Jump to content

Arpokratis

Νέα Μέλη
  • Posts

    71
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Arpokratis

  1. Ναι, είναι αλήθεια πως υπάρχει και οn-line, απλά οι εικόνες του δεν είναι σε καλή ποιότητα! Σίγουρα όμως, έχει μεγάλη διαφορά το να κρατάς το αυθεντικό στα χέρια σου! Αυτό το κατάλαβα όταν ολοκλήρωσα την συλλογή μου με τα βιβλία του Kenneth Grant - συλλογή που κόστισε πραγματικά πολλά! Όσον αφορά την τιμή... σίγουρα είναι καλύτερη από αυτή των ξένων παλαιοβιβλιοπωλείων!
  2. Δυο από τα σημαντικότερα και πιο δυσεύρετα βιβλία του σύγχρονου αποκρυφισμού, το The Azoetia: A Grimoire of the Sabbatic Craft του Andrew D. Chumbley και το Viridarium Umbris: The Pleasure Garden of Shadow, του Daniel A. Schulke, πωλούνται σε ειδική τιμή έκπληξη! Απευθείας από την occult βιβλιοθήκη ενός καλού φίλου από τη Νότια Ελλάδα, δυο τόμοι που ο καθένας έχει συνδράμει σημαντικά στην μαγική σκηνή του Sabbatic Witchraft, προσφέρονται στην τιμή των 350 ευρών ο καθένας (η τιμή δεν περιλαμβάνει τα έξοδα αποστολής), ποσό ιδιαίτερα χαμηλό, αν το συγκρίνει κανείς με το τετραψήφιο αριθμό που κοστολογούνται σήμερα τα ίδια βιβλία, σε amazon και e-bay! Αν ενδιαφέρεστε λοιπόν να αποκτήσετε τα δυο αυτά έργα (σκληρόδετα και σε άριστη κατάσταση, δίχως σημείωσης ή τσακίσματα στις σελίδες) ή έστω ένα από τα δυο, απευθυνθείτε στην διεύθυνση: dewdrops1833@hotmail.com. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το περιεχόμενο και την σημασία του Azoetia, δείτε εδώ (http://en.wikipedia.org/wiki/Azoetia#The_Azo.C3.ABtia) και εδώ (http://www.amazon.com/Azoetia-grimoi...5928011&sr=8-1). Ενώ για το βιβλίο του Schulke, ανατρέξτε εδώ (http://www.amazon.com/Viridarium-Umb.../dp/B000HPLUWK). Δυο κλασσικά έργα του αποκρυφισμού σε μια μοναδική τιμή! Η προσφορά ισχύει για 3 ημέρες (ξεκινώντας από τις 13 Σεπτεμβρίου 2011).
  3. Grey έγραψες: «Λοιπόν κατ' αρχήν θέμα εμπιστοσύνης - και πολύ περισσότερο σε σένα - ΔΕΝ υπάρχει». Ε αφού δεν μας (με) εμπιστεύεσαι τότε ποιος ο λόγος να συμμετέχω στις κουβέντες; Τουλάχιστον ρίξε μια ματιά εδώ http://necronomicongnosis.blogspot.com/2011/06/blog-post_18.html, ίσως σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα, όπως επίσης και το site του Irenicus που έχει εξαιρετικά κείμενα.
  4. Δυστυχώς δεν έχω την πολυτέλεια του χρόνου να επισκέπτομαι το forum τακτικά, αλλά με έκπληξη είδα το σύνολο των αναρτήσεων, και όπως βλέπω, η κουβέντα περιφέρετε στην γνώριμη συζήτηση του αν υπάρχει αυτό και εκείνο... Βασικά Grey, σε όλες σου τις απορίες, υπάρχουν σαφείς απαντήσεις - θα τις βρεις στο 2τομο έργο μου Νεκρονομικόν (2008) και Νεκρονομικόν: Το Μονοπάτι του Μαύρου Θεού (2011) που κυκλοφορεί σε όλα τα μεγάλα βιβλιοπωλεία της χώρας. Αλλά αν δεν εμπιστεύεσαι έλληνες ερευνητές (επειδή το έχω ακούσει και αυτό!) μπορείς να ανατρέξεις στο The Necronomicon Files (2003) των Daniel Harms και John W. Gonce, όπου λίγο ως πολύ θα λάβεις τις ίδιες απαντήσεις. Μην περιορίζεις την έρευνα σου σε σκόρπια άρθρα του internet και στα όποια μισόλογα δημοσίευαν τόσο καιρό διάφοροι. Υπάρχουν σαφείς απαντήσεις, και είναι πλέον δημοσιευμένες!
