Jump to content

reckless

Mέλη
  • Posts

    417
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by reckless

  1. Την ευημερία της χώρας θα ζητήσανε στον ομαδικό διαλογισμό, αλλά ήρθε με την μορφή δανεισμού... Για να πετύχει κάτι τέτοιο θα πρέπει όσοι συμμετέχουν να έχουν κοινό στόχο και πολύ συγκεκριμένο.
  2. Το ξεθάβω γιατί το βρίσκω ενδιαφέρον και δεν το είχα διαβάσει ως τώρα... Η θέληση είναι η δύναμη που καθοδηγεί την κρίση των ανθρώπινων αποφάσεων. Την γνωρίζουμε όταν πρέπει να επιβληθούμε στις επιθυμίες μας πχ το κόψιμο του τσιγάρου. Εν συντομία είναι η δύναμη που κατευθύνει το μυαλό στην σκέψη ή στην πράξη. Το "Εγώ" είναι αυτό που κατευθύνει και ελέγχει τις επιλογές μας, χρησιμοποιώντας την μνήμη και τις εμπειρίες μας, διαμορφώνωντας τα συναισθήματα μας και αυτά με την σειρά τους την λογική μας για να περιορίσει τις επιλογές μας. Η θέληση όμως είναι αυτή που κάνει την τελική επιλογή. Η "τραγωδία" της ζωής έχει τις ρίζες της στην θέληση η οποία διαρκώς αλλάζει, χωρίς να είναι δυνατόν κάποιος να βρει συνεχή ευχαρίστηση σε κάτι συγκεκριμενο. Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος να εξελίσεται και να προχωράει μπροστά. Αν μείνει στάσιμος για καιρό, θα επέλθει η δυστυχία που βασίζεται στην απραγία. - Ο Nietzsche λέει, ότι η θέληση είναι η κύρια δύναμη που κινεί τα νήματα στις πράξεις των ανθρώπων. Η φιλοδοξία πχ είναι προϊόν της θέλησης. - Ο Schopenhauer λέει, ότι η θέληση είναι το σύνολο όλων των επιθυμιών. Πολλοί πιστεύουν εσφαλμένα ότι η θέληση βασίζεται στην γνώση. Γιαυτόν, η θέληση κατα πρώτον χρησιμοποιεί την γνώση, ώστε να βρεί κάτι που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του. Συνεχίζοντας ο schopenhauer λέει, πως η θέληση είναι το κλειδί και η εσωτερική απεικόνιση του φυσικού κόσμου στον χρόνο και στον χώρο. - Ο Crowley βασιζόμενος στην άποψη του Kant, λέει ότι η θέληση πηγάζει από την αλληλεπίδραση του ενδώτερου εαυτού με την "συμπαντική" θέληση. Οι επιθυμίες μας είναι αυτές που λένε προς ποια κατεύθυνση θέλει ο ενδότερος εαυτός μας να κινηθεί. Οι επιθυμίες μας δεν θα πρέπει να μας καθορίζουν αλλά η άρνηση και ο αποκλεισμός τους δεν βοηθάει στην ένωση σώματος και πνεύματος. Όπως πάνω έτσι και κάτω. Η θέληση είναι αυτή που θα πρέπει να "μάθει", να "εκπαιδευτεί" ώστε να δείχνει τον δρόμο προς την Πηγή. Όταν η Δύναμη είναι ισχυρή, τότε δεν υπάρχει απάθεια, απελπισία, αδιέξοδο. Το Εγώ είναι εκπαιδευμένο να βρίσκει διέξοδο στο αδιέξοδο όπως όταν ένας χείμαρος ρέει προς τα κάτω. "Χωρίς αντίσταση και χωρίς πόθο για το αποτέλεσμα".
  3. Ότι πιο απλο μπορείς να κάνεις είναι να φτιάξεις pelets από τα αποξηραμένα βότανα τις επιλογής σου. Αποξηραίνεις τα βότανα τις επιλογής σου, τα περνάς μετά απο το μπλεντερακι για να γίνουν σχεδόν σκόνη, τα βουτάς σε κάποιο υγρό κολλώδες πχ ζαχαρονερο, μελι με νερο, ρετσινι απο πεύκο ή άλλα δέντρα αραιωμένο, φτιάχνεις το σχημα κ το μεγεθος που θες κ ειναι ετοιμα. Αν δεν θες να τα βαζεις πανω σε καρβουνακια τοτε απλα σπας καρβουνο κανοντας το κ αυτο σκονη κ τα ανακατευεις μαζι με τα βοτανα πριν τα βρεξεις με το υγρο. μολις στεγνωσουν ειναι ετοιμα για χρηση. Το καλο με αυτο ειναι οτι φτιαχνεις οτι θυμιαμα θες για οτι χρηση θες μιας και σαφως μπορεις να κανεις μιξεις βοτανων.
