Jump to content

Elias71

Νέα Μέλη
  • Posts

    32
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Elias71

  1. Εγώ ούτε καταλαβαίνω τι "έγκλημα" έχεις κάνει... δέν βλέπω τίποτα το κακό στο club σου. Μπορεί κανείς να μου το εξηγήσει; Μήπως κάποιος σου κάνει πλάκα να σε φοβήξει;
  2. Τσούτ! Δεν έπρεπε να του το πείς!
  3. Και εδώ στο Τορόντο είχαμε ζέστη σήμερα... έφτασε μέχρι τους 36 βαθμούς και είχαμε πολλή υγρασίαααααααααααααααααα!!! Και δεν έχουμε και καμία θάλασσα εδώ, και όλες η πισίνες είναι γεμάτες και βρώμικες... Δεν μπορώ να περιμένω να έρθω για διακοπές στην Ελλάδα το Αύγουστο να δω και τους συγγενείς μου!
  4. Τι να πούμε; Είμαστε μεγαλόκαρδοι. :angellove:
  5. Συγχαρητήρια! Σου εύχομαι καλή τύχη και επιτυχία στο μέλλον σου επίσης! :first: :partytime: :first:
  6. Μήπως ο θεός έτσι μας έφτιαξε επίτηδες για να μας αφήσει εμάς να τελειώσουμε τις σκέψεις του... τι θα ήταν το νόημα της ζωής αν όλοι μας ήμασταν τέλειοι; Έτσι μας αφήνει να βρούμε τον τρόπο να γίνουμε τέλειοι, και όταν (και εάν γίνει), τότε θα τελειώσει την ζωή και θα την αρχίσει ξανά από την αρχή, σαν να είναι ένα μεγάλο παιχνίδι για να περνάμε την ώρα μας.
  7. Αυτό που μου αρέσει πολύ με αυτό το βιβλίο είναι ότι περιγράφει όχι μόνο τις εκστρατείες του, αλλά και τον χαρακτήρα και την ζωή του Αλέξανδρου. Τα εξηγάει όλα, από την μόρφωση του μέχρι και τις κακές του πράξεις. Επίσης μου αρέσει πως το βιβλίο εξηγάει και πως λειτουργούσε η Περσική αυτοκρατορία, συγκρίνει το νέο Μακεδονικό στρατό του Φίλιπου Β' με τον παραδοσιακό στρατό των πόλεων-κρατών και τόσα άλλα. Είναι το τέλειο βιβλίο για όποιον ενδιαφέρεται για την ιστορία της Ελλάδας του Δ' αιώνα π.Χ. Θα μου άρεσε να διαβάσω και το <<Η Υψηλή Στρατηγική της Αρχαίας Σπάρτης>> του Κωνσταντίνου Κολιόπουλου αλλά δυστυχώς δεν το πουλάνε εδώ στον Καναδά. Μπορεί να το αγοράσω αν το βρώ όταν έρθω στην Ελλάδα τον Αύγουστο. Φαίνεται να είναι καλό βιβλίο απο αυτά που έχω ακούσει. Το έχει διαβάσει κανείς;
  8. Εάν ενδιαφέρεται κανείς για την ιστορία του Μεγάλου Ακέξανδρου, έχω να προτείνω ένα πολύ καλό βιβλίο που μόλις τέλειωσα να διαβάζω. Η Ιδιοφυής Στρατηγική του Μεγάλου Αλεξάνδρου (J.F.C. Fuller) Αυτό το βιβλίο έχει αρκετές πληροφορίες για την ζωή του Αλέξανδρου και εξηγεί την ιστορία της Ελλάδας αρχίζοντας με την πτώση των πόλεων-κρατών και την αρχή της Μακεδονικής ηγεμονίας στην Ελλάδα υπό τον Φίλιππο Β'. Εξετάζει και τις αλλαγές που δημιούργησαν οι φιλόσοφοι (και οι σοφιστές) κατα την εποχή αυτή. Επίσης, το δεύτερο μέρος του βιβλίου (και το μεγαλύτερο) έχει να κάνει με τις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου και όλες τις μάχες που νίκησε (εναντίον τους Ιλλύρες, Πέρσες και τους Αιγύπτιους, δεν ξεχνάει καμία). Δυστηχώς επειδή μένω στον Καναδά δεν έχω πολλά Ελληνικά βιβλία, αλλά εάν ενδιαφέρεται κανείς, έχω και μερικά Αγγλικά να προτείνω.
  9. Ευχαριστώ φίλε. Αλλά πρέπει να σε ρωτήσω... δεν κοντεύει 3:30 το πρωί εκεί στην Ελλάδα; Τι κάνεις στο κομπιούτερ σου τέτοια ώρα, δεν νιστάζεις; :sleep:
  10. Μόνο ένα πράγμα έχω να πω σε όποιονδήποτε/οτιδήποτε τολμήσει να μου πιει το αίμα... νερό ύπαρχει στην βρύση αν δειψάνε. Και άν τα κουνούπια δεν μπορούν να το καταλάβουν αυτό, δικό τους πρόβλημα. Εμείς τους τσιμπάμε;
  11. Χαιρετίσματα σε όλους! Έλληνας της διασποράς είμαι, και σας έρχομαι από τον Καναδά. Εδώ γεννήθηκα και για αυτό σας ζητώ συγνώμη επειδή τα Ελληνικά μου δεν είναι τέλεια, και η ορθογραφία μου μερικές φορές είναι χάλια, αλλά πάντα προσπαθώ να τα βελτιώνω τα Ελληνικά μου. Και σας ζητώ αν δείτε ότι κάνω λάθη να μου το λέτε για να μάθω, μόνο έτσι θα καλυτερέψω τα Ελληνικά μου.
×
×
  • Create New...