Jump to content

Vi0Le

Mέλη
  • Posts

    287
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Vi0Le

  1. ζητώ συγνώμη αν προσέβαλα τον οποιονδήποτε με το πόστ μου και αν παραπλάνησα κόσμο.. Ειλικρινά δεν το ήθελα και δεν ήταν αυτό ο σκοπός μου.

    Χωρίς να ανοίξω βιβλία και χωρίς να κοιτάξω παραπομπές με την όποια εμπειρία της Θεολογίας (και ας είναι ημιμαθής) και με τα 6 χρόνια συναναστροφής μου με μουσουλμάνους (σοβαρούς και ασήμαντους θεολογικά, πιστούς και άπιστους πρακτικα, φιλοσοφημένους και ανόριμους κορανικα) προσπάθησα να δηλώσω την άποψή μου.

     

    Τώρα αν η άποψή μου περι ερμηνεία και όχι μετάφρασης του Κορανίου θεωρείται παλαιομοδίτικη και του περασμένου αιώνα.. Τότε επιτρέψτε μου να διαβάσω λίγο παραπάνω την σημερινή βιβλιογραφία. Η άποψη αυτή αποτελεί δικό μου συμπέρασμα πάντως απο τη προσπάθεια μου να καταλάβω το Κοράνι κ συγκρίνωντας μεταφρασεις σε Αγγλικά Ελληνικά κ Τουρκικα. 

     

    Όσο για τις ημερομηνίες ειναι κατα προσέγκυση απο δεν είχα βιβλιογραφία κοντα μου (ναι.. δε σκέφτηκα το google εκείνη τη στιγμη). 

    Για να επανορθώσω λοιπόν το Κοράνι 

     

    Τo 610 άρχισε ο Μωάμεθ να βλέπει να οράματα που κράτησαν 23 χρόνια. Η μεταφορά του Κορανίου είναι προφορική και όχι γραπτή απο τους Χαβιζ οι οποίοι εκπαιδεύονται ακόμα και σήμερα ειδικά γιαυτόν το λόγο. Η παλαιότερη έκδοση του Κορανιου χρονολογείται πριν  το 650 μΧ είναι γνωστή και ως το χειρόγραφο του Birmingham . Το 650+- ήταν και το τέλος του Χαλιφάτου των Οθμαν ο οποίος όρισε και τον κανόνα του Κορανίο. (Το χειρόγραφο του Birmingham δεν ακολουθεί τον  κανόνα του Uthman, η έρευνά του ξεκίνησε μόλις το 2015 και οταν θα εκδοθούν οι θεολογικές αναφορές θα είναι  ενδιαφέρουσες ως προς την ταξινόμιση τουλάχιστον.. )

     

    Ο Μωάμεθ παντρεύτηκε με την Μαρία που του δώθηκε ως δώρο μεν, αλλά απόλητα στρατηγική κίνηση των Αιγυπτίων.

     

    Η σύγκρισή μου με την ΚΔ έχει να κάνει με το γεγονός οτι στο 2ο μισό του 4ου αιώνα ο Μ Αθανάσιος "όρισε" τη φόρμουλα της Καινής Διαθήκης που αργότερα επικύρωση η Γ Συνέλευση της Καρθαγένης. Ειναι λοιπόν πολύ πιθανόν η διδασκαλία της ΚΔιαθήκης να ήταν το έναυσμα για την δημιουργία του Κορανίου.

     

    Δεν αποποιούμαι την θεία φώτηση ούτε του Μωάμεθ, ούτε του Μωησή, ούτε και του Ιωάννη, εξάλλου κάθε θρησκεία χρειάζετε ενα θεόσταλτο κείμενο για να επικυρώσει την αγιοτητά της. 

     

    Το θέμα μας όμως είναι οι διαφορές ή οι ομοιότητες Βίβλου και Κορανίου. και όχι τα ιστορικά στοιχεία τους.

     

    Πιο πάνω είπα οτι απο τη στιγμή που δεν έχουμε σωστή "μετάφραση"δε μπορούμε και να τα συγκρίνουμε (γιατι, εχουμε σωστή μετάφραση της ΠΔιαθήκης? όχι ! και γιαυτό και δε θα έπρεπε να συγκρίνεται με την ΚΔιαθήκη). 

     

    ίσως να μπορούμε να  συγκρίνουμε την "ποιότητα" του Θεού στα κείμενα αυτά, ίσως πάλι να χρειαστεί να συγκρίνουμε και το παρασκήνιο της δημιουργία τους. 

     

    (ίσως θα έπρεπε να γράφω με πηγές και παραπομπές ίσως πάλι στις συζητήσεις να μη χρειάζονται αυτα.. )

     

    τέτοιες συζητήσεις μου φέρνουν στο νου το 1ο βιβλίου το Κώδικα του Σινά  του Edward Whittemore..

  2. καλε το έχω διαβάσει και μαλιστα το εχω δώσει και μάθημα.. αυτό λένε και οι διδασκάλοι του.. αποθέχοντε Πεντάτευχο, Ψαλμούς και Καινή Διαθήκη και το κοράνι ήρθε να συμπληρώσει το κενό που άφησαν οι Αβρααμικές θρησκείες.. και ποιο συγκεκριμένα για το σόι του Ισμαήλ που τον "καημένο" τον είχε ξεχάσει και ο θεός και δεν έστειλε προφήτη να εξευμενήσει τη γενιά του.. 

    Ετσι ήρθε ο Μωάμεθ που πήρε Χριστιανή γυναίκα για να αποδείξει οτι δεν είναι διαφορετικός ο Θεός.. όπως λοιπόν η Καινή ειναι ενα update της Παλαιάς έτσι και το Κοράνι.. 

     

    Τωρα αν θέλουμε συγκεκριμένη σύγκριση του τύπου "θεος τιμωρός" "θεός φιλευσπαχνος" "αγάπα" κτλ κλτ κτλ.. θεωρώ οτι δεν είμαστε σε θέση να ερμηνεύσουμε το Κοράνι σωστά γιατί η γλώσσα του είναι "ανύπαρκτη".. Είναι αραβικά μεν, αλλα δεν ανήκουν σε καμια διάλεκτο.. είναι "Κορανικά" και οι κατα καιρούς μεταφράσεις ειναι αποδόσεις ..και οχι μεταφράσεις (γνώμη μου πάντα).. 

