Jump to content

Νυχτοβάμων

Νέα Μέλη
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Νυχτοβάμων

  1. Σιγουρα καποιος που λεει οτι το 70% των ανθρωπων ειναι αψυχοι μπορεί να κρύβει αλλα κίνητρα. Τον ρατσισμο. κι αφου δεν μιλαει για φυλετικα κριτηρια ισως τον κοινωνικο ρατσισμο. Δηλαδη δεν σε διαχωριζω με βαση αν το εισαι μαυρος ή ασπρος αλλα με βαση το αν εχεις λεφτα και οικονομικη ισχυ. Αυτο το ειδος ρατσισμου ειναι ακομα ποιο επικίνδυνο.
  2. Συμφωνώ σε αυτό που λες. Αλλα στα μεταφύσικά και υπερβατικά ποση επιστημονοσύνη μπορεί να υπάρξει; Οι θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις ειναι πάντα υποκειμενικές. Το ίδιο φυσικα συμβαίνει και στην Wicca και σε κάθε βιοθεωρία. Ολοι μπορούν να πάρουν στοιχεία απο την επιστήμη για να στηρίξουν τις πεποιθήσεις τους αλλα ποτέ η θρησκεία ή βιοθεωρία δεν θα γίνει επιστήμη. Δεν είναι αυτός ο ρόλος της άλλωστε. Η επιστήμη ειναι υπερεκτιμημένη κατ εμέ. Είναι ενα δόγμα ποιο δογματικό κι απο τον άνθιμο. δημιουργήθηκε για να καλυτερέψει την ζωή μας αλλα έγινε στεγανό του μυαλού. Ο Αινσταϊν έλεγε " γνώση χωρίς πίστη ειναι ληψη, και πίστη χωρίς γνώση είναι τυφλή". Υπήρχε μια ισοροπία. Τώρα αυτό δεν υπάρχει.
  3. Νομίζω πως οι γυναίκες (και οι άνδρες) εγκαταλείπουν γενικά την εκκλησία σε όλοκληρη την ευρώπη (εκτός ευρωπαϊκου κομματιού της ρωσσίας).
  4. Νομιζω πως καταλαβαινω για ποια παρεα μιλας. Αλλα εγω προτιμω να ψάχνω τις ορίτζιναλ πηγές και βιβλιογραφίες και οχι το τι λεει η καθε κλικα.
  5. Ευχαριστώ για το καλοσώρισμα. και για τοπροσωπικο μηνυμα Πριν καιρο συνέβη κατι τρομακτικό στη ζωη μου. επειδη ειναι προσωπικης φυσεως δεν μπορω να πω περισσότερα. Το σημαντικο ειναι οτι αυτη η κρίση θα μπορουσε να με καταστρέψει για πάντα. κατα την διάρκεια της κατάλαβα οτι ποσο λαθος ήμουν που ζουσα με εναν τυποποιημένο τρόπο μέσα στις νόρμες της κοινωνίας. κατάλαβα οτι οι στόχοι μου ποτε δεν ηταν δικοί μου. ηταν αυτοι που επέβαλε το κοινωνικό περιβάλλον για να είμαι αποδεκτος. Οι στόχοι μου (επιτυχία χρήμα) ήταν οι ιδιοι που ειχε και ο παπους μου, ο παπους του γειτονα μου, και οι παπουδες των παπούδων αυτων. Κατάλαβα οτι ζω σε μια βιομηχανία ανθρώπων κι οχι σε μια ανθρώπινη κοινωνια. Ετσι εγινε ενα κλικ μεσα μου και αποφάσισα να στραφώ στην πνευματικότητα και να ψαχτώ γενικά. Παρ ολα αυτα δεν ειμαι πνευματικός σαν τον γκάντι. δεν το κανω για την κοινωνια, δεν το κανω για τους αλλους. το κανω καθαρά για την δικη