Jump to content

Onirocosmos

Mέλη
 • Posts

  233
 • Joined

 • Last visited

About Onirocosmos

 • Birthday 12/25/1976

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.onirocosmos.gr
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Interests
  http://www.onirocosmos.gr/e-shop

Recent Profile Visitors

1,204 profile views

Onirocosmos's Achievements

Πιο Μέγας Μύστης

Πιο Μέγας Μύστης (4/7)

0

Reputation

 1. Τότε ίσως ένας ψυχολόγος να είναι πιο κατάλληλος να βοηθήσει. Δεν ξέρω αν υπάρχει κανένας μέλος αυτού του φόρουμ... Το λέω αυτό γιατί τα όνειρα είναι ο φυσικός τρόπος του μυαλού για να λύνει τα θέματα της ημέρας. Αν από τη μια αναγνωρίζεις αυτή τη λειτουργία και παράλληλα παραδέχεσαι ότι σε απασχολούν πολλά, πόσο λογικό είναι να θες να καταπιέσεις τη φυσική άμυνα του οργανισμού σου επειδή απλά "δεν σου αρέσει"; Είναι σα να λες, έχω βαρεθεί να βλέπω το χέρι μου, ας το κόψω! Και να ζητάς και τη βοήθεια των μελών του φόρουμ για να το πετύχεις...
 2. Αν καταφέρεις κάποια στιγμή να αλλάξεις την έκβαση του ονείρου στην επιθυμητή σου χωρίς να ξυπνήσεις -ή τουλάχιστον να ξυπνήσεις με ομαλό τρόπο- τότε λογικά δεν θα νιώθεις ούτε απώλεια ενέργειας αλλά ούτε και δυσάρεστα συναισθήματα. Αλλά, απ' ό,τι καταλαβαίνω, μάλλον περνάς μία περίοδο που σε απασχολούν πολλά και αυτό δυσκολεύει κάπως τα πράγματα. Από την άλλη, μπορείς να γειωθείς εύκολα, αν πλακωθείς στο φαΐ πριν τον ύπνο... αλλά αυτό βλάπτει τη σιλουέτα (και όχι μόνο), αν γίνει σύστημα.
 3. Chaos είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ασχοληθείς και να εξασκήσεις το συνειδητό ονείρεμα. Με αυτό τον τρόπο και δεν θα "καταπιέσεις" τη μαγική σου φύση αλλά και θα μπορέσεις να επέμβεις στα όνειρα του υποσυνείδητου, αλλάζοντάς τους την έκβαση, και έτσι θα σταματήσεις να ξυπνάς κουρασμένος, αγχωμένος κλπ.
 4. Μπράβο τους λοιπόν! Και μπράβο και σε σένα που πήγες και μας έφερες την ανταπόκριση.
 5. Ουπς! Αυτό μου ξέφυγε. :whistling2: Αν πας, περιμένουμε αναφορά. Προσωπικά με ενδιαφέρει να μάθω κατά πόσο είναι εφικτό για έναν κοινό θνητό, όχι μόνο να φτιάξει μία τέτοια κατασκευή,αλλά να μπορεί να τη συνδέσει με επιτυχία και να μπορεί να την συντηρεί.
 6. Χρόνια πολλά, δημιουργικά & μαγικά!

