Jump to content

Ανδρομέδα

Νέα Μέλη
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Ανδρομέδα

  1. Τότε ας μην αποκαλείται σατανισμός, ας ονομασθεί αλλιώς (όπως πολύ εύστοχα έχω ακούσει τον όρο ουμανισμός, από κάποιους που θεωρούν κυρίαρχη δύναμη τον άνθρωπο-που εάν δεν κάνω λάθος είναι μια μορφή σατανισμού) ;) Τείνω -καλώς ή κακώς- να πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό το όνομα που προσδιορίζει μια θρησκεία, και για το λόγο αυτό υποστηρίζω πως η Πατρώα Θρησκεία πρέπει να αποκαλείται έτσι, ή αλλιώς Ελληνική, και για κανένα λόγο δεν θα την ονόμαζα 12θεϊσμό (γιατί πολύ απλά δεν έγκειται και δεν περιορίζεται σε λατρεία 12 θεοτήτων, αλλά σε ένα πολύ πιο ολοκληρωμένο σύστημα αντίληψης του Κόσμου και των Δυνάμεών Του).
  2. Εάν και έχω ακούσει γι' αυτήν την παράδοση που έχει η Χρυσή Αυγή, σήμερα δεν νομίζω ότι είναι τίποτα άλλο, παρά ένα "λαϊκό εθνικιστικό" κόμμα, του οποίου η νεολαία έχει χαρακτήρα συμμορίας. Η ιδεολογία τους, όσο "ξεκάθαρη" και εάν ήταν στο παρελθόν, πλέον είναι αρκετά συγκεχυμένη (δηλώνουν οτιδήποτε προκειμένου να κερδίσουν τις ψήφους του κόσμου), και δεν νομίζω να έχουν καμία σχέση με "τα παλιά" (είχα διαβάσει κι εγώ περιληπτικά κάτι άρθρα του Μιχαλολιάκου για τον Εωσφόρο). Όσον αφορά τον Σατανισμό τώρα, μου φαίνεται παράλογη θρησκεία (και συγγνώμη εάν με τον χαρακτηρισμό αυτόν προσβάλλω κάποιον που δηλώνει σατανιστής), αλλά πρόκειται περί ενός "δόγματος" που δεν θα υπήρχε εάν δεν υπήρχαν οι 3 μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες. Άλλωστε, εάν λάβουμε υπ' όψιν τις ονομασίες τα σύμβολα που χρησιμοποιούνται, καταλαβαίνουμε ότι οι έννοια του Σατανά είναι ίσως μια "επίθεση" του Χριστιανισμού στην Πατρώα Θρησκεία και τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές: η απεικόνιση του Σατανά και η ενοχοποίηση του Έρωτα είναι ξεκάθαρα συνδεδεμένη με τη μορφή του Πανός. Ο δε Σατανάς καλείται "Εωσφόρος", ήτοι αυτός που φέρει το Φως, επίθετο που χρησιμοποιείται για τον Μέγα Απόλλωνα.
  3. Επομένως το να είχαν τρόπο να "αποκρούσουν" την "επίθεση" των Βρετανών μάγων δεν είναι κάτι απίθανο (εάν τα τελετουργικά των δεύτερων είχαν όντως αποτέλεσμα)
  4. Υπάρχουν κάποιες θεωρίες που αναφέρουν ότι ο Αδόλφος Χίτλερ και τα SS (η στρατιωτική "elite" ) ασχολούνταν με τον αποκρυφισμό, ίσως και με τη μαγεία. Εάν ισχύει αυτή η θεωρία, δεν υπάρχει η περίπτωση να είχαν εφαρμόσει άμυνα εναντίον των τελετών αυτών; (Κάνω απλώς εικασίες)
  5. Καλημερίζω την παρέα του φόρουμ Ήξερα εδώ και χρόνια το site, ωστόσο δεν έτυχε ποτέ να γραφτώ στο φόρουμ (ίσως λόγω των πεποιθήσεων που είχα). Μου κάνει μεγάλη εντύπωση η ποικίλη θεματολογία του, όπως και οι γνώσεις που έχουν αρκετοί εδώ μέσα πάνω στη Μαγεία, τον Εσωτερισμό (με τον οποίο θα ήθελα να ασχοληθώ για αρχή) κλπ, και ελπίζω να κάνουμε πολλές γόνιμες συζητήσεις! Αυτά. Έρρωσθε.
×
×
  • Create New...