Jump to content

Onirocosmos

Mέλη
  • Posts

    233
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Onirocosmos

  1. Τότε ίσως ένας ψυχολόγος να είναι πιο κατάλληλος να βοηθήσει. Δεν ξέρω αν υπάρχει κανένας μέλος αυτού του φόρουμ... Το λέω αυτό γιατί τα όνειρα είναι ο φυσικός τρόπος του μυαλού για να λύνει τα θέματα της ημέρας. Αν από τη μια αναγνωρίζεις αυτή τη λειτουργία και παράλληλα παραδέχεσαι ότι σε απασχολούν πολλά, πόσο λογικό είναι να θες να καταπιέσεις τη φυσική άμυνα του οργανισμού σου επειδή απλά "δεν σου αρέσει"; Είναι σα να λες, έχω βαρεθεί να βλέπω το χέρι μου, ας το κόψω! Και να ζητάς και τη βοήθεια των μελών του φόρουμ για να το πετύχεις...
  2. Αν καταφέρεις κάποια στιγμή να αλλάξεις την έκβαση του ονείρου στην επιθυμητή σου χωρίς να ξυπνήσεις -ή τουλάχιστον να ξυπνήσεις με ομαλό τρόπο- τότε λογικά δεν θα νιώθεις ούτε απώλεια ενέργειας αλλά ούτε και δυσάρεστα συναισθήματα. Αλλά, απ' ό,τι καταλαβαίνω, μάλλον περνάς μία περίοδο που σε απασχολούν πολλά και αυτό δυσκολεύει κάπως τα πράγματα. Από την άλλη, μπορείς να γειωθείς εύκολα, αν πλακωθείς στο φαΐ πριν τον ύπνο... αλλά αυτό βλάπτει τη σιλουέτα (και όχι μόνο), αν γίνει σύστημα.
  3. Chaos είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να ασχοληθείς και να εξασκήσεις το συνειδητό ονείρεμα. Με αυτό τον τρόπο και δεν θα "καταπιέσεις" τη μαγική σου φύση αλλά και θα μπορέσεις να επέμβεις στα όνειρα του υποσυνείδητου, αλλάζοντάς τους την έκβαση, και έτσι θα σταματήσεις να ξυπνάς κουρασμένος, αγχωμένος κλπ.
  4. Μπράβο τους λοιπόν! Και μπράβο και σε σένα που πήγες και μας έφερες την ανταπόκριση.
  5. Ουπς! Αυτό μου ξέφυγε. :whistling2: Αν πας, περιμένουμε αναφορά. Προσωπικά με ενδιαφέρει να μάθω κατά πόσο είναι εφικτό για έναν κοινό θνητό, όχι μόνο να φτιάξει μία τέτοια κατασκευή,αλλά να μπορεί να τη συνδέσει με επιτυχία και να μπορεί να την συντηρεί.
  6. Χρόνια πολλά, δημιουργικά & μαγικά!

  7. Οι συγκεκριμένοι τύποι έχουν και κάποια σταθερά εργαστήρια που ασχολούνται και με την κατασκευή ανεμογεννητριών. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
  8. Το εργαστήριο αυτοδιαχείρισης της ενέργειας από την κολεκτίβα “Νέα Γουινέα”, σε συνεργασία με τον συνεταιριστικό πολυχώρο “το κουκούτσι”, διοργανώνουν σεμινάριο “κατασκευής φωτοβολταϊκών πλαισίων και μελέτης αυτόνομων συστημάτων” στο Ηράκλειο Κρήτης.
