Jump to content

Eluthior

Νέα Μέλη
  • Posts

    22
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Eluthior

  1. Lyrics: "Be my kin free fro carnal sin, Bridle the thoughts of thy Master." "There hath past away a glore fro the Earth; A glore that in the hearts and minds of men, Men dementéd - blindfoldéd by light, Nourisheth as weed in their well-groom'd garths." "Might I too was blindfoldéd ere, Tho' years have master'd me "The quality of mercy and absolution, Whence cometh such qualities? A masque of this to fashion: Build thyself a mirror in which Seer blest, thou best philosopher!" Solely wanton images of thy desire appear!" "'Tis the Divine Comedy - The fool and the mocking court; Fool, kneel now, and ring thy bells! We hold the Earth fro Heaven away." "'Tis the Divine Tragedy - The fool and the mocking court; Fool, kneel now, and ring thy bells! Make us guffaw at thy futile follies, Yet for our blunders - Oh, in shame; Earth beareth no balm for mistakes - We hold the Earth fro Hell away." That cross you wear around your neck; is it only a decoration, or are you a true Christian believer? Yes, I believe - truly Then I want you to remove it at once! - and never to wear it within this castle again! Do you know how a falcon is trained my dear? Her eyes are sown shut. Blinded temporarily she suffers the whims of her God patiently, until her will is submerged and she learns to serve - as your God taught and blinded you with crosses. You had me take off my cross because it offended.... It offended no-one. No - it simply appears to me to be discourteous to... to wear the symbol of a deity long dead. My ancestors tried to find it. And to open the door that seperates us from our Creator. But you need no doors to find God. If you believe.... Believe?! If you believe you are gullible. Can you look around this world and believe in the goodness of a god who rules it? Famine, Pestilence, War, Disease and Death! They rule this world. There is also love and life and hope. Very little hope I assure you. No. If a god of love and life ever did exist... he is long since dead. Someone... something rules in his place. "Believe? In a deity long dead? - I would rather be a pagan suckléd in creeds outworn; Whith fairtytales fill'd up in head; Thoughts of the Book stillborn." "Shadow of annoyance - Ne'er come hither! ...And when He falleth, He falleth like Lucifer, Ne'er to ascend again..." Theatre Of Tragedy-And When He Falleth
  2. Μα και βεβαια η ζωη ειναι απροβλεπτη,οπως και τα περισσοτερα γνωμικα απολυτα!Οπως προανεφερε ο Bηλφεγωρ η γνωση ειναι δυναμη αν την διαχειριστεις σωστα!;) Θα διαφωνησω τωρα στο οτι ειναι αδυνατον καποιος να ζει στην αγνοια για παντα,καθως μπορει να εχει τα μεσα για να εξελθει απο αυτην την κατασταση παρολα αυτα εξαρταται και απο τον αν το θελει και πολλοι ειναι αυτοι που δεν θελουν για διαφορους λογους!
  3. Σωστος Rippersoan,ετσι ακριβως ελεγε,πιστευε μαλιστα πως ηταν πραγματα που εγιναν ισως πολυ παλια!Η εποχη των ξωτικων στην μεση γη τελειωνε κυριως τοτε,τα περισσοτερα ανοιξαν πανια για την δυση,λιγα εμειναν για λιγο στο Ιθιλιεν μαζι με τον Λεγκολας και ομορφυναν πολυ τον τοπο,επισης εμειναν καποια ξωτικα Ναντορ στην περιοχη του Λοριεν αν και γενικοτερα η εποχη των ξωτικων σωστα λες τελειωνε ουσιαστικα μετα την καταστροφη! Οχι μονο σαν χαρακτηρες αλλα και σαν ειδος γιατι μπορουσαν ευκολα να τους διαφθειρουν(Βλεπουμε την περιπτωση του Ισιλντουρ)και ο ιδιος ο Elrond με βαση αυτο το περιστατικο μιλα για την αδυναμια των ανθρωπων! Ο ορκος του Φεανορ τωρα,οδηγησε τους Νολντορ στο χειλος της καταστροφης αλλα μην ξεχνας πως το πυρινο πνευμα του Φεανορ ηταν αυτο που τον οδηγουσε,οπως επισης ο θυμος,η λυπη και δυστυχια και το μισος του για τον Μοργκοθ,εδρασε απερισκεπτα αλλα δικαιολογειται,παρολα αυτα πληρωσε το τιμημα και ο ιδιος και οι Νολντορ! Οσο για τα βιβλια συμφωνω μαζι σου,ειναι βιβλια που σε διδασκουν και σου δειχνουν πραγματα μεσα απο κατι διαφορετικο!
