Jump to content

Φοίνικας

Mέλη
 • Posts

  1,346
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by Φοίνικας

 1. Hallio ~ Στην φάση που είσαι, για εμένα, δεν έχει νόημα να ασχοληθείς με πρακτική, διαλογισμό - και γενικά με οποιαδήποτε άσκηση μπορεί να σου αλλάξει την ψυχοσύνθεση. Ο διαλογισμός είναι παρεμβατικός ως προς την φύση και τον τρόπο σκέψης του ανθρώπου, με πολύ γρήγορο ρυθμό. Αν δεν έχεις βρει τις ισορροπίες σου, τον πυρήνα σου, τις core αντιλήψεις σου, και αν γενικά δεν μπορείς να αναγνωρίσεις την αίσθηση του εαυτού σου αντικειμενικά και να επιστρέψεις σε αυτή κατά βούληση -ξαναλέω για εμένα- πρώτα απ'όλα πρέπει να ασχοληθείς με το να ξεκινήσεις να κατηγοριοποιείς τον κόσμο γύρω σου από occultiστικής σκοπιάς. Πάρε για αρχή έναν ημιπολύτιμο λίθο που να νιώθεις οτι συνδέεσαι μαζί του, φόρα τον για ένα διάστημα, και δες πώς σε επηρεάζει, τι αίσθηση έχει, πώς επιδρά πάνω σου όταν τον φοράς για μέρες, πώς επιδρά πάνω σου όταν τον βγάζεις και τον βάζεις, τι αίσθηση έχει όταν τον καθαρίζεις, και τι αίσθηση έχει όταν έχεις βδομάδες να τον καθαρίσεις. Όταν νιώσεις οτι έχεις καταλάβει - σε έναν βαθμό - πώς σε επηρεάζει, τι αίσθηση έχει, και έχεις πιάσει λίγο το μοτίβο οτι διαφορετικά φορτισμένα πράγματα επηρεάζουν την ενέργεια και τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο με διαφορετικούς τρόπους, πρόσθεσε άλλον έναν. Αν ο πρώτος σου είναι αμέθυστος, πάρε για δέυτερο κάτι γειωτικό ή προστατευτικό. Οψιδιανό, όνυχα, λαβραδορίτη κτλ. Αφού επαναλάβεις την ίδια διαδικασία, μπες στους χώρους. Πάρε ένα "μεγάλο" ορυκτό κομμάτι ημιπολύτιμου λίθου (ο κιτρίνης και ο χαλαζίας είναι ασφαλείς επιλογές), και δες πως επιδρά στον χώρο σου. Κάπου εκεί ξεκίνα να προσπαθείς να αναγνωρίζεις τι ενέργεια έχει ο κάθε χώρος, ο κάθε δρόμος, το κάθε δωμάτιο, και πώς σε επηρεάζει. Αφού έχεις μια πρώτη εικόνα - μερικούς μήνες μετά δηλαδή - ξεκίνα να δεις πώς μπορείς να αλλάξεις την ενέργεια του σπιτιού σου (προς το καλύτερο). Δες πώς αλλάζει με κρυστάλλους, με υλικό καθάρισμα, με smudging (πάλο σάντο, φασκόμηλο, όχι λιβάνια), με φιγούρες, με εικόνες, με φυτά κτλ. Μετά από αυτά, διάβασε ξέρω γω το Complete Psychonaut Field Manual, και όταν πας να κάνεις ό,τι γράφει και αποφασίσεις οτι δεν μπορείς, γύρνα πίσω στους κρυστάλλους, στην ενέργεια των χώρων, στην καύση βοτάνων, και πολύ πολύ αργά βρες κάποιο σύστημα στηριγμένο σε μυθολογία που να σου αρέσει και που να περιέχει οντότητες, και ξεκίνα τα invocations. Για μένα, μην πας σε σαμανικά που (κάποιος κάπου γράφει), δεν ανήκουν στον ελληνικό τρόπο σκέψης και είναι δύσκολο να τα προσεγγίσεις, ακόμα και αργότερα και γενικά χρειάζονται δάσκαλο. Δες Ορφικούς Ύμνους, Νορδικοπαγανισμό κτλ
 2. Αυτό που λέει ο Sucore βασικά. Η ίδια η έννοια του χρόνου είναι προβληματική για τον άνθρωπο, γιατί το κοντινότερο "εργαλείο" που έχει ο ανθρώπινος οργανισμός για να μετράει βιωμάτικα και σε μακροχρόνια βάση τον "χρόνο" είναι οι κιρκάδιοι ρυθμοί. (που ανάλογα με τις φωτοπεριόδους ρυθμίζουν, χοντρικά, τον ύπνο και την σίτηση) Στην προσπάθειά μας να εξελίξουμε αυτό το "εργαλείο" φτιάξαμε άλλα "εργαλεία", που κατέληξαν στο να κάνουν την ίδια δουλειά με τους κιρκάδιους ρυθμούς, αλλά με μεγαλύτερη ακρίβεια. Στο να μετράνε δηλαδή με ακρίβεια το πότε αρχίζουν και τελειώνουν οι φωτοπερίοδοι, και πότε είναι η κατάλληλότερη στιγμή για σίτηση, για εργασία, και για κοινωνικοποίηση. Το πρόβλημα που προκύπτει, είναι οτι οι κιρκάδιοι ρυθμοί δεν βοηθάνε καθόλου στην βραχυπρόθεσμη μέτρηση και στην περιγραφή του βιώματος της έννοιας του "χρόνου". Έχουμε άπειρους όρους για να δηλώσουμε που ακριβώς βρισκόμαστε σε σχέση με τις φωτοπεριόδους της γης (μήνες/μέρες/ώρες/λεπτά/δευτερόλεπτα/σεληνιακοί μήνες), αλλά τραγικά ελάχιστους που να μπορούν να περιγράψουν με ακρίβεια το πώς βιώνουμε τον "χρόνο" ανά πάσα στιγμή. Κυρίως γιατί ποτέ δεν είχαμε κάποιο εσωτερικό "εργαλείο" που να βοηθάει σε αυτό το θέμα, και εφόσον ποτέ δεν το είχαμε, ποτέ δεν το εξελίξαμε. Και σε αυτό έρχεται να προστεθεί, οτι στο μυαλό μας, η συνείδηση, η προσοχή, η γενική έννοια του "χρόνου" και οι φωτοπερίοδοι συγχέονται. Γενικότερα, θεωρώ οτι ο άνθρωπος δεν είναι φτιαγμένος για να μπορεί να καταννοεί και να βιώνει έναν αντικειμενικό "χρόνο". Το καλύτερο που θα μπορούσε να κάνει, με τα εργαλεία που δεν έχει, θα ήταν ίσως να στοχεύσει σε έναν εσωτερικό, ανθρώπινο "χρόνο", ανεξάρτητο από τις φωτοπεριόδους. Να έχει δηλαδή μια 100% σταθερή και μη μεταβαλόμενη προσοχή και συνειδητότητα (για να μην επηρεάζουν αυτές το πώς βιώνει τον χρόνο), και να μετράει τον χρόνο ανάλογα με την αυτοσυνειδητότητά του. Βέβαια, έτσι ο κάθε άνθρωπος θα είναι παγιδευμένος στην δική του υποκειμενική οπτική του χρόνου, γιατί μόνο αν όλοι οι άνθρωποι είχαν ακριβώς το ίδιο ποσοστό προσοχής και συνειδητότητας θα μπορούσαν να δουλέψουν συλλογικά το θέμα του αδέσμευτου-από-τις-φωτοπεριόδους "χρόνου". Αλλά το βασικό πρόβλημα, γενικά, ξεκινάει από το οτι δεν τον έχουμε αυτόν τον μηχανισμό, και ως εκ τούτου δεν έχουμε και τις κατάλληλες λέξεις για να περιγράψουμε ζητήματα όπως η συνειδητότητα, ή η προσοχή, ή ο "χρόνος". Τις έχουμε προσθέσει "φιλοσοφικά" στο λεξιλόγιό μας, αλλά σαν άνθρωποι δεν έχουμε εσωτερικό όργανο μέτρησης ποσοστού συνειδητότητας, ή εσωτερικό όργανο μέτρησης ποσοστού προσοχής. Με μπακάλικο τρόπο, κάπως τις ορίζουμε, για να μπορούμε να συνεννοούμαστε μεταξύ μας, αλλά δεν έχουμε τα μέσα για να βρούμε κοινά αποδεκτά όρους για να τα μελετήσουμε.