  9. Δεν καταλήξαμε στο ότι το ξεμάτιασμα δεν είναι placebo αλλά ούτε και στο ότι είναι. Επειδή ,τελικά, δεν ήταν αυτό που συζητούσαμε αλλά το κατά πόσο βοηθά να προτείνεις στον άλλον πράγματα που του είναι οικεία. Μα, αγαπητέ μου, εσύ δείχνεις ήδη σίγουρος ότι πρόκειται για placebo πριν ακόμη κάνεις πείραμα! :whistling2: Για να είναι όμως πιο αξιόπιστο το πείραμα, θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι μετέχουν σε αυτό. Γιατί μπορεί π.χ. κάποιος να μην ένιωσε ιδιαίτερη διαφορά αλλά για να μην κακοκαρδίσει τον οικείο του που τον ξεμάτιασε, να του πει ότι κάτι έγινε με το ξεμάτιασμα. Επίσης, ακριβώς για να αποφύγουμε την συνειδητή αυθυποβολή θα πρέπει το άτομο να γνωρίζει ότι έχει 50% πιθανότητες να ξεματιαστεί και 50% να μην ξεματιαστεί. Έτσι, θα είναι σε μια ουδέτερη κατάσταση, οπότε και το αποτέλεσμα θα είναι πιο αντικειμενικό. Αν από τα 50 άτομα ξεματιαστούν τα 10 αλλά πούνε π.χ. οι 45 ότι αμέσως ένιωσαν καλύτερα, τότε σίγουρα τίθεται θέμα αυθυποβολής. Αν από τους 50 ξεματιαστούν οι 10 και πουν ότι ένιωσαν καλύτερα οι 15 τότε είμαστε κοντά στην άποψη ότι δεν πρόκειται για placebo. Ακόμη, θα πρότεινα τα άτομα που θα ξεματιάζουν, να μην ξεματιάζουν άτομα με τα οποία έχουν κάποια σχέση (οικογενειακή, φιλική κλπ.) για να αποφύγουμε τυχόν τηλεπαθητική επιρροή που είναι πολύ εύκολη ανάμεσα σε άτομα που βρίσκονται σε συντονισμό. Τέλος, για να υπάρξει αξιόπιστο αποτέλεσμα, θα πρέπει να έχουμε μεγάλο στατιστικό δείγμα.
  10. Με αυτή τη νέα διατύπωση κατανοώ τη θέση σου και συμφωνώ με αυτήν. (πράγματι, είναι καλύτερα που αφήσαμε το placebo στην άκρη γιατί εκεί πάει αλλού το πράγμα.)
  11. Δεν το επαναλαμβάνω απλώς, το συμπληρώνω. Για το πρώτο σκέλος που είναι η περιγραφή του τι θεωρείται placebo κλπ. συμφωνούμε. Σε αυτό που (μάλλον) διαφωνούμε, αν κατάλαβα σωστά, είναι στο κατά πόσο το ξεμάτιασμα είναι φαινόμενο placebo ή όχι. Και νομίζω ότι η θέση σου είναι ότι το ξεμάτιασμα λειτουργεί σαν placebo ενώ δεν είναι placebo. Σωστά; Αυτό που εξακολουθώ να μην κατανοώ είναι γιατί πρέπει να πούμε για το ξεμάτιασμα ότι είναι placebo εφόσον υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν είναι; Άλλωστε μία τέτοια παραδοχή δεν μειώνει καθόλου την ικανότητα του ανθρώπου να αυτοθεραπεύεται. Στο κάτω κάτω δεν είναι καθόλου δύσκολο να πειραματιστεί κανείς οργανώνοντας "τυφλά" πειράματα ξεματιάσματος προκειμένου να διαπιστώσει τι είναι υποκειμενικό και τι αντικειμενικό. Πείτε σε έναν φίλο σας που ξεματιάζει ότι κάθε φορά που θα νιώθετε άσχημα, θα του στέλνετε μήνυμα να σας ξεματιάσει. Εκείνος όμως δεν θα σας ξεματιάζει κάθε φορά που θα τον ειδοποιείτε αλλά μόνο όποτε θέλει αυτός. Φυσικά, εσείς δεν θα ξέρετε πότε σας ξεμάτιασε και πότε όχι. Μετά τη λήξη του πειράματος, συγκρίνετε πως νιώσατε τις μέρες που σας ξεμάτιασε πραγματικά και πως νιώσατε τις υπόλοιπες που δεν σας ξεμάτιασε. Διεξάγετε το πείραμα για αρκετό καιρό και, ει δυνατόν, κάντε το αρκετά άτομα και υπό διαφορετικές συνθήκες. Δείτε τα αποτελέσματα και θα καταλάβετε αν πρόκειται για κάτι υποκειμενικό ή κάτι το αντικειμενικό. Εγώ πάντως συνήθως έτσι λειτουργώ προκειμένου να διαμορφώσω άποψη για πράγματα τα οποία είναι ρευστά ως έννοιες και ομολογώ ότι είναι ο πλέον λειτουργικός τρόπος για να προσεγγίζει κανείς τέτοια θέματα.