 7. Οι συγκεκριμένοι τύποι έχουν και κάποια σταθερά εργαστήρια που ασχολούνται και με την κατασκευή ανεμογεννητριών. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
 8. Το εργαστήριο αυτοδιαχείρισης της ενέργειας από την κολεκτίβα “Νέα Γουινέα”, σε συνεργασία με τον συνεταιριστικό πολυχώρο “το κουκούτσι”, διοργανώνουν σεμινάριο “κατασκευής φωτοβολταϊκών πλαισίων και μελέτης αυτόνομων συστημάτων” στο Ηράκλειο Κρήτης.
 9. Δεν καταλήξαμε στο ότι το ξεμάτιασμα δεν είναι placebo αλλά ούτε και στο ότι είναι. Επειδή ,τελικά, δεν ήταν αυτό που συζητούσαμε αλλά το κατά πόσο βοηθά να προτείνεις στον άλλον πράγματα που του είναι οικεία. Μα, αγαπητέ μου, εσύ δείχνεις ήδη σίγουρος ότι πρόκειται για placebo πριν ακόμη κάνεις πείραμα! :whistling2: Για να είναι όμως πιο αξιόπιστο το πείραμα, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι μετέχουν σε αυτό. Γιατί μπορεί π.χ. κάποιος να μην ένιωσε ιδιαίτερη διαφορά αλλά για να μην κακοκαρδίσει τον οικείο του που τον ξεμάτιασε, να του πει ότι κάτι έγινε με το ξεμάτιασμα. Επίσης, ακριβώς για να αποφύγουμε την συνειδητή αυθυποβολή θα πρέπει το άτομο να γνωρίζει ότι έχει 50% πιθανότητες να ξεματιαστεί και 50% να μην ξεματιαστεί. Έτσι, θα είναι σε μια ουδέτερη κατάσταση, οπότε και το αποτέλεσμα θα είναι πιο αντικειμενικό. Αν από τα 50 άτομα ξεματιαστούν τα 10 αλλά πούνε π.χ. οι 45 ότι αμέσως ένιωσαν καλύτερα, τότε σίγουρα τίθεται θέμα αυθυποβολής. Αν από τους 50 ξεματιαστούν οι 10 και πουν ότι ένιωσαν καλύτερα οι 15 τότε είμαστε κοντά στην άποψη ότι δεν πρόκειται για placebo. Ακόμη, θα πρότεινα τα άτομα που θα ξεματιάζουν, να μην ξεματιάζουν άτομα με τα οποία έχουν κάποια σχέση (οικογενειακή, φιλική κλπ.) για να αποφύγουμε τυχόν τηλεπαθητική επιρροή που είναι πολύ εύκολη ανάμεσα σε άτομα που βρίσκονται σε συντονισμό. Τέλος, για να υπάρξει αξιόπιστο αποτέλεσμα, θα πρέπει να έχουμε μεγάλο στατιστικό δείγμα.
 10. Με αυτή τη νέα διατύπωση κατανοώ τη θέση σου και συμφωνώ με αυτήν. (πράγματι, είναι καλύτερα που αφήσαμε το placebo στην άκρη γιατί εκεί πάει αλλού το πράγμα.)
 11. Δεν το επαναλαμβάνω απλώς, το συμπληρώνω. Για το πρώτο σκέλος που είναι η περιγραφή του τι θεωρείται placebo κλπ. συμφωνούμε. Σε αυτό που (μάλλον) διαφωνούμε, αν κατάλαβα σωστά, είναι στο κατά πόσο το ξεμάτιασμα είναι φαινόμενο placebo ή όχι. Και νομίζω ότι η θέση σου είναι ότι το ξεμάτιασμα λειτουργεί σαν placebo ενώ δεν είναι placebo. Σωστά; Αυτό που εξακολουθώ να μην κατανοώ είναι γιατί πρέπει να πούμε για το ξεμάτιασμα ότι είναι placebo εφόσον υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν είναι; Άλλωστε μία τέτοια παραδοχή δεν μειώνει καθόλου την ικανότητα του ανθρώπου να αυτοθεραπεύεται. Στο κάτω κάτω δεν είναι καθόλου δύσκολο να πειραματιστεί κανείς οργανώνοντας "τυφλά" πειράματα ξεματιάσματος προκειμένου να διαπιστώσει τι είναι υποκειμενικό και τι αντικειμενικό. Πείτε σε έναν φίλο σας που ξεματιάζει ότι κάθε φορά που θα νιώθετε άσχημα, θα του στέλνετε μήνυμα να σας ξεματιάσει. Εκείνος όμως δεν θα σας ξεματιάζει κάθε φορά που θα τον ειδοποιείτε αλλά μόνο όποτε θέλει αυτός. Φυσικά, εσείς δεν θα ξέρετε πότε σας ξεμάτιασε και πότε όχι. Μετά τη λήξη του πειράματος, συγκρίνετε πως νιώσατε τις μέρες που σας ξεμάτιασε πραγματικά και πως νιώσατε τις υπόλοιπες που δεν σας ξεμάτιασε. Διεξάγετε το πείραμα για αρκετό καιρό και, ει δυνατόν, κάντε το αρκετά άτομα και υπό διαφορετικές συνθήκες. Δείτε τα αποτελέσματα και θα καταλάβετε αν πρόκειται για κάτι υποκειμενικό ή κάτι το αντικειμενικό. Εγώ πάντως συνήθως έτσι λειτουργώ προκειμένου να διαμορφώσω άποψη για πράγματα τα οποία είναι ρευστά ως έννοιες και ομολογώ ότι είναι ο πλέον λειτουργικός τρόπος για να προσεγγίζει κανείς τέτοια θέματα.
 12. Γεια σου akispan.