 3. Δαμιάνα. (Damiana) Ένα κουταλάκι, σε καφετιέρα γαλλικού καφέ, με φίλτρο, κανονικά. Συνήθως βάζω και ένα κουταλάκι Green Mate. (για μια κούπα του τσαγιού) Αν το αφήσεις να βράσει ένα εφτάλεπτο σε μπρίκι γίνεται πιο δυνατό. Πουλάνε στο http://www.polycarpo.gr/, αλλά έχει γενικότερα και στο διαδίκτυο. Πολύ την έχω συμπαθήσει. Y.Γ. Μαγικόφυτο είναι.
 4. Συγχρονικότητα λέγεται. Ή Ναγουάλ, κατά τον Καστανέντα. Στα χαμηλότερα επίπεδα συμβαίνει και από μόνο του, αν ασχολείσαι με εσωτερικά ζητήματα, με την μαγεία, ή γενικότερα, αν μπαίνεις στην λογική οτι έχεις μια άλφα σύνδεση με τον κόσμο. Όταν το ψάχνεις, ή το χρειάζεσαι λίγο περισσότερο, και ειδικά όταν ζητάς (δεν έχει σημασία από πού), αυξάνεται. Δεν έχουμε μπει ακόμα στο επίπεδο μαγικών πρακτικών, και ήδη μπορεί να εμφανιστούν άτομα από το πουθενά, γεγονότα που δεν περίμενες, εξελίξεις που είχαν κολλήσει και τα λοιπά. Ε, και μετά πάς στο κομμάτι της πρακτικής. Υπάρχει ένα group στο facebook (CMG - Chaos Magic Group), στο οποίο όλοι ανεξαιρέτως θεωρούν ως απόλυτο δεδομένο οτι τα Sigils λειτουργούν. Πάντα. Μέσω συγχρονικότητας, ξανά. Ή στης τελετουργικής πρακτικής και της βαθιάς πίστςη/καταννόησης της επιρροής που έχεις στον κόσμο. Που εκεί ξεκινάει να γίνεται εξόφθαλμο το τι σημαίνει συγχρονικότητα. (Την δημιουργούν διάφορα πράγματα, πράξεις, και πλάσματα) Μου αρέσει να βλέπω την αυθυποβολή σαν αναλογία του να βάζεις τα χέρια σου στα αυτιά σου και να φωνάζεις "λαλαλαλαλα". Είναι από τους πιο τοξικούς όρους που υπάρχουν, θεωρώ.
 5. Εννοώ, οτι ο κάθε άνθρωπος ανά πάσα στιγμή βρίσκεται μέσα σε ένα πεδίο επιρροής. Όταν δεν το κάνει συνειδητά, το πεδίο επιρροής αυτό, οφείλεται στον χώρο, στα άτομα ,ή στις γενικότερες ενέργειες που έχουν μαζευτεί στο σημείο για "x" λόγους. Όταν το κάνει συνειδητά, μπορεί να επιλέγει τα (ή κάποιο από τα) πεδία επιρροής στο οποίο βρίσκεται, τα οποία του αλλοιώνουν την οπτική του και το πώς εκφράζεται. Κάποια από αυτά τα πεδία επιρροής, ανήκουν σε "θεομορφές" (οντότητες ή ενέργειες, ή νοητικούς "τόπους" που αν προσεγγίσεις εμφανίζουν χαρακτηριστικά θεοτήτων και επιδρούν πάνω σου με τον αναμενόμενο για θεότητες τρόπο). Τώρα, αν το βιώνει αυτό κάποιος, πώς μπορεί να αρνηθεί οτι πρόκειται για θεότητα? Ερμ.. "Είναι θέμα ψυχολογίας χώρου, η δομή του χώρου γύρω μου, μου αλλοιώνει την διάθεση, και ορισμένοι συνειρμοί με φέρνουν σε ορισμένα νοητικά μονοπάτια. Σαφώς, θέμα νευρολογίας".
