Jump to content

moonchild

Νέα Μέλη
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Male

moonchild's Achievements

Βαπτισμένος

Βαπτισμένος (1/7)

0

Reputation

  1. Μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι... Μακραν το αγαπημενο μου!!
  2. Θα κανω για αλλη μια φορα τον δικηγορο του διαβολου. Δεχομαστε νομιζω ολοι οτι ο ανθρωπος εχει τρομακτικες δυνατοτητες. Ειτε το λεμε μαγεια, ειτε το λεμε δυναμη του νου (δυνατοτητες του εγκεφαλου μας), ειτε το λεμε πιστη, ειτε του δινουμε οποιοδηποτε αλλο ονομα. Εγω θα αναφερθω στο δευτερο. Τις δυνατοτητες που θα ειχαμε αν μπορουσαμε να χρησιμοποιησουμε το 100% του εγκεφαλου μας η εστω ενα μεγαλυτερο μερος του απο οτι χρησιμοποιουμε στην καθημερινοτητα μας. Πως?? Μεσω διαλογισμου. Ξερω απο προσωπικη πειρα οτι με τον διαλογισμο ειναι αρκετα ευκολο να διωξεις επιπολαιους πονους, οχι μονο δικους σου αλλα και αλλων. Αν ανεβεις λιγο σε επιπεδο μπορεις να κανεις και αιμοραγιες να σταματησουν.Παρα πολλοι ειναι και αυτοι που πιστευουν οτι τα θαυματα του τυπου: "εχω μια ανιαντη ασθενεια και μου ειπαν να παω να προσκυνησω στην ταδε εκκλησια, να κανω ταμα στον ταδε αγιο και θα γινω καλα. Τα εκανα και γιατρευτικα. Το εκανε το θαυμα του ο αγιος" δεν ειναι τιποτα παραπανω απο ανθυποβολη σε τετοιο βαθμο που το ιδιο μας το σωμα να μας γιατρεψει. Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο τρομακτικο και δυσκολο να δεχτει καποιος τα παραπανω. Αν λοιπον εχουμε αυτες τις δυνατοτητες, γιατι να μην μπορουμε να αντιστρεψουμε την διαδικασια της γηρανσης των κυτταρων? Γιατι να μην μπορει το σωμα μας να ανανεωσει το οτιδηποτε γερναει πανω μας? Υπαρχουν ερπετα τα οποια οταν χασουν κομματι του σωματος τους, ενεργοποιουν λειτουργιες αναπλασης και επαναδημιουργιας τους που ειχαν σαν εμβρυα. Μπορουν να ξαναδημιουργησουν μεχρι και κατεστραμενα κομματια του εγκεφαλου και ματια. Αν λοιπον καποιος μπορουσε να κυριαρχησει και να καθοδηγησει τις λειτουργιες του ιδιου του του οργανισμου, γιατι να μην μπορουσε να σταματησει την γηρανση? Γιατι να μην μπορουσε να βγαλει καινουρια δοντια οπως εκανε σε μικροτερη ηλικια? Γιατι να μην μπορουσε να ανανεωσει ολα του τα κυτταρα? Λειτουργιες και δυνατοτητες τις οποιες ξερουμε οτι εχει το σωμα μας αλλα δεν ξερουμε πως να τις κατευθηνουμε.
  3. Axxxx!! εκανα την πρωτη μου εξορμηση και πηρα δυο βιβλιαρακια τα οποια θα με κρατησουν για λιγο καιρο. Αλλα το αμεσως επομενο θα ειναι αυτο (7 βιβλια μαγειας). Για την ιστορια και μονο, πηρα ενα που λεγεται "απαγορευμενα βιβλια". Ειναι μια αναφορα στα βιβλια που κατα καιρους απαγορευτηκαν-κυνηγηθηκαν και στον ολο μυθο που τα περιβαλει. Επισης μια ανθολογια της φιλοσοφιας. Κατι σαν εισαγωγη στη φιλοσοφια. Μπορει να ακουγεται ακυρο σε σχεση με αυτο που εψαχνα στην αρχη αλλα σ'αυτη την επιλογη επηρεαστικα απο την Νεφελη.