  Λάθος άτομο ρωτάς.

 13. Ομολογώ ότι με μπερδεύεις αγαπητέ. Όταν λέμε για εσωτερικές "τρικλοποδιές", πολύ απλά εννοούμε το να μην εκτελούμε σωστά αυτό που αποφασίσαμε να κάνουμε, ό,τι και αν είναι αυτό. Τα επακόλουθα μπορεί να είναι από αδιάφορα, έως ενοχλητικά ή πραγματικά δυσάρεστα αλλά, συνήθως, από τα λάθη μαθαίνουμε. Το να γίνει κάτι τραγικά κακό, στατιστικά έχει ελάχιστες πιθανότητες και συνήθως συμβαίνει σε άτομα που ήδη έχουν προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως. Όσο για το πως δίνει κάποιος συμβουλές, είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων και ναι, ένα από αυτά είναι και η διαίσθηση, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και οι γνώσεις και η εμπειρία. Χωρίς τα δύο τελευταία η διαίσθηση δεν μπορεί να υποστηριχθεί σωστά. Όσο για την έννοια του placebo δεν μπορεί να είναι και να μην είναι. Ή είναι placebo και λειτουργεί ως τέτοιο, ή όχι.
 14. Από αυτό αντιλαμβάνομαι ότι δεν μιλάμε τελικά για τη σαφήνεια ως ιδιότητα αλλά για τη σαφήνεια ως ηθική στάση και συνειδητή επιλογή. Για τη σαφήνεια στην έκφραση ως ιδιότητα του ατόμου έχω να πω αυτά που έγραψα και παραπάνω με αφορμή κάτι που έγραψε η Δανάη. Δεν είναι σε όλους τους ανθρώπους το ίδιο εύκολο να γίνονται σαφείς ακόμη και αν προσπαθήσουν ειλικρινά. Από ηθικής άποψης, συμφωνώ ότι δείχνει σεβασμό η προσπάθεια να είμαστε σαφείς, αλλά την έλλειψη σαφήνειας δεν μπορώ να την περάσω αυτόματα στα "αμαρτήματα". Πρέπει να υπάρχουν και άλλα σημάδια σαν αυτά που περιγράφεις παραπάνω.
 15. Στο περί ορέξεως υπάρχουν και διαβαθμίσεις μιας και όλα τα ενεργειακά βοηθήματα έχουν συγκεκριμένη δράση που διαφοροποιείται από το ένα στο άλλο. Για παράδειγμα, άλλη η επίδραση του Φενγκ Σούι και άλλη των οργονιτών. [Μπορεί να βασίζονται στην ίδια αρχή περί ελεύθερης ροής της ενέργειας αλλά αυτό είναι πολύ γενικό]. Το τι θα επιλέξει κανείς για να δει αποτέλεσμα, δεν είναι μόνο θέμα προσωπικής όρεξης αλλά γνώσεων και πρακτικής εμπειρίας. Η όρεξη βοηθάει γιατί το άτομο δεν αυτό-μπλοκάρει τη διαδικασία ενώ, αν πάει να εφαρμόσει κάτι που δεν του αρέσει, θα βάζει υποσυνείδητες "τρικλοποδιές" στο όλο εγχείρημα. Αυτοί είναι οι κατά φαντασίαν "ασθενείς"... Ειδική περίπτωση αλλά αρκετά συχνή στην εμφάνιση της και μάλλον ανίατη. Στην ουσία δεν εφαρμόζουν τίποτα από όλα αυτά, απλώς βρίσκουν ευκαιρία να βαμπιρίζουν τους άλλους. Εκεί, την ευθύνη την έχει κυρίως αυτός που κάθεται και τους ακούει, δίνοντας τους έτσι τη δυνατότητα να συνεχίζουν ακάθεκτοι. (Πάντως η Dalia, που στη συγκεκριμένη περίπτωση ζήτησε τη βοήθεια μας, φαίνεται αρκετά λογικός άνθρωπος και δεν νομίζω ότι ανήκει σε αυτή την κατηγορία.)
×
×
 • Create New...