Jump to content

John Constantine

Νέα Μέλη
  • Posts

    42
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Male

John Constantine's Achievements

Μύστης

Μύστης (2/7)

0

Reputation

  1. http://en.wikipedia.org/wiki/Street_light_interference Για ρίξτε μια ματιά εδώ..
  2. Αυτό εννοώ σε πρώτη φάση. Άλλωστε όπως προανέφερα παραπάνω στον κλάδο αυτό ανήκουν και τα μέντιουμ που έχουν την ικανότητα να επικοινωνούν με άλλες οντότητες. Απλά υπάρχει και αποψή (ή αλλιώς η εξήγηση της έννοιας "ενδιάμεσοι"), που αναφέρω στην δεύτερη παράγραφω του post μου παραπάνω.
  3. Λοιπόν κατά αρχήν φαντάζομαι εννοείς "ενδιάμεσοι" και όχι ενδιάμεση. Μια καλή αναζήτηση είναι στο google γράφοντας την λέξη half-breed ή half-breed demons πιο συγκεκριμένα .Λίγο με μια μηχανή μετάφρασης λίγο με την μετάφραση της σελίδας που παρέχει το google θα βρεις πολλά πράγματα. Ενδιάμεσοι από ότι έχω ψάξει (και η πιο λογική απάντηση που βρήκα) ονομάζονται συωήθως τα medium (μέντιουμ) και η απόλυτη εξήγηγη της έννοιας είναι αυτοί που υπάρχουν ανάμεσα στο φυσικό και στο υπερφυσικό. Κοινώς είναι αγγελιοφόροι που μεταφέρουν μηνύματα από το υπεπέραν στον κόσμο μας που σήμερα γνωρίζουμε. Κάτι σαν αγγελιοφόροι. Άλλη μια έννοια αναφέρει σαν παράδειγμα ενδιάμεσους τους γίγαντες, που στο βιβλίο του ενώχ, της γέννεσις, αναφέρονται ως αυτοί που ήρθαν και ζευγάρωσαν με τις κόρες των ανθρώπων αφήνοντας πίσω σημάδια γνώσης άγνωστης μέχρι τότε στους ανθρώπους και όχι μόνο. Δηλ. υπάρχει και το ενδεχόμενο η έννοια να αναφέρεται σε οντότητες υπερφυσικές που ήρθαν σε επάφη με τους ανθρώπους μεταφέροντας γνώση, μηνύματα και άλλα πράγματα στον ανθρώπινο γένος.
  4. Μήπως εδώ είναι η κόλαση εδώ και ο παράδεισος..??? Τι πιστευέτε εσείς για το "μετά" (όσων αναφορά για τις δύο φύσεις)..??
  5. Νομίζω πως ανοίγω ένα μεγάλο θέμα και κάτι που ίσως δεν ασχολούνται πολλοί και μου κάνει εντύπωση.. Ίσως γιατί δεν γνωρίζουν, ίσως αν γνώριζαν να είχαν την επιλογή μα τότε όλα θα ήταν κατευθυνόμενα και η "ελευθέρα βούληση" κατά μία έννοια θα πήγαινε "περίπατο".. Ίσως να έχουν συμβιβαστεί με το τώρα αγννοώντας το αύριο και αν είναι έτσι είναι σωστό αυτό? Πολλά, δεν θα έλεγα ακούγονται, αλλά γράφονται για την φύση των δύο τόπων. Λίγο ή πολύ σε όλες τις θρησκείες παράδεισος και κόλαση είναι το ίδιο. Ευτυχία και λύπη, χαρά και απόγνωση, νερό και φωτιά έρχονται να δημιουργήσουν γλυκά όνειρα μα και φριχτούς εφιάλτες παράλληλα. Άραγε μιλάμε για υλική φύση ή πνευματική? Λίγα είναι τα στοιχεία που έχουμε για αυτούς τους δύο κόσμους. Όσων αναφορά τούλαχιστον την χριστιανική γραμματεία μια αναφορά γίνεται στην καινή διαθήκη στην επιστολή προς Κορινθίους του Αποστόλου Παύλου στίχους 12/12: 2-4: «οίδα άνθρωπον εν Χριστω προ ετών δεκατεσσάρων· είτε εν σώματι ουκ οίδα, είτε εκτός του σώματος ουκ οίδα, ο Θεός οίδεν· αρπαγέντα τον τοιούτον έως τρίτου ουρανού. 