  3. γύρω στο 620 γράφτηκε το κοράνι και γύρω στο 590 του ήθρε η "θεά φώτηση) του Μωάμεθ.... ενω το 360 κάτι ορίστηκαν τα Κανονικά Κείμενα (αρα ολοκληρώθηκε και νομοθετικά η Κ.Δ.) .

     

    Ειναι φαντάζομαι κοινά αποδεκτό οτι δε του ήρθε επιφήτηση του Μωάμεθ... αλλά είχε τον σκοπό και τον στόχο του. Βασισμένος λοιπόν στα 3 Ιερά κείμενα (Πεντάτευχος, Ψαλμοί, Καινή Διαθήκη) δημιούρργησε το κατάλληλο για τον λαό του θρήσκευμα έβαλε και τη θησεία του Αβράμ να πρωταγωνιστείο Ισμαίή όχι ο Ισαάκ... και τσουπ.. νά τες οι ομοιότητες...

     

    το Κοράνι ειναι ενα update των παλαιών κειμένων κομένο κ ραμένο για το κοινό της μέσης Ανατολής.. δεν έχει μεσογειακό ταμπεραμέντο και ίσως γιαυτό δε μας εμπνεέι ... :)

  4.  Διότι τότε κάνεις πολιτική όχι πνευματικότητα, άρα είσαι... θρησκεία! :D

    δεν υπάρχει πιο σωστή ατάκα!! 

     

    η επιστήμη της θεολογίας είναι σίγουρα πολιτική επιστήμη με πρωτεργάτη ας πούμε τον Μωησή. 

    Έχεις ενα Έθνος, θες να το πορώσεις και να κάμεις επανάσταση...και ταυτόχρονα να το μαντρώσεις... 

    Ανακαλύπτεις τον ΘΕΟ... κ φιαχνεις την Θρησκεία..

     

    Η εξελικτική θεωρία λέει : ΜΑΓΕΙΑ- ΘΡΗΣΚΕΙΑ- ΙΑΤΡΙΚΗ- ΕΠΙΣΤΗΜΗ.

    ο μάγος- σαμάνος-μαμή του χωριού έγινε παπάς, ο παπάς γιατρός ή δάσκαλος και ο γιατρός --> επιστήμονας  (με βάση πάντα τις απαντήσεις στα ανεξήγητα φαινομενα της εποχής: κερευνός, βασκανία, καρκίνος, οικονομική κρίση). Ο κάθε άνθρωπος επεξηγεί τα φαινόμενα και τα "θεραπεύει" με μια απο τις 4 πρακτικές.

     

    με την ερώτηση λοιπόν την αρχική «Για να καθιερωθεί μια θρησκεία, το μόνο που χρειάζεται είναι μια δεισιδαιμονία να υποδουλώσει μια φιλοσοφία.»

    δε συμφωνώ ... η φιλοσοφία πατάει πάνω στη δεισιδαιμονία κ φτιάχνει τη θρησκεία και αυτό το κάνει για το "ακατανόητο" του πράγματος. 

     

    Όλα τα θρησκευτικά κείμενα είναι γραμμένα σε γλώσσες που δεν είναι εύκολα κατανοητές απο τον λαό, που αυτός όμως στηρίζει τη θρησκεία... ειναι μεγάλο marketing η θρησκεία... αλλά απαραίτητο.. απαραίτητο να καθιερωθεί για να μπορεί το σύστημα, ο λαός, οι πιστοί να έχουν κοινά σημεία αναφοράς μεταξύ τους.

     

    Ο Χριστός πράγματι δεν είπε "κάντε με θρησκεία" (οπως είπε ο Μωάμεθ και ο Μωησής πχ) ... η Ανάγκη όμως του κόσμου για Επανάσταση, Εξουσία, κοινά στοιχεία ταύτησης, πίστη σε κάτι "πιο αυθαρτο/ πιο "άπιαστο" οδηγεί κατα καιρούς τον σύνολο στην καθιέρωση θρησκείας. 

     

    Τη θρησκεία τη δημιουργεί κάποιος μάγκας που μπορεί να μανιπιουλάρει κόσμο ( και καλά κάνει και μπράβο του). Τη θρησκεία την καθιερώνουν οι μανιπιουλωμένοι...

     

    Το Ισλάμ καθιερώθηκε στα Κούρδικα φύλα όχι μόνο γιατί ο ζωροαστρισμός δε τους προσέφερε τίποτα πια, αλλά γιατί το Ισλάμ τους έδινε "υποσχέσεις" και τους έβαζε σε πρόγραμμα... κ αυτό αναζητούσαν (ενδεχομένως).

     

    Άρα μήπως τη δημιουργία τη ωφείλουμε σε μια δυσειδαιμονία και την καθιέρωση την ωφείλουμε σε μια ανάγκη ... ?

  5.  

     Γιατί?

     

     

    με την ίδια λοιπόν απορία ξεκίνησα και εγω σήμερα.... τι έγινε ρε παιδιά?  

     

     

    Εκτός από την τεχνολογία και την επιστήμη, τον λόγο έχει και η θεολογία ως ερευνητική επιστήμη.

    Τα φόρουμ με θέματα θεολογίας έχουν τεράστια απήχηση και κίνηση.

    Πιστεύω ότι ο κόσμος έχει μπει σε μια διαδικασία εξισορρόπησης και συνεργασίας επιστήμης - θεολογίας. Μια πιο Αριστοτελική προσέγγιση δηλαδή της μεταφυσικής (ως η φυσική που δεν έχουμε ακόμα εξηγήσει).