μου εξέλιξη στον "υπερανθρωπο" που λεει κι ο νιτσε. δεν ξερω ποσες ζωες θα μου παρει. σημασια εχει σημερα να ειμαι καλυτερα και καλυτερος απο χθες. Και φυσικα αποφασισα να ζω την κάθε μερα σαν να ειναι η τελευταία. Ψάχνομαι σχετικά με τις θεωρίες περι εμψύχων και αψύχων ανθρώπων, οργανικες πύλες 4DSTS, καθώς και εναλλακτικη ιατρικη (βοτανα κλπ), οτι εχει σχέση με το τσι (αιθερα κατα τους πρόγονους μας) και φυσικα με την Ελληνικη φιλοσοφία (δεν αποκλειω τις αλλες αλλα η Ελληνικη ειναι ο πυρηνας μου). Φυσικά ακόμα μου αρέσει το χρήμα. Δεν το καταδιάζω. ειναι κι αυτό μια μορφή ενέργιας αλλα δεν ειναι κάτι παραπάνω απο αυτο. Και δεν θα το αφησω να ορίσει το ειναι μου.
  6. Γεια και πάλι . Το τόπικ μου σβήστικε επειδη δεν ητνα ευπρεπες μου πανε. Αλλα εγω δεν θυμαμαι να εγγραψα κατι μη-ευπρεπές. εκτος απο μια συγκεκριμενη λέξη. η οποια θα μπορουσε να λογοκριθει, και να παραμεινει το άρθρο. παμε παρακατω. Λέγομαι φώτης ειμαι απο θεσσαλονικη, 26, διαφημιστης, μπλογκερ, και δεν ασχολουμαι με μαγεια. απλα μου αρέσουν τα παράξενα και η πνευματικότητα (οχι ο πνευματισμος). Ειμαι αθρησκος. αυτα.
  7. Εγω δεν μιλησα για το σκάνδαλο στην καθολική εκκλησία. ουτε καν ο πάπας δεν είπε αυτο που λες. Σχετικά με τον βιασμό ανηλίκων. Εγω ειπα απλα οτι σε διαφορετικες εποχές επικρατούν διαφορετικά χρηστά ήθη. Κάτι που σήμερα θεωρείτε κακό κάποτε ήταν συνηθησμένο. Τωρα να παντρέψεις ενα δωδεκαχρονο είναι κακό. Επι τουρκοκρατίας τα παντρεύανε για να γλιτώσουν το παιδομάζωμα. και αργότερα (αλλα και νωρίτερα) 14 - 15 χρονων παντρεύονταν. και μαντέψτε. κανανε και σεξ. δεν τους έφερνε τα παιδια ο πελαργός.
  8. Η φυση λεει οτι απο τοτε που μπορεις να κουτουπωθεις κουτουπωνεσαι. Η κοινωνια των ανθρωπων (μεσω της νομοθεσιας) θα βαλει ομως το οριο. αν θα κουτουπωθεις απο την πρωτη στιγμη που μπορεις η αν θα πρεπει να φτασεις στην Α ή Β ηλικία.
  9. Aπλα κρίνουμε τα πάντα βαση της ηθικης της εποχης μας. καποτε τα 15 χρονα ειχαν παιδια τα ίδια. τώρα ειναι παιδια. Η εποχη αλλαζει οι συνθηκες αλλαζουν, και αυτα που αποδεχομαστε ως σωστα μπορει σε αλλες συνθηκες και σε αλλες εποχες να μην ειναι.
  10. Σορυ παιδια αλλα οσοι διαφωνειτε μαλλον βλέπετε την πραγματικότητα εξιδανικευμενα. Το περιοδικο hustler ηταν full στην ανήλικη πορνογραφια την εποχη εκεινη. καθως κι αλλα περιοδικά της εποχής. Επειδη δεν υπήρχε σχετική νομοθεσία. Αυτη ειναι η αλήθεια ειτε μας αρέσει είτε όχι.
×
×
  • Create New...