  4. γιατί δεν φτιάχνεις τα δικά σου;
  5. σωστός. αυτο ομως δεν σημαινει οτι θα μπορει πχ το φατσοβιβλιο να πουλαει σε διαφημιστικες το τι μου αρεσει εμενα κ τι οχι ή στις ηλικιες πχ 30-40 ή οι εταιριες κινητης τηλεφωνιας τον αριθμο μου σε αντιστοιχες εταιριες, βουλευτες κτλ κτλ.
  6. ειχε βγει αλλο ενα μετα δεν ξερω ουτε που το εψαξα...
  7. Στα τάγματα/αδελφότητες/covens κτλ δεν μπαίνεις έτσι απλά. Επειδή ακριβώς λειτουργούν σαν αδελφότητες - οικογένεια για να μπεις θα πρέπει να είσαι πνευματικά κ ουσιαστικά κοντά ιδεολογικά, ενεργειακά κτλ. Για αυτο ακριβώς τον λόγο εκτός απο ελάχιστες περιπτώσεις το οποιοδήποτε άτομο εφόσον αρχικά εγκριθεί απο τα μέλη του coven θα πρέπει να μαθητεύσει μαζί τους για 1 χρόνο πριν γίνει πραγματικά μέλος του. Και αυτό για να αποφασίσουν κ οι 2 πλευρές (coven και υποψήφιο μέλος) αν ταιριάζουν οι δρόμοι τους και οι στόχοι τους. έτσι τουλάχιστον γίνεται σε όλα τα σοβαρά covens της αγγλιας τουλάχιστον που γνωρίζω και απο προσωπική εμπειρία. Απο εκει κ περα το coven που ζηταει λεφτα-συνδρομη απο τα μελη του δεν ειναι coven ειναι απατεωνες.
  8. Ναι ετσι ειναι! Κατι τετοιο αναφερεται ή στο nocturnal witchcraft ή στο gothic grimoire. Μεγάλη αλήθεια
  9. Γιατί κάποιος να φοβάται την σκιά ή το σκοτάδι; Το σκοτάδι αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι του σύμπαντος και το μισό της ζωής μας στην γη. Η λύση της νεφέλης να δουλέψεις με τη σκιά/νύχτα/σκοτάδι είναι άριστη μιας και αυτό που ίσως φοβίζει τους περισσότερους είναι το άγνωστο της φύσης της. Έχετε ποτέ παρατηρήσει πως ένα κερί δουλεύει μαζί και όχι αντίθετα στο σκοτάδι σε ένα απολύτως σκοτεινό δωμάτιο; Προσθέτει φως στο δωμάτιο αλλα δεν παίρνει απο την ουσία-αιθέρα της νύχτας. Το σκοτάδι παραμένει στην περίμετρο του φωτός, αγγαλιάζοντας και ρουφώντας μέσα του την ενέργεια που ακτινοβολεί η φλόγα του κεριού.
  10. Δευτερονομιον 18:9-14 9 “When you enter the land which the Lord your God gives you, you shall not learn to [a]imitate the detestable things of those nations. 10 There shall not be found among you anyone who makes his son or his daughter pass through the fire, one who uses divination, one who practices witchcraft, or one who interprets omens, or a sorcerer, 11 or one who casts a spell, or a medium, or a spiritist, or one who calls up the dead. 12 For whoever does these things is detestable to the Lord; and because of these detestable things the Lord your God will drive them out before you. 13 You shall be blameless before the Lord your God. 14 For those nations, which you shall dispossess, listen to those who practice witchcraft and to diviners, but as for you, the Lord your God has not allowed you to do so. θα συμφωνησω με τον Panas και θα προσθεσω οτι η εκκλησια δεν αμφισβητει την υπαρξη της μαγειας αλλα μαλλον που θελει το μονοπωλιο. αν καποιος ριξει μια ματια στο μικρο ευχολογιο θα καταλαβει τι εννοω. Οπου παρεμβαινει ο ανθρωπος και το συμφερον, τα παντα κοβονται και ραβονται στα μετρα του... Η προκαταληψη που αναφερει απο πανω ο mithrandir ειναι απο τους χριστιανους. Διοτι πιστευουν - εχουν συνδεσει την μαγεια με τον σατανα και τον σατανισμο πραγμα εντελως παραλογο μιας κ τα παγανιστικα μονοπατια (παγανιστικο ειναι οτιδηποτε προ χριστιανικο) δεν αναγνωριζουν καν τον σατανα σαν οντοτητα. Με λιγα λογια για να πιστευεις στον σατανα πρεπει να εισαι πρωτα απολα χριστιανος.
