Jump to content

tzon1987

Νέα Μέλη
  • Posts

    108
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by tzon1987

  1. Αυτό σημαίνει να ακολουθάς πιστά.Αν θές..Αν δεν θές..η επιλογή είναι δική σου.ετσι?
  2. Βασικά του είπε η κάθεσαι εδώ και γίνεσαι άνθρωπος η φεύγεις και παραμένεις ένας μπαμπουίνος.. Τελικα έκατσε και έγινε άνθρωπος..Η ιστορία του είναι γνωστή.τον λένε Ντάν Μίλλμαν.
  3. Αν δεν σου αρέσουν αυτά που σου λέω..η πόρτα είναι ανοίχτη!μπορείς να φύγεις! Έτσι είχε πει ένας μέντορας σε έναν μαθητη του.
  4. Να πώ και γώ την γνώμη μου.. Συμπτώσεις υπάρχουν όταν εσύ λές ότι υπάρχουν.Συμπτώσεις δεν υπάρχουν όταν εσύ λές ότι δεν υπάρχουν. Έχει να κάνει με το πώς το περιγράφεις.Είναι σα να ρωτάς αν υπάρχει η τύχη.. Τα πράγματα πάντοτε συμβαίνουν είτε τα βλέπεις είτε όχι.
  5. Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλά πηγάδια που περνάει από κάτω το ίδιο ποτάμι.
  6. Εμένα που μου το έδεναν δηλαδή......και είμαι του 87? Τι?Ο πατέρας μου δεν υπάρχει? Ή μήπως είμαι απο τους λίγους που τους εξανάγκασαν..? Έχει δίκιο ο Τζώνης... Πλέον γράφω με το δεξί με αριστερό τρόπο.......:verymad:
  7. Θα σας πω μια ιστορία που μου ήρθε. Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε ένας περήφανος και αψίθυμος νεαρός σαμουράι που,κατά συνήθεια σκότωνε οποιονδήποτε χωρικό στην παραμικρή προσβολή που θα του έκανε. Εκείνες τις μέρες οι σαμουράι ήταν οι ίδιοι ο νόμος οπότε τέτοια συμπεριφορά ήταν αποδεκτή σύμφωνα με την παράδοση. Μια μέρα όμως, μετά από άλλον ένα σκοτωμό,ενώ καθάριζε το αίμα απο την λόγχη του άρχισε να ανησυχεί ότι οι θεοί ίσως να τον έστελναν σε έναν κολασμένο τόπο δυστυχίας. Επιθυμώντας να μάθει για την αιωνιότητα, επισκέφτηκε την ταπεινή κατοικία ενός δασκάλου του Ζεν,που τον λέγανε Κανζάκι. Με την αναμενόμενη ευγένεια αφαίρεσε την αιχμηρή κατάνα, έκανε μια βαθιά υπόκλιση και είπε: <Σε παρακαλώ, μίλησε μου για τον παράδεισο και την κόλαση!> Ο Δάσκαλος κοίταξε τον νεαρό και χαμογέλασε..Μετά το χαμόγελο έγινε ακατάσχετα γέλια! Κουνώντας το δάκτυλο του και ακόμα γελώντας ο Κανζάκι είπε: <Αγράμματε χωριάτη! Αποφάσισες να ρωτήσεις εμένα, έναν σοφό διδάσκαλο για την κόλαση και τον παράδεισο?Μη σπαταλάς τον χρόνο μου!Παραείσαι ανόητος για να καταλάβεις τέτοια πράγματα!> Τώρα είδη οι φλέβες του είχαν πεταχτεί στο κεφάλι του.Τώρα όμως αγωνιζόταν να συγκρατηθεί. Ο Δάσκαλος Κανζάκι είπε: <Ειναι προφανές ότι κανείς απο το σόι σου δεν θα καταλάβαινε λέξη..> Ο νεαρός πολεμιστής έβγαλε το σπαθί του, σηκώθηκε όρθιος έτοιμος να πάρει το κεφάλι του Δασκάλου. Εκείνη την στιγμή ο Δάσκαλος σήκωσε το χέρι του ήρεμα και είπε: <Εδώ ανοίγουν οι πύλες της κολάσεως> Ο πολεμιστής πάγωσε!Κατάλαβε εκείνη την στιγμί ότι η κόλαση δεν ήταν μια αφηρημένη έννοια αλλά βρισκόταν μέσα του τώρα. Έπεσε στα γόνατα και είπε:<Δάσκαλε τρέφω απέραντη ευγνωμοσύνη για το μάθημα που μου έδωσες.Σ΄ευχαριστώ!> Και τότε ο Δάσκαλος είπε:<Εδώ ανοίγουν οι πύλες του παραδείσου>. Αυτά!
  8. ΧΑ! Υπάρχει το σύμπαν και υπάρχω και ΕΓΩ!! Αυτό νομίζω είναι το πρόβλημα μας..