  5. «Νεκρονομικόν» ονομάζεται το βιβλίο που συνέταξε ο Άραβας ποιητής Αμπντούλ Αλχαζρέντ, κλείνοντας στις σελίδες του τα απαγορευμένα μυστήρια της μαγείας των προκατακλυσμιαίων θεών, τους λεγόμενους Μεγάλους Παλαιούς. Πολλοί άνθρωποι μέχρι σήμερα, εμπνευσμένοι από το έργο του Χ. Φ. Λάβκραφτ, αναζητούν μανιωδώς να ανακαλύψουν το αυθεντικό κείμενο και να ξεκλειδώσουν τα μυστικά που κρύβει. Κάπως έτσι, κυκλοφορούν διαφορετικές εκδοχές του αρχαίου βιβλίου, ενώ δεκάδες μυητικές ομάδες και μαγικά τάγματα εργάζονται συστηματικά στη λατρεία των θεοτήτων του Νεκρονομικόν. Αν, όμως, οι Μεγάλοι Παλαιοί και το Νεκρονομικόν είναι αποκυήματα της φαντασίας του συγγραφικού κύκλου του Λάβκραφτ, τότε γιατί οι τελετές των σύγχρονων μάγων έχουν αποτέλεσμα; Τι είναι αυτό που εμφανίζεται όταν επικαλεστεί κανείς τις ενέργειες του Κθούλου, του Αζαθώθ και του Νυαρλαθοτέπ; Τι πραγματικά συμβαίνει με τους Μεγάλους Παλαιούς; Ο Γιώργος Ιωαννίδης (ψυχολόγος, συγγραφέας και αρχισυντάκτης του περιοδικού mystery) συνεχίζει την έρευνά του στην αθέατη ιστορία της Μυθολογίας Κθούλου και μας αποκαλύπτει σ' αυτόν το δεύτερο τόμο της μελέτης του, όλη την αλήθεια για τους θεούς και τις θεές του Νεκρονομικόν. Μας ξεναγεί στα τάγματα της λατρεία Κθούλου και των παράδοξων πεποιθήσεών τους, εξετάζει ψυχαναλυτικά την προσωπικότητα του Λάβκραφτ, παρουσιάζει μία προς μία τις σφαίρες του Κλιφωθικού Δέντρου του Θανάτου, αναδεικνύει τη σχέση της Μυθολογίας Κθούλου με την ελληνική κλασική μυθολογία και τις μεγάλες απόκρυφες παραδόσεις, και αποκαλύπτει τις πρακτικές μεθόδους που εφαρμόζουν οι μύστες της αληθινής μαγείας του Νεκρονομικόν. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα των εκδόσεων Αρχέτυπο: www.metaekdotiki.gr όπως και τον προσωπικό ιστότοπο του συγγραφέα www.necronomicongnosis.gr
  6. Σ' ευχαριστώ θερμά :))

  7. Σε μια εποχή που η παγκόσμια κρίση αντιμετωπίζεται σαν δικαιολογία για πνευματική οκνηρία και ενίσχυση του υλισμού, κάποιοι άνθρωποι απαντάν δημιουργικά και συνεχίζουν να παράγουν έργο καλώντας μας να στραφούμε στις εσώτερες δυνάμεις του εαυτού αλλά και την σοφία που προσφέρει η σοβαρή μελέτη των παραδόσεων. Έτσι, στην χώρα μας εγκαινιάζετε μια νέα πρωτοπόρα προσπάθεια, μια ολιστική εκπαιδευτική πρωτοβουλία εμπνευσμένη από την Πλατωνική εκπαιδευτική φιλοσοφία που ακούει