  12. Γεια σου akispan.

    Λάθος άτομο ρωτάς.

  13. Ομολογώ ότι με μπερδεύεις αγαπητέ. Όταν λέμε για εσωτερικές "τρικλοποδιές", πολύ απλά εννοούμε το να μην εκτελούμε σωστά αυτό που αποφασίσαμε να κάνουμε, ό,τι και αν είναι αυτό. Τα επακόλουθα μπορεί να είναι από αδιάφορα, έως ενοχλητικά ή πραγματικά δυσάρεστα αλλά, συνήθως, από τα λάθη μαθαίνουμε. Το να γίνει κάτι τραγικά κακό, στατιστικά έχει ελάχιστες πιθανότητες και συνήθως συμβαίνει σε άτομα που ήδη έχουν προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως. Όσο για το πως δίνει κάποιος συμβουλές, είναι συνδυασμός πολλών πραγμάτων και ναι, ένα από αυτά είναι και η διαίσθηση, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και οι γνώσεις και η εμπειρία. Χωρίς τα δύο τελευταία η διαίσθηση δεν μπορεί να υποστηριχθεί σωστά. Όσο για την έννοια του placebo δεν μπορεί να είναι και να μην είναι. Ή είναι placebo και λειτουργεί ως τέτοιο, ή όχι.
  14. Από αυτό αντιλαμβάνομαι ότι δεν μιλάμε τελικά για τη σαφήνεια ως ιδιότητα αλλά για τη σαφήνεια ως ηθική στάση και συνειδητή επιλογή. Για τη σαφήνεια στην έκφραση ως ιδιότητα του ατόμου έχω να πω αυτά που έγραψα και παραπάνω με αφορμή κάτι που έγραψε η Δανάη. Δεν είναι σε όλους τους ανθρώπους το ίδιο εύκολο να γίνονται σαφείς ακόμη και αν προσπαθήσουν ειλικρινά. Από ηθικής άποψης, συμφωνώ ότι δείχνει σεβασμό η προσπάθεια να είμαστε σαφείς, αλλά την έλλειψη σαφήνειας δεν μπορώ να την περάσω αυτόματα στα "αμαρτήματα". Πρέπει να υπάρχουν και άλλα σημάδια σαν αυτά που περιγράφεις παραπάνω.
  15. Στο περί ορέξεως υπάρχουν και διαβαθμίσεις μιας και όλα τα ενεργειακά βοηθήματα έχουν συγκεκριμένη δράση που διαφοροποιείται από το ένα στο άλλο. Για παράδειγμα, άλλη η επίδραση του Φενγκ Σούι και άλλη των οργονιτών. [Μπορεί να βασίζονται στην ίδια αρχή περί ελεύθερης ροής της ενέργειας αλλά αυτό είναι πολύ γενικό]. Το τι θα επιλέξει κανείς για να δει αποτέλεσμα, δεν είναι μόνο θέμα προσωπικής όρεξης αλλά γνώσεων και πρακτικής εμπειρίας. Η όρεξη βοηθάει γιατί το άτομο δεν αυτό-μπλοκάρει τη διαδικασία ενώ, αν πάει να εφαρμόσει κάτι που δεν του αρέσει, θα βάζει υποσυνείδητες "τρικλοποδιές" στο όλο εγχείρημα. Αυτοί είναι οι κατά φαντασίαν "ασθενείς"... Ειδική περίπτωση αλλά αρκετά συχνή στην εμφάνιση της και μάλλον ανίατη. Στην ουσία δεν εφαρμόζουν τίποτα από όλα αυτά, απλώς βρίσκουν ευκαιρία να βαμπιρίζουν τους άλλους. Εκεί, την ευθύνη την έχει κυρίως αυτός που κάθεται και τους ακούει, δίνοντας τους έτσι τη δυνατότητα να συνεχίζουν ακάθεκτοι. (Πάντως η Dalia, που στη συγκεκριμένη περίπτωση ζήτησε τη βοήθεια μας, φαίνεται αρκετά λογικός άνθρωπος και δεν νομίζω ότι ανήκει σε αυτή την κατηγορία.)