Δεν θυμαμαι ακριβως πιο topic ηταν, αλλα αυτο που με επιρεασε περισσοτερο απο οσα εχω διαβασει στο forum ηταν μια αποψη της, η οποια ελεγε (οχι αυτολεξη αλλα οπως την εξελαβα εγω) οτι ο μαγος πρωτα απο ολα πρεπει να ειναι "σοφος" και να εχει σφαιρικη αποψη και γνωση για πολλα θεματα. Τα διαβαζω παραλληλα γιατι το πρωτο ειναι αρκετα ελαφρυ και καταπινω γρηγορα τις σελιδες. Το δευτερο ειναι λιγο πιο δυσκολαναγνωστο. Θελει πιο αργο διαβασμα μερικες φορες 2 και 3 φορες το ιδιο πραγμα για να το κατανοησεις πληρως. υπολογιζω οτι σε 5-6 μερες θα το εχω τελειωσει το " απαγορευμενα βιβλια" οποτε θα σπευσω να ακολουθησω τιν συμβουλη σου. Παντως εχω την αποψη οτι θα ηταν πολυ χρησιμο ενα topic στο οποιο να αναλυαμε τα βιβλια τα οποια διαβαζουμε και θα μπορουσε ο καθε ενας να "συμβουλευεται" τι να επιλεξει.
  4. Irenicus ριξε μια ματια σε αυτο : http://www.alef.gr/g...rks/0015009.htm περι εντροπιας. Αφου παραπανω καναμε αναφορα στο " ο θεος ειναι ενεργεια". Αν δεχτεις αυτα που λεει ο Κλαούζιους προκυπτει κατι σαν Θεος = εντροπια. Υ.Γ. κατω κατω το site γραφει: «Μήπως εμείς, θεωρώντας δεδομένο ότι υπάρχουν θεοί, αυτοεξαπατούμαστε με ανούσια όνειρα και ψέματα, ενώ τύχη, ευκαιρία και αλλαγή μόνο ελέγχουν τον κόσμο;» (ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ)
  5. Anor αν στα ερωτηματα σου προσθεσουμε και το κλασσικο "τι γινεται οταν πεθαινουμε??", εχουμε θα ελεγα τον "ορισμο" του Θεου. Ας κανουμε μαζι μια προσπαθεια. Μμμμμμ! Θεος, ο: Μυθικο πλασμα το οποιο θεωρουμε οτι εχει τις απαντησεις που δεν εχουμε εμεις (Ολο και λιγοτερες δλδ, 4-5 εχουν απομεινει), και στο οποιο προσαπτουμε το οτιδηποτε δεν μπορουμε να εξηγησουμε επιστημονικα. Πολυ βολικος επισης στο να απαρνιομαστε το οποιοδηποτε ανθρωπινο λαθος (ηταν θελημα θεου). Απο αρχαιοτατων χρονων επειδη δεν ειχε συγκεκριμενη μορφη, δανειζοταν οποια μορφη εξηπυρετουσε τις περιστασεις (τραγος, βροχη, κρινος, ενεργεια κτλ). Irenicus δεν με προσβαλεις με το να εχεις διαφορετικη αποψη απο μενα, η ακομα και δειχνωντας μου οτι κανω λαθος. Καλο μου κανεις. Για την "εντροπια" εχεις δικιο η αληθεια ειναι. Το ειχα καπως αλλιως στο μυαλο μου (εχουν περασει και πολλα χρονια απο το τελευταιο μου μαθημα φυσικης).Μια γρηρορη ματια στο διαδυκτιο ομως μου εδειξε οτι τα θυμασαι πολυ καλυτερα απο μενα.
  6. Για να δουμε. Εγω θα σας ακουσω. Θα κατεβω αυριο (μπορει και σημερα) στη σολωνος και οτι διαλεξω...
  7. Λογικα θα με βολευει. Γιατι οχι? σε καποιο συγκεκριμενο "room"? δεν εκανα ποτε chat και δεν πολυξερω. Βεβαια αν μπορω να βρω εσενα εκει, ειναι μια αρχη. Οταν σε κουρασω με τις πολλες ερωτησεις βλεπουμε... Υ.Γ. thanx twice
