Jump to content

rippersoan

Νέα Μέλη
 • Posts

  70
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Posts posted by rippersoan

 1. Είχα διαβάσει ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο, το 'Blink', (σας το προτείνω) που προσπαθούσε να εξηγήσει ορθολογικά και επιστημονικά την δύναμη του υποσυνειδήτου και το πως αυτό, τις περισσότερες φορές, βγάζει καλύτερα συμπεράσματα από το συνειδητό και λογικό μας μέρος! Η ερμηνεία του ήταν πως... όταν για παράδειγμα γνωρίζεις έναν καινούριο άνθρωπο, το υποσυνείδητο σου δέχεται μία πληθώρα πληροφοριών στις οποίες ο συνειδητός νους δεν δίνει σημασία, γιατί δεν έχει το processing power να το κάνει. Πληροφορίες όπως την στάση του σώματος του άλλου, το βλέμμα του, τον τρόπο που μιλάει και δεκάδες άλλα. 

  Μετά από μερικά δευτερόλεπτα, το υποσυνείδητο, αφού έχει επεξεργαστεί υπογείως όλες αυτές τις πληροφορίες, βγάζει τα συμπεράσματά του, τα οποία μας επικοινωνεί με την μορφή της 'αίσθησης', η του ενστίκτου. Και νιώθουμε μια επιφύλαξη, η μια συμπάθεια προς αυτό το άτομο, την οποία δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε με την λογική ή με επιχειρήματα. 

  Κι εγώ πιστέυω άπειρα σε αυτές τις αισθήσεις και δεν με έχουν προδώσει ποτέ ως τώρα! Όσο για το τι είναι αυτές οι αισθήσεις, αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Προσωπικά πιστεύω οτι η επιστήμη και η ψυχολογία είναι ακόμη πολύ πίσω σε σχέση με τους σοφούς και τους φιλόσοφους στην ερμηνεία αυτών των φαινομένων. Και ερμηνεύω αυτά τα φαινόμενα με τρόπο μεταφυσικό. 

  Για το συγκεκριμένο φαινόμενο, έχω τελευταία αρχίσει να πιστεύω πάρα πολύ στην μετεμψύχωση, αλλά όχι με την έννοια του ο Βασίλης ή η Νεφέλη η ο Νίκος έχουν ξαναυπάρξει σαν πρόσωπα αλλά... Ο Βασίλης και η Νεφέλη και ο Νίκος έχουν ένα σετ από core beliefs and attitudes, από πιστεύω και πράγματα στα οποία πάντα πίστευαν, χωρίς να ξέρουν το γιατί, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος λόγος. Έχουν επίσης ένα σετ από συγκεκριμένα συναισθήματα και προορισμούς στην ζωή, τα οποία τους είναι και τους ήταν πάντα οικεία. Αν αναλύσουμε κάθε άνθρωπο και βγάλουμε μετά απο πολύ απόσταξη ένα 'αιθέριο έλαιο' αυτών των βασικών του πιστεύω, αυτό είναι για μένα η ανθρώπινη ψυχή. 

  Και αυτό το 'αιθέριο έλαιο' , ότι κι αν είναι, υπήρχε πολύ πρίν από τον κάθε Βασίλη, πριν καν η ανθρωπότητα αρχίσει να μιλάει, χωρίς να έχει όνομα, και θα υπάρχει μετά από αυτόν, απρόσωπα και άχρονα, μέχρι ο άνθρωπος να σταματήσει να υπάρχει. Αυτό το 'αιθέριο έλαιο' αναγνωρίζουμε κατ εμέ κάθε φορά που βλέπουμε κάποιον για πρώτη φορά και νιώθουμε πολύ έντονα πράγματα και συναισθήματα.

