Jump to content

Ahimsa

Νέα Μέλη
  • Posts

    145
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Ahimsa

  1. Αν και δεν έχω κάποια έγνοια να μάθω, θα ρωτήσω: Ποια είναι η Χατζηβασιλείου...?!
  2. Μμμμ, για να το τσεκάρουμε.. Ευχαριστούμε και καλή επιτυχία να έχετε!
  3. Είχε πολύ κόσμο? Είχα πάει σε ένα σεμηνάριό τους και ήταν τίγκα, καλύτερα να υπάρχει κάποιος περιορισμός στις θέσεις... Πάντως από Γενάρη σκοπεύω να πάω στα μαθήματα που κάνουν, και για ανεμογενήτριες, άμα το ψήνεις
  4. χαχααχαααα!! κι εγώ μαζί σου!
  5. Ωραία, ο κόσμος πεινάει και οι Αρχιεπίσκοποι στολίζονται!
  6. Μμμμ... δεν το είχα δει... με το μπαρδόν αγαπητέ! :angel_not:
  7. Είχα ξανακούσει γι' αυτό παλιά αλλά δεν είχα δώσει σημασία, και πριν καμιά βδομάδα πήρε το μάτι μου ένα πεντάκτινο επί της Κατεχάκης, δίπλα σε καπάκι της ΔΕΗ. και καλά, κανείς δεν ξέρει ποιος και γιατί τα έβαλε.. ο δήμος τη κάθε περιοχής, δεν ελέγχει ποιοι κάνουν έργα στους δρόμους του?!
  8. Ωραία ιδέα αυτή με τους ρούνους! Μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο και με άλλες μαντικές τεχνικές, όπως τα Ταρώ, την απλή τράπουλα κλπ. Κάτι άλλο που σκέφτηκα είναι ένα προγραμματάκι για τις φάσεις τις Σελήνης.. το έχω ξαναδεί σε ξένη βερσιόν, θα μπορούσε να πάει πιο μπροστά.. π.χ. να σου λέει την παρούσα φάση, τις ιδανικές εργασίες κλπ
  9. Ντάξει, είχα δει το χριστουγεννιάτικο επεισόδειο και μου φάνηκε πολύ μέτριο.. αλλά είδα το πρώτο τώρα, και ήταν καλύτερη δουλειά! Πολύ καλή κίνηση για τα δεδομένα της ελληνικής τηλεόρασης (ποιας?!), μπορεί να γίνει και καλύτερο!
  10. Μα καλά, μας κοροιδεύουν?! (ρητορική ερώτηση, καταλαβαίνετε πως δεν ζητάω απάντηση!) "Σε περίπτωση που..."??? Είπαμε, στάχτη στα μάτια, αλλά να μην στραβωθούμε κι όλας!!! (προσπερνώντας τη γενική γελιότητα της όλης υπόθεσης...)
  11. Ντάξει, οι πλειοψηφία των συζητήσεων στη συγκεκριμένη εκπομπή είναι για τα σκουπίδια, ζήτημα είναι αν θα καταφέρεις να αποκομήσεις κάποιο σημαντικό κομμάτι και τις περισσότερες φορές δεν δύναται να το διακρίνεις λόγω της ακατάσχετης φλυαρίας - μπουρδολογίας και φυσικά των ατελείωτων καυγάδων μεταξύ των προσκεκλημένων, ο καθένας προσκολημένος στην άποψή του...
  12. Αρχικά λυπάμαι που θεώρησες το ύφος μου (το ποιο? υπάρχει κάπου κρυμένη κάμερα και δεν το ξέρω?! ) ειρωνικό, αλλά ο καθένας βλέπει με τα δικά του μάτια οπότε δικαιολογείσαι.. Βλέπω όμως ότι σε κάθε ποστ της συζήτησης μεταξύ Βηλφεγώρ και Alishia, αναφέρεται τουλάχιστον μία φορά το όνομά μου οπότε ιδού και ο λόγος για τον οποίο φτερνιζόμουν όλο το πρωί! (πως τα λέω!) Τελοσπάντων, μια άποψη εξέφρασα κι εγώ η άμοιρη, δεν είναι ανάγκη να γίνεται όλο αυτό το νταβαντούρι, με λίγη καλή διάθεση, όλα κυλάνε όμορφα!
  13. Αφού βλέπεις ότι απαντάς η ίδια στην ερώτησή σου, τι το παιδεύεις από την αρχή?! Η μήπως περιμένεις να σου απαντήσουμε ότι, ναι, αυτό που σου συνέβει ήταν κάτι μαγικό, ένα ταξίδι στο χωροχρόνο!!
  14. Αυτό είναι το κακό (και δυστυχώς και αποτέλεσμα παραπληροφόρησης), ότι όσοι ξεκινάνε να ασχοληθούν με τη "μαγεία" έχουν ως ερέθισμα "εμπειρίες" (μα όλοι βρε παιδί μου θεωρούν τον εαυτό τους ξεχωριστό!) και θεωρούν ότι όλη η υπόθεση έχει να κάνει με μανδύες και γενικώς περίεργα ρουχαλάκια, ξόρκια αέρα πατέρα και μούρη στην παρέα.. Αυτή σου η περιέργεια που λες για πρακτική κι επικλήσεις, δεν θα σε βγάλει κάπου, τουλάχιστον όχι εκεί που θα ήθελες. Θα διαπιστώσεις πως η "μαγεία" είναι κάτι πολύ παραπάνω από χαζοξόρκια και μυστηριώδη ατμόσφαιρα (αν έχεις την ωριμότητα να το καταλάβεις) και θα χρειαστείς χρόνια μελέτης για να καταλήξεις στο ότι πίσω από αυτή την πιασάρικη λέξη, ουσιαστικά κρύβεται η αυτογνωσία και η συνεχής προσπάθεια βελτίωσης του εαυτού σου και της σχέσης σου με το περιβάλλον σου (στο χάλασα αλλά έτσι είναι).
