχουμε για παντα.
  10. κολαση και παραδεισος ισως να μην υπαρχουν με την μορφη των ευαγγελικων κειμενων. Στην πραγματικοτητα κολαση και παραδεισος ειναι ισως προσωπικες εμπειριες μας και ψυχολογικες καταστασεις που βιωνουμε ολοι. Γενικα, δεν υπαρχει καλο και κακο στην φυση, αυτα ειναι δικες μας εννοιες που βασιζονται κατα κυριο λογο στους ηθικους κανονες και φραγμους που θεσπιστηκαν απο το κρατος και την θρησκεια. Ο καθε ενας μπορει να ορισει το κακο ή το καλο με τελειως διαφορετικο τροπο. Η φυση μας δειχνει οτι ο ισχυροτερος ειναι αυτος που επιβιωνει, αγροτερα ο ανθρωπος τον νομο της φυσης τον μετονομασε σε νομο της ζουγκλας το οποιο πηρε και αρνητικο χαρακτηρα. Νομιζετε οτι ειναι κακο να επιβιωνει ο ισχυροτερος ? υπαρχει κατι το πιο δικαιο και πιο αξιοκρατικο ?
  11. Υψιπετειν μαρεσει πολυ το αποσπασμα με το οποιο υπογραφεις.

  12. το αν υπαρχει ή οχι θεος ειναι προβλημα του. Αυτο που ξερουμε ομως ειναι πως τον κοσμο δεν το δημιουργησε ουτε καποιος θεους, ουτε θεοι ουτε καποιος ανθρωπος, αλλα υπηρχε, υπαρχει και θα υπαρχει παντα. Το γεννα η φωτια και μετα καταστρεφεται για να γεννηθει παλι απο την φωτια. Αυτος ειναι ο πολεμος των στοιχειων.
  13. πολλες φορες η κατακτηση της γνωσης μας κανει να ξεχναμε να ζουμε. Για μενα το ερωτημα ειναι αν αξιζει ή οχι η γνωση. Στο τελος ουτος ή αλλος θα πεθανει και αυτος που γνωριζει και αυτος που δεν γνωριζει.
  14. χρονος ειναι μια ψευδαισθηση, δημιουργημα του ανθρωπου κατασκευασμενο για να διευκολυνει την ζωη του. Οτιδηποτε αλλο αγεται στην σφαιρα της φιλοσοφιας, και σκοπος και στοχος της φιλοσοφιας ειναι να κανει τον ανθρωπο να μπορει να επικοινωνει με τον εαυτο του και οχι με αοριστες και γενικες καταστασεις.
  15. Παντος ελπιζω να μην πιστευεται και σεις οτι οι κουκουλοφοροι ειναι μυστικες ξενες δυναμεις που θελουν το κακο της χωρας, γιατι τετειες συνομοσιωλογιες υποθηκαν απο την ακρα δεξια αλλα και απο τον γνωστο σε ολους μας τηλεπλασιε. Ειδατε κουκουλοφορους να κανουν παρεα με αστυνομικους, ειδατε χρυσαυγιτες να πετανε πετρες και μολοτοβ ενω ηταν ΔΙΠΛΑ στους αστυνομικους, αλλα δυστηχως το μυαλο κολλαει στους αναρχικους και οχι εκει που πρεπει να στραφει η προσοχη.
×
×
  • Create New...