Jump to content

illusion

Νέα Μέλη
  • Posts

    133
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by illusion

  1. Εμένα μου κάνει εντύπωση η γενικότερη κίνηση που παρατηρείται τελευταία στο συγκεκριμένο θέμα. Μία τα Σύνορα της Αγάπης (βλ. Νάζλι-Νίκος...), μετά μια άλλη παρεμφερής πατάτα, τώρα το Survivor. Αν όλα αυτά αποτελούν μία προσπάθεια σχετικής συμφιλίωσης των δύο λάων, τότε ειδικά το τελευταίο νομίζω ότι θα αποφέρει μάλλον τα αντίθετα αποτελέσματα. Πάνω σ' αυτά που λέει ο/η Outis, με της οποίας την άποψη συμφωνώ, έχω να πω ότι πάμε απ' το κακό στο χειρότερο (ως λαός, ως ανθρωπότητα), αν δίνουμε τηλεθέαση σε τέτοιου είδους κτηνώδη πειράματα, όπως είναι και το Fear Factory, αλλά αυτό μάλλον είναι ένα άλλο topic.
  2. Εδώ, αγαπητή Morgainne, μάλλον έχεις λάθος. Ο ναρκισσισμός προϋποθέτει και μεγάλες δόσεις ανασφάλειας, και έχει έναν κάπως παθολογικό χαρακτήρα. Άλλο η αυτο-εκτίμηση ή ο αυτο-θαυμασμός, ή το να είσαι φαντασμένος κτλ. Ο ναρκισσισμός από μόνος του είναι σύμπλεγμα.
  3. Παιδιά, κι εγώ τώρα τελευταία απαλλάχτηκα από τον IE και κατέβασα τον Opera και... βρήκα την υγειά μου! Δεν ξέρω αν ο Firefox είναι καλύτερος, αλλά πάντως ο IE είναι κλάσεις κατώτερος! Προτείνω κι εγώ σε όσους χρησιμοποιούν IE να δοκιμάσουν κάτι από τα παραπάνω, δε θα χάσουν. (Δε θεωρείται ότι κάνουμε διαφήμιση, έτσι δεν είναι;)
  4. Αν λέμε για το "Οχτώ" της Katherine Neville (που μάλλον γι' αυτό λέμε), το έχω διαβάσει. Είναι απλά ένα ωραίο μυθιστόρημα, χωρίς ιδιαίτερες αναφορές σε αποκρυφισμό. Πάρε και την παρουσίαση του οπισθοφύλλου για να είσαι καλλυμένος: Ένα μυστήριο με ιστορία που υπερβαίνει τη χιλιετία. Ένας γρίφος που κέντρισε τα πιο λαμπρά πνεύματα που γνώρισε η ανθρωπότητα. Μια αρχαία φόρμουλα που χαρίζει τόσο μεγάλη δύναμη, ώστε έχει κυριεύσει την ψυχή όλων όσοι άκουσαν γι? αυτή. Ένα μυθικό σκάκι λαξευμένο εξ ολοκλήρου σε ασήμι και χρυσό, στολισμένο με ρουμπίνια, ζαφείρια και σμαράγδια που προσφέρθηκε από οχτώ Μαυριτανούς στον αυτοκράτορα Καρλομάγνο: το θρυλικό Σκάκι του Μονγκλάν. Λέγεται ότι πήρε το όνομά του από τον άρχοντα της περιοχής του Μονγκλάν, στον οποίο δώρισε ο Καρλομάγνος το σκάκι. Εκείνος ανέθεσε τη φύλαξη του πολύτιμου θησαυρού στις μοναχές του Μονγκλάν. Η νεαρή ηρωίδα, ειδική στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, θα εμπλακεί στην αναζήτηση του σκακιού, συμμετέχοντας έτσι στο μεγαλύτερο κυνήγι θησαυρού όλων των εποχών. Το Οχτώ είναι ένα εξαιρετικά άρτιο μυθιστόρημα, τόσο λεπτοδουλεμένο όσο και τα περίτεχνα διακοσμημένα κομμάτια του σκακιού, γεμάτο γρίφους, αντιθέσεις και περιπέτεια. Πρόκειται αναμφίβολα για ένα από τα πιο συναρπαστικά, ατμοσφαιρικά και πρωτότυπα μυθιστορήματα που γράφτηκαν τα τελευταία χρόνια.
  5. Να μια ερώτηση ακόμα πιο δύσκολη και ταυτόχρονα ακόμα πιο θεμελιώδης. Γιατί την προσπεράσαμε έτσι;
  6. Καλά johnny έγραψες πάλι! Και πολύ παραλληλισμός!