  9. Θυμάμαι μια ιστρία που μου είχε πεί ο παππούς μου.. Κάποτε λέει ήταν ένας άντρας μεγάλης ηλικίας, που έκανε βόλτα στην παραλία το μεσημέρι σκεφτόμενος για τον Θεό.. Κάποια στιγμή ενώ περπάταγε κατά μήκος της παραλίας,είδε ένα αγοράκι μόνο του να σκάβει μια τρύπα στην άμμο.. Τότε ρωτάει ο γέρος ''μα τι κάνεις εδώ μόνος σου? πού είναι οι γονείς σου?" ''Σκάβω μια τρύπα στην άμμο για να βάλω μέσα την θάλασσα" "Χαχα μα πώς είναι δυνατόν να χωρέσεις την θάλασσα μέσα σε μια τρύπα?" "Όπως δεν είναι δυνατόν να χωρέσω την θάλασσα μέσα στην τρύπα,έτσι και σένα το μαυλό σου δεν είναι δυνατόν να χωρέσει αυτά που σκέφτεσαι" Δεν ξέρω αν βοήθησα..απλά έτσι μου ήρθε.
  10. Παλιά λέγανε οι μεγάλοι για τα παιδιά..''Γράψε το παιδί στο κκε να καταλάβει δύο πράγματα και αυτό θα βρεί τον δρόμο του'':teehee:
  11. Μπράβο ρε Αρχάγγελε.. Θα ήθελα εδώ να κάνω μια προσπάθεια να αναλύσω τον όρο kung fu που πολύς κόσμος νομίζει ότι σημαίνει πολεμικές τέχνες, αλλά δεν είναι έτσι. Νομίζω ότι κολλάει εδώ.. Η λέξη kung fu αποτελείτε από τα ιδεογράμματα: Ο πρώτος όρος kung είναι γραμμένος σαν ένας συνδυασμός των χαρακτήρων kung και Li . Kung σημαίνει οικοδομώ-χτίζω και Li σημαίνει δύναμη. Ο δεύτερος όρος Fu είναι απο τον χαρακτήρα για τον άνθρωπο,που είναι όμως πιο πολύπλοκος. Το Fu προέρχεται απο τον χαρακτήρα για τον άνθρωπο, με την προσθήκη ορθάνοιχτων χεριών και μιας καρφίτσας μαλλιών{στη μεσεαιωνικη Κίνα όλοι οι ενήλικοι άντρες φορούσαν μια τέτοια καρφίτσα μέσα απο το καπέλο τους και τα μαλλιά τους}.Η ένδειξη είναι ενός ώριμου υπεύθηνου άνδρα ή μιας πατρικής φιγούρας{επίσης σημαίνει και τον σύζυγο κάποιας}. Με αλλα λόγια, οι όροι kung fu σημαίνουν ακριβώς την οικοδομή και ανάπτυξη της ενέργειας κάποιου με τον χρόνο,μέσα απο την καθημερινή προσπάθεια,τέτοια, που στο τέλος αποκτά ώριμη δύναμη και την πνευματική ανάπτυξη ενός δασκάλου. Το kung fu με απλά λόγια αναφέρεται στο μονοπάτι{που γίνεται δρόμος}μιας συνεχούς πειθαρχίας και εκπαίδευσης, μιας αύξησης που δεν έχει τέλος μέσα απο την ζωή του καθενός. Αυτός νομίζω είναι ο δρόμος για τον οποίο μίλαει ο Αρχάγγελος.
  12. Εγώ νομίζω πως όχι! Οι άνθρωποι που βλέπουν δεν είναι θερμικοί ανιχνευτές.. Φαντάσου έναν που βλέπει μέσα σε μια πόλη..με αυτήν την λογική θα πρέπει να είναι όλοι κ όλα γυμνά μπροστά του!Να βλέπει μέσα απο τοίχους,πόρτες,παράθυρα,κουρτίνες...για κάτσε.Δεν είναι τόσο απλό.
  13. Βηλφεγωρ..εσύ επιλέγεις το πόσο και το αν θα σε επηρεάσουν κάποια πράγματα που έχεις στον περίγυρο σου. Απλά μην τα αφήνεις να σε επηρεάζουν.Είναι στο χέρι σου.
  14. Επίσης είπε: Χτυπίστε την πόρτα και θα σας ανοιχθεί..
  15. χααχααχα! Εμενα μου λεγανε στο χωριο(κρητη)...Αν περασεις πανω απο καποιον του κοβεις εναν χρονο απο την ζωη του..και αν ξαναπερασεις αναποδα ολα καλα...ποσα τετοια λεγαμε ....
  16. Μάλλον.. Επίσης αν δεν κάνω λάθος αριστερά του αστερισμού φαίνεται και ο σταυρός του νότου. Πάντως ότι και να είναι,είναι πολύ όμορφο..
  17. fair enough! Λοιπόν..το μπαλκόνι μου βλέπει στον βορά. Όταν κοιτάω τον ουρανό το βράδυ βλέπω μπροστά μου έναν αστερισμό με σχήμα W. Τον αστερισμό που σου λέω τον βλέπω ανατολικά από το W..και ίσως λίγο βόρεια. Αν κάνεις στροφή 45* θα το δείς. Δεν γνωρίζω αν είναι κομμάτι άλλου αστερισμού.
  18. Να σου κάνω μια ερώτηση? Βλέπω συνέχεια εναν αστερισμό που είναι κάπως έτσι.. Δέν ξέρω αν σε βοήθισα.. ποιός θα μπορούσε να είναι? χωρίς τίτλο.bmp
×
×
  • Create New...