 6. Στο από πάνω κείμενο: Είτε μυθολογικά: Ύπαρξη που μοιάζει με τον άνθρωπο σε επίπεδο συμπεριφοράς και μορφολογίας, αλλά που έχει δυνάμεις, δεξιότητες και δυνατότητες που τον καθιστούν διαφορετικό είδος λόγω του μεγέθους τους. Είτε μικρό - θρησκευτικά: Ύπαρξη που βρίσκεται σε μια εσωτερική κατάσταση ύπαρξης ανώτερη του ανθρώπου, πράγμα που του δίνει δυνάμεις, δεξιότητες και δυνατότητες που τον καθιστούν διαφορετικό είδος λόγω του μεγέθους τους. Είτε μακρό - θρησκευτικά: Ύπαρξη που εκδηλώνεται σε χρονικό διάστημα εκατονταετιών, και επεμβαίνει σποραδικά στην ιστορία του ανθρώπου, είτε μέσω υπηρετών του, είτε μέσω άμεσης α-πίθανης συγχρονικότητας. Είτε μυστικιστικά: Η Αρχή από την οποία παράχθηκαν τα πάντα, και η Αρχή στην οποία περικλύονται και επιστρέφουν τα πάντα. Είτε αποκρυφιστικά: Κάποιου τύπου πεδίο επιρροής, το οποίο αν προσεγγίσεις αλλοιώνει τα ψυχονοητικά χαρακτηριστικά σου. Είτε χριστιανοπεριεργίστικα: Μεγάλο πράγμα, αόρατο, που σε κοιτάει ενώ κάνεις μπάνιο και θέλει την υποταγάπη σου, επειδή σε αγαπάει και έστειλε τον Λόγο του να πεθάνει για εσένα. Υ.Γ. Αντίλογο κάνω, επειδή μου αρέσει, στην καθημερινή μου ζωή βιώνω μόνιμα ενέργειες και πεδία επιρροής που αποδίδω σε θεικές υπάρξεις, και γενικότερα αν με έβαζα κάτω από ταμπέλα, που δεν με βάζω, θα με θεωρώ πανθεοπνευματυπαρξιστή. Με δικά δικά μου λόγια, θα έλεγα οτι Godform είναι το πεδίο επιρροής, το οποίο αν προσεγγίσεις σε τοποθετεί σε συγκεκριμένα κανάλια συγχροτικότητας που αλλοιώνουν την ψυχική, συναισθηματική και νοητική σου δομή, και αν προχωρήσεις περισσότερο σε βάζουν σε μια συγκεκριμένη "λωρίδα κυκλοφορίας" γεγονότων που σχετίζονται με το πεδίο επιρροής στο οποίο βρίσκεσαι. Την πάνω πάνω σφαίρα της Καμπαλά προτιμώ να την λεω "θείο" και όχι "θεό". Τους θεούς τους βλέπω πιο μορφοποιημένους.
 7. Γενικά, η ικανοποίηση είναι το "εκπαιδευτικό" αίσθημα/συναίσθημα που παράγεται όταν καλύπτεται μια ανάγκη επιβίωσης, ή όταν αυξάνονται οι πιθανότητες (καλής) επιβίωσης. Τρώς? Ο οργανισμός σου πετάει ένα μικρό ορμονικό "Good job". Kάνεις κάτι που σου αυξάνει τις δεξιότητες, ή την θέση στην κοινωνική ιεραρχεία? Κι άλλο ορμονικό "Good Job". Θεωρητικά, σε πρωτόγονο επίπεδο δεν μπορεί να υπάρξει μόνιμο αίσθημα ικανοποίησης. Γιατί η επιβίωση είναι ένας μόνιμος πόλεμος, και ορμονική ικανοποίηση εμφανίζεται μόνο όταν έχεις κερδίσει κάποια μάχη, για να σε παροτρύνει να συνεχίσεις να κερδίζεις κι άλλες μάχες. Αλλά επειδή η κοινωνία προχωράει, και πλέον δεν ζούμε σε συνθήκες που η (άμεση) επιβίωση είναι τόσο ριζικό κομμάτι της ζωής μας, σπάσαμε λίγο το σύστημα. Όταν το σπάμε από την πλευρά, το σύστημα μπερδεύεται, και είναι σε μια μόνιμη κατάσταση μη - ικανοποίησης. (Γιατί η ικανοποίηση είναι φτιαγμένη για να εμφανίζεται σε απλές, βιολογικές ή ψυχολογικές νίκες, όχι σε βαθυστόχαστες αργές έμμεσες προόδους). Όταν το σπάμε από την άλλη πλευρά, το σύστημα είναι σε μια μόνιμη κατάσταση ικανοποίησης, επειδή το πείθουμε οτι έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε και η καλή επιβίωσή μας είναι απόλυτα εξασφαλισμένη. Γενικά, μηχανισμός που έχει παλιώσει είναι, και που πλέον τον κάνουμε ό,τι θέλουμε και ό,τι μπορούμε.
 8. Nι. Έστω Άθεος. Θεωρώ οτι δεν υπάρχει καμία από τις οντότητες οι οποίες λαογραφικά, μυθολογικά ή ιστορικά αναφέρονται ως Θεοί. Οι τυχόν μαρτυρίες, κείμενα, ή παραδόσεις που εμφανίζονται στην δράση τέτοιων οντοτήτων, θεωρώ οτι μπορούν να εξηγηθούν πλήρως μέσω της σύγχρονης ψυχολογίας, ή, είναι ψευδή κείμενα, που δημιουργήθηκαν για λόγους προπαγάνδας, προσυλητισμού, ή έκφρασης μιας καταπιεσμένης προσωπικότητας. Θεωρώ επίσης, οτι ακόμα και σε αρχετυπικό επίπεδο, οποιαδήποτε εικόνα θεοτήτων αποτελεί έκφραση ανθρώπινων χαρακτηριστικών που έχουν καταπιεστεί στο υποσυνείδητό του υποκειμένου, σε συμβολική μορφή, και λόγω της θρησκευτικής και πολιτισμικής προπαγάνδας, εκφράζονται ως οι εικόνες των εν λόγω μη - υφιστάμενων οντοτήτων. Σε επίπεδο δημιουργίας, δεν πιστεύω οτι οποιαδήποτε οντότητα ή ύπαρξη δημιούργησε τον κόσμο. Επίσης, θεωρώ οτι η σύγχρονη θετική επιστήμη, είναι και αυτή θρησκεία, και όπως και οι προηγούμενες παραπληροφορεί. Δεν έχουμε φτάσει στο φεγγάρι, δεν έχουμε ιδέα για το πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος, και τα μαθηματικά είναι μη εφαρμόσιμα στην πραγματικότητά μας. Οποιαδήποτε θεωρία για διαστάσεις είναι μια προσπάθεια να προπαγανδίσουν την νεο-scientif-ική θρησκεία τους. Επίσης, δεν μεταθέτω την "θρησκοσύνη" μου, σε άλλα πρόσωπα. Δεν θεωρώ οτι θεός είναι η συγχρονικότητα, ή θεός είναι ο θάνατος, ή θεός είναι η ζωή, ή η μητέρα μου, ή εγώ. Αυτά, όπως και όλες τις υπόλλοιπες εκδηλώσεις της πραγματικότητάς μας τις λαμβάνω ως αυτό που είναι. Εκδηλώσεις στις οποίες δεν ενυπάρχουν "θεικές" οντότητες. Επίσης, η άγνοιά μου για θεμελιώδη θεοφιλοσοφικοαποκρυφιστικά θέματα - όπως η δημιουργία του κόσμου - δεν αλλάζει την στάση μου. Το γεγονός οτι δεν γνωρίζουμε κάτι το οποίο θα μπορούσε και να μην είχε συμβεί ποτέ, δεν σημαίνει οτι υπεύθυνος για το γεγονός ήταν ο τύπος ύπαρξης που προπαγανδίζει το σύνολο των θρησκειών και θρησκοφανών κινημάτων. Διαφωνώ επίσης, με την λεξιλογική προπαγάνδα η οποία μας δεσμεύει στην υπο-νόηση οτι υπάρχουν θεικές οντότητες. Διαφωνώ βαρύτατα, για παράδειγμα, με την λέξη κόσμος. Ο κόσμος είναι μια εκδήλωση, και σίγουρα δεν είναι το στολίδι καμίας μη - υφιστάμενης οντότητας. Τελικώς, ακόμα και στην περίπτωση που σε κάποιο χωροχρονικό στίγμα υπήρξε κάποια οντότητα που να ομοιάζει με τα χαρακτηριστικά που αποδίδονται ιστορικά και μυθολογικά στις οντότητες αυτές, αρνούμαι να της παραχωρήσω οποιουδήποτε τύπου αναγνώριση, υποταγή, ή συμφωνία. Είμαι άθεος. Δεν δέχομαι την ύπαρξη θεικών οντοτήτων. Η ζωή μου δεν διέπεται από οποιαδήποτε θεική ύπαρξη. Αλλά και να διεπόταν, δεν θα δεχόμουν να ζήσω μεσα στο πεδίο επιρροής της.