  11. καλως τον καλως τον! :)

  12. Μα ποιος ειπε να γινεις οσιομαρτυρας? Αυτο που εννοει ο γκαντι στην συγκεκριμενη περιπτωση κατα την γνωμη μου ειναι οτι βοηθωντας τους αλλους χωρις ανταλλαγμα αυτο που θα πετυχεις πολυ πιο γρηγορα απο οποιαδηποτε αλλη αναζητηση ειναι να ανακαλύψεις πραγματα για τον εαυτο σου και να νιωσεις καλα με τον εαυτο σου. Το να δυσανασχετισεις πριν καν αρχισεις το εργο σου, επειδη δεν υπαρχει ανταλλαγμα ειναι κ αυτο κατι που αφορα τον εαυτο σου. ;)
  13. προφανως και δεν ειναι συμφωνα και με την διακηρυξη αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα... το θεμα ειναι οτι ολα ειναι λεξεις στο χαρτι κ τιποτα παραπανω. Θα ηταν οντως ωραια αν το συνταγμα της χωρας ηταν σε μεγεθος οσο και αυτη η διακυρηξη. τοτε ισως ειχαμε αυτο που ονομαζουμε ισονομια και ελευθερια.
  14. Bάση της gardenian Wicca, αποτέλεσαι το ancient druid order, το Οrdo Τempli Οrientis και φυσικά το Golden Dawn. Οπότε δεν μπορούμε να μιλάμε για παρθενογέννεση φυσικά. Αν πάμε ακόμα πιο πισω φυσικά και θα βρούμε παρόμοιες αναφορές και αλλού. Πολλές φορές αναρωτιέμαι πόσο μετά τον σαμανισμό πρεπει να πας για να βρεις νόημα "αυθεντικό" και "γνήσιο" όσον αφορά τις πνευματικές πεποιθήσεις και πρακτικές.
  15. Εκτος του οτι κινδυνευει να καει το κακομοιρο το ζωακι απο τα κερια (ακομα και διαλογισμο αν κανεις), αν διακοπει η τελετη μπορει να κινδυνεψετε κ οι δύο. Εξαρταται τι καλεις, πως το καλεις και τι προφυλάξεις έχεις πάρει. Όταν ήμουνα στην αγγλία τον πρώτο χρόνο ήξερα ένα παιδί (αγγλο) που ειχε κανει μια επικληση, η γατα του πηδηξε μεσα στον κυκλο και κατι εριξε και τον τρόμαξε με αποτέλεσμα να διακοπει η τελετη. Την επομενη μερα η γατα του νιαουριζε στον τειχο, σε κάτι φυτά, στις παντόφλες του κτλ και αυτοκτόνησε πηδώντας απο το παραθυρο 4ου οροφου. Τα συμπερασματα δικα σου....
  16. Τι εννοεις? δεν θα μπορει να κανει παρεα με τα αλλα παιδια επειδη δεν θα ξερει τα cheats στο shoot em up παιχνιδι του playstation 15 που θα παιζουν ολοι του οι φιλοι? O χρόνος ποτέ δεν είναι αρκετός... Το δύσκολο για εμένα δεν είναι το να μπορείς να μάθεις την θεωρία. Το δύσκολο είναι να μπορείς να συγκεντρωθείς σε τέτοιο βαθμό ώστε να κάνεις την θεωρία να δουλέψει. Σίγουρα σε αυτο, ενα παιδι υπερεχει και μπορεί ισως κ να αναπτύξει απίστευτα γρήγορα τις ικανοτητες του, αλλα ταυτοχρονα πιστεύω θα είναι πολύ πιο εύκολο να ξεφύγει απο τον έλεγχο η κατάσταση μιας κ δεν θα μπορεί να βαλει ενα οριο. Το να εχεις την γνωση των οριων ειναι κατι που θεωρω πολυ σημαντικο κ δεν νομιζω οτι ενα παιδι των 8-10 ετων πχ γνωρίζει όρια... ειδικα στην φαντασια του. Τι θα γινει αν πχ τσακωθει με ενα παιδι στο σχολειο κ αρχισει τις καταρες? Και συνεχιζει κ συνεχιζει εως ότου η πίστωση σε αυτό που λέμε "καρμα" του τελιώσει κ του χτυπήσει την πόρτα ο κλητήρας; Τι θα γινει με το αλλο παιδι? Εγω προσωπικα καθολου... δεν ασχολουμαι με την πρακτικη εντος του σπιτιου τουλαχιστον οταν ειναι κ αλλοι στο σπιτι.
