Jump to content

erilar

Νέα Μέλη
  • Posts

    80
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by erilar

  1. αντε να ξαναμπει σε λειτουργια επιτελους !!!!
  2. βεβαια στα 40 μου μπορει να εχω αλλα μυαλα. Απο καστανεντα εχω διαβασει το Η δυναμη της σιωπης, μαρεσει αρκετα.

  3. απλα ειμαι της αποψης οτι στη ζωη μας ειναι πολυ πιο οφελειμο και χρησιμο να ξερεις κυνηγι παρα να ξερεις οτι εχει λεχθει απο φιλοφοσους και τα σχετικα. Σιγουρα η γνωση ειναι κατι το υψηστο, αλλα καλυτερα τις στιγμες που πεθαινεις να λες οτι εζησα τα παντα στη ζωη παρα να σκεφτεσαι οτι υπαρχουν πραγματα που τελικα δεν καταφερες να τα μαθεις.

  4. η γνωση θα πρεπει να ειναι ικανη να μας κανει να ζησουμε καλυτερα. Ξερετε πολλες φορες δεν εχει νοημα να ξερεις πραγματα οταν δεν εχεις που να τα χρησιμοποιησεις. Οσο για τον θανατο, δεν καταλαβαινω γιατι θα πρεπει να μας απασχολει. Ο θανατος για τους νεκρους και η ζωη για τους ζωντανους.
  5. Αποτελουμε μερος μιας αλυσιδας στην οποια τιποτα δεν ζει , τιποτα δεν υπαρχει για παντα. Γιατι ο ανθρωπος θα πρεπει να εξερεθει ? Πιο θα ηταν το νοημα της ζωης αν θα ηταν παντοτινη ? Ευτυχως που υπαρχει ο θανατος και μας θυμιζει οτι θα πρεπει να ζησουμε μιας και δεν θα υπαρχουμε για παντα.
  6. κολαση και παραδεισος ισως να μην υπαρχουν με την μορφη των ευαγγελικων κειμενων. Στην πραγματικοτητα κολαση και παραδεισος ειναι ισως προσωπικες εμπειριες μας και ψυχολογικες καταστασεις που βιωνουμε ολοι. Γενικα, δεν υπαρχει καλο και κακο στην φυση, αυτα ειναι δικες μας εννοιες που βασιζονται κατα κυριο λογο στους ηθικους κανονες και φραγμους που θεσπιστηκαν απο το κρατος και την θρησκεια. Ο καθε ενας μπορει να ορισει το κακο ή το καλο με τελειως διαφορετικο τροπο. Η φυση μας δειχνει οτι ο ισχυροτερος ειναι αυτος που επιβιωνει, αγροτερα ο ανθρωπος τον νομο της φυσης τον μετονομασε σε νομο της ζουγκλας το οποιο πηρε και αρνητικο χαρακτηρα. Νομιζετε οτι ειναι κακο να επιβιωνει ο ισχυροτερος ? υπαρχει κατι το πιο δικαιο και πιο αξιοκρατικο ?
  7. Υψιπετειν μαρεσει πολυ το αποσπασμα με το οποιο υπογραφεις.