  Παρακάτω  ένα παραδοσιακό βορειο-ευρωπαϊκό τραγούδι του 1700 για αυτό (περίπου) το θέμα, επανεκτελεσμένο από έναν τρομερό άνθρωπο και τροβαδούρο, τον Alan Stivell. Μιλάει για μία ιστορία αγάπης που ξεκινάει και τελειώνει με την κοπέλα να ρωτάει τον χαμένο ναυτικό τον οποίο βλέπει για πρώτη φορά: 

  ''Από πού γνωριζόμαστε; Νιώθω λες και σε ξέρω... '' 

  Δεν είναι πολύ όμορφο και μαγικό να βλέπεις ότι αυτά που νιώθεις και που σκέφτεσαι, τα ένιωθαν, τα σκέφτονταν και τα τραγουδούσαν άνθρωποι πολύ πριν απο εσένα; 

  Alan Stivell - Tri Martolod

   

  • Like 2
 2. Καλησπέρα!

   

  Ξέρω οτι αυτό δεν είναι το κατάλληλο μέρος για να ποστάρω κάτι τέτοιο. Ξέρω επίσης οτι ποτέ δεν ήμουν ιδιαίτερα ενεργός σε αυτό το φόρουμ, οπότε ίσως πολλοί να μην ξέρετε καν το όνομα μου, εκτός απο αυτούς που είχα την τύχη να γνωρίσω απο κοντά! Αλλά πολλές φορές, όταν ακόμη πήγαινα σχολείο, όταν ένιωθα πως δεν χωράω πουθενά, ερχόμουν  παράνομα σ αυτό το φόρουμ, και ήσυχος και ντροπαλός παρακολουθούσα όλες τις όμορφες και παράξενες μαγικές συζητησεις σας και σκεφτόμουν.... 'δες, υπάρχουν κι άλλοι που σκέφτονται διαφορετικά. Ίσως να μην υπάρχουν μόνο τα πραγματα που βλέπουμε τελικα.'

   

  Αργότερα, σαν φοιτητής, κι όταν πλέον κατάλαβα οτι το 'να χωρας κάπου' είναι απλά θέμα συμβιβασμών, και οτι πολλές φορές στην ζωη πρέπει απλά να συμβιβάζεσαι με όσα δεν μπορείς να αλλάξεις, και να σέβεσαι και να αποδέχεσαι καθε άνθρωπο που δεν σκέφτεται σαν κι εσένα, όσο 'απλά' κι αν νομίζεις οτι σκέφτεσαι, γύρναγα πάλι. Κι ένιωθα όμορφα που έβλεπα ανθρώπους να ψάχνουν, να προβληματίζονται, να μην αρκούνται στο 'έτσι είναι'. Ένιωθα λίγο πως ανήκω. 

   

  Θα μπορούσα λοιπόν, και αφού ζητήσω συγγνώμη απ' όλα τα μεγαλύτερα παιδιά εδω μέσα, να πω, πως είμαι παιδί του φόρουμ. Παιδί αυτού του παράξενου διαδικτυακού μέρους που δημιούργησε η Νεφέλη μαζί με τα υπόλοιπα 'παιδιά'. Και θα ήθελα πολύ να την/τους ευχαριστήσω γι αυτο, κάτι που δεν είχα την ευκαιρία να κάνω ποτέ. Μπορεί να ακουστεί χαζό, αλλά δεν θα σκεφτόμουν όπως σκέφτομαι σήμερα αν δεν είχα τα ερεθίσματα που πήρα από αυτό το φόρουμ, την περίοδο που τόσο τα είχα ανάγκη. Νεφέλη, παιδιά, ευχαριστώ. Αλήθεια. 

   

  Long story short, το παιδί θέλει να κάνει ένα δικό του παιδί! 

   

  Γράφω, μυθιστορήματα, ιστορίες, τραγούδια, παραμύθια. Και θέλω να παρουσιάσω κάποιες από αυτές τις ιστορίες σε μορφή storytelling. Η ιστορία, αφήγηση, audio drama, τραγούδια για αυτή την ιστορία. The bard style :P

   

  Και χρειάζομαι έναν μουσικό για να έρθει στην ζωή αυτό το παιδί! Δεν παίζει ρόλο η ηλικία η το τι όργανο παίζεις, το θέμα είναι να αγαπάς τα παραμύθια, να πιστεύεις στην μαγεία και να σου αρέσουν οι ιστορίες γύρω απ την φωτιά! Και να έχεις κάποιες βασικές γνώσεις μουσικής θεωρίας και αρμονίας! Α. και να μένεις στην αθήνα αν γίνεται, γιατι θεωρώ την προσωπική επαφή απαραίτητη για να βγεί κάτι τέτοιο ζεστό και όμορφο.

