Jump to content

Yngve

Νέα Μέλη
  • Posts

    40
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Yngve

  1. Εμένα το ψευδώνυμό μου είναι Σουηδικό όνομα (και μάλιστα πολύ κοινό όπως Γιάννης ή Γιώργος στην Ελλάδα). Είναι το όνομα του πρώην τραγουδιστή του Νορβηγικού black metal συγκροτήματος Mayhem, του Dead (το αληθινό όνομά του ήταν Pelle Yngve Ohlin). Γράφω ήταν και όχι είναι γιατι ο Dead τον Απρίλιο του 1991 αυτοκτόνησε δικαιώνοντας έτσι την φράση "he lived by his name"...
  2. South wil rise!!!!!

  3. Να πω κι εγώ την άποψή μου για κάτι που έχω διαβάσει αλλά δυστυχώς δεν θυμάμαι που. Έλεγε λοιπόν ότι οι κατάρες πιάνουν σχεδόν πάντα όταν υπάρχει κακοκαιρία (καταιγίδες, δυνατές βροχές, τυφώνες κλπ) για το λόγο ότι υπάρχει πολύ και μεγάλη συσσωρευμένη ενέργεια. Αυτή η ενέργεια λοιπόν, συμβάλλει στο να "ενεργοποιηθεί" η εκάστοτε κατάρα σχεδόν άμεσα! Συγκεκριμένα είχε κι ένα παράδειγμα. Ήταν 2 γειτόνισσες, από τις οποίες η μία είχε ένα μικρό γιο και η άλλη ήταν άτεκνη και ανύπαντρη. Ο γιος λοιπόν της μίας ήταν λίγο άτακτος και συνέχεια έκανε διάφορες ζημιές. Κάποια στιγμή η άτεκνη, αποφασίζει καθαρά από ζήλια να "δώσει" τον μικρό στην μάνα του, η οποία όμως ήξερε για τις σκανταλιές, απλά λόγω τεράστιας αδυναμίας προς το παιδί δεν έλεγε τίποτα. Πάει λοιπόν στην μητέρα του παιδιού και της λέει ότι έκανε πολλές αταξίες και ότι πρέπει να τον τιμωρήσει και να τον δείρει κλπ κλπ. Εδώ παραθέτει μια περιγραφή του καιρού ο οποίος ήταν στο παρά κάτι για τυφώνα. Η μάνα λοιπόν ακούγοντας την ζηλιάρα γειτόνισσα, της απαντάει με τα εξής λόγια: "Τι λες βρε άσπλαχνη; να τιμωρήσω και να χτυπήσω το παιδί μου που να σου χυθούν τα μάτια που τόλμησες και το κοίταξες!"... Σε λίγα δευτερόλεπτα ακούστηκαν κραυγές και η γειτόνισσα τυφλώθηκε αφού από τα μάτια της άρχισαν να τρέχουν αίμα και οι βολβοί της εξαφανίστηκαν από τις κόγχες τους. Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια ή όχι πάντως είναι ένα καλό παράδειγμα για την ενέργεια που μπορεί να βοηθήσει μια κατάρα να εξελιχθεί.
  4. Οπότε εσένα η άποψή σου είναι ότι αφού σαν παιδί έμεινε εκεί να ασχοληθεί με την τέχνη του πατέρα του, απλά δεν το θεώρησαν σημαντικό να ασχοληθούν μαζί του παρόλο που όταν γράφτηκαν τα κείμενα ίσως να ήταν και μετά από όλα όσα έγιναν που ήταν πλέον πασίγνωστος. Απλά προσπέρασαν την παιδική του ηλικία.
  5. Τα οποία λόγια όμως πολλοί τα άκουσαν και ελάχιστοι τα κατανόησαν όπως έπρεπε. Δεν λέω ότι εγώ τα έχω καταλάβει αλλά τουλάχιστον το ψάχνω όσο μπορώ. Τότε ότι δεν καταλάβαιναν και ότι ήταν εκτός της "διδασκαλίας" τους με τη μια γινόταν αίρεση και ήταν καταδικαστέο.