  8. το αν υπαρχει ή οχι θεος ειναι προβλημα του. Αυτο που ξερουμε ομως ειναι πως τον κοσμο δεν το δημιουργησε ουτε καποιος θεους, ουτε θεοι ουτε καποιος ανθρωπος, αλλα υπηρχε, υπαρχει και θα υπαρχει παντα. Το γεννα η φωτια και μετα καταστρεφεται για να γεννηθει παλι απο την φωτια. Αυτος ειναι ο πολεμος των στοιχειων.
  9. πολλες φορες η κατακτηση της γνωσης μας κανει να ξεχναμε να ζουμε. Για μενα το ερωτημα ειναι αν αξιζει ή οχι η γνωση. Στο τελος ουτος ή αλλος θα πεθανει και αυτος που γνωριζει και αυτος που δεν γνωριζει.
  10. χρονος ειναι μια ψευδαισθηση, δημιουργημα του ανθρωπου κατασκευασμενο για να διευκολυνει την ζωη του. Οτιδηποτε αλλο αγεται στην σφαιρα της φιλοσοφιας, και σκοπος και στοχος της φιλοσοφιας ειναι να κανει τον ανθρωπο να μπορει να επικοινωνει με τον εαυτο του και οχι με αοριστες και γενικες καταστασεις.
  11. Παντος ελπιζω να μην πιστευεται και σεις οτι οι κουκουλοφοροι ειναι μυστικες ξενες δυναμεις που θελουν το κακο της χωρας, γιατι τετειες συνομοσιωλογιες υποθηκαν απο την ακρα δεξια αλλα και απο τον γνωστο σε ολους μας τηλεπλασιε. Ειδατε κουκουλοφορους να κανουν παρεα με αστυνομικους, ειδατε χρυσαυγιτες να πετανε πετρες και μολοτοβ ενω ηταν ΔΙΠΛΑ στους αστυνομικους, αλλα δυστηχως το μυαλο κολλαει στους αναρχικους και οχι εκει που πρεπει να στραφει η προσοχη.
  12. επισης ξεχασα να πω οτι και στις μαθητικες πορειες τα πραγματα δεν ηταν καλυτερα. Ειναι ασχημο να βλεπεις 15χρονο να λεει ''μπατσος'' και να μην ξερει τη σημαινει αυτο. Ειανι ασχημο να βλεπεις 14χρονα να πετανε πετρες. Εκει που θα επρεπε να πετιουνται οι πετρες ηταν στην ''Παρεα των 5'' και οχι στα ματ, αυτοι εντολες εκτελουνε, εκτος βεβαια απο τον τυπο που σηκωσαι πιστολι, που εγω νομιζω οτι δεν θα φαει ισαξια με την πραξη του ποινη, θα γινει κατι σαν την ζαρτινιερα. και τα λεφτα που εδωσε ο δημαρχος για το νεο δεντρο θα μπορουσε να τα ειχε δοσει σε νοσοκομειο ή idrima ή καπου τελος παντον που δεν θα χρειαζόταν φρουρα να το φυλαει.
  13. γΙΑΤΙ μηνανε ολοι στους βανδαλισμους ? και στο πλιατσικο ? Το πλιατσικο απο τις τραπεζες, απο τους βουλευτες, απο το χρηματιστηριο, και την ΡΑΣΑΝΤΕΛ γιατι δεν ενοχλει τοσο ? ή επειδη θεωρειται λογικο θα πρεπει να περασει ως φυσιολογικο ? Και εκτος απο αυτο, οταν ζουμε και μεγαλωνουμε σε μια κοινωνια απολυτα καταναλωτικη οπου καθημερινα ακουμε και βλεπουμε οτι εχοντασ το ταδε κινητο η ζωη σου θα γινει καλυτερη, δεν ειναι φυσικο μολις δω αυτο το κινητο ξεφραγο να το παρω ? Και για ποιους βανδαλισμους μιλαμε ? Στην στουρναρη ειχαν καψει το πλαισιο , την κοσμοτε, την βονταφον , το μουλτιραμα, στην πατησιων τα γκουντισ, τα ελτα και τραπεζεσ, στην ερμου τα 2 σπριντερ και το ιντερσπορτ. Οι μεγαλες καταστροφες , τα καμμενα που εδειχνε συνεχεια και συνεχει α η τηλεοραση ηταν σε τραπεζες , πολυεθνικες και αλυσιδες καταστηματων και οι ιδιοκτητες τους σσιγουρα δεν πεινασαν. Και οι οι υπαλληλοι δουλευαν με 400 ή 600 ευρω το μηνα και αυτο ειναι καπιταλισμος. Και αποοτι καταλαβαμε τον δημαρχο πιο πολυ τον πειραξε το καμμενο δεντρο παρα το νεκρο παιδι. Και το πρωτο πραγμα που εκανε ηταν να βαλει νεο δεντρο παρα να παει και να ζητησει ΣΥΓΓΝΩΜΗ και οχι συλληπιτιρια (ξερω εχει ορθογραφικα ). Τα δεντρα στην Παρνηθα γιατι δεν τα φυλαγανε οπως φυλανε τωρα αυτο στο συνταγμα ? Και απο την αλλη , να εχουμε την παρεα της Βουλης τους 5, να λενε τα γνωστα τους, δεν φταιω εγω, φταιες εσυ και ο στρατηγος ανεμος. Ακομα και η αριστερα με την σταση της ξεφτηλιστικε τελειως γιατι και εκει αποδιδανε ευθυνες. ΤΑ μμε εντομεταξυ, ενας καδος καιγοτανε και ''ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ'' γραφανε. Το χειροτερο ομως ηταν ολοι εκεινοι οι οποιοι εκφερανε γνωμη μονο απο οσα βλεπανε στις ειδησεις και οι ειδησεις ολες ειχαν τους ιδιους τιτλους. Ποσο μινανε στον αλεξη και ποσο στις καμμενες τραπεζες ? ποσο μινανε στους αστυνομικους-κουκουλοφορους ? Ειναι δυνατον να λενε για ''Καταλυση τησ δημοκρατιας'' εκπροσωποι κομματων γιατι μια μεριδα παιδιων εκανε καταληψη στη νετ ? Ειναι δυνατον να ακους δημοσιογραφουν να ευχονται ''να μην ξαναζησουμε παρομοιες καταστασεις'' . Τοσο πολυ πειραξε ο κοσμος που ξεσηκωθηκε και αφησε τον καναπε ? Και φυσικα το γεγονος οτι ο τζιρος στο εμπορειο επεσε το αποδιδουν στα επεισοδια και στο οτι ο κοσμος φοβαται να κατεβει στα μαγαζια στο κεντρο και οχι στο οτι πλεον ολοι αρκουμαστε στα αναγκαια λογο ακριβιας. Παντος ολοι ειδαμε με τον εναν ή τον αλλο τροπο την δυναμη του λαου, και αυτο εχει αναστατωσει τις κυβερνησεις σε παγκοσμιο επιπεδο. Σε θεματα ανθρωπιας τα συνορα εχουν καταργηθει και αν σκοτωσουν παιδι εδω θα ξεσηκωθουν ατομα και αλλου.
  14. στο οτι μαλλον κανω λαθος ?
  15. ξερω γω..., αυτη την εντυπωση ειχα. Νομιζα οτι ηταν κατι ας πουμε για παραδειγμα σαν το ονομα του αγγελου σου που δεν το μαθαινεις ετσι απλα...κατι τετειο τελος παντων...μαλλον κανω λαθος ε ?
  16. δεν ξερω, δεν εχω ιδεα. Αλλα ομως δεν ειναι ευκολο απλα να διαλεξουμε το ονομα ?
  17. Αυτο, το οτι αν καποιος κανει μια ευχη για καποιον , γυρναει πισω με τριπλασια δυναμη το διαβασα κι εγω σε ενα θεμα σε αυτο το σαιτ ( νομιζω στα ξορκια ηταν ). Επισης στην wicca κατα καποιον τροπο θα μπορουσε να υπαρχει τριαδα αφου υπαρχει η Η Θεά(Goddess) που είναι η κυριότερη θεότητα και εμφανίζεται με τρεις μορφές : της Παρθένας (Maiden) που συμβολίζει την αγνότητα του κόσμου, τη Μητέρα (Mother) που συμβολίζει τη μητρότητα και την γέννηση και την Crone. Επιπλεον αφου η Wicca εχει της βασεις της κυριος στον σαμανισμο, δεν πρεπει να θεωρειται παρακλαδι του σαμανισμου ή εστω σαμανικη θρησκεια ή Τεχνη ?
  18. Εχω την εντυπωση οτι αυτη η μεθοδος δεν ειναι η σωστη και επιπλεον το μαγικο ονομα δεν ειναι κατι το οποιο μπορεις και διαλεγεις αλλα κατι που σου εχει δοθει κατι οπως τα ζωδια ενα πραγμα με την διαφορα οτι αυτο το ονομα ειναι μοναδικο και δεν το μοιραζεσαι.
  19. θελω να ρωτησω κατι για τις ουσιες. Οι ιθαγενεις Αμερικανοι περνουν ουσιες για να εισελθουν σε αλλους κοσμους το ιδιο και οι σαμανοι. Αυτοι γιατι δεν εθιζονται σε αυτα που παιρνουν ?
  20. κατι σχετικο με την φιλανθρωπικη εκμμεταλευση. καπως ετσι ειναι η κατασταση...
  21. Ειχα δει ενα ντοκιμαντερ σχετικο. Και εδειχνε την διαδικασια μιας εκτρωσης και πως γινεται. Και εδειχνε με υπερηχο την στιγμη που ο γιατρος εβαζε τον σωληνα μεσα στην μητρα για να ρουφηξει το μωρο. Την στιγμη που ο σωληνας αγγιξε το μωρο εκεινο αρχισε να φευγει μακρια απο τον σωληνα (λες και ηξερε οτι ηταν επικυνδινο ) και στην οθονη εδειχνε το στομα του μωρου να ανοιγει. Αυτο οι γιατροι το ονομαζουν σιωπηλη κραυγη. Με ολα αυτα που ειδα ενιωσα τοσο ασχημα γιατι ουσιαστικα προκειται για φονο. Και επισης εδειχνε και μεθοδους εκτρωσης. Μια ηταν με το να βαζουν μεσα στον πλακουντα καποιο οξυ για να καψει το μωρο. Πωπωω....... πολυ ασχημα πραγματα. Και οταν ρουφανε το μωρο με τον σωληνα ρουφανε το σωμα πρωτα, το κεφαλι δεν χωραει να περασει και ετσι με κατι που μοιαζει σαν ψαλιδι στην χειρολαβη αλλα σαν σπατουλες στις ακρες πιεζουν το κεφαλακι του μωρου μεχρι αυτο να σπασει. Αν η μητερα γνωριζει ολα αυτα και πως το κανουν θα εκανε ποτε αυτο το πραγμα αραγε ? Α ! και επισης τα υγρα του πλακουντα απο τις εκτρωσεις πωλουνατι σε εταιριες καλλυντικων γαι να φτιαχτουν κρεμες αναδομισης κυτταρων ( και μιλαμε για τις καλες-ακριβες κρεμες )
  22. Οι στρατηγοι ανεμοι . Συγγνωμη που γελαω αλλα πραγματικα ειναι γελοιο την μια μερα να βλεπεις πολιτικα προσωπα να ζητανε ονοματα και την αλλη μερα να διαβαζεις για Ιονια Οδος. Υποκρισια με τον χειροτερο τροπο.
  23. Τι ειναι το μαγικο ονομα ? Σε τι χρησιμευει ?
  24. Εγω θελω να ρωτησω κατι που δεν εχω καταλαβει σχετικα με την κλοπη την πνευματικης ιδιοκτησιας. Γιατι οταν καποιος αντιγραφει καποιον λεγεται κλοπη πνευματικης ιδιοκτησιας και οταν αντιγραφει πολλους λεγεται ερευνα ?
×
×
  • Create New...