Jump to content

Ahimsa

Νέα Μέλη
 • Posts

  145
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Ahimsa

 1. Λοιπόν, το πρώτο μέρος του σεμιναρίου ολοκληρώθηκε και ήταν πολύ ωραίο!

  Κατασκευάσαμε ένα πλαίσιο φωτοβολταϊκών ισχύος γύρω στα 45W από το μηδέν. Όντως οι κυψέλες ήταν ήδη προμηθευμένες από το ebay (πολυκρυσταλλικές κυψέλες με απόδοση γύρω στο 11%, όχι κάτι ιδιαίτερο δλδ), τις οποίες κολλήσαμε μεταξύ τους, φτιάξαμε και τα πλαίσια και γενικώς ετοιμάσαμε ένα ολόκληρο πάνελ από την αρχή. Δυστυχώς όταν το τελειώσαμε είχε πέσει νύχτα οπότε δεν προλάβαμε να κάνουμε τις απαραίτητες μετρήσεις για να δούμε τί ψάρια πιάσαμε, αλλά είδαμε μετρήσεις αντίστοιχων πάνελς και λογικά θα μπορέσουμε να το κάνουμε και με το δικό μας πάνελ σε 1-2 μήνες που θα γίνει το δεύτερο μέρος του σεμιναρίου που θα αφορά την εγκατάσταση και τη διασύνδεση με inverter, μπαταρία κτλ..

   

  Πάντως η κατασκευή φωτοβολταϊκού πλαισίου, αν μιλάμε για ένα τυπικό πλαίσιο και όχι μια custom κατασκευή με τυχόν ιδιαίτερες απαιτήσεις, δεν βγαίνει πολύ πιο φτηνή σε σχέση με το να το παραγγείλει κανείς έτοιμο απ' ότι κατάλαβα. Σίγουρα θα έχει κάποιο παραπάνω κόστος το έτοιμο, αλλά το πλεονέκτημα με το να το παίρνεις έτοιμο είναι ότι τα φωτοβολταϊκά είναι σχετικά καλύτερης ποιότητας και όλες οι συνδέσεις (οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις απαιτούν χειρουργική ακρίβεια) έχουν γίνει από ρομποτικά συστήματα και ως εκ τούτου είναι αψεγάδιαστες.

  Από 'κει και πέρα το πραγματικό κόστος των φωτοβολταϊκών σίγουρα δεν είναι οι κυψέλες ή τα πλαίσια, αλλά η μπαταρία και το inverter που θα θέλει κανείς για να αποθηκεύσει και να διανείμει την παραχθείσα ενέργεια.

   

  Τον Ιανουάριο θα ξεκινήσει επίσης και νέος κύκλος μαθημάτων για κατασκευή ανεμογεννητριών, που απ' ότι καταλαβαίνω θα είναι πολύ πιο δυνατές από πλευράς απόδοσης σε σχέση με τα φωτοβολταϊκά πλαίσια, οπότε λέω να το τιμήσω κι αυτό το σεμινάριο. :)

   

  Παρεπιπτόντως, συγχαρητήρια στα παιδιά της Νέας Γουινέας που εστιάζουν στην ελεύθερη παροχή τεχνογνωσίας πάνω στις ΑΠΕ και γενικότερα πάνω στα θέματα που πραγματεύονται στα σεμινάριά τους, μιας και συνήθως αυτό λείπει από τον κόσμο που επιθυμεί να αυτο-οργανωθεί με οποιονδήποτε τρόπο.

   

  Είχε πολύ κόσμο? Είχα πάει σε ένα σεμηνάριό τους και ήταν τίγκα, καλύτερα να υπάρχει κάποιος περιορισμός στις θέσεις...

  Πάντως από Γενάρη σκοπεύω να πάω στα μαθήματα που κάνουν, και για ανεμογενήτριες, άμα το ψήνεις ^_^

 2. Καταρχάς, μιλάμε για δελτίο ειδήσεων.. άρα για προβοκάτσια, οπότε τα πράγματα δεν είναι αυτό που φαίνονται (και πάω στοίχημα ότι τον πλήρωσαν για να το πει) οπότε δε νομίζω ότι το γεγονός χρήζει περαιτέρω συζητήσεως...

