Jump to content

dark_angel

Νέα Μέλη
 • Posts

  28
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by dark_angel

 1. Κάρολος, 5 ετών

  “Αγάπη είναι όταν βγαίνεις για φαγητό και δίνεις στον άλλο τις μισές τηγανιτές σου πατάτες χωρίς να του ζητάς να σου δώσει κι αυτός από τις δικές του”

   

  θα συμφωνήσω με τον κάρολο! :P πράγματι.. πιστεύω πως όταν είσαι έτοιμος να μοιραστείς με κάποιον αυτά που έχεις, χωρίς να ζητήσεις, ή και να επιδιώξεις με τον έναν, ή τον άλλον τρόπο, να πάρεις ως αντάλλαγμα τα ίδια, τότε έχεις αρχίσει να βιώνεις αυτό που ονομάζουμε αγάπη.

  αγάπη είναι η δύναμη που μας κάνει να μοιραζόμαστε αυτά που έχουμε, είτε είναι πολλά, είτε είναι πάρα πολύ λίγα. αγάπη είναι η ενέργεια εκείνη που μας σπρώχνει να δώσουμε, χωρίς να περιμένουμε να πάρουμε κάτι πίσω. η ανιδιοτελής αγάπη - εκείνη που θα τολμούσα να ονομάσω 'πραγματική' αγάπη -, είναι εκείνη που δεν κουράζεται να δίνει.

  είναι αλήθεια, βέβαια, ότι στη πραγματικότητα, δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. εκείνοι που έχουν την ευκαιρία να βιώσουν την πραγματική αγάπη, του να δίνεις χωρίς να περιμένεις αντάλλαγμα, είναι πάρα πολύ λίγοι..

 2. Ήθελα να θέσω ένα δικό μου φιλοσοφικό ερώτημα.

  Αν υποθέταμε ότι είχαμε την ευκαιρία να κερδίζαμε 10.000.000 ? ή να μας δινόταν η δύναμη να επικοινωνούμε με τον θεό (κανονικά σαν άνθρωπο προς άνθρωπο) τι θα προτιμούσατε και γιατί;

   

  ωραίο θέμα αυτό.. :thumbsup: δεν το είχε πάρει το μάτι μου.. είναι ένα πολύ μεγάλο δίλημμα αυτό, ομολογώ... :confused::P αλλά νομίζω ότι τελικά θα επέλεγα να επικοινωνήσω με το θεό! είναι κάτι που ήθελα από πάντα, και δε νομίζω να άφηνα μια τέτοια ευκαιρία να πάει χαμένη...! ^_^

 3. Το σίγουρο είναι πως όποιο και απ'τα δύο αν κάνει λάθος, μετά θα είναι δυνατότερο αφού θα μάθει απτό λάθος του. Συνεπώς πάλι κερδισμένος βγαίνεις!

   

  σ' αυτό θα συμφωνήσω! :yes: οπωσδήποτε, όποια εμπειρία κι αν βιώνει κάποιος είναι χρήσιμη για την εξέλιξή του.

   

  Πιστεύω πάντως ότι για να μπορέσει κάποιος να ακολουθήσει τη λογική σε διάφορες αποφάσεις και να μην έχει μετά τις τύψεις "ααα μήπως διάλεξα το λάθος δρόμο;", θα πρέπει πρώτα να έχει πάρει αποφάσεις με το συναίσθημα.

   

  αυτό, πιστεύω, είναι το πιο ιδανικό.. ωστόσο και το πιο δύσκολο, ιδιαίτερα μάλιστα όταν τα δύο αυτά έρχονται σε σύγκρουση - το ένα λέει ναι και το άλλο όχι. :ermm:

 4. η αληθινή πίστη σε κάτι σημαντικό δεν μπορεί να κρυφτεί καθώς σε οδηγεί σε πράξεις που σχετίζονται με αυτήν. Διαφορετικά δεν είναι κάτι παραπάνω απο μια αυταπάτη , μια ψευδαίσθηση του μυαλού. Η αληθινή πίστη δεν μπορεί να κρυφτεί.. το συμφέρον ίσως. Που συνήθως το συνδέουμε με την πίστη..

   

  με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη.. είναι γεγονός, πιστεύω, ότι τη σήμερον ημέρα έχουν ισοπεδωθεί σχεδόν τα πάντα...! :dry:

 5. τι γίνεται, όμως, όταν το συναίσθημα και η λογική συγκρούονται? τότε ποιο απ' τα δύο πρέπει να επικρατήσει για την ευημερία του ατόμου? όταν το συναίσθημα λέει ναι, αλλά η λογική λέει όχι? τότε τι γίνεται? ή... τι πρέπει να γίνει?:confused:

 6. λογική ή συναίσθημα? ιδού η απορία! :P ποιο "ακούτε" πιο συχνά, και γιατί? ποιο θεωρείτε ότι είναι το "σωστό"? υπάρχει, κατ' αρχάς, κάποιο απ' τα δύο που είναι "σωστό", ή το ένα συμπληρώνει το άλλο? ποιο μας οδηγεί στις πιο σωστές αποφάσεις?