   

  Αν ενδιαφέρεται κάποιος παρακαλώ ενοχλήστε με!

  • Like 1
 3. Όντως υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις που κάποιος μπορεί και ίσως πρέπει να απαντά σε αυτό που εννοείται κι όχι σε αυτό που λέγεται, όμως αυτό μόνο ένας δάσκαλος μπορεί να το κρίνει και να το κάνει.

   

  Διαφωνώ, αλλά επειδή είναι πολύ μεγάλη συζήτηση, και έχει να κάνει με τον διάλογο και τις προυποθέσεις του γενικότερα, θα πρότεινα να ανοίγαμε ένα άλλο θέμα, αν θες.

 4. Νεφέλη, θα σε "παραφράσω" λίγο, και με την άδειά σου, και αυτή των υπολοίπων συνομιλητών θα φλερτάρω με το offtopic.

  Αλλά από μικρός, όταν έπαιζα "βρείτε τις διαφορές" πάντα χρησιμοποιούσα τα κοινά σημεία για να τις βρω...

   

  Οπότε... ας δούμε κάτι πού έχουμε κοινό (Θεοί και άνθρωποι).

   

  Ο Θεός έπλασε τους ανθρώπους.

  Οι άνθρωποι έπλασαν τον Θεό.

   

  Ο Θεός για τους "θειστές", όπως τους ορίζεις είναι λογικό συμπέρασμα. Για τους θρησκευόμενους λίγο πολύ όμως είναι αξίωμα.

   

  Ίσως εδώ να έγκειται και η διαφορά μας...

 5. Γιατί προσπαθείς να ερμηνεύσεις τα λόγια του καθένα ή να διακρίνεις τι σκέφτεται, εάν απλώς διαβάζεις τι γράφει ή ακούς τι λέει αρκεί. Απαντάς επί αυτών και τελειώνεις, εάν ο άλλος εννοούσε κάτι διαφορετικό και δεν εκφράστηκε όπως θα ήθελε δεν είναι δική σου δουλειά αλλά δική του. :)

   

  Αν ήταν έτσι η ζωή θα ήταν πραγματικά πολύ, πολύ βαρετή. Πάντα πίσω απ' τις λέξεις κρύβεται το νόημα :P

   

   

  Ένα πολύ όμορφο μοντέλο δηλαδή,χωρίς ιδιαίτερη καλλιέργεια,αλλά με πολύ πείσμα..

  είναι μάγισσα?

   

  Ένα μοντέλο όπως λες, μάλλον όχι. Αλλά ας παίξουμε λίγο με τις λέξεις!

  Μία πολύ γοητευτική γυναίκα (ή άντρας) με εξαιρετικά ισχυρή θέληση; Αμφιβάλλεις οτι κατά βάθος χρισημοποιεί τις ίδιες αρχές που χρισημοποιεί ένας μάγος-μάγισσα;

 6. Δεν θα έλεγα "φρουρός", αλλα μελετητής της, και μερικές φορές εκφραστής της.

   

  Η λέξη "φρουρός" παραπέμπει σε διάφορους εκπροσώπους θρησκειών που αφού βρήκαν την "απόλυτη αλήθεια" θέλουν να "διαφωτίσουν" τον κόσμο όλο με τα δικά τους δόγματα και κανόνες, όχι πάντα με τον πιο κομψό τρόπο.

   

  Ο μάγος/μάγισσα σέβεται μεν τις θρησκείες, αλλα κατανοεί την ρευστότητα της κοσμικής αυτής "τάξης", και βλέπει οτι ο Θεός (ή οι θεοί) δεν νοιάζονται ιδιαίτερα για τον τρόπο με τον οποίο δοξάζονται.