  6. ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!! Οκ αυτή τη φορά είχε μόνο μια λέξη...Έχει αρχίσει να βελτιώνεται νομίζω πάντως!
  7. Οπότε καταλήγουμε όλοι στο συμπέρασμα ότι τελικά ήταν μύστης...εγώ αυτό καταλαβαίνω τουλάχιστον!!!! Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας! Φυσικά περιμένω και συμπληρωματικά σχόλια από όποιον θέλει να συνεισφέρει!!!!!
  8. Κατάλαβες λάθος!!! Δεν εννοούσα αυτό. Ήθελα να πω ότι ο Ιησούς από μόνος του ήθελε να κάνει κάποια πράγματα και ο κλήρος αυτό το είδε και τον άφησε "ελεύθερο" να διδάξει. Απλά κάποια στιγμή ίσως είδαν ότι το πήγαινε αλλού και δεν ήθελαν κάτι τέτοιο οπότε μετά ξέρουμε τι έγινε. Αυτό εννοείται! Και ας λάβουμε υπόψιν την γνωστή μας επιφήτηση (το σκότωσα λίγο) του Αγίου Πνεύματος στην οποία πιστεύω ότι πλέον ο Ιησούς άφησε τα ηνία αποκλειστικά στους μαθητές του. Τους πέρασε τη Γνώση και απέκτησαν level και xp για να το πω λίγι πιο αστεία. Εκεί ανέβηκαν επίπεδο όλοι τους και νομίζω ότι μετά μπορούσαν να κάνουν και οι ίδιοι τα λεγόμενα θαύματα κάτι που έκαναν απ'όσο ξέρω! Δηλαδή η ουσιαστική προδοσία έγινε μετά θάνατον? Αυτό έχει πολλές εκδοχές και νομίζω ότι δεν φτάνει εδώ ο χώρος να το αναλύσουμε!
  9. Εγώ καταρχήν πιστεύω ότι ταξίδεψε. Εννοείται πως η Ιερουσαλήμ ήταν κέντρο και πέρασμα αλλα αν είχε μείνει εκεί για πιο λόγο εξαφανίστηκε απο τις γραφές? Μήπως επειδή απλά ασχολήθηκε με την ξυλουργική δεν το θεώρησαν σημαντικό ώστε να το καταγράψουν? Δεν ξέρω ειλικρινά...Πάντως η διδασκαλία του είναι διφορούμενη εννοώντας ότι θέλει πραγματικά πολύ ψάξιμο μέχρι να κατασταλάξει κάποιος σε κάποια άποψη. Και ας μην ξεχνάμε ότι τα πιο πολλά χειρόγραφα τότε πλέον θεωρούνται απόκρυφα! Αυτό είναι κάτι που οι πιο πολλοί το αγνοούν είτε καταλάθος είτε επειδή δεν θέλουν να επεκταθούν ο καθένας για τους δικούς του λόγους βέβαια! Όπως είπε και πιο πριν ο Dimulator, τα λόγια του Ιησού πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε με την σοβαρότητα που τους αρμόζει και όχι να τα βλέπουμε σαν απλη διδασκαλία ή προσυλιτισμό όπως θα μπορούσαν κάποιοι να τα χαρακτηρίσουν.
  10. Dimulator αν καταλαβαίνω καλά τα λεγόμενα σου, λες ότι στην ουσία εμπιστεύτηκαν τον Ιησού αλλά για κάποιο λόγο αποφάσισαν να τον "κάψουν"...Επίσης λες ότι ο ίδιος ο Ιησούς ήθελε να κάνει κάτι καλό αλλά δυστυχώς δεν υπολόγισε την ματαιοδοξία και την ρουφιανιά αν μπορώ να το θέσω έτσι των συνανθρώπων του οι οποίοι τον έριξαν στα Τάρταρα! Πιστεύεις ότι τη Γνώση που είχε θα μπορούσε να την μετατρέψει σε κάτι καλό για την τότε ανθρωπότητα και γιατί όχι για το μέλλον (είτε μακρινό είτε όχι)? Πιστεύεις ότι αφού συμφωνήσαμε και οι 2 ότι ήταν μύστης δεν είχε το μυαλό να ξέρει ότι θα τον προδώσουν? Είναι λίγο περίεργο το θέμα νομίζω!!!