    Προσωπικά, μ'αρέσει πολύ αυτό :)

     

    Νεφέλη μου.. πριν 12 χρόνια (τι λες τώρα) η θεολογία ως ερευνητική επιστήμη με έφερε στο κατόφλι του "αβάπτιστου".. Αυτή η Αριστοτελική προσέγγιση.. Θεωρώ οτι οι περισσότεροι πλέον δεν ξέρουν καν ποιος είναι ο Αριστοτέλης... και δεν είναι θέμα ανευθυνότητας.. αλλά θέμα προτεραιοτήτων.. 

    Κάποιες φορές νοιώθω οτι έχουμε φτάσει στο στάδιο των "ανθρώπων" του  WALL-E ... (αν το έχετε δει).. μαγνητισμένοι απο ανούσιες πληροφορίες που όμως διασκεδάζουν την κατάντια μας.... και δεν μένει καιρός για πιο βαθιά σκέψη.. γιατι στη διεθνή "κατάθλιψη" που ζούμε.. όσο πιο βαθιά ψάχνουμε τόσο πιο πολύ θα απογοητευόμαστε.... 

     

    Αυτό που αναφέρεις δεν το είχα βάλει στο μυαλό μου τις προάλλες, περί θεολογίας ο λόγος, αλλά επιμένω για την καθημερινότητα με την τεχνολογία, προτιμούν να αλληλεπιδρούν σε τίποτα facebook groups και pages και φτάσαμε να έχουμε μια νέα φουρνιά ανθρώπων που έχουν email και δεν το ξέρουν και επίσης δεν μπορούν να κάνουν register σε ένα forum, πόσο ακόμα έχουν κουλαθεί αρκετά που δεν τους κάνει "κλικ" να μπουν σε ένα φόρουμ..

     

    μπορεί να μην ξέρουν τι είναι το forum...  ;) 

     

    Οι ειδικοί λόγοι διαφέρουν (και μπορούμε να τους δούμε αν και έχουν περιορισμένη σημασία) αλλά οι γενικοί δείχνουν πως άλλοι "δείκτες" (οικονομικοί, κοινωνικοί κτλ) + εξωτερικοί παράγοντες επιδρούν. Για παράδειγμα να σημειώσω ότι οι δεκαετίες "ύφεσης" σημαδεύονται πάντα από "έξοδο" Ελλήνων στο εξωτερικό ως μετανάστες (1900-1920. 1950-1970 και να που και τώρα συμβαίνει μετά το 2010) Μπορούμε έτσι να εικάσουμε ότι μια "επιστροφή" οπως τη δεκαετία του 1980 θα μπορούσε να συνδέεται με άνθηση του χώρου (κι ας είναι τα δυό τους ασύνδετα αιτιοκρατικά με μια πρώτη ματιά.)

     

    εγω στο σημείο αυτό εχω ελπίδες... :D γιατί το 20 και το 70 ειχαμε επιρροές απο το εξωτερικό και οι "μετανάστες" εισήγαγαν στην Ελλάδα ανανεωμένες σκέψεις, τεχνικές, ιδέες, θεωρίες περι τέχνης και αποκρυφισμού.

     

    Ωραία προσέγγιση, outis!

    Θεωρώ βέβαια ότι αυτό που "φαίνεται" πιο πολύ να ξεφούσκωσε τα τελευταία χρόνια ήταν το ίδιο επίπλαστο new age στοιχείο που "φάνηκε" να φουσκώνει από τα τέλη της δεκαετίας του '90, ως κάτι "νέο" για τα ελληνικά δεδομένα που μέχρι πρόσφατα είχε μεγάλη πέραση ως lifestyle αλλά αποδυναμώθηκε κυρίως γιατί ο κόσμος κατάλαβε ότι δεν λειτουργεί - τουλάχιστον με τον τρόπο που το είχε εκλάβει. Ουσιαστικά θέμα εντροπίας είναι, αλλά σίγουρα δεν ευνοούν και οι εποχές που ζούμε...

     

    Αυτό που επίσης παρατηρώ στο διαδίκτυο είναι μια γενικότερη πτώση σε οτιδήποτε γραπτό. Αυτό ισχύει για κάθε θεματολογία, πόσο μάλλον για το occult πεδίο που δεν είναι και ιδιαίτερα "εύπεπτο" αναγνωστικά, ούτε μπορεί να δοθεί για λόγους συντομίας με εικόνες, που εκ των πραγμάτων έχουν μεγαλύτερη πέραση πλέον, ιδιαίτερα στα social media. Πιθανότατα αυτή η τάση αποτελεί προϊόν έλλειψης χρόνου ή/και έλλειψης ενδιαφέροντος. Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον τα άρθρα που φαίνεται να τραβάνε το ενδιαφέρον του κόσμου είναι αυτά που έχουν πομπώδεις τίτλους τύπου "Σοκ στο Πανελλήνιο:...", "Συγκλονισμένη όλη η κοινωνία με...", "Δείτε συγκλονιστικό ντοκουμέντο...", κλπ.

     

    Συνεπώς, κοινωνιολογικά και μόνο, μπορεί να εξηγηθεί με σχετική ασφάλεια. Φυσικά, όσοι ασχολούνταν σοβαρά μ' αυτόν τον τομέα, όπως και με κάθε τομέα, συνεχίζουν να ασχολούνται... απλά ο αριθμός τους είναι αρκετά πιο μικρός για να παρατηρηθεί εύκολα σε σχέση με αυτόν που "φαίνεται" (βλ. την προαναφερόμενη φούσκα).

     

    α να γεια σου συμπατριώτη μου!

     

     

    Μεγαλώνουμε. Αλλάζουμε. Αλλάζει η κοινωνία μας, η επικοινωνία μας, ο τρόπος που λαμβάνουμε ερεθίσματα από το περιβάλλον. Απομυθοποιούμε τον κόσμο γύρω μας. Στρέφουμε το ενδιαφέρον μας σε πρακτικά ζητήματα και ερωτήματα που γνωρίζουμε ότι μάλλον έχουν απάντηση.