  17. εξαρταται την θρησκεια... συνηθως τον ψαχνει στην εκκλησια και στους παπαδες.. Με λίγα λόγια, ο θεοσεβουμενος δεν θα έψαχνε ποτέ τον θεό... στον εαυτο του. Δεν θα εψαχνε τον θεο σε αυτο που λεμε φυση γιατι ως γνωστον η φυση ειναι δημιουργημα του θεου οχι ο θεος. χμμμ.... "The Kingdom of God is inside you and all around you, not in mansions of wood and stone. Split a piece of wood and I am there. Lift a stone and you will find me".
  18. Τhe Druids thus conducted their worship of the holy element (fire). Having stripped the bark off dry wood they poured oil of roses upon it, and lighted it by rubbing sticks together, which is said to have been an invention of the Phœnicians. To this they prayed at certain times, and whoever dared to blow the fire with his mouth, or to throw dirt or dead beasts into it they punished with death. They had circular temples consecrated to their never-dying fires; into these the priests entered every day, and reverently fed the fire and prayed to it for a whole hour, holding branches of vervain in their hands and crowned with tiaras which hung down in flaps on each side of their faces covering their cheeks and lips. They also kindled the Beltein, or fire of the rock on May-eve to welcome the sun after his travels behind the clouds and tempests of the dark months. On that night all other fires were extinguished, and all repaired to the holy mount to pay their annual tribute to the Druids. Then were held solemn rites, and men and beasts, and even goblets of wine were passed through the purifying flames. After which the fires were all relighted, (each from the sacred fire) and general festivity prevailed. In Cornwall there are Karn-Gollowa, the Cairn of Lights, and Karn-Leskyz, the Cairn of Burnings which names proves that the fiendish rites of Moloch and Baal were really observed with all their impious cruelty in the island of Britain. From these same blood-thirsty Phœnicians who had taught the Israelites to sin, the Druids learnt to pollute their altars with human blood, and to assert that nothing was so pleasing to God as the murder of a man. In the golden age, men's hearts softened and elevated by gratitude towards their Maker offered him the choicest herbs and the sweetest flowers of the soil. But in the age of iron, when men had learnt to tremble at their own thoughts, to know that they were thieves, and liars, and murderers, they felt that there was need of expiation. To appease the God whom they still believed to be merciful, they offered Him Blood. They offered Him the blood of animals. And then they offered Him the most innocent and beautiful of His creations--beautiful virgins and chaste youths--their eldest sons, their youngest daughters. Do you disbelieve me? read as I have read all the great writers of the past, and then you will shudder as I have shuddered at such terrible wickedness in man. Read Manetho, Sanchionatho, Herodotus, Pausanias, Josephus, Philo the Jew, Diodorus of Sicily, Strabo, Cicero, Cæsar, Macrobius, Pliny, Titus Livius, Lucan, and most of the Greek and Latin-poets. Read the books of Leviticus, Deuteronomy, the judges, Kings, the 105th Psalm, the Prophesies of Isaiah, Jeremiah, Ezekiel, and many of the old fathers, and there you will find that the Egyptians, the Israelites, the Arabs, the Cathaginians, the Athenians, Spartans and Ionians, the Romans, the Scythians, the Albanians, the Germans, Iberians and Gauls had adopted this cruel custom, which like the practice of magic had risen in Phœnicia, and had spread like a plague over the whole world. The Egyptians sacrificed every year a young and beautiful virgin, whom arrayed in rich robes, they flung into the Nile. They also offered up men with red hair at the shrine of Osiris. The Spartans whipped boys to death in sight of their parents before starting upon an expedition. The natives of the Tauric Chersonesus hospitably sacrificed to Diana all the strangers whom chance threw upon their coast. The Cimbri ripped their victims open, and divined from their smoking entrails. The Norwegians used to beat their brains out with an axe, the Icelanders by dashing them against a stone. The Scythians cut off the shoulder and arm, and flinging them in the air drew omens from the manner in which they fell upon the pile. The Romans and Persians buried them alive. This mania for blood was universal. Even Themistocles, the deliverer of Greece, had once sacrificed three youths. The ancient Peruvians, when one of their nation was dangerously ill, sacrificed his eldest son or youngest daughter to the solar deity, entreating him to spare the father's life. And periodically at their religious festivals they murdered children and virgins, drowning them and then sacrificing them. And the ancient Mexicans forced their victims to lie down upon a pyramidical stone, and tearing out their hearts, lifted them smoking towards the sun. Aπόσπασμα απο το the veil of isis or mysteries of the druids. Winwood Reade [1861]
  19. μα η μαγεια οπως ειπες και εσυ επιτυχημενα με το παραδειγμα του μουσακα δεν ειναι ενα πραγμα. Και η φιλοσοφια που υπαρχει πισω απο την μαγεια ανηκει στην ιδια σφαιρα. οποτε φυσικα κ μπορει να προσφερει νοητικη αναπτυξη αν αξιολογηθει και δουλευτει σωστα.