 7. Είναι πολύ δύσκολο, αλήθεια, να ορίσεις μια τόσο φορτισμένη και ευρεία έννοια. Κάθε άνθρωπος και κάθε εποχή της έχει δώσει διαφορετικές ιδιότητες.

   

  Για μένα, Μάγος είναι κάποιος που είναι βαθύς γνώστης της ανθρώπινης φύσης, των νόμων της Μητέρας Φύσης και του Κόσμου του ίδιου (στα πλαίσια των δυνατοτήτων του), και χρησιμοποιεί την γνώση αυτή προσπαθωντας να επαναφέρει την χαμένη ισσοροπία. Οι όποιες "υπερφυσικές" δυνατότητες, είναι απλώς απόρροια αυτής της γνώσης.

   

  Οπότε, ακόμη και αν είναι στάσιμος ή έχει σταματήσει να κάνει χρήση της "μαγείας", παραμένει μάγος, αρκεί να μην έχει αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται και πράττει.

 8. Εισπρακτικό ρεκόρ έχει κάνει στην γείτονα χώρα η ταινία Fetih 1453, τούρκικης παραγωγής, που περιγράφει την Άλωση της Πόλης από την οθωμανική σκοπιά.

  Η πρεμιέρα έγινε στις 16 Φεβρουαρίου, και ήδη έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις εντός και εκτός Τουρκίας.

  Την έχετε δει/ θα την δείτε; Ποια η γνώμη σας;

   

  Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=D8ghM82M568

 9. Μόνο που υποτίθεται ότι τα περί ομάδων αίματος απευθύνονται

  σε "συνειδητοποιημένους 'αναζητητές'" (που κατά κανόνα βλέπουν με λίγο ψηλά τη μύτη τα της "μεγαλόχαρης").

  Αν δηλαδή από τη μια κοροϊδεύει κανείς τα "φούμαρα" των εικόνων και την ίδια ώρα καταπίνει ότι ανοησία του περιτυλίγεται με επιστημονικοφανή συνομωσιολογία, τί κάνει; :whistling:

   

  Εξαρτάται τι ομάδα αίματος έχει

 10. Εγώ έχω Ο- αλλά κοίταξα διεξοδικά τις οικογενειακές φωτογραφίες και δεν είδα κάτι ύποπτο.

   

  Ναι, όντως στην Ιαπωνία είναι μία συνηθισμένη ερώτηση σε μια συνέντευξη εργασίας, καθώς πιστεύουν ότι η

  ομάδα αίματος καθορίζει μέχρι ένα σημείο τον χαρακτήρα ενός ατόμου, πράγμα το οποίο νομίζω πως είναι πιθανό.

  Πολλοί σύγχρονοι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο γενετικός παράγοντας παίζει ρόλο στην διαμόρφωση του χαρακτήρα ενός ατόμου.

  Και είναι λογικό, αν σκεφτείς πως τα συναισθήματα επηρεάζονται από ένα σύστημα αδένων. Δες τι κάνει η τεστοστερόνη, για

  παράδειγμα, σε έναν έφηβο.

   

  Όσο για την προέλευση των ομάδων αίματος απ' όσο γνωρίζω όντως είναι μεταλλάξεις, δηλαδή εξελίχθηκαν πιθανώς για να κάνουν

  πιο ανθεκτικό τον άνθρωπο σε διάφορα είδη ασθενειών. Για αυτό και τα ποσοστά διαφέρουν από χώρα σε χώρα και από φυλή σε φυλή.

   

  Όσοι έχουν την ομάδα αίματος Ο πχ διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο θανάτου από ελονοσία, σε σύγκριση με όσους έχουν οποιαδήποτε από

  τις άλλες τρεις. Ή οι γυναίκες με ομάδα αίματος ΑΒ διατρέχουν διπλάσιες έως τριπλάσιες πιθανότητες από τις υπόλοιπες να αναπτύξουν

  στη διάρκεια της εγκυμοσύνης προεκλαμψία, μια διαταραχή επικίνδυνη και για την έγκυο και για το μωρό.