  11. Dimulator πιστεύεις ότι η εκκλησία θα ήταν τόσο ανοιχτή ακόμα και με τον υποτιθέμενο υιο του Θεού, ώστε να δεχτεί αυτές τις δυνάμεις που τυχόν θα είχε και να τον παρουσιάσει σαν Θεάνθρωπο? Εγώ πιστεύω ότι αν είχε όντως τη Γνώση, θα τον έκαιγαν ζωντανό και ξέρεις ότι δεν είχαν πρόβλημα για κάτι τέτοιο. Εκτός αν μπορούμε να συνδιάσουμε την σταύρωση, σαν τιμωρία στην αίρεση που προσπαθούσε να περάσει στον κόσμο σύμφωνα με τον κλήρο πάντα. Ας υποθέσουμε οτι η Γνώση είχε "κλειδωθεί" πάλι κατά τη διάρκεια των διωγμών των Εθνικών. Δεν νομίζω ότι θα το δεχόντουσαν έτσι απλά, εκτός αν πραγματικά νόμιζαν ότι είχαν ένα καλό χαρτί στα χέρια τους και απλά δεν τους βγήκε τελικά. Επίσης να συμπληρώσω, ότι εγώ πιστεύω ότι ήταν όντως μύστης απλά σύμφωνα με αυτά που λες, οι Γνώση και η δύναμη που είχε ήταν αίρεση! Είναι λίγο αντικρουόμενα το ένα με το άλλο!
  12. Εύγε!!!! Πραγματικά πολύ καλό!!!!!
  13. Μια ερώτηση/θεωρία η οποία μου "βασανίζει" το μυαλό αρκετό καιρό είναι αυτή η μυστηριώδης εξαφάνιση του Ιησού για μια χρονική περίοδο 18 ετών πριν εμφανιστεί με το γνωστό μας γαιδουράκι στην Ιερουσαλήμ. Απ'ότι έχω διαβάσει σε διάφορα περιοδικά λένε ότι έκανε κάποια ταξίδια στην Αίγυπτο, στην Ελλάδα, στην Κίνα, στο Θιβέτ και σε διάφορα μέρη στα οποία φυσικά διδάχθηκε κάποια πράγματα είτε μαγικά είτε σε σχέση με απόκρυφα είτε οτιδήποτε. Η ερώτησή μου είναι όμως...Όταν μπήκε στην Ιερουσαλήμ ήταν ήδη μύστης? Είχε φτάσει σε κάποιο υψηλό αξίωμα το οποίο του επέτρεψε να κάνει και τα γνωστά μας θαύματα? Και επιπλέον ο Ιωάννης ο Πρόδρομος ο οποίος λέγεται ότι ήταν Μέγας Μάγιστρος και τον λάτρευαν μέχρι και οι Ναίτες τι ρόλο έπαιξε στην μετέπειτα εκπαίδευση του Ιησού? Ας μη γελιόμαστε...το να θεραπεύσει κάποιος τυφλό και παράλυτο δεν ήταν κι ότι πιο εύκολο. Περιμένω τις απαντήσεις και τις απόψεις σας! Πραγματικά είναι ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα για μένα αλλά δεν ξέρω αν θα μου λυθούν ποτέ αυτές οι απορίες...
  14. Απ'όσο ξέρω δεν έχουμε και μεγάλη διαφορά ηλικίας (χεχε) απλά εγώ με αυτό το θέμα πάντα ήμουν λιγο...φανατικός...δεν είναι θέμα εκδίκησης. Είναι πιο πολύ το να νιώσει ο ένοχος τον πόνο που προκάλεσε σε κάποιον που πραγματικά δεν του έφταιγε. Ας μην ξεχνάμε όμως ότι η θανατική ποινή πάντα ήταν κάπως εκδικητική από τη μεριά της οικογένειας και δεν ξέρω πως θα αντιδρούσα αν γινόταν σε μένα (μάλλον θα τον σκότωνα) προτιμώ να μην επιμέινω. Ξέρω ότι φάσκω και αντιφάσκω τώρα αλλά πραγματικά είναι πολύ λεπτό το θέμα και όσοι είμαστε έξω απο τον χορό (ελπίζω να μην μπούμε ποτέ) μπορολυμε μόνο υποθέσεις να κάνουμε...