 9. 3. Όπως και στα υπόλοιπα, υπάρχουν δύο τρόποι να το δεις. Του Νοητικού Σινεμά, και της Εργασίας. Στο Νοητικό Σινεμά, οραματίζεσαι οτι υπάρχει μια ύπαρξη μέσα στο φυτό με το οποίο θες να επικοινωνήσεις και μέσω διαλογισμο-οραματισμού επικοινωνείτε. Αν δεν ξέρεις τι κάνεις, βασικά θα μιλάς με τον εαυτό σου, ο οποίος θα δημιουργήσει (όσο καλύτερα μπορεί) ένα "κομμάτι του", που θα υποδύεται το πνεύμα του φυτού. Όπως και στο Σινεμά, μπορεί να σε εμπνεύσει, μπορεί να σου δώσει ωραία Quotes, μπορεί να σε βοηθήσει να δεις τον κόσμο με λίγο διαφορετική οπτική, και μέχρι εκεί. Στην Εργασία.. μιλάς με το πνεύμα του Φυτού. Πώς μιλάς με το πνεύμα του Φυτού? Έχεις αναπτύξει μια 6η,7η,8η.9η αίσθηση, η οποία σε βοηθάει να λαμβάνεις περισσότερα ερεθίματα από τον κόσμο γύρω σου, και χρησιμοποιείς μια από αυτές τις (κάμποσες) αισθήσεις, για να επικοινωνήσεις. Το πρώτο στάδιο είναι το ένστικτο, που όοοταν αναπτυχθεί, έχεις μια "αίσθηση" για κάποια πράγματα που μπορεί να συμβαίνουν μπορεί και όχι. Το δεύτερο στάδιο είναι να ανοίξεις παραπάνω αισθητήρια.
 10. Mνιαι? Εννοώ, να λειτουργήσουν. Όχι, να λειτουργήσουν. Να λειτουργήσουν. Σε φάση, όπως λένε οι τυπισσούλες στο βίντεο: "Δένω το χέρι του Trump για να μην μπορεί να πράξει το κακό". Ή "κάνω ένα hexαρισματάκι, και συνεχίζω, μέχρι να αφήσει το Γραφείο ο Trump". Kαι αν όχι, γιατί όχι?
 11. Μμ.. Θα προσπαθήσω να σου μεταφράσω, περίπου, τι γράφει, σε αυτό του Ανέμου: 1. Breathwork. While you don't have to learn every obscure yogic breathing technique in existence, you should be able to alter your consciousness by breathing a specific way. You should be able to calm yourself, slow your heartbeat, and get yourself into a space for journeying through breath alone. You should be able to hold your breath for reasonable periods of time, with your body relaxed and your lungs empty. You should be able to breathe out pain. Λοιπόν.. Πρακτικά, σου λέει να μάθεις να μπαίνεις σε κατάσταση βαθύ διαλογισμού, εστιάζοντας στην αναπνοή σου. Δεν σου εξηγεί πώς, πάρ'όλα αυτά, οπότε το πώς πρέπει να το βρεις από αλλού. (Η αναπνοή του διαλογισμού διαφέρει από την καθημερινή αναπνοή, και διαφέρει και από διαλογισμό σε διαλογισμό). Άρα, σου λέει: "Μάθε διαλογιστική αναπνοή", και όταν μάθεις, δούλεψέ την μέχρι να μπορείς να χαλαρώνεις το σώμα σου, να ρίχνεις τους παλμούς σου και να.. άστο το journey, θα το αναφέρω μετα. Η μαλακία με το "κράτα την αναπνοή σου για μεγάλα διαστήματα και εξέπνεε πόνο", είναι ό,τι να'ναι, γιατί, όπως και πριν, δεν σου εξηγεί πώς, γιατί, με ποιά τεχνική και με ποιά σκοπιμότητα. *2. Breath magic. You should be able to imbue your breath with a certain sort of energy, and then blow it out onto something as a spell. Especially good for purification - blowing something clean. This is the first step before getting to... Και κλασσικά, συνεχίζει να μην εξηγεί. Τι λέει εδώ.. Όταν πας να μάθεις γείωση, ή εσωτερικό καθαρισμό, ουσιαστικά ξεκινάς με οραματισμό (βλέπεις, ας πούμε, γκρίζο αέρα να εισπνέεται και λευκό να εκπνέεται), και όταν σταματήσεις να χρειάζεσαι την εικόνα, και η πράξη έχει μεταφραστεί σε καθαρή αίσθηση (σαν να κουνάς το χέρι σου), σταματάς να χρησιμοποιείς οραματισμό, και απλά το κάνεις. (παίρνει καιρό, αν αναρωτιέσαι, ίσως 3-4 μήνες, αν το κάνεις κάθε μέρα, ίσως κανάς χρόνος αν το ξεχνάς, ή το κάνεις αραιά και που). Εδώ σου λέει κάτι ανάλογο. Μαθαίνεις να φορτίζεις τον εαυτό σου με μια συγκεκριμένη ενέργεια/δόνηση, και εκπνέοντας την μεταφέρεις στον χώρο γύρω σου. Κλασσικά (όπως ξαναείπα), δεν εξηγεί πώς. Σημαντικό: Δεν είναι οραματιστικό. Το να δεις οτι έχεις φωτιά στην κοιλιά σου, και οτι την βγάζεις από το στόμα σου ενώ εκπνέεις (για παράδειγμα), δεν είναι πρακτική, είναι άσκηση για την δική σου ψυχαγωγία. Αυτά τα πράγματα ή δουλεύουν, και νιώθεις το αποτέλεσμα τους στο χώρο, ή δεν δουλεύουν, δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση. Ή μπορείς να το κάνεις, ή δεν μπορείς να το κάνεις, το νοητικό σινεμά (βλ. έχεις φωτιά στην κοιλιά σου και την εκπνέεις) είναι για διασκέδαση. *3. Singing, specifically spellsinging. This is a bardic technique whereby you use your voice as a conduit for specific magics. It takes time and practice, and you have to sing a lot. Your ability to sound great as a performer is not in question; I have recordings of many old shamans who are lousy singers and yet manage quite well to create power with their voices, and affect anyone who listens. If you're good enough, it can be heard through a recording, though of course it's most powerful in person. You should be able