   

  ήταν προφανώς μια απόπειρα κωμικοποίησης της κατάστασης με το να βάλουν έναν αλλοδαπό (από χώρα που θεωρείται "βρώμικη") να κάνει τη σύγκριση... δεν ξέρω αν το πιάσατε... ε? :bunny:

 3. Δεν θα το χαρακτήριζα κακό..

  Σίγουρα όχι όταν είναι δικό μας το πρόβλημα..όταν εμείς δεν είμαστε

  σε θέση (μεταφράζεται σε δεν θέλουμε ή δεν έχουμε ιδέα τι θέλουμε)

  να αλλάξουμε τον εαυτό μας με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουμε τον πλήρη

  έλεγχο αυτού του νέου συστήματος..

   

  και νομίζω οτι όλο αυτό αντανακλάται και στα παρακάτω..

   

   

   

  Δεν είναι κάτι καινούριο αυτό..το ίδιο συνέβαινε και "πριν από εμάς" ..

  και θα έλεγα οτι συνέβαινε και σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα..

   

  Πλέον το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε αν πραγματικά θέλουμε να

  ασχοληθούμε με ένα θέμα είναι να βρούμε(είτε μέσω internet,είτε μέσω

  συζήτησης με ειδικούς του θέματος)κάποια "κλασσικά" αναγνωρισμένα

  βιβλία για να αρχίσουμε.

  Από εκει και πέρα απλώς κινούμαστε στα πλαίσια του ασφαλούς.Κρατάμε

  ανοιχτό το "κρίση" button,διασταυρώνουμε συνεχώς τις πληροφορίες μας με

  άλλους χώρους που έχουμε κατακτήσει και με τον καιρό είμαστε σε μια

  σχετική θέση να διαλέγουμε με σιγουριά βιβλιά που να επικεντρώνονται σε

  μικρότερα μέρη του θέματος που μας ενδιαφέρουν..

   

  Φυσικά,παρότι όλο αυτό δεν παίρνει ούτε το 1/10 του χρόνου που έπαιρνε

  πριν τις μέρες μας,επιμένουμε να αγνοούμε παραδειγματικά κάθε προσπάθεια

  απόκτησης γνώσης και επικεντρωνόμαστε στο να μάθουμε "τα μυστικά" του

  χώρου που μας ενδιαφέρει μέσα σε μερικές ώρες..με τέτοια συμπεριφορά πως

  να μην προσπαθήσουν να μας εκμεταλευτούν οι καημένες οι βιομηχανίες?..κι

  αυτοί άνθρωποι είναι..δεν μπορούν να αρνούνται μια ζωή το εύκολο χρήμα

  κάνοντας παράλληλα ευτυχισμένους τόόόόσους ανθρώπους...

   

  :thumbsup: :thumbsup:

   

  same thoughts!

 4. Είχα ξανακούσει γι' αυτό παλιά αλλά δεν είχα δώσει σημασία, και πριν καμιά βδομάδα πήρε το μάτι μου ένα πεντάκτινο επί της Κατεχάκης, δίπλα σε καπάκι της ΔΕΗ. :yes:

   

  και καλά, κανείς δεν ξέρει ποιος και γιατί τα έβαλε.. ο δήμος τη κάθε περιοχής, δεν ελέγχει ποιοι κάνουν έργα στους δρόμους του?!

 5. Ωραία ιδέα αυτή με τους ρούνους! Μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο και με άλλες μαντικές τεχνικές, όπως τα Ταρώ, την απλή τράπουλα κλπ.

   

  Κάτι άλλο που σκέφτηκα είναι ένα προγραμματάκι για τις φάσεις τις Σελήνης.. το έχω ξαναδεί σε ξένη βερσιόν, θα μπορούσε να πάει πιο μπροστά.. π.χ. να σου λέει την παρούσα φάση, τις ιδανικές εργασίες κλπ

   

  :thumbsup:

 6. Ντάξει, είχα δει το χριστουγεννιάτικο επεισόδειο και μου φάνηκε πολύ μέτριο.. αλλά είδα το πρώτο τώρα, και ήταν καλύτερη δουλειά!

  Πολύ καλή κίνηση για τα δεδομένα της ελληνικής τηλεόρασης (ποιας?!), μπορεί να γίνει και καλύτερο!