 7. χμμμμ... για μενα τι καταλαβαινεις λοιπον ???

   

  ομολογώ ότι μέχρι τώρα δεν είχα και πολύ χρόνο για να διαβάσω αρκετά από τα ποστ των υπολοίπων μελών.. έχω διαβάσει αρκετά (ώστε να έχω μία "εικόνα" για κείνους) απ' τα πιο παλιά μέλη. να υπογραμμίσω πάλι ότι απλά μπορείς να συμπεράνεις κάποια πράγματα για το χαρακτήρα τους, κι όχι να τους μάθεις στον απόλυτο βαθμό - όπως θα μπορούσες αν τους ήξερες προσωπικά! :4_1_7v[1]:

 8. θεωρώ ότι, αν και με ψευδώνυμα, είναι σαν να γνωριζόμαστε! θέλω να πω... όταν διαβάζεις επανειλημμένα τα ποστ κάποιων συγκεκριμένων ατόμων, είναι σαν να τους ξέρεις! εννοείται, βέβαια, πως δεν μπορείς να τους γνωρίζεις ακριβώς... ωστόσο φαίνονται πολλά στοιχεία του χαρακτήρα κάποιου, απ' τον τρόπο που γράφει! :D

 9. κι αυτό μπορεί να γίνεται συνέχεια? θέλω να πω... εντάξει, μπορεί να γίνει μία φορά... αλλά μπορεί συνέχεια? μπορούμε δηλαδή να πούμε ότι υπάρχει περίπτωση κάποιος να μην είναι ποτέ σίγουρος ότι η μορφή εκείνου που βλέπει, είναι η "πραγματική" του?

 10. επομένως, κι αυτό που άκουσα (ότι κάποιος μεταμορφώθηκε τελείως), δεν έγινε με την κυριολεκτική σημασία... αλλά απλώς αυτός "φάνηκε" σε άλλους ότι άλλαξε..... δηλαδή... άλλοι τον βλέπουν "κανονικά", κι άλλοι "μεταμορφωμένο"?! :huh:

  βοηθήστε με λίγο βρε παιδιά, γιατί ακόμη δεν έχω καταλάβει!! :23_31_4[1]:

 11. θα ήθελα να κάνω μία ερώτηση.. το άκουσα κάπου, και μου φάνηκε πολύ παράξενο. είναι δυνατόν ένας άνθρωπος, ο οποίος κατέχει πολύ καλά την τέχνη της μαγείας, ν' αλλάξει τελείως την εμφάνισή του? άκουσα ότι κάποιος (ο οποίος μάλιστα είναι και βαμπίρ), μεταμορφώθηκε τελείως, ώστε κανείς να μην τον αναγνωρίζει.. :blink::unsure:

  μπορεί κάτι τέτοιο να ευσταθεί? :huh:

 12. You are most like Frodo. You're very friendly, and you have a great personality. Although you like to have fun, you can also be pretty serious at times. It's pretty hard to get you mad, but once you're mad...everybody better look out! Keep that temper under control and realize that you're better off than you may think.

   

   

  :cheerful: Eυτυχώς που βγήκα Frodo επειδή αυτός μου άρεσε μονο απ' τους χαρακτήρες, και ο Elijah Wood είναι πολύ ωραίος! :cheerful:

 13. Ο μόνος χαρακτηρισμός που μπορεί να μου δωθεί είναι αυτός της αθρησκείας.

   

  Κι εγώ ανακάλυψα ότι μονο αυτό μου ταιριάζει! :cheerful: :clapping: Δέχομαι πολλά απ' αυτά που λένε οι διαφορες θρησκείες, αλλα τα περνάω μέσα από το δικό μου ''φίλτρο''. Μέσα απ' τη δικη μου εμπειρία. Και φτιάχνω τελικά αυτό που πιστεύω και με εκφράζει απόλυτα.