to write a spell in the form of a song, sing it, move power through your voice, and have it work. Κρίμα είναι, το ξέρω, αλλά θα το ξαναπώ. Δεν εξηγεί πώς. Ναι, θα βρεις το ίδιο πράγμα και στους Σκάλδους, και στους Ρούνους, και στις Αρχαιελληνικές επωδές. Αλλά ξέρεις τι γίνεται? Δεν εξηγεί πώς. Όχι, δεν μπορείς να το βρεις μόνος σου. *4. Weather magic. Although you don't need to have control of the weather, you need to understand it, and have worked with it. You need to be aware of the changing patterns of the weather, and to have affected it in some small way a few times. Smell is important here - predicting the weather by how the air smells. You need to be able to competently read the message on the coming wind with your nose, and your skin. Φύγαμε από το "μαγικό" κομμάτι, για να μπούμε στο "be aware of your surrounding, και οικειοποιήσου με το στοιχείο του ανέμου". Λίγο αργά ήρθε βέβαια, θεωρητικά θα έπρεπε να είναι πρώτο, αλλά τέλος πάντων. Επίσης, πετάει κάτι για ανεμοκίνηση μέσα. Καλή τύχη με την ανεμοκίνηση. *5. The four winds. You need to have spoken with them, and with some of the minor winds. As I understand it, nobody ever has a strong relationship with all four winds. That would be too much power, and the winds - who hate the idea of being bound - won't have it. As long as one or more of them cannot be bound by you, they could free the others from whatever spell you were lobbing. So nobody ever gets full patronage of all four of them. That doesn't mean that people don't try; witness the Saami noiade's cap of the four winds. Most spirit-workers only work with one wind, a few with two or three. I've worked with three. The South Wind merely laughs at me and won't work with me. They all have different personalities. By the way, it may be that you have to master spellsinging before you can call the winds, because that's the way you get their attention. Τι λέει εδώ.. Καταρχάς, αν πριν δεν εξηγούσε, εδώ αν δεν ξέρεις (και αντίθετα με τα προηγούμενα, σε αυτό εννοώ ξέρεις-ξέρεις ) δεν παίζει να καταλάβεις Χριστό (τον βάλαμε και αυτόν στην συζήτηση). Πολύ απ'έξω, απ'έξω όταν πας να κάνεις κάποια μεγάλη εργασία δεν χρησιμοποιείς δική σου ενέργεια, ζητάς από κάτι εξωτερικό να σου δανείσει δική του, ή να δουλέψει μαζί σου. Εξαναγκασμός, ή έννοιες όπως το "το έχω δαμάσει, θα κάνει ό,τι του το πω" δεν παίζουν, θα γελάει μισή μεραρχία κατσικιών. Στον Δυτικό Αποκρυφισμό χρησιμοποιούνται οι 4 Κατευθύνσεις, χρησιμοποιούνται τα (μη προσωποποιημένα) Στοιχεία, χρησιμοποιούνται κάποια entities και τα λοιπά. Ο τυπάς χρησιμοποιεί τους Τέσσερις Ανέμους, προσωποποιημένους. Σε αυτό το σημείο δεν πρέπει να κάνεις το εξής λάθος: Λέει τους μιλάει, και αυτοί του απαντάνε, και εμφανίζονται, και φεύγουν, και οτι τραβάει την προσοχή τους. Δεν είναι συμβολικό. Δεν είναι κάτι που παίζεται στο κεφάλι του. Όταν κάτι έρχεται, έρχεται και το νιώθεις 100% στον χώρο, και αυτό, και τα αποτελέσματά του, αν δεν έρχεται, δεν έρχεται, κάτι κάνεις λάθος, ή κάτι δεν κάνεις ολοκληρωμένα, ή κάτι σε προστατεύει από το να κάνεις την βλακεία που ετοιμάζεσαι να κάνεις. Το οραματιστικό επίπεδο, στο οποίο μιλάς με τους ανέμους, και αυτοί σου απαντάνε, και όλα είναι όμορφα και χαρούμενα, είναι για την δική σου ψυχαγωγία, σαν να βλέπεις σινεμά, δεν είναι σοβαρή εργασία. (Και αυτό τονίζει ακόμα περισσότερο το "Δεν εξηγεί"). 6. Shapeshifting to a bird form at least once, and having the experience of flying, in any world you want. Και σταματάω κάπου εδώ, γιατί το δεν εξηγεί εδώ παίρνει ομηρική έκταση. Δεν εννοεί physical shapeshifting, προφανώς. Το να μπορείς, δε, να μπεις σε journey, να μεταμορφωθείς σε πτηνό, και να πετάξεις, νιώθοντας οτι όντως πετάς, ενώ η συνείδησή σου είναι 100% μέσα στο πλάσμα που πετάει, σε άλλους κόσμους είναι (σαν επίπεδο δυνάμεων) ή γιούχου, ή "κάνω αστρική προβολή για πλάκα, τρείς φορές την μέρα, και μια μετά το πρωινό τσάι". Το εφτά και το οχτώ δεν το θίγω καν, είναι ό,τι να'ναι. Eπειδή, όπως είπα (το είπα?) δεν εξηγεί, και είσαι στην φάση που αν αυτός που γράφει για κάτι δεν εξηγεί μέχρι αηδίας, δεν θα μπορέσεις να πάρεις ολοκληρωμένα πράγματα, σου προτείνω να ξεκινήσεις με κάτι σαν αυτό: https://www.quareia.com/ Είναι πολύ πιο δομημένο, περιέχει την λογική του spirit working, και παίζει να μάθεις και κάτι. Κατά τα άλλα, άσε τον Σαμανισμό, δεν έχει καμία σχέση με την νεοελληνική παιδεία, και δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις δάσκαλο που να τον διδάσκει σωστά ή που όντως να εξηγεί για κάποιον στο επίπεδο που υποθέτω (από το "δαμάσω") οτι έχεις.