 7. Μα καλά, μας κοροιδεύουν?! (ρητορική ερώτηση, καταλαβαίνετε πως δεν ζητάω απάντηση!)

  "Σε περίπτωση που..."??? Είπαμε, στάχτη στα μάτια, αλλά να μην στραβωθούμε κι όλας!!! (προσπερνώντας τη γενική γελιότητα της όλης υπόθεσης...)

   

  :ninja:

 8. Ντάξει, οι πλειοψηφία των συζητήσεων στη συγκεκριμένη εκπομπή είναι για τα σκουπίδια, ζήτημα είναι αν θα καταφέρεις να αποκομήσεις κάποιο σημαντικό κομμάτι και τις περισσότερες φορές δεν δύναται να το διακρίνεις λόγω της ακατάσχετης φλυαρίας - μπουρδολογίας και φυσικά των ατελείωτων καυγάδων μεταξύ των προσκεκλημένων, ο καθένας προσκολημένος στην άποψή του...

 9. Αρχικά λυπάμαι που θεώρησες το ύφος μου (το ποιο? υπάρχει κάπου κρυμένη κάμερα και δεν το ξέρω?! :lol: ) ειρωνικό, αλλά ο καθένας βλέπει με τα δικά του μάτια οπότε δικαιολογείσαι..

   

  Βλέπω όμως ότι σε κάθε ποστ της συζήτησης μεταξύ Βηλφεγώρ και Alishia, αναφέρεται τουλάχιστον μία φορά το όνομά μου οπότε ιδού και ο λόγος για τον οποίο φτερνιζόμουν όλο το πρωί! :lol: (πως τα λέω!)

   

  Τελοσπάντων, μια άποψη εξέφρασα κι εγώ η άμοιρη, δεν είναι ανάγκη να γίνεται όλο αυτό το νταβαντούρι, με λίγη καλή διάθεση, όλα κυλάνε όμορφα!

   

  :thanks:

 10. ..ίσως..λογικά ..θά ήρθε λίγο πριν από μένα και δεν με είδε όταν έμπαινα στο πάρκινγκ... είδε το αυτοκινητο μου μετά..μέχρι να πάρει τα πράγματα της και να βγει απο το αυτοκίνητο (ίσως ήταν σκυφτή και μάζευε τα πράγματα της και δεν την είδα και έτσι ούτε αυτή με είδε) μπήκα στο σπίτι και μετά μπήκε η ίδια. δεν ξέρω..το σίγουρο είναι ότι δεν με δουλεύει.Δεν υπάρχει λόγος να το κάνει. Αφού απορεί και ίδια και λέει μήπως τρελλαθηκε αυτή:) Νομίζει ότι ήρθε μετά απο εμένα μάλλον είναι σίγουρη. Το ίδιο κι εγώ. Είμαι σίγουρη ότι ήρθα μετά από την αδελφη μου..ίσως είναι και χρονικό παράδοξο(μπααα)... Αλλά λογικά θα έγινε το πρώτο . ΄Οσο το σκέφτομαι εκεί καταλήγω..

   

  Αφού βλέπεις ότι απαντάς η ίδια στην ερώτησή σου, τι το παιδεύεις από την αρχή?! Η μήπως περιμένεις να σου απαντήσουμε ότι, ναι, αυτό που σου συνέβει ήταν κάτι μαγικό, ένα ταξίδι στο χωροχρόνο!!

 11. Αν και πιτσιρικάς, έχω μια αρρωστημένη περιέργεια για πρακτική μαγεία και επικλήσεις. Λόγο μιας εμπειρίας που είχα με κάτι πολύ καλούς μου φίλους ("χεσμένος μεν") θέλω να αρχίσω να ψάχνω παραπάνω και να μάθω τα μυστικά της πρακτικής μαγείας. Μετά από αρκετή ώρα ανάγνωσης των post της νεφέλης αποφάσισα να γίνω και μέλος του φόρουμ σας !!! anw ας μην μακρηγορώ sweat.gif !