στον τίτλο Ακαδημία Phoenix Rising. Μέσω διαδικτύου αλλά και δια ζώσης, η Ακαδημία Phoenix Rising προσφέρει κύκλους σεμιναρίων, ομιλιών, εμπειρικά εργαστήρια, και άλλες εκδηλώσεις σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, με ιδιαίτερη έμφαση στις παραμελημένες πτυχές των ανθρωπιστικών επιστημών, όπως οι μεταφυσικές φιλοσοφίες και την αλληλεπίδρασή τους με τις τέχνες και τις θετικές επιστήμες. Η Ακαδημία Phoenix Rising εδρεύει στο Λονδίνο και δραστηριοποιείται σε Αθήνα, Λονδίνο, Οξφόρδη, και αρκετές ακόμη Ευρωπαϊκές πόλεις. Πέρα από τα διαδικτυακά της τμήματα, παρέχει ζωντανούς κύκλους σεμιναρίων και ομιλιών (στα Ελληνικά) σε Κέρκυρα και Αθήνα. Τα διεθνή ετήσια συμπόσια του Phoenix Rising επίσης διεξάγονται στην Ελλάδα, γενέτειρα του Δυτικού Πολιτισμού. Αν θέλετε λοιπόν να γνωρίσετε περισσότερα για τον αναγεννημένο Φοίνικας της φιλοσοφίας, επισκεφτείτε το επίσημο ιστότοπο της Ακαδημίας (http://www.el.phoenixrising.org.gr) ή επικοινωνήστε με την κύρια υπεύθυνο και διευθύντρια των εργασιών της Ακαδημίας, Σάσσα Τσέϊτοου (Β.Α., Μ.Α. και υποψήφια διδάκτωρ στο Κέντρο Δυτικού Εσωτερισμού του Πανεπιστημίου του Έξετερ της Αγγλίας) μέσω του προσωπικού της ιστότοπου: http://sashanonserviat.net/blog/
  8. Θα συμφωνήσω απόλυτα με την ανησυχία σας όπως επίσης και θα φέρω στην κουβέντα το θέμα για την επικινδυνότητα του νέου εμβολίου, παρόλ? αυτά θα ήθελα να χτυπήσω το καμπανάκι του κινδύνου και για την πλευρά των συνωμοσιολόγων που τελευταία έχουν υπερβεί τα όρια της λογικής επιχειρηματολογίας. Για παράδειγμα χθες έλαβα μια αρκετά μεγάλη επιστολή (μπορείτε να την διαβάσετε εδώ: http://apopheneia.blogspot.com/) που συνδέει τα ασύνδετα (Κούφια Γη, Ιλλουμινάτι, εξωγήινους, μικροτσίπ κ.ο.κ.) όλα, με παρανομαστή το πρόβλημα με την γρίπη των χοίρων! Ένας παραδοξολόγος θα έκανε εδώ ορισμένους συσχετισμούς με το αίνιγμα των Μαύρων Υπόγειων Ρευμάτων, αλλά σαν ψυχολόγος, αναγνωρίζω μεγαλύτερη σχέση με ζητήματα Μαζικής Υστερίας και άλλων κοινωνιολογικών παραμέτρων?
  9. Μα δεν είναι μόνο θέμα εμφάνισης!!! Οι διαφορές είναι τεράστιες στο περιεχόμενο: οι σφραγίδες είναι ξανασχεδιασμένες, υπάρχουν καλά ενημερωμένες εισαγωγές, εξειδικευμένα σχόλια, συγκριτικές παρατηρήσεις ανάμεσα σε διαφορετικά χειρόγραφα κ.ο.κ. Για να μην αναφερθώ στις ελληνικές αποδόσεις/«μεταφράσεις»?