  4. Την καλησπερα μου φιλε Anor,διαβασα το 'παραληρημα΄'σου οπως το αποκαλεις! Θα συμφωνησω μαζι σου πως στα βιβλια του αγαπητου Τολκιν η φυση παιζει πολυ μεγαλο ρολο,αλλα τα ξωτικα δεν αναφερονται τοσο ως φρουροι των δασων αλλωστε μην ξεχναμε πως δεν ηταν δικη τους 'δουλεια' η προστασια των δασων της μεσης γης και γενικα της Αρντα,τα ξωτικα ειναι συνηθως κατοικοι των δασων,αγαπουν το πρασινο και την φυση,ιδιως οι ναντορ! Οι νανοι παλι δεν ειναι προστατες των σπηλαιων και των βουνων απλα αγαπουν την πετρα και βαθυα μεσα στην γη δωματα,αλλα δεν ειναι μονο οι νανοι που αγαπουν δωματα μεσα στην γη,μην ξεχναμε τον Ελγουε οποιος ειχε αναθεσει στα ξωτικα να του φτιαξουν το Μενεγκροθ(που σημαινει χιλιες σπηλιες)! Η καταστροφη των δασων κατα την εποχη του Σαρουμαν οπως π.χ αναφερεις εχεις δικιο,επιφερει την καταστροφη ενος μεγαλου κομματιου του δασους του Φανγκορν,μονο που αυτο προκαλει την οργη των Εντς,οι Εντς ηταν αυτοι που προστατευαν τα δαση και ειχαν δημιουργηθει με την 'αδεια' του Ερου αφου ακουσε τις παρακλησεις της Γιαβαννα η οποια εβλεπε τα δημιουργηματα της(Δαση,φυτα κτλ)να καταστρεφονται απο τους ανθρωπους και οχι μονο για διαφορους λογους,ετσι παρακαλεσε τον Μανγουε να μιλησει στον Ερου και εκεινος ακουσε και πλεον οι Εντς προσεχουν τα δαση και τα φυτα! Ο Τολκιν πραγματικα καταφερε κατι το μοναδικο και σπουδαιο,εχω μια μικρη υποψια πως (ισως) να μην δημιουργησε μονος του αυτον τον κοσμο αλλα αυτο ειναι ενα αλλο θεμα! Ο Elrond ειπε επισης στον Gandalf πως οι ανθρωποι ξεφτυσαν και πως ειναι αδυναμοι! Το θεμα φιλε Anor ειναι ποτε θα 'σπασει' και το φραγμα που εμποδιζει το ιερο νερο να καθαρισει την μολυσμενη αυτην γη,ελπιζω και θελω να πιστευω πως δεν αργει,αν θυμασαι δεν εσπασε μονο του το φραγμα οι Εντς ηταν εκεινοι που βοηθησαν,περιμενουμε λοιπον τους 'δικους μας Εντς' που θα μας βοηθησουν να ξεπλυνουμε και να καθαρισουμε τουτο τον καποτε ομορφο τοπο,ισως ομως εμεις να ειμαστε οι Εντς αν και ειμαι πεπεισμενος πως δεν εμαστε! Προτεινω και εγω τα βιβλια σε ολους ανεπιφυλακτα,ελπιζω και εγω με την σειρα μου να μην κουρασα!