 11. Ομως οταν κανεις διαβαζει για ολ αυτα απο την οπτικη του μαγου, δεν εχει καν επαφη με την οπτικη που θα τα βλεπε καποιος που δεν εχει ασχοληθει. Που καλο θα ηταν να μπορει να την εχει. (γι αυτο ανεφερα και τον ορο paradigm shift)

   

  Και καλό θα ήταν να την έχει για όλα τα πράγματα! Γιατί πολλά από αυτά που κάνει ο άνθρωπος στερούνται κοινής λογικής.

   

   

  -μιλαω με πνευματα

  -που το ξερεις?

  -Το βλέπω, το νιώθω, το ακούω

  -Πώς;

  -Με τον ίδιο τρόπο που οι άνθρωποι κάθε θρησκείας βλέπουν, ακούν και νιώθουν πράγματα τα οποία φαινομενικά δεν υπάρχουν. Ξέρεις πολύ καλά σαν επιστήμονας ότι δεν βλέπεις με τα μάτια σου. Αλλά με το μυαλό σου. Τα αισθητήρια όργανα στέλνουν αυτό που "βλέπουν" με μορφή νευρικών ερεθισμάτων στον εγκέφαλο, και αυτός συνθέτει την πραγματικότητα μας με μορφή εικόνας, ήχου κοκ.

   

  (Μία καλύτερη απάντηση σε περίπτωση που βρεθούμε στο δρομοκαιτιο)

 12. η επιλογή με βάση την συμμετοχή σε "τάγμα" γιατί να διαφέρει σε θέματα "ηθικής";

   

  Όχι, όχι! Δεν θεωρώ ανήθικο το να συμμετέχουν μέλη κάποιων οργανώσεων στην πολιτική, ίσα ίσα, το θεωρώ δικαίωμα τους! Δεν θα ήταν όμως ανήθικο αν κάποιοι χρησιμοποιούσαν μαγεία (είτε οι ίδιοι, είτε άλλοι για λογαριασμό τους) για να πετύχουν τους σκοπούς της α ή της β πολιτικής παράταξης; Δεν μπορώ να ξέρω αν και κατά πόσο συμβαίνει, απλώς κάνω μία υπόθεση.

 13. Και εφ΄ όσον λάβουμε υπ' όψιν μας αυτά τα δύο:

   

  Ότι α) Θεωρείται πιθανό οι εταιρίες, που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο της κοινωνίας σε μία καπιταλιστική οικονομία, είναι πιθανό να χρησιμοποιούν μαγεία για να πετύχουν τους στόχους που επιθυμούν (κυριαρχία στην αγορά, αύξηση των κερδών, μεγαλύτερη επιρροή κτλ)

   

  και β) Η μαγεία στην ουσία είναι κατά μία μορφή αποδεκτή στον πολιτικό κόσμο μίας χώρας (Όταν για παράδειγμα οι ιερείς παρευρίσκονται στο άνοιγμα μιας νέας βουλής δεν εκτελούν μια "γητεία" για την καλή εξέλιξη της τετραετίας;)

   

  Ποιος μπορεί να αποκλείσει ότι και τα πολιτικά κόμματα πιθανόν χρησιμοποιούν παρασκηνιακά παρόμοιες μεθόδους; Και η σχέση των ταγμάτων με τον πολιτικό κόσμο φαίνεται να είναι ακόμη πιο άμεση από αυτή με τον κόσμο των επιχειρήσεων (κάθε χρόνο βγαίνει και από μια εκπομπή/ δημοσίευμα για την σχέση του τεκτονισμού με τα πολιτικά).

  Και πόσο ηθικό είναι αυτό;

 14. Ναι είναι αρκετά ευανάγνωστο στα αγγλικά, αρκεί να έχεις ένα λεξικό πρόχειρο για το πιο "εξειδικευμένο" λεξιλόγιο! Όσο για τα ελληνικά, δεν γνωρίζω αν η μετάφραση είναι καλή ή όχι, αλλά σε πολλές περιπτώσεις ο μεταφραστής είναι άσχετος με τον χώρο και έτσι χάνεις αρκετό από το αρχικό νόημα του βιβλίου. Και όντως, 58 ευρώ είναι λίγο υπερβολικά.