  20. Εχουμε λοιπον ενα ατομο το οποιο εξαιτιας του εγωισμου του, δημιουργει αυταπατες, τρωει τα μουτρα του και χρησιμοποιει τον εγωισμο του για να σηκωθει. μαθαινει απο το λαθος του μεχρι ο εγωισμος του να τον οδηγησει σε αλλη αυταπατη κ αλλο λαθος. Γιατι λοιπον να μην προσπαθησει απο την αρχη να μειωσει τον εγωισμο του σε ολους τους τομεις οσο το δυνατον περισσοτερο αποφευγοντας αρκετα απο αυτα τα λαθη? Στην θεωρια βεβαια να αναγνωρισουμε τα λαθη μας ειναι ενα βημα. το αμεσως επομενο και δυσκολοτερο ειναι να τα διορθωσουμε. Και σε αυτο ισως να εχεις δικιο διοτι αμα την παθεις και το συνηδειτοποησεις δυσκολα την ξαναπατας. Η αποψη μου οσον αφορα την "φωτιση" ειναι οτι οταν ερθεις σε πληρη αρμονια με την φυση, το εγω σαν ορος δεν υπαρχει γιατι τα παντα ειναι ενα.
  21. Συμφωνω με αυτα που λες chaos αλλα μιας κ ο εγωισμος μας θα μας παροτρύνει στο να γίνουμε "καλύτεροι" στα μάτια των άλλων συμφωνα με το εγωκεντρικο μοντελο κοινωνιας που ζουμε, το ποιοι ειμαστε χάνετε στο ποιοι νομίζουν οι άλλοι οτι είμαστε πραγμα που δεν εχει καμια σχεση με την πραγματικοτητα. Και μια που σχολιάσαμε τον γκάντι, να γραψω κ κατι αλλο που ειπε.. Ο καλύτερος τρόπος να βρεις τον εαυτό σου είναι να τον θέτεις στην υπηρεσία των άλλων.
  22. καλωσηρθες κ παλι

  23. Κατα την γνωμη μου δεν υπαρχει τροπος να χρησιμοποιηθει σωστα ο εγωισμος. Ο εγωισμος ειναι αυτος που εμποδιζει την αναπτυξη της πνευματικοτητας και δεν αφηνει τον ανθρωπο να βρει τον πραγματικο του εαυτο. Η ιδια η κοινωνια λειτουργει συμφωνα με το "εγω" και γιαυτο και εχει παρει την κατηφορα... Ποσο μαλλον αν ασχολεισαι με την τεχνη... Το εγω σου θα πολλαπλασιαστει σε τετοιο βαθμο που θα σου δημιουργησει "συνδρομο ανωτεροτητας". Αντε βρες το ποιος εισαι μετα, μιας και η πνευματικοτητα ξεκιναει απο το να προσπαθησεις να ανακαλυψεις τον εαυτο σου. Το κανω κατι για να παρω κατι δεν το θεωρω εποικοδομητικο γιατι ειναι αλλος ενας τροπος για να ζεις μεσα στο ψεμα. Οχι τιποτα αλλο δηλαδη, αλλα μετα θα νομιζεις οτι εισαι κ καλος επειδη εκανες μια καλη πραξη (περιμενοντας ανταλλαγμα). Οχι οτι δεν το κανω και εγω κ ολοι μας... Το λεω για να συνηδειτοποιησουμε το ποσο εχει μπει το εγω στη ζωη μας. Οταν μπαινεις στην διαδικασια να μετακινεις τα ορια, τα ορια απλα δεν υπαρχουν... Και γιατι να ειναι εδω κ οχι λιγο παρακατω... :cheerful_h4h:/> υγ. Τελικα ο υοσκυαμος αυξανει και την συνηδειτοτητα... :whistling:/>
×
×
  • Create New...