3 και οίδα τον τοιούτον άνθρωπον· είτε εν σώματι είτε εκτός του σώματος ουκ οίδα, ο Θεός οίδεν· 4 ότι ηρπάγη εις τον παράδεισον και ήκουσεν άρρητα ρήματα, α ουκ εστιν εξόν ανθρώπω λαλήσαι». Αναφορά για την φύση της κόλασης γίνεται: Στην Παλαιά Διαθήκη, στο Βιβλίο Ησαΐας, Κεφάλαιο 33, Στίχος 14: "Οι αμαρτωλοί που είναι στη Σιών θα τρομάξουν· τρόμος θα καταλάβει τους υποκριτές, ώστε θα λένε: Ποιος από ανάμεσά μας θα κατοικήσει μαζί με τη φωτιά που κατατρώει; Ποιος από ανάμεσά μας θα κατοικήσει μαζί με τις αιώνιες καύσεις." "Και θα βγουν και θα δουν τα νεκρά σώματα των ανθρώπων, που στάθηκαν παραβάτες εναντίον μου· επειδή, το σκουλήκι τους δεν θα τελευτήσει, και η φωτιά του δεν θα σβήσει· και θα είναι αηδία σε κάθε σάρκα." Βιβλίο Ησαΐας, Κεφάλαιο 66, Στίχος 24. Στην Καινή διαθήκη: "Και ο διάβολος, που τους πλανούσε, ρίχτηκε στη λίμνη με τη φωτιά και το θειάφι, όπου είναι το θηρίο και ο ψευδοπροφήτης· και θα βασανίζονται ημέρα και νύχτα, στους αιώνες των αιώνων." Αποκάλυψη του Ιωάννη, Κεφάλαιο 20, Στίχος 10 κτλ. Αποτελούν συμβολισμό η πραγματική εικόνα? Άραγε υπάρχει "το μετά θάνατον" στην μορφή που μας το περιγράφουν τα κείμενα? Άραγε ήμαστε αληθινά προετοιμασμένοι για τον τελικό μας προορισμό όποιος και αν είναι? Πολλά ερωτήματα γυρεύουν ανάλογες απαντήσεις και πολλές εικόνες ερμηνεία..
  6. Κατά προσωπίκη μου άποψη ο ανθρωπός επέλεξε να ξεχάσει τον προορισμό του πολύ πιο νωρίτερα από τον κατακλυσμό. Από την ημέρα της δημιουργίας και την απομάκρυνση τους από τον παράδεισο επέλεξαν να ξεχάσουν εφόσον "έφαγαν" από το δέντρο της γνώσης. Θα συμφωνήσω με το δεύτερο πως ήταν μια κατάσταση επανένταξης στον αρχικό τους προορισμό ο κατακλυσμός. Να καθαριστεί οτιδήποτε ακάθαρτο.
  7. Αν και ξεφεύγουμε λίγο από το θέμα, γιατί η "εκθρόνιση" της έννοιας άνω + θρώσκω μου μυρίζει λίγο κατάρευση "των όσων είμαστε" αναγκάζοντας μας να ξεχάσουμε τον προορισμό μας (ξαναμπήκα στο θέμα). Μήπως τελικά αυτός είναι ο σκοπός?? Να ξεχάσουμε από που ήρθαμε και που πάμε??? Άρα μήπως είναι περισσότερο δυνατή αυτή η έννοια από ότι υπολογίζαμε?? Και υπάρχει λόγος για την εξαφάνιση της μμε τον ένα τρόπο ή με τον άλλον?? Ότι είναι να εξαφανιστεί σιγά σιγά θα γίνει, πρώτα τα ήθη, μετά τα έθιμα κοκ. Δεν ειμαί συνωμοσιολόγος αλλά λέμε τώρα..
  8. Το απόσπασμα γνώμη μου αναφέρεται σε υλική αναζήτηση εφόσον από ότι κατάλαβα ο διηγητής αναφέρει αν κάποιος έχει δει τον Θεό δηλ. αν τον έχει αντικρίσει..ή αν ψάχνουν να τον "βρούν"..Λανθασμένοι αυτοί που απαντούν και σηκώνουν τα χέρια..Η πραγματική αναζήτηση του Θείου βρίσκεται μέσα στον κάθε άνθρωπο ταυτόχρονα παντού και πάντα και έτσι δικαιολογείται το πανταχού παρων..Βέβαια από το αποσπάσμα καταλαβαίνω ότι είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να δουν για να πιστέψουν αν ύπαρχει.. Από την άλλη αν κάποιος αγαπά τον πατέρα του ή την μάνα του ας έρθει να αποδείξει αν υπάρχει αγάπη..
  9. Και πάλι δεν μου κολλάει..Άντε ο ήλιος σαν νοητό και μόνο του σημείο είναι κάποια στιγμή σε ευθεία με το γαλαξία..εφόσον και η γη γυρίζει γύρω από τον ήλιο λογικά πρέπει να υπάρχει ευθυγράμμιση μια φόρα τον χρόνο... :smilewink: Μήπως είναι κάποια άλλη ευθύγράμμιση και από το φαινόμενο του "σπασμένου τηλεφώνου" όλοι μας έχουμε καταλάβει άλλο..? Δηλ. πως θα είναι αυτή η ευθυγράμμιση..??? (κόλλημα που χω φάει τώρα)..αλλά σκοπός είναι να εξήγουμαι και να απορρίπτουμε ή να δεχόμαστε..συγνώμη τώρα που γίνομαι κουραστικός, αν δεν τεκμηριώνουμε κιόλας τι νόημα έχει η κάθε κουβέντα..