  16. Είναι και θέμα δομής του ενεργειακού σώματος. Συνήθως άτομα που είναι έντονα συνδεδεμένα με την "άλλη πλευρά" έχουν δυσκολία έκφρασης σε έναν κόσμο που είναι βασισμένος στο αριστερό εγκεφαλικό ημισφαίριο. Εκεί, δεν πρόκειται για "δυσλειτουργία" ή πονηριά από την πλευρά του ατόμου αλλά μάλλον για αδυναμία του συστήματος να αφομοιώσει το διαφορετικό. Άλλωστε, ο κόσμος μας είναι εννοιολογικά δομημένος πάνω σε κάποιες σταθερές που μπορεί κάποια στιγμή να αλλάξουν και, για μένα, αυτή η αλλαγή είναι θεμιτή.
  17. Για μένα αυτή είναι η φράση κλειδί. Δεν μπορείς να απαιτείς σαφήνεια από τους πάντες μιας και όλοι δεν γεννηθήκαμε με τα φόντα να γίνουμε ρήτορες και συγγραφείς. Αλλιώς θα κρίνω κάποιον που μου πλασάρεται ως τέτοιος και αλλιώς θα αντιμετωπίσω έναν άνθρωπο που απλά προσπαθεί να μου πει κάτι.
  18. Κι εσύ μπορεί να έχεις λόγο να αφήνεις υπονοούμενα και να λασπολογείς, μιας και δεν ξέρουμε από που κρατάει η σκούφια σου και ποιοι είναι οι φίλοι σου... :whistling2: Επειδή ακριβώς είμαι επαγγελματίας, αναλαμβάνω και το βάρος της ευθύνης όσων γράφω. Βλέπεις, αν γράψω χαζομάρες, αυτό θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στη δουλειά μου ενώ εσύ μπορείς να γράφεις ό,τι θέλεις χωρίς επιπτώσεις. Άλλωστε, είδες να ζητάω ανταλλάγματα από την Dalia για αυτά που της πρότεινα; Επειδή όμως σέβομαι το χώρο που μας φιλοξενεί, δεν πρόκειται να σου ξαναπαντήσω μιας και είναι ολοφάνερο ότι επιτίθεσαι σε προσωπικό επίπεδο (και δεν είναι η πρώτη φορά), πράγμα τελείως ανάρμοστο.
  19. Τουλάχιστον προτείνω κάτι που είναι λειτουργικό, δοκιμασμένο και χωρίς σοβαρές παρενέργειες. (κοινώς, κανένα σπίτι δεν πρόκειται να γκρεμιστεί - εκτός και αν η Dalia είναι η Έμιλυ Ρόουζ και μας το κρύβει ) Εσύ τι έχεις να προτείνεις στη φίλη μας τη Dalia;
  20. Καταρχάς να διευκρινίσουμε ότι κάθε προσευχή είναι ένα είδος εξορκισμού, οπότε δεν χρειάζεται να πανικοβαλλόμαστε στο άκουσμα της λέξης. Οποιαδήποτε κίνηση για να διώξουμε αρνητική ενέργεια, αποτελεί εξορκισμό. Το βιβλίο δεν το έχω δίπλα μου για να σου πω σελίδα, θυμάμαι όμως ότι το σφράγισμα βρίσκεται στο τελευταίο μέρος του βιβλίου, εκεί που αναφέρονται οι τρόποι άμυνας.
