Jump to content

Egotronic

Νέα Μέλη
  • Posts

    24
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Male

Egotronic's Achievements

Μύστης

Μύστης (2/7)

0

Reputation

  1. Οι Ρυθμιστές Μια ταινία που μιλάει για τη διαμάχη του ανθρώπου ανάμεσα στο πεπρωμένο και την ελεύθερη βούληση του ν' αλλάξει τη ζωή του. Οι Ρυθμιστές είναι ουσιαστικά Άγγελοι που παρεμβαίνουν στη ζωή μας για να μας αλλάξουν πορεία σύμφωνα με το πλάνα της Μοίρας. Αλλά συχνά τα πλάνα της μοίρας έρχονται σε αντίθεση με εκείνα των ανθρώπων. Η ταινία θέτει πολλά ερωτήματα αλλά σχεδόν ποτέ δεν απαντάει...δίνοντας έναυσμα για περισσότερη σκέψη και δράση. Σε κάποια στιγμή μέσα στην ταινία ένας από του Αγγελιοφόρους εξηγεί στον ήρωα για ποιο λόγο η ανθρωπότητα είχε πλήρη ελεύθερη βούληση στο παρελθόν αλλά και γιατί της πάρθηκε πίσω. Μου άρεσε η στιγμή που η Μοίρα θέτει απίστευτα εμπόδια στον πρωταγωνιστή και αυτός επιμένει με μαχητικότητα στα θέλω του και εφευρίσκει τρόπους για να φτάσει στο στόχο του. Αλλά τη λάτρεψα και γιατί επί 3 χρόνια ο πρωταγωνιστής έκανε την ίδια διαδρομή για να ξανασυναντήσει έστω τυχαία την αγαπημένη του, που του στέρησαν οι Αγγελιοφόροι. Ρομαντική και μεταφυσική μέχρι το κόκκαλο η ταινία. Σίγουρα θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά πριν παραιτηθώ άλλη φορά.. μετά από αυτή την ταινία. Ελπίζω να εμπνεύσει και άλλους!
  2. Αστυνομικοί στις ΗΠΑ, σκότωσαν Έλληνα πρώην παράγοντα της ομογένειεας. Ο 81χρ. Έλληνας συνταξιούχος είχε εμμονή με την συγκεκριμένη κοπέλα και προσπαθούσε να πείσει την Προμηθέα να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ενώ εκείνη επέμενε στην απόφαση της να παραμείνει στο Πανεπιστήμιο της Μοντάνα. Είναι η τρίτη απόπειρα που γίνεται κατά της συγκεκριμένης κοπέλας. Τελικά η μητέρα της τραυματίστηκε σοβαρά στην προσπάθεια της να την υπερασπιστεί και βρίσκεται σοβαρά στην εντατική. Η Προμηθέα σε ηλικία 14 χρόνων τελείωσε το πανεπιστήμιο ενώ το 2007 σε μια εκδήλωση (Σικάγο, Ξενοδοχείο Ritz) για τον Ελληνοχριστιανικό πολιτισμό είχε ταχθεί φανερά κατά της χριστιανικής Εκκλησίας. Έκτοτε ο "πόλεμος" καλά κρατεί & ο επιλεκτικός ανθρωπισμός επίσης. Εύχομαι προσωπικά, η μητέρα της να γίνει σύντομα καλά & όλοι οι Έλληνες να της σταθούν. & όλοι μας να ενθαρρύνουμε και να υποστηριζουμε τόσο δυνατά μυαλά και ψυχές.. στο μέλλον. Κάποιες πηγές: Καλάμι, ανεξάρτητη εφημερίδα Ομογένειας Blog Ιάσωνος Χαρακτηριστικό βίντεο από την ομιλία της το 2007, στο Σικάγο:
  3. Μου θυμίσε μια παλιά εμμονή μου..με την τελειότητα. Η Νάταλι Πόρτμαν & η "συμπαθέστατη" μαμά της, εξαιρετικές. Σίγουρο το Όσκαρ. Υπήρξαν κάποιες "αποκρουστικές" στιγμές που έκλεισα τα μάτια μου! Δεν είμαι & πολύ φαν του αίματος. Η ταινία άψογη & δίνει τροφή για πολλές συζητήσεις.