 12. Καλημέρα ο/ Το έψαξα, αλλά δεν βρήκα κάτι :/ Βρήκα αυτό όμως: https://carljungdepthpsychologysite.blog/2016/06/23/some-carl-jung-quotations-xli-red-book-liber-novus/. Tα οποία είναι ένα κι ένα, πραγματικά. "In that night my life was threatened since I had to kill my lord and God, not in single combat, since who among mortals could kill a God in a duel? You can reach your God only as an assassin, if you want to overcome him. ~Carl Jung, Liber Novus, Page 242. When my prince had fallen, the spirit of the depths opened my vision and let me become aware of the birth of the new God. ~Carl Jung, Liber Novus, Pages 243. If we set a God outside of ourselves, he tears us loose from the self since the God is more powerful than we are. Our self falls into privation. But if the God moves into the self he snatches us from what is outside us. ~Carl Jung, Liber Novus, Page 245. Whoever reverses this word and others that I speak, is a player, since he doesn’t respect the spoken word. Know that you attain yourself from what you read in a book. You read as much into a book as out of it. ~Carl Jung, Liber Novus, Draft Footnote 145, Page 244." Γενικά, πριν το Liber Novus (το οποίο πρωτοεκδόθηκε το 2009), είχα απλά σαν γενική ιδέα οτι ο Jung ήταν μάλλον Occultist που είχε προσπαθήσει να επιστημονικοποιήσει κάποια ποσότητα γνώσης, για να μπορεί να την περάσει στην επιστημονική κοινότητα. Μετά το Liber Novus.. ο τυπάς απλά πήρε από το χεράκι της ψυχολογία, την πέταξε μέσα στο Occult, της έδεσε (διακριτικά διακριτικά) μια αλυσίδα στην πλάτη, και τα τελευταία χρόνια όσο οι γιουνγκικοί πάνε να απομακρυνθούν κουδουνίζει και τους τραβάει πίσω xD (και γενικά, όταν βγαίνει σαν παράγωγο το συμβολόδραμα {παίζει να το έχω ανοίξει σε δίπλα topic}, αρχίζεις να ελπίζεις λίγο στην ανθρωπότητα).
 13. http://www.holybooks.com/wp-content/uploads/The-Red-Book-Jung.pdf
 14. Νομίζω έχουν ξανα-ξεκινήσει κάποια σεμινάρια για το συμβολόδραμα, οπόοτε, there you are: https://www.psychologynow.gr/psy-activities/trainings/2538-ekpaidefsi-sto-symvolodrama.html
 15. Δεν θα σχολιάσω κάτι, απλά τα αφήνω εδώ: 1. http://www.independent.co.uk/news/world/americas/witches-mass-spell-donald-trump-magic-resistance-a7600646.html 2. http://hermetic-golden-dawn.blogspot.gr/2017/03/ancient-mystery-school-gives-dire.html?m=1 3. https://www.facebook.com/groups/OfficialBindTrump Βασικά, θα σχολιάσω: Θεωρείτε οτι μπορούν να λειτουργήσουν τέτοιου είδους προσεγγίσεις?
 16. Γιατί ρωτάω.. Επειδή αν η απάντηση είναι ναι, σημαίνει οτι κάποια στιγμή στο μέλλον, θα υπάρξει νέος κόσμος στο φόρουμ, και οτι υπάρχει κάποιο πλάνο ώστε οι διαχειριστές να ξαναφέρουν το φόρουμ (τους) σε λειτουργία. Αν, η απάντηση είναι όχι, σημαίνει οτι ο μόνος τρόπος να έρθει κόσμος στο φόρουμ (οπότε και να υπάρξει μια καλή ποιότητα/ποσότητα κόσμου, για να μπορεί να στηρίξει συζητήσεις) είναι να ξεκινήσει μια μεγάαλη σειρά από posts/άρθρα, που πιθανώς να τραβήξει κόσμο, με δεδομένο οτι οι διαχειριστές δεν ενδιαφέρονται ή δεν μπορούν να βοηθήσουν, λόγω χρόνου. Τι αλλάζει για εμένα? Το οτι στην μια περίπτωση αξίζει να επενδύσω.
 17. Η λογική του Φόρουμ, είναι οτι είναι ένας χώρος που δρα σαν δημόσια "ψηφιακή" πλατεία, ένας μέρος που μαζεύεται κόσμος για να συζητάει, και να προβάλει ιδέες. Στην περίπτωσή μας, η πλατεία συντηρείται επειδή κάποια άτομα πληρώνουν για αυτό, και έχει επίσης κάποια άτομο για να την επιβλέπουν και να την διαχειρίζονται. Επίσης, στην περίπτωσή μας είναι άδεια, εδώ και μήνες. Ναι, το φόρουμ παραμένει ανοιχτό, αλλά δεν ρώτησα αυτό. Ρώτησα αν τα άτομα που πληρώνουν γα να μπορεί να υπάρχει και τα άτομα που την διαχειρίζονται σκοπεύουν να κάνουν κάτι για επαναφέρουν την κυκλοφορία. Προς το παρόν για αυτό που ρωτάω από πάνω. Γενικά, για διάφορα πράγματα, μέσα σε 2-3 χρόνια έχουν μαζευτεί πολλά ενδιαφέροντα θέματα. (Θα αρχίσω να γράφω, αλλά προς το παρόν με ενδιαφέρει το από πάνω).
