Jump to content

Aelior

Νέα Μέλη
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

2 Followers

About Aelior

  • Birthday 04/19/1991

Contact Methods

  • Website URL
    http://hellenicmagicalpath.blogspot.com/
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Αθήνα
  • Interests
    Μαγεία, βιβλία, Γνώση, μυθολογία, μουσική, ταινίες, Φύση...

Aelior's Achievements

Μύστης

Μύστης (2/7)

0

Reputation

  1. 1. Ξέρω αρκετά και θεωρητικά και πρακτικά αλλά ταυτόχρονα πολύ λίγα για να θεωρηθώ "ειδικός". 2. Κατ' εμέ: "στην Τέχνη, μας επιτρέπονται τα πάντα". Δεν υπάρχουν νόμοι και κανόνες που να λένε "κάνε αυτό" ή "μην κάνεις εκείνο". Κάθετι έχει να κάνει με τα προσωπικά (ή ομαδικά σε περίπτωση γκρουπ) ήθη, το πώς ορίζει ο καθένας τι είναι καλό και τι κακό κλπ. Μιλώντας για μένα και μόνο, οι κατάρες είναι επιτρεπτές κάτω από συνθήκες οι οποίες διαφέρουν ανάλογα με την περίσταση. Γενικά, είμαι υπέρ της κατάρας σε περιπτώσεις που έχεις βλαπτεί ο ίδιος ή η οικογένειά σου σοβαρά και δεν λύνεται με κάποιον "κοσμικό" τρόπο π.χ. αστυνομία. Επίσης, θα πρέπει, έστω στο θεωρητικό κομμάτι, να εξετάσεις το θέμα διεξοδικά και όσο πιο αντικειμενικά γίνεται. Με άλλα λόγια, όχι βιαστικές ή "μασημένες" αποφάσεις. Τέλος, είμαι της άποψης ότι κάποιος πρέπει να μάθει μόνος του πώς να ασκεί βλαπτική μαγεία κι όχι να μάθει από αλλού εκτός κι αν έχει συγκεκριμένο μέντορα ή εκπαιδεύτεται με γκρουπ (δηλαδή, είμαι κατά του "ρε παιδιά βοηθήστε με να φτιάξω λίγο αυτήν την φόρμουλα" ή "βρήκα μια μέθοδο στο Internet ή στην βιβλιοθήκη και θα την δοκιμάσω κατά γράμμα"). 3. Η κατάρα είναι μια μέθοδος, μια φόρμουλα, ένα εργαλείο. Είναι το μαχαίρι καλό ή κακό; Προσωπικά, πιστεύω ότι αυτό που μετράει είναι το ήθος του ατόμου και ο σκοπός του όχι το εργαλείο. Μαγεία είναι και το θεραπευτικό ξόρκι, μαγεία είναι και η κατάρα. Η φύση δεν έχει καλό και κακό. Έχει ωφέλιμο και βλαπτικό, θετικό και αρνητικό κλπ, αλλά όχι ηθικές προεκτάσεις.
  2. Χρόνια σου πολλά Νεφέλη! :)

  3. Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση. Οι αποκρυφιστικές απόψεις των συν-Ελλήνων μου διαφέρουν πολύ από αυτά που έχω συνηθίσει ανάμεσα στους "ξένους".

  4. Γειά! Άφησες ένα σχόλιο στο προφίλ μου αν δεν κάνω λάθος. :D

  5. Λοιπόν, συμφωνώ με όσα είπαν όλοι πριν από εμένα πάνω-κάτω. Εγώ είμαι Παγανιστής και δυστυχώς είμαι ακόμα στο στάδιο όπου με εκνευρίζουν αυτές οι "επιθέσεις" εναντίον αυτού που ακολουθώ. Φυσικά προσπαθώ να το ξεπεράσω και έχω αρχίσει να εφαρμόζω αυτό που οι ξένοι λένε "kill them with kindness". Δεν είναι εύκολο αλλά προσπαθούμε! χεχε Πάντως αυτές οι επιθέσεις είναι είτε προϊόν αμάθειας και πλύσης εγκεφάλου είτε επιτηδευμένη προπαγάνδα. Και στις δύο περιπτώσεις θεωρώ ότι ο σκοποός δεν είναι η δήθεν προστασία των ανθρώπων από τον "κακό" Παγανισμό και τη Μαγεία αλλά μια απελπισμένη μέθοδος να κρατήσουν τους πιστούς τους και φυσικά τα λεφτά τους. Επίσης, πρέπει να πώ ότι ενώ πραγματικά δεν έχω πρόβλημα με το τι πιστεύει ή δεν πιστεύει ο άλλος και θα υπερασπιζόμουν τα δικαιώματα ενός χριστιανού όπως και ενός παγανιστή, έχω σχετικά αρνητική διάθεση προς τον Χριστιανισμό. Δεν ξέρω ακριβώς γιατί αλλά για να το πώ λαϊκά μου την ψιλοδίνει. Ξέρω ότι δεν είναι σωστό αλλά συμπάθειες και αντιπάθειες έχουν όλοι. Αυτά τα ολίγα!
  6. Καλωσήρθες vinen! Υ.Γ. Σαν να πρέπει να συμμετέχω στις συζητήσεις...
  7. Aαα! Χεχε δεν νομίζω!

  8. Είχε δίκιο για ποιό πράγμα?

  9. χαχα! νομιζω η μητερα σου ειχε ενα δικιο... :P

  10. Αν σου πω οτι πριν από λίγο καιρό είδα οχι ένα αλλά 4 πεντακοσάευρα και μου 'ρθε να τα σκίσω τι θα πεις? Το είπα στη μητέρα μου και μου λέει¨"Πας καλά;"

  11. Ευχαριστώ Sucore! Ανυπομονώ να αρχίσω να συμμετέχω στις συζητήσεις! Α, να μην ξεχάσω! Δεν έχω διαβάσει βιβλία πάνω στα θέματα της Μαγείας και του αποκρυφισμού κλπ. γι' αυτό θα έχω πολλές απορίες!
  12. Έλεος αυτό λέω εγώ. Το "εγώ" σου είναι τόσο υπερτροφικό που καταντάει τρομακτικό. Πάψε να το παίζεις ξερόλας. Προσγειώσουουου!

    Αέλιορ

  13. Γειά σας, είμαι ο Αέλιορ (για να μάθετε το αληθινό μου όνομα πρέπει να σας εμπιστευτώ! και ειμαι 18 ετών. Πάντα με ενδιέφεραν τα θέματα με τα οποία ασχολείται το Art of Wise αλλά δυστυχώς έβρισκα μόνο ξένα site. Δεν φαντάζεστε πόσο χάρηκα όταν βρήκα πριν από λίγους μήνες το Art of Wise! Ελπίζω να τα πάμε καλά! (Αμ θα τα πάμε δεν θα τα πάμε?) Blessed Be! (έτσι χαιρετω εγώ) Αέλιορ
×
×
  • Create New...