 15. Χμμ... γιατί ο κάθετος υλισμός των μεγαλοστελεχών που κοιμούνται με τα παπούτσια και το τηλέφωνο ανα χείρας δεν μας προτρέπει να σκεφτούμε ένα άτομο με εσωτερικές αναζητήσεις ίσως;

 16. Το Σάββατο 19 Μαρτίου το φεγγάρι θα πλησιάσει σε απόσταση 221.567 μιλίων από τη Γη, που είναι η πιο κοντινή απόσταση που έχει βρεθεί από το 1992. Πρόκειται για το σπάνιο φαινόμενο που ονομάζεται σεληνιακή περίγειος.

   

  Ξέρει κάποιος να με διαφωτίσει για τις προλήψεις που σχετίζονται με αυτό; Αυτά πού ξέρω είναι ότι οι παλίρροιες φτάνουν στο ψηλότερο/ χαμηλότερο σημείο τους εκείνη την μέρα, και ότι γενικά η περίγειος είναι προάγγελος κακών συμβάντων.

 17. Όντως, η είδηση διαψεύθηκε για τους λόγους που ανέφερε η Artzuna και για έναν ακόμη: τα υποτιθέμενα ΑΤΙΑ στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η εφημερίδα είναι πολύ συνηθισμένα λάθη (λόγω διάθλασης ή κάτι τέτοιο υποθέτω) στις διαστημικές φωτογραφίες. Μιας που θίχτηκε, όμως, το θέμα θα ήθελα να εκφράσω κάποιους προβληματισμούς μου.

   

  Πρώτον, πόσο εύκαμπτη είναι η πραγματικότητά μας, και πόσο εύκολα μπορεί να αλλοιωθεί από τα μέσα της διάδοσης των πληροφοριών. Σε πολλά θέματα της ζωής μας αυτό που εμείς θεωρούμε πραγματικότητα δεν είναι παρά η πιο κοινά πιστευτή φαντασία.

   

  Και δεύτερον, και εδώ παίζω λίγο τον δικηγόρο του διαβόλου (η Artzuna μου έδωσε την αφορμή μιας και απάντησε με το 666ο της πόστ, τυχαίο; :cheerful_h4h: ) αν όντως ερχόντουσαν, και κάποιος αστρονόμος τους έπαιρνε χαμπάρι, αυτό δεν θα μπορούσε να είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα του πως θα καλύπτονταν οι πληροφορίες που διέρρευσαν; Εφ' όσον κάπιοι θα ήθελαν να τις καλύψουν, βέβαια. Είχατε δει πρίν από μία δεκαετία την σειρά "The First wave" στην οποία οι εξωγήινοι προτού έρθουν είχαν κατάσκοπους σε πολλά καίρια κυβερνητικά πόστα;

 18. "Τρία διαστημόπλοια έρχονται στη Γη με απειλητικές διαθέσεις!

   

  Σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση της ρωσικής εφημερίδας «Pravda» όχι μόνο επιβεβαιώνεται πια η ύπαρξη Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων, αλλά υπερτονίζεται και το γεγονός ότι οι επιβάτες του σκοπεύουν να καταφθάσουν συντομότατα στον πλανήτη μας με άγριες διαθέσεις!

   

  Συγκεκριμένα πρόκειται για «τρία γιγάντια διαστημόπλοια. Το μεγαλύτερο έχει πλάτος 242 χιλιόμετρα και συνοδεύεται από δύο μικρότερα σκάφη που ήδη υπολογίζεται ότι ταξιδεύουν και βρίσκονται πίσω από την τροχιά του Πλούτωνα»!

   

  Το πιο… σκανδαλώδες όμως από όλα τα στοιχεία του διαστημικού ρεπορτάζ της εφημερίδας είναι το γεγονός ότι τα εξωγήινα διαστημόπλοια έχουν ήδη εντοπιστεί από τη NASA μέσω του προγράμματος HAARP που μελετά το Βόρειο Σέλας στην Αλάσκα! Και η NASA, κουβέντα!