  5. Μια μικρη ενημερωση,δεν ξερω αν γνωριζετε οι περισσοτεροι αλλα ο Guillermo Del Toro αποσυρθηκε και δεν θα σκηνοθετησει το χομπιτ αυτος αλλα ο Peter Jackson ειναι αυτος που θα αναλαβει και την σκηνοθεσια της ταινιας,μιας ταινιας που πλεον για εμενα αποκτα μεγαλυτερο ενδιαφερον μιας και θαυμαζω την δουλεια του Jackson στον αρχοντα των δαχτυλιδιων(παρολο που πολλα πραγματα απο τα βιβλια σημαντικα παραλειφθηκαν οπως ο Glorfindel)!!!
  6. Εξαιρετικος διαλογος,μου αρεσει πολυ ο τροπος που σε εβαλε να σκεφτεις πως ο ανθρωπος ειναι κατι το κενο,ενα λευκο χαρτι που μπορει να γινει πολλα και ας ειναι τιποτα και το πως σε οδηγησε στον Σωκρατη,πολυ ομορφο πραγματικα!
  7. Εχουν συνηθως την συνειδηση σου τους καθαρη μιας και εχουν προσπαθησει να αλλαξουν κατι οπως προλεγω απλα βλεπουν ομως πως δεν γινεται κατι και ετσι αποφασιζουν να συνεχισουν τον δικο τους δρομο και αν σταθουν τυχεροι θα βρουν και λιγους συνοδοιπορους!
  8. Θα ελεγα πως μετριουνται στα δαχτυλα!
  9. Συνηθως εχουν προσπαθησει να αλλαξουν κατι αυτα τα ατομα και εχουν δει πως η κατασταση παρολη την βοηθεια που μπορει να προσφερεις δεν...!Ισα ισα εχουν δει πως ο ανθρωπος μπορει να γινει αρκετα αχαριστος,παυουν λοιπον να ασχολουνται και συνεχιζουν μοναχοι τον δρομο τους περιμενωντας να βρουν καποιο συνοδοιπορο εχοντας ομως συνηθως την κρυφη ελπιδα-επιθυμια πως κατι θα αλλαξει μετεπειτα!
  10. Νομιζω πως το να αφαιρεις την ζωη καποιου αλλου σε κανει ομοιο του,σκοτωνεις και εσυ(σαφως με αλλα κινητρα,με ''δικαιο''σκοπο )αλλα δεν παυεις να εκτελεις την ιδια πραξη!Εγω νιωθω πως καποιες φορες ισως να εινα αδικο να την 'γλυτωνει' καποιος με μια μικρη ποινη σε σχεση με ενα αδικημα οπως ο βιασμος ανηλικων η αλλες παρομοιες πραξεις αλλα θεωρω πως η λυση δεν ειναι η θανατικη ποινη,θεωρω καλυτερη την λυση των βασανιστηριων!!!(Αστειευομαι)
  11. Η ευθυνοφοβια μας οδηγει λοιπον στην ανευθυνοτητα!
  12. Ακριβως,ετσι ακριβως, ειναι πολυ βολικο και πολυ ευκολο!
  13. Η ανευθυνοτητα που μας διακατεχει εδω και αρκετο καιρο εχει επιφερει τα εξης αποτελεσματα!Νομιζω πως ο τιτλος 'Επιθυμια για Ανευθυνοτητα' τα λεει ολα,ειναι βολικο αλλωστε να καθεσαι και να γκρινιαζεις χωρις να προσπαθεις να αλλαξεις κατι αρχιζοντας απο τον εαυτο σου!Ειμαστε ολοι συνενοχοι σε ενα εγκλημα που εχει παρει μεγαλες και ασχημες διαστασεις για την χωρα μας,το κακο ομως νομιζω πως ακομη δεν εχει ελθει...τα χειροτερα ερχονται,παρολα αυτα ευχομαι να κανω λαθος και επιτελους να πραξουμε συντονισμενα διοτι θελει προσπαθεια απ'ολους!