  21. Έχω να σου προτείνω κάτι με εγγυημένα αποτελέσματα αλλά θα πρέπει να το εφαρμόσεις μόνο εφόσον αισθάνεσαι άνετα με αυτό, μιας και έχει θρησκευτικό υπόβαθρο. Δεν χρειάζεται να είσαι θρήσκα ή να ακολουθείς το συγκεκριμένο δόγμα, αρκεί μόνο να μην είσαι τόσο ενάντια ώστε να "σαμποτάρεις" τη διαδικασία. Το ένα είναι το σφράγισμα προστασίας που υπάρχει μέσα στο βιβλίο "Ψυχική Αυτοάμυνα" της Dion Fortune (εκδ. Ιάμβλιχος) και το άλλο είναι η εξορκιστική προσευχή του Αγίου Κυπριανού που θα βρεις στο ομώνυμο βιβλιαράκι (εκδ. Εκδοτική Θεσσαλονίκης). Επειδή, αν τα εφαρμόσεις, θα δεις αμέσως αποτέλεσμα, η συμβουλή μου είναι να μην εφησυχάσεις αλλά να συνεχίσεις να τα εφαρμόζεις για κάποιο καιρό, το σφράγισμα της Dion καθημερινά και την προσευχή ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό μέχρι να νιώσεις ότι έχει αλλάξει ενεργειακά η κατάσταση και από εκεί και πέρα, τα εφαρμόζεις κατά βούληση. Και ναι, σίγουρα ο άνθρωπος έχει τη δύναμη που χρειάζεται για να αμυνθεί αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να αγνοούμε την ύπαρξη χρήσιμων βοηθημάτων που είναι λειτουργικά και δοκιμασμένα στο χρόνο. Άλλωστε οι λέξεις δημιουργούν πραγματικότητες και όσο πιο φορτισμένες είναι, τόσο πιο ισχυρά και τα αποτελέσματα. Αν ασχοληθείς, γράψε μας τι έγινε.
  22. Και όμως... Ο Baltar είναι το role model με τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης σε περίοδο (πραγματικής) κρίσης. Τοτέμ Χαμαιλέων Αυτό να λέγεται! Απλά στη Νο.6 μου φάνηκε πιο έντονη η διαφοροποίηση των χαρακτήρων.
  23. Πρώτα από όλα ένα respect για την πρόεδρο! Αυτά που ακούστηκαν από το στοματάκι της κατά τη διάρκεια της σειράς, ήταν το ένα σοφότερο από το άλλο. Νομίζω αυτήν θα ψηφίσω στις επόμενες εκλογές. Κατά τα άλλα ψηφίζω και Gaius Baltar δαγκωτό, ως τη μεγαλύτερη μούρη της σειράς. Την Νο.6 την ψηφίζω για την ηθοποιία της. Πρώτη φορά βλέπω τέτοια ταλεντάρα μοντέλα. Μπράβο της. Επίσης ψηφίζω να ρίξουν τον χλιμίντζουρα τον Apollo στους κροκόδειλους (μαζί με την αγαπημένη του).
  24. Εξαιρετικά σωστή η τοποθέτηση και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω! (Το design έχει ΚΑΙ επιστημονική βάση μιας και περιλαμβάνει γενετική & φυσική. Η κατεστημένη επιστήμη όμως θα δυσκολευτεί να το "χωνέψει" .)
  25. Και όμως... θα έλεγα ακριβώς το αντίθετο! Για να εφαρμόσεις το design και να αρχίσεις να αποκομίζεις τα οφέλη του, δεν χρειάζεται να έχεις καμία ειδική γνώση. Αρκεί αυτός που θα σου κάνει το διάβασμα, να μπορέσει να σου μεταδώσει σωστά το "πνεύμα" του design. Όπως επίσης να σε προειδοποιήσει για το τι να περιμένεις, επειδή η κοινωνία που ζούμε δεν έχει δομηθεί με βάση την ευημερία των πολλών. Δηλαδή δεν είναι design-friendly. Όσο για την ανάλυση που σου έγινε, δεν μπορώ να την κρίνω αν δεν τη δω πρώτα. Γενικά μιλώντας, υπάρχουν αναλυτές και αναλυτές, όπως συμβαίνει και με όλα τα πράγματα άλλωστε. Συνήθως όμως, ο αναλυτής που σέβεται τον εαυτό του και τον πελάτη του, κοστίζει όσο είναι η πραγματική του αξία.
×
×
  • Create New...