Jump to content

SeaHawk

Mέλη
 • Posts

  888
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

SeaHawk last won the day on November 29 2009

SeaHawk had the most liked content!

Contact Methods

 • MSN
  Aegean_Hawk@hotmail.com
 • Website URL
  http://paidotopos.net/

Profile Information

 • Location
  Θεσσαλονίκη

SeaHawk's Achievements

Πςςςς, και @#$% τους μύστες μιλάμε!

Πςςςς, και @#$% τους μύστες μιλάμε! (6/7)

1

Reputation

 1. Η τελειομανία συγκαταλέγεται και αυτή στα ελαττώματα.. Η μάλλον καλύτερα σε μια κατηγορία ελαττωμάτων που δεν είναι τόσο ?εξόφθαλμα? και βλαβερά όσο κάποια άλλα.. Βέβαια συνεχίζει να παραμένει ελάττωμα.. Οπότε το τι κάνει ο καθένας με τα ελαττώματα του είναι καθαρά προσωπική υπόθεση..
 2. Όχι ρε γ :censored: ο και ειχα παντα αυτην την αμυδρη υποψια ότι δεν θα με δεχτουν στον παραδεισο.. Αλλα τωρα βεβαιωθηκα..
 3. Σωστά όλα αυτά και δεν υπάρχει καμία διαφωνία και είναι γνωστό πως οι Έλληνες γενικά υπέρ-καταναλώνουν φάρμακα.και οι φαρμακοβιομηχανίες είναι πρώτα από όλα εμπορικές επιχειρήσεις με κύριο γνώμονα το κέρδος.. Απλά νομίζω όμως πως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι.. Μιλάμε για μια κατηγόρια ανθρώπων που ουσιαστικά είναι σχετικά υγιείς, νέοι και κυρίως μπορούν να κάνουν αυτό που ονομάζουμε ?πρόληψη?.. Από την άλλη όμως υπάρχουν οι λεγόμενες ευπαθείς κατηγορίες ανθρώπων όπου μερικές φορές η χορήγηση των φάρμακων είναι ζωτικής και καθοριστικής σημασίας. Μιλάμε για χρόνια άρρωστους, υπερήλικες, πάσχοντα μικρά παιδία κλπ Άλλωστε μια κατάχρηση που γίνεται (κυρίως με αντιβιοτικά) είναι ότι πολλές φορές δεν υπάρχει η πολυτέλεια του χρόνου, δηλαδή παίρνουμε φάρμακα για να μειώσουμε τον χρόνο ανάρρωσης, επειδή πρέπει να σηκωθούμε ?στο πόδι? γρήγορα.. Γενικά είμαι κατά των φαρμάκων και ορισμένες φορές και κατά των γιατρών είναι γνωστό πως μερικές φορές πας για να σου πουν αυτό που ήδη γνωρίζεις από μόνος σου. Όπως λέει και ένα γνωμικό ?Ο καλύτερος γιατρός είναι πρώτα από όλα ο εαυτός μας!?
 4. Δεν το είχα συνδυάσει έτσι αλλά τις τελευταίες 2-3 ημέρες άκουσα πολλούς καθώς και μέλη της οικογένειας μου να κάνουν λόγο κυρίως για ανήσυχο ύπνο καθώς και απότομα ξυπνήματα ανάμεσα στην διάρκεια του ύπνου. Πιθανότατα με έντονα όνειρα (καλά η άσχημα), απλά δεν τα θυμούνται όλοι..
 5. Ένας σύγχρονος παραλληλισμός του ?Σπηλαίου? είναι η παρομοίωση του με μια σκοτεινή αίθουσα κινηματογράφου..
 6. Ναι αλλά κανονικά εάν ήταν ειλικρινείς με τον εαυτό του δεν θα έπρεπε να τον πειράζει, εφόσον θα το ήξερε και ο ίδιος ότι θα ήταν αλήθεια.. Άρα ?ξεγελάει? και ?παίζει? με τον εαυτό του.. Άλλωστε μιλήσαμε και για σεβασμό όποτε μια καλής θέλησης προτροπή για π.χ. αδυνάτισμα μπορεί να έχει και θετικά αποτελέσματα, ειδικά όταν προέρχεται από κάποιο άτομο που ξέρεις ότι μπορείς να το έχεις εμπιστοσύνη.. Υπάρχουν βέβαια και τα όρια της απλής κοινής λογικής, δεν μπορείς να καταδεικνύεις συνεχώς τα ελαττώματα και τις αδυναμίες του άλλου..