  8. Εαν ο Θεος ειναι ενεργεια τοτε καποια στιγμη θα παψει να υπαρχει. Η ενεργεια αλλαζοντας μορφες εχει ως γνωστων φθινουσα πορεια.Δηλαδη ουτε ο Θεος διαφευγει της εντροπιας???? Σαφως και αντιλαμβανομαστε το "τυχαιο" με λαθος τροπο. Και απο μονη της αυτη η λεξη ("τυχη") χωραει απειρη κουβεντα. Υπαρχει "τυχη"? υπαρχουν "συμπτωσεις"??? Υπαρχουν καποιοι που λενε οτι καμια "συμπτωση" δεν ειναι "συμπτωματικη". Αν δεν εχεις διαβασει την "ουρανια προφητεια", πραγματικα αξιζει να ριξεις μια ματια στα πρωτα κεφαλαια που αναλυει αυτο το θεμα.
  9. Συμφωνω στο οτι τον εχουμε πλασει κατ'εικονα και κατ'ομοιωση οπως και στο οτι τα παντα ειναι μεσα μας. Ξερω να φυσαω αλλα αν δεν βρεθει καποιος να μου δωσει μια φλογερα δεν θα μαθω ποτε σε τι μου ειναι χρησιμο. Οι μεγαλυτεροι φιλοσοφοι ειχαν δασκαλους που τους εβαλαν τις βασεις. Η ταπεινη μου αποψη ειναι οτι αφου η φιλοσοφια μπορει να διδαχτει, εκτος απο τον ερωτα (οχι το σεξ) ολα τα αλλα μπορουν να διδαχτουν. Το ποσο καλα θα τα κανει ο καθενας και μεχρι που θα φτασει εχει κατα κυριο λογο να κανει με αυτο που εχει μεσα του. Αλλα οι βασεις δεν μπορουν να δημιουργηθουν απο το τιποτα. Πρεπει απο καπου να αρχισεις. Καποιος να σου δωσει την φλογερα.Μετα απο σενα εξαρταται αν θα μαθεις εναν σκοπο η 50 και το ποσο καλα θα τους μαθεις...
  10. Οταν ο πρωτος απατεωνας συναντησε τον πρωτο ηλιθιο, η πρωτη θρησκεια γεννηθηκε. Παντα οτι δεν μπορουσαμε να εξηγησουμε το ονομαζαμε "θεο". Την αστραπη, τον κεραυνο, τον ουρανο κτλ. Τωρα τι εμεινε που δεν μπορουμε να εξηγησουμε?? Το απο που ηρθαμε και το που θα καταληξουμε.περα απο την τεραστια βοιμηχανια χρηματος που εχει χτιστει γυρο απο καθε θρησκεια, θα μπορουσατε να φανταστειτε πως θα ηταν ο κοσμος αν οι ανθρωποι δεν πιστευαν σε καποιο θεο? Αν δηλαδη αυριο με καποιο τροπο αποδεικνυοταν οτι δεν υπαρχει καποια ανωτερη δυναμη. Οτι ειμαστε μονο υλη. Οτι δεν υπαρχει τιποτα μετα θανατον και οτι δεν θα κριθουμε απο κανεναν. Οτι ειναι οτι προλαβει να ζησει ο καθενας και οσο καλα προλαβει να περασει, γιατι μετα... τιποτα,μαυριλα. Απλα φανταζεστε πως θα λειτουργουσε η ανθρωποτητα σε αυτη την περιπτωση?? Που θα εφτανε η εγκληματικοτητα? Θα γινομασταν παλι ζωα με μοναδικο μελημα την επιβιωση. Ο βασικοτερος λογος υπαρξης "θεου" ειναι να μας δινει ελπιδα οτι θα συνεχισουμε να υπαρχουμε και να μας βαζει φρενο στο που θα φταναμε προκειμενου να επιβιωσουμε.
  11. Ειμαι 1000% σιγουρος οτι ξερει περισσοτερα απο μενα. Ουδεποτε αμφισβητησα κατι τετοιο. Εαν πιστευα οτι ξερω περισσοτερα δεν θα ζηταγα βοηθεια απο σενα και τους υπολοιπους εδω. Εσυ πιστευεις οτι χωρις να διαβασω και χωρις να καθοδηγηθω απο καποιον θα μπορουσα να κανω τι?? Δεν σου φαινεται λογικη η αποψη μου?