  10. Εγώ άκουσα για ευθυγράμηση του ήλιου μας με το κέντρο του γαλαξία μας.. Αυτό μου φαίνεται λίγο "κάπως" γιατί ως προς τι θα ευθυγραμιστεί ο ήλιος μας..??? Για να ευθυγραμιστεί ένα αντικείμενο νομίζω βάση φυσικής ότι χρειάζονται 3 νοητά σημέια... 1ο ο ήλιος μας, 2ο το κέντρο του γαλαξίας μας και 3ο ποιό..??? Τι ακριβώς εννούν ευθυγράμιση.. Καταλαβαίνω την ευθυγράμιση των πλανητών σαν πολλά σώματα στην ίδια ευθεία..Αδυνατώ να καταλάβω την ευθυγράμιση του ήλιου μας με το κέντρο του γαλαξία μας γιατί αν αφορά τα δύο αυτά σημεία ακόμα και τώρα βρίσκονται σε κάποια ευθυγράμιση... Άρα ως προ τι θα ευθυγραμιστεί ο ήλιος μας.???? Αν πράγματι ευθυγραμιστεί και..????? Ποιό είναι το τρίτο σημείο ή τα υπόλοιπα σημεία της ευθυγράμισσης και αν δεν υπάρχουν τι σόι ευθυγράμιση εξηγείται από 2 σημεία και μόνο...???? Και για όσους πιστεύουν σε κάτι, όλες η θρησκείες αναφέρουν τρομέρα σημάδια και καταστροφές προτού έρθει το τέλος οι όποιες βάση των γραφών τους διαρκουν κάποια ικανοποιητική χρονική περίοδο όσων αναφορά το τέλος..Τώρα ο χρόνος μπορεί να είναι υποκειμένικος αλλά βάση των γραμμένων των διαφορων αποκαλύψεων δεν είναι και γεγονότα που θα γίνουν από την μια μέρα στην άλλη..Δέν νομίζω πως θα ξυπνίσουμε μια μέρα και θα περίμενουμε την τάδε ώρα να ζήσουμε το τέλος.. Μου φένεται "κάπως".. Ότι θα υπάρξει κάποια αλλαγή ναι μου φαίνεται πιο προσιτό όχι όμως τόσο ώστε να είμαι σίγουρος.. Ας είμαστε λίγο λογικοί... :smilewink:
  11. Η πραγματικότητα είναι δημιούργημα μιας φαντασίας και η φαντασία μια πραγματικότητας.. Πραγματικότητα είναι αυτό που ζούμε.. Φαντασία είναι αυτό που δεν βλέπουμε.. Δεν συνεπάγεται βέβαια πως αυτό που δεν βλέπουμε δεν υπάρχει κιόλας.. Το να βρούμε την διαχωριστική γραμμή είναι υποκειμενικό για τον καθένα μας.. Για κάποιον η γραμμή αυτή είναι ορατή από την γεννησή του.. αυτός έχει μια ολόκληρη ζωή για να "δει".. Και για καποιόν είναι ορατή μόνο κατα τον θανατό του.. Αυτός επρεπέ να πεθάνει για να "δει"..
  12. 'Εχεις σκεφτεί να ψάξεις σε κάποιο αγαπημένο της μέρος..? Που απλούστατα μπορεί κάλλιστα να μην είναι μέσα στο σπίτι αλλά κάποιο μοναχικό μέρος που ίσως σύχναζε έκτος σπιτιού..? Ίσως σε κάποια αυλή ίσως κάπου πιο μακρυά.. Δεν ξέρω αν μένει σε χωρίο μα αν μένει σαφώς τα μέρη είναι πολύ περισσότερα..
  13. Πιστεψέ με μετά από αυτή την ταινία το έκοψα.... :smilewink:
  14. Δεν λέω καλό είναι να ήμαστε ανοιχτόμυαλοι.. Αλλά μήπως αυτό δεν είναι πάντα καλό..? Πιστεύω ότι το θέμα της θρησκείας απλά ταυτοποιεί κάθε λαό. Είναι τα ήθη και τα έθιμα που λένε. Πιστεύω πως η θρησκεία κάθε κράτους έχει θεμελιώσει αυτό στην πορεία της ιστορίας. Πιστευω πως κάθε θρησκεία αποτελεί κομμάτι της ιστορίας. Δεν ξέρω πράγματι τι γίνεται με τους σύγχρονους θεολόγους άπλα όλα έχουν ένα σκοπό και αναρωτίεμαι τι αποτέλεσμα θα έχει ο σκοπός το να μην διδάσκονται θρησκευτικά στα σχολεία. ΥΓ: Σκέφτεστε να καταργηθούν και οι θεολογικές σχολες σιγά σιγά....?
×
×
  • Create New...