   

  Οι μόνοι που αντιδρούν, σύμφωνα με την «Pravda», όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», είναι οι Κινέζοι, που ευθέως κατηγορούν τους Αμερικανούς ότι αποκρύπτουν όσα στοιχεία διαθέτουν για την ύπαρξη εξωγήινων και τις επισκέψεις τους στη Γη.

   

  Για τους καχύποπτους πάντως, η «Pravda» σπεύδει να «δέσει» το ρεπορτάζ της επικαλούμενης «καλά πληροφορημένες πηγές από το ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό και διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό πρόγραμμα για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence)» προσθέτοντας επιπλέον ότι τα τρία διαστημόπλοια θα γίνουν θεατά και από οπτικά τηλεσκόπια όταν θα πλησιάζουν τον πλανήτη Άρη!

   

  Όσο για το «πότε» θα συμβεί το κακό, η άφιξη των «ξένων» εικάζεται ότι θα συμπέσει απόλυτα με την ημερομηνία που οι Μάγια είχαν προφητεύσει ως τη μέρα συντέλειας του κόσμου, και πιο συγκεκριμένα στις 21 Δεκεμβρίου του 2012."

   

  Πηγή : http:// http://www.newsbeast.gr/world/arthro/98135/tria-diastimoploia-erhodai-sti-gi-me-apeilitikes-diatheseis/

   

  Έχετε ακούσει κάτι; Θεωρείτε τη εφημερίδα «Pravda» αξιόπιστη πηγή ή πρόκειται περί κάποιας κακοπροαίρετης διάδοσης;

  Μας την πέφτουνε;!; Να αρχίσουμε να μαζεύουμε κονσέρβες; :063laugh:

 19. Πιστεύετε ότι το σώμα σας περιορίζει την ύπαρξή σας;

  Πιστεύω ότι το σώμα ορίζει την ύπαρξη μας, ότι είναι η έκφραση της "ψυχής" μας στον υλικό κόσμο. Χωρίς αυτό δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε αυτό που ονομάζουμε ζωή, συμπεριλαμβάνοντας και το μυαλό στο σώμα - ίσως αν ξέραμε καλύτερα το πώς λειτουργεί να περιορίζαμε πολύ το εύρος των πραγμάτων που σήμερα βλέπουμε σαν υπερφυσικά.

   

   

  ...αν ολα ειναι ενα, μεσα εξω εχει διαφορα?

  Στο θέμα που συζητούσαμε και προέκυψε το ερώτημα για την διαφορά του «έξω» και του το «μέσα», θεωρήσαμε σαν "μέσα" τα αποτελέσματα που σου δίνει το δικό σου μυαλό -υποσυνείδητα- για διάφορες σκέψεις που μας απασχολούν, και που πολλές φορές μας εκφράζονται με τέτοιο τρόπο που είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις αν είναι πραγματικά δικές σου. Οπότε, εδώ το "έξω" σημαίνει ότι αυτός που δημιούργησε αυτή την σκέψη δεν ήσουν εσύ. Και εφόσον έχουμε μάθει να κρίνουμε μια άποψη με βάση αυτόν που την εκφράζει, στην συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω πως ναι, έχει διαφορά.

 20. Εσύ τους προκάλεσες στην Κύθνο και την Καλαμάτα...;

   

  Γιατί την Ζάκυνθο πού την βάζεις;

  Τραυματισμός από τον ανεμοστρόβιλο στη Ζάκυνθο

  Δυνατός ανεμοστρόβιλος έπληξε χθες το βράδυ τη Ζάκυνθο, η οποία δοκιμάστηκε από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

  Λόγω των ισχυρών ανέμων, μία Βρετανίδα η οποία εργάζεται σε εστιατόριο στην περιοχή του Πλάνου τραυματίστηκε ελαφρά, όταν έσπασαν τα παραθυρόφυλλα και έπεσαν πάνω της.

  Από τον ανεμοστρόβιλο ξεριζώθηκαν δέντρα, ενώ καταστράφηκαν οι στέγες από τέσσερα σπίτια.

  Πηγή: www.newsbeast.gr

×
×
 • Create New...