 18. Καλησπέρες ^^ Δεν σας ξέρω προσωπικά, οπότε θα αφήσω μερικές ερωτήσεις και όποιος έχει διάθεση απαντάει. Γιατί έχει εγκαταλειφθεί το μέρος? Καταλαβαίνω οτι πιθανότατα διατηρείται σαν "βιβλιοθήκη" συζητήσεων, αλλά υποθέτω οτι ξοδεύονται αρκετά χρήματα για να διατηρείται online. Δεν έχει κανένας κίνητρό για να ασχοληθεί παραπάνω? Καταλαβαίνω οτι τα τελευταία χρόνια όλοι συσπειρώνονται στις μικρό-κοινότητές τους, κρατώντας τα ζητήματα, τα προβλήματα και τις αναζητήσεις τους σε κλειστό κύκλο, αλλά δεν νομίζω οτι δεν μπορεί να βρεθεί ένας τρόπος να προσφέρει κάτι ένας χώρος με ιστορία 10-15 χρόνων. Οτιδήποτε, από το να μένει ανενεργός για μήνες. Επίσης, καταλαβαίνω οτι το φόρουμ, σαν δομή, την εποχή του facebook, τραβάει λιγότερο ενδιαφέρον. Αλλά αυτό δεν λέει κάτι. Δεν θυμάμαι ποτέ να είχαμε πάνω από 1-2 καινούργια μέλη το τρίμηνο, και δεν νομίζω οτι αυτό είναι δύσκολο να γίνει, με ή χωρίς το facebook στο υπόβαθρο. Καταλαβαίνω, τέλος, οτι αυτοί που το αρχίσατε, πλέον, μετά από 15 χρόνια, έχετε φτάσει σε ηλικίες που έχετε διαφορετικά θέματα που σας αποσπούν ενέργεια και προσοχή. Κάθε νέος χρόνος προσθέτει όλο και περισσότερα πράγματα, όλο και περισσότερους λόγους να είσαι γειωμένος και να δρας συσπειρώνοντας άτομα γύρω σου, υπολογίζοντας όσο πιο πρακτικά γίνεται τι δίνεις, τι παίρνεις, που επενδύεις και τι σου επιστρέφει πίσω. Έχετε αποφασίσει όμως οτι δεν θα επενδύσετε ποτέ ξανά στον χώρο? Και αν όχι, γιατί υποθέτω, οτι και τα χρήματα είναι μια μορφή επένδυσης. Δεν έχετε σκεφτεί κάποιον τρόπο, μικρό ή μεγάλο, για να λειτουργήσει ξανά σε έναν βαθμό?
 19. Ηallo ^^ Αν έχεις ποτέ όρεξη να ανεβάσεις οτιδήποτε, please do, έχω να συζητήσω τόόόσο πολύ καιρό από φόρουμ που έχει αρχίσει να μου φαίνεται ξένη η γραμματοσειρά ο.ο
 20. Kαλησπέρα.. Το πιο εύκολα προσβάσιμο που μπορείς να βρεις για βιβλία είναι ο Πύρινος Κόσμος, στην Ιπποκράτους. Μετά, ανάλογα με το τι θέλεις μπορείς πάντα να το παραγγείλεις από οποιοδήποτε βιβλιοπωλείο..
 21. Πάνω κάτω αυτό που λέει ο τίτλος. Τον τελευταίο καιρό παρατηρώ μια σχεδόν πλήρη νέκρωση ή πτώση ποιότητας σε όλους τους δημόσιους χώρους συζήτησης ή προβολής μυστικιστικών/αποκρυφιστικών/εσωτεριστικών/παραφυσικών θεμάτων/οπτικών στο Ελληνικό περιβάλλον. Μια πτώση που είχε ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια. Το είχα ξεχάσει ελαφρώς, αλλά έμαθα οτι πρόσφατα θα κλείσει και ο Νεραιδόκοσμος (ένα μικρό μαγαζάκι που πουλάει/πουλούσε fairy items στο Αιγάλεω) που, γενικά, ήταν το μόνο μαγαζάκι -που γνωρίζω- στην Αθήνα στο οποία δινόταν στον κόσμο μια πιο γειωμένη-κοντά στον κόσμο προβολή του occult. Έχω ξανακούσει το επιχείρημα του οτι πλέον ο κόσμος δεν έχει χρόνο/διάθεση/χρήματα, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει σαν θεωρία. Πάντα υπάρχει ένα pool ανθρώπων που είναι στην αρχή του δρόμου τους. Σκέφτομαι οτι μπορεί απλά να υποχωρεί σε πιο εσωτερικά επίπεδα και οι ενδιαφερόμενοι να κινούνται καθαρά στα πλαίσιου του σπιτιού/κύκλου/συντρόφου τους, αλλά ούτε αυτό με καλύπτει πλήρως. Υπάρχουν άτομα που δεν έχουν κανέναν γύρω τους για να συζητήσουν, είτε δεν επιθυμούν να το κάνουν. Και, δεν είναι οτι ο παγκόσμιος χώρος έχει το ίδιο θέμα. Ομάδες εντός και εκτός facebook που λειτουργούν σε παγκόσμια βάση λειτουργούν μια χαρά, με πολύ καλό ποσοστό ανανέωσης θεμάτων και συζητήσεων, ενώ εμείς αγκαλιάζουμε μια επιφανειακή - επιστημονικοφανή, ψυχολογική οπτική για το θέμα, και το κρατάμε (Δημόσια τουλάχιστον) σε απόσταση λόγχης. Γιατί?
 22. α. Ποιός μπορεί να έχει άποψη? (άποψη = η οπτική γωνία από την οποία βλέπει κάποιος ένα πράγμα, μια υπόθεση, ένα ζήτημα// η γνώμη που έχει κάποιος για κάτι) β. Ποιός μπορεί να έχει γνώμη/προσωπική οπτική γωνία πάνω σε κάτι? (ποιός = άνθρωπος // έλληνας // δαίμονας // ελέφαντας // τεχνίτης // επιστήμονας // αστροφυσικός // μη-ειδικός κ.α.) γ. Ποιός μπορεί να έχει άποψη? (μπορεί = έχει την δυνατότητα // έχει κερδίσει την δυνατότητα // μπορεί, ανεξαρτήτως των επιπτώσεων // μπορεί χωρίς αρνητικές επιπτώσεις κ.α.) δ. Ποιός μπορεί να έχει άποψη? (να έχει = "x" χρονική στιγμή/εποχή // να έχει -> πότε?) Άρα. Πρόβλημα. Λείπουν διευκρινιστικά στοιχεία από την ερώτηση. (Συνεπώς δεν μπορεί να απαντηθεί ποτέ πλήρως). Σε μια πιο πλήρη μορφή θα μπορούσε, ας πούμε, να ήταν: "Ποιός άνθρωπος έχει την ελευθερία* να έχει προσωπική άποψη εν έτει 2016, παρότι μπορεί να του λείπουν σημαντικά δεδομένα?" (Αν και αυτό που λες αφορά περισσότερο την ηθική και λιγότερη την δυνατότητα ή την ελευθερία. ) Γενικά, μου φαίνεται ενδιαφέρον θέμα, αλλά ο τρόπος που τίθενται οι δύο αρχικές ερωτήσεις μου καθιστά αδύνατο το να απαντήσω ολοκληρωμένα.