 7. Ναι είναι διαφορετικές έννοιες αλλά πολύ ταυτόσημες.. Ουσιαστικά όμως στην πράξη δεν μπορεί να υπάρχει το ένα χωρίς το άλλο.. Άρα πάνε χέρι-χέρι.. Στο συγκεκριμένο θέμα παρόλο που μπορεί να είναι πολύπλοκο ουσιαστικά μπορούμε να το ανάγουμε σε μια λέξη εμπιστοσύνη και κατά επέκταση σεβασμός.. Σκεφτείτε π.χ. έναν ?φίλο? σας που ενώ είναι κλεφτής, δεν έχει την ειλικρίνεια και το θάρρος να σας το ομολογήσει (άρα να σας σεβαστεί) και του εμπιστεύεστε τα κλειδιά του σπιτιού σας η του αυτοκινήτου ενώ εσείς απουσιάζετε ήσυχος.. Άρα από ένα πολύ απλό παράδειγμα φαίνεται ότι οι αρετές εντιμότητα, ειλικρίνεια αλλά και θάρρος πάνε μαζί καθώς βέβαια και τα αντίθετα π.χ δειλία, ψέματα, υποκρισία κλπ. Μπερδεύουμε την καπατσοσύνη και την εξυπνάδα με την ψευτιά και την απατεωνιά π.χ. σε ξεγέλασα άρα είμαι πιο έξυπνος? Το να είσαι έντιμος σημαίνει ότι έχεις επιλέξει και υιοθέτηση ένα ηθικό κώδικα τιμής σαν τρόπο ζωής, στο αντίθετο απλά δεν έχεις επιλέξει τίποτα.. Άρα το συμπέρασμα είναι ότι πειράζει μόνο αυτούς που δεν είναι έντιμοι και είναι πολύ αργά για να αλλάξουν και να γίνουν?
 8. Καλά ρε παιδιά τι ψάχνεται να βρείτε λογική μέσα στο όνειρο? Έχουν βέβαια μερικές φορές την δική τους σημασία η συμβολισμό αλλά τις πιο πολλές φορές δεν είναι δυνατό να εξηγηθούν με κανένα «κλειδί » της καθημερινής η απλής λογικής.. Ακόμα και στην καλύτερη περίπτωση να είναι το όνειρο «προφητικό» η εξήγηση που θα δώσουμε μπορεί να απέχει πολύ από την πραγματικότητα..
 9. Προεκτείνοντας και εμβαθύνοντας αυτόν τον συλλογισμό θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ανάπτυξη των επιστημών κυρίως στον λεγόμενο Δυτικό κόσμο και ειδικά αυτές που έχουν σχέση με τη υγειά είτε του ατόμου είτε της κοινωνίας είναι αποτέλεσμα κάποιου προηγούμενου συλλογικού κάρμα? Η απλά ήταν μια επιλογή σε κάποια κρίσιμη ιστορική καμπή? Η πιθανόν και τα δυο αφού θα υπήρχαν φανερές εξωτερικές αιτίες ενώ οι καρμικες θα λειτουργούσαν πιο εσωτερικά άρα και λιγότερο φανερά..
 10. Και κάτι Τελευταία λένε πως η τα πρωτεία του αρχαιότερου ?επαγγέλματος? τα έχει πάρει η κλεψιά.. και όχι η πορνεία..
 11. ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ..