  10. Ναι, είναι το τεύχος 49 (Φεβρουάριος 2009), ο μήνας δεν έμπαινε για εκδοτικούς λόγους, κάτι που αλλάζει από το τρέχον τεύχος! Anyway, πολύ σύντομα θα μπορείτε να ενημερώνεστε για θέματα που άπτονται των Ψυχικών Ερευνών και από το προσωπικό site του καλού μου φίλου και στενού συνεργάτη, Νίκο Κουμαρτζή, www.parapsychology.gr
  11. Αρποκράτης ή Heru-pa-khered, είναι το όνομα που έδιναν οι έλληνες στον θεό Ώρο της Αιγύπτου για όσο αυτός ήταν μικρός. Η χαρακτηριστική του απεικόνιση είναι με το ένα δάχτυλο στο στόμα, παραπέμποντας στο νεαρό της ηλικίας του, αλλά πιο σημαντικό, αποτελεί σημάδι σιγής. Γι? αυτό τον λόγο και το πρόσωπο του θα το βρείτε να κοσμεί συνήθως ορισμένες Στοές ή τις εισόδους σε κάποιες εσωτερικές σχολές, υπονοώντας την σιωπή που θα πρέπει να τηρεί ο μύστης για τις εργασίες που τελούνται στον χώρο.
  12. Νομίζω πως είναι περιττό να μιλάμε για τις ελληνικές εκδόσεις των Σολομωνικών έργων! Μοιάζουν με καρικατούρες όταν στο εξωτερικό κυκλοφορούν σκληρόδετες, πολυτελής, και ακαδημαϊκά προσεγμένες εκδόσεις, όπως αυτές του Peterson ή του Skinner!!! Τόσο οι εκδ. Δίδυμοι όσο και οι εκδ. Μακρή δεν έχουν καταφέρει να προσφέρουν λίγο από την ποιότητα που απαιτούν αυτά τα βιβλία! Έκπληξη μονάχα αποτελεί το Περί Μαγείας που κυκλοφόρησε από τις εκδ. Οδυσσέας το 2005 σε μετάφραση Νίκου Δεληβοριά! Το βιβλίο μοιάζει λες και βγήκε από τα καλύτερα occult βιβλιοπωλεία της Αγγλίας!!! Επίσης ξεχωρίζει η εργασία του καλού φίλου μου Ιωάννη Μαραθάκη Αναζητώντας την Κλείδα του Σολομώντα (Anubis, 20007) μια εμπεριστατωμένη εξιστόρηση και ανάλυση των σπουδαιότερων γριμορίων του δυτικού κόσμου. Όσοι ενδιαφέρεστε περισσότερο για το θέμα πάντως, μπορείτε να αναζητήσετε και το Βερναδάκειος Μαγικός Κώδικας σε σχόλια του ακαδημαϊκού Μ. Βαρβούνη που εκδόθηκε από την Ακαδημία Αθηνών το 2006. Εξαίρετη δουλειά, αν και ο σχολιαστής είναι κάπως bias?
  13. Διαδήλωση ίσως όχι, αλλά μερικές επιστολές παρότρυνσης θα βοηθούσαν!
  14. Condensed Chaos ε? Να μια έκπληξη! Αυτή την περίοδο «παλεύω» να πείσω μερικούς να εκδώσουμε μια επαυξημένη έκδοση (τύπου Αradia) το βιβλίο του Hines ή το Liber Kaos, αλλά συναντάω το γνωστό εμπόδιο? «υπάρχει κοινό στην Ελλάδα που θα θέλει αυτό το βιβλίο;»
  15. Ποιο βιβλίο του Παράξενου, του Μυστηρίου και της Μαγείας θα θέλατε να μεταφραστεί και να εκδοθεί στην χώρα μας; Το ερώτημα αυτό με προβληματίζει το τελευταίο διάστημα καθότι κοιτώντας μονάχα την βιβλιοθήκη μου, διακρίνω την απίστευτη έλλειψη σε ελληνικούς τίτλους, σε αντίθεση φυσικά από τα πραγματικά αξιόλογα αγγλόφωνα βιβλία που κυριολεκτικά ξεπερνούν τις χιλιάδες! Θα ήθελα λοιπόν την γνώμη σας, σ? αυτό το απλό αλλά ουσιώδες ερώτημα? Προσωπικά θα ήθελα να δω στις ελληνικές προθήκες τα παρακάτω: Psychology and Alchemy του Carl Jung Gateway of the Gods του Craig Hines Liber Kaos του Peter Carroll The Magick of Aleister Crowley του Lon Milo Duquette The Witches Bible της Janet και Stewart Farrar The Occulta Philosophia του Αγρίππα με σχόλια του Donald Tyson Passport to Magonia του Jacques Vallee The Mystery of the Cathedrals του Fulcanelli The High Strangeness of Dimensions της Laura Knight-Jadczyk Όλα τα έργα του Joscelyn Godwin, του Kenneth Grant, του Julius Evola και πολλά πολλά ακόμη?