  15. Εγώ θα δηλώσω υπέρ της θανατικής ποινής αλλα με προυποθέσεις όπως πολλοί απο εσάς είπατε. Για παράδειγμα δεν μπορώ να μην καταδικάσω σε θάνατο αυτούς που σκοτώνουν μικρά ζωάκια και δεν αναφέρομαι στους κυνηγούς που μπορεί να σκοτώσουν μερικούς λαγούς. Αναφέρομαι σε κάποια δίποδα ζώα (ζητώ συγνώμη από τα ζώα) που γουστάρουν να βασανίζουν και μετά να σκοτώνουν με διάφορους γλαφυρούς τρόπους, σκυλάκια, γατάκια και άλλα τρισχαριτωμένα κατοικίδια και όχι μόνο. Πριν μερικές μέρες μάλιστα είχε εμφανιστεί στο αγαπητό μας Facebook εάν συμβάν στο οποίο μια κοπελιά έπαιρνε σκυλιά, τα βασάνιζε και μετά απλά τους έβγαζε τα εντόσθια καταγράφοντάς τα όλα σε κάμερες και βγάζοντας φωτογραφίες. Αυτην εγώ θα την άφηνα να πεθάνει απο αιμορραγία και μετά αφού θα πέθαινε θα την άφηνα να την φάνε τα σκυλιά!!! Κάτι άλλο που δεν μπορώ να συγχωρήσω είναι η παιδεραστία. Εννοείται πως τα παιδιά είναι κάτι ιερό αλλά θέλω να σταθώ συγκεκριμένα στην κακοποίηση παιδιών με ειδικές ανάγκες! Πριν απο μισή ώρα περίπου είδα πάλι στο Facebook πως ένας ηλικιωμένος δικάστηκε μετά απο ασέλγεια σε ένα άρρωστο παιδάκι. Χαίρομαι πάρα πολύ που οι κρατούμενοι σε όλο τον κόσμο έχουν δικό τους τρόπο να κανονίζουν τους πεδαιραστές, αν και θα προτιμούσα να τον εκτελούσαν και όχι να τον τρώγανε στη στενή έτσι ώστε η οικογένεια του παιδιού να έχει την ΧΑΡΑ να κατεβάσει τον διακόπτη αφού πρώτα οι 2 γονείς το διασκεδάσουν λίγο μαζί του! Αυτές είναι οι 2 πιο φρικιαστικές περιπτώσεις που μπορω να σκεφτώ και φυσικά μόνο για αυτούς τους 2 λόγους θα επανέφερα την ηλεκτρική καρέκλα αλλα χωρίς σφουγγαράκι στο κεφάλι!
  16. Έχω την απορία σχετικά με το σύμβολο το οποίο χρησιμοποιώ ως avatar. Προέρχεται απο τους Dissection (για όσους δεν ασχολούνται είναι μια Σουηδική black metal μπάντα) και αυτό ήταν το σύμβολό της μπάντας. Ξέρω οτι κάτι σημαίνει αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει? Αν βοηθάει, ο κιθαρίστας/τραγουδιστής της μπάντας (και αρχηγος επίσης) ήταν ένα απο τα πιο παλιά μέλη της MLO (Misanthropic Luciferian Order) οι οποίοι έχουν σαν βάση τους την κυριαρχία του Χάους με την αποκρυφηστική έννοια. Δεν ασχολούμαι με την MLO και δεν σκοπεύω να το κάνω. Απλά το αναφέρω μήπως βοηθήσει κάποιον στην αναγνώριση του συμβόλου. Ευχαριστώ πάρα πολύ για όποια βοήθεια λάβω!!!!!
  17. Geia sas! Geia sas!!!!! Kalws sas vrhka!!!! To video me to Καληnoche apla SPERNEI!!!!!

  18. Καλώς σε βρήκα Morrigan και σ'ευχαριστώ για την πρόσκληση για το forum. :)

×
×
  • Create New...