  Καλώς σας βρήκα

   

   

  Αυτό είναι το κακό (και δυστυχώς και αποτέλεσμα παραπληροφόρησης), ότι όσοι ξεκινάνε να ασχοληθούν με τη "μαγεία" έχουν ως ερέθισμα "εμπειρίες" (μα όλοι βρε παιδί μου θεωρούν τον εαυτό τους ξεχωριστό!) και θεωρούν ότι όλη η υπόθεση έχει να κάνει με μανδύες και γενικώς περίεργα ρουχαλάκια, ξόρκια αέρα πατέρα και μούρη στην παρέα..

   

  Αυτή σου η περιέργεια που λες για πρακτική κι επικλήσεις, δεν θα σε βγάλει κάπου, τουλάχιστον όχι εκεί που θα ήθελες. Θα διαπιστώσεις πως η "μαγεία" είναι κάτι πολύ παραπάνω από χαζοξόρκια και μυστηριώδη ατμόσφαιρα (αν έχεις την ωριμότητα να το καταλάβεις) και θα χρειαστείς χρόνια μελέτης για να καταλήξεις στο ότι πίσω από αυτή την πιασάρικη λέξη, ουσιαστικά κρύβεται η αυτογνωσία και η συνεχής προσπάθεια βελτίωσης του εαυτού σου και της σχέσης σου με το περιβάλλον σου (στο χάλασα αλλά έτσι είναι).

 12. Φυσικά,με συγχωρείς δεν είδα κάπου τέτοιο προσδιορισμό,

  επέτρεψε μου να διορθώσω όσα είναι copy-paste

   

  Οκ, ευχαριστώ!

  Η ουσία είναι να δώσουμε δικούς μας, σύντομους ορισμούς.. ευχαριστώ για τη συμμετοχή :)

 13. θα πει και κανένας άλλος; τι θα γίνει; ^_^

   

  Μπα, δεν τους βλέπω, είναι κάτι που χρειάζεται δουλειά...

   

   

  Άθαμ: το τελετουργικό μαχαίρι (γουικανικός όρος)

  Ακάσα: το πέμπτο στοιχείο, η ενέργεια

  Εκκρεμές: κατασκευή από κλωστή και κρύσταλλο. χρησιμοποιείται κυρίως για μαντεία.

  Επίκληση: προσευχή, κάλεσμα

  Μαγικός Κύκλος: η νοητή σφαίρα ενέργειας που δημιουργείται με προσωπική ενέργεια του ατόμου, μπορεί να οριοθετηθεί και από αντικέιμενα, χρησιμοποιείται κυρίως για να περιβάλλει το χώρο μιας εργασίας ή και γενικώς για προστασία.

  Μύηση: διαδικασία με την οποία το άτομο εισάγεται ή γίνεται δεκτό σε μια ομάδα.

  Φόρτιση: εμποτισμός αντικειμένου με προσωπική ενέργεια

 14. Υπάρχουν όμως και απλοί άνθρωποι που ζουν απλός την ζωούλα τους όσο "φτωχή" και αν είναι... και όμως ξέρουν πράγματα, που αυτά βρίσκουν εφαρμογή στην καθημερινή τους ζωή, που αρκετός κόσμος τα αγνοεί.. γιατί δεν γέμισε το κεφάλι του με τόσες συμβατικές γνώσεις, γιατί δεν χρειάστηκε να διαβάσει τόμους και τόμους ολόκληρους για να μάθει πως να ζει την στιγμή και πως να ζει ανθρώπινα...

   

  Δεν αναφερόμαστε σε πρακτικές γνώσεις, αλλά κυρίως στην αντίληψη του περιβάλλοντος και στον τρόπο σκέψης.. έχει διαφορά... όσα βιβλία και να διαβάσει κάποιος, άμα είναι βλάκας, θα παραμείνει βλάκας, απλά θα ξέρει και 5 πράγματα που "διάβασα σε ένα βιβλίο..!" :wink:

 15. Χρόνια γνωστό!

   

  Μια άλλη διατύπωση, αναφέρει πως, ο φιλόσοφος είναι ο πιο δυστυχισμένος άνθρωπος..

   

  Και είναι απόλυτα σωστό, όποιος σκέφτεται και μαθαίνει, αντιλαμβάνεται αυτά που συμβαίνουν γύρω του, σε αντίθεση με αυτούς που δεν γνωρίζουν πολλά, οπότε και δεν μπαίνουν στη διαδικασία να σκεφτούν και να αναλύσουν..

×
×
 • Create New...