     

    το οτι στρεφόμαστε σε πρακτικά ζητήματα δεν εχει να κάνει με απομυθοποίηση.. αλλά με ανάγκη επιβίωσης... Μεγαλώνουμε, αλλάζουμε, γινόμαστε σύζυγοι, γονείς και ανακαλύπτουμε άλλα πράγματα όπως η ΔΕΗ, το ΤΕΒΒΕ για μερικούς, το ΙΚΑ για άλλους, το ΕΝΦΙΑ και δεν κοινονικοποιούμαστε παρα μόνο εν ώρα εργασίας ή εν κινήσει μέσω  FB.. δεν νομίζω οτι κουβεντιάζουμε πλεον.. 

     

    Αυτό σκεφτόμουν σήμερα.. οτι τόοοτε.. καθόμασταν στο τραπέζι για φαγητό και κουβεντιάζαμε για διάφορα θέματα.. τώρα.. η μόνη κουβέντα που γίνεται ειναι οικονομική...  

     

    Πάψαμε να ονειρευόματε.. αρα και να αναζητάμε... και σαν συνέπεια χάθηκε η φαντασία.. (βλ έξυπνο κολάν, έξυπνο τιγάνι, έξυπνη σίτα κτλ)

     

     

    Η Νεφέλη έχει γράψει κάπου μέσα στο site οτι όταν ο μαθητής είναι έτοιμος να μάθει θα βρεί και τον δάσκαλο (ή κάτι τέτοιο...περίπου).

     

    @αυγή επειδή ξεμείνανε απο μαθητές "χαθήκαν" οι δάσκαλοι...  ^_^

     

     

    Δεν θεωρώ ότι τα ποσοστά των ανθρώπων που ασχολούνται με τον εσωτερισμό έχουν αλλάξει, απλά έχει περάσει η μόδα και οι τυχάρπαστοι.

     

    :witch:  :witch:  :witch:

     

    η προσωπική μου σημείωση στην ερώτηση σου αγαπητέ "Φοίνικα".... 2002: Ακούς κάτι, σου κάνει εντύπωση, το ψάχνεις, το συζητάς, ψάχνεις πιο βαθιά σε εγκυκλοπέδιες, βιβλία, μαγαζάκια, στέκια... μέχρι να βρεις απάντηση.. Εχει περάσει αρκετά μεγάλο διάστημα και εκεί κάνεις γνωριμίες, απαντάς σε απορίες άλλων.. κοινονικοποιήσε.. 

    2016: ακούς κάτι, σου κάνει εντύωση, το ψάχνεις στο google και βρίσκεις την απάντηση σε 10000000 σελίδες στο internet σε όσες γλώσσες θέλεις.. ανοίγεις νέα tab, κάνεις search τη λέξη, βρίσκεις την πρόταση μέσα σε 1 λεπτό, διαβάζει 45 θεωρίες της απορίας σου, φτιάχνεις ενα αποτέλεμσα και το κάνεις facebook post... για να πάρεις like... 

     

    Η ταχύτητα, η κατάθλιψη, ενδεχομένως και η "ντροπή" τύπου : εδώ ο κόσμος χάνεται και εγώ ψάχνω να βρώ "αρτεμισσία" ?

     

    Ζούμε στην εποχή του fb και του youtube.. που τα άρθρα του mystery και τα "σεντόνια" του artofwise και του esoterica εγιναν reality show, βαθιά tweets, 100k likes +share..

     

    το occult δεν εξαφανίζεται.. σταματάει να γίνεται mainstream ίσως.. αλλα δε σταματάει.. Υπάρχουν πολλά να μάθουμε και πολλά να πούμε... ας ελπίζουμε τουλάχιστον οτι θα φτάσουμε στο σημείο να ξανακουβεντιάζουμε ιντερνετικά τις απορίες και τια ανακαλύψεις μας!

     

    καλώς σας ξαναβρήκα!

  6. και σκέφτομαι τωρα εγω η θεωρητικια....

     

    και γιατι πρεπει να ειναι παρελθον παρον και μελλον...?

     

    Προσπαθησα να εννωσω το τριπτυχο Παρελθον-Παρον-Μελλον με το τριπτυχο Βουληση-Ειμαρμενη-Προνοια

     

    Ειμαρμένη ειναι σίγουρα κάτι που ανήκει στο μέλλον...δε νομίζω ότι χρειάζετε περαιτέρω Φιλολογική ερμηνεία

    Βούληση ειναι το Δικαίωμα της Επιλογής τον Πραξεών μας

    και Πρόνοια ειναι η Ηθική (αν κάνω κάπου λάθος. ..διορθώστε με)

     

    Συμφωνα με τον Αριστοτελη (τα μπερδευω και δεν κανει το ξερω!!) η Βούληση ειναι υπεύθυνη για την Υπερβολή ή την Ελλειψη σε κάθε μας πράξη...

    και η Πρόνοια ειναι η Χρυση Τομη ίσως την Ηθικής!!

     

    γιατι Λοιπόν το τρίγωνο αυτο να μην ερμηνεύετε ως εξής:

     

    Οι δυο κάθετες πλευρές είναι η Πρόνοια και η Βούληση και το σημειο που τις ενώνει είναι το ΠΑΡΟΝ

    και η Υποτίνουσα ειναι η Ειμαρμένη-ΜΕΛΛΟΝ

     

    στο ΠΑΡΟΝ ο ανθρωπος πρεπει να παρει κάποιες αποφάσισεις..... Έχει λοιπον γνώμωνα την ΠΡΟΝΟΙΑ-ΔΙΚΑΙΩΣΗΝΗ-ΗΘΙΚΗ (οπως θελετε πειτε το)

    και πραττει κατα το Βούλεσθαι

     

    Στην πράξη του αυτη όμως (οποια και αν είναι) κύριο λόγο έχει το παρελθόν.Υπάρχει δλδ μια στεθερα (χ) σε κάθε μας πράξη που είναι το παρελθόν μας και κατα αυτό πράτουμε κάποτε Ελλειπτικά (αρνητικά με την Ηθικη) άλλοτε Υπερβολικα (υπερ του δέωντος κατα την Ηθική)

  7. . Σήμερα που έχουμε τα αντιβιοτικά, το ΕΚΑΒ κτλ, όπως λέει και ο outis, αυτές οι ευχές είναι σχετικά άτοπες.

