Jump to content

Seirios

Αθάνατοι
  • Posts

    866
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    ...εξαρτάται από τήν ημέρα τής εβδομάδας
  • Interests
    Η Φύση τών Όντων

Recent Profile Visitors

1,408 profile views

Seirios's Achievements

Πςςςς, και @#$% τους μύστες μιλάμε!

Πςςςς, και @#$% τους μύστες μιλάμε! (6/7)

2

Reputation

  1. ...καμμία αντίρηση! Μόνο μία ερώτηση: Το "είμαι χαρούμενος και ευτυχισμένος", απορρέει από το ότι "Ζώ καλά" ή από το ότι "περνάω καλά";
  2. Όποιος χαράζει τόν εστιγμένο κύκλο, χαράζει το σύμβολο που σε ολόκληρη την πορεία της ιστορίας του ανθρώπου σήμαινε τα πάντα στους πάντες: Από τον Θεό Ήλιο, τον Ρα και τον αλχημικό χρυσό, μέχρι τον πανόπτη οφθαλμό και το σημείο πριν από την Μεγάλη έκρηξη...! Όποιος χαράζει τον εστιγμένο κύκλο με κέντρο τον εαυτό Του, το κάνει επειδή προσδοκεί την Θέωσή Του δια της καθόδου στα Άδυτα του Παγκόσμιου Υπερσυνείδητου και την ένωσή Του με την Ψυχή Του Κόσμου. Όποιος χαράζει το εστιγμένο κύκλο έχει επίγνωση ότι διαβαίνει από αρχαία σχοινένια γέφυρα την άβυσσο που μπορεί να μην είναι στο πεπρωμένο του να την διαβεί.
  3. Νοσταλγώ, το παιδάκι με την τριμμένη φανελλένια πιτζαμίτσα, που κάθε βράδυ, έκανε την προσευχή του για έναν υπνο με όνειρα γλυκά. Νοσταλγώ το φώς που το τύλιγε, σαν έκλεινε τα μάτια, και το οδηγούσε σ'εκείνο το ρόδινο πουπουλένιο σύννεφο που το ασφάλιζε και το κοίμιζε στην ζεστή αγκαλιά του. Κάθε πρωί που ξυπνώ, σκέφτομαι εκείνο το παιδάκι κι αναρωτιέμαι που ...χάθηκε! Κάθε πρωί που ξυπνώ, η αμφιβολία και ο φόβος φωλιάζουν στην καρδιά μου για την σκοτεινή νύχτα της καθημερινότητας που πρέπει να ξαναριχτώ. Κάθε πρωί βγαινοντας από το σπίτι θα σταθώ, για λίγο, μπροστά στο μικρό πάρκο της γειτονιάς, και θα ...χαζέψω με την φύση και τα πλάσματά της που ξυπνούν, δοξαζοντας ανέμελα την καινούργια ημέρα. Αφήνω την ομορφιά του Κόσμου να με κατακλύσει για να θυμηθώ ποιός ...είμαι! Η αμφιβολία, μετουσιώνεται σε ερωτήματα και προκλήσεις που πρέπει να απαντηθούν με βάση τα όσα γνωρίζω ή θα αναγκαστώ να μάθω.ί Ο φόβος, μεταλλάσεται σε ενέργεια, αποφασιστικότητα και ελπίδα. Ίσως εκείνη την ημέρα να κάνω το βήμα που θα με φέρει πιό κοντά σε εκείνο το παιδάκι με την τριμμένη φανελλένια πιτζαμίτσα.
  4. Ερέθισμα - Συναίσθημα - Σκέψη - Λόγος - Πράξη / Γραφή είναι οι 5 βαθμίδες που διερχόμαστε όταν αλληλεπιδρούμε με το φυσικό και το ανθρώπινο περιβάλλον μας. Καθημερινά, συνειδητά ή ασυνείδητα, αλληλεπιδρούμε με αμέτρητες, θετικές ή αρνητικές, βολές των 5 βαθμίδων. Όλες εν τέλει μας αγγίζουν και διαμορφώνουν μία κρίσιμη μάζα, η οποία επηρεάζει την διάθεσή μας, τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις μας. Μία κρίσιμη μάζα που επηρέασε το παρελθόν μας, επηρεάζει το παρόν μας και θα επηρεάσει το μέλλον μας. Μπορουμε και έχουμε το πλεονέκτημα της επιλογής και εξασφάλισης, υψηλής ενέργειας, θετικών ερεθισμάτων, συναισθημάτων, σκέψεων, λόγου και πράξεων σαν αντίδοτο των αρνητικών και σαν ασπίδα προστασίας της Ζωής μας. Ας ελέγχουμε και ας ρυθμίζουμε λοιπόν, την ποιότητα των σκέψεων, του λόγου και των γραπτών μας, άν πραγματικά προσδοκούμε, την προσωπική μας ευτυχία αλλά και την ευτυχία των συνανθρώπων που αλληλεπιδρούμε.