  7. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτές οι έννοιες είναι σαφέστατα υποκειμενικές, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν από καταβολής κόσμου, όπως για παράδειγμα το χρώμα του ουρανού (άσχετο...). Παρ' όλα αυτά έχουν τεθεί και τίθονται κάποιες σταθερές, τις οποίες βέβαια δεν είναι καθόλου αφύσικο να αμφισβητούμε.
  8. Δε νομίζω ότι είναι απαραίτητο, αλλά αν δε τα θυμάσαι, τότε δε σου προφήτεψαν και τίποτα, άρα στην ουσία δεν είναι προφητικά. Βλακεία, ε; :headb: Εντάξει ρε παιδιά, μη βαράτε...
  9. Προσωπικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι η πιο λογική εξήγηση είναι απλά μια δυσλειτουργία του εγκεφάλου. Απλά κάποιες φορές ακόμα και η λογική κάνει λάθος και, δεδομένων των περιπτώσεων, η εξήγηση αυτή απλά δεν επαρκεί.
  10. Θέλετε να ακούσετε και μία βλακώδη θεωρία που είχα σκεφτεί μικρός: Ας υποθέσουμε ότι όταν γεννιόμαστε δε γεννιόμαστε μόνο μία φορά, αλλά περισσότερες σε παράλληλα σύμπαντα. Έχουμε για παράδειγμα 3 παράλληλα σύμπαντα. Ας υποθέσουμε ότι γεννήθηκα και στα τρία. Αυτή τη στιγμή είμαι στο πρώτο. Οι άλλοι δύο illusion φυσικά δεν μπορώ να ξέρω τι κάνουν, αλλά γεννήθηκαν με τις ίδιες έμφυτες ιδιότητες με μένα. Αυτή τη στιγμή έχουν την ίδια ηλικία με μένα. Ωστόσο, μπορεί να μην έχουν ασχοληθεί με τα ίδια πράγματα με μένα. Για παράδειγμα, σε κάποια ηλικία έτυχε να καθίσω σ' ένα πιάνο, και από τότε ασχολούμαι συνέχεια με το πιάνο. Οι άλλοι 2 illusion έχουν την έμφυτη προδιάθεση στη μουσική, αλλά πιθανόν να μην έχουν κάτσει ποτέ στη ζωή τους σε πιάνο. Anyway, μακρηγορώ. Θέλω να καταστήσω σαφές ότι η διαφορά μεταξύ των συμπάντων έγκειται μόνο στον illusion. Δηλαδή γεννήθηκαν και οι 3 την ίδια ώρα στο ίδιο μέρος, και οι άλλες δύο διαστάσεις δε διαφέρουν σε τίποτα από αυτή. Στο θέμα μας τώρα: Ο illusion 2 (σύμπαν 2) στα 15 του χρόνια πάει για καφέ σε μια συγκεκριμένη καφετέρια. Ο illusion 1 (εγώ δηλαδή, σύμπαν 1) πάει π.χ. στα 17 του στην ίδια καφετέρια. Εκείνη τη στιγμή και για ανεξήγητο λόγο γίνεται μία διαρροή, μία σύγκρουση μεταξύ των δύο συμπάντων, και στο μυαλό του illusion 1 έρχεται η ανάμνηση του illusion 2. Και έχουμε το deja vu... Φυσικά η παραπάνω θεωρία εκτός από ηλίθια είναι και ασταθής: εγώ ο ίδιος δεν μπορώ να προσδιορίσω τα σύμπαντα και τι σχέση έχουν μεταξύ τους. Η ιδέα μου ήρθε όταν μικρός είχα ακούσει για μια θεωρία παράλληλων συμπάντων, την οποία ακόμα δεν εδέησα να βρω και να διαβάσω. Αλλά νομίζω ότι μου ήρθε μια ιδέα: Τα παράλληλα σύμπαντα (αυτά που αναφέρω εδώ, όχι αυτά της γνωστής θεωρίας) δεν διαφέρουν ούτε στο χώρο ούτε στο ΧΡΟΝΟ. Πρόκεται απλά για διαφορετικές εκδοχές της πραγματικότητας, που απλά με κάποιον τρόπο συμβαίνουν παράλληλα. Ελπίζω να μη σας μπέρδεψα και, κυρίως, να μη σας έσπασα τα νεύρα. :angel: (ξέρει κανείς τίποτα για τη γνωστή θεωρία; Τραγοκέρατε; Johnny; Σείριε;)
  11. ...γιατί δε πάω να δουλέψω να αγοράσω αυτοκίνητο... Οι επιθυμίες μας αλλάζουν με τον καιρό έτσι κι αλλιώς.. όταν βρω λεφτά να πάρω ντουντου θα επιθυμώ μια τσόπερ πχ 12404[/snapback] Η συσκεκριμένη επιθυμία δεν είναι κάτι που περνάει με τον καιρό, πρόκειται για ένα πάθος, μια αγάπη από αυτές που σπάνια φθείρονται. Δε νομίζω ότι μπορείς να το ταυτίσεις απόλυτα με το αυτοκίνητο, γιατί το αυτοκίνητο είναι κάτι το έμμεσο, το χρησιμοποιείς για να μεταφέρεσαι, δεν ικανοποιείς κάποια εσώτερη ανάγκη.