  14. Η αληθεια συμφωνω και εγω με τον Fever ειναι πολυπλευρη,πιστευω πως αν μπορει να δωθει καποιος ορισμος για την λεξη αυτη,μπορει να δωθει πολυ δυσκολα!Η αληθεια κρυβεται μεσα μας,συμφωνω παρολα αυτα,πιστευω πως τα βιβλια,οι γνωσεις δηλαδη που μπορει να σου πρσφερει ενα βιβλιο,μπορουν να σε βοηθησουν να αναδειξεις αυτην την αληθεια η μπορουν να σε βοηθησουν να καταληξεις σε αυτην αναλογα!
  15. Κοιτα Ceren,εχεις δικιο οσον αφορα τους δυο πυργους,γενικοτερα ολες οι ταινιες πρεπει να βασιστηκαν αντε κατα 65% στα βιβλια,δεν μπορουσαν να εχουν περισσοτερες ωρες(εχει ακουστει πως ο Πητερ ηθελε να ειναι μεγαλυτερες οι ταινιες σε διαρκεια..)!Οι δυο πυργοι διεφεραν αρκετα απο το βιβλιο οντως!Εγω πιστευω πως μπορει να μας βοηθησει να πλασουμε μια πειστικοτερη εικονα χαρακτηρων κτλ,αν και συμφωνω με αυτο που λες πως δηλαδη οριοθετει την φαντασια μας! Dartsan,εγω φοβαμαι λιγο τον Del Toro...αλλα το βιβλιο ειναι οντως μαγικο(οπως και τα αλλα του Τολκιν).! Dimulator,κοιτα δεν ειναι τυπου Underworld το Hobbit,ειναι μια εντελως διαφορετικη ιστορια που μας διαφωτιζει σε πραγματα οπως,πως βρεθηκε το δαχτυλιδι κτλ!
  16. Ευχαριστω,καλως σας βρηκα!
  17. Ευχαριστω για την προσκληση φιλιας!

  18. Ο Oytis εχει δικιο,τα γεγονοτα του χομπιτ διαδραματιζονται πριν απο αυτα του αρχοντα! Ιrenicus,η μια ταινια εχει σκοπο οπως ανεφεραν ο Πιτερ και ο Ντελ Τορο να ενωσει το χομπιτ και τον αρχοντα,δηλαδη ο αρχοντας να φανει ως συνεχεια του χομπιτ,πως θα συμβει αυτο?χμμ για να δουμε...!
  19. Χμμ,ο καθενας μπορει να το δει διαφορετικα,το σιγουρο ειναι πως δεν θα γραφω ετσι μιας και δεν επιτρεπεται αλλα και κουραζει!Οποτε μην ανησυχειτε!Ευχαριστω για τις ευχες σου!
  20. Καλως σας βρηκα Βηλφεγωρ και Sabrina,μην ανησυχεις για τον τροπο γραφης!
  21. Kαλως σε βρισκω αρχαγγελε,δεν γνωριζω ποια ειναι η Silvewolf,αν ενοχλει ο τροπος γραφης μου θα τον αλλαξω,αν και ειμαι συνηθισμενος στην εναλλαγη αυτη χεχε!Θα προσπαθησω και θα το κανω,ευχαριστω πολυ για την ευχη,ειμαι σιγουρος οπως προανεφερα πως θα ειναι ενα ομορφο ταξιδι!
  22. Καλησπερα Σε Ολα Τα Μελη Του Φορυμ!Ειμαι Νεο Μελος Αν Και Παρακολουθω Την Ιστοσελιδα Κατα Διαστηματα! Επειδη Ακομη Δεν Γνωριζω Τους Κανονες Λειτουργιας Του Φορουμ,Αν Ο Τροπος Γραφης Μου Ενοχλει Η Δεν Επιτρεπεται Θα Τον Αλλαζα Με Μια Ενημερωση Απο Καποιον Συντονιστη.! Hρθα Λοιπον Με Σκοπο Οπως Πολλοι Αλλοι Να Δωσω Και Να Παρω Πραγματα,Γνωσεις κτλ!Ειμαι Πεπεισμενος Πως Μαζι Θα Περασουμε Πολυ Ομορφα,Λοιπον Ας Αρχισει Το Ταξιδι!
×
×
  • Create New...