Jump to content

Bakas

Νέα Μέλη
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Bakas

  1. Γειά σου.

    Καλή χρονιά!

  2. Τώρα είδα το θέμα και αν και υπάρχει μεγάλη χρονική διαφορά από την τελευταία απάντηση, θα πω και γω την άποψή μου. Ως Φυσικός, γνωρίζω ότι δεν πρόκειται να ανακαλύψουμε το σωματίδιο χίγκς, οι ενέργειες που απαιτούνται για τη δημιουργία του είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που μπορούμε να επιτύχουμε (όταν λέω μεγάλες εννοώ σε ατομική κλίμακα και όχι στις κλίμακες που χρησιμοποιούμε, πχ η ενέργεια που απαιτείται είναι πολύ μικρότερη από 1 Joule ή μικρότερη από 0.3 θερμίδες). Τώρα και με το δίκιο σας να μου πείτε, καλά ρε φίλε και αφού ξέρετε ότι δε θα το βρείτε το ρημάδι, γιατί χαλάτε τόσα λεφτά για ένα αποτυχημένο πείραμα; Η αλήθεια είναι πως τα κράτη που χρηματοδοτούν το CERN αλλά και οποιοδήποτε άλλο πείραμα δεν δωρίζουν χρήματα, αυτό που δωρίζουν είναι επιστήμονες τα χρήματα θα μπορούσαμε να πούμε ότι τα επενδύουν, από τα αποτελέσματα του πειράματος δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα αλλά από την τεχνολογία που αναπτύσσεται έτσι ώστε να επιτευχθεί το πείραμα έχουν να κερδίσουν πολλά. Στο CERN ανακαλύπτονται από καινούργια κατσαβίδια μέχρι νέα υλικά και υπερσύγχρονα κυκλώματα για υπολογιστές, όλα αυτά μπορούν να τα πουλήσουν και έτσι όχι μόνο να πάρουν πίσω τα χρήματα που έχουν «δωρίσει» αλλά να βγάλουν και κέρδος. Παράδειγμα, το διαδίκτυο μέσα από το οποίο μιλάμε τώρα δημιουργήθηκε στο CERN από την ανάγκη που είχαν οι επιστήμονες να επικοινωνούν μέσα από υπολογιστές. Όσον αφορά την ηθική μιας επιστημονικής ανακάλυψης, επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κακούς σκοπούς, πιστεύω πως αυτό είναι εκτός θέματος (θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε κάπου αλλού) αλλά θα το σχολιάσω και αυτό, σκοπός ενός επιστήμονα όταν ανακαλύπτει μια νέα θεωρία είναι, πρώτον να ικανοποιήσει την περιέργεια του και δεύτερον να βοηθήσει τον κόσμο (προσφέροντας νέες τεχνολογίες κυρίως). Τώρα εάν εσύ χρησιμοποιήσεις αυτή τη γνώση για κακούς σκοπούς δε φταίει ούτε η επιστήμη ούτε η θεωρία, αλλά εσύ που το κάνεις. Εάν κατηγορείς τη θεωρία είναι σαν να κατηγορείς τη φύση επειδή συμπεριφέρεται έτσι.
  3. Όχι ρε @#$#@#@ μου Και να σκεφτείς ότι έψαξα πρώτα!!!!! Δε πειράζει βάζω ένα άλλο Τρισδιάστατη απεικόνιση του ουρανού Επίσης μπορείτε να δείτε πώς φάνετε ο ουρανός από διάφορα σημεία του γαλαξία μας
  4. Καλησπέρες ( το γράφω βράδυ) Λοιπόν αντί για την κλασική χαιρετούρα στο «ΚΑΛΩΣΗΡΘΑΤΕ!! » (νέος γαρ) είπα να αρχίσω από εδώ Ένα πρόγραμμα προσομοίωσης του ουρανού Το πρόγραμμα έχει ως αρχική τοποθεσία το Παρίσι, από ελληνικές πόλεις έχει μόνο Αθήνα και Χανιά. Αν βρίσκεστε σε άλλο μέρος θα πρέπει να βάλετε γεωγραφικό μήκος και πλάτος τα οποία μπορείτε να τα βρείτε εύκολα από το google earth.
×
×
  • Create New...