 23. Το πρόβλημα είναι στα εργαλεία αντίληψης. Βιολογία. Έχουμε φτάσει στον ουρανό. Γιατί? Επειδή δημιουργήθηκε το μικροσκόπιο και μετά πήγε χιονοστιβάδα. Κβαντομηχανική. Τρελά πράγματα. Γιατί? Επειδή υπολογιστές. Αστρονομία. Δεν το συζητώ καν. Γιατί? Επειδή τουμπανο-τηλεσκόπιο. Γενικά η "ανθρωπότητα" δεν έχει προοδεύσει στις θετικές επιστήμες. Δεν έγινε πιο πολύπλοκο το μυαλό της, ούτε ανέπτυξε κάποια φοβερή εσωτερική δύναμη που ξαφνικά της επέστρεψε να μελετάει την διάσπαση του ατόμου. Απλά έκανε αυτό που έκανε εξαρχής και έφτιαξε εργαλεία. Εργαλεία που δεν έχουν δημιουργηθεί στο θέμα της σοφίας. ( Έχουν, αλλά είναι κυρίως για την συστηματοποίησή και την επαλήθευσή της, όχι για την βαθύτερη διερεύνησή της). Όταν φτιάξουμε εργαλεία για την σοφία (επειδή ήδη έχουμε αποδείξει οτι δεν το έχουμε με την φυσική εξέλιξη) θα εξελιχθεί και η σοφία. Αλλά η σοφία δεν είναι ούτε κάτι υλικό, ούτε κάτι μετρήσιμο, ούτε κάτι καταναλωτικά χρήσιμο (μάλλον προς την αντίθετη κατεύθυνση πάει) οπότε μναι.. Δεν θα έχει ιδιαίτερη χρηματοδότηση αυτό, ούτε θα πέσει ιδιαίτερη εστίαση σύντομα. Για εμένα, έχουμε τις άκρες (πχ, feedαρε κάποιον μαριχουάνα και βάλτον να κάνει invocations για 20 χρόνια. Θα υπάρξει παραγωγή "νέας" σοφίας από αυτό το άτομο. Αλλά θα θαφτεί ) αλλά δεν έχουμε το ποσοστό κοινωνικής αποδοχής για αυτούς που τις ακολουθούν.
 24. Καλωσόρισες ^^ Προς το παρόν οι ενεργοί wiccans μας κινούνται σε διαφορετική χωροχρονική κλίμακα, επομένως αν θέλεις να μας ανοίξεις κάποιο τόπικ για να συζητήσουμε, να ψάξουμε κτλ, freely do so, θα χαρούμε να συμμετάσχουμε ^^
 25. Για εμένα υπάρχουν τρεις βασικοί πυλώνες που σε κάνουν να αφήσεις την κοινωνική ζωή/πραγματικότητα, και να μπεις στην λογική των "Μεγάλων Ιδεών". Η περιέργεια, ο φόβος, και η έλλειψη επικοινωνίας. (και ένας κρυφός, που έχει να κάνει με τις υπερφυσικές επιρροές) Συνήθως, από όσο έχω δει, η μίξη είναι λίγο από δύο πυλώνες και πολύ από έναν. Η φράση, μου φαίνεται, οτι μιλάει για αυτούς που μπαίνουν στην διαδικασία έχοντας μια μίξη από λίγη περιέργεια, λίγο φόβο και πολύ έλλειψη επικοινωνίας. Η έλλειψη επικοινωνίας είναι φοβερό πράγμα. Στην απόλυτη μορφή της είναι και ορισμός της (Χριστιανικής) Κόλασης και ο Εφιάλτης των Κοινωνικών Όντων. Η απόλυτη έλλειψη και αδυναμία επικοινωνίας. Μια κατάσταση που δημιουργεί και απέχθεια (Ακριβώς λόγω του οτι δεν μπορείς να επικοινωνήσεις) και φόβο (επειδή, λόγω του οτι δεν μπορείς να επικοινωνήσεις, δεν μπορείς και να καλύψεις τις ανάγκες σου) και περιέργεια (γιατί είναι το κλείδι που θα σε βοηθήσει να βρεις κάτι με το οποίο να είσαι σε θέση να επικοινωνήσεις). Αν βγάλουμε το "απλώς", για εμένα, μιλάει για αυτά που έγραψα παραπάνω. Ανθρώπους με μεγάλο πρόβλημα επικοινωνίας και μικρότερες δόσεις περιέργειας και φόβου, που έλκονται από "Μεγάλες Ιδέες", λόγω του οτι δεν τους καλύπτει ο Άνθρωπος (σε διάφορες διαβαθμίσεις, από το "δεν καλύπτονται" ως το "απεχθάνονται"). Το "πιστεύουν", λόγω οτι λείπει το "απλώς" χάνει λίγο την έννοια του παρωπιδισμού και παίρνει περισσότερο μια αίσθηση καταναγκαστικής επιλογής. Αν βάλουμε μέσα και το "απλώς" μιλάμε για μια εντελώς διαφορειτική ομάδα ανθρώπων γιατί εξαφανίζεται ο πυλώνας της περιέργειας (νοθέυεται με το "Πιστεύουν", δεν ψάχνουν, ούτε αναρωτιούνται πια, έχουν "κατασταλάξει") και όλο το βάρος πέφτει στην Έλλειψη Επικοινωνίας ("δεν μπορώ να τους καταλάβω και δεν μπορούν να με καταλάβουν") και του Φόβου (που δεν τους αφήνει να δουν οτι δεν είναι οι "Μεγάλες Ιδέες" που τους έλκουν, αλλά καθαρά και μόνο η Απέχθειά τους για τους γυρω τους και για αυτό που είναι οι Ίδιοι). Από την μια το βρίσκω πολύ παρατηρητικό, γιατί σε έναν βαθμό πιάνει έναν πολύ μεγάλο αριθμό "διαννοούμενων" σε φάσεις που περνάνε. (ειδικά πριν καταφέρουν να αρχίσουν να αποδέχονται και το περιβάλλον τους και τους ίδιους). Από την άλλη, στην ακραία έκφρασή του, βλέπω οτι μιλάει για σχεδόν παθολογικές καταστάσεις ατόμων*. Υ.Γ. Mόλις είδα οτι ο τυπάς ήταν ιερέας ανάμεσα στο 1860-1954 οπότε παίζει να είδε πολλούς τέτοιους*.
×
×
 • Create New...