  4. Πήγα να την δω, χωρίς να έχω διαβάσει κριτικές. Μου άρεσε η αρχή της ταινίας, η θεματολογία & μέχρι και τα μισά ήμουν ευχαριστημένος αλλά προς το τέλος...όταν οι πρωταγωνιστές έφτασαν στον τελικό προορισμό τους...το θέμα ξέφυγε (αρκετά θα έλεγα). Ξενέρωσα αρκετά με την αναπαραγωγή κλασικών συντηριτικών προτύπων περί μαγισσών. Στην αρχή υπήρχε μια κριτική ματιά απέναντι στο συντηρητισμό του Μεσαίωνα αλλά στο τέλος επικράτησε μόνο η επευφημία του άκρατου συντηρητισμού & του κυνηγιού εκείνης την εποχής. Η παρουσία του ατάλαντου Νικόλα συγκαταλέγεται στα μείον της ταινίας. Χάσιμο χρόνου.
  5. Το κυνήγι των Μαγισσών Ένας ιππότης αναλαμβάνει να μεταφέρει με ασφάλεια μια κοπέλα που όλοι υποπτεύονται ότι είναι μάγισσα
  6. Νομίζω πως βρήκα την απάντηση. Στο "ΤΕΛΕΙΟ ΓΑΜΟ" - Κανονική Σεξουαλικότητα (Κεφάλαιο 5), λέει ότι: "Είναι παράλογο να χύνεις απο 6 ως 7 εκατομμύρια σπερματοζωάρια, όταν χρειάζεται μόνο ένα για να δημιουργείς. Ένα μοναδικό σπερματοζωάριο διαφέυγει εύκολα από τους σεξουαλικούς αδένες χωρίς την ανάγκη της εκσπερμάτωσης."
  7. Φίλε Dimulator γνωρίζεις αν η εκσπερμάτωση (Κατα τους Γνωστικούς) επιτρέπεται για λόγους αναπαραγωγής; Ευχαριστώ πολύ
  8. Τραγική φυσιογνωμία. Έφαγε το κραξιματάκι του στο London School of Economics και ησύχασε. Βέβαια και το 2008 έφαγε τ' αυγουλάκια του στο ίδιο μέρος: Απτόητος όμως...
  9. Αν θέλει να κάνει περικοπές στην Π.Α. ας ξεκινήσει από το ΓΕΑ (Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας). Εικονικά φύλλα πορείας (ελπίζω να τ' έκοψαν), 5 διαφορετικές γιορτές για (κοπή-το-πίτα) και πάει λέγοντας...Από δημόσιες σχέσεις & συμπόσια....πρώτοι. Ας αφήσει ήσυχους τους πιλότους και ας ασχοληθεί με Ολυμπιονίκες-χρυσούς,αργυρούς-αξιωματούχους της Π.Α. (παίρνουν σχεδόν τα ίδια χρήματα με τους πιλότους), οι οποίοι ναι μεν δόξασαν (όχι πάντα) κάποτε την Ελλάδα αλλά τώρα νάδα και επισκέφτονται την Πολεμική Αεροπορία 1 φορά το χρόνο για να πληρωθούν. Και όταν τους ζητάει η Π.Α. να τους βραβεύσει σε γιορτή στο Πολεμικό Μουσείο δεν έχουν χρόνο... στο Dancing with the Stars όμως... πρώτη μούρη στο καβούρι.
  10. Johnny - Υπάρχει η τακτική του "διαίρει και βασίλευε". Αν θέλεις να φτιάξεις μια πραγματικά μεγάλη αυτοκρατορία θα πρέπει να διαιρέσεις την προηγούμενη. - Ο πρωθυπουργός εύχομαι να ανήκει μόνο στην Ελλάδα που τον χρειάζεται. Θα έπρεπε να ρωτήσεις τον ίδιο αν είναι μασώνος. Και εγώ την ίδια απορία είχα. Χτες μας απάντησε: "Είναι γεγονός ότι εμείς οι Έλληνες, έχουμε τα δικά μας προβλήματα τα οποία και αντιμετωπίζουμε. Ας είναι λοιπόν αυτό, ένα ισχυρό μήνυμα για την ευρύτερη επείγουσα κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνηση, παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση και την χρειαζόμαστε γρήγορα" Πρωθυπουργός Ελλάδας-Γιώργος Παπανδρέου (29 Απριλίου 2010) σε ομιλία του σε συνέδριο του Economist, μόλις χτές. Το αρχείο υπάρχει στην σελίδα του πρωθυπουργού www.primeminister.gr - Το θέμα είναι ότι στην Ελλάδα φταίμε ΟΛΟΙ ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ δεν τιμωρείται .