    δηλαδή εσυ πιστεύεις ότι θα σωθεί αυτους που έχει την ανάγκη του ΕΚΑΒ και μένει μόνιμα στο χωριό ΧΑΡΑ (ναι ναι..υπάρχει ΄τετοιο χωρίο κάπου στην Πίνδο?)

    Και επειδή μιλάμε για Λεχώνες.. και στο χωριό αυτό μένουν 30 παππουδες όλοι κ όλοι.. ας πάρουμε ενα νησι κοντινό στην Αθήνα μας..την Τζιά.. που οι γυναίκες μέχρι και πριν 20 χρόνια γέναγαν στα χωράφια..(γιατι μετά ποιος θα βοσκίσει τα ζωντανα..και ποιος θα σπείρει και ποιος θα θερίσει για να φαει το παιδι και η οικογένεια???)

     

    Έχουν να κάνουν με πεποιθήσεις περί μιαρότητος και αγνότητος που κατά βάση προέρχονται από άγνοια γύρω από τις βιολογικές διαδικασίες μιας γυναίκας. Πάνω σε αυτή την άγνοια στηρίχθηκαν πολλές θρησκείες, με τα γνωστά αποτελέσματα...

     

    το ότι ειναι ευάλωτη η λεχώνα σε ασθαίνειες ειναι...απο την ταλαιπορια της και μόνο...Δε θα μιλήσω για την ψυχολογία της.. (μεχρι και αυτοκτονιες έχουν σημειωθει)

     

    Στον Δυτικό κόσμο, που υποτίθεται ότι ανήκουμε, δεν νοείται άγνοια στον 21ο αιώνα. Επί του πρακτέου, όμως, υπάρχει άγνοια ακόμη και για βασικά θέματα (όπως η αντισύλληψη που συζητούσαμε πριν από κάποιους μήνες).

     

    Η περίπτωση που περιγράφει η Μέδουσα, θέλω να πιστεύω ότι είναι μεμονωμένη ή σπάνια. Αλήθεια Μέδουσα, από που κατάγεται αυτή η γυναίκα, πώς είναι στην υπόλοιπη ζωή της, εξίσου συντηρητική με όλα;

    Δέος... Υπάρχει κάτι το αρχετυπικό σ' αυτό, δεν βρίσκεις;

     

    Αν μη τι άλλο ειναι παρόδοση..και ειμαστε μια χωρά με πολλες παραδόσεις... και δεν ειναι απαραιτητο να εισαι απο χωρίο για να τα πιστεύεις αυτα...

     

    και μην ξεχνάτε.. Πάντα μετα απο μια καλή σοδειά ωποροκηπευτικών κλπ κλπ.. ο αγρότης σπέρνει το χωράφι με όσπρια για να ξεκουραστει... δεν έχει λοιπον ΔΙΚΑΙΩΜΑ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μια μάνα που έφερε στον κόσμο εναν άνθρωπο να ξεκουραστεί?? η Γυναικα κ η Γόνιμη γη ειναι ταυτόσημες ένοιες και έχουν τις ίδιες ανάγκες...

     

     

    Υπάρχει και ο άλλος παράγοντας. Οι μαμές, στο παρελθόν, κατείχαν κάποιες γνώσεις πρακτικής ιατρικής. Επειδή υπήρχε ο κίνδυνος αυτές καθαυτές οι γνώσεις να ξεχαστούν, έδωσαν μεταφυσική χροιά σε κάποια από τα πράγματα που πρέπει να γίνουν ώστε να εξασφαλίσουν πως οι μαμάδες (και οι μέλλουσες μαμές) δε θα τα ξεχάσουν. Ένα παράδειγμα είναι ο καυτηριασμός του ομφαλού.

     

    εμένα πάντως στο χωρίο μου κάνανε τον μισό πλακούντα πιλάφι για πάρει η λεχώνα δυνάμεις

    και τον άλλον μισό ή τον κάνανε φυλαχτά κλπ κλπ..ή τον καίγανε για ΜΗΝ τον πάρει η ΜΑΜΗ και κάνει μαγικά (είναι λένε πολυ δυνατό χαρτί στην πρακτική της μαγείας ο πλακουντας)

     

    Γιατί οι λεχώνες δεν κάνει να βγουν από το σπίτι τους για 40 μέρες?

    Ισχύει? :unsure:

    Κι αν βγουν?

     

    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να ΔΟΥΝ κόσμο ουτε αυτη ουτε το μωρό (εννοώ ξένους επισκέπτες, 3α πρόσωπα κλπ κλπ)

    1ον γιατι το παιδί κατα 90% θα κάνει ανάρωση απο τον ικτερο και

    2ον παλι κατα 90% η Λεχώνα θα έχει τόσο περίεργη ψυχολογία που δεν θα είναι για να δεχτεί επισκέψεις.. (Εδω μετακόμιση κάνεις και μέχρι να συνηθίσεις στο σπίτι και να καλέσεις πολύ κόσμο πρέπει να περάσουν 20 μέρες..σκεψου το μωρό..)

    Κ ειναι κ ο παράγωντας Υγεία (δεν ειναι κρίμα το παιδί 30 ημερών να το πλακώνεις στις αντιβιώσεις.???

     

    OK, η εξήγηση που άκουσα εγώ αφορούσε δαιμόνια τα οποία κάνουν βόλτες μέσα στη λεχώνα και πρέπει να περάσουν 40 μέρες για να φύγουν. Συγκριτικά με αυτή την ερμηνεία λοιπόν, προτιμώ τις δικές σας. :P

    Στα "¨χωριά ότι δεν μπορει να εξηγηθεί θεωρείτε ΜΑΓΙΚΟ. αρα η αρρώστια..ήταν καποτε Μάγια κακών ανθρώπων (την εποχή που είχαμε την Μαμή να λύνει κάθε τι αλλόκοτο) μετα έγινε Δαιμόνιο (ήταν η εποχή που πήραν οι Ιερεις τα σκίπτρα) και τελευταία λέγετε Ιός (αφους έχουμε γιατρους... :smilewink: )

  8. δηλαδή η Μέδουσσα είχε και ωραία μορφή??