  12. Έχουμε και λέμε: 1) ένα πιάνο Young Chang με ουρά 2) την ιδιότητα να πετάω (άαααχχχχ....) 3) 4 ακόμα μέλη για να φτιάξω το συγκρότημα που χρόνια ονειρεύομαι. Δε ζητάω απίθανα πράγματα, γιατί απλά πιστεύω ότι κάποια πράγματα πρέπει να τα αποκτάμε με την αξία μας και με προσπάθεια. Τώρα θα μου πείτε, γιατί δε πας να δουλέψεις ν' αγοράσεις το πιάνο...
  13. Καταλαβαίνω τι λες, κι εγώ έχω μεγαλύτερη εκτίμηση στην εποχή που αναφέρεσαι. Αλλά δε σημαίνει ότι όλα τα νεότερα είναι σκουπίδια. Τουλάχιστον έχουν κάτι καλύτερο να δώσουν από τα διάφορα άλλα που κυκλοφορούν τώρα (βλ. Τσικουλάτα και τα συναφή). Αλλά και πάλι, είναι όλα υποκειμενικά. Για παράδειγμα, εγώ είμαι φανατικός των 80's, αλλά δεν αντέχω το trash. Και δε νομίζω ότι η μουσική μπορεί ποτέ να πεθάνει, εκτός κι αν αναφέρεσαι σ' όλη αυτή τη metal υποκουλτούρα που κυκλοφορεί στις μέρες μας (είμαι metalάς, άρα φοράω μαύρα, άρα ακούω μόνο metal, άρα πηγαίνω σε κάθε metal συναυλία απλά και μόνο για να δηλώσω το παρόν κλπ.), όπου και θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου.
  14. Παιδιά, σήμερα μου ήρθε μια αναλαμπή και θα ήθελα τη γνώμη σας: Σοφός δεν είναι αυτός που δεν κάνει λάθη, αλλά αυτός που μαθαίνει από τα λάθη του.
  15. Δεν την κατέχω απλά, φίλτατε... Είμαι η εμπνεύστρια και πρώτη διδάξασα του είδους! ( ) Αερολογίες αγαπητή συναδέλφισσα... πού ήσασταν όταν ανακαλύπταμε την ψυχοθεραπεία για το χρόνιο γαργαλητό; Ε;
  16. Νομίζω ότι αυτές οι δύο απόψεις τα λένε όλα για το θέμα που τέθηκε.
  17. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Αν ποτέ καταλάβαινε τελικά αυτή η μεγάλη πλειοψηφία ότι silence is golden, θα πηγαίναμε μπροστά. Don't worry, Τραγοκέρατε. Καμιά φορά χρειάζεται και ο θόρυβος, για να εκτιμάμε καλύτερα τη σιωπή...
  18. Μήπως να αλλάζαμε το όνομα της ιστοσελίδας από "Η Τέχνη των Σοφών" σε "Η Τέχνη του Σείριου;"
  19. Πιστεύω ότι κάποιες φορές ο ρατσισμός μπορεί να αιτιολογηθεί, αλλά όχι και να δικαιολογηθεί! Το να δικαιολογούμε το ρατσισμό είναι σα να λέμε για ένα παιδάκι που σκότωσε ένα συμμαθητή του: «Εντάξει, παιδάκι είναι, θα μεγαλώσει...» Κι ας μην το παίρνουμε μόνο φυλετικά το θέμα, παρόλο που η λέξη εκεί απευθύνεται. Ρατσισμός υπάρχει παντού, ακόμα και στον τρόπο που ντύνεσαι. Στο φροντιστήριο που πήγαινα μου είχαν πει βγάλω το σκουλαρίκι!!! Αν υπάρχει ο Axl Rose!!! Ο ρατσισμός δημιουργείται από προκαταλήψεις, ή κάνω λάθος; Αν θέλουμε να λέμε ότι ασχολούμαστε με την Τέχνη των Σοφών, δε θα έπρεπε να έχουμε προκαταλήψεις.