  12. Σας ευχαριστω παρα πολυ και τους δυο. Canislupus εαν σε αφησω μονο σου σε ενα βουνο με ενα κομματι ξυλο και ενα σουγια το πιο πιθανο ειναι να μην μαθεις ποτε να παιζεις φλαουτο.Εαν παλι καταφερεις να φτιαξεις το φλαουτο ΚΑΙ να μαθεις να παιζεις θα σου παρει τοσα χρονια που απο τα γεραματα δεν θα μπορεις να βγαλεις αρκετο αερα απο τα πνευμονια σου.Σαφως και εχει μεγαλυτερη αξια να τα καταφερεις μονος σου αλλα... μηπως ο χρονος που θα χασεις ειναι πολυτιμοτερος?? Απο προσωπικη πειρα θα σου πω οτι οσο κι αν προσπαθησα να μαθω να κανω διαλογισμο (και οχι εντελως μονος μου αλλα με βιβλια που με καθοδηγουσαν) απετυχα.Το καλυτερο που ειχα καταφερει ηταν να με παρει ο υπνος. Οταν ομως με καθοδηγισαν το πετυχα με την πρωτη προσπαθεια.Μου "ζητας" να ανοιξω το δικο μου μονοπατι ενω ακομα δεν ξερω να μπουσουλισω και τα ματια μου ειναι κλειστα... Συγνωμη εαν εχασα το νοημα αυτου που ηθελες να πεις. Ετσι οπως το καταλαβα εγω, αυτη ειναι η αποψη μου. Οπως και να εχει παντως σε ευχαριστω πολυ. Η ανταλλαγη αποψεων θεωρω οτι ειναι πιο επικοδομιτικη απο οποιαδηποτε αλλο. Dimulator εχεις απολυτο δικιο αλλα αυτο που ψαχνω τωρα ειναι καποιες γενικοτερες γνωσεις. Γνωσεις που θα με βοηθησουν να κατασταλλαξω στο τι με ενδιαφερει και μου ταιριαζει περισσοτερο.Καταλαβαινεις οτι οταν δεν εχεις γνωσεις ολα σου φαινονται γοητευτικα.Αυτο που μου τραβηξε πολυ ομως το ενδιαφερον στην απαντηση σου ηταν το περι "Chat". Εχεις να μου προτεινεις καποιο chat με οσο το δυνατον λιγοτερους "καταφαντασιαν μαγους" ?? Νομιζω καταλαβαινεις τι εννοω! Εσενα θα σε διπλοευχαριστησω οταν θα μου πεις και για τα chat Υ.Γ. Ακομα θελω προτασεις για τα πρωτα μου βιβλια
  13. Ευτυχως η δυστυχως το forum ειναι αρκετα μεγαλο, σε σημειο εμας τους καινουριους να μας δυσκολευει να βρουμε κατι που ψαχνουμε, και να μην ξερουμε αν αυτο που θα ρωτησουμε εχει ξαναερωτηθει μια, δυο η και εκατο φορες.θελω να πιστευω ομως οτι η ορεξη σας να μας βοηθησετε ειναι μεγαλυτερη απο τη βαρεμαρα του να απαντατε ξανα κ ξανα στις ιδιες ερωτησεις. Και περναω λοιπον στο ζητουμενο.ΤΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ??????????????????????????????? Στο εμποριο υπαρχουν εκατονταδες βιβλια που αναφερονται στη μαγεια. Φιλοσοφικα η και πρακτικα. Το προβλημα ειναι οτι καποιος σαν κι εμενα, που δεν εχει ξαναδιαβασει τετοιου θεματος βιβλιο, δεν ξερει τι να επιλεξει. Ειμαι σιγουρος οτι τα βιβλια που θα με κανουν να σχηματισω λαθος εντυπωση ειναι περισσοτερα απο τα αξιολογα. Εχω δει τις προτασεις στο site αλλα δεν μπορω να πω οτι με κατατοπισαν ιδιαιτερα.Θελω 1-2 βιβλια που να μου κανουν κατι σαν εισαγωγη στο χωρο.Να μην χρησιμοποιουν ορολογια για ηδη γνωστες του αντικειμενου και σαφως να μην με οδηγησουν σε εσφαλμενα συμπερασματα. Σας ευχαριστω εκ των προτερων!!!! Υ.Γ. Μια μικρη,απειροελαχιστη αναλυση του εκαστοτε προτεινωμενου βιβλιου θα με βοηθουσε παρα πολυ...
  14. Γεια σας και απο μενα! Ενας ακομα που θελει να γινει μελος της παρεας σας. Η απλη αναγνωση της ιστοσελιδας δεν μπορεσε να καλυψει τα ερωτιματικα και τις αποριες μου.Ετσι αποφασισα να ερθω "λιγο" πιο κοντα σας. Καλως σας βρηκα λοιπον!!
×
×
  • Create New...