     

    'η πρόκειτε για 2 διαφορετικά πλάσματα..? να σημειώσω ότι γοργόνες σαν την Μέδουσα στα αγγλικά (λατινικα whatever) λέγονται GORGONS και γοργόνες σαν την .... "αριελ" (ένα commercial name) λέγονται marmaids..

  9. Τι είναι τελικά οι Γοργόνες?

     

    ΔαίμΟνες? ή όμορφες θαλάσσιες υπάρξεις?

     

    Η Ελληνική Μυθολογία της θέλει να ειναι τρεις.. παιδια του Φόρκυ και της Κητούς.. η Ευριλάλη, η Σθενώ και η Μέδουσσα...

     

    Στην Μέση Ανατολη πάλι.. είναι το οι θεάρεστες υπάρξεις, μισες ψάρια, μισές άνθρωποι.. που μαγευουν ναυτικούς ..

     

    Μετά έρχεται η Θεσσαλονίκη.. αδελφή του Μ.Αλεξάνδρου "που θρηνούσε και φουρτούνιαζε τα πέλαγα".....

    η οποία έγινε γοργόνα (της Ανατολική Μυθολογίας) και κολυμπούσε στα νερα τους Αιγαίου... και ρωτούσε αν ζει ο Αδελφούλης της...

    όποτε τις έλεγαν οχι.. εκεινη γινόταν Γοργόνα (της Ελληνικής Μυθολογίας ) και τους κανόνιζε...

     

    Τελικά τι είναι οι γοργόνες?

    Υπήρχαν ποτέ?

    Είναι οι νεραϊδες της Θάλασσας?

     

    ΜΗΠΩς ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΝΑΜΕ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΣΕ ΑΛΛΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ? πχ...ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ ΚΛΠ ΚΛΠ...γιατι ψιλοασχετα νομίζω ότι το βαλα!!ευχαριστω!

  10. δεν ξέρω... εγώ τρώω ενα μεγαλοπρεπές ΗΤΤΡ 404 και φυσικά μένω στην απ'έξω. Έλα όμως που το βρήκα στο www.greek-movies.eu και παίζει απο εκεί...

     

    Μάλλον έχεις δίκιο τελικά... κάτι παίζει με τον router και firewall απο εδώ.

     

    Α και για ξένες ταινίες ακόμα και καινούριες , τσεκάρετε το

    http://www.watch-movies.net

    , για online streaming και πάλι σε μορφή .flv (flash movie player), μόνο που εδώ μιλάμε για ταινίες που προβάλλονται ΤΩΡΑ στο cinema.

     

    OXI ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ...

     

    Αν ανέχεστε μια σημαντική υποβάθμιση στην ποιότητα προβολής , δείτε όλες τις νέες ταινίες του cinema , δωρεάν και online.... τουλάχιστον μέχρι να το ανακαλύψουν.

    ε.. το greek-movies.eu ψιλοίδιο με το greek-movies.com ειναι ...

     

     

    καλα.. το τοπικ το καναμε.. :censored:

  11. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το όλο έργο... πιθανόν να ανέβει εν καιρώ.

     

    Το www.greek-movies.com έχει κατέβει λόγω πνευματικών δικαιωμάτων απο την BSA.

     

    καλε τι λες? και γς που μπαινω τοσο καιρο??? :018bleh:

     

    λειτουργει κανονικότατα...αλλα μην το πειτε σε αυτους που τα καρφώνουν και δεν εχουμε να βλέπουμε σηριαλ εμεις του εξωτερικού!! :blblbl:

  12. Τη λέξη "αγάπη" αν δεν την χρησιμοποιούσαμε με τις γνωστές έννοιες θα ταίριαζε να τη χρησιμοποιήσουμε για τη... "βαρύτητα"...

    Φαίνεται ότι "μεταφέρει" την 'εικόνα' της "έλξης", γενικά, ερωτικής και όχι μόνο.

     

    Η "βαρύτητα" αυτή δε θα πρέπει να έχει κάποια μέτρα κ κάποια σταθμά?

    Και ποιος τα ορίζει αυτα τα μέτρα? Η μίμημη? Η εμπειρία?

     

    και αν ειναι η Μίμηση.. άρα όλοι αγαπάμε με τα πρότυπα τις κοινωνίας? Δηλαδή και η αγάπη είναι μέρος του κατεστημένου?

    και αν είναι η Εμπειρία.. σημαίνει ότι ποτέ δε θα μαστε σίγουροι για τον ποιον αγαπάμε ή για το αν αγαπιώμαστε Απόλυτα? Δηλαδή ζούμε συνέχεια με τον φόβο της απόριψης, που κάθε άλλο παρα ευτυχία φέρνει?

  13. Μήπως ο "παράδεισος" είναι μία άλλη διάσταση? αν δε κάνω λάθος υπάρχουν 7 διαστάσεις? και λογικα ο παράδεισος θα είναι ανώτερη διάσταση όσον αφορά την ιεραρχία..

     

    Αυτό που λέμε 7ο Ουρανό.. και οι άγγλοι 7th Heaven....

     

    αν η 7η Διάσταση= 7ο Ουρανό= 7th Heaven τότε δε μπορούμε να πούμε ότι heaven εκτος απο Παράδεισος συμαίνει και Διάσταση???

     

    Μήπως λοιπόν Παράδεισος ειναι ο τόπος που ξεκουράζετε ή ζει η ψυχή, φεύγονατας απο την δικιά μας διάσταση??/

  14. η διαφορά Θεού και Ανθρώπου είναι η τελειότητα..

     

    Ο άνθρωπος δεν είναι ΤΕΛΕΙΟΣ. αν ήταν.. δε θα υπήρχε νόημα στη ζωή μας..