  20. Αγαπητέ συνάδελφε Phevo, ήμουν έτοιμος να το αναφέρω και αυτό, πριν αποφασίσετε να μου κλέψετε τη δόξα, όπως θυμάστε ότι είχατε κάνει στο προηγούμενο Συνέδριο Ζαρζαβατικής Ψυχολογίας!
  21. Ετυμολογικά, η φιλοσοφία δηλώνει την αγάπη για τη σοφία. Το τι δηλώνει η σοφία, αναλύθηκε σε άλλο thread. Αν όμως η Νεφέλη εννοεί πώς χρησιμοποιεί ο καθένας αυτή την λέξη, έχω έναν λίγο ανορθόδοξο κανόνα στη ζωή μου επί τούτου: 1) Όσο κουλή κι αν μου φαίνεται μια υπόθεση, δεν την απορρίπτω σε καμία περίπτωση μέχρι να αποδείξω ότι είναι λανθασμένη. 2) Πάντα είμαι έτοιμος να ακούσω μία νέα άποψη, προσπαθώντας να μην έχω την παραμικρή προκατάληψη. Ακόμα και αν ο συνομιλητής μου λέει κάτι που έρχεται σε αντιδιαμετρική αντιπαράθεση με τα πιστεύω μου, θα τον ακούσω μέχρι το τέλος, και θα διαφωνήσω μόνο με επιχειρήματα. 3) ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ μπορεί να διαβαστεί ή να παρακολουθηθεί, είναι έστω στο ελάχιστο χρήσιμο για κάποιον τομέα της γνώσης. Αυτούς τους κανόνες χρησιμοποιώ εγώ σαν άνθρωπος, αν θέλω να λέω ότι φιλοσοφώ. Αλλά πάλι στα δύσκολα μας έριξες, ρε Νεφέλη! ΥΓ: Συμφωνώ και με τη διατύπωση του Johnny boy.
  22. Λοιπόν, εγώ πιστεύω ότι η διπλή χρήση του ονόματος jim μας παραπέμπει αυτόματα σε περίπτωση διχασμένης προσωπικότητας, λαμβάνοντας βέβαια υπ' όψιν μας την πλουραλιστική ιδεολογία του Σίγκμουντ Μαρξ. Όλα αυτά βέβαια θα πρέπει να συμπληρωθούν και από τη θεωρία της ασχετοσύνης των Αϊνστάιν-Γιούνγκ-Νίτσε, η οποία σαφώς θα μας πληροφορούσε πως το εν λόγω άτομο πάσχει από χρόνια περίπτωση επιληπτικής αυτόματης γραφής, μέσα από την οποία θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε το βαθύτερο Υπερεγώ που προσπαθεί να προβάλλει μέσα από το avatar του, το οποίο εκ πρώτης όψεως μας αποδεικνύει ότι το άτομο έχει και πολλές γαστριμαργικές διαστροφές. Φαντάζομαι δε διαφωνεί κανείς...
  23. Μην είσαι τόσο απόλυτος σ' αυτό. Εξαρτάται από τον άνθρωπο αλλά και από την εκάστοτε περίσταση. Για παράδειγμα, υπάρχουν στιγμές που δε βάζω γλώσσα μέσα, και υπάρχουν και στιγμές που γίνομαι ενοχλητικά σιωπηλός. Αυτά που αναφέρεις παραπάνω, είναι πολύ σωστές εικασίες και νομίζω πως είναι ψυχολογικά αποδεκτές. Κοίτα, εγώ χρησιμοποιώ το εξής σύστημα: 1) Όταν δω ότι αυτό που λέω δεν ενδιαφέρει την παρέα, σκάω. 2) Όταν καταλάβω ότι διέκοψα κάποιον (κατά λάθος, γιατί επίτηδες δεν το κάνω ποτέ, το σιχαίνομαι), σταματάω αμέσως και τον αφήνω να συνεχίσει. 3) Όταν δεν έχω να πω τίποτα ουσιώδες σε μία συζήτηση, απλά ακούω. Πιστεύω πως αναφέρεσαι σε μία συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων, που και μένα μου τη δίνουν αφάνταστα. Αλλά τελικά είναι ένας φάυλος κύκλος. Τόση ώρα μιλάω για τον εαυτό μου!!!
  24. Βασικά τι ακριβώς εννοείς; (Είμαι και λίγο αργός, βλέπεις, τα γεράματα...)
×
×
  • Create New...