  5. Η Γνώση, δεν είναι Όνειρο. Η Γνώση είναι οι πληροφορίες που αποκτά κάποιος και οι ιδέες που σχηματίζει για τον κόσμο και τα πράγματα, μέσα από μια νοητική επεξεργασία, η οποία επηρεάζεται από τα ατομικά ή συλλογικά βιώματά και ...το υποσυνείδητό! Η Γνώση, είναι κάτι που δημιουργείται αυτόματα. Η διαχείρισή της απαιτεί συνειδητότητα και αυτό, προσεγγίζει το ...Όνειρο! Γιατί Όνειρο, είναι το να βυθίζεσαι με Πίστη στην Μαγεία της Ζωής, αποδεχόμενος την άγνοιά σου, χωρίς να ενεργοποιείς τις αναστολές της πεπερασμένης σου γνώσης...!
  6. Είδα φώς και ...μπήκα!
  7. χμχμ ... την Δευτέρα του Πάσχα, το απόγευμα, έπινα τον καφέ μου στο λιμανάκι της Νάουσας! Απ' ότι βλέπετε, ...είμαστε πανταχού ...παρόντες!
  8. Τίποτα δεν είναι "κλειδωμένο", διατηρείτε ζωντανή την επιθυμία και την ελπίδα, παρατηρείτε τα σημάδια και ενεργείτε πάντα προς την κατεύθυνση της εκπλήρωσης της επιθυμίας σας!!! Καλή Χρονιά ΥΓ: ...δεν είναι καθόλου κακό να προσδοκάτε ευμάρεια και υλικά αγαθά.
  9. Πολύ ωραία! Κόπιασε λοιπόν...
  10. Άγνωστε συνταξιδιώτη που κρύβεσαι πίσω από το όνομα caesardim, ...διάβασε τον "Αλχημιστή" του Paulo Coello και θα καταλάβεις τι σου συμβαίνει! Καλή επιτυχία στο δρόμο για το προσωπικό σου όνειρο
  11. Αν αρχίσεις να σκέφτεσαι πως περπατάς, ένα είναι το σίγουρο... Σε λίγο, θα πέσεις!!! Μήπως, λοιπόν, συνωμότησες, άθελά σου, ...εσύ; Έπεσες στα βαθιά νερά και κολύμπησες, μέχρι την ώρα που άρχισαν να σου μπαίνουν ..."ιδέες"!!! Ποτέ δεν θα αποφύγεις αυτό που φοβάσαι, γιατί το προσκαλείς με την σκέψη, συνέχεια. Ποτέ δεν θα σου συμβεί αυτό που επιθυμείς, αν το σκέφτεσαι με αμφιβολία, σαν να μην πρόκειται να συμβεί...
  12. ... και πάω για ύπνο!!! Λοιπόν, για να κοιμηθώ, διαβάζω ένα ευχάριστο βιβλίο και αποκοιμιέμαι με το βιβλίο στα χέρια - και τα γυαλιά στη μύτη - παρασυρμένος από όμορφες σκέψεις. Ανταμοίβομαι με έναν ξεκούραστο και αναζωογονητικό ύπνο και όνειρα που τακτοποιούν τα πάντα στην ζωή μου...! ...άν και , το συνιστώ.
  13. :cheerful: είδα φώς και μπήκα. Καλησπέρα σας! Η φιλοσοφία είναι τρόπος ζωής, όπως υποδηλώνει η λέξη. Παρατήρηση, σημειώσεις, ταξινόμηση, σύνδεση, δοκιμές και υποθέσεις είναι η βασική της διαδικασία. Οι επιστήμες παίρνουν δουλιά από την φιλοσοφία και της επιστρέφουν νέες παρατηρήσεις που θα γίνουν πηγή νέων υποθέσεων. Βέβαια στην πορεία ανακαλύφθηκαν από τις επιστήμες και χρήσιμες εφαρμογές, τόσο "χρήσιμες" που καταλήξαμε να ξεχαστούμε και να επιτρέψουμε να σηκωθούν τα πόδια για να χτυπήσουν το κεφάλι...! :headb:
×
×
  • Create New...