  16. Ναι, είναι αλήθεια πως και τα δυο αυτά βιβλία βγήκαν για να συνεχίσουν την παχυλή εισροή κερδών. Από τον Σίμωνα επίσης υπάρχει και το Dark History of the Necronomicon! Παρόλ? αυτά, το Gates of the Necronomicon είναι ίσως το πιο ενδιαφέρον από όλα καθότι ο συγγραφέας του αναπτύσσει το σύστημα το Αστρικού Περάσματος με τρόπο τέτοιο που να στηρίζεται σε αυθεντικές τεχνικές! Ο συγγραφέας ήταν τόσο πολύ ενθουσιασμένος για αυτό το θέμα, που έγραψε ένα κανονικό βιβλίο-μελέτη με το αληθινό του όνομα, Peter Levenda. Πρόκειται φυσικά για το Stairway to Heaven (2008). Το ζήτημα αυτό μελετάω και εγώ ευελπιστώντας να αποτελέσει το κυρίως θέμα από το νέο προσωπικό μου βιβλίο!
  17. Ναι, ακριβώς! Πρόκειται για το έργο που κυκλοφόρησε το 1977 στην Αμερική μια παρέα μάγων υιοθετώντας το ψευδώνυμο Simon. Ένα αντίτυπο στάλθηκε το 1984 από έναν έλληνα φοιτητή τότε σ? έναν μεταφραστή στην Αθήνα, και εκείνος έπεισε τις εκδόσεις Κάκτος να το κυκλοφορήσουν την αμέσως επόμενη χρονιά. Το βιβλίο επανεκδόθηκε το 2007 στην Ελλάδα με ελαφρώς διαφορετικό εξώφυλλο από αυτό του 1985. Ταυτόχρονα σχεδόν, οι εκδόσεις Αίολος κυκλοφόρησαν το Νεκρονομικόν του Donald Tyson που όπως αναφέρει και ο Joshi στο τελευταίο του βιβλίο The Rise and Fall of the Cthulhu Mythos (2009), είναι περισσότερο πιστό στο αρχικό πνεύμα του Λάβκραφτ! Μαζί πάντως με την δική μου ομότιτλη μελέτη, αυτά είναι τα τρία Νεκρονομικόν που κυκλοφορούν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, στην χώρα μας!
  18. Καλησπέρα σε όλους?. Η αναζήτηση μου σε ότι έχει να κάνει με την Μυθολογία Κθούλου με οδήγησε στο δικό σας forum και στο συγκεκριμένο topic. Ποιο πριν αναφέρθηκε μια ερώτηση για την σχέση του ζητήματος των Stargates με το Βιβλίο των Νεκρών Ονομάτων. Πρόκειται ουσιαστικά για το δικό μου, προσωπικό πόνημα, μια πολύχρονη μελέτη πάνω στα μυστήρια της μαγείας του Νεκρονομικόν που εκδόθηκε μόλις πριν μερικούς μήνες! Όσον αφορά το βιβλίο του Σίμωνα, αναμφίβολά είναι το πλέον γνωστό και πολυχρησιμοποιημένο έργο. Ασφαλώς και είναι ένα κάλπικο γριμόριο, μέχρι σήμερα όμως, έχει κατορθώσει να δημιουργήσει ένα δικό του ζωντανό μύθο. Και όπως γνωρίζεται πολύ καλά, όταν ένας σεβαστός αριθμός ανθρώπων τείνει να πιστεύει σε κάτι, τότε αυτό τείνει να γίνεται εφαρμόσιμο! Κάπως έτσι, οι πρακτικοί μάγοι που ασκούνται στα τυπικά του Σίμωνα έχουν δει αποτελέσματα και ως έτσι, ο μύθος διαιωνίζεται. Παρόλ? αυτά, το θέμα του Νεκρονομικόν είναι ένα από τα πλέον γοητευτικά μαγικά ζητήματα της εποχής μας. Εξίσου μυστηριώδης τολμώ να πω, με την Ενωχιανή μαγεία του John Dee?
×
×
  • Create New...