    Ούτε θα κηνυγάγαμε τη γνώση, ούτε θα ζητάγαμε πλούτη, ούτε θα βλέπαμε Μενεγάκη, ούτε θα ταξιδεύαμε στον κόσμο για να δούμε καλήτερα μέρη.

     

    Ο άνθρωπος εξελήσετε...

    Οι Εβραίοι έιπαν ότι κάποτε ο Άνθρωπος ήταν ίδιος-ίσος με τον Θεό... (Κατ'εικόνα και Καθ'ομοίωηση που λέμε), όμως το διαβολάκι έπεισε το Ευάκι να φάει το Μηλαράκι.. και απο τότε ο Άνθρωπος ψάχνει να γίνει όπως ήταν ο Αδαμ και η Έύα (αυτο ειναι το προπατορικό αμάρτημα!!)... Ψάχνει την Τελειώτητα...για να φτάσει στη Θέωση ....

     

    Αυτη η ιστοριούλα ειναι απλή.. αλλά εφαρμόζετε σε κάθε μυαλό .. απο 2 χρονών εως 102.. και δίνει κίνητρο στον άνθρωπο να κάνει κάτι παραπάνω κάθε μέρα

     

    Άλλοι λένε πως ο άνθρωπος είναι μια τέλεια μηχανή.

    Αν ήμασταν μια τέλεια μηχανή.. γιατι φτιάχνουμε άλλες μηχανες για να κάνουν την δουλειά μας??

     

    Μήπως είμαστε πονηρά - "κακά" όντα?
    φυσικά και είμαστε...αυτό το πάθαμε μετα το μήλο.. :smilewink:
    Κάποιος είχε πει ότι μόνο ένας πονηρός θεός θα έφτιαχνε πονηρά όντα σας και εμάς..
    η πονηριά ειναι χάρισμα... αρκεί να ξέρεις να την χρησιμοποιείς... :smilewink:
  15. Τα γενέθλιά σας την 29η του μήνα σας κάνουν να είσαστε ιδεαλιστές, επινοητικοί, δημιουργικοί με το πινελο στο χέρι συνέχεια ειμαι!, ανήσυχοι στην εργασία σας..τοσο ανήσυχοι.. που όποτε παω να κάτσω να κάνω εργασια.. ξανασηκώνομαι..... Ευαίσθητοι :crying: με αναλυτικές (τα post μου νομιζω ότι τα λενε όλα) και διαισθητικές ικανότητες εχω μύτη εγω!. Νευρικοί, ονειροπόλοι :whistling: , συνεργάσιμοι... για το τελευταιο δεν κόβω κ το κεφάλι μου!!

     

    πάντως.. για σκεφτήτε το ρε παιδιά.. αν υπάρχει τόση ενέργεια στο σύμπαν.. σίγουρα διωχετεύεται και στον άνθρωπο!

    Μπορει να μην πιστεύω το καθημερινό ωροσκόπειο (ε.. πάει πολυ) όμως.. τα χαρακτηριστηκά του κάθε ζωδίου τα θεωρώ πέρα για πέρα αληθινά... γιατι την ημέρα εκεινη που γενήθηκες....τόση ενέργεια χάριζε ο ήλιος, τόση η αφροδίτη, τόση η σελήνη κλπ κλπ κλπ

    Γιατί λοιπόν να μην ειναι το ίδιο κ με τις ημέρες?

     

    Καθόμαστε και λέμε για δυνάμεις που μπορούν αν άλλαξουν την συμπεριφορά μας.... εκθειάζουμε την Σελήνη για όσα μπορει να προσφέρει...τον ήλιο κλπ κλπ.. και δεν δεχόμαστε ότι η ΣΥΜΠΤΩΣΗ των Δυνάμεων αυτών την ημέρα της γέννησης μας... καθορίζει τη ζωή μας?

  16. αν εννοεις τους πωλητές....όσοι δίνουν στο εξωτερικό έχουν κ pay-pall (the most of them anyway...)

    αν εννοεις τους αγοραστες, δεν πιστεύω οτι δεν υπάρχει 1 σπίτι σήμερα που να μην έχει 1 πιστωτική ή χρεωστική κάρτα.... ;)

     

    εγω ειμαι υπερ των αγορων μέσω διαδικτύου κ μεχρι στιγμής δεν εχω βγει ζημιωμένη ούτε απο το ebay oυτε απο το ΑΜΑΖΟΝ.. καλε εδω μέχρι και ελληνικά βιβλιοπωλέια στέλνουν στο εξωτερικό πράγματα.. για να μην πω για συνδρομές περιοδικών...ΔΙΑΔΙΚΤΥΩΘΗΤΕ (αυτο δεν γραφετε ετσι..αλλα δεν θα ασχοληθω πολυ...γιατι βαριεμαι)........

  17. τι ειπαμε οτι σημαινει Αμαρτια? αστοχια εεε? (μια απο τις ερμηνειες της)

     

    και δεν ειναι μόνο χριστιανική δήλωση οτι αυτες οι 7 συνηθειες ειναι αμαρτήματα,.....εεε?

     

    χμ.... μηπως λοιπον οι πρόγονοι μας ελεγαν πως κάνοντας συνηθεια ενα 'η και περισσότερα απο τα 7 αυτα "αμαρτηματα" πάβεις να στοχεύεις...χάνεις τον στόχο σου, αρα τη ζωή σου...άρα χάνεις το νόημα της ζωής....

     

    που ειναι πάνω απο το Φαγητο, πέρα απο το....;)

    ξεπερναει την ζήλεια, τα φράγκα, ειναι περαν κάθε ψωνίστικου attitude και φυσικά δεν έχει να κάνει με Τεμπέλιδες...

     

    Γιαυτο και κάθε κοινονικό σύνολο θεωρεί Ευλογία τις Δωρεες, την ταπεινότητα, την εργατικοτητα, την νηστεία...κλπ κλπ....

     

    Μηπως τελικά όλα αυτά έχουν να κάνουν με την υπόδειξη του νοήματος της Ζωής?