   

  Κατ' εμέ, λοιπόν, ''δουλειά'' του Θεού, είναι να παρατηρεί τις επιλογές των ανθρώπων. Δεν επεμβαίνει ποτε στις καταστάσεις, δεν αλλάζει τίποτα απ' αυτά που έχουμε δημιουργήσει, και σε καμια περιπτώσει δε μας ''ξελασπώνει''. Αυτό που κάνει - που έχει ήδη κάνει από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας μας, αλλα συνεχίζει ακόμη να το κάνει - είναι να μας δίνει τα εργαλεία εκείνα με τα οποια θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ακόμη περισσότερα πράγματα. Ο Θεός θα βοηθήσει έναν άνθρωπο - όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους - να υλοποιήσει το μεγαλύτερο οράματα που έχει αυτός ο άνθρωπος για τον Εαυτό του. Είτε αυτό είναι ''κακό'' για τον άνθρωπο τον ίδιο και τους άλλους, είτε είναι ''καλό''. Ο Θεός δίνει πάντα αυτό που του ζητούν οι άνθρωποι. Αυτό άλλωστε είναι και το νόημα της φράσης: ''Ζητα και θα πάρεις''. Αλλα δε γίνεται να δώσει ο Θεός σε έναν άνθρωπο κάτι το οποιο ο ίδιος ο άνθρωπος δεν πιστεύει ότι μπορεί να έχει - αυτό είναι Νομος. Γιατί πάντα παίρνουμε αυτό που πιστεύουμε ότι μπορούμε - και μας αξίζει - να έχουμε. Στην πραγματικότητά μας εμφανίζεται αυτό που πιστεύουμε ότι μπορούμε να έχουμε - ή αυτό που θεωρούμε ότι μας αξίζει. Πιστεύω πως ο Θεός δεν κρίνει τις επιλογές και τις πράξεις μας, μονο και μονο επειδή, αν το έκανε, θα καταργούσε την ελεύθερη βούλησή μας. Γιατί, τι είδους ελεύθερη είναι η βούληση η οποια αναγκάζει ουσιαστικά κάποιον και κάνει αυτό που θέλει κάποιος άλλος? Όταν κάποιος αναγκάζεται να κάνει κάτι, παρα τη θέλησή του, και παρ' ολ' αυτά του λένε πως έχει ελεύθερη βούληση, αυτό που γίνεται είναι κοροϊδία. Αυτό δεν είναι ελεύθερη βούληση, αλλα καταναγκασμούς. Υποδούλωση, και κατά συνέπεια κατάργηση της ελεύθερης βούλησης.

   

  Επίσης, δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε κάτι το οποιο να είναι έξω από το σχέδιο του Θεού, γιατί το σχέδιο του Θεού είναι να δημιουργήσουμε τα πάντα! Τα πάντα! Ο,τι μας εκφράζει, κι ο,τι μας καλύπτει. Είτε αυτό είναι ''καλό'', είτε αυτό είναι ''κακό''. Είτε είναι ''σωστό'', είτε είναι ''λάθος'' :cheerful:

 14. πώς ο Θεός χωρεί στις καθημερινές μας δραστηριότητες και ανάγκες;

   

  Ας μου επιτραπεί να σταθώ σ' αυτή τη φράση. Κι έχω να κάνω μια ερώτηση: γιατί να μην μπορεί?

  Θεωρώ ότι ο Θεός είναι Εκείνος ο οποιος είναι μέσα μας. Έχουμε όλοι πνεύμα, άρα ένα ''κομμάτι'' του Θεού. Οποτε, κατά μια έννοια, είμαστε ίδιοι με το Θεό.

   

  Όντας ο Θεός μέσα μας, βιώνει και ο Ίδιος αυτό που βιώνουμε εμείς. Είμαστε συνδεδεμένοι με το Θεό, κι αυτό δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, γιατί δεν μπορούμε να μην είμαστε μέρη του Θεού. Μπορούμε μονο να το ξεχάσουμε.

   

  Και βεβαια, ο Θεός δεν είναι μονο ημείς. Είναι και όλα τα υπόλοιπα πράγματα. Όλα τα αντικείμενα - και γενικά ο,τι βλέπουμε και δε βλέπουμε - είναι μια μορφή του Θεού. Όχι ''κατώτερη'', και σε καμια περίπτωση ''ανώτερη''. Είναι απλά διαφορετική.

   

  Ο κάθε άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να βιώσει την Ενότητα με το Θεό, σε κάθε στιγμή της ημέρας. Κατανοώ ότι είναι ιδιαιτερα δύσκολο, αλλα δεν είναι αδύνατο. Οποτε, κάθε ενέργεια που κάνουμε, κάθε κακοπροαίρετη, ή καλοπροαίρετη πράξη μας, είναι μια δήλωση του Ποιοι Είμαστε. Κάθε μέρα το κάνουμε αυτό. Είτε συνειδητά, είτε ασυνείδητα. Και ο Θεός βιώνει μαζί με μας την καλοσύνη, αλλα και το αντίθετο της. Δεν υπάρχει κάτι που να μπορούμε να κάνουμε και ο Θεός να μη το βιώσει, γιατί πολύ απλά, όπως προείπα, είμαστε μέρος του Θεού.

   

  Άρα, φυσικά και ''χωράει' ο Θεός στην καθημερινότητα μας! Χωράει, και παραχωράει μάλιστα!!! :cheerful:

 15. Δεν ζητω πολλα.... απλα ..θα μου αρεσε το αγορι μου να μπορει να μενει αιωνια κουκλος, να ειναι προθυμος να με αγαπαει για παντα, απο οοοολεεςς τις κουκλαρες να θελει μονο εμενα και να μπαινει κρυφα στο παραθυρο μου μονο και μονο για να μου δωσει ενα φιλακι! :whistling:

   

  Απ' ο,τι φαίνεται, θες λίγα και καλά! :018bleh: (αστειεύομαι, φυσικά!)

  Πάντως, εμενα προσωπικά αυτά μου ακούγονται λίγο... να το πω... ρομαντικά? Ναι, αυτό είναι! Παρα είναι ρομαντικά για μένα! Καλά, είπαμε! Όχι να πάει και στο άλλο άκρο - να αδιαφορεί παντελώς! Μια μέση κατάσταση είναι η ιδανικότερη!

  Φυσικά, αν η συμπεριφορά του ήταν τέτοια, δε θα με χάλαγε καθόλου, η αλήθεια είναι!!!

   

  Τι καλύτερο του βρίσκετε δηλαδίς -συγκρητικά με την υπέροχη αφεντιά μου;

  Είμαι πολύ τριχωτός -ξεδοντιασμένος-καμπούρης-στραβομούτσουνος- στραβοπόδης και παρόλαυτά τσιςχαριτωμένος σαν πάντα...

  Αν όλοι οι άντρες είναι έτσι - όπως τους περιγράφεις -, καλύτερα να γίνω λεσβία!!! LOL!!! :lololol::lmao::4_1_210[1]: :evilbl:

   

  Μπα;; Έπαιζε και στον Πότερ;

   

  Καλά, όταν λέω έπαιξε, εννοώ ''έπαιξε''! Συγκεκριμένα θύμιζε λίγο από ''Μουγκή Μαρία'', γιατί σ' όλη την ταινία μιλάει πολύ λίγο. Άσε που στο τέλος σκοτώνεται κιόλας!!! :shocked:

  Μια φορα και καλή έπαιξε στο Χάρι Πότερ! :4_1_7v[1]:

 16. Και η (δίδυμη) αδερφή μου έχει κολλήσει με αυτόν! Είδε την ταινία και μου είπε ότι έχουν αλλάξει παρα πολλά πράγματα.

   

  Πάντως, δεν περίμενα αυτός ο ηθοποιός να κάνει τέτοια καριέρα μετά το Χάρυ Πότερ.

   

  που ειναι αυτοι οι αντρες οεο?

   

  Αλλα, χωρίς παρεξήγηση... Ο ΑΝΤΡΑΣ είναι ο Gerard Butler - Λεωνίδας. Είναι ο πιο ωραίος για μένα!!!

  και αυτός ο άντρας είναι κατά Σκωτία μεριά... Άσ' τα να πάνε, φίλη μου!!!

 17. Εγώ λέω ότι το μονο που δεν μπορεί να κάνει ο άνθρωπος, είναι να μη ζει. ο άνθρωπος είναι η ίδια η ζωή. η ψυχή του ανθρώπου - το πνεύμα του - είναι αυτό που δεν ''πεθαίνει''. Αλλα ούτε και το υλικό σώμα πεθαίνει. Απλά αλλάζει μορφή ζωής. Το μονο που υπάρχει στο σύμπαν είναι η ζωή. Υπάρχουν δισεκατομμύρια δισεκατομμυριων μορφές ζωής. Ζωής, όμως. Όχι θανάτου.

   

  Το ότι προσπαθούν οι επιστήμονες, με διαφορα μέσα, να κρατήσουν στη ζωή τον άνθρωπο - και εννοώ τη ζωή όπως τη βιώνει εκείνη τη στιγμή το συγκεκριμένο άτομο -, είναι κάτι που δεν έχει νόημα. Γιατί, ούτως ή άλλως, ''θάνατος'' δεν υπάρχει. Υπάρχει μονο αλλαγή στη μορφή ζωής. Ο άνθρωπος, άρα, δεν πεθαίνει... απλά αλλάζει μορφή ζωής.

   

  Μπορεί έπειτα, η ψυχή εκείνου του ανθρώπου που ''πέθανε'', να επιλέξει - ή και να μην επιλέξει - να πάρει πάλι μια νέα ανθρώπινη μορφή (μετενσάρκωση).

×
×
 • Create New...