 12. Αυτό που με τρομάζει δεν είναι ο θάνατος αυτός κάθε αυτός ούτε και το άγνωστο.. Άλλωστε από εκεί πέρασαν όλοι όσοι έφυγαν και εάν πιστεύεις στην θεωρία της μετενσάρκωσης τότε μόνο άγνωστο δεν είναι.. Αυτό όμως που με τρομάζει είναι να αφήσω πίσω ξαφνικά καταστάσεις και κυρίως ανθρώπους που βασίζονται από πολλές πλευρές αποκλειστικά σε μένα.. Το κενό και η απώλεια της επόμενης του χάμου είναι που με τρομάζει.. Η απώλεια η δική μου δεν θα πρέπει να σημαίνει και απώλεια η υποβάθμιση της ζωής αυτών που είναι κοντά μου.. Υπάρχει ένα κλασσικό ανέκδοτο που δείχνει μια τέτοια κατάσταση. (δεν το θυμάμαι ολόκληρο) Λένε δυο που βρίσκονται σε ένα αεροπλάνο την ώρα που πετάει. λέει ο ένας.. «..άμα είναι να πεθάνεις, θα γίνει όταν έρθει η ώρα σου..» και απαντάει ο άλλος.. «..η δική μου μπορεί να μην έχει έρθει αλλά εάν έχει έρθει η ώρα του πιλότου?» η γιαγιά μου χαρακτηριστικά έλεγε: «..όσο μας δίνει ο θεός το καντήλι μας να καίει, τόσο θα ζούμε..» γιαυτο πολύ σωστά αναφέρθηκε από ορισμένα μέλη ότι όλα έχουν μια σκοπιμότητα.. γιαυτο σίγουρα η αυτοκτονία δεν είναι λύση.. άλλωστε ίσως και να αποτελεί μια ?παραβίαση?.. μια εκτροπή αυτού που πραγματικά πρέπει να γίνει..
 13. Αλλά ακόμα και αν δεν το παραγγείλεις από το συγκεκριμένο site , δεν νομίζω πως τα υλικά στοιχίζουν τόσο πολύ για να τα παραγγείλεις μόνος σου από κάπου αλλού..
 14. Φίλε Nwish καταρχάς να σε καλωσορίσω και εγώ με την σειρά μου.. Έχουν ειπωθεί πολλά όποτε δεν θα επεκταθώ περισσότερο.. απλά θα συμπληρώσω.. στο θέμα με το λαμπάκι του κουδουνιού θα πάρω περισσότερο σκεπτικιστική στάση και θα κλείνω περισσότερο σε αυτό που λέει ο johnny για πτώση τάσεως ρεύματος μια και είναι πολύ συχνό φαινόμενο.. όσον αφορά το αυτοκίνητο η δική μου πρόταση είναι να ξαναπάς στο συγκεκριμένο σημείο και αυτή την φορά όσο πιο προετοιμασμένος μπορείς.. και όταν λέω σημείο εννοώ ακριβώς στο ίδιο σημείο και μια παρόμοια χρονική στιγμή εάν δεν επαναληφθεί το φαινόμενο τότε ήταν κάτι τυχαίο και παροδικό και δύσκολα μπορείς να κανείς κάτι.. (τυχαίο μπορεί σημαίνει από το ότι να μην είχε δεθεί καλά το χειρόφρενο μέχρι να πέρασε κανένα Α.Τ.Ι.Α. από πάνω σας κ.λ.π. δεν το περιορίζω.. ) από την άλλη εάν έχει κάτι σε σχέση με το μέρος η με το χρόνο κάτι θα φανεί οποτε και θα έχεις περισσότερο χρόνο γι παρατήρηση.. καθώς και μια μάτια τριγύρω δεν θα έβλαπτε (περίεργες εγκαταστάσεις κλπ) όπως επίσης και λίγο ιστορικό ?ψάξιμο? για την περιοχή ίσως να έδειχνε κάτι η μπορεί να έβρισκες αναφορές και από άλλους για παρόμοια περιστατικά.. από εκεί και πέρα θα μπορείς να εξάγεις τα πρώτα συμπεράσματα.. ελπίζω να βοήθησα..
 15. Αυτό είναι το θυμήθηκα!! ?Η Αυτοκρατορία Των Αισθήσεων? δεν ξέρω εάν ήταν η τελευταία του είδους της αλλά σίγουρα ήταν η πρώτη και είχε κάνει αρκετό ντόρο.. johnny το περιγράφεις ακριβώς και το ζευγάρι ήταν παράνομο γιατί τελικά αυτή που του τα κόβει είναι η ερωμένη του και όχι η γυναίκα του, γιαυτο άλλωστε και η ζήλια..
×
×
 • Create New...