  18. Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη, (τεχνη)

     

    να εύχεσαι να΄ναι μακρύς ο δρόμος,

    γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις. (θελει διαβασμα, ψαξιμο, τρεξιμο)

    Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, (τυπισσες Like M.M.στην προκειμενη περιπτωση)

    τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι,

     

    τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δεν θα βρεις,

    αν μέν΄ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή (πρεπει να τοχει η κουτρα σου νακατεβαζει ψυρρες.. το πε κ ο Τραγου Κερατο)

    συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.

    Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας,

    τον άγριο Ποσειδώνα δεν θα συναντήσεις,

     

    αν δεν τους κουβανείς μες στην ψυχή σου,

    αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου.

     

    (ΚΑΒΑΦΗΣ)

     

    και γω ρωταω το εξης.. αν δεν υπηρχαν Κυκλωπες και Ποσειδωνες... θα γινοταν Οδύσσεια? Οχι..

    Όλα αυτα τα πρόσωπα που υπαρχουν κατα καιρους σε "Ασχετους" τόπους και χώρους , αλλα γεύονται τη δόξα (αδικως ίσως) υπαρχουν για να αφυπνίσουν τους Ηθικά καθαρούς (στην προκειμενη περίπτωση της τεχνης) και ίσως καμια φορά, για να ξεχωρίσουν οι σπόροι απο τα άχυρα ...

    Μην ξεχνάτε όμως.. πως η συγκεκριμενη γυναίκα έφερε στην Τεχνη και άτομα.. και δεν λέω τους ακόλουθούς της.. αλλα όσους ξεπέρασαν το στάδιο της Ντεστε και του Εσθιρ (μεταξυ μας στην Αιγυπτο εχουν 16 ευρω τα 100ml λαδιου)... και συνέχισαν παρακάτω... κατάλαβαν την αξία της Φύσης και την έκαναν μητερα τους.. ισως αν δεν υπήρχε η Μ.Μ. να μην έβρισκαν ποτε τον δρομο....

    Δεν την υποστηρίζω..απλα για οτι συμβαίνει υπάρχει ενας σκοπος....Θετικός σκοπός....

     

     

    να σται παντα καλα!!! ^_^

  19. Καλε τι ωραια!!!!!!!! θα μιλησουμε για τους S1NGLES...MONO που εγω θα καθυστερω να λαμβανω μερος στις κουβεντες..καθωτι το βλεπω 2-3 μερες αφου παιχτει.. (ειμαι εξωτερικο)

     

    αχ τι ωραια!!!!!!! θα μιλαμε για τους s1ngles ....!!!

  20. Άμα σας ενδιαφέρει μπορώ να ανεβάσω κάποια κομμάτια για το πως βλέπουν και έβλεπαν θάνατο οι λαοί τις Ευρώπης και για τα νεκρώσιμα τελετουργικά που σχετίζονται με τον χορό.

     

    αχ! εχω κάνει εγω εργασίες και εργασιες για το πως έθαβαν οι άγγλοι!! θα είναι ενδιαφερον πάντως αμα μαζέψεις πληροφοίες για τα Ευρωπαίκα τελετουργικά κ ανθρωπολογικές προσεγγίσεις (πως τα λέω έτσι!).

     

    Για όλες τις υπόλοιπες περιπτώσεις ξαφνικού θανάτου (πχ ατύχημα, δολοφονία, ξαφνική καρδιακή συγκοπή κλπ) δεν θεωρώ οτι τίθεται θέμα λύτρωσης, ούτε για τον αποθανόντα, ούτε για τους συγγενείς. Διότι τότε, κανείς δεν είναι προετοιμασμένος για το μοιραίο, και το σοκ είναι πολύ μεγαλύτερο.

     

    Όταν έχασα ένα φίλο μου πριν μια 5ετία, και ήταν 19 χρονών...με πόνεσε πολύ.. πάαρα πολυ όμως..

    έκει το φιλοσόφησα.. και το έριξα στον παραλογισμό που ίσως και να ισχύει. (Γιατι όχι)

    Αν ισχύει το Αρμαγεδών της Αποκάλυψης, και αν ο συμβολισμός του αφορά κάθε θρησκεία..

    αν δηλαδή θα γίνει κάποια μάχη κακου-καλού... και αυτη η μάχηθα είναι πέρα απο το φυσικό μας σώμα.. τότε ίσως. αυτό που εγώ αποκαλώ Θεό.. θέλει "στρατιώτες"... ίσως τελικά αυτό που μας έλεγε η γιαγιά μας , ότι κάθε παιδί που πεθαίνει γίνετε αγγελάκι.. μπορεί κ να ισχύει..

    Όταν το σκέφτομαι αυτό πονάω λιγότερο για όσους έφυγαν νωρίς....

     

    Ο θρήνος είναι το εγωιστικό κομμάτι του θανάτου..κλαίμε γιατι ΕΜΕΙΣ χάνουμε κάτι...όχι γιατι ο αποθανών δε θα ξαναδεί ήλιο, ή δε θα ξαναπιεί κρασί στο ταβερνάκι...κ.ο.κ

    Κλαίμε γιατι εμείς δε θαχουμε την παρέα του..'και καποιες φορές κλαίμε για το άδικο της κατάστασης. (αλλα σπάνια)...

     

    πάντα ψάχναμε να βρούμε το μετά.. και όσοι το είδαν κ γύρισαν.. δε το εξομοληγήθηκαν ποτέ... μπορεί να είναι το ασπρο φώς, μπορεί και όχι..

     

    Περίεργη η φύση του ανθρώπου, και τα ανεξηγητα παλεύει να εξηγήσει.. και αν πηγαίνουμε κάπου αλλού ως ψυχές.. γιατί εξελίσουμε τον κόσμο? γιατί εκγυμνάζουμε το σώμα μας να συμμετέχει σε ματαφυσικά ταξίδια? γιατι ο Λιαντίνης 'ηθελε να ταξιδέψει ψυχή και σώμα στο άλλο επιπεδο?

    γιατι θέλησε να Νικήσει τον Θάνατο?

×
×
  • Create New...