  11. Γιατί βάζουν εικόνες στα σχολεία; Το "Emotional engagement" ειναι θεμελιώδης κανόνας του Marketing-Ψυχολογίας και όλων των Θρησκειών. Διαμορφωνεις συναισθηματικά εξαρτημένους πιστούς από την παιδική τους ηλικία. Μια διαφήμιση λίγων δευτερολέπτων αρκεί για να χαραχθεί μέρες στην μνήμη μας. Η χρόνια επανάληψη της εικόνας σε συνδυαμό με το νηπιοβαπτισμό, τη παρακολούθηση Θρησκευτικών μαθημάτων, το κατηχητικό, σας φαίνονται λεπτομέρειες; ΕΜΕΝΑ πάντως ΟΧΙ. Κανονικότατη προπαγάνδα είναι. Όλες οι Θρησκείες έχουν να μας διδάξουν αξίες και αρχές που θα μας φανούν χρήσιμες στη πορεία της ζωής μας αλλά εδώ μιλάμε για προσηλυτισμό που μόνο την υγιή κριτική σκέψη δεν προάγει. Στο πανεπιστήμιο στην Αγγλία έχουμε τουλάχιστον 5 διαφορετικά θρησκευτικά γκρουπάκια, ανάμεσα τους και παγανιστές και δεν τρέχει τίποτα. Στην Ελλάδα έτσι και πεις ότι είσαι παγανιστής νομίζουν ότι ήρθε ο Χάνιμπαλ Λέκτερ!!! Άγνοια, καφρίλα ή χαζομάρα; Πες το πλύση εγκεφάλου από το νηπιαγωγείο και είσαι μέσα. Στη πατρίδα αποκαλύπτεις τις θρησκευτικές σου πεποιθήσεις σε φίλους ή γνωστούς και είναι λες και ακούν ότι σκότωσες άνθρωπο. Στην Αγγλία νοιώθεις την ελευθερία του λόγου και την πολυτέλεια να μιλάς για τα πιστεύω σου χωρίς ν' αντιμετωπίζεις τον χλευασμό των άλλων. Για πρώτη φορά στη ζωή μου παραδέχτηκα ασυναίσθητα (μέσα από χαλαρή κουβέντα που είχαμε μέσα στην τάξη σχετικά με την αρχαία Ελλάδα και τα ονόματα των Θεών) στο ό,τι πιστεύω στην αρχαία ελληνική θρησκεία και πήρα αγάπη και σεβασμό απ' όλους τους συμφοιτητές. Είπα την αλήθεια μου και εισέπραξα σεβασμό. Μεγάλη υπόθεση. Νοιώθεις ένα κομμάτι της ψυχή σου να φτερουγίζει ΕΛΕΥΘΕΡΟ! Μακάρι να μπορούσα να ζήσω το ίδιο συναίσθημα αποδοχής και στην πατρίδα μου!
  12. Η Ελλάδα, αυτό το "άτακτο και ανυπάκουο παιδί" ήρθε η ώρα να συνετιστεί και να γίνει το σκυλάκι-καναπέως, Αμερικανών και Ευρωπαίων με την βοήθεια πάντα "Ελλήνων" (λέμε τώρα..) πολιτικών. Το πιο τραγικό όμως είναι ότι τόσο χρόνια μας έπεισαν ότι είναι δικοί ΜΑΣ. Ο λύκος μεταμφιέστηκε και μπήκε στο ίδιο το σπίτι της κοκκινοσκουφίτσας για να την πιάσει. Τώρα θα φανεί και ο λαός τίνος είναι τελικά (;).
  13. Καλημέρα Dartsan. Ωραίο θέμα. Υπάρχει έντονο το στοιχείο της αντίδρασης στις πράξεις που περιγράφεις (όπως το ρήμα "αποφύγουμε") και ο νόμος δεν αποφεύγεται αντιδρώντας γιατί είναι μια μορφή ενέργειας που ξεκινά και καταληγεί σ' εμάς. Αντιδρώντας δημιουργείς απλά νέες αιτίες, με απρόβλεπτα αποτελέσματα και πιθανόν περισσότερο οδυνηρά από τα προηγούμενα. Π.χ. αν αντιμετωπίζεις μίσος δράσε με αγάπη και αν αντιμετωπίζεις υπερηφάνεια δράσε με ταπεινότητα και όλα αυτά μέσα από βαθειά κατανόηση. Ο σκοπός είναι η κινητήριος δύναμη, μα σημασία έχει το μέσο και η πράξη και αν η πράξη είναι καλή τότε μόλις έκανες μια θετική κατάθεση. Αν πάλι είναι αρνητική πρόκειται για ανάληψη και χρεωνόμαστε...με κυμαινόμενο επιτόκιο! Φυσικά όλες αυτές οι αξίες και τα ιδανικά αλλάζουν δραματικά υπό καθεστώς πολέμου και πλέον ο άνθρωπος εξ' αναγκάζεται πολλές φορές να καταφύγει σε ανήθικα μέσα.
×
×
  • Create New...