  15. Οκ, ευχαριστώ! Η ουσία είναι να δώσουμε δικούς μας, σύντομους ορισμούς.. ευχαριστώ για τη συμμετοχή
  16. Θα το εκτιμούσα αν οι απαντήσεις δεν ήταν copy-paste από το skepdic.gr. ... ... και γενικώς από οποιοδήποτε site..
  17. Αργοπεθαίνει Όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές. Όποιος δεν αλλάζει περπατησιά. Όποιος δεν διακυνδινεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του. Όποιος δεν μιλά σε όποιον δεν γνωρίζει. Αργοπεθαίνει Όποιος δεν αναποδογυρίζει το τραπέζι. Όποιος δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του. Όποιος δεν διακινδυνεύει τη βεβαιότητα για την αβεβαιότητα, για να κυνηγήσει ένα όνειρο. Όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του τουλάχιστον μία φορά στη ζωή του να αποφύγει τις εχέφρονες συμβουλές. Αργοπεθαίνει Όποιος δεν ταξιδεύει. Όποιος δεν διαβάζει. Όποιος δεν ακούει μουσική. Όποιος δεν βρίσκει σαγήνη στον εαυτό του. Αργοπεθαίνει Όποιος καταστρέφει τον έρωτά του. Όποιος δεν επιτρέπει να τον βοηθήσουν. Όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για την τύχη του ή για την ασταμάτητη βροχή. Αργοπεθαίνει Όποιος εγκαταλείπει μια ιδέα πριν την αρχίσει. Όποιος δεν ρωτά για πράγματα που δεν γνωρίζει...
  18. Μπα, δεν τους βλέπω, είναι κάτι που χρειάζεται δουλειά... Άθαμ: το τελετουργικό μαχαίρι (γουικανικός όρος) Ακάσα: το πέμπτο στοιχείο, η ενέργεια Εκκρεμές: κατασκευή από κλωστή και κρύσταλλο. χρησιμοποιείται κυρίως για μαντεία. Επίκληση: προσευχή, κάλεσμα Μαγικός Κύκλος: η νοητή σφαίρα ενέργειας που δημιουργείται με προσωπική ενέργεια του ατόμου, μπορεί να οριοθετηθεί και από αντικέιμενα, χρησιμοποιείται κυρίως για να περιβάλλει το χώρο μιας εργασίας ή και γενικώς για προστασία. Μύηση: διαδικασία με την οποία το άτομο εισάγεται ή γίνεται δεκτό σε μια ομάδα. Φόρτιση: εμποτισμός αντικειμένου με προσωπική ενέργεια
  19. Δεν αναφερόμαστε σε πρακτικές γνώσεις, αλλά κυρίως στην αντίληψη του περιβάλλοντος και στον τρόπο σκέψης.. έχει διαφορά... όσα βιβλία και να διαβάσει κάποιος, άμα είναι βλάκας, θα παραμείνει βλάκας, απλά θα ξέρει και 5 πράγματα που "διάβασα σε ένα βιβλίο..!" :wink:
  20. Χρόνια γνωστό! Μια άλλη διατύπωση, αναφέρει πως, ο φιλόσοφος είναι ο πιο δυστυχισμένος άνθρωπος.. Και είναι απόλυτα σωστό, όποιος σκέφτεται και μαθαίνει, αντιλαμβάνεται αυτά που συμβαίνουν γύρω του, σε αντίθεση με αυτούς που δεν γνωρίζουν πολλά, οπότε και δεν μπαίνουν στη διαδικασία να σκεφτούν και να αναλύσουν..
  21. Γιατί μπήκες στον κόπο να γράψεις όλο αυτό το κείμενο αφού παράλληλα με τα ίδια τα λεγόμενά σου, το ανειρείς?!
  22. Μμμμμ... απ' ότι βλέπω δεν υπάρχει επιλογή "edit" σε προηγούμενα ποστ... οπότε μάλλον θα αρκεστούμε στο να γίνεται μια σύνοψη ανά διαστήματα... διαχειρηστές?!
  23. Τέλεια! Να κάποιος που ενδιαφέρεται... κι ότι είχα αρχίσει να απογοητεύομαι.. ευχαριστώ irenicus, τα προσθέτω! Όπως είπα, το αρχικό ποστ, είναι προσχέδιο, σκοπός είναι να το εμπλουτίσουμε με νέους ορισμούς και διορθώσεις, οτιδήποτε μπορεί να έχει σχέση..
×
×
  • Create New...