Jump to content

Arpokratis

Νέα Μέλη
  • Posts

    71
  • Joined

  • Last visited

About Arpokratis

  • Birthday 12/28/1977

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.necronomicongnosis.gr
  • ICQ
    0

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Thessaloniki, Greece
  • Interests
    Occult literature, psychoanalysis, paranormal research, cthulhu mythos, Cinema, collecting rare books, writting, pc-games, Arkham Horror

Arpokratis's Achievements

Μέγας Μύστης

Μέγας Μύστης (3/7)

0

Reputation

  1. χρόνια πολλά!!

  2. Ναι, είναι αλήθεια πως υπάρχει και οn-line, απλά οι εικόνες του δεν είναι σε καλή ποιότητα! Σίγουρα όμως, έχει μεγάλη διαφορά το να κρατάς το αυθεντικό στα χέρια σου! Αυτό το κατάλαβα όταν ολοκλήρωσα την συλλογή μου με τα βιβλία του Kenneth Grant - συλλογή που κόστισε πραγματικά πολλά! Όσον αφορά την τιμή... σίγουρα είναι καλύτερη από αυτή των ξένων παλαιοβιβλιοπωλείων!
  3. Δυο από τα σημαντικότερα και πιο δυσεύρετα βιβλία του σύγχρονου αποκρυφισμού, το The Azoetia: A Grimoire of the Sabbatic Craft του Andrew D. Chumbley και το Viridarium Umbris: The Pleasure Garden of Shadow, του Daniel A. Schulke, πωλούνται σε ειδική τιμή έκπληξη! Απευθείας από την occult βιβλιοθήκη ενός καλού φίλου από τη Νότια Ελλάδα, δυο τόμοι που ο καθένας έχει συνδράμει σημαντικά στην μαγική σκηνή του Sabbatic Witchraft, προσφέρονται στην τιμή των 350 ευρών ο καθένας (η τιμή δεν περιλαμβάνει τα έξοδα αποστολής), ποσό ιδιαίτερα χαμηλό, αν το συγκρίνει κανείς με το τετραψήφιο αριθμό που κοστολογούνται σήμερα τα ίδια βιβλία, σε amazon και e-bay! Αν ενδιαφέρεστε λοιπόν να αποκτήσετε τα δυο αυτά έργα (σκληρόδετα και σε άριστη κατάσταση, δίχως σημείωσης ή τσακίσματα στις σελίδες) ή έστω ένα από τα δυο, απευθυνθείτε στην διεύθυνση: dewdrops1833@hotmail.com. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο και την σημασία του Azoetia, δείτε εδώ (http://en.wikipedia.org/wiki/Azoetia#The_Azo.C3.ABtia) και εδώ (http://www.amazon.com/Azoetia-grimoi...5928011&sr=8-1). Ενώ για το βιβλίο του Schulke, ανατρέξτε εδώ (http://www.amazon.com/Viridarium-Umb.../dp/B000HPLUWK). Δυο κλασσικά έργα του αποκρυφισμού σε μια μοναδική τιμή! Η προσφορά ισχύει για 3 ημέρες (ξεκινώντας από τις 13 Σεπτεμβρίου 2011).
  4. Grey έγραψες: «Λοιπόν κατ' αρχήν θέμα εμπιστοσύνης - και πολύ περισσότερο σε σένα - ΔΕΝ υπάρχει». Ε αφού δεν μας (με) εμπιστεύεσαι τότε ποιος ο λόγος να συμμετέχω στις κουβέντες; Τουλάχιστον ρίξε μια ματιά εδώ http://necronomicongnosis.blogspot.com/2011/06/blog-post_18.html, ίσως σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα, όπως επίσης και το site του Irenicus που έχει εξαιρετικά κείμενα.
  5. Δυστυχώς δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου να επισκέπτομαι το forum τακτικά, αλλά με έκπληξη είδα το σύνολο των αναρτήσεων, και όπως βλέπω, η κουβέντα περιφέρετε στην γνώριμη συζήτηση του αν υπάρχει αυτό και εκείνο... Βασικά Grey, σε όλες σου τις απορίες, υπάρχουν σαφείς απαντήσεις - θα τις βρεις στο 2τομο έργο μου Νεκρονομικόν (2008) και Νεκρονομικόν: Το Μονοπάτι του Μαύρου Θεού (2011) που κυκλοφορεί σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία της χώρας. Αλλά αν δεν εμπιστεύεσαι έλληνες ερευνητές (επειδή το έχω ακούσει και αυτό!) μπορείς να ανατρέξεις στο The Necronomicon Files (2003) των Daniel Harms και John W. Gonce, όπου λίγο ως πολύ θα λάβεις τις ίδιες απαντήσεις. Μην περιορίζεις την έρευνα σου σε σκόρπια άρθρα του internet και στα όποια μισόλογα δημοσίευαν τόσο καιρό διάφοροι. Υπάρχουν σαφείς απαντήσεις, και είναι πλέον δημοσιευμένες!
  6. «Νεκρονομικόν» ονομάζεται το βιβλίο που συνέταξε ο Άραβας ποιητής Αμπντούλ Αλχαζρέντ, κλείνοντας στις σελίδες του τα απαγορευμένα μυστήρια της μαγείας των προκατακλυσμιαίων θεών, τους λεγόμενους Μεγάλους Παλαιούς. Πολλοί άνθρωποι μέχρι σήμερα, εμπνευσμένοι από το έργο του Χ. Φ. Λάβκραφτ, αναζητούν μανιωδώς να ανακαλύψουν το αυθεντικό κείμενο και να ξεκλειδώσουν τα μυστικά που κρύβει. Κάπως έτσι, κυκλοφορούν διαφορετικές εκδοχές του αρχαίου βιβλίου, ενώ δεκάδες μυητικές ομάδες και μαγικά τάγματα εργάζονται συστηματικά στη λατρεία των θεοτήτων του Νεκρονομικόν. Αν, όμως, οι Μεγάλοι Παλαιοί και το Νεκρονομικόν είναι αποκυήματα της φαντασίας του συγγραφικού κύκλου του Λάβκραφτ, τότε γιατί οι τελετές των σύγχρονων μάγων έχουν αποτέλεσμα; Τι είναι αυτό που εμφανίζεται όταν επικαλεστεί κανείς τις ενέργειες του Κθούλου, του Αζαθώθ και του Νυαρλαθοτέπ; Τι πραγματικά συμβαίνει με τους Μεγάλους Παλαιούς; Ο Γιώργος Ιωαννίδης (ψυχολόγος, συγγραφέας και αρχισυντάκτης του περιοδικού mystery) συνεχίζει την έρευνά του στην αθέατη ιστορία της Μυθολογίας Κθούλου και μας αποκαλύπτει σ' αυτόν το δεύτερο τόμο της μελέτης του, όλη την αλήθεια για τους θεούς και τις θεές του Νεκρονομικόν. Μας ξεναγεί στα τάγματα της λατρεία Κθούλου και των παράδοξων πεποιθήσεών τους, εξετάζει ψυχαναλυτικά την προσωπικότητα του Λάβκραφτ, παρουσιάζει μία προς μία τις σφαίρες του Κλιφωθικού Δέντρου του Θανάτου, αναδεικνύει τη σχέση της Μυθολογίας Κθούλου με την ελληνική κλασική μυθολογία και τις μεγάλες απόκρυφες παραδόσεις, και αποκαλύπτει τις πρακτικές μεθόδους που εφαρμόζουν οι μύστες της αληθινής μαγείας του Νεκρονομικόν. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των εκδόσεων Αρχέτυπο: www.metaekdotiki.gr όπως και τον προσωπικό ιστότοπο του συγγραφέα www.necronomicongnosis.gr
  7. Σ' ευχαριστώ θερμά :))

  8. Χρόνια πολλά και καλά. Να σαι πάντα καλά...

  9. Σε μια εποχή που η παγκόσμια κρίση αντιμετωπίζεται σαν δικαιολογία για πνευματική οκνηρία και ενίσχυση του υλισμού, κάποιοι άνθρωποι απαντάν δημιουργικά και συνεχίζουν να παράγουν έργο καλώντας μας να στραφούμε στις εσώτερες δυνάμεις του εαυτού αλλά και την σοφία που προσφέρει η σοβαρή μελέτη των παραδόσεων. Έτσι, στην χώρα μας εγκαινιάζετε μια νέα πρωτοπόρα προσπάθεια, μια ολιστική εκπαιδευτική πρωτοβουλία εμπνευσμένη από την Πλατωνική εκπαιδευτική φιλοσοφία που ακούει στον τίτλο Ακαδημία Phoenix Rising. Μέσω διαδικτύου αλλά και δια ζώσης, η Ακαδημία Phoenix Rising προσφέρει κύκλους σεμιναρίων, ομιλιών, εμπειρικά εργαστήρια, και άλλες εκδηλώσεις σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στις παραμελημένες πτυχές των ανθρωπιστικών επιστημών, όπως οι μεταφυσικές φιλοσοφίες και την αλληλεπίδρασή τους με τις τέχνες και τις θετικές επιστήμες. Η Ακαδημία Phoenix Rising εδρεύει στο Λονδίνο και δραστηριοποιείται σε Αθήνα, Λονδίνο, Οξφόρδη, και αρκετές ακόμη Ευρωπαϊκές πόλεις. Πέρα από τα διαδικτυακά της τμήματα, παρέχει ζωντανούς κύκλους σεμιναρίων και ομιλιών (στα Ελληνικά) σε Κέρκυρα και Αθήνα. Τα διεθνή ετήσια συμπόσια του Phoenix Rising επίσης διεξάγονται στην Ελλάδα, γενέτειρα του Δυτικού Πολιτισμού. Αν θέλετε λοιπόν να γνωρίσετε περισσότερα για τον αναγεννημένο Φοίνικας της φιλοσοφίας, επισκεφτείτε το επίσημο ιστότοπο της Ακαδημίας (http://www.el.phoenixrising.org.gr) ή επικοινωνήστε με την κύρια υπεύθυνο και διευθύντρια των εργασιών της Ακαδημίας, Σάσσα Τσέϊτοου (Β.Α., Μ.Α. και υποψήφια διδάκτωρ στο Κέντρο Δυτικού Εσωτερισμού του Πανεπιστημίου του Έξετερ της Αγγλίας) μέσω του προσωπικού της ιστότοπου: http://sashanonserviat.net/blog/
  10. Θα συμφωνήσω απόλυτα με την ανησυχία σας όπως επίσης και θα φέρω στην κουβέντα το θέμα για την επικινδυνότητα του νέου εμβολίου, παρόλ? αυτά θα ήθελα να χτυπήσω το καμπανάκι του κινδύνου και για την πλευρά των συνωμοσιολόγων που τελευταία έχουν υπερβεί τα όρια της λογικής επιχειρηματολογίας. Για παράδειγμα χθες έλαβα μια αρκετά μεγάλη επιστολή (μπορείτε να την διαβάσετε εδώ: http://apopheneia.blogspot.com/) που συνδέει τα ασύνδετα (Κούφια Γη, Ιλλουμινάτι, εξωγήινους, μικροτσίπ κ.ο.κ.) όλα, με παρανομαστή το πρόβλημα με την γρίπη των χοίρων! Ένας παραδοξολόγος θα έκανε εδώ ορισμένους συσχετισμούς με το αίνιγμα των Μαύρων Υπόγειων Ρευμάτων, αλλά σαν ψυχολόγος, αναγνωρίζω μεγαλύτερη σχέση με ζητήματα Μαζικής Υστερίας και άλλων κοινωνιολογικών παραμέτρων?
  11. Μα δεν είναι μόνο θέμα εμφάνισης!!! Οι διαφορές είναι τεράστιες στο περιεχόμενο: οι σφραγίδες είναι ξανασχεδιασμένες, υπάρχουν καλά ενημερωμένες εισαγωγές, εξειδικευμένα σχόλια, συγκριτικές παρατηρήσεις ανάμεσα σε διαφορετικά χειρόγραφα κ.ο.κ. Για να μην αναφερθώ στις ελληνικές αποδόσεις/